brak logo

OBI

Olsztyn

Opinie o OBI

artam19 2010-11-04 11:03
Totalne lekceważenie kilenta oraz pracownika zero wyrozumiałości oraz pomocy klient radzi sobie sam i nikogo to nie obchodzi czy sobie poradzi czy nie pracownicy wolą stać i rozmawiać na własne tematy Dla mnie kompletna klapa
4
Jerzy 2010-12-11 14:32
Witam Wszystkich którzy chcą korzystać z zakupów w sklepie obi w Olsztynie
Przestrzegam przed zakupami w tym sklepie,a mam do tego uzasadnione powody.
Chciałem zakupić glazurę a że nie mieszkam w Olsztynie tylko w Białymstoku kilkakrotnie upewniałem się telefonicznie czy takie płytki są na stanie tego sklepu zapewniano mnie że są.Na miejscu okazało się że są ale tylko w komputerze .Totalny bałagan kpienie sobie z klienta .Czy ktoś odpowie za takie zaniedbanie ,czy klient czyli ja mogę liczyć na jakieś przeprosiny i rekompensatę za wprowadzenie mnie w błąd jak i poniesione koszty .[usunięte przez moderatora] Białystok
3
pyskaty 2011-03-02 10:11
Obwiniaj caly system jaki funkcjonuje w markecie. Skoro jest na stanie w systemie to informowali pana ze jest. A ze fizycznie nie bylo to inna bajka. Na drogi raz prosze pytac czy fizycznie sa dostepne. Bo takie plytki moga byc uszkodzone a nastanie w dalszym ciagu widnieja. Pozdrawiam.
anonim 2011-03-02 10:11
Jerzy - 2010-12-11 14:32:49

Witam Wszystkich którzy chcą korzystać z zakupów w sklepie obi w Olsztynie
Przestrzegam przed zakupami w tym sklepie,a mam do tego uzasadnione powody.
Chciałem zakupić glazurę a że nie mieszkam w Olsztynie tylko w Białymstoku kilkakrotnie upewniałem się telefonicznie czy takie płytki są na stanie tego sklepu zapewniano mnie że są.Na miejscu okazało się że są ale tylko w komputerze .Totalny bałagan kpienie sobie z klienta .Czy ktoś odpowie za takie zaniedbanie ,czy klient czyli ja mogę liczyć na jakieś przeprosiny i rekompensatę za wprowadzenie mnie w błąd jak i poniesione koszty .[usunięte przez moderatora] Białystok

Obwiniaj caly system jaki funkcjonuje w markecie. Skoro jest na stanie w systemie to informowali pana ze jest. A ze fizycznie nie bylo to inna bajka. Na drogi raz prosze pytac czy fizycznie sa dostepne. Bo takie plytki moga byc uszkodzone a nastanie w dalszym ciagu widnieja. Pozdrawiam.
ar 2012-06-30 21:01
W dniu dzisiejszym spotkałam najbardziej kompetentnego pracownika w sklepie OBI w Olsztynie (dział Ogród). Ma na imię Błażej - jest niezwykle sympatycznym, pomocnym , bezproblemowym, niezwykłym człowiekiem. Wspaniale traktuje klientów, jest pomocny, potrafi doradzić i doprowadzić do tego iż każdy wyjdzie ze sklepu zadowolony. należy mu sie ogromna premia :)
1
Błażej 2012-08-07 10:49
ar - 2012-06-30 21:01:33

