brak logo

Scanmed Multimedis

Kraków

Opinie o Scanmed Multimedis

sceptyq 2014-05-12 00:07:29
Dyrekcja dość apodyktyczna i podchodząca do zagadnienia w stylu - taniość przede wszystkim taniość , bez oglądania się na realia i pracowników , dużo odchodzącej kadry medycznej zapewne spowoduje problemy w realizacji usług przez tą firmę . Brak urealnienia płac od co najmniej kilku lat co sprawia że stawki są dość niskie , w porównaniu z innymi firmami w tym segmencie i nie zanosi się na zmianę w tym temacie. Obecnie można znaleźć bez większego problemu lepiej płacącego pracodawcę w tym segmencie rynku pracy . Presja na "produkcję" certyfikatów ( niektóre bezsensowne) co nie przekłada się na żaden realny efekt - jedynie produkcję zbędnej makulatury i stratę czasu . W skrócie - zarząd robi silny pressing na dyrekcję , a ta bez zbędnych oporów przenosi ten pressing w dół co sprawia że atmosfera pracy nie jest dobra i nie jest przyjazna ( sporo stresogenna) .
13
aga 2014-08-26 17:40:25
Nie radzę podejmować współpracy i zwalniać się ze starego miejsca, ponieważ nie mają skrupułów i wywalają po 3 miesiącach. Nie jest istotne co umiesz tylko jak klepiesz przełożonego a najlepiej w pokoju socjalnym. Nie daj boże trafisz na Rudą to poznasz najgorszego człowieka na świecie. Za zamianę dyżuru też Cię zwolnią. Czyli za to co robi się codziennie. Wszyscy się boją ale udają że jest ok. A przłożeni o tym wiedzą i nic nie robią
12
hehe 2014-09-26 14:52:33
Szkoda czasu na to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
5
Iza 2015-03-10 07:16:18
Pracy coraz więcej, płace mało konkurencyjne. Atmosfera różna, zależy do jakiego zespołu trafisz. Silny nacisk na normy, certyfikaty i inne papiery.
Dla szeregowych pracowników żadnego systemu motywacyjnego Bardzo często zatrudnianie na podstawie UZ
6
Była 2015-04-08 11:47:39
Stres, stres i jeszcze raz stres... można tu stracić kilka ładnych lat życia. Przełożeni wybierani przypadkowo.. Chcesz być zdrowy fizycznie i psychicznie nie pchaj się w to.
6
monika 2015-04-14 13:39:12
Przestrzeganie prawa pracy się kłania. Dyżury co drugi dzień 24godziny - jak lubisz??? Przełożeni niektórzy niekompetentni a koleżanki .... czy jest gdzieś gorzej - chyba nie
5
pacjent 2015-07-02 10:38:58
Scanmed to komplementarne chamstwo -zero respektu do pacjenta/klienta. Oni sie wiecznie zaslaniaja brakiem pieniedzy (maja umowe z NFZ i twierdza ze nie dostaja wystarczajaco duzo pieniedzy) odmawiajac pacjentom uslug a to wykonania badan a to przyjazdu nocnego do pacjenta bo pogoowie jest i pomoze. Podejscie do pacjentow co najmniej malo zyczliwe. Dziwie sie ze NFZ nie zerwie z nimi umowy -moze ludzie nie skladaja skarg. Zlodzieje !
6
blabla 2015-09-30 17:59:22
Hmm w scanmedzie nie ma Koordynatora centrum faceta, wiec sciema z ta opinia
2
Oferty Pracy
2015-09-14
Żródło: Gowork.pl
Kraków
(małopolskie)
Grupa Kapitałowa Scanmed Multimedis S.A. - jeden z największych dostawców usług medycznych w Polsce z kapitałem zagranicznym, w związku z dynamicznym rozwojem poszukuje osoby na stanowisko: Optyk Miejsce pracy: Kraków Zakres zadań i obowiązków dobieranie szkieł okularowych lub soczewek kontaktowych, korygujących wady wzroku na podstawie własnych pomiarów lub recepty lekarza okulisty; wykonywanie okularów kor
gość 2015-11-02 20:34:28
Optyk Scanmed Multimedis S.A 2015-09-14 Żródło: Gowork.pl Kraków (małopolskie) Grupa Kapitałowa Scanmed Multimedis S.A. - jeden z największych dostawców usług medycznych w Polsce z kapitałem zagranicznym, w związku z dynamicznym rozwo[...]">@Oferty Pracy - 2015-11-02 20:34:28
Jest Koordynator CM. Wystarczy dobrze sprawdzić.
1
antyscan 2015-12-07 16:02:19
Do pracy?? Praca w tej firmie to totalny wyzysk.Można porównać do pracy niewolniczej,pensja ledwo ponad najniższa krajowa,nie można się sprzeciwić bo cię ukarają, a ile obowiązków.Premia w tej firmie jest jak Yeti - wszyscy o niej mówią ,a nikt jej nie widział.Przełożeni Ciebie zrugają ,żeby osiągnąć cel nałożony przez zarząd.Szkoda czasu na pracę w tej firmie
8
ewa 2016-06-15 18:48:31
Jestem pracownikiem od kilku lat i zauważyłam o ile jesteś osobą kompetentną i traktujesz swoją pracę poważnie to jesteś przez firmę doceniany.
zozo 2016-06-28 22:17:21
Scanmed św rafał : koordynatorki nie nadają się na te stanowiska. Nie potrafią zarządzać kadrą, rozwiązywać problemów. Szukają winnych gdy coś jest nie tak a nie oglądają się na to, że rejestratorzy nie mają szkoleń. itp itd ...praca stresująca i odpowiedzialna, płaca niziutenka. Atmosfera okropna, NIC nie motywuje by chodzić tam do pracy. Kadra nie ma szkoleń z przepisów, procedur, obsługi klientów komeryjnych i firm ubezpieczeniowych, fatalny obieg informacji w tym sensie, że nie ma jasnych informacji...każdego dnia dowiadujesz się czegoś nowego lub , że to co do tej pory robiles ok masz robić inaczej bo lekarz czy ktos tak wymyslil .....bałagan... a na końcu winą obarczani sa rejestratorzy

