brak logo

FH JAWRO

Ostrzeszów

Opinie o FH JAWRO

kasa_kasa 2010-12-03 15:47:55
Absolutnie nie polecam tej niekompetentnej firmy.(usunięte przez administratora) Dla nich nie liczysz się Ty, ale Twoje ciężko zarobione pieniądze.
2
CA 2011-01-27 13:16:38
Firma w porządku, płace wysokie, jeśli ktoś u nich pracował, wie, że cenią tylko osoby, które chcą pracować, a nie tylko ściemniać za dużą kasę. Potrafia odpowiednio wynagrodzić, jak ktoś ma chęć do pracy i nie odstrasza klientów.
Co do poprzedniej wypowiedzi to napisze tylko, że opłacają pracownikom zusy i podatki od całej pensji a nie od niżej jak rzadko kto, poza tym nie spotkałam się aby ktoś był na czarno.
anonim 2011-02-17 23:37:18
Super firma. Można w niej świetnie zarobić a jeśli szef zauważy że pracuje się dobrze można dostać bardzo wysoką podwyżkę. Szef ceni sobie pracowitość i sumienność małym minusem jest to iż trzeba być osobą dyspozycyjną ale za czas poświęcony tej firmie można zarobić przyzwoite pieniądze. By dostać się do tej pracy trzeba przejść ostrą selekcję którą przeprowadzają doświadczeni pracownicy którzy pozwalają później zostać tylko najlepszym z najlepszych. Dlatego ci którzy odpadli wypisują później niestworzone rzeczy o tej firmie i niezwykle uczciwym i przyjaznym pracownikowi pracodawcy.
ja 2011-12-03 12:06:05
Większośc pracowników w firmie Jawro nic nie robi, nie wiem za co oni dostają pieniądze.... To prawda dla nich liczy się tylko kasa a nie dobro klienta!
wladzia 2011-12-09 14:30:04
Uważajcie ludzie na tą firmę!!!!!!!!!!! Zamówiłam sobie u nich okulary. Zapłaciłam za soczewki 312 zł. Pan, który twierdził, że jest szefem / pkt w Krakowie, przy al. Pokoju w Realu/ wmówił mi, że są produkcji francuskiej. Dopytywałam się o producenta. Na potwierdzenie dał mi opakowanie z soczewek. Zadowolona poszłam do domu. W domu czytam: made in thailand. Myślałam, że mnie cholera weźmie. Dałam się (usunięte przez administratora). Uważajcie na nich. (usunięte przez administratora)!!!!!
1
WIKTORIA KUREK 2012-01-27 13:45:18
Witam Pana(usunięte przez administratora). Trzy dni temu odeszłam z loox galeria optyki w ostrowie wlkp. gdyby chciał sie pan dowiedzie dlaczego odeszłam to prosze zadzwonic (usunięte przez administratora) z checia przedstawie Panu swoja wersje wydarzen, bo domyslam sie ze (usunięte przez administratora) nagadał głupot na temet mojego odejscia. Pozdrawiam WIKTORIA KUERK
2
ccc 2012-02-24 21:15:02
szczerze odradzam pracę dla Tego Pana nie warto.
1
a. 2012-08-13 10:58:32
Nie jest aż tak źle, a przynajmniej nie było kiedy ja pracowałam.Płacą nie najgorzej a nawet dobrze, tylko czasem duszą człowieka jak cytrynę.
Moim zdaniem jedyne czego brak w firmie to zdrowej komunikacji między pracodawcą i pracownikiem.pozdrawiam
ww 2013-05-24 16:05:18
w tej firmie nie dorobisz się niczego oprócz garba na plecach.
nawet umowy nie dostaniesz.i 5 zł na godzinę.
ja jako jedyny optyk w jednym z salonów potrafiłam dostać 2000 na miesiąc, ale jeżeli nie masz wykształcenia z tej branży to zarobisz 1200 do ręki i jeszcze bez umowy tak moje koleżanki
wiem co mówię.
1
asd 2013-07-08 21:02:11
Bardziej (usunięte przez administratora) teksu chyba nie czytałem, najlepsi z najlepszych dobre, co to za koleś pisał, chyba sam sef, który robi tą selekcję. Widziałem pracowników tej firmy po selekcji, przypadkowi ludzie którzy o optyce jak i sam sef nie mają pojęcia oprócz tego że noszą okulary.
1
pati 2013-08-15 23:58:17
jak dla mnie to szef tej firmy jest spoko tzn prywatnie a sluzbowo nie wiem
2013-09-05 00:41:06
Szef jest spoko? (usunięte przez administratora)
2
* 2013-09-12 23:55:54
Jeżeli składasz cv do browaru, to możesz byc o siebie spokojna. Tam szefunciu juz ma (usunięte przez administratora)
bla bla 2013-09-18 16:24:45
Praca za nie najgorsze pieniądze ale wcale nie szanują pracownika. Szanowny Pan (usunięte przez administratora) myśli, że jest najmądrzejszy na świecie a nawet nie wie jak Panienki z góry, szczególnie (usunięte przez administratora)
1
2013-09-18 16:33:25
Ludzie którzy pracują w Poznaniu w browarze nie mają zielonego pojęcia o optyce. Ostatnio byłem z córką kupić okulary i jedna Pani tak nas obsługiwała, że kabaret. Wyszedłem natychmiast. Żona za to kiedyś robiła u nich okulary to tak miała wygięte zauszniki, że okulary nie wchodziły jej na głowę, poszła do innego optyka to śię śmiali gdzie robiła okulary, że nie potrafią dopasować. NIE POLECAM I KAŻDEMU ODRADZAM!!
anonim 2013-09-19 09:10:13
bla bla - 2013-09-18 16:24:45

