brak logo

Polcall

Warszawa

Opinie o Polcall

krilin 2010-12-01 23:09:46
Zarobki bardzo nędzne, wiele wad znacznie przewyższa główną zaletę - praca na zasadzie home office. Jednym słowem, jeśli chcesz pracować w polcall by opłacić sobie prąd za włączony komputer to świetny wybór.
Jula 2010-12-21 12:53:21
Ostro całkiem... a w szczegółach?
ola 2011-03-14 11:02:22
Bardzo fajna atmosfera. Na początku trochę gubiłam się w systemie, ale koordynatorka mi pomogła. Są szkolenia. Ja trafiłam akurat na projekt z branży informatycznej, więc musiałam się sporo nauczyć. Co do zarobków to wiem, że ludzie różnie zarabiali. Ja zgarnęłam parę bonusów i pracowałam 7/8 godzin dziennie, więc mi się opłaciło :)
anonim 2011-04-13 22:31:46
Napisz więcej co konkretnie robiłaś i za jakie pieniądze,zastanawiam się nad podjęciem tej pracy.....
anonim 2011-06-28 14:50:00
Umawiałam kontakty handlowe dla osób zainteresowanych daną usługą :)
anonim 2011-07-27 11:40:48
Płacą w terminie, szkolą, motywują i atmosfera też przyjazna. Jeśli ktoś lubi pracować na słuchawkach to na pewno będzie mu dobrze w tej firmie. Ja nie znoszę korporacji, a to mała firma i z każdy ma się kontakt.
marillion 2011-08-19 12:31:32
Poza w miarę miłą atmosferą, nic więcej pozytywnego powiedzieć nie można. Żeby coś zarobić (i to wcale nie jakoś dużo), musisz nie odrywać się od kompa i wydzwonić 36 min. na godzinę. Co przy notatkach, usterkach, oczekiwaniu na rozmowę (długie łączenie, włączanie się automatu telefonicznego itp.) jest prawie nie możliwe. W każdym bądź razie buzia Ci się nie zamyka, pracujesz jak w markecie. Nie polecam, nie bez powodu non stop pojawiają się ogłoszenia tych samych firm.
anonim 2011-08-22 14:19:38
Warto dodać, że wymaga się by przepracować 30-40 godzin tygodniowo (pon.-pt.) przy zarobkach w bardzo optymistycznej wersji 1000 zł miesięcznie, praca ta nie nadaje się ani na dodatkową, ze względu na czas jaki trzeba jej poświecić, ani na pracę \"główną\" ze względu na niskie zarobki + brak jakiekolwiek ubezpieczenia. Od pracownika oczekuję się bardzo dużo, w zamian za symboliczną miskę zupy. To jest dobre, dla tych co mają renty i mają mnóstwo czasu z którym nie mają co zrobić.
...konsultant 2011-09-20 14:24:02
Ja pracuję na popołudniowym i traktuję to jako dodatkową pracę. Uważam, że jest całkiem fajnie. Wiem, że jest ciągła rekrutacja ze względu na nowe projekty i na to, że jest masa osób, która chce sobie "spróbować" i zawraca tylko głowę.
Spoko praca 2011-09-26 11:12:26
Hej Wam,
wiele osób marudzi na system, zarobki i milion innych rzeczy, a ja sobie pracuję już jakiś czas i zgarniam wszystkie możliwe bonusy i dostałem nawet podwyżkę stawki godzinowej! :)

Sądzę, że się nadaję do tego typu pracy. Telemarketing wykonywany w domu musi być dla osób, które to czują. Inni będą niezadowoleni.
Ja się w tym czuję jak ryba w wodzie. Wiem za to, że jako strażak czy nauczyciel bym sobie nie dał rady.
Nie wszystko jest dla wszystkich :)

