brak logo

A&J Partners

Bytom

Opinie o A&J Partners

opiek. 2016-02-15 12:05
Faktycznie, rzetelna Firma - PROSTE.
1
opiek. 2016-02-16 21:02
Pracuję w firmie, z której jestem zadowolona. Ulotki reklamowe przyjmuję i nie widzę w tym nic złego. Po prostu promuję Firmę A&J przy okazji. Kilka osób skorzystało i mi osobiście szczerze podziękowało.Cieszy mnie fakt, że i im się udało wyjść z nieciekawej sytuacji. :) POWODZENIA WSZYSTKIM.
Maria 2016-02-19 16:10
W ofercie masz napisane jaką osobę dostaniesz pod opiekę ? (czy chodzącą czy leżącą). Skąd już wiesz ,że nie znam niemieckiego? Widać ,że panie z biura mają chyba obowiązek tu zaglądać i pisać chwalebne peany na temat firmy. Nie wierzę ,że ktoś postronny i za darmo broni takiej obsługi.
28
maja 2016-02-29 12:02
Pracuje do tej firmy i jestem zadowolona choć troszkę malo placom na to co się tam wykonuje polecam tom firme panie miłe o każdej po ze można dzwonic O pomoc jeżeli coś nie tak wienc przestańcie wypisywać głupoty mysleliscie że pojedziecie na wczasy albo pracować pozdrawiam
2
Ziuta 2016-03-23 08:53
Mario twój komentarz odnośnie wykształcenia Pani Mai jest co najmniej nie na miejscu. Sama nie mam wykształcenia a dzięki opiece mogę pracować. Nie oceniaj ludzi po okładce. Zarzucasz innym złe zachowanie a sama nie jesteś lepsza. Ale tak to jest najbardziej w innych drażnią nas wady które sami posiadamy.
7
Ina 2016-03-27 07:46
Pracownik fizyczny.na koordynatora nie mam kwalifikacji (mój niemiecki nie jest aż tak dobry). Tak ,teraz już pracuję u konkurencji,(usunięte prze administratora)
1
opiek. 2016-04-11 14:28
Też tak myślę, trafiliśmy na złośliwców, którym się nie powiodło w AJ-cie i zdecydowali przenieść się do innych firm.
Alina 2016-04-13 20:13
Ja wpspółpracuje z tą firmą już dobre 4 lata i nigdy nie spotkałam sie ani z brakiem życzliwości ani z chamstwem... może wypada przyjzec sie najpierw sobie a potem smarowac innych błotem. Praca jako opiekunka dala mi szanse na wyjscie na prostą, a w życiu nieraz różnie było. Pozatym jak jechałam pierwszy raz to prawie nie znalam jezyka i to byl mój pierwszy wyjazd na tak długo, dostalam wtedy wsparcie a na koordynatorki zawsze moglam liczyc.
Polecam jak ktos ma watpliwosci niech sam sprobuje. Polecilam swoim znajomym i bede polecac.
3
opiekunka 2016-04-18 10:45
...również sobie chwalę i polecam ! :)
1
Kat-Ka 2016-04-25 20:35
pracuje kilka lat - zaliczylam juz sporo firm - od Promedica po wlasnie Gowork (tak - jechalam z tej firmy a teraz patrze ze udaja niezalezne forum) - i bylo katastrofalnie! teraz 2 razy wyjechalam z A&J Partners i jest wszystko ok - dostalam wyplate tak jak obiecali, za swieta tez dostalam - poki co wszystko ok - nawet dzwonia pytac czy wszystko ok - czego w poprzednich firmach nie bylo. Nie wierze w takie fora - to jedno wielkie oszustwo bo jak firma ktora wysyla do Niemiec moze miec forum o innych takich firmach?
8
BASIA 2016-04-26 20:41
haha, zabawne jest to co tutaj czytam, boki zrywać!!! Pracuję dla tej firmy już dwa lata, wiele razy byłam w biurze ale takich rzeczy jak tu piszecie nie słyszałam. Kultura i dobre maniery, to można powiedzieć o Paniach które znam z tej firmy. A i jeszcze jedno ogromna cierpliwość, nawet jak ja jestem wnerwiona.
8
Gaba 2016-04-27 21:21
Pracuję i sobie cenie. polecam
2
Agnieszka 2016-04-27 21:31
Potwierdzam negatywną opinię o tej firmie. NIE POLECAM !!!!!
