brak logo

Firma "Jysk"

Radomsko

Opinie o Firma "Jysk"

anonim 2009-04-09 19:34:54
Słowa kojarzące się z Firma "Jysk" (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako ... .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ... .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?
Najbardziej podobało mi się w Firma "Jysk":
Najbardziej nie podobało mi się w Firma "Jysk":
2
Pink Mouse 2009-08-04 04:08:05
JYSK to porażka...regionalni i ich wybujałe ambicje....zasady KKD, które w praktyce nic nie znaczą , niedługo się zwalniam...mam dość harówki, bólu kręgosłupa, problemów ze sprawami kobiecymi bo.... w pojedynkę dźwigałam olbrzymią szafę Bruxella, bo za mało ludzi na etacie,a klient czeka... zostawania po godzinach, odbierania telefonów z pracy po godzinach a na koniec stwierdzenia...."za mało z siebie dajesz".. nie wiem jak w innych sklepach.. u nas mówimy JYSK-Biedronka, to niby taki żart ale dla mnie bolesny, bardzo bolesny... bo wiązałam z tą firmą przyszłość
3
do jacekmb1 2014-02-20 18:34:03
zmień pracę koleś, jeśli tak ci źle w jysku. nastał czas, że trzeba się wziąć do pracy. pewnie reprezentujesz pokolenie niżu demograficznego i wkurza cię, że kolegom się powiodło a tobie nie... to co dla ciebie było kiedyś na wyciągnięcie ręki, dla innych w tej chwili jest nieosiągalne, bo tyłki na stołkach posadzili twoi sprytniejsi koledzy
2
trol 2014-02-20 20:03:57
wiesz co nic nie mówie, ja pracować ciężko w firmie jysk nie muszę, ale wiem że na pakowaniu lekko nie jest kilka ton dziennie przerzucić trzeba ..... jest to ciężka praca i nie ma się co (usunięte przez administratora)i nie ważne cz to wyż czy niż. Poza tym wiem że są ludzie zadowoleni, pracujący przez agencję, ale to w większości cwaniaczki przebierający sklepy, a pracownicy Jysk, bądź uczciwi z agencji później kończą po nich zaczęte sklepy. Praca w nadgodzinach dla agencji możę nie jest lekkie, ale pracownicy Jysk narzekają, ale uśmiechy się pojawiają jak dostają zapłatę za nadgodziny. A Agencja no za bardzo nie dbaja o pracowników, odzieży nie dają oprócz spodni, a buty jak się zniszczą to muszą sobie za nie zapłacić jak chcą pracować...... troche to smieszne, bo moim zdanem obowiązkiem pracodawcy jest zapewnić odzież i obuwie robocze, ale nie ma sie kto za to zabrać.......Ale ja osobiście nie narzekam:)
1
pupa 2014-02-24 07:32:36
O jakich ty koleś mówisz nadgodzinach j(usunięte przez administratora) żadnych nadgodzin praca w akordzie 12,7 grosza za spakowanie jednej paczki a jeśli chodzi o pracowników jyska to w nadgodzinach chowają się po rogach.
1
pupa 2014-02-24 07:39:09
Masz rację że przebierają z tym się zgadzam nie raz to było zgłaszane i nikt z tego sobie nic nie robił,tylko wcale się nie dziwie że przebierają bo praca na akord to się nie dziw jak masz na godzinę,praca na akord ale norma ustalona którą trzeba zrobić.
Dzidkofan 2014-03-23 09:34:26
Na dwóch zmianach nie ma tragedii, ale u slynnego Dzidka jest makabra. W doopie byl [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] widzial ale jest najmadrzejszy. Agencja robi metry a nie paczki. Zarobic 50 zl graniczy z cudem
2
kupującu111 2014-09-28 15:32:22
Witam, często bywam w sklepie JYSK w Radomsku i byłem dwa razy świadkiem jak kierownik sklepu potraktował raz swojego sprzedawczynię i magazyniera. Szok, kto przyjął tego człowieka, te jego zwroty i słowa zaszokowały mnie. Gdybym tam pracował i słyszałbym takie teksty częściej założyłbym mu chyba sprawę o mobing .
