brak logo

Marzenia24 Sp z o.o.

Lublin

Opinie o Marzenia24 Sp z o.o.

turysta 2010-12-02 15:46:23
Witam, byłam na rozmowie, super rozmowa szczera i miła, wszystko wiadomo o co chodzi, problem w tym ze praca w takim biurze wiąże się z wyjazdami zagranicznymi i imprezami, mój narzeczony jest ta zazdrosny ze miałam do wyboru albo prace w tej firmie i on mnie zostawia albo jestem z nim, narazie wybrałam jego i szukam dalej, czegoś mniej rozrywkowego gdzie wiecej czasu bede zpędzać w domu u boku swojego ukochanego, nie ukrywam ze bardzo mi szkoda tej pracy, ale siła wyższa. Dziękuje Zarządowi za pozytywną decyzję o moim zatrudnieniu ale z przyczyn innych nie mogłam podjąc tej pracy.
1
Aga 2014-07-23 02:22:35
Nie polecam niby stawka za godzinę dobra le chora wizja pani prezes która jest i właścicielem managerem sprzedającym i sprzątającym, proponuje porozmawia z dziewczynami które tam pracowały i pracują także w Itace
1
mariola 2014-10-28 14:39:08
Praca wvtej firmie to porazka.Atmosfera to istne dno.Wystarczy zasiegnac opinii jednej z osob tam pracujących, ktore juz nie pracuja, a nawet tych kt.jeszcze tam sa i boja sie odejsc.Klamstwo i obluda to codzienność.
3
ona 2015-03-02 16:30:48
Nie polecam pracy w tej firmie , pracowałam parę miesięcy Pani prezes myśli że jej można wszystko, łącznie z wyzywaniem pracowników od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
ona2 2015-09-24 10:42:20
Ja pracuję od początku w tej firmie i nie mam problemów, jeżeli komuś nie chce się pracować, to może nic nie robić, wyjazdy na które za darmo są w biurze zagranicę to codzienność każdy ma szanse jeździć i zwiedzać, praca odpowiedzialna jeżeli ktoś myśli że będzie sobie siedział na pudelku albo na FB to się myli, praca odpwoiedzialna jak w banku nie ma co ukrywać, koleżanki które się przewineły chyba się pomyliły i myślały że to rozdawanie ulotek na mieście, pomyłka duzo kosztuje skoro ktoś nie wie i myli kierunki i wysyła klienta zamiast na sycylie na santorini bo to dla niego to samo a potem wszyscy ponoszą konsekwencje tego to chyba coś jest nie tak
2
ja 2015-11-26 20:08:35
ja nie narzekam, pracowałam tam i teraz pracuje gdzie indziej, powiem wam tak wszędzie dobrze gdzie nas nie ma tyle w temacie, jak ktoś nie spróbuje to się niech nie sugeruje opiniami to jest pojecie względne każdy lubi różnych szefów ale nigdy nie jest źle by nie mogło być gorzej ;-) pozdrawiam trzymajcie się
1
anonim 2015-12-19 16:06:51
wyjazdy za granice to codzienność? Nawet wypłata nie jest codziennością, szefostwo zalega z pensjami, pracownicy są źle traktowani, a te dobre opinie to właściciele chyba sami sobie piszą. Zbyt imprezowa i wyjazdowa praca? Przecież to praca W BIURZE. Raz na rok albo rzadziej jest jakiś wyjazd z wielką łaską
5
byłypracownik 2016-01-10 12:55:15
Pracowałam u tego pracodawcy dłuższy czas. Stresowanie, wykorzystywanie, oszukiwanie i poniżanie pracowników to codzienność. Szefowa doprowadza pracownice do łez, szantażując je na każdym możliwym kroku. Opóźnia termin wypłat nie o 2-3dni, ale dłuższe okresy czasu, mówiąc, że sobie na nie nie zarobiłyśmy. Nastawia negatywnie pracowników między sobą, bo uważa, że to dobry sposób na wzrost sprzedaży. Wyjazdy służbowe to jej zdaniem NAGRODY ale i ZACHĘTY, które wypomina miesiącami. Warto też zainteresować się swoimi składkami w Zusie jeśli jest się pracownikiem tej Pani, bo "zdarza" jej się ich nie opłacać. Chorowanie? jest niedozwolone, nie ma na to miejsca w jej podejściu do pracy.Z gorączką, biegunką, zapaleniem pęcherza przychodzi się do pracy, nawet gdy lekarz uważa, że to niewskazane. Mobbing jest na takim poziomie, że pracownice boją się od niej odejść ze względu na konfrontację z tą osobą. ODRADZAM WSPÓŁPRACĘ Z TYM PRACODAWCĄ ZARÓWNO W MARZENIACH24 jak i ITACE.
3
były pracownik 2016-01-10 13:38:44
Firma Marzenia 24 w dzisiejszych czasach może być utożsamiana jedynie z obozem pracy. Problem jest ze wszystkim:
- brak wypłat na czas - otrzymanie wynagrodzenia zależy od utargów. Dla szefostwa nie jest oczywistym to, że do danego dnia miesiąca muszą być wypłacone pieniądze, zawsze tłumaczą się w absurdalny sposób: za mało klientów, za słaby wkład w sprzedaż, salon na siebie nie zarabia i takie tłumaczenia trwają w nieskończoność, z miesiąca nie miesiąc biją rekordy głupoty
- zachowania tożsame z mobbingiem - psychiczny terror pracowników, wypisywanie maili, zastraszanie
- nieprzestrzeganie zasad bhp
- brak wypłacania ekwiwalentów głównie na czyszczenie uniformów, gdzie w każdej szanowanej firmie istnieje taki obowiązek
- nadgodziny oczywiście nie są dodatkowo płatne
- jeżeli pracownik ma problem ze zdrowiem usłyszy od szefowej jedynie pogadankę w stylu: wybieraj albo praca albo urlop, nie potrafisz dbać o własne zdrowie, jak pójdziesz na zwolnienie to nie masz po co wracać
- męczące jest także wciąganie pracowników w swoje osobiste problemy (romanse)
- właściciele firmy zawsze znajdą sobie osobę, która jest przez nich faworyzowana a reszta pracowników traktowana jest jako zło konieczne (?)

