brak logo

PM Experts Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o PM Experts Sp. z o.o.

pracownik 2012-03-05 10:54
Bardzo nie polecam. Jeśli już nie masz innego wyjścia, to pojdz tam. Ale jeśli masz jakąkolwiek inna alternatywę, to szkoda czasu na tą firmę. [usunięte przez moderatora], brak szacunku dla ludzi, brak poszanowania dla pracy.
ferbiZone 2012-03-09 12:44
Również nie polecam. A jeśli tam trafisz to uważaj na humory szefa. Miła atmosfera z początku, ale to tylko pozory.
Nie wiem co to za międzynarodowe środowisko, o którym piszą w ofercie.
Mikro przedsiębiorstwo z międzynarodowymi aspiracjami - sam oceń jak to brzmi i co tam się dzieje.
LIL 2012-06-03 22:44
byłam w PM Experts na rozmowie, w ogłoszeniu wymagania bardzo duże, opisują jaka to firma jest wspaniała i dająca możliwość rozwoju, ale przy rozmowie ta firma kurczy się do 6-7 osób, możliwości rozwoju brak, a angielski nawet podstawowy nie jest wymagany (a niby z Brytyjską Izbą Handlową współpracują)... aha nie zapominajmy o umowie zlecenie i płacy bardzo śmiesznej.
Justyna 2013-01-15 15:22
zgadzam się byłam TAM...żenada
1
Były... 2013-02-25 18:55
potwierdzam, żenada.

Chyba głównie przez Pana wiadomego wszystkim byłym pracownikom.

A dla uściślenia - firma zatrudnia prezesa + 2 pracowników, oraz 2 trenerów, z czego jeden z nich również rozgląda się za pracą gdzie indziej.