W dniu dzisiejszym spotkałam najbardziej kompetentnego pracownika w sklepie OBI w Olsztynie (dział Ogród). Ma na imię Błażej - jest niezwykle sympatycznym, pomocnym , bezproblemowym, niezwykłym człowiekiem. Wspaniale traktuje klientów, jest pomocny, potrafi doradzić i doprowadzić do tego iż każdy wyjdzie ze sklepu zadowolony. należy mu sie ogromna premia :)
...aaa zapomniałem powiedzieć, że mam na imię Błażej
obi olsztyn 2013-04-20 12:16
przestrzegam przyszłych pracowników obi
jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeden wielki [usunięte przez moderatora] p. dyrektorze niech pan sie poprawi bo nawet[usunięte przez moderatora] był lepszy dla swoich podwładnych
Dobrydoradca 2013-04-20 14:49
obi olsztyn - 2013-04-20 12:16:57

przestrzegam przyszłych pracowników obi

jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i jeden wielki [usunięte przez moderatora] p. dyrektorze niech pan sie poprawi bo nawet [usunięte przez moderatora] był lepszy dla swoich podwładnych
Pan dyrektor niech nie podskakuje, bo również jest pracownikiem najemnym i nie jest to jego prywatne podwórko i nie może wyczyniać co mu się podoba. Jeżeli jest [usunięte przez moderatora] to w te pędy zakładajcie związek zawodowy i dajcie popalić waszym włodarzom. W Kielcach pomogło.
Na pomoc działu personalnego naszej centrali zdecydowanie nie możecie liczyć. Powodzenia!
1
maciek12 2013-07-12 10:20
praca 7 dni w tygodnu, zmianowa za podstawę, normalnie robota marzeń,
2
lubię obi 2014-03-07 20:10
A był pan w Praktikerze?
Tu przynajmniej są pracownicy i nie pracują jak za kare!
przem 2015-01-12 16:37
Wiecie coś nt. Pracownik Działu Przyjęcia Towaru- ktoś ma doświadczenia na tym stanowisku i może sie podzielić doświadczeniami, bo ja na to kandydowałem i zaprosili mnie na rozmowę. Teraz zastanawiam się jak odnieść sukces na tej rozmowie kwalifikacyjnej? Ile tych rekrutacji jest w sumie i jakie wymagania (jezyk znam) i za jakie kwoty wynagrodzeniowe?
daster 2015-03-24 19:47
OBI to w sumie znana sieć marketów budowlanych, ale konkurencja tez nie śpi. Rozważam przyjecie się albo do nich albo do Castoramy. Może ktoś z Was poleca aktualnie prace w OBI? Na ile orientacyjnie w ogóle można teraz liczyć, jesli chodzi o stanowisko związane z obsługa klienta? Pozdrawiam i dzięki za informacje.
mikus 2015-12-16 11:38
Moja synowa przepracowała w OBI w Olsztynie miesiąc,i już trzy tygodnie przesyłają wypłatę , umowy dają bez pieczątek i bez podpisów co taką umową można sobie tylko tyłek podetrzeć, jak się upomniała kierownikowi o podpis i pieczątkę to ją w tym samym dniu zwolnił , apeluję do wszystkich którzy chcą podjąć w OBI w Olsztynie pracę niech tego nie robią chyba że chcecie pracować za darmo
1
mikus 2015-12-17 11:42
właśnie że nie są wypłacalni bo synowa do tej pory nie otrzymała wypłaty
zad 2016-03-13 21:18
pracuje w obi 2 lata i bardzo sobie chwalę
kama 2016-04-24 20:14
oczywiscie ze dostajesz umowe pierwsza jest na 3 miesiace druga na stale. ja pracuje jako kasjer i nie narzekam atmosfera jest spoko zarobki nienajgorsze kierowniczki ok jednym słowem atmosfera rodzinna.polecam
młody 2016-07-15 11:20
