brak logo

Office Shoes

Warszawa

Opinie o Office Shoes

mob 2016-09-27 21:28
Myślę, że warto jednak zerknąć do słownika i sprawdzić co znaczy mobbing. Każdy słyszał ale nikt nie widział.
1
GRUBA - Office Shoes 2016-09-28 13:07
Kaktusik !!!
ciekawe skąd tyle wiesz co dzieje się w tej firmie? Chyba tam pracujesz bo jesteś bardzo dobrze poinformowana. Zastanów się czy twoje wygórowane ambicje zawodowe czasem nie przerastają twoich umiejętności i przez to masz żal do całego świata, w tym do aktualnego pracodawcy, który cię karmi – jeszcze. Chyba to właśnie tobie zaczął się palić grunt pod nogami.
Gwoli przypomnienia - Nie sraj we własne gniazdo. Nie obrażaj innych bo to każdy potrafi, może lepiej przyjrzyj się sobie, uderzyć się w pierś?
Masz świadomość, że istnieją JAKIEŚ instytucje to idź zgłaszaj i opowiadaj.
5
co tu sie wyprawia? 2016-10-01 00:45
Nic, tylko wziąć popcorn i czytać albo zacząć pisać książkę. Jedni skaczą do drugich i odwrotnie. Ludzie piszą, że jest źle, niedobrze ale wciąż niektórzy pozostają i pracują w Office. Więc dlaczego nie znajdziecie czegoś innego? Jedni się pewnie boją, a reszta potrafi tylko narzekać. Wina zazwyczaj nie leży po jednej stronie i tak jest też teraz. Dosłownie wojna pozycyjna. Owszem, obecnie w biurze pracują świeżaki, ale czy Wy kiedyś nimi także nie byliście? Więcej dystansu do tego wszystkiego - biuro jak i pracownicy. Pewnie jest sporo rzeczy do poprawy jak i tych, które można byłoby po prostu zrobić lepiej, aby każdemu było dobrze, lecz 2 strony muszą to ogarnąć. Takie wyciąganie spraw na forum publiczne wcale nie jest dobrym pomysłem, a tym bardziej niskich lotów wymiany zdań :)
1
hhhh 2016-10-04 15:36
Naprawdę próbujesz tutaj sugerować że wina leży po obu stronach? Mobbing pracownika to jest według ciebie też jego wina? To tak jak z tymi co uważają że zgwałcona kobieta jest po części temu winna bo była ubrana nie tak jak trzeba.
Jeśli zadałeś sobie trud by przejrzeć ten wątek, to jeśli jesteś osobą inteligentną to wyciągniesz inne wnioski niż napisałeś(aś).
Mobbing, poniżanie pracowników, absurdalne regulaminy, absurdalne wymagania, wymuszanie wszystkiego krzykiem i przekleństwami, traktowanie podwładnych z góry, robienie przekrętów finansowych, nepotyzm, zatrudnianie na fikcyjne stanowiska swoich ziomków, #misiewicze i wiele wiele innych zarzutów które nie są wyssane z palca. Naprawdę mało?
Bronisz pracowników z biura bo niby są nowi? Ale czy od nowego pracownika nie wymaga się szacunku do pracowników w sklepach, posiadania jakichkolwiek kompetencji poza krzykiem i żądaniami z pozycji władzy? No chyba to oczywiste.
Ale skoro jesteś pracownikiem biura, to o takich rzeczach masz blade pojęcie.
I PS. naprawdę pomyślcie czasami zanim napiszecie do szykanowanego pracownika by zmienił firmę, zgłosił pracodawcę do Inspekcji Pracy. Nie macie pojęcia o sytuacji takiej osoby, która czasami niestety albo nie posiada wewnętrznej siły by się postawić, czasami zmuszona ciężką sytuacją na rynku pracy godzi się na te upokorzenia, bo wie że jak złoży wypowiedzenie to nieprędko może znaleźć pracę gdziekolwiek. A czasami są ludzie, którzy są ulegli i nie potrafią walczyć o swoje prawa, co oczywiście nikogo nie usprawiedliwia gdy taką osobę upokarza jako podwładnego.
5
co tu sie od****? 2016-10-05 11:44
@hhhh

nie, po prostu sprowokować do podsumowania tego wszystkiego i jak widać udało się :) Jak to powiadają, nic nie trwa wiecznie. Twoją wypowiedź powinno się teraz cały czas wklejać, aby każdy widział ten syf.
