brak logo

P.S.O.U.U OREW

Gdynia

Opinie o P.S.O.U.U OREW

anonim 2009-04-10 10:42:05
Słowa kojarzące się z P.S.O.U.U OREW koło Gdynia (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa,):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako wystarczającą .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są na akceptowalnym poziomie.
2
anonim 2 2010-07-07 20:09:36
zatrudnianie osób niekompetentnych, nie mających kwalifikacji do pracy z dziećmi [usunięte przez moderatora],
nick 2011-06-16 14:49:46
Praca w trudnych warunkach i do tego wśród ,( usunięte przez administratora )
nik 2011-10-12 12:11:17
( usunięte przez administratora )..biedni podopieczni....bo chyba tak się nie robi,żeby d( usunięte przez administratora )
1
komsikomsa 2011-11-03 23:45:10
a ( usunięte przez administratora ) jakie mialas kompetencje? Awans z busowej na n-la po znajomosci i studia w trakcie , ( usunięte przez administratora )
n 2011-12-07 08:21:56
haha, bezcenne!!!!!!
życzliwy 2012-11-01 17:29:46
Jeżeli chcecie zobaczyć co to jest praca z zawistnymi qurwami to zapraszamy. Nawiasem - mi tu bardzo dobrze i nigdzie się nie wybieram.
2013-10-19 21:09:27
Jesli szukasz pracy, gdzie nie licza sie umiwjetnosci ani podejscie do dziecka a rylko i wylacznie uklady towarzyskie, jesli jestes urodzonym intrygantem, lewusem, obinokiem, leserem to ta praca jest stworzona sla ciebie. Nic nie musisz robic, tylko trzymac z odpowiednimi ludzmi, kaska wpada na konto a jeszcze masz blogoslawienstwo szefostwa...jesli zas szukasz pracy bo chcesz naprawde pomagac dzieciakom, szukaj dalej, to nie ten adres...
10
chmurka 2013-11-17 00:05:18
Ostro! Dużo w tej wypowiedzi racji,to smutne.Źle się pracuje w takiej atmosferze,ale myślę że jeżeli ktoś naprawdę kocha te dzieci to naprawdę będzie próbował.A swoją drogą,myślę że pracuje tu też grono osòb naprawdę dajăcych dużo z siebie.Dla nich szacun.
1
Olga 2014-02-07 16:03:51
masakra co tu widzę. Na pewno bedę miała na uwadze to co tu wypisują. Może dowiem się czegoś wiecej? Najlepiej jak byście nazwiskami rzucali, byłoby konkretniej.
1
Zadowolony 2014-03-05 15:51:44
Ja pracuję w OREW już kilka lat, jestem zadowolony z pracy, zadowolony z relacji z innymi. Bardzo fajna atmosfera, dzieciaki odwzajemniają miłością na ile są w stanie... Praca w OREW daje Wiele satysfakcji ! Pozdrawiam całą ekipę !
4
Joasia 2014-03-05 15:56:36
Z osobami niepełnosprawnymi pracuję już od kilku lat, ktoś mógłby uznać, iż jest to praca jak każda inna, lecz dla mnie to coś więcej, niż sposób na zarabianie. chcę zachęcić Wszystkich do pracy w OREW Gdynia
2
chmurka 2014-03-06 20:46:31
Po prostu idealnie. " Ktòż by pochlebiał biednym !Niechaj w cukrze
Smażony język liże głupią pychę.Niech się zawiasy kolan uginają
Tam , gdzie łaszenie się zdobywa korzyść" "Hamlet" Shakespeare
1
Anna 2014-03-11 13:41:38
Wasze negatywne komentarze są obrzydliwe !
Mam córkę w OREWIE i wiem że jest pod bardzo dobrą opieką. Ma wspaniałą Nauczycielkę i Opiekunkę, które wkładają całe siły by moja córka mogła godnie żyć. W ośrodku są zatrudnieni świetni specjaliści i opiekunowie. Bardzo cenimy sobie z mężem, i innymi rodzicami 3 wspaniałych rehabilitantów to wyjątkowi ludzie. Przestańcie szkalować ten wyjątkowy ośrodek, który jest nam tak bardzo potrzebny.
3
Gabriel Gdynia 2014-03-11 15:23:27
Zabierzcie chamstwo do swojego prywatnego życia tam gdzie jego miejsce. Zabierzcie łapy od Orewu to świetny ośrodek, to świetne miejsce w którym wiem że moje dziecko jest bezpieczne. Jestem dumny że moje dziecko jest wychowankiem Orewu.