W Obi Olsztyn pracuję już troszkę atmosfera jest całkiem całkiem na wszystkich działach tylko na magazynie dział przyjęcia towaru jest kiepsko jak kierownikowi i jednemu z zastępców ( kudłaty) nie wchodzisz w d... to jadą po tobie zero szacunku również dla inny pracowników hali od wyzwisk do poniżania
2
znajomy 2016-07-28 11:25
Hahahaha uwielbiam jak ktoś tak piszę chowając swoją niby męskość za monitor i robiąc tyle błędów co nie Młody !!!
Co do pracy w Obi jest fajnie, z każdym się można dogadać i w ogóle, ale jeśli ktoś przychodzi na 8 godzin do pracy by po ściemniać to po co nam tacy ludzie do pracy, a tak a pro po to pracuje w Obi na bardzo obleganym dziale teraz przez klientów(i bardzo długo już tam pracuję), kontakt mam z kierownikiem jak i z dwoma zastępcami, a jeden z nich (kudłaty) kiedyś pracował ze mną (on nie pracował on zapierd....... za trzech i do tego zawsze uśmiechnięty ,a to, że wrzaśnie to tak jak każdy inny i mówi przede wszystkim od razu to co myśli, tak jak i jego kierownik , a nie pisze tak jak My na takich portalach. Co do kierownika DPT bardzo kompetentny, szczery człowiek takich to szukać ze świecą. Piszesz jeszcze młody o wyzwiskach i poniżaniach, nie przeciągaj struny, kłamać każdy może i wiesz co gdybyś miał jaja to byś się podpisał, a wtedy mógłbym pokazać opinie działu DPT i byście sobie porozmawiali wszyscy i wyjaśnili :). Czyż nie tak się teraz sprawy załatwia ?? Ale z drugiej strony nie podpiszesz się bo może boisz się konsekwencji, nie Ty na pewno się boisz wyciągniętych konsekwencji....hahahahah hejter z 3 grosze. Będę w robocie dzisiaj i pokaże chłopakom z Dpt :)
pracuś 2016-07-30 10:40
Każdy z was ma po części rację, presja czasu i ogrom klientów wpływa na każdego inaczej - jeden odreagowuuje na innych a za razem inna osoba zamyka się w sobie i robi swoje dalej... Kwestia siły charakteru.
Co do pracy w obi nie mogę złego słowa powiedzieć - social, premie, umowa o pracę, wypłata na czas, a to że jest dóżo roboty, no cóż ; praca w handlu nigdy nie była łatwa i przyjemna. Więc pytanie powinno brzmieć, za co bierzesz pieniądze, jeśli za "stanie" to zapraszam na teologię i na księdza do kościoła. Jeśli za handel, to zagryź zęby i rób swoje!
Korreb - pracują tu ludzie nawet po 50, kwestia tylko czy chcesz stać ( i wkur... Kudłatego) czy pracować!
Klient 2016-08-16 14:24
Niekompetencja pracowników i lekceważenie klienta.
pok 2016-08-16 22:26
Widocznie wszystkim odpoaiwda atmosfera w firmie @słońce.
obserwator 2017-03-28 21:51
chyba jesteś osłem albo niedorobionym po szkole zawodowej:) takim myśleniem to daleko nie zajdziesz
KLIENT 2017-05-17 11:27
w OBI w Olsztynie zostałem oszukany jak nigdzie w żadnym markecie. Pakiet Łazienka- nowość w Obi- totalna porażka. Zrobiłem zakupy na remont łazienki za 5800 zł po czym dowiaduję się, że muszę kupić cyt. "Typowo łazienkowe rzeczy". Przepraszam bardzo czy wannę i WC mam sobie postawić w pokoju, bo nie jest to typowo łazienkowa rzecz. KPINA Z KLIENTA. Czekałem 1,5 godz. przy kasie a i tak odeszłem z kwitkiem. Tylko przeprosili i nic poza tym. JEŻELI ROBICIE TAKIE PAKIETY TO NIECH PROMOCJĄ ZOSTANĄ OBJĘTE WSZYSTKIE PRODUKTY Z TEJ KATEGORII!!!!!!! w tym przypadku łazienka. Nigdzie przy żadnym produkcie nie ma wywieszki czy też oznaczenia, że dany produkt bierze udział w promocji. TOTALNE OSZUSTWO.
2
Kudłaty 2017-05-29 00:44
Ludzie czemu wy jeszcze narzekacie?