Były Kiero ;) 2016-10-05 23:58
Zero ambicji... Wszyscy, którzy tu tak piszecie i narzekacie zróbcie coś z życiem i zmieńcie po prostu pracę ;)
Od kilku lat czytałem biernie te Wasze wypociny łapiąc się tylko za głowę. W moim sklepie nie było żadnych problemów organizacji wewnętrznej (odpowiednia stała zgrana ekipa) i to przekładało się na przyzwoity kontakt z biurem. Nie powiem, bo też na nich narzekaliśmy ale laliśmy na nich ciepłym moczem bo było nam dobrze we własnym towarzystwie i to się liczyło. W większości macie po prostu problem ze sobą ;)
Panowie K i P mimo wszystko nie byli tacy źli(zrozumcie, że ktoś nad nimi stał), a śmiem twierdzić, że i z M miałem dobry kontakt...
2
lima 2016-10-06 09:18
Jak widać nie w każdym sklepie @byłykiero jest taka zgrana ekipa jak była u was stąd pewnie tyle kwasów wynika ale rzeczywiście moim zdaniem ludzie narzekają już na wszystko co mogą a nie doceniają, że w sumie nie jest to najgorsza praca, przecież ruchu wielkiego nie ma a sprzedaż jest głównie internetowa
omega 2016-10-29 09:36
a wiec wlasnie- ruchu w sklepie stacjonarnym nie ma, co za tym idzie Twoje zarobki to tylko podstwa (chociaz tak obiecali premie od sprzedazy), sklep nie wyrabia progow. Sprzedawcy zajmuja sie wysylka butow ze sklepu internetoweo- sciagane sa ze stau ich sklepu, przychodzi klient i wielu nmeracji butow brakuje, bo "wlasnie je spakowales na wysylke" !! nie uwazasz, ze skoro tak duzo dzieje sie w sklepie internetowym wiec powinni otworzc magzym, zatrudnic magazyniera i niech wysylaja z tamtad buty polske ? dlaczego sprzedawca sklepu stacjonarnego ma to robic i narazac sklep na braki ?!
13
Gocek 2016-11-03 21:13
Durnie
3
do gacek 2016-11-04 09:41
może rozwiń swoją wypowiedź ? co masz na myśli pisząc cyt : "durnie" ?
po gacku 2016-11-08 20:42
Kto mieczem wojuje ten od miecza ginie ;)
1
Kukuryku 2016-11-12 16:24
Ta firma byla skazana na porazke juz dawno. Madrzy ludzie wiedza dlaczego.
3
gucio 2016-11-16 15:19
Jak nazywa sie szef wszystkich szefow tej firmy??
boss 2016-11-16 19:32
Co się stało bankructwo?
3
fgf 2016-11-16 21:25
No właśnie, co wydarzyło się w Warszawie?
1
O 2016-11-19 21:28
Pewnie M. Była niezadowolona.
3
@bat@ 2016-11-24 13:42
I jak, ktos cos wie co stało sie w biurze?
4
ghsrd 2016-12-03 23:03
Wpadli Węgrzy i zrobili porządek :) Myślę, że każdy się domyśli... ;)
2
Moli 2016-12-05 09:21
Daj więcej szczegółów
1
joni 2016-12-06 12:53
Monisia wreszcie out? Piszcie więcej, mnóstwo ludzi jest ciekawych czy ta chora patologia wreszcie się skończyła w tej firmie
1
wróci 2016-12-06 14:26
Jeszcze jest parę osób do wykończenia w biurze:-D i kierowników z długim stażem. Była sobie firma. Odejsie Tomka okazało się być bardziej brzemienne w skutkach niż się wydawało. Oby ta patologia dla nas wszystkich się skończyła.
1
joni 2016-12-07 16:21
Napisz coś więcej :) Jak odchodziłem z tej firmy to marzyłem by wreszcie ten osobnik dostał za swoje. Będę szczęśliwy jeśli poleci z hukiem
3
ghsrd 2016-12-08 22:20
Co tu dużo pisać, wpadła główna głowa office i zrobiła to co trzeba było. Czyżby trzeba było ciąć koszty? Poza 4 jednostkami prawdopodobnie nikt więcej nie poleciał. Rzekomo było jakieś zebranie kierowników, ktoś ma więcej informacji na ten temat?
2
Nick 2016-12-12 00:10
Szczecin- porazka
3
karma 2016-12-12 08:43
Wreszcie odstawiona od stołka
6
iks 2016-12-12 17:31
To najlepszy sklep w Polsce.