18
Elka 2016-04-28 06:28
ciekawe ile z was niezadowolonych tak na prawdę pracowało kiedykolwiek z firmą. opinie w stylu nie polecam to tak rozbudowane wypowiedzi, że wrzucic je mozna do worka "wyssane z palca". Skoro już rzucacie temat to może go rozwincie?
1
Opiekunka 2016-05-02 21:19
Pierwszy i ostatni raz z tą firmą. Wszystkie opisane tu negatywne rzeczy się potwierdzają. Radzę omijać szerokim łukiem.
11
Elka 2016-05-06 19:46
Problem to chyba ty masz :) jak ktoś pisz, że chamstwo i niekompetencja t chciałabym dowiedzieć się więcej. Musiała chyba wyniknąć jakaś sytuacja na jakiej podstawie ktoś tak twierdzi. W brak wypłaty nie uwierzę bo za takie rzeczy dawno by zamknęli taką agencję. Więc raczej średnio wiarygodna ta wasza wypowiedź.
3
Ninka 2016-05-19 10:15
Polecam Firmę AJ Partners. Pracuję i jestem zadowolona. Mam fajną babcię a wypłata jest zawsze na koncie i to nie mała!
5
Izabella 2016-06-07 19:49
Nie będę pisała eloboratów ,ale wszystkie złe opinie się potwierdzają. Radzę omijać ,agencji szukających opiekunek jest bardzo wile(usunięte przez administratora)
7
Maryska 2016-06-22 14:49
Potwierdzam. Radze omijac ta firme.
6
Zocha 2016-06-30 13:32
Po przeczytanych tutaj opiniach bałam sie iść do tej firmy. Zaryzykowałam tylko dlatego ze sa z tego samego miasta co ja. Nie znałam jezyka więc myślałam że dostane od razu krzyżyk na droge. Nic bardzierj mylnego. Jestem ogromnie pozytywnie zaskoczona. Drogie Panie to co tutaj jest napisane to sa jakieś kompletne bzdury. Ja już 2 raz wyjeżdżam do mojej rodziny. mam super podopieczną, zaliczyłam bezpłatny kurs jezykowy i jestem bardzo zadowolona. do tej firmy namowilam również swoją bratową, która teraz jest 1 raz na wyjeździe i nie narzeka.
3
Majka 2016-07-05 11:28
Witam czytam wasze opinie co głupoty czytam jak wam tak źle to dlaczego wogule podejmujecie pracę jako opiekun praca nie jest Łęka Aj Dobrom firmom nie narzekam choć mało plac im. Twierdził że od stopnia języka my pracujemy rękami my wstajemy po nocach A to prawda że jedzie siedzi jednej osoby a tyra się pzy dwóch ale to rodziny nie podają prawdy okazuje się na miejscu pozdrawiam a co do pań W biurze nie spotkałam się Z chamstwem są miłe uprzejme to tyle.
4
Jola 2016-09-09 14:24
Ja współpracuję z tą firmą już od czterech lat ,zawsze można na nią liczyć w spornych sytuacjach,wypłata jest zawsze wypłacana na czas. Czytałam wcześniejsze opinie i nie zgadzam się z tym że panie które tam pracują są nie kompetentne oraz chamskie ,a wręcz odwrotnie ,są miłe ,sympatyczne i uśmiechnięte. Byle tak dalej .
5
Jola 2016-09-09 14:33
Narzeka zawsze ten kto kto sam nie jest w porządku
1
Joanna 2016-09-10 15:15
Obecną pracę która wykonujemy jako opieka dla osób niepełnosprawnych i starszych wymaga wiele. Natomiast nikt nie mówił, że będzie łatwo. Jesteśmy inteligentnymi istotami i możemy wiele.
Dajmy innym trochę miłości i czasu , to nic innego jak szczodrosc, a ona powraca. Cieszmy się tym mamy, i róbmy najlepiej to co mamy przed nosem. A reszta pouklada się naturalne dobrze.
Dla wszystkich; niech Wam wszystko sprzyja..
Joanna
opiekunka 2016-09-17 11:17
Tyle negatywnych opinii - skąd to się bierze ??? Praca jest niesamowicie odpowiedzialna ! czasami też ciężka i odrażająca, nie każdy się do niej nadaje !!
Tu są potrzebne osoby o silnej i zrównoważonej psychice.