Niewiele z tego co jest napisane na stronie jest prawdą, niestety.
anonim2 2013-05-27 15:23
pieniądze są nic nie warte jeżeli masz takiego szefa jak prezesuńcio. rotacja jest tak duża że praktycznie ta firma to tylko on sam - nikt inny nie chce z nim pracować. więc 3 to może i wyciągniesz, ale na 3 mce :).
poszukujący pracy 2013-07-30 12:36
Byłem na rozmowie kwalifikacyjnej i bardzo rozbawiło mnie to, że właściciel bardziej był pochłonięty zabawą z psem (który tez był obecny na rozmowie, pewnie się z nim konsultuje) niz samą rozmową. A poza żadnego odezwu z ich strony, po opiniach pozostałych forumowicxzów widzę, że nie ma czego żałować :))
niu 2013-08-02 14:58
poszukujący pracy na jakie stanowisko aplikowałeś ?
posen 2013-11-19 20:02
Czy wiecie o tym, że jedna z pań pracujących w tej firmie to pianistka?
1
posen 2013-11-25 20:42
I pewnie to firma PM Experts stoi za jej usługami oprawy imprez, które oferowane są na Facebooku...
anonimek 2014-02-11 16:37
Dla ludzi o mocnych nerwach.
1
faris 2014-04-05 12:52
na stronie PM Experts znalazłem kilka ofert pracy. Zainteresowała mnie ta grafika 2D, możecie mi przedstawić warunki na tym stanowisku?
jasny 2014-05-28 22:52
nikomu kreatywnemu nie radzę tam iść. Więc jeżeli pasuje Ci robienie projektów graficznych pod czyjeś dyktando - czyli dokładnie tak jaka jest wizja prezesa, to idź tam. jeżeli masz chociaż trochę własnego zdania i swój własny gust / wyczucie- daruj sobie.
anonim 2014-05-29 12:27
Firma ewidentnie potrzebuje zmiany zarządu. Obecny ciągnie ją w dół.
odp_jasny 2014-05-29 22:27
Jasny, ciekawe na podstawie jakich doświadczeń tak wnioskujesz?
Odp 2014-07-09 19:28
Artur może sam sie przekonaj. O ile jeszcze ktoś tam pracuje.
pracownik 2014-11-22 14:36
Firma jak najbardziej funkcjonuje i sprawnie działa. Z perspektywy pracownika, mogę zapewnić, że jest możliwość rozwoju w PM przez udział w szkoleniach i projektach wewnętrznych firmy. Można też zrobić prestiżowe certyfikaty.
Pracownik 2014-12-01 16:05
Pozytywną opinię o pracodawcy mogła napisać tylko jedna osoba - Prezes firmy. Rozwój możliwy ale tylko teoretycznie. Pensja równiez uwłaczająca. Najgorsze jednak są zmienne nastroje Prezesa oraz brak poszanowania dla pracownika.
Odradzam z całego serca tego pracodawcę.
Perspektywy 2014-12-01 18:38
Perspektywa pracownika z perspektywy prezesa. A to ciekawe
sąsiad 2014-12-02 17:03
:) Firmę tworzy zespół, a nie sam prezes..
2
wesoło 2014-12-05 19:10
Mam doświadczenia z pracy w tej firmie i nikt tam nic nie słyszał wówczas o projektach wewnętrznych. Można było brac udział w szkoleniach, ale nikt nie wydawał tam za to prestiżowych certyfikatów. Mój wniosek - wpis powyżej to kolejne kłamstwo, zgadzam się - prawdopodobnie prezesa.
miernie 2014-12-09 14:09
Zespół w tej firmie również pozostawia wiele do życzenia. Zwykle są to osoby bez ambicji, które po prostu boją się, że żadnej innej pracy nie znajdą...
Pracownik 2014-12-11 08:40
No to trafil swoj na swego:-)jakms dziwnym trafem kazda osoba,ktora odeszla od tego pracodawcy zaczela swoja wielka kariere. Bo to nie kwestia ambicji a mozliwosci rozwoju jakie daje firma.
Uli 2015-01-01 21:22
Pytanie brzmi czemu te osoby zrobiły karierę dopiero po odejściu z tej firmy?
1
romeik 2016-05-06 08:30
Wydaje mi się, że to są własnie podstawowe obowiązki tak naparwde no i praca jako Kierownik Oddziału jest teraz atualna, ale przyjmuja do Lublina.
Dominika 2017-07-27 11:58
W sieci pojawiła się oferta pracy na stanowisko Specjalisty ds. Sprzedaży Szkoleń - czy ktoś z forumowiczów może opisać warunki zatrudnienia na tym etacie? Czy warto na nie aplikować? Merytoryczne informacje będą cenne dla osób, które są w trakcie poszukiwania pracy.
Rafał Stawicki 2017-09-04 23:50
Cześć,
Przeczytałem to co tu napisano przed podpisaniem umowy (stanowisko: specjalista ds. sprzedaży), ale znając realia (jak komuś dobrze to nie napisze, ale jak coś jest nie tak to od razu hejt leci) uznałem, że warto spróbować bo:
- szukam pracy
- obiecali szkolenia
- dali przejrzyste i jasne warunki współpracy

Po trzech miesiącach (tak okres próbny) okazało się, że chcę tu zostać o_0 bo:
- dostałem pracę
- szkolą
- warunki okazały się prawdziwe

Dodam, że zespół przyjął mnie bardzo dobrze i ciepło, okazując wsparcie "nowemu", jest ciężko bo poprzeczka wisi wysoko ale jak ktoś nie boi się pracy i wie po co do niej przychodzi to atmosfera miejsca na pewno będzie mu odpowiadać.

Ponieważ nawiązałem na początku do poprzednich wpisów zawrę klamrą tę opinię, podpisując się imieniem i nazwiskiem czego moi przedmówcy nie byli łaskawi zrobić gubiąc wiarygodność...

