brak logo

ULTIMO S.A.

Wrocław

Opinie o ULTIMO S.A.

gość 2017-01-23 13:46
Mam wrażenie , ze pozytywne opinie pisze sama firma .
A ta firma również omija prawo zatrudniając na umowy zlecenie, przypomnę tylko , że praca w określonym miejscu, czasie i pod nadzorem kierownictwa nosi znamiona umowy o pracę. PIP powinien już tam dawno wkroczyć.
4
antywindykator 2017-01-26 04:54
praca w Ultimo? to zwykłe oszukiwanie ludzi do których się dzwoni. wciska się im takie brednie że aż głowa boli - na przykład że mimo iż sąd oddalił powództwo to dług istnieje i trzeba zapłacić :D
trzeb być masochistą by tam pracować i wysłuchiwać od ludzi "pozdrowień"
6
Krasnal 2017-01-26 20:41
Praca w windykacji, a w szczególności takiej jaką prowadzi Ultimo nie jest łatwa.
Ważne jest to, aby pracownik czuł i miał namacalny dowód na to, że jest doceniany.
Pieniądze tego nie wynagrodzą, formą docenienia może być pochwała za dobrze wykonaną rozmowę zgodnie z zaleceniami przełożonego. Mam kilkuletnie doświadczenie w pracy tego typu wobec czego, mogę też dokonać porównania i oceny współpracy z kilkoma liderami. Współpraca z liderem w Ultimo i innymi wyglądała w miarę w porządku. Poza kilkoma przypadkami zachowań, które nie powinny mieć miejsca ze strony innego i bezpośredniego przełożonego. Odniosłem też wrażenie, że liderzy mają zbyt duże mniemanie o sobie, i wydumane ambicje, co może skutkować dużą rotacją pracowników, a co za tym idzie kosztami dla przedsiębiorstwa za nieefektywne wdrożenie nowego pracownika oraz bezskuteczne utrzymanie długoletnich pracowników. Według mnie, Ultimo, powinno przeszkolić liderów w zakresie efektywnego motywowania pracowników, bo wszystko wskazuje na to, że każdy z nich uczył się motywowania i zarządzania z tego samego szablonu, co gorsza, szablon ten jest interpretowany jak tylko się komu podoba jeśli o liderów chodzi.