Myślę że wcześniejsze negatywne opinie wynikają z niedostatecznego przygotowania do zawodu, osób które mimo wszystko próbowały co nieco zdziałać w tej profesji.
Nieudolność jednak odbija się na A&J -cie . Czytajcie pozytywne opinie, bo takich też nie brakuje . :)
2
Teresa 2016-10-05 03:55
Wszystkie negatywne opinie o firmie,moim zdaniem,pisze konkurencja.Czytajac je powinno sie jak najszybciej zrezygnowac z wspolpracy z Partners.Nic bardziej mylnego,jest to firma na wskros profesjonalna,zyczliwa ludziom..Panie tam zatrudnione sa mile,chetne do pomocy,udzielaja wszystkich potrzebnych informacji,zwyczajnie po ludzku zyczliwe.Z poczatku bylam pelna obaw ,obecnie jestem przekonana ze dam sobie rade a to wszystko zawdzieczam atmosferze jaka panuje w agencji.Padaja tu oskarzenia ze pozytywne opinie o firmie pisza pracownicy,wiec oswiadczam ze nie jestem pracownikiem co mozna latwo sprawdzic.Jak?niech sie kazdy domysli skoro potrafi oczerniac.
4
Ewa 2016-10-08 17:26
Krótko i na temat ... radzę omijać tą firmą. Wszystkie negatywne rzeczy opisywane się potwierdzają. Jednak jak ktoś "lubi", to nikt mu nie zabroni zaczynać pracować,ale każdy rozsądny nie podejmie współpracy z taką firmą.
4
jalka 2016-10-08 17:32
No ja to już powoli jestem zdezorientowana. Ogólnie słyszałam od znajomej pozytywną opinię, a też i nie widzę ofert pracy. Skoro ich nie ma, to nie ma też rotacji...
3
Alina63 2016-10-31 20:44
Ja nie mam zadnych zastrzezen,co do obslugi w biurze. Powiem tak: firma na poziomie. Wypłata zawsze na czas i duży wybór zleceń. Gdyby nikt z nimi nie chcial pracowac, to by nie byli na rynku tak dlugo.
3
Bea77 2016-11-09 11:16
Powinnas sie wstydzic to że sprzedalas sie firmie to twoja sprawa ale nie wkrecaj innych za te marne gorsze, ktore dostajesz od firmy za innych
3
Bea77 2016-11-09 11:28
Kurs nie jest bezpłatny musisz bakac dla nich pol roku za ten kurs,
3
Alina63 2016-11-09 18:15
Bea 77 niestety nie zrozumiałam Twojej wypowiedzi. Radzę popracować nad poprawnością języka :) Pozdrawiam
2
Eliza 2016-12-29 13:43
Witam . W listopodzie zapisalam sie do agencji AJ w Bytomiu. Odbylam szkolenie jezykowe , niestety nie dotrwalam do konca i egzaminu poniewaz dostalam oferte, aktualnie jestem na wyjezdzie i powiem szczerze , ze lepiej byc nie moglo... rodzina przemila , podopieczna takze . wszystko zgodne w 100% co mowily panie w biurze . Czytalam poprzednie komentarze i jestem w szoku... W Bytomiu Panie w biurze przemile , usmiechniete , jesli jest jakis problem/watpliwosci zawsze pomagaly.. Wyplata na czas w ustalonej wysokosci... Takze z czystym sumieniem polecam. Pozdrowienia dla Pan w biurze i p. Basi , ktora prowadzila kurs. Eliza
3
opiekunka 2017-01-02 18:38
To prawda, ja również jestem zadowolona , już prawie... z 4-letniej współpracy. Wszystkiego najlepszego, zdrowia i spełnienia marzeń dla całego zespołu AJ Partners.
1
basino29 2017-01-16 11:39
P.Alino to co Pani pisze że rodzina niemiecka płaci za świeta,to chyba wielka pomyłka. W UMOWIE jest jasna napisane , za jakie świeta agencja wypłaca wynagrodzenie. Jezeki tego nie ma w umowie najlepiej nie podpisywać takiej umowy. RODZINA moze P.dać suwenir za świeta ,jak ma ochotę lub prezent,ale to jest ich prywatne odwdziecznienie się Pani za opiekę nad ich członkiem rodziny.