6
Bary 2014-10-06 15:57:31
Hej pomóżcie, zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną bo potrzebują na magazyn. Jak tam wygląda praca, zarobki?
3
magazynier 2014-10-26 21:06:11
umowa na okres próbny 3 miesiące stawka 1700 brutto + premia. do tego możesz korzystać ze stołówki za 3 zł. obiad dwudaniowy. fajne ciuchy robocze. dobra atmosfera. nadgodzin jest sporo, ale w listopdadzie fajna kwota z tego tytułu wpłynie na konto. jestem w miarę nowym pracownikiem i nie narzekam.
anonim 2014-12-12 11:50:38
mój kolega też był bardzo zadowolony ,kierownik go chwalił ,bo zostawał na każde nadgodziny a po miesiącu go zwolnili bez tłumaczenia za co ,a w rezultacie usłyszał trzy wersje,a co z kasą za nadgodziny ???ulotniły się!!!!
1
Kazikkk 2015-06-21 12:19:54
Kasa za nadgodziny na pewno nie ulotniła się, ponieważ pracuje się w równoważnym systemie czasu pracy. Trzeba dokładnie czytać umowę o pracę. Co do premii - jest tak, że w okresie jesiennym, zimowym i trochę wiosennym ta premia jest maksymalna, potem jest niska. Tak było zawsze, pracuję w jusku już 3 lata. Na atmosfere nie narzekam. Ciuchy robocze dają, obiad za 3 zł można zjeć. I dodatkowa kasa na święta wpada.
igorrr 2015-08-14 23:25:45
pracowałem w kilku firmach na strefie i od 2 lat pracuje w jysku na duńskiej. nie rozumiem tego ciągłego narzekania na tę firmę. mogę powiedzieć, porównując pracę w pozostałych firmach, że praca w jysku jest ok. naprawdę fajna atmosfera, warunki jak na radomsko naprawdę przyzwoite. pracy dużo zwłaszcza w okresie od września do bożego narodzenia. wpadają nadgodziny płatne 100%. jak zauważyłem narzekają najbardziej Ci co pracują po kilka lat w tej firmie.
Marcino 2015-09-04 18:52:27
Szczerze odradza. Pracowałem tam w okresie jesienno zimowym. Praca po 12 godzin w pickingu gdzie dziennie trzeba było przerzucić ponad 10 ton. Pojebania kierownicy czepiający się o normy. Kasa jak na taką prace mierna.
Przy zarobkach 1750zł brutto(bo za taka się pracuje) trzeba zapierdzielać jak wół , gdzie w cauflandzie za taką samą pracę można dostać od 3-4 tysięcy. Jeszcze raz nie polecam jedynie co na plus to obiady i przyjazna atmosfera wsród pracowników. Praca raczej tylko dla desperatów.
2
Marcino 2015-09-09 20:36:12
@mitek W jisku już nie pracuję,była to moja pierwsza praca po szkole średniej wiadomo potrzebowałem kasy. Praca ciężka fizycznie za minimalna krajową (1750zł brutto). Z wyrabianiem normy raczej problemów nie było bo po 3 miesiącach zaproponowano mi przedłuzenie umowy z tytułem magazyniera(stawka 1950zł). Oczywiście podziękowałem. Praca ciężka , irytujący kierownicy którzy krzywo patrzą nawet w sytuacji gdy jedziesz napić sie wody. Tak jak mówiłem wynagrodzenie nie warte tej płacy. Radzę sie dwa razy zastanowić przed podjęciem decyzji i zatrudnieniu się na duńskiej.Pozdrawiam
1
Atmosfearz 2015-11-29 21:47:12
Pracowałem pół roku w tej firmie, jednym słowem tragedia. Kierownicy uważają się za bogów. Jeśli spróbujesz takowego obudzić na nocce(gdzie nie powinien spać w miejscu pracy)dostaniesz solidny opieprz. Nikt z "góry" nie interesuje się co się dzieje na stanowiskach kierowniczych na magazynie.
Wielokrotnie byłem świadkiem poniżania i zastraszania pracowników,
w tym i kobiet więc mobing jest tam na porządku dziennym.