Podsumowując, mówią, że walczą aby nie być korporacją, a niestety zmierza to w zupełnie innym i chyba zamierzonym kierunku.
2
1234 2017-02-01 22:25
Witamy w dorosłym świecie ;) Albo zjadasz albo jesteś zjadany ;)
1
Agata 2017-02-01 23:03
Jak wygląda praca pracownika biurowego w Ultimo? Ostatnio zastanawiam się, czy nie dorobić sobie do studiów. Piszą, że zakres godzinowy to 15 - 21. Nie jest określone tylko, czy w grę wchodzą soboty i niedziele. W każdym razie jestem ciekawa jakie są obowiązki takiego pracownika, czy program komputerowy jest skomplikowany itp.
1
gość 2017-02-02 17:13
W niedzielę na pewno nie pracują. Soboty owszem ,ale jeśli sama będziesz chciała to możesz przychodzić również w soboty jak będzie taka potrzeba. Program nie jest skomplikowany , natomiast przed rozpoczęciem pracy masz dwa tygodnie szkolenia za które też płacą i na którym uczysz się i sama też wykonujesz zadania, które potem są sprawdzane i weryfikowane i otrzymujesz maila o błędach. Jak już zaczniesz pracę codziennie będziesz także otrzymywać informacje ile błędów popełniłaś i będzie trzeba je poprawić. Ludzie są różni, liderzy bądź liderki także, ale to niestety wszędzie tak jest. Płaca 13 zł brutto obecnie na umowę zlecenia , podpisywaną chyba z miesiąca na miesiąc. Ogółem to jeśli będziesz mieć dużo błędów i będą się cały czas powtarzać to wylecisz po miesiącu albo po dwóch ,gdyż to są pisma sądowe i komornicze , a osób do pracy jest dużo chętnych, choć większość tę pracuję traktuje jaką dorobienie, ale znam także takich dla których ta praca jest jedynym źródłem utrzymania . Niestety , życie jest ciężkie.
2
gość 2017-02-02 17:20
Jeśli chodzi o przerwy to masz wszystko odnotowane w systemie, czyli jeśli chcesz iść na przerwę to zaznaczasz to w systemie, a jeśli przekroczysz chociażby o minutę to świeci się na czerwono i informacja trafia do lidera/liderki grupy. Zadania w sumie to nie są trudne , zresztą na sali zawsze siedzi jeden ekspert , który w razie czego coś podpowie. Praca nie jest taka zła, gorzej z atmosferą i ludźmi, którzy tam pracują. Niestety niektórzy to chamy, buraki i ogółem prostactwo. No ale cóż, takie życie.
3
Eryka 2017-02-04 18:52
Pracowałam w Ultimo ponad rok i powiem tak, osoby na tzw priorytecie (zawsze te same osoby) maja szansę wyrobienia dobrej premii (ok. 3000 - 3500 a nawet wzwyz) jednak osoby bez tego przywileju maja juz gorzej.
Premia zależy od % jaki zrobisz. Przykładowo 100% tego co powinieneś zrobić to 800zlbrutto do podstawy, 120% to już 1000zlbrutto ogólnie im więcej wyrobisz tym lepiej. Szczere mówiąc najwięcej zależy od miesiąca. Wiadomo grudzień - święta to totalna kaszana, ale np miesiące letnie to już spoko.
Ogólnie warunki pracy są spoko, multisport, opieka, premie świąteczne. Atmosfera w pracy... Ludzie są dla siebie konkurencja, niby spoko a jednak coś tam szwankuje. Liderzy? No to jest dosłownie na CC kilku "normalnych" aczkolwiek nie czułam nigdy jakiejś większej motywacji z ich str. Jak robisz swojej to nic nie powiedzą a jak Ci się noga lekko powinie to masz 300 @ co jest z Tobą? I co zamierzasz zmienić? Ha ha.
Podsumowując. Zostałabym dłużej gdyby kasa była lepsza. I gdyby było to wszystko bardziej sprawiedliwe.
1
alban 2017-02-04 21:07
Faktycznie tak jest , że ze strony liderów nie ma jakiejś motywacji ani wsparcia.
Nie bardzo wiem jak jest w CC w Ultimo , ale wiem natomiast jak jest w Departamencie Prawnym. Niestety nie mam zbyt dobrego zdania, może to dlatego,że jest tzw. wyścig szczurów, nikt nikomu nie pomaga, ale nie od dziś wiadomo , że człowiek człowiekowi wilkiem. Atmosfera nie jest rewelacyjna, ale to w większości firm tak jest no i sami pracownicy na niższym szczeblu też są różni. Tam pracuje naprawdę dużo ludzi, więc różnych ludzi się niestety spotka.
1
antywindykator 2017-02-06 16:30
co ty bredzisz dziewczyno? piszesz że 120% to 1 tys zł premii brutto - a niby można tej premii mieć 3,5 tys zł... to ile tej normy trzeba wyrobić, skoro ludzie 90% nie dają rady bo jakieś cele z kosmosu?
kuba 2017-02-06 18:49
Dokładnie, ta Eryka to jakaś ściemniara, Ultimo ludziom nie da zarobić, nawet się nie nastawiajcie na to.
4
Ps 2017-02-08 17:29
Omijajcie szerokim łukiem tą firmę
3
olo 2017-02-08 19:10
Też bym tak radził, tym bardziej, że za dużo tam się nie zarobi i zaoszczędzi się przynajmniej nerwów.
3
heniu 2017-02-09 00:34
To chyba pracowaliśmy w innym okresie. Za moich czasów liderzy fajni, zespół także. Ja byłem zadowolony ale wiem, że sporo osób odeszło/zostało zwolnionych i skład jest inny.
alban 2017-02-09 12:21
Niektórzy liderzy byli ok , nie wrzucam wszystkich do jednego wora, wydaje mi się, że był podział byli w porządku i byli niefajni, ale większość tych niefajnych niestety przeważała. Jeśli chodzi o zespół też był podział, ale byli też w niektórzy ok, choć to zależało od grupy, ja nie miałem aż tak fajnej i zgranej niestety a szkoda. Jeśli chodzi o zwalnianie czy odejścia to myślę , że są w każdym czasie tylko że pojedyncze. Jeden odejdzie, drugi przyjdzie. Jeden zostanie zwolniony, zatrudnią kolejnych i tak w kółko. Tam cały czas jest selekcja , ale najbardziej to chyba na CC. W departamencie prawnym nie aż tak.
PP 2017-02-10 19:42
Jeżeli ktoś chce sobie dorobić na boku to śmiało, może tam iść. Co prawda lider zlecenia w DWP nie za specjalnie nadaje się na tą funkcje i generalnie próbuje być na siłe zabawny i elo młodzieżowy co w jej wieku wychodzi raczej groteskowo. Na początku praca może się wydawać skomplikowana ale to bardziej przez sam system szkolenia które często prowadzi pracownik który omawianych pism po prostu nie robi na co dzień przez co czasami wprowadza niepotrzebny zamęt i generalnie przekazywanie wiedzy idzie w sposób toporny. Kiedy jednak opanujecie zestaw pism. praca staje się całkowicie bezstresowa i łatwa. No i trzeba pamiętać, że dla pracowników etatowych zawsze będziecie tylko nic niewarta zgrają bałwanów.
gość 2017-02-11 10:14
Nie przesadzaj, liderka zlecenia nie była wcale taka zła, jedna z fajniejszych liderów DWP. Nie czepiała się , więc nie mam jej nic do zarzucenia. Taka prawda. Inni liderzy pracowników etatowych byli dużo gorsi. Przynajmniej dwie panie i jeden pan. Zgodzę się natomiast z tym , że dla pracowników etatowych , ci na zlecenie są dla nich debilami , ale to już ich problem. Bo moim zdaniem więcej debili pracowało na umowy o pracę. I to bezapelacyjnie się potwierdziło.
6
karolaaaaajn 2017-02-22 11:27
zostałam zaproszona na rozmowę, i chyba zrezygnuję..
1
gość 2017-02-22 12:56
Czemu zrezygnujesz? Na jakie stanowisko zostałaś zaproszona?
1
grik1 2017-02-22 15:55
polecacie prace na stanowisku pracownik biurowy?
1
gość 2017-02-22 16:33
Idź i sam/a się przekonaj czy warto !
adam 2017-02-22 20:47
Warto, pracuje i mam sie dobrze..i jakie umowy śmieciowe??
2
gość 2017-02-23 12:30
Pracownik biurowy - 16-21 bądź 15-21 umowa zlecenie
gość 2017-02-24 00:10
A jest ktoś kto pracował w dziale poszukiwań danych? jak z zarobkami i atmosferą w pracy?
1
gość 2017-02-24 07:11
Najniższa krajowa jak w innych departamentach
Franio 2017-02-25 16:24
Każdą firmę można opisać jako złego pracodawcę ale Ultimo na to nie zasługuje. Ludzie pracujący tu są zadowoleni.
2
gość 2017-02-25 19:53
Źle nie jest ale żeby tam była jakaś wspaniała atmosfera to nie widzę.
Raczej zupełnie neutralnie, ludzie przychodzą, robią swoje i wychodzą.
gość 2017-02-25 19:54
Źle nie jest ale żeby tam była jakaś wspaniała atmosfera to nie widzę.
Raczej zupełnie neutralnie, ludzie przychodzą, robią swoje i wychodzą.
1
Bratek 2017-02-28 15:41
Witam,