Irena 2017-01-24 11:34
Co to w ogóle za rada,żeby opiekunka kontrolowała rodzinę,czy zapłaciła agencji??!Szczyt głupoty.My opiekujemy się starymi ludźmi,za to nam agencja ma zapłacić,a czy Niemiec zapłaci czy nie,to problem agencji ,nie opiekunki.Jeśli agencja podpisuje umowę z niemiecka rodziną,to niech agencja się z nia wykłóca,a nie opiekunka.Jeśli mam w umowie podany termin wypłaty wynagrodzenia,to w tym terminie mam dostać pieniądze.!!A skąd agencje je weźmie,to nie mój problem,tak jak nie moja sprawa,co agencja robi z prowizją,która na mnie zarabia.Nie mój zysk,więc i nie moje ryzyko.Ja jestem pracownikiem,nie szefową,więc nie ja ryzykuję.I proste to jest.
5
Irena 2017-01-24 11:35
Co to w ogóle za rada,żeby opiekunka kontrolowała rodzinę,czy zapłaciła agencji??!Szczyt głupoty.My opiekujemy się starymi ludźmi,za to nam agencja ma zapłacić,a czy Niemiec zapłaci czy nie,to problem agencji ,nie opiekunki.Jeśli agencja podpisuje umowę z niemiecka rodziną,to niech agencja się z nia wykłóca,a nie opiekunka.Jeśli mam w umowie podany termin wypłaty wynagrodzenia,to w tym terminie mam dostać pieniądze.!!A skąd agencje je weźmie,to nie mój problem,tak jak nie moja sprawa,co agencja robi z prowizją,która na mnie zarabia.Nie mój zysk,więc i nie moje ryzyko.Ja jestem pracownikiem,nie szefową,więc nie ja ryzykuję.I proste to jest.
1
zakopane 2017-01-24 11:41
A nie całkiem tak jest.Agencja Mared nie wypłaca pensji,a powód sobie zawsze znajdą.Kto chce się przekonać,może spróbować.
JoannaW 2017-02-27 11:09
Pracuję dla A&J Partners od marca 2015 roku. Kurs bezpłatny przeszłam. I teraz jeżdżę dzięki Bogu cały czas po tym jak straciłam pracę w korporacji. Nikt w tej firmie nie był dla mnie niemiły. Oferty były różne. Nie należały do łatwych. Zdarzyło mi się ,że byłam świadkiem tego ,że to rodzina niemiecka okłamała agencję. Skutek był dla rodziny niemieckiej taki ,że agencja zerwała z nimi umowę. Jednak przeglądam oferty innych firm. To jest wszystko to samo. Ci sami starzy chorzy ludzie i zarobki też podobne lub mniejsze. Dla mnie ważne jest to, że pieniądze są zawsze na czas. Ofertę wyjazdu otrzymuję też w terminie o jaki proszę. Jeżdżę często. Nie robię sobie przerwy dwu miesięcznej. Po co mam zmieniać agencję, którą znam i która daje mi umowę zlecenie na cały rok ? Poznałam pracownice osobiście poprzez uczestnictwo w kursie i podpisywanie umów w biurze. Ja lubię je i nie mogę im niczego złego zarzucić. Normalnie pracujące osoby w biurze i jak widzę też nie mają łatwej pracy. Z jednej strony okłamujące rodziny niemieckie , a z drugiej często pełne pretensji opryskliwe opiekunki, które myślały, że ta praca to miód. Wszystkie niezgodności trzeba zgłaszać agencji, bo to opiekunka weryfikuje jak jest na miejscu. Jestem ponownie dzięki nim na zleceniu w Niemczech, w pracy. I nikt nie płaci mi za ten wpis. Piszę dla kobiet, które rzeczywiście potrzebują pracy i pieniędzy na czas. Jest zasada, której warto się trzymać : Nie rób drugiemu co tobie niemiłe. Nie bądź chamski to chamstwa nie doświadczysz. Bądź miły spokojny, a inni też tacy będą.
2
Weronika 2017-03-02 14:17
@JoannaW, bardzo dziękuję za komentarz. Cenna informacja :) Mam nadzieję, że w takim razie Twoja współpraca z A&J Partners szybko się nie zakończy.