Jeśli chodzi o samą prace to zależy jak się trafi. W pickingu musisz
przerzucić 10 ton dziennie więc bez zdrowego kręgosłupa jest to praktycznie niemożliwe. W transporcie pracują tylko kobiety choć i one nawet czasem muszą coś podnosić. Ludzie pracujący tam po 10 lat nie wyrabiają normy ponieważ wiedzą że nic nie muszą zrobić bo nikt ich nie wyrzuci, młodzi pracownicy robią tą normę za nich.Do tego dochodzi kolesiostwo i konfidenci którzy czyhają na swoje ofiary aby zgłosić jakiekolwiek błahe sprawy do szefostwa. Jeśli lubisz ciężką prace i pracujesz jak robot to jest to praca dla ciebie, gorzej z zarobkami bo nie są adekwatne do przerobionych godzin i zdrowia psychicznego. Jeśli chodzi o plusy to możemy liczyć na dobrą atmosferę, zwłaszcza na palarni gdzie można się bez problemu dowiedzieć jaki żel na ból kręgosłupa lub lekarz reumatolog jest teraz w modzie. Jedynym plusem są terminy wypłat bo faktycznie wpłacają na konto w danym terminie.
Praca tylko i wyłącznie dla desperatów którzy mają rodzinę na utrzymaniu i muszą gdziekolwiek pracować, zdecydowanie nie polecam takiej harówy.
2
werona 2015-12-02 21:55:27
o jakim zastraszaniu kobiet mówisz? bo ja pracuję jako magazynierka sporo czasu w jysku i nic takiego nie zauważyłam. wręcz odwrotnie. dziewczyny mogą iść na macietzynksi zy rodzidzieclki bez żadnych problemów, wracają potem do pracy. atmosfera jest ok. kto był twoim kierownikiem?
jolka 2015-12-13 22:44:10
Atmosfera naprawdę ok. Zarobki jak na Radomsko niezłe. Do tego stołówka, w miarę fajne ciuchy robocze, wypłaty z socjalnego na święta. Wiadomo, wszędzie dobrze gdzie nas nie ma - jest parę rzeczy do których mogłaby się przyczepić - np. praca na nocki, czy zmiany w grafiku. Ale biorąc pod uwagę całokształt plusy zdecydowanie przewyższają minusy/.
Uff!!! 2016-08-14 11:04:39
Konstytucja i odpowiednie kodeksy:
1) Nie powinno się zmuszać i nastraszać pracowników przez przełożonych. Każdy człowiek, nie ważne od statusu cywilnego, ma życie prywatne.
2) Kierownika może odwołać nawet podwładny, tylko musi iść wyżej. Najlepiej z większą zgraną grupą.
3) Widzę po opiniach, że tej firmie jest potrzebny kopniak, czyli Państwowa Inspekcja Pracy i wiele spraw w Sądzie Pracy.
4) Dobrze, że tam nie złożyłem CV, choć miałem zamiar.
1
ryba 2016-08-14 13:07:27
@jeden czy możesz słów kilka napisać o tych premiach? byłabym wdzięczna jakbyś opisał warunki ich otrzymywania oraz o jakich konkretnie stawkach tutaj mówimy, chcę wiedzieć bo konkurencja też ma dla mnie ofertę pracy
byłyPracownik 2016-11-29 16:31:13
opinie niektórych ludzi mnie przerażają , co do pracy fakt może i nie jest ciężka atmosfera w miarę ale co do zarobków to jest parodia ( na indescie idzie wiecej zarobić od pierwszego dnia niż tam po 3 miesiącach ) z przejściami na jysk jak jest? odpowiedz różnie ja po 3 miesiącach przeszedłem na jysk moi koledzy nie ale czy to coś zmienia? oni nie przeszli i zarabiają 1200 zł ja przeszedłem zarabiam 1600 zł a jestem wykorzystywany 2x bardziej od nich nie oszukujmy się tak zle tak nie dobrze lekka robota za marne grosze? jak komu sie podoba ja na strefie robiłem w różnych zakładach ale poniżej 1800 zł nie zarobiłem , a przepraszam zapomniałem o Jysku ( najlepszej firmie na strefie) nie pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o Firma "Jysk" - Radomsko
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Firma "Jysk"