brak logo

Light Kraków

Kraków

Opinie o Light Kraków

anonim1953@wp.pl 2011-06-21 11:57:24
Byłem w powyższej firmie na rozmowie na stanowisko "Specjalista do Spraw Reklamy". Nie dość że rozmowa dla ludzi z całej polski odbywała się obok Krakowa to jeszcze z rozmowy nic szczególnego nie wynikło. Rozmowa z miłym gościem przebiegła w dobrym nastroju. Miałbym w firmie zajmować się oklejaniem banków i roznoszeniem ulotek. Do pracy musiałbym zatrudnić na uz ok 3 ludzi. W późniejszym okresie miałbym dostać komórę, lapka i furę. Wynagrodzenie: na umowie najniższa krajowa + płatne za godzinę od zlecenia. Jest zlecenie jest pieniądz, nie ma zlecenia jest najniższa krajowa :)
Nie zostałem przyjęty na powyższe stanowisko i nie płaczę z tego powodu.
ParobekNaZlecenie 2013-04-26 14:07:12
Dziwi mnie że tak mało opinii,szukają parobków na zlecenie. Tak są wypłacalni,ale o umowie zapomnij kierownicy dbają o swoich,wspomnę tu o panu [usunięte przez moderatora] i jak można go nazwać kierownikiem Panu [usunięte przez moderatora]. Jedyna osoba konkretna i nie owijająca w bawełnę to pan Marcin dyrektor i pan Andrzej bodajże technolog. Reszta do jednego wora,szkoda że szefowie nie widzą jak wyrzucacie ich pieniądze w błoto,ile jest pomyłek z waszej winy a cierpią na tym szaraki. A pan [usunięte przez moderatora]. to już jest całkowity ewenement ds.psucia wizerunku firmy,zawsze czegoś zapomina,zawsze coś sknoci a winnych szuka wokół siebie.Praca jak zadzwonią to jest jak nie to nie ma. ogólna atmosfera jest bardzo w porządku,ale trzeba uważać co się do kogo mówi.
Powodzenia może szefowie przejrzą na oczy.
5
light dew 2013-07-16 19:31:29
Hello kolego,pracuje się na warunkach UMOWY O PRACĘ,no ale pytanie kto pracuje? nikt bez znajomości i bliskich kontaktów z kierownictwem takiej pracy nie uzyska. Nie wiem jak starsi pracownicy,nowo przyjęci mają to pewne!!! nikt nie powie konkretnie tylko ściemnia i odsyła od kierownika do kierownika ,a ty robisz i jak dostaniesz zlecenie to w sumie możesz otworzyć szampana:)bo jeśli Ci się coś zdarzy to czegoś będziesz mógł wymagać:. Kasa jak najbardziej na rękę,dzień wypłaty kasa. Oczywiste że, nie masz umowy nie odprowadzają podatku,nie liczy się ubezpieczenie i tracisz ciągłosc.Skoro pracujesz w Light Grupa firm zdajesz sobie sprawę że o umowe musisz iśc do szefów lub dyrektora,bo kierownictwo trzyma miejsca dla kolegów.Życze powodzenia dla chętnych.Firma ok ,pracownicy ok,ale warunki umowy beznadziejne dla zatrunionych na umowę zlecenie. MASZ UMOWE ZLECENIE,ZAWSZE MARZ O UMOWIE NA STAŁE:)
1
bylykierownik 2014-12-24 01:18:07
Odradzam, byłem kierownikiem w tej firmie i nie jest tak jak piszecie, podstawę trzeba sobie wypracować, stawki mają bardzo niskie, praca ciężka ze względu na warunki pogodowe. Dla ludzi którzy są pod kierownikiem nie ma żadnych umów zlecenie wszystko na czarno. A co do P. Andrzeja to jedna z najbardziej nieogarniętych osób w tej firmie. W razie jak się coś stanie to firma cie olewa. A co do kasy są bardzo duże opóźnienia ok 2 mies. plus ucinają z wypłaty za co tylko im się widzi pod pretekstem, że była reklamacja.
2
zloty 2015-01-08 21:30:53
Jak czytam opinie wnioskuje,że nie warto zawracać sobie głowy.P.S A są jakieś pozytywy?
2
prius 2015-01-28 19:09:30
Dyletanctwo i patologia
1
brok 2015-10-06 14:35:21
nawet nie próbuj - nie warto włazić w kompetencyjnego i niesolidnego trupa
Karmi 2015-10-20 11:49:39
Zgadza się, działają już ponad 20 lat, jednak od jakiegoś czasu dzieje się tam coraz gorzej. Coraz gorsza kasa, coraz gorsza atmosfera, niewyróbki, marna jakość pracy....
proton 2015-11-20 16:47:45
jeżeli pogorszenie warunków pracy, jakości i płacy nazywasz "naturalnym procesem rozwijania się organizacji", to chyba kartki Ci się posklejały z notatek z zajęć.
Może aplikujesz do Wielkiej Wsi? Ze szwagrem sobie popracujesz, a i właściciele będą zadowoleni z Twej fachowej wiedzy.
1
;-) 2015-12-09 20:10:05
znaczy się, albo znów ktoś odszedł, albo znowu kogoś wywalili :-)
;-) 2015-12-21 12:18:43
Jak płaca marnie, to i ludzie nie chcą pracować i odchodzą, a potem jest sraka i paniczne szukanie, bo nie ma komu robić. I tak stryjek zamienia siekierkę na kijek
;-) 2016-01-04 15:20:29
Ogłoszenia o podobnej treści pojawiały się już kilkakrotnie w ciągu ostatnich miesięcy
moro 2016-01-04 22:32:39
No to bez wahania złóż aplikację i zobacz, jak to niby profesjonalne piekiełko wygląda od środka,a potem na kolanach do Najświętszej Panienki, żeby znów czegoś nie spartolili
1
qiak 2016-05-07 22:49:15
no i jak wygląda u nich praca jako Specjalista - Pracownik ds. Logistyki, wiecie? na pewno napisali w ofercie, że trzeba mieć te min 2-3 lata doświdczenia, ale nie wiem jak ze zmianiami teraz jest konkretnie, da się to jakoś dogadac miedzy sobą czy z kierownikiem?
Zostaw swoją opinię o Light Kraków - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Light Kraków