Pozdrawiam "Telemarketerów z powołania"!
nie-nigy-w-zyciu 2011-11-12 19:41:36
Gówno "praca" (to nawet nie jest praca a marnowanie czasu) nie polecam totalnie. Za godzinę płacą od 5 do 6zł w porywach a jak sie nie wypracuje ileś tam godzin to zabierają Ci kase.
anonim 2011-11-17 10:55:47
To nie prawda
omijaj z daleka 2012-02-28 21:31:12
nie polecam, zarabia się bardzo marnie albo wcale (groszowe sprawy/miesiąc), szkolenia to fikcja, umowy śmieciowe, nie warto, pozytywne wpisy pochodzą zapewne od szefostwa tej firmy (nie wierzcie w to), nie wiem jak ktokolwiek może pracować za tak marne wynagrodzenie (jakikolwiek system premiowy to fikcja), trzeba rozmawiać praktycznie non stop w ciągu godziny, inaczej zabierają całą kasę
rulez 2012-03-14 21:33:45
no zarobki są średnie, ale generalnie nikt Ci się nie wydziera nad głową, że masz napierdzielać wyniki, jak w innych cc,atmosfera jest dużym plusem, ludzie są w sumie ok.
gość 2012-03-15 00:09:24
Firma Polcall konsultantom stacjonarnym potrafi wypłacać "wypłatę" ok. 100-250zł miesięcznie, a konsultantom stacjonarnym 300-600zł miesięcznie, co przy warszawskich zarobkach jest rzeczą baaaardzo śmieszną. :) Mają swój "system", który oszukuje ludzi, nie płacą nawet za godzinę jaką spędza się w pracyy i żeby nie wiem jak mieć dobre wyniki i tak prowizja to jakieś 0,20 - 0.50gr od umówionego spotkania. Żenada i komedia zarazem. :) Nie polecam!!!
gość 2012-03-15 00:13:59
Szkolenia to również fikcja, nikt nie jest tam przygotowany do pracy. System wynagradzania nie jest nikomu znany, co chwilę wprowadza się zmiany jak tylko \"szef\" wymyśli jak może dalej oszukac i zedrzeć kase, gdzie już nawet nie ma co ździerać, bo zarobki są śmieszne. Można co najwyżej opłacić internet, jeśli się pracuje w domu, a jeśli stacjonarnie, to chyba tylko kupić śniadanie do pracy i to przez góra tydzień przy dobrych wiatrach, :)
pseudo 2012-03-21 16:15:26
zgadzam sie z przedmówczyniami. Po pierwsze zarobki marne, jak tutaj zarobić cokolwiek gdy połączenia wpadają fatalnie. Długo się czeka na połączenia a jak nie wyrobisz normy to do wiedzenia i zatrudniają następnych za 5zł/h. Śmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] warte to wszystko. Nie pakujcie sie w ta prace,no chyba że chcecie pracować za 5zł albo i mniej...
zjawin 2012-04-24 00:11:18
Odradzam w 100%, wszystkie negatywne opinie są prawdziwe, jakikolwiek pozytyw- nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Pracowałem, to wiem- nie polecam, jeśli nie chcecie być oszukiwani i zarabiać marnych groszy, za [usunięte przez moderatora]na słuchawkach- trzymajcie się z dala od tej "firmy".
były pracownik 2012-05-22 21:21:28
Śmieszne niskie wynagrodzenia, za pracę 5 dni w tygodniu (nieraz każą pracować w soboty i niedziele też!), brak jakichkolwiek szkoleń, presja na wynik, ciągle musisz rozmawiać, płacone jest tylko za czas trwania połączeń (bonusy to fikcja), wieszający się system, przemądrzali szefowie którzy są niemili- odradzam, odradzam, odradzam!
Półroczna 2013-01-11 13:55:13
W Polcall pracowałam pól roku. Stawkę godzinową miałam sporą jednak żeby spełnić wymagania koordynatora i szefostwa co do wydzwonionych godzin trzeba było kombinować i to nie lada wyzwanie było! motywują.....aż nie raz za bardzo naciskają- tylko żeby sprzedaż była (STANDARD!). Pomijam fakt awarii, które poptarfiły trwać nieraz cały dzień. Ludziom trzeba było wciskać kit a nie było lekko bo sama nie lubię odbierać takich telefonów z callcenter...Jeżeli są osoby, które to lubią to idealna praca dla nich. Po jakimś czasie zarabiałam więcej...ale...."wypaliłam" się dla nich....nie wciskałam tak kitu jak na początku i mieli widocznie ze mnie mniejszy pożytek, więc mnie zwolnili.
ja 2013-06-06 15:19:57
Przyjęcia są na terenie Częstochowy, praca jest ok, polega na wykonywaniu połączeń. Jest stawka stała godzinowa plus premie za wyniki. Wypłata zawsze jest przelewana 10 dnia każdego miesiąca wiec w ostatniej sesji zawsze mam na końcie :)
Amcyk 2014-12-17 08:45:55
Nikt tutaj nie wypowiadał się od ponad roku, a chciałem się dowiedzieć czy warto próbować swoich sił w Polcallu będąc studentem. Da się z nimi dogadać w kwestii elastyczności godzin pracy, bo chyba każdemu studenciakowi zależy na tym, by połączyć jakąś pracę ze studiami i przy okazji nie tracić całego dostępnego czasu.
franc 2015-02-25 21:51:54
Siemano, naczytałem się strasznych opini na ten temat ale już dużo czasu minęło od pojawienia się ostatnich negatywnych. W ich ogłoszeniu o pracę w częstochowie jest napisane, że są szkolenia, a wcześniej mówiliście o ich braku ? czyżby zmiana na lepsze ? Powiedzcie jak to teraz wygląda z pieniążkami i tym szkoleniem.
iness 2015-03-13 01:38:52
Kochani ale każdy wie na co sie pisze. Każde call center rządzi sie swoimi prawami, myślę, ze z Polcall nie jest inaczej. Uważam, zę jak dla studentów to bardzo dobre rozwiązanie. Grafik zawsze mozna jakos dogadać, nie wierzę, ze nie a pieniądze można wypracować. Nic się samo nie zrobi - słuchawka w dłoń i do przodu.
michalinia 2015-03-30 03:14:04
No właśnie właśnie, tylko czy faktycznie jest tak że zarobki w call center zależą od zaangażowania czy może po prostu od farta. Bo moim zdaniem bywa różnie. Chce dlatego wiedzieć czy w Polcallu dostaje się pieniądze od "udanej rozmowy" czy może jest też jakaś stawka za po prostu przepracowaną godzinę. bo jak np. nic nie uda się to kiepsko po miesiącu wyjść na zero..
abc 2016-03-11 15:47:23
Obecnie praca jest tylko od 9:00-16:00 dla wszystkich
1
jarko 2016-05-12 12:10:14
niby tak, ale jednak między stawką 11 brutto a 15 jest różnica i zanim do tego dojdziesz, to minie trochę czasu. Zresztą, to dość męczące, wisieć na słuchawce. Ja szczerze podziwiam osoby tak właśnie pracujące.
Zostaw swoją opinię o Polcall - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Polcall