Wcześniejsze komentarze na plus firmy napisała pewnie właścicielka firmy, ponieważ tylko ona pracuje tam od początku Emotikon smile a każdy pracownik jest tak wyszkolony, że niemożliwe jest pomylenie Sycylii z Santorini.
Reasumując: zanim ktokolwiek będzie chciał tam podjąć pracę niech się poważnie zastanowi sto razy. Praca w beznadziejnej atmosferze kreowanej przez niekompetentne szefostwo to porażka ...
5
była pracowniczka 2016-02-29 22:13:49
Pracowałam przez niedługi okres w firmie. Szefowa uważała, że nie zasłużyłyśmy na podstawowe wyposażenie typu czajnik, mikrofala, bo salon nie przynosił dochodu. Cały czas obwiniała nas za małą sprzedaż mimo, że nikt nie wchodził do salonu. Do tego ubrania, które były na stanie wystawione jako nowa kolekcja były opisane na stronie producenta jako... sprzed 2-3 lat!
Pomijając słaby asortyment, to przede wszystkim mobbing! Człowiek bał się przyjścia szefowej.
Oczywiście opóźnienia w wypłatach na porządku dziennym, a jak napisałam raz maila jedenastego (dziesiątego były w umowie ustalone wypłaty) kiedy mogę spodziewać się wypłaty, to w wiadomości zwrotnej z oburzeniem odpisała, że to niestosowne i niegrzeczne tak pytać.
Nigdy przedtem nie miałam tak okropnej pracodawczyni, jedyny plus tej pracy to dobra godzinówka...
Jeżeli nie chcesz psuć sobie nerwów, to omijaj tę firmę z daleka. Ja długo nie wytrzymałam.
2
A. 2016-03-21 22:11:56
wypłaty opóźnione nawet o miesiąc, mobbing, to tak w wielkim skrócie. Nikomu nie polecam takie pracodawcy. Obiecuje premie, awanse, zapomnijcie!
2
Demaskatorka 2016-04-11 11:27:46
Ta opinia jest pisana przez właścicielkę.Typowy dla niej potok słów,brak interpunkcji,chaos... Wszystkie inne opinie nie są przesadzone.Pracodawczyni jest niekompletna,zawistna i zazdrosna.Włącza pracowników w swoje prywatne sprawy, za wszelką cenę próbowała sklocic pracowników ( bo jak sama nam oświadczyła sklocony pracownik lepiej pracuje,nie ma wtedy smiechow,pogaduszek tylko praca)Ta pani prosi się o sprawę o mobbing,kto wie być może niedługo się doczeka. Nie przyslugiwala nam żadna przerwa. Zabraniala jeść w pracy, miałyśmy jeść rano,przez cały dzień nic i dopiero w domu, bo ona tak robiła,gdy na stałe siedziała w biurze,a ze 11 godzin trwała zmiana,to co z tego.Prośbę o zaległe wynagrodzenie,traktowała jako atak w jej własną osobę. Brak wynagrodzenia za nadgodziny (na moje pytanie o wynagrodzenie za nadgodziny,odpowiedziała mi że nie mam rodziny,dzieci i że z przyjemnością powinnam tu siedzieć,bo nie mam żadnych obowiązków) o Pani M. można pisać i pisać. Jeżeli zastanawiasz się nad pracą u tej pani w Itace lub Marzeniach to odradzam, czarowac i omotac to Ona potrafi, tylko,że "ulgowe"traktowanie pracownika szybko mija,a ze zawsze musi mieć jakieś kozla ofiarnego, to zawsze może paść na Ciebie.
