brak logo

A&J Partners

Bytom

Opinie o A&J Partners

maja 2016-02-29 12:02
Pracuje do tej firmy i jestem zadowolona choć troszkę malo placom na to co się tam wykonuje polecam tom firme panie miłe o każdej po ze można dzwonic O pomoc jeżeli coś nie tak wienc przestańcie wypisywać głupoty mysleliscie że pojedziecie na wczasy albo pracować pozdrawiam
3
Ziuta 2016-03-23 08:53
Mario twój komentarz odnośnie wykształcenia Pani Mai jest co najmniej nie na miejscu. Sama nie mam wykształcenia a dzięki opiece mogę pracować. Nie oceniaj ludzi po okładce. Zarzucasz innym złe zachowanie a sama nie jesteś lepsza. Ale tak to jest najbardziej w innych drażnią nas wady które sami posiadamy.
8
Ina 2016-03-27 07:46
Pracownik fizyczny.na koordynatora nie mam kwalifikacji (mój niemiecki nie jest aż tak dobry). Tak ,teraz już pracuję u konkurencji,(usunięte prze administratora)
1
opiek. 2016-04-11 14:28
Też tak myślę, trafiliśmy na złośliwców, którym się nie powiodło w AJ-cie i zdecydowali przenieść się do innych firm.
1
Alina 2016-04-13 20:13
Ja wpspółpracuje z tą firmą już dobre 4 lata i nigdy nie spotkałam sie ani z brakiem życzliwości ani z chamstwem... może wypada przyjzec sie najpierw sobie a potem smarowac innych błotem. Praca jako opiekunka dala mi szanse na wyjscie na prostą, a w życiu nieraz różnie było. Pozatym jak jechałam pierwszy raz to prawie nie znalam jezyka i to byl mój pierwszy wyjazd na tak długo, dostalam wtedy wsparcie a na koordynatorki zawsze moglam liczyc.
Polecam jak ktos ma watpliwosci niech sam sprobuje. Polecilam swoim znajomym i bede polecac.
3
opiekunka 2016-04-18 10:45
...również sobie chwalę i polecam ! :)
1
Kat-Ka 2016-04-25 20:35
pracuje kilka lat - zaliczylam juz sporo firm - od Promedica po wlasnie Gowork (tak - jechalam z tej firmy a teraz patrze ze udaja niezalezne forum) - i bylo katastrofalnie! teraz 2 razy wyjechalam z A&J Partners i jest wszystko ok - dostalam wyplate tak jak obiecali, za swieta tez dostalam - poki co wszystko ok - nawet dzwonia pytac czy wszystko ok - czego w poprzednich firmach nie bylo. Nie wierze w takie fora - to jedno wielkie oszustwo bo jak firma ktora wysyla do Niemiec moze miec forum o innych takich firmach?
9
BASIA 2016-04-26 20:41
haha, zabawne jest to co tutaj czytam, boki zrywać!!! Pracuję dla tej firmy już dwa lata, wiele razy byłam w biurze ale takich rzeczy jak tu piszecie nie słyszałam. Kultura i dobre maniery, to można powiedzieć o Paniach które znam z tej firmy. A i jeszcze jedno ogromna cierpliwość, nawet jak ja jestem wnerwiona.
9
Gaba 2016-04-27 21:21
Pracuję i sobie cenie. polecam
2
Agnieszka 2016-04-27 21:31
Potwierdzam negatywną opinię o tej firmie. NIE POLECAM !!!!!
22
Elka 2016-04-28 06:28
ciekawe ile z was niezadowolonych tak na prawdę pracowało kiedykolwiek z firmą. opinie w stylu nie polecam to tak rozbudowane wypowiedzi, że wrzucic je mozna do worka "wyssane z palca". Skoro już rzucacie temat to może go rozwincie?
1
Opiekunka 2016-05-02 21:19
Pierwszy i ostatni raz z tą firmą. Wszystkie opisane tu negatywne rzeczy się potwierdzają. Radzę omijać szerokim łukiem.