Praca za nie najgorsze pieniądze ale wcale nie szanują pracownika. Szanowny Pan (usunięte przez administratora) myśli, że jest najmądrzejszy na świecie a nawet nie wie jak Panienki z góry, szczególnie (usunięte przez administratora)
Zabawne jest to jak piszecie :)(usunięte przez administratora) Piszą to zapewne te kobiety które zostały zwolnione i poczuły się nie docenione. Powiedzcie mi co takie pisanie da? Każdy ma swoją opinię a nigdy nikomu się nie dogodzi. Nie ma na świecie idealnej firmy. Zawsze są jakieś plusy i minusy.
Pati 2013-09-23 13:52:05
Ludzie o czym wy piszecie? o firmie? (usunięte przez administratora)
2013-09-23 14:15:28
Pati - 2013-09-23 13:52:05

Ludzie o czym wy piszecie? o firmie?(usunięte przez administratora)div>To wszystko w tym przypadku wyrazy bliskoznaczne...
PATI 2013-10-07 13:51:07
własciciel
2
2013-10-13 18:55:17
Żal to czytać co piszecie! Ja rozumiem,że jest wolność słowa i każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii,ale nie można bezkarnie opluwać człowieka i jego pracowników,bezpodstawnymi,wyssanymi z palca,przepełnionymi zazdrością i nienawiścią opiniami!!!Ludzie opamiętajcie się,bo przy okazji zrekompensowania sobie jakiś własnych urazów w stosunku do tej firmy,krzywdzicie nie tylko właściciela tej firmy,ale po drodze mnóstwo innych ludzi,a przede wszystkim największą krzywdę robicie Jego rodzinie! Myślałam,że Polacy są bardziej inteligentnymi ludźmi,a poziom tej dyskusji równy jest zeru! Pozostaje duży niesmak...
Meg 2013-12-11 21:39:56
Witam, a jak wygląda wynagrodzenie w tej firmie?
Np ile wynosi podstawa itp? Z góry dzięki za info.
zulu 2014-01-20 20:07:33
spiący na biurku pijany szef w "super biurowcu ,piszę aby nie być zaskoczonym , ale polecam na pierwszą pracę , szkoła życia dla przyszłego przedsiębiorcy, tu można nauczyć jak zaoszczędzić na zusie i podatkach , jak sponiewierać pracownika , jak zaoszczędzić na bhp , jak wprowadzić towar w lewy obrót , jak sprzedać gówno w złotym opakowaniu
2
na szczęście były pracownik 2014-01-21 17:00:46
szczerze nie polecam. Trudno mi zgodzić się z pozytywnymi opiniami. Wynagrodzenie może i dobre po okresie próbnym(wcześniej głodowe) ale nie rekompensuje to absolutnego braku szacunku do pracownika. Decyzje kadrowe podejmuje w tej firmie rozwydrzony pięciolatek a nie poważny dorosły człowiek. Niczego nie można być pewnym i nie ma tu znaczenia zapał do pracy, zadowolenie klientów czy wysokie wyniki sprzedażowe. A uzasadnienie decyzji ?? "bo tak"!!! Chciałabym z tego miejsca ostrzec wszystkich przed marnowaniem czasu i energii (zostawanie po godzinach, sprzątanie salonu w swoim wolnym czasie- i nie mam tu na myśli 20 minut na umycie podłogi przed otwarciem) dla tego pana (celowo z małej litery)bo i tak może zostać odprawieni z kwitkiem z dnia na dzień bez słowa wyjaśnienia mimo,że wszystko było dobrze.
5
zainteresownany 2014-01-24 10:25:47
jeślim pracujesz w ogóle na umowę to podstawa może być tylko w wys. minimalnej płacy(usunięte przez administratora)
PATI 2014-01-24 11:42:44
Az taki zly jest Pan(usunięte przez administratora). ???
nie sądzę
ziutek 2014-02-03 14:53:23
po co komu w takiej firmie wykształcenie ????? no chyba że do sortowania oprawek , ale to musi być co najmniej mgr. matematyki po uniwersytecie
1
oh 2014-02-21 10:17:19
Naprawdę kiepskie jest to co piszesz. Pracowałam w tej firmie ponad 3 lata na stanowisku sprzedawcy. Umowę o pracę dostałam od razu jak i wszystkie inne osoby, nikt nie miał śmieciowej nawet na okresie próbnym. Zawsze wszystko było uczciwie, pieniadze zawsze w terminie. Szef bardzo chętnie dawał premie osobom które miały dobre wyniki w sprzedaży. J a bardzo dobrze wspominam tę pracę i polecam firmę. Jeśli ktoś lubi sprzedawać to można się wykazać i zarobić.