1
:) 2016-12-14 13:19
Dlaczego szczecin porażka ?
była 2017-01-02 11:27
Czy po odejściu M. wzrosły pensje, premie lub zmieniły się warunki zatrudnienia jako sprzedawca? Warto tu wracać? Kto teraz zarządza sklepami? Dajcie znać!!!!
2
ania 2017-01-02 13:20
też jestem zainteresowana, ale 1500 obecnie na rynku to trochę mało :( premie realne? coś się zmieniło?
poprawa 2017-01-05 14:09
Sklepami zarządza po części biuro, a po części Węgrzy. Czasami trzeba zwracać się bezpośrednio do Węgrów. Warszawa to zupełnie inna strona medalu. Ludzie tam pracujący są mega na plus (2 osoby). Atmosfera pracy bardzo przyjazna. Jeżeli chodzi o wypłaty i premie... wypłata wciąż taka sama, ale system premii sprawia, że do podstawy wpada po kilka setek :) Obecnie warto, oczywiście premia jest typu "coś za coś", jeżeli wszystko gra to nie ma problemu ;)
1
Ree 2017-01-21 20:10
A miało być tak pięknie. Zaczną ludzie odchodzić bo nie będą pracować jak Chińczycy...
10
brawo 2017-01-22 14:49
Biuro może być z siebie dumne, teraz to Wy będziecie rano z mopami jeździć, zaczynamy powrót do przeszłości?
6
Biały Murzyn 2017-01-31 12:57
Węgrzy w ostatnim czasie zrobili duże cięcia kadrowe w biurze i w sklepach. Niewinni ludzie ponoszą konsekwencje rządów pani MA. Jej prawdopodobnie też za chwilę w tej firmie nie będzie.
reformy, reformy, reformy... :)
Może wyjdzie to wszystko na zdrowie firmie, może nie. Jak na razie wszystko odbywa się kosztem ludzi :(

Jeśli lubisz pracować więcej niż 8 godzin dziennie bez dodatkowej zapłaty i lubisz być nieszanowany przez pracodawcę to ta praca jest dla Ciebie :)
9
ŁM 2017-01-31 16:54
Hejterzy na forum.
4
ela 2017-01-31 21:59
Co masz na myśli więcej niż 8h dziennie i brak zapłaty? Rozwiń temat. Jestem ciekawa.
1
Aga 2017-07-03 20:12
Widziałam ogłoszenie o pracę. Powiedzcie proszę czy warto? Jaka atmosfera, warunki płacowe, socjal i bonusy pozapłacowe. Bardzo dziękuje.
Pawo 2017-07-06 21:21
Przeczytaj wątek, będziesz wiedzieć. Jednym słowem OMIJAJ, trzema słowami OMIJAJ SZEROKIM ŁUKIEM
zadowolona 2017-07-07 19:20
Co ty piszesz odkąd wywaleni zostali lub sami odeszli wszyscy pajace z biura to jest na prawde dobrze. Każdy przyna mi rację!!
1
zaczynamy 2017-07-11 13:27
Przez tą chwilę? Miało być łatwiej, lepiej, a oczywiście wyszło jak wyszło. Aktualnie starają sie zabierać jak tylko się da, nie czujecie się oszukani po tej wypłacie? Ktoś siedzący sobie w innym kraju ocenia ludzi siedząc za kompem. Nie zapominajcie, ze zbliża się jesień - wtedy to zleceniówka zarobi więcej niż umowy o pracę. Wystarczy się zastanowić. Każdy wymaga, a część z miast opierd.. się aż równo, ale kasę każdy zbiera taką samą, a niektórzy nawet na tym tracą. Mam nadzieje, ze ta pazerność kiedyś wyjdzie im tyłkiem. Elo.
1
Aga 2017-07-11 21:43
Tzn, ze dodatków bonusowycb nie ma? Różne sklepyy mają różne obroty jest to jakoś brane pod uwagę?