4
123 2014-03-11 17:49:02
Nie ma co się unosić... :) Przecież negatywne komentarze to wytwór pewnej części personelu, która jest nieustannie obrażona - ciężko znaleźć przyczynek tej irytacji i niezadowolenia:), domniemam, że nawet głośniejszy śpiew ptaków jest w stanie doprowadzić do białej gorączki, a co dopiero wyrozumiałość i elastyczność szefostwa :) w d...głowach się przewraca z nudów?:)
2
Geniek 2014-03-11 17:50:16
Tym którzy narzekają jak to jest im źle w OREWIE przypominam iż nie ma obowiązku przymusowej pracy w tej placówce. Niech obiboki wezmą się do pracy a nie zajmują się plotkami.
4
sosna 2014-03-11 21:34:57
Drodzy państwo!
Przede wszystkim dobrze,że jest taki ośrodek,gdzie osoby niepełnosprawne mogą znaleźć pomoc i opiekę.Pracuje tu duże grono osób które dają naprawdę wiele z siebie. Personel jak najbardziej odpowiedni.Jest ich znakomita większość. Ale czy w placówce oświatowej można tolerować, permanentnie i bez żenady używany przez niektórych wulgarny język? Czy to tylko złudzenie, czy fakt, że ci co robią dużo hałasu wokół siebie mają lżej? A czy pochlebstwa nie wynoszą wyżej?
1
Amanda 2014-03-11 22:04:13
Szanowni Państwo !
OREW Gdynia składa się normalnych ludzi. Nie ma w nim żadnych różnic porównując szkoły, inne edukacyjne instytucje. Swoją pracę wykonują z należytą starannością i powinnością. Wynagrodzenia są godziwe. Gdybym była na miejscu mojego niepełnosprawnego dziecka chciała bym właśnie w tym ośrodku spędzać czas i zwłaszcza z ludźmi którzy tam pracują. Jestem zadowolona że znam tych ludzi i zaręczam za nich.Panią Dyrektor to szczerze kocham. Tyle co ta kobieta mi i innym pomogła. Dziękuję za nią i życzę wielu lat na tym stanowisku bo to korzyść dla naszych dzieci !
4
Maria 2014-03-12 10:05:32
Bardzo się cieszę że ludzie odchodzą z OREWU, to ludzie którzy nie nadają się do tej pracy. Dzięki temu oczyszcza się atmosfera. OREW Gdynia się rozwija i my się z tego cieszymy, nikt nie może tego powstrzymać choćby nie wiem co wypisywał mówił i myślał. Jestem bardzo ale to bardzo zadowolona z prawie 4-letniej współpracy. Ani myślę zmieniać placówki. Moje dziecko bardzo chętnie uczęszcza do OREW. Panie mają zawsze uśmiech na twarzach i ogromnie dużo serdeczności dla dzieci. Bardzo cenię sobie również możliwość rozmowy z Paniami na temat spraw wychowawczych, rehabilitacyjnych i ich pomysły, które mogę zastosować w domu.
3
głos rozsądku 2014-03-12 20:55:47
Nie rozumiem osób którzy w tak niegustowny sposób szkalują i obrażają dobrych ludzi którzy z poświęceniem pracują w tej placówce. Obsada która dowozi dzieci do ośrodka po małej kosmetycznej wymianie jest bardzo miła, zawsze uśmiechnięta i kulturalna (bus jest zawsze na czas). Nauczyciele jak i opiekunowie zawsze służą pomocą. Życzę im jak najdłuższej i owocnej pracy.
3
qwerty 2014-06-07 14:37:32
Idealny pracownik, to pracownik spolegliwy, cicho i bez szemrania wykonujący każde polecenie, bez mrugnięcia okiem podpisujący dokumenty oraz bez najmniejszego sprzeciwu znoszący liczne uwagi oraz oskarżenia. Umiejętność pracy z dzieckiem i wcześniejsze doświadczenie? Niekonieczne wymagane. Ważniejsze są tzw. "soft skills" jak: bezwzględna lojalność wobec "grupy trzymającej władzę", odpowiednia orientacja religijna, nałogi (różnej maści- można liczyć na nieograniczoną ilość urlopów na żądanie- tzw. "kacowych"), zdolności śledcze i wywiadowcze, szerzej rozumiane jako "uprzejmie donoszę", brak orientacji w obowiązującym prawie (zwłaszcza w prawie pracy). Wszelkie zaś oznaki samodzielnego i racjonalnego myślenia są niemile odbierane i duszone w zarodku.