2
Demaskatorka 2016-04-11 11:57:19
We wcześniejszej opinii chodziło mi o wypowiedź użytkownika ona2 tj.Ze została napisana przez sama panią M.
Nick 2016-04-11 12:01:05
Zgadzam się ze wszystkimi powyższymi negatywnymi opiniami. Pracodawca nieuczciwy, tygodniami zalegający z wypłatami, nie wypłacający należnych nadgodzin albo niedziel, grafiki urągające jakiemukolwiek prawu pracy, przysyłane w ostatniej chwili (np.wieczorem w przeddzień), złośliwie ustalane przez szefostwo (np.poprosisz o dzień wolny to go dostaniesz, ale za to będziesz pracować 10-15 dni bez przerwy). Mobbing to mało powiedziane, chamstwo i kłamstwo to język, jakim posługuje się szefostwo. Brak przerw na jedzenie i zakaz jedzenia w pracy. Pracownicy są wykorzystywani, obrażani i poniżani, począwszy od krytykowania wyglądu, a na rzekomych błędach w pracy skończywszy (podkreślam - rzekomych, gdyż szefowa, która jest z ortografią i gramatyką na bakier, potrafi podwładnym zrobić awanturę za źle postawiony przecinek). Sama praca jest ciekawa i interesująca, ale sugeruję u innego zwierzchnika.
1
gosia 2016-07-25 13:43:23
nick KISIU to chyba ktos z szefostwa bo nie slyszalam zeby ktokolwiek inny mial wyplate na czas w dodatku co z tego ze jest cos na umowie to jest nigdy nie przestrzegane u tego pracodawcy a nawet niektorzy pracujac nie dostaja umow
2
no more 2016-08-04 22:53:14
Hej, a wiecie jakich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno jest szansa na jakieś premie do tego.
Jestem2 2016-10-28 07:31:11
Jestem bylym pracownikiem ,przestrzegam przed ta firma i pania ,ktora jest szefowa i wlascicielka,zle traktowanie pracownika to codziennosc o wyplatach juz nie wspomne prosisz sie o nie tygodniami a szanowna pani nawet nie odbiera telefonow jak komus odpowiada pracowac bez wyplaty to zapraszam do Marzen24,jak rowniez do Itaki do Olimpu.
Pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam zeby tak traktowac pracownikow .Moze pani szanowna by sie troszke zastanowila nad swoim postepowaniem bo to chyba juz czas pani malgorzato.Jak mozna tak traktowac pracownikow jak mozna nie rozliczac sie z pracownikami jak mozna spasc tak nisko i nawet nie odpowiadac na telefony.Ciesze sie ,ze odeszlam z tej firmy w momencie kiedy jeden ze wspolpracujacych z pania m.naswietlil mi jak wyglada wspolpraca z ta kobieta (nie wyplacane pensje,zastraszanie itd)
Czasami czytajac opinie zastanawiamy sie czy to prawda,ja przynajmniej sie zastanawialam ALE TO CO TU PRZECZYTALAM NEGATYWNEGO O PANI M.TO SZCZERA PRAWDA .ZA NIM KTOS PRZEKROCZY PROGI TEJ FIRMY NIECH TO PRZEMYSLI jesli nie chce pracowac za gratis dla pani m
1
Zostaw swoją opinię o Marzenia24 Sp z o.o. - Lublin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Marzenia24 Sp z o.o.