brak logo

ULTIMO S.A.

Wrocław

Opinie o ULTIMO S.A.

Natalia 2017-03-08 10:38
ULTIMO S.A. ma ofertę pracy dla specjalisty ds. Standaryzacji i Wzbogacania Danych i może ktoś mógłby dodać więcej szczegółów o tej pracy?
1
olo 2017-03-08 19:53
TO chyba jakieś nowe stanowisko , bo nigdy wcześniej raczej nie było zamieszczane.
Terenowy 2017-03-23 02:01
Witam
Jakie warunki dla terenowego ? Jaka podstawa i premia a i cele z kosmosu czy tylko z jonosfery?
już 8 lat jestem terenowy więc praca mi nie obca a za 3 dni mam rozmowę.
a i jakie auta dają ?
Gość 2017-03-23 17:14
PORSCHE I FERRARI !
7
antywindykator 2017-03-30 13:34
jednego to nawet widziałem w maybachu :)
ale on miał już staż 2-letni
Były 2017-04-09 11:56
Co nowego słychać w ULTIMO? Byłem pracownikiem tej firmy i bardzo dobrze wspominam ten czas. Niestety wyjazd zmusił mnie zmiany firmy i bardzo tego żałuję bo tu miałem super robotę. Czy firma się rozwija ? Jak ogólnie atmosfera, kibicuje wam cały czas.
polak 2017-04-16 14:44
banda wyłudzających i wyprowadzających pieniądze polaków za granicę - gdzie tu jest Ziobro ? E-sądy kto to wymyślił ?
4
antywindykator 2017-04-17 19:56
nie ma się co czepiać e-sądu. co do reszty to śmiało można się zgodzić :)
korpoknur 2017-04-18 14:50
Rozmawiałem z kilkoma osobami, pracującymi w tej firmie. Wszyscy jakby mieli wyprane mózgi i sumienia. Tylko jeden przyznał, że jest tam niewolnikiem. Trafił tam dobrowolnie?
6
Chętny do pracy 2017-04-25 19:58
ULTIMO potrzebuje do pracy lidera zespołu poszukiwań danych, i jestem tym bardzo zainteresowany. Może ktoś podpowie jak się pracuje w firmie? Jakie są wymagania na poczatku?
nowy 2017-04-26 17:43
pracuję w ultimo od 2 miesięcy, ogólnie jestem zadowolony, atmosfera świetna, lider bardzo przyjazna i pomocna, współpracownicy też zawsze gotowi do pomocy i jeśli jest jakaś konkurencja między nimi, to raczej pozytywna, nie zawsze jest łatwo i nie jest to praca, która pozwala zarobić szybko i równie szybko się zmyć, ale po kilku miesiącach okazuje się, że było warto, kiedy na koncie nagle znajdzie się 5 kafli, chociaż wiadomo, że ten poziom osiągają tylko najlepsi i bez zaangażowania nie ma co liczyć na dużo więcej niż te 2 tys.
ciekawy 2017-04-26 18:17
a czy ktoś pracuje albo wie jak wygląda praca na stanowisku młodszego specjalisty ds. rozliczeń?
Meritum 2017-05-07 20:18
ULTIMO jest dobrą firmą z gatunku przyjaznych dla pracowników.
1
Romario 2017-05-17 16:16
Pracowałem tam przez rok na słuchawce. Odradzam - jeden wielki wyzysk. W dodatku zmieniaja cele w trakcie ich realizacji. Jak widza, ze zrobisz cel na dany miesiac, to zmienia ci dwa dni przed koncem miesiaca jego warunki, zeby ci premii nie placic... W dodatku karza oklamywac dluznikow.
9
Calinka 2017-05-17 21:45
Jeśli ktoś nie lubi pracy na słuchawce to nie polubi pracy w firmie. Taka praca na siłę stwarza tylko tarcia i konflikty. Nie jest łatwo w takiej pracy a wiem co pisze bo tu pracuję. Są zasady, normy i monotonia ale ponieważ to lubię dlatego pracuje i nie narzekam.
Gość 2017-05-25 14:43
ULTIMO to nie tylko praca na słuchawce. Są też inne departamenty a nie tylko call center.
1
antywindykator 2017-05-26 06:01
departament to jest jednostka organizacyjna organów administracji w Polsce (np. w ministerstwie) bądź jednostka podziału administracyjnego Francji, a nie jakieś śmieszne nazwy działów w firemce-popierdułce. wrażenie chcą zrobić na ludziach, a tylko się ośmieszają i kompromitują
3
Calinka 2017-06-04 11:18
ULTIMO S.A. to bardzo fajna firma, dla chcących pracować.
1
Romario 2017-06-06 15:04
Najśmieszniejsze jest to, że ultimo czyta tutaj komentarze i ma swoich trolli, którzy tutaj piszą - o tym, że praca u nich - jest wspaniała. Np "CALINKA" - osoba, która pracuje w ultimo.