14
Elka 2016-05-06 19:46
Problem to chyba ty masz :) jak ktoś pisz, że chamstwo i niekompetencja t chciałabym dowiedzieć się więcej. Musiała chyba wyniknąć jakaś sytuacja na jakiej podstawie ktoś tak twierdzi. W brak wypłaty nie uwierzę bo za takie rzeczy dawno by zamknęli taką agencję. Więc raczej średnio wiarygodna ta wasza wypowiedź.
3
Ninka 2016-05-19 10:15
Polecam Firmę AJ Partners. Pracuję i jestem zadowolona. Mam fajną babcię a wypłata jest zawsze na koncie i to nie mała!
5
Izabella 2016-06-07 19:49
Nie będę pisała eloboratów ,ale wszystkie złe opinie się potwierdzają. Radzę omijać ,agencji szukających opiekunek jest bardzo wile(usunięte przez administratora)
9
Maryska 2016-06-22 14:49
Potwierdzam. Radze omijac ta firme.
7
Zocha 2016-06-30 13:32
Po przeczytanych tutaj opiniach bałam sie iść do tej firmy. Zaryzykowałam tylko dlatego ze sa z tego samego miasta co ja. Nie znałam jezyka więc myślałam że dostane od razu krzyżyk na droge. Nic bardzierj mylnego. Jestem ogromnie pozytywnie zaskoczona. Drogie Panie to co tutaj jest napisane to sa jakieś kompletne bzdury. Ja już 2 raz wyjeżdżam do mojej rodziny. mam super podopieczną, zaliczyłam bezpłatny kurs jezykowy i jestem bardzo zadowolona. do tej firmy namowilam również swoją bratową, która teraz jest 1 raz na wyjeździe i nie narzeka.
3
Majka 2016-07-05 11:28
Witam czytam wasze opinie co głupoty czytam jak wam tak źle to dlaczego wogule podejmujecie pracę jako opiekun praca nie jest Łęka Aj Dobrom firmom nie narzekam choć mało plac im. Twierdził że od stopnia języka my pracujemy rękami my wstajemy po nocach A to prawda że jedzie siedzi jednej osoby a tyra się pzy dwóch ale to rodziny nie podają prawdy okazuje się na miejscu pozdrawiam a co do pań W biurze nie spotkałam się Z chamstwem są miłe uprzejme to tyle.
4
Jola 2016-09-09 14:24
Ja współpracuję z tą firmą już od czterech lat ,zawsze można na nią liczyć w spornych sytuacjach,wypłata jest zawsze wypłacana na czas. Czytałam wcześniejsze opinie i nie zgadzam się z tym że panie które tam pracują są nie kompetentne oraz chamskie ,a wręcz odwrotnie ,są miłe ,sympatyczne i uśmiechnięte. Byle tak dalej .
5
Jola 2016-09-09 14:33
Narzeka zawsze ten kto kto sam nie jest w porządku
2
Joanna 2016-09-10 15:15
Obecną pracę która wykonujemy jako opieka dla osób niepełnosprawnych i starszych wymaga wiele. Natomiast nikt nie mówił, że będzie łatwo. Jesteśmy inteligentnymi istotami i możemy wiele.
Dajmy innym trochę miłości i czasu , to nic innego jak szczodrosc, a ona powraca. Cieszmy się tym mamy, i róbmy najlepiej to co mamy przed nosem. A reszta pouklada się naturalne dobrze.
Dla wszystkich; niech Wam wszystko sprzyja..
Joanna
opiekunka 2016-09-17 11:17
Tyle negatywnych opinii - skąd to się bierze ??? Praca jest niesamowicie odpowiedzialna ! czasami też ciężka i odrażająca, nie każdy się do niej nadaje !!
Tu są potrzebne osoby o silnej i zrównoważonej psychice.
Myślę że wcześniejsze negatywne opinie wynikają z niedostatecznego przygotowania do zawodu, osób które mimo wszystko próbowały co nieco zdziałać w tej profesji.