nowy M 2017-07-11 23:51
Jedna M wymieniona na nowego M. Obiecane złote góry ale strach po wypłacie na konto spojrzeć. Zasady niejasne i zmieniane na kolanie
1
hmm 2017-07-12 11:20
Zasady potrafią sie zmienić zaraz przed przelewem na konto i nagle dowiadujesz sie, ze zabierają ci premie bo panu M. ktoś sie nie spodobał. I ktoś taki zarządza ludźmi nie znając kompletnie sytuacji panującej tutaj w kraju i mając problemy psychiczne. Ludzie uczciwie pracują na to, aby mieć premie - UCZCIWIE i czasami z wielkim wysiłkiem, aby zrealizować dane progi i inne głupoty, które doszły, bo pazerność sprawiła, ze jest jeszcze trudniej niż kiedyś. Cały program przyznawania premii jest bardzo demotywujacy, bo ekipa stara sie cały miesiąc po czym nagle okazuje sie, ze np. zabrakło 1000zl do zrealizowania progu i dostajesz gole 1500zl - jeżeli pracujesz z umowa o prace. Oczywiście jak ktoś ma umowę zlecenie i wyrabia cała godzinowke to dostaje te kilka serek więcej. Nikt nie bierze czynników wpływających na to co sie dzieje u nas w kraju, bo lepiej myślec jak ucinać hajs ludziom, byleby mieli jak najmniej.
3
Aga 2017-07-14 10:45
to w którym sklepie premie są regulrnie? jest taki w Polsce wogole?
ZegareczekTyka 2017-07-17 00:56
Niech Pan M. lepiej uważa bo z tego co mi wiadomo jest wpisany jakos członek zarządu firmy działającej w Polsce,także podlega polskim prawom :) Do PIPu jest co zgłaszać a może nawet już coś zostało zgłoszone ;) także szanowna Marto użyj swej wazeliny po raz kolejny i przetłumacz co tu jest napisane swojemu szefowi,żeby nie podskakiwał za bardzo bo niedługo ktoś zapuka do drzwi i obudzisz się wraz ze swoim cyrkiem "z ręką w nocniku" :) Aaa i już Ci teraz mogę napisać,że większość sklepów przy takich zasadach premiowania i robienia z ludzi idiotów,odpuściło sobie sprzedaż i wiele innych rzeczy.Przekaż również swoim "przyjaciołom" z zagranicy,żeby przeczytali sobie polski Kodeks Pracy i wtedy zaczęli "zarządzać" firmą!
13
MG 2017-07-18 15:41
Widzę że Pani M odeszła i nastały czasy jakiegoś Pana M. Z tego co piszecie nie wiele lepszy od Monisi ????
Julita 2017-07-20 15:23
@hmm jak wyglądają warunki zatrudnienia w Office Shoes? Czy istnieje system prowizyjny, jeśli tak, to na jakiej zasadzie? Wiecie coś może o aktualnych ofertach pracy? Czy Office Shoes rekrutuje?
BR 2017-07-26 09:33
Ja z innej beczki, biuro nie ma tu dobrej opinii. Stąd moje pytanie. Kojarzycie może z biura nijakiego Tomka? Ma zacząć pracować u nas w biurze a wiem, że dosyć długo pracował w Officeshoes. Interesuje nas czego można się po nim spodziewać.
oki 2017-07-26 18:30
Skoro nie znalazłeś/aś niczego negatywnego na temat Tomka mimo ogólnego złego zdania o biurze to możesz uznać to za bardzo dobry znak;-) Ludzie piszą gdy negatywne opinie, pozytywne mimo, że są - już nie. Tomek nie pracuje w Office Shoes już bardzo długo. Był pozytywną postacią w Office Shoes, jedną z nielicznych. Zawsze spokojny, cierpliwy i wyważony. Był człowiekiem, który przygotowywał, dopinał, spinał każde otwarcie sklepu, inwentaryzacje, pomógł rozwiązywać każdy problem techniczny z jakimi można było się spotkać w Office Shoes bardzo często poświęcając przy tym swój prywatny czas. Jeżeli dołącza do Waszego zespołu to jestem przekonany, że szybko do siebie przekona.
4
Babola 2017-07-27 17:09
Ja mam trochę inne zdanie, choć na jego obronę trzeba powiedzieć że to co można mu zarzucić to w dużym stopniu było spowodowane silnym wpływem MA. Tomek niestety ma również sporo za uszami ale nie umywa się do Moni. Oboje nie mieli kompetencji do tego by rządzić taką firmą, i dużo lepsze wrażenie Tomek pozostawiłby po sobie gdyby zajmował się otwieraniem sklepów niż dyrektorowaniem na którym się kompletnie nie znał. Generalnie może się okazać że u was w pracy będzie ok gdy nie będzie miał zbyt dużego pola by poszaleć. Ale i tak warto być czujnym
zdemotywowani 2017-07-30 19:57
w żadnym
1
Zostaw swoją opinię o Office Shoes - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Office Shoes