W tym sklepie nikt nie liczy sie z pracownikiem. Po upadku Praktikera Dyrekcja zaciera rece bo jak rok temu dzienne obroty sklepu byly na poziomie 180-190 tys. Tak teraz sa codziennie po 300-350 a w wekeendy 400tys zl. Pracownikom ZABRANIA sie przyjezdzac wlasnym samochodem pod sklep zeby klient mial gdzie postawic swoj, Stelma kazal pilnowac ochronie i ludzie stawiaja albo przy zajezdni albo za Komfortem,kazdy sie wku.. jest ciagla rotacja bo ciagly wyzysk zero dla pracownika tylko jak najwiecej z pracownika. Niedlugo jak powstanie Liroy role sie odwroca i to pracownik zdecyduje...
6
Tamten 2017-06-10 21:38
Dostałem umowę najpierw na 3 miesiące, potem na 1 rok. 3 umowę trzeba podpisać już na stałe, niestety wykorzystali człowieka i dali kopa, przykre chciałem pracować, pewno mają swoich lub z byłego Praktikera. Rotacja na wszystkie działach. Z parkingiem to prawda, trzeba szukać wszędzie byle nie pod OBi.
2
bart 2017-06-26 17:36
Sklep internetowy masakra!!! Po otrzymaniu sms-a o gotowości odbioru w sklepie ,mniej więcej po 4 godzinach gdy dotarłem do marketu i oczekiwań i ponad pół godziny na skompletowanie zamowienia. Mianowicie 2 rzeczy z tego samego dzialu. Kosiarki i grilla.. w czym kosiarek jeszcze musiałem sam z obsługą załadować na wozek. Totalna kpina. Przynajmniej jest tak moja opinia. Jak nie ogarniaja zamówień internetowych by nie stać w kolejce i biegać po sklepie niech zrezygnują z takiej usługi.... A obsługa zależy na kogo się trafi Ale najmilszy był pan ochroniarz
Pracuś 2017-09-18 05:55
Jak komentujes czyjąś wypowiedz to jakaś płęta be się przydała. Taki typ wypowiedzi świadczy tylko o twoim gówniarstwie i braku kszty kultury osobistej. Nie komentuj, obserwuj ????
Patrycja 2017-09-21 13:25
Część komentarzy odnosi się do doświadczeń Waszych z OBI jako klientów a nie pracowników tej firmy. Celem tego forum jest przedstawianie wszystkich waszych spostrzeżeń na temat pracodawcy. @Tamten czy warunki zatrudnienia były dla Ciebie od początku jasne? Częsta rotacja niekiedy nie jest zależna od firmy tylko od wewnętrznej jej sytuacji. Czy mógłbyś coś więcej na ten temat powiedzieć?
Piotr 2017-09-28 20:22
Najwiekszemu wrogowi nie polecam pracy w tej firmie! Ciągłe rotacje,wyzysk za minimalną krajową. Mobbing kasjerek spowodował że dziewczyny siedzą na długo terminowych zwolnieniach lekarskich z poradni psychologicznych. Trwa kilka spraw w sądzie o mobbing. Zastraszanie jak ktos napisze nie przychylny komentarz i opatrzy go #obi olsztyn lub logo firmy zostanie po ip i wurzucony. Firma w zwiazku z tym ze niema konkurencji wykorzystuje ludzi (pracownikow) jak moze poki nie powstanie liroy poczym zredukuje etaty. Chcesz pracowac? Szczerze? Targety 250tys dziennie zapraszam! Baner przed sklepem stoi od 3miesiecy nikt niechce jak wejdzie i widzi co sie dzieje .
1
Damian 2017-10-09 22:49
Po przyjsciu nowego Pana dyrektora pracownicy są gnębieni,nowych sie nie zatrudnia tylko wykorzystuje obecnych żeby znali sie na wszystkich działach stad klienci sa tak wkur.. ze niemoga znalesc pracownika bo do obrotow jest ich za mało. Praca spoko na nie dlużej niż 3miesiace! Generalnie odradzam!!!!
1
Zostaw swoją opinię o OBI - Olsztyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OBI