Asia nieW 2017-03-03 19:39
hahaha chwalebny wpis i oczywiście dodany w godzinach urzędowania pań z biura,to oczywiście przypadek .... ojojo jaka biedna agencja ,że ją okłamują niemieckie rodziny. Lepsze bajeczki mi babcia na dobranoc opowiadała
4
Telimena 2017-03-07 13:00
Jak podpisywałam umowę to Pani która sporządzała mi umowę na moje pytanie czy firma płaci w Euro czy w złotówkach odpowiedziała mi , że wypłata jest tylko w złotówkach. Podałam konto w zł. Po przyjechaniu na kontrakt , okazało się , że opiekunka która odjeżdżała dostała w kontrakcie o 50 Euro więcej niż ja ...i powiedziała , że jej zapłacą w Euro ...i że może tutaj wrócić jak jej podniosą, bo za tę pieniądze nie wróci. Babcia agresywna z odlotami , było już tutaj 6 opiekunek i żadna nie chciała wrócić. O tym wszystkim dowiedziałam się dopiero tutaj na miejscu. Na jedzenie jest 50 Euro na 2 osoby na dwa tygodnie , muszę się dokarmiać z własnych pieniędzy , Internet też kupiłam sama i nikt mi za to nie zwróci. Firma nawet raz nie zadzwoniła , czy jest OK. Jaką ocenę mogę wystawić takiej firmie ? Tak się nie postępuje . Taka sama praca i różne wynagrodzenia , nie prawdziwe informacje o kontrakcie ...ciekawe ile jeszcze opiekunek oszukają. ?
5
nika 2017-03-15 17:44
Nie polecam tej firmy, nie kompetentni pracownicy,brak zainteresowania pracownikiem
3
basia.m 2017-03-16 18:43
Wszystko byłoby ok gdyby nie panie z biura w Bytomiu. Nie wiem czym one się tam zajmują, może piłują paznokcie a może rzeczywiście wypisują pozytywne komentarze na forach. Napewno nie pogłębianiem wiedzy z zakresu geografii lub chociażby rzetelnym wykonaniem swojej pracy i poważnym podejściem do tematu. Nie przejmują się stanem zdrowia swoich pracownic oraz tym, że może mieć dla nich (pracownic) znaczenie gdzie i z kim będą spędzać każdy dzień przez następne kilka miesięcy. Moja Mama właśnie została OKLAMANA przez taką panią z biura, że będzie pracować kolo Hamburga (tak odpowiedziala zapytana przez moja Mame o nazwe jakiejs duzej miejscowosci dla zorientowania sie na mapie).Dopiero po podpisaniu umowy Mama dostala dokładny adresi ookazało się ze pani pomylila się jedynie o 660 km. Mam źle znosi podróż i takie dystanse źle odbijają się na jej zdrowiu co wielokrotnie zaznaczala. Nauczcie się czytać Drogie Panie z biura! Chyba do tego odpowiednie wykształcenie macie ?
6
Weronika 2017-03-17 12:38
@nika, powiesz coś więcej o swoich doświadczeniach?
nika 2017-03-17 16:36
oczywiscie panie przy kazdej rozmowie strasza kursem i kaza sie wywiazywac z umowy czego wlasnie one nie robia. Odradzam firme!ika
4
nika 2017-03-20 13:36
kurs?a certyfikat gdzie pani wykorzyst? nigdzie strasza zapalata za niego 1500zl za zerwanie umowy tylko szkoda ze ten ich niby ,,certyfikat '' jest nic nie warty
3
Patka 2017-03-23 16:27
podpisujecie umowy jakieś a potem macie problem. To tak samo jak bierzesz kredyt i musisz go spłacać a jak nie to przychodzi komornik. Ja nauczylam sie sama języka i nie musze podpisywać żadnych kursow... patrz co czytasz. proste
1
Opiekunka 2017-06-02 16:49
Panie konsultantki są miłe , a sama praca to wielka loteria , jak w każdej firmie. Ważna jest cierpliwość opiekunki i nie przejmowanie się wszystkim , dnie szybko miną a kasa na pewno się przyda i wynagrodzi pobyt . Firma ma dużo ofert , stara się dopasować terminy , a na miejscu czeka praca na 24 godz , niestety . Jedna z lepszych firm . Nie wciskają swoich ulotek na siłę by je kolportować , nie męczą obowiązkowymi szkoleniami , nie ma akademii opiekunek .
1
nika 2017-06-14 20:19
no jak koga wciskac ulotki?!skorowszystkie taxowki jezda ich plakatami obklejone i ta reklama w radio heh
Zostaw swoją opinię o A&J Partners - Bytom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A&J Partners