7
zizi 2016-07-01 00:47:41
nad niczym nie czuwaja tylko by oczyścić się z odpowiedzialności i zwalić coś na kogos, nie wspieraja zespolu
5
gość 2016-07-12 11:49:24
firma tragedia. Mobbing, chamstwo a i niejednokrotnie znęcanie psychiczne bo przełożony ma kiepski humor. Choć pracują tam też ludzie o bardzo dużej wiedzy zapieprzają za swoich przełożonych. Ci co zdobyli jakieś sensowne stanowisko przestają pracować przechodzą do elity jaśniepaństwa.
8
gość 2016-07-12 13:44:20
a jak napiszą że wynagrodzenie dostaniesz w diamentach a nie w gotówce to też uwierzysz?
5
gość 2016-07-18 17:13:47
fajnie, że część opinii znika z dyskusji...
ola 2016-07-28 23:42:11
Witam,Miałam możliwość pracować ok1 roku dla tej spółki.Dużo stresu ,atmosfera gęsta.Ludzie zastraszani .Najgorsza ze wszystkich jest Pani Prezes piękna inteligentna bezwzględna i bardzo wulgarna ,ludzi traktuje jak śmieci.
6
szejk 2016-07-29 10:08:10
Świetnie, że dbają o pozytywne relacje i benefity @rauc, bo w końcu dbałość o takie relacje sprawia, że jeszcze lepiej wypełnia się obowiązki. A wypłata?
3
violin 2016-11-04 19:20:27
Rzeczywistość pracy w scanmedzie- jest jeszcze gorsza niż te wszystkie opinie zamieszczone tutaj. Nakładanie kar finansowych nawet po rozwiązaniu stosunku pracy ( za coś co wcześniej było zgodnie z procedurą, a po zmianie zarządu już niby nie jest. Mobbing w krystalicznej postaci, zakaz pracy w nadgodzinach, a nagminnie zlecane są zadania pięć minut przed końcem pracy z terminem na 8 rano następnego dnia. Płace niziutkie, zero poszanowania dla kompetencji i pracy. Nowy prezes z uśmiechem i w białych rękawiczkach każe zwalniać jak najwięcej ludzi "byle do prasy się nie dostało". Świetne pole dla niejednego dziennikarza śledczego.
5
violin 2016-11-04 19:20:51
Rzeczywistość pracy w scanmedzie- jest jeszcze gorsza niż te wszystkie opinie zamieszczone tutaj. Nakładanie kar finansowych nawet po rozwiązaniu stosunku pracy ( za coś co wcześniej było zgodnie z procedurą, a po zmianie zarządu już niby nie jest. Mobbing w krystalicznej postaci, zakaz pracy w nadgodzinach, a nagminnie zlecane są zadania pięć minut przed końcem pracy z terminem na 8 rano następnego dnia. Płace niziutkie, zero poszanowania dla kompetencji i pracy. Nowy prezes z uśmiechem i w białych rękawiczkach każe zwalniać jak najwięcej ludzi "byle do prasy się nie dostało". Świetne pole dla niejednego dziennikarza śledczego.
18
tester 2016-12-13 19:18:55
Pracowałem dla Scanmedu dość długo. Pozornie wszyscy rozumieją jak jest i jak ma być. każdy dba o Iso BHP Certyfikat dla tych którzy oglądają to coś z zewnątrz. W trakcie pracy jest taki bałagan że nikt nie wie co najpierw zrobić a z czym poczekać. Po zrobieniu okazuje się że plan był inny i cała robota idzie na marne. A z tymi pseudo porządkami to chyba nigdy nic się nie zmieni.Jeden wymyśli drugi wymyśli jeszcze głupiej i sobie