Bez względu jednak na to, czy w większym, czy też mniejszym stopniu spełniasz w/w warunki, potencjalny kandydat musi liczyć się z możliwością oskarżenia np. o kradzież sprzętu (bez względu nawet na to, czy miał wcześniej pojęcie o jego istnieniu), oraz np. z posądzeniem o utratę lojalności oraz, (usunięte przez administratora)
6
stara gwardia 2014-11-07 23:05:39
weszłam na tę stronkę przez przypadek...ale widzę że po moim odejściu jeszcze ciekawiej :) stara ekipa (+- 10 lat) była super - oczywiście nie wszyscy, ale cudów nie ma nigdzie, poza niektórymi d u p o włazami;] dało się fajnie pracować, moje dzieci były super, mam nadzieję że dobrze trafiły po moim odejściu-chociaż różne opinie słyszała, władza lubiła jak była "akcja" chyba fanka telenoweli; swoją ekipę nie jednoczyła, a nakręcała na siebie- taki typ ;], dobrą robotę swego czasu robili rehabilitanci, terapeuta zajęciowy, psycholog i dziewczyny z oddziałów i ich pomoce...potem zaczęły się przepychanki do korytka i wpatrywanie w oczka pani zarządzającej i tej od światełek :P kto wie ten wie.... ehh wszyscy ci co tutaj wypisują różne opinie, chyba pogodzę Was mówiąc, że jedno zawsze było niesamowicie pozytywne - NASZE DZIECIACZKI, śle im wirtualne buziaki i mnóstwo pozytywnej energii, a do ekipy: pamiętajcie TO CO DAJESZ ŚWIATU WRACA DO CIEBIE...SZYBCIEJ NIŻ MYŚLISZ :)
2
wero 2015-05-01 11:14:12
Zaczepianie ludzi na ulicy,wciskanie im materiałów do przeczytania,skłanianie do przyjścia na jakieś spotkanie pukanie do drzwi to prozelityzm,który nie jest dobrą drogą.Słowa Papieża Franciszka,na spotkaniu 30 04 2015 w Auli PawłaVI z jednym z ruchów Katolickich.
stara gwardia 2016-06-16 02:37:21
ika... żal, a gdzie w moim wpisie żal, smutek, złe emocje?:) nikogo nie miałam zamiaru obrazić, daleko mi do tego. Widzę za to że GH dobrze zrozumiał/ła mój przekaz. Było jak było, nie wiem jak jest, opisałam tylko własne wrażenia z miejsca z którym byłam związana kilka lat.
Mariola 2016-09-21 08:44:04
A co powiecie o dyrektorze?
Zniesmaczony 2016-10-18 03:39:06
Osrodek jest cudownym ULem przepelnionym walka badz rywalizacja o wzgledy szefowej, ktora faworyzuje osoby uduchowione tj FANKI KK :) Tzw stara Gwardia ma te wiesci od wielu lat i TYLKO podkula ogon. bo sa zbyt slabi i zbyt MALO DOWARTOSCIOWANI by cos zmienic. Wola uciec z tego ULA by walczyc, nawet ci najbardziej wartosciowi i profesjonalni. Szefcia ma sie dobrze bo ulagodzila przekrety plastikowej dziuni i jej teamu, a wladze ktorzy finansuja ow dzialalnosc maja jakby klapki badz tzw olewke:) co sprzyja szefci . Coz z mojej perspektywy to jest fantastyczny osrodek wymagajacy korekt od osob co potrafia zarzadzac NIEPELNOSPRAWNOSCIA tak w dzieciach jak takze w kadrze, niestesty.
1
Nik 2016-10-27 21:56:27
Najbardziej świadomi swojej wartości są ci którzy odwaznie protestują w kapciach w domowych pieleszach :-) . A i tak każdy wie kto marudzi na każdym kroku i kim jest wierny autor wpisów.
Czy nie lepiej założyć pamietniczek? Będzie on takim samym narzędziem naprawczym jak Umieszczone wpisy na gowork
:-)
1
NickOlas 2016-10-27 22:38:34
ALE JAJA!!!:))))
2
Zostaw swoją opinię o P.S.O.U.U OREW - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.S.O.U.U OREW