Pozdrawiam,
Rafał Stawicki
Rafał Stawicki 2017-09-07 20:28
@Dominika,
Jeśli chodzi o szkolenia to są to obiecane pod czas rozmowy szkolenia, które firma sprzedaje - bardzo wartościowe dla określonej grupy zawodowej.
Jeśli chodzi o warunki zatrudnienia to wynagrodzenie na stanowisku specjalista ds. sprzedaży jest podzielone na część stałą i prowizyjną, zasady są jasno określone i firma się z ustaleń wywiązuje i jakościowo i terminowo.
Co do benefitów pozapłacowych to nie ma jakiegoś pakietu socjalnego czy medycznego - ale i nikt tego nie obiecywał.
Ponieważ dużo tu bzdur napisano ja uznałem za stosowne wypowiedzieć się o tym co tu faktycznie zastałem. Chętnych do pracy zapraszam!
Adam Figurski 2017-10-05 11:14
Pracuję w pmexperts już prawie 2 lata. Są lepsze i gorsze dni jak w każdej pracy, ale zdecydowanie więcej jest tych lepszych. Zespół jest zgrany i nawzajem siebie wspieramy. Moim zdaniem negatywne opinie na tym portalu to albo konkurencja (nasza branża jest dosyć hermetyczna i mała, wszyscy siebie znają), albo od osób, które poprzednio się po prostu nie wyrabiały z wynikami i teraz mają żal. Jeżeli zależy Ci na rozwoju, to gorąco polecam to miejsce pracy.
Dominika 2017-10-08 18:03
@Rafał Stawicki dziękuję za Twoją odpowiedź. @Adam Figurski wspominasz o zgranym zespole, co przekłada się na pewno na dobrą atmosferę w pracy. To ważne dla osób zastanawiających się nad zatrudnieniem w PM Experts. Czy również pracujesz w firmie jako specjalista ds. sprzedaży? Masz może jakieś rady dla przyszłych kandydatów? Chętnie dowiemy się od Ciebie więcej.
Karol 2017-10-09 22:46
W grudniu 2016r, wszyscy pracownicy dostali wypowiedzenia umowy o pracę.... Bo stragan się nie sprzedał. Tak na dobrą sprawę może pracuję tam teraz 3 osoby... Taka to firma. Nie polecam. Zgrany zespół w którym możesz zarobić mniej niż w Biedronce....Dla desperatów w sam raz !
Serio Rafała to piszesz ? Powodzenia !
Znam Twoje warunki zatrudnienia i w Biedronce byś więcej zarobił.
Pozdrawiam,
Karol
Ola 2017-10-10 23:38
A dlaczego wszyscy tak Biedronkę obsmarowują? Towar mają świetny, nawet była p.premier tam robi zakupy. A tak na serio, z ciekawości zerknąłam na ten portal jako uczestniczka (kilku) szkoleń prowadzonych przez PM Experts. Trenerzy są fajni, obsługa administracyjna zawsze pozytywnie nastawiona. Jestem zaskoczona tymi wpisami.
uczeń 2017-10-11 17:25
przez przypadek tu dotarłem i z ciekawości pytam, bo wiele jest na tym portalu firm obsmarowanych, a zarazem wielbionych. Jak to jest, że według aktualnych pracowników (jak rozumiem pracujących od niedawna, jeśli kadra wymieniana jest co kilka lat - pytanie czy to prawda?) wszystko jest w porządku, no może poza drobnostkami jak wszędzie? Byli (a może konkurencja - jak wspomniał Pan powyżej) delikatnie rzecz ujmując odradzają firmę, a raczej osobę kierującą i nie przebierają w kwiecistych określeniach jak jest? Gdzie w takim razie "leży prawda"? Czy zarówno jedni, jak i drudzy biorą odpowiedzialność za swoją opinie? Czy mają świadomość po co i dlaczego, to piszą? Czy są świadomi, że komuś może marnują szanse zdobycia lub nie jakiegoś doświadczenia - odstraszając lub zachęcając? kto ma rację ;-)
Kaorlex 2017-10-11 19:10
Aaa i bym zapomniał ale do obowiązków należy również sprzątanie biura, wynoszenie śmieci i czyszczeni kibla :) Ehhh jaka to wspaniała firma !
E. 2017-10-13 14:36
Bardzo proszę by osoba która od 3 dni podszywała się za byłe pracownice PME wypowiadała się jedynie w swoim imieniu. Charakter wypowiedzi jest na tyle specyficzny , że widać od razu ze pisze to jedna i ta sama osoba. Pozdrawiam E.
3
Zostaw swoją opinię o PM Experts Sp. z o.o. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PM Experts Sp. z o.o.