Nieudolność jednak odbija się na A&J -cie . Czytajcie pozytywne opinie, bo takich też nie brakuje . :)
3
Teresa 2016-10-05 03:55
Wszystkie negatywne opinie o firmie,moim zdaniem,pisze konkurencja.Czytajac je powinno sie jak najszybciej zrezygnowac z wspolpracy z Partners.Nic bardziej mylnego,jest to firma na wskros profesjonalna,zyczliwa ludziom..Panie tam zatrudnione sa mile,chetne do pomocy,udzielaja wszystkich potrzebnych informacji,zwyczajnie po ludzku zyczliwe.Z poczatku bylam pelna obaw ,obecnie jestem przekonana ze dam sobie rade a to wszystko zawdzieczam atmosferze jaka panuje w agencji.Padaja tu oskarzenia ze pozytywne opinie o firmie pisza pracownicy,wiec oswiadczam ze nie jestem pracownikiem co mozna latwo sprawdzic.Jak?niech sie kazdy domysli skoro potrafi oczerniac.
4
Ewa 2016-10-08 17:26
Krótko i na temat ... radzę omijać tą firmą. Wszystkie negatywne rzeczy opisywane się potwierdzają. Jednak jak ktoś "lubi", to nikt mu nie zabroni zaczynać pracować,ale każdy rozsądny nie podejmie współpracy z taką firmą.
4
jalka 2016-10-08 17:32
No ja to już powoli jestem zdezorientowana. Ogólnie słyszałam od znajomej pozytywną opinię, a też i nie widzę ofert pracy. Skoro ich nie ma, to nie ma też rotacji...
3
Alina63 2016-10-31 20:44
Ja nie mam zadnych zastrzezen,co do obslugi w biurze. Powiem tak: firma na poziomie. Wypłata zawsze na czas i duży wybór zleceń. Gdyby nikt z nimi nie chcial pracowac, to by nie byli na rynku tak dlugo.
3
Eliza 2016-12-29 13:43
Witam . W listopodzie zapisalam sie do agencji AJ w Bytomiu. Odbylam szkolenie jezykowe , niestety nie dotrwalam do konca i egzaminu poniewaz dostalam oferte, aktualnie jestem na wyjezdzie i powiem szczerze , ze lepiej byc nie moglo... rodzina przemila , podopieczna takze . wszystko zgodne w 100% co mowily panie w biurze . Czytalam poprzednie komentarze i jestem w szoku... W Bytomiu Panie w biurze przemile , usmiechniete , jesli jest jakis problem/watpliwosci zawsze pomagaly.. Wyplata na czas w ustalonej wysokosci... Takze z czystym sumieniem polecam. Pozdrowienia dla Pan w biurze i p. Basi , ktora prowadzila kurs. Eliza
3
opiekunka 2017-01-02 18:38
To prawda, ja również jestem zadowolona , już prawie... z 4-letniej współpracy. Wszystkiego najlepszego, zdrowia i spełnienia marzeń dla całego zespołu AJ Partners.
1
basino29 2017-01-16 11:39
P.Alino to co Pani pisze że rodzina niemiecka płaci za świeta,to chyba wielka pomyłka. W UMOWIE jest jasna napisane , za jakie świeta agencja wypłaca wynagrodzenie. Jezeki tego nie ma w umowie najlepiej nie podpisywać takiej umowy. RODZINA moze P.dać suwenir za świeta ,jak ma ochotę lub prezent,ale to jest ich prywatne odwdziecznienie się Pani za opiekę nad ich członkiem rodziny.
zakopane 2017-01-24 11:41
A nie całkiem tak jest.Agencja Mared nie wypłaca pensji,a powód sobie zawsze znajdą.Kto chce się przekonać,może spróbować.
JoannaW 2017-02-27 11:09
Pracuję dla A&J Partners od marca 2015 roku. Kurs bezpłatny przeszłam. I teraz jeżdżę dzięki Bogu cały czas po tym jak straciłam pracę w korporacji. Nikt w tej firmie nie był dla mnie niemiły. Oferty były różne. Nie należały do łatwych. Zdarzyło mi się ,że byłam świadkiem tego ,że to rodzina niemiecka okłamała agencję. Skutek był dla rodziny niemieckiej taki ,że agencja zerwała z nimi umowę. Jednak przeglądam oferty innych firm. To jest wszystko to samo. Ci sami starzy chorzy ludzie i zarobki też podobne lub mniejsze. Dla mnie ważne jest to, że pieniądze są zawsze na czas. Ofertę wyjazdu otrzymuję też w terminie o jaki proszę. Jeżdżę często. Nie robię sobie przerwy dwu miesięcznej. Po co mam zmieniać agencję, którą znam i która daje mi umowę zlecenie na cały rok ? Poznałam pracownice osobiście poprzez uczestnictwo w kursie i podpisywanie umów w biurze. Ja lubię je i nie mogę im niczego złego zarzucić. Normalnie pracujące osoby w biurze i jak widzę też nie mają łatwej pracy. Z jednej strony okłamujące rodziny niemieckie , a z drugiej często pełne pretensji opryskliwe opiekunki, które myślały, że ta praca to miód. Wszystkie niezgodności trzeba zgłaszać agencji, bo to opiekunka weryfikuje jak jest na miejscu. Jestem ponownie dzięki nim na zleceniu w Niemczech, w pracy. I nikt nie płaci mi za ten wpis. Piszę dla kobiet, które rzeczywiście potrzebują pracy i pieniędzy na czas. Jest zasada, której warto się trzymać : Nie rób drugiemu co tobie niemiłe. Nie bądź chamski to chamstwa nie doświadczysz. Bądź miły spokojny, a inni też tacy będą.
3
Weronika 2017-03-02 14:17
@JoannaW, bardzo dziękuję za komentarz. Cenna informacja :) Mam nadzieję, że w takim razie Twoja współpraca z A&J Partners szybko się nie zakończy.
nika 2017-03-15 17:44
Nie polecam tej firmy, nie kompetentni pracownicy,brak zainteresowania pracownikiem
3
Weronika 2017-03-17 12:38
@nika, powiesz coś więcej o swoich doświadczeniach?
Opiekunka 2017-06-02 16:49
Panie konsultantki są miłe , a sama praca to wielka loteria , jak w każdej firmie. Ważna jest cierpliwość opiekunki i nie przejmowanie się wszystkim , dnie szybko miną a kasa na pewno się przyda i wynagrodzi pobyt . Firma ma dużo ofert , stara się dopasować terminy , a na miejscu czeka praca na 24 godz , niestety . Jedna z lepszych firm . Nie wciskają swoich ulotek na siłę by je kolportować , nie męczą obowiązkowymi szkoleniami , nie ma akademii opiekunek .
1
nika 2017-06-14 20:19
no jak koga wciskac ulotki?!skorowszystkie taxowki jezda ich plakatami obklejone i ta reklama w radio heh
Hagia 2017-06-29 13:32
Rekrutacje na stanowiska biurowe są ciągle. Od ponad miesiąca się powtarzają. Tak długi proces rekrutacji? Mam wrażenie, że to że firma chce kogoś zatrudnić to ściema.
Adek 2017-08-14 12:37
to oszusty jeżeli chodzi o termin wypłaty
musicie jeszcze dodać trzy dni robocze niz macie w umowie .
nigdy wiecej z ta firmą
Weronika 2017-08-28 13:37
@Adek rozumiem Twoją złość, ale 3 dni to nie jest jeszcze dużo w porównaniu do spóźnień innych firm. Czy zgłaszałeś to gdzieś, że masz opóźnioną wypłatę? Może tylko Twoja była opóźniona? Może firma A&J Partners się pomyliła. Ważne, żeby ktoś powiedział czy też ma take wrażenia.
Marian 2017-08-30 12:49
To że firma ci piszę że ci przeleje kasę 30 tego to weź pod uwagę jeszcze księgowania banków. Jak nie masz w tym samym banku co firma to nigdy nie będziesz miał na czas.
Ela 2017-08-30 13:44
Od kolezanki słyszałam złe opinie. A sie okazalo ze to firma ja zwolnila bo pila alkohol. Wyjechalam z nimi i bylam juz u 2 rodzin i jest dobrze. Pieniadze dostalam tyle ile trzeba, a w busie jechalam z inna opiekunka co u nich pracuje i mowi ze z komornikiem pomogli jej zalatwic sprawy jeszcze. Wiec poki co jestem bardzo na tak.
1
Jola 2017-09-08 09:57
Gdyby nie ta praca to nie wyszłabym na prostą. Nikt nie móił że będzie łatwo ale ja sie ciesze z pracy. Na firme nie narzekam i nie zamierzam zmieniac.
1
Karol 2017-09-10 19:04
Nie polecam nikomu , wrazie problemu strasza karami za wczesniejszy zjazd ta firma nie wie ze w polsce nie ma kar za wczesniejszy zjazd firma lamie prawo pracy kazdemu pracownikowi przysluguje przerwa a takie straszenie to prokurator wyplaty na koncie powiny byc 14 nawet w euro a 15'to juz odsetki bylam ze zdjeciami i sms w inspekcji pracy czekam na wynagrodzenie i zwrot kosztow przejazdu jak sie nie wywiaze to maja prokurature na glowie .Prosze uwazac na nich stelle nie sprawdzone meze was niespodzianka spotkac i bez wyjscia ze stelli . A firma co zero .omijajcie szerokim lukiem a te panie ze zdjeciami to jakies podszyte przez firme .k
Weronika 2017-09-15 10:50
@Karol a czy w umowie miałeś, że wypłaty będą 14? Może było opóźnienie ze względu na księgowanie banku? A mówiłeś pracodawcy, że masz prawo wcześniej zjechać? Daj znać jak się wyjaśni Twoja sprawa? Ktoś jeszcze miał takie doświadczenia z A&J Partners?
halina 2017-09-19 12:25
zgadzam sie z pania zupelnie,firma w porownaniu do innych na rynku to jakas pomylka,patrza tylko jak oskubac pracownika,niedoinformuja ,nie zwracaja kosztow,banda chciwych wyzyskiwaczy,napisze wszedzie gdzie jest mozliwosc skarge a nawet do ministerstwa bo akurat mam tam ciotke ktora sie postara zeby ich ukarac
halina 2017-09-19 12:28
dla takich tuanowjak pani innego ratunku nie ma ,jeszcze podejrzewam rece pani kazdej firmie by calowala,maja z ciebie pieniadze i jak jestes bez jezyka nie nie maja wyboru musza tumanom pomagac!
Smutna 2017-09-26 08:22
Halina sama wykazujesz poziom swoim komentarzem.
1
Weronika 2017-09-26 15:22
@Smutna a Ty pracujesz w A&J Partners? Jakie jest Twoje zdanie na temat tej firmy? Masz odmienną opinię niż Twoi przedmówcy? Każda nowa opinia jest ważna na forum, więc jak możesz podziel się z nami swoją.
PierwszaSztela 2017-09-27 13:46
Nazwałbym ta firmę szybkie wyjazdy długie powroty. ???? kasa na czas, jeśli ktoś chce szybko wyjechać to polecam, Ale jeśli chodzi z powrotem to ciężko. Jestem właśnie na szteli i nie mogę się skontaktować z firma w sprawie powrotu który ma nastąpić w piątek.. Mają na wszystko czas. Nawet nie zadzwonili czy chciałbym zostać czy chce zjezdzac. Do dziś nic nie wiem.. kontakt zerowy.. Ale tak poza tym jestem zadowolony. Chciałbym tylko żeby już ktoś łaskawie sie odezwał i był spokojny i powrót do domu bo różne rzeczy słyszałem o powrotach.. polecam kurs języka niemieckiego super sprawa Pani prowadząca bardzo bardzo miła i pomocna. ☺ no i smutne jest to że biorą skladki od 1700 brutto złotych. Dlatego bede zmieniał ta firmę. Ale jak na pierwsza jeśli chodzi o wyjazdy do opieki to gorąco polecam.
Weronika 2017-10-05 10:38
@PierwszaSztela a co dokładnie słyszałeś o tych powrotach z firmą A&J Partners? Skoro o tym wspominasz to warto, żebyś się tymi informacjami podzielił, bo sporo osób wchodzi tutaj, które chciałoby wyjechać i takie informacje mogą być dla nich ważne.
Zostaw swoją opinię o A&J Partners - Bytom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie A&J Partners