Jestem na stronie ULTIMO i zainteresowało mnie stanowisko -Specjalista ds. Wdrożenia Portfeli Windykacyjnych. Pytanie czy wiecie może jakie jest wynagrodzenie na tym stanowisku i jaki rodzaj umowy?
1
gość 2017-02-28 18:10
Prześlij cv to się dowiesz
Bratek 2017-02-28 20:15
Zara pośle i bede czekał czy zaproszą na rozmowe , słyszałem że czasami robia jakieś testy . Ciekawe czy to prawda ?
gość 2017-03-01 10:34
Na pracownika biurowego były testy , ale bardzo proste i do przejścia.
Bratek 2017-03-01 12:01
Ciekawy jestem jakie będą na stanowisko -Specjalista ds. Wdrożenia Portfeli Windykacyjnych, czego mogą dotyczyć ?
1
gość 2017-03-01 13:12
Nie wiem , nawet nie zostałeś jeszcze zaproszony na rozmowę więc nie rozumiem po co te pytania?!
Bratek 2017-03-01 15:10
A może zostałem zaproszony i jestem ciekawy . Po to jest ta strona by wymieniać poglady i doświadczenia .
gość 2017-03-01 16:12
No to skoro zostałeś zaproszony to się dowiesz na rozmowie, a forum jest po to aby pisać opinie o ULTIMO a nie zadawać głupie pytania jak w podstawówce!
Bratek 2017-03-01 16:20
Żadne pytania nie są głupie, są tylko głupie odpowiedzi :)