poklaskują. A na koniec dostaje się boże uchroń wypłatę i wtedy każdy rozumie dlaczego tak jest. Terminy wypłaty FV są sumiennie prawie w terminie chyba że po Scanmedowemu ktoś na chwilkę przytrzymał FV w miejscu bliżej nie zlokalizowanym. Pozdrawiam tych którzy jedzą ciasto i potrafią napisać mail'a z życzeniami tego co trzeba jeszcze zrobić. Powiem krótko dopiero po odejściu można zrozumieć dlaczego tam nie chce się przychodzić.
7
Medyk79 2016-12-19 19:26:25
Praca w Scanmed S.A. - tak w trzech słowach to chaos, podpier.....e i mobbing. Nadal tu pracuje ale szukam ciągle nowej pracy, to co sie dzieje to jakaś masakra i szkoda ze człowiek ratuje życie ale nikt jemu tego nie wynagrodzi tylko jeszcze zlinczuje.
9
gall 2016-12-27 18:34:03
Poprzedni zarząd Scanmedu abdykował tego roku. Te rządy były mocno apodyktyczne i dyktatorskie, nikt nie miał prawa głosu. Pracownicy w atmosferze zastraszenia szybko wykonywali polecenia, które wydawały osoby podporządkowane paniom z zarządu. Już ponad pół roku trwają rządy nowego, jeszcze lepszego zarządu, który przyjął niechlubną technikę donosów i zwolnień. Zarządzanie przez manipulowanie i wykorzystywanie słabości pracowników zbiera żniwo w postaci ciągłych zwolnień. Na początku tłumaczono je znacznymi uchybieniami w pełnieniu obowiązków pracowniczych, teraz zwalniając ludzi z dnia na dzień tłumaczy się to oszczędnościami. Dzięki nim zarząd może kupić sobie maszynę do czyszczenia butów, czy raczyć pracowników porcjami owoców i dzięki temu wprowadzać ułudę czynienia dobra.
Jeśli ktoś chciałby rezygnować z obecnej pracy na rzecz tej firmy, szczerze odradzam. Panuje tam bardzo niezdrowa atmosfera, teraz dodatkowo podsycana przez zarząd, który pod przykrywką dobrego i wyrozumiałego skrupulatnie wykonuje plan..... twierdzi że ocalenia ale wszystko wskazuje na to że jednak zagłady.
11
Scanmed praca w gronie specjalistów 2016-12-29 21:57:41
Jest to bardzo dziwne miejsce pracy, "władza" która sprawia wrażenie zagubionej, roztargnionej podejmuje często decyzję na podstawie donosów i opinii niewykwalifikowanego personelu. Strach, donoszenie często paskudnie zakłamane, mobbing a jednocześnie wulgaryzm który przejawia się wręcz we krwawą krucjatę jednak nie bitwę bo brak tu możliwości jakiejkolwiek walki o swoje imię a bardzo często tez godność pracownika. Przykro mi jest że daję serce tej pracy a zmuszona jestem ciagle szukać nowej pracy i myśleć o zmianie. Obecnie praca w tej firmie to walka o przetrwanie a zasadą jest " nie daj się ukrzyżować" ale z drugiej strony i tak koniec jest bliski.
11
szukam pracy 2017-01-22 14:48:34
Nie polecam pracy tutaj !!! - rozmowa kwalifikacyjna to jakieś dno! Niby szukają Managera on nieewiadomo czego a poziom rozmowy jak na stajennego!
1
Zostaw swoją opinię o Scanmed Multimedis - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Scanmed Multimedis