3
patI 2014-02-22 23:26:03
najwyrazniej osoby które zle piszą o tej firmie jak i o szefie, poprostu zazdroszcza...!
kaliszanka 2014-08-20 19:53:12
Nie wiem jak z umowami o pracę ale poziom usług- KABARET!Szanujcie swoje oczy!
3
Wlasciciel 2014-12-21 16:35:10
Admin tego portalu proponował mi opłatę zausuniecie negatywnych opini. Drodzy czytelnicy jeśli brakuje negatywnych lub złośliwych opinii możecie się spodziewać ,ze dyskusja została spreparowana. Aha dostałem także ofertę poszukiwania pracownikow ze pośrednictwem tego portalu. Pozdrowienia dla wszystkich i pamiętajcie tylko negatywy i złośliwości są szczere i zawierają trochę prawdy ale głownie o autorze komentarza. ;)
1
kaliszanka 2015-02-21 23:25:46
Ja nie o pracy-straciłam ponad 800 zł bo personel pomylił prawe oko z lewym...reklamacji nie uznano,poza tym niegrzeczna obsługa w Kaliszu......
1
była specjalistka 2015-11-26 20:22:16
Popieram. Jakiś czas temu zostałam potraktowana w taki sam sposób. Paranoja a nie firma.
1
zwolniona 2015-11-26 21:00:53
Zaczne od plusów bo jest ich zdecydowanie mniej:
-kasa dobra i na czas
-praca czysta
-umowa o prace
Minusy:
-szef w goracej wodzie kapany
-ciagle zastraszanie
-stres
-nieuczciwe traktowanie wszystkich pracownikow
-osoba, ktora sie stara nie ma szans na awans, za to osoba z ukladami jak najbardziej
-pracownicy salonow traktowani jak maszyna do zarabiania albo jak murzyni, natomiast pracownicy "biura" to pupilki
-zwalniają z dnia na dzien bez podania powodu "bo tak", mimo starań, profesjonalnej osblugi wg standardow i wysokich wynikow sprzedażowych.
-nie uznali w zyciu zadnej reklamacji. Wszystkie odsylane do salonow z opinia negatywna i opisem: uszkodzenie mechaniczne, okulary uległy wypadkowi.
-wymagają od pracowników cudów, mimo iż ceny coraz większe a konkurencja nie śpi.
-sprzedają towar, ktory w innych optykach jest dostępny za połowe mnie.
-standardowe soczewki karzą sprzedawać w kosmicznych cenach, przy czym konkurencja tego samego producenta ma w niższych cenach średnio o 200zł.
-oszukują klientów twierdząc, że to dla nich"zdrowsze rozwiązanie"
-ROBIĄC PROMOCJĘ ZAWYZAJĄ NAJPIERW REGULARNE CENY. Słynna promocja "okulary w cenie ramki" polegała na podniesieniu ceny opraw z 199 do 249. Robienie wody z głowy. Klient zadowolony bo jest promocja, firma zadowolona bo nie straciła
-okradają partnerów franczyzowych.
-kaza robic cos wbrew sobie.
-chinskie okulary aborginal, polar glare ozzie itp warte w cenie hurtowej 20-30zł w salonie sprzedawane za 199zł. lekkie przegięcie pały.
-Wszystkie oprawy "markowe" i te tansze nie posiadają certyfikatów autentyczności ani jakości.
-manipuluja pracownikami. każą robić rzeczy niemożliwe po czym zwalniają bez słowa.
-Awansują pracowników według swojego widzi mi się a nie na podstawie stażu pracy i wynikow. Kazdego dnia moze prszyjsc osoba, ktora ma byc twoim kierownikiem nie majac zadnego pojecia o optyce ani o zarządzaniu zespołem.
Mogę wymieniać w nieskonczonosc, ale tyle wystarczy by kazdy przejzal na oczy.
nie polecam nikomu. Uwolniłam się wiosną tego roku z tej bandyckiej firmy, po czym jak wielu znajomych legło w długach, bo szef narzucał kosmiczne koszty franczyzowe. Nie masz za co jesc? Nie masz za co zaplacic? Nie masz za co przyjechac do pracy? Gówno to obchodzi pana Jacka. Najwazniejsze by kasa spłynęła na jego konto. Brak szacunku oby się to kiedyś odbiło.
Ci co bronią tej firmy niech będą czujni bo na nich tez przyjdzie pora, osoby ktore zostały pokrzywdzone tak jak ja zrozumieją.

Dodam również iż częste "szkolenia" to zwykła popijawa w której gwiazdą wieczoru jest...
4
obyznikneli 2015-12-17 23:32:28
wspaniały komentarz koleżanki "zwolnionej" wyczerpujący temat. Chyba tylko pomija macanie i klepanie po tyłkach. Mam nadzieję, że znikną z rynku, to należy się temu gnojkowi z Ostrzeszowa.
3
Valhalla 2016-02-24 19:33:24
Wszystkie negatywy to sama prawda w 100%, dodatkowo praktyki w siostrzanej firmie United Vision prowadzonej przez pseudo prezesa GW synka JW są takie same.
2
Valhalla 2016-02-24 19:33:25
Wszystkie negatywy to sama prawda w 100%, dodatkowo praktyki w siostrzanej firmie United Vision prowadzonej przez pseudo prezesa GW synka JW są takie same.
3
jaaa 2016-04-02 20:40:48
Pracowałam tam w weekendy. Umowę dostałam dopiero jak mi powiedzieli, że nie chcą ze mną współpracować. Wymaganie były ogromne mimo, że to była pierwsza praca w tej branży a miałam zrobić sprzedaż na tyle co dziewczyny na cały etat. Ogólnie to bardzo się ucieszyłam, bo atmosfera w pracy była tragiczna. ,,Wielkie panie" ze wsi, których byłam konkurencją i w niczym nie chciały pomóc. A zarobki były w miarę ok, jak na początki. Osoby, które badają to po kursach bez pojęcia, oczywiście nie wszędzie :)
2
tomek 2016-05-11 15:35:05
czy to obiektywna ocena czy pisana pod wpływem emocji @jaaa, ???
1
Esyflorest 2016-11-20 09:46:46
Niestety o tej firmie nic dobrego nie mogę powiedzieć... Chyba koordynatorka która pisała te opinie o dużych pieniadzach nie pamięta ile tam się placi swoim pracownikom..... kompletny brak szacunku dla pracownika-z tym się zgadzam. Beznadziejna atmosfera - ludzie zamiast grać do jednej bramki podbieraja sobie klientów i podkladaja sobie swinie gdyż prowizja jest na osobę. Oczywiscie nikt Ci nic nie wytlumaczy i nie pomoże gdy zaczynasz pracę bo jeszcze nie daj Boże to Ty "zdobedziesz" klienta.... żal. Chociaż koniec końców i tak tej prowizji nikt nie dostaje
Zostaw swoją opinię o FH JAWRO - Ostrzeszów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie FH JAWRO