"ULTIMO S.A. to bardzo fajna firma, dla chcących pracować. "

Nie, Ultimo nie jest bardzo fajna firma, dla chcacych pracować. Pracowałem w Ultimo, a odszedłem, bo to był wyzysk i jedno wielkie kłamstwo. Ja lubię pracować i pracuje w innej firmie, w której doceniają ciężką pracę, w przeciwieństwie do Ultimo. O zarobkach, nie wspomnijąc. Bo w Ultimo robią wszystko, żeby nie wypłacić pracownikom premi. W obecnej firmie, w której płacą uczciwie i 4 razy więcej. W Ultimo zarabiałem 1600 - 2000 zł na rękę, a obecnie mam 8 000 zł netto + premie. Dlaczego? Właśnie dlatego, że chcę pracować. W Ultimo też chciałem, ale tam nie doceniają "chcących pracować" - tylko chcą ich wykorzystać :) Taka prawda.

W Ultimo nauczycie się dwóch rzeczy - definicji słowa "wyzysk" i jak okłamywać ludzi i naciągać ich do spłaty nieistniejących długów.
11
starszy 2017-06-12 16:14
A to jest staż tylko dla studentów? czy normalna praca dla starszych?
Pola 2017-06-18 09:28
Forum jest dla pracowników, każdy może mieć swoje zdanie. Jest mi w tej firmie dobrze i chcę to piszę.
Skorpion 2017-06-20 09:05
Jeżeli ktoś to lubii śmiało zapraszam. Ja jestem obecnie na wypowiedzeniu, które trwa aż 2 tyg, a jestem na okresie próbnym. Więc po co robią mi jakieś szkolenia...jakieś egzaminy ? Okres próbny powinien byc za porozumieniem stron bo mi te szkolenia nic nie dają, a tylko czas marnuje. Pierwszym raz sie z czymś takim spotykam. Dużo nauki dużo materiału ale tak jak mówię jak ktoś chce jak ktoś lubi to mu sie spodoba. Typowy coll Center dzień dobry z tej strony .... tylko bez skryptu. i tak w koło Macieja. Oczywiście cele cele cele. O ludziach się nie wypowiem nie poznalam ale fajne jest to, że każdy mówi do siebie na "Ty"':)
Tyle o firmie Ultimo ze strony Świerzaka
Henry 2017-06-21 09:40
Jaką kasę może dostać w firmie doradca klienta, jak się pracuje?
odradzam 2017-06-22 11:09
praca na starych sprawach musisz czekać na przychodzący telefon ( tzw strzał) to może uda Ci się zrobić te 100% ale na to bym nie liczył. , 80 % pracy polega na przedstawianiu się i słuchaniu "do widzenia" lub gorzej to już zależy od kultury rozmówcy ,praca na PD czyli przygotuj się na wykonanie około 300 nawet do 380 (sic!) często bezproduktywnych telefonów. zarobki w okolicach 1,9-2,2 k przy realizacjach 80%, powiem że kiedyś było lepiej bo długo pracuje wg. mnie firma podejmuje nietrafne decyzje które obciążają doradców.
Pozdrawiam
7
toxic 2017-06-24 15:39
Pracownik biurowy, liderka to niestety kobieta:((
Preferuje mezczyzn w zarządzaniu, mniej sie czepiają o pierdoły.
3
Mariusz 2017-06-24 15:56
ULTIMO S.A. to według mnie dobra, spokojna firma.!
1
BBX 2017-07-07 17:56
Dno nie firma omijajcie szerokim łukiem. Pracują tam bezmózgi.... Ludzie przecież tam są teraz zwolnienia. Norwedzy zawijają interes uciekajcie... okręt już dawno zatonął...
5
Pecet 2017-07-07 17:59
Potwierdzam firma chyba upada. Zwalniają ludzi.
3
Dupsko 2017-07-07 18:08
Co ty chłopie za bzdury wypisujesz. Ogarnij się i poszukaj lepszej roboty...
chuck norris 2017-07-07 18:14
Praca dla studentów za niską kasę. Jezeli Ci to odpowiada to ok.
4
koziło 2017-07-08 01:10
Durniejszej i bezsensowniejszej roboty nie widziałem jak ten pracownik biurowy zlecenie.
5
Certikat 2017-07-13 15:08
Czy jesteście pewni, że nie można napisać o firmie coś pozytywnego. Firma szuka ludzi do pracy a wy piszcie, że się zwijają?
hhhhhhh 2017-07-14 18:26
Potwierdzam firma super zaprasza do pracy i super szybko rozwiązuje umowę. Tłumacząc się decyzją góry. Nie polecam, nawet odradzam lepiej iść do sklepu.
1
ola 2017-07-16 23:28
odradzam, najpierw wycisna z ciebie soki, a jak juz nie pasujesz to mykaj, omijajcie szerokim łukiem. Praca nie warta kasy.
3
CC 2017-07-17 14:04
Same trole widać na tym forum, pewnie na dodatek opłacane przez konkurencję. Skoro firma zatrudnia ponad 800 osób to chyba normalne że ludzie się zatrudniają i zwalniają. A jak ktoś ma dwie lewe ręce i mu się pracować nie chce to nic dziwnego że się z takim żegnają. Praca na pewno nie jest latwa bo i dłużnicy są bardzo trudni, ale jak się starasz to cel zrobisz, premie dobrą dostaniesