brak logo

Rettbemanning

Oslo

Opinie o Rettbemanning

pracownik 2010-04-01 10:05:23
w moim przypadku bardzo na miejscu firma .Pracowałem w Mo i Rana przez Rett Bemanning , szefowie (usunięte przez administratora), super kumple ! zarobki dobre , mieszkanie fajne , płatności punktualnie .Co więcej ? życzyć sobie takich właśnie pracodawców . Trafiałem do różnych firm norweskich ale ta jest ok .
nowy 2011-07-03 02:33:36
Ja mam propozycje pracy z tej agencji nie wiem co robić
1
Jarek 2012-02-08 12:21:47
Panowie mozliwe ze w oslo pracuje osoba ktora nie powinna tam byc ale nie mozna oskarzac zaraz calej firmy . Po pierwsze nie oszukuja z kasa daja ubrania nowe i nie ma z nimi problemow bynajmniej jest tak w oddziale grymstad u krystyny .Pracowalem w rett 7 miesiecy bez problemowo i uwazam ze ci ktorzy pracowali 4 dni lub mniej to nie maja pojecia o robocie i firma ktora go wynajela odsyla go z powrotem nie chce tu nikomu ublizac ale po pijaku niech lepiej tacy ludzie nie pisza
2
Edward 2012-02-09 14:16:12
Pracuje okolo 4 lata w Rett Bemanning, oddzial w Grimstad. Wspolpraca uklada sie bardzo dobrze. Firma zaopatruje w odziez robocza i podstawowe narzedzia. Wymagany jest wlasny srodek transportu , aby dojechac do miejsca pracy.Gwarantuja zakwaterowanie w poblizu potencjalnego miejsca pracy.Wyngrodzenie jest na czas. Placa co 2 tygodnie.Mysle, ze osoba ktora ma checi do pracy, odpowiednie kwalifikacje i troche talentu smialo moze zglosic sie do biura RB. Duzym plusem jest znajomosc jezyka norweskiego, ewentualnie checi do jego nauki. W razie pytan jestem dostepny pod tlf. 99862466 w godzinach 18.00-20.00.
Mati 2012-05-28 21:43:36
Pracuje u (usunięte przez administratora) w Oslo od roku i dogaduje się z nią....widzę również po kolegach którzy się znają na robocie , że są zadowoleni . Pieniądze na czas i rzeczy robocze również może nie najlepszej jakości ,ale zawsze można dostać nowe. Także ja polecam tą firmę... Widziałem tu przypadki , że ludzie kompletnie się nie znali na pracy i Ci niestety zazwyczaj szybko wracali do domku.
kimi 2012-10-19 19:47:17
witam wszystkich, dostałem oferte pracy od tej agencji od w grimstad, co doradzacie ?
1
niggaplease 2013-05-11 16:44:44
1. Ile zarobisz zależy od przepracowanych godzin i tego czy przyjeżdżasz pierwszy raz i nie masz tabeli ze skatu (urząd skarbowy), wtedy mogą ci zabrać 50% wypłaty. Ja już 2 rok podatkowy robię więc troche inaczej mi podatek zabierają i zimą przy 70h wychodziłem ok 4.500 zł co 2 tyg czyli 9tys na czysto po mieszkaniu i podatku. Zależy gdzie trafisz do pracy, p. Krystyna jest na tyle ogarnięta, że od razu poszedłem do pracy a podatek mały płaciłem, z kolei jak pracowałem w oddziale w Drammen u (usunięte przez administratora) to nowi kolesie co przyjeżdżali musieli czekać aż dostaną papiery albo walili im 50% ale szło się dogadać i jakoś wyrównywali potrącając mniej przy następnej wypłacie.
2. Robi się dobrze, płacą na czas, tak jak napiszesz na liście godzin tyle masz do wypłaty, dają nowe ciuchy robocze, rękawice, buty. W Grimmstad dostałem uzywane buty więc wywaliłem i robiłem w swoich, w Drammen dali mi nowe ze sklepu. Z p. (usunięte przez administratora)lub p. (usunięte przez administratora)miałem świetny kontakt, wszystko szło załatwić natomiast z (usunięte przez administratora)... jest ciężko, o wszystko trzeba się dopominać kilka razy, ale idzie wytrzymać, nie można się za szybko poddawać i zniechęcać i broń Boże obrażać się i warczeć bo to nie pomoże a można tylko później drugiego kontraktu nie dostać. (chyba nikt nie lubi naburmuszonych roszczeniowców)
3. Generalnie w umowie będziesz miała napisane w jakich godzinach masz pracować, ja mam 7-15 ale to tylko na papierze. Jeżeli twój wynajmujący ci pozwoli to możesz robić dłużej, na ogól po tygodniu, dwóch jak się sprawdzisz i będą mogli ci zaufać i zostawić samą można robić więcej godzin ale... zapomnij, że ci za nadgodziny zapłacą. To samo praca w soboty, nie ma 50% itd. ale są godziny więc zawsze więcej do wypłaty.
4. Umowę dają na czas określony tzw. vikariat czyli zastępstwo, innymi słowy mogą cię wykopać kiedy chcą bez żadnych konsekwecji ale jeżeli się sprawdzisz to będziesz miała pracę na długo, z rzeczy socjalnych to bodajże 10.2% wypłaty idzie na feriepenge (urlopowe) wypłacane max do czerwca. Za 4 miesiące zeszłego roku dostałem 8tys. zł więc już sie można pobawić.
1
Zadowolony 2013-06-04 21:10:37
Z ciekawo
Seba 2013-06-22 22:42:35
Aż dziw bierze czytając tyle negatywnych opini o RB. Od roku dla nich robie, zaczynaliśmy u p. (usunięte przez administratora), współpraca bez żadnych zastrzeżeń, ludzie gdybym miał wierzyć w bzdury jakie tutaj wypisująecie to zapewne nigdy bym nie trafił do RB jak i do samej Norwegii. Na szczescie nie posilkowałem sie tzw. "wiedza" tutejszych filozofów. Trafiłem do Pani Krystyny równo rok temu i złego słowa o niej nie powiem, od razu pierwszego dnia pozałatwiała z nami wszystkie formalnosci, pokazała gdzie jest budowa, kupiła nam NOWE ciuchy robocze, kaski i inne takie. Następnego dnia już byliśmy na budowie. Prace w Rett mamy praktycznie bez przerwy, jak nie tu to tam, jedynie w wakacje jak cala Norwegia staje to i my nie robiliśmy.

Jezeli ktos sie zna na robocie, jest komunikatywny, zna jezyk angielski to nie bedzie mial problemu z zatrudnieniem. Poznałem kilku takich co wylecieli po paru dniach ale, no sorry, jak ktoś nie ma pojecia o robocie, napisał Bóg wie co w CV i ma pretensje ze pracodawca za szybko sie na nim poznał to leci potem z żalem wypisywać bzdury po internetach.

Jakieś 1/2 - 2/3 pracowników Rett Bemaninng to Polacy, skoro jest tak źle to dlaczego tak mało tutaj wpisów? Zadowoleni pracownicy nie mają potrzeby szukaania jakiś stron i oczerniania swoich pracodawców. Aha trafiłem tu przypadkiem.
s 2013-06-28 09:19:20
Skoro pracujesz w innej firmie i tylko powtarzasz co zaslyszales od kogoś kto pracuje w rb, to twoja wiarygodność jest bliska zeru. Co do jezyka to zalezy od stanowiska na ktorym sie bedzie robilo, pomocnik na budowie nie musi dobrze gadac, hydraulik, elektryk itd raczej dobrze by bylo zeby chociaz komunikatywnie sie porozumiewal.
edmund 2013-07-07 15:18:42
Czyli jednak jest tak jak piszecie. Ale tak jest w każdym miejscu do którego się jedzie czy tylko w jakimś konkretnym?
Seba 2013-10-30 21:22:46
W firmie robie bez przerwy od 2012, najpierw w Grimstad, potem w Drammen. Wypłaty na czas, jezeli potrzeba ciuchow, butow, nie ma problemu na zime dostalem nowe, na lato nowe, mieszkanie skromne ale jak na norwegie to niedrogie do tego kazdy ma swoj pokoj, jak sie czlowiek sprawdzi to jest tez mozliwosc podwyzek. Ja nie narzekam i mysle, ze jezeli ktos jest dobry w tym co robi to nie bedzie mial problemow z praca.
seba_cool 2014-03-21 19:24:23
wlasnei doatlem umowe do podpisania z rett bemanning drammen wszystko zalatwialem przez telefon na poczatkem 2tyg. bo od 16-22 jest okres swiateczny. Rozmawialem z Henrikiem i dogadalismy sie bez problemu.Mam pytanie czy ktos nadal pracuje dla RB w drammen i jaka ma opinie na ich temat? i czy po 2tyg. mam szanse dalej pracowac...
1
Obserwator 2014-05-21 20:19:36
Moi kumle pracują dla Rett Drammen.Jest dobrze,a mamy doświadczenia z innych "bemanningów" 1-2 Rett,Jobzone 2.Workshop 3.Adecco. 101 "Łysy z Obasa" ;-) Gdyby w w Instytucie Miar i Wag pod Paryżem miałby być wzorzec mobbingu to leżałby tam właśnie "Łysy z Obasa" :-)
Rob 2014-09-10 10:05:04
mam pytanie, czy ktoś z elektryków pracuje w tej chwili w Roa z RetBem. drammen i moze coś powidzieć konkretnie jak jest???
1
endi187 2014-11-02 16:56:48
w rb drammen są także oszuści nie polecam , praca tam to przypadek losowy czyli tragedia ludzka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] norwesko bośnickie świnie
1
wades 2014-11-02 17:10:13
z fałszywym uśmiechem zostaniecie zatrudnieni ,potem z takim samym będziecie .( usunięte przez administratora ) na kasę co 2 tygodnie jak z mieszkaniem to nora przy torach w drammen będzie was kosztować 4400 nok miesęcznie. zapomnieć o nadgodzinach.robiłem 20 nadgodzin miesięcznie razy 90 nok 1800 w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to tyle .
belle 2014-11-07 18:28:44
wspolpracuje z RB Drammen, moj maz pracuje tam od ponad roku , znamy kierownictwo i reszte kadry i uwazamy "wades" , ze chyba nie wykonywales pracy jak powinno, skoro jestes az tak niezadowolony i bezpodstawnie wydajesz brzydka opinie o RB Drammen!! :-)
Bobofruit 2015-01-11 09:08:02
Drammen jest chyba pechowe.A szczególnie jeden pracujący tam konsultant.Nie chodzi że kłamie,jest nieuczciwy czy niemiły.On w/g mnie jest po prostu roztargniony.To nie jest cecha pożądana w tej pracy.Co do Bośniaka...Typowy przykład polskiego prywaciarza - zawsze zrobiłeś za mało lub źle.Kariery w tej firmie murarskiej nie polecam kolegom.Nie myślcie że się mszczę.Ja u niego przetrwałem czystki i miałem propozycję powrotu ,lecz nigdy tego nie zrobię.Jest wielu (większość) pracodawców w Norwegii ,którzy płacą lepiej,szanują cię i cenią pracę twoich rąk...Ceny mieszkań (a raczej pokoików) ? Workshop (oddział północny)- 4700nok/mies. Jobzone 5000nok/mies.
gtre 2015-05-30 11:02:32
"Łysy z Obasa" :-)..hah pracowalem u nich ale z workszopa....niezle ziolko z niego, teraz juz chyba nie pracuja z seksszopem...ciekaw jestem jaki bemanning wzial ta chora firme :)
Ania 2015-08-28 15:03:00
:) odrobinę rzuca się w oczy, że to firma odpowiada. Może zamiast Seba, Maćki czy inne dziwactow odpisujcie w swoim imieniu?
romei 2016-05-14 16:25:47
jasne, że nie maja na co narzekać. @pipi skoro znajomy mówi Ci, że dobrze się pracuje, to chyba warto zaufać. Każdy kto pracował w tej branży, albo planuje rozpocząć taką współpracę, to musi mieć świadomość trudności jaki niesie za sobą ten zawód.. :)
Zostaw swoją opinię o Rettbemanning - Oslo
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Rettbemanning