Miłego popołudnia.
1
gość 2017-03-01 17:39
Nie ma głupich odpowiedzi ,tylko głupie pytania,coś ci się pomyliło!
Daj już spokój , jeśli ci zależy na pracy to wyślij cv i czekaj na odzew. Jeśli cię zaproszą to się wszystkiego dowiesz, jeśli nie będzie po problemie. Ot tyle w temacie.
6
Natalia 2017-03-08 10:38
ULTIMO S.A. ma ofertę pracy dla specjalisty ds. Standaryzacji i Wzbogacania Danych i może ktoś mógłby dodać więcej szczegółów o tej pracy?
1
olo 2017-03-08 19:53
TO chyba jakieś nowe stanowisko , bo nigdy wcześniej raczej nie było zamieszczane.
Terenowy 2017-03-23 02:01
Witam
Jakie warunki dla terenowego ? Jaka podstawa i premia a i cele z kosmosu czy tylko z jonosfery?
już 8 lat jestem terenowy więc praca mi nie obca a za 3 dni mam rozmowę.
a i jakie auta dają ?
Gość 2017-03-23 17:14
PORSCHE I FERRARI !
6
antywindykator 2017-03-30 13:34
jednego to nawet widziałem w maybachu :)
ale on miał już staż 2-letni
Były 2017-04-09 11:56
Co nowego słychać w ULTIMO? Byłem pracownikiem tej firmy i bardzo dobrze wspominam ten czas. Niestety wyjazd zmusił mnie zmiany firmy i bardzo tego żałuję bo tu miałem super robotę. Czy firma się rozwija ? Jak ogólnie atmosfera, kibicuje wam cały czas.
polak 2017-04-16 14:44
banda wyłudzających i wyprowadzających pieniądze polaków za granicę - gdzie tu jest Ziobro ? E-sądy kto to wymyślił ?
antywindykator 2017-04-17 19:56
nie ma się co czepiać e-sądu. co do reszty to śmiało można się zgodzić :)
korpoknur 2017-04-18 14:50
Rozmawiałem z kilkoma osobami, pracującymi w tej firmie. Wszyscy jakby mieli wyprane mózgi i sumienia. Tylko jeden przyznał, że jest tam niewolnikiem. Trafił tam dobrowolnie?
Chętny do pracy 2017-04-25 19:58
ULTIMO potrzebuje do pracy lidera zespołu poszukiwań danych, i jestem tym bardzo zainteresowany. Może ktoś podpowie jak się pracuje w firmie? Jakie są wymagania na poczatku?
nowy 2017-04-26 17:43
pracuję w ultimo od 2 miesięcy, ogólnie jestem zadowolony, atmosfera świetna, lider bardzo przyjazna i pomocna, współpracownicy też zawsze gotowi do pomocy i jeśli jest jakaś konkurencja między nimi, to raczej pozytywna, nie zawsze jest łatwo i nie jest to praca, która pozwala zarobić szybko i równie szybko się zmyć, ale po kilku miesiącach okazuje się, że było warto, kiedy na koncie nagle znajdzie się 5 kafli, chociaż wiadomo, że ten poziom osiągają tylko najlepsi i bez zaangażowania nie ma co liczyć na dużo więcej niż te 2 tys.
ciekawy 2017-04-26 18:17
a czy ktoś pracuje albo wie jak wygląda praca na stanowisku młodszego specjalisty ds. rozliczeń?
Zostaw swoją opinię o ULTIMO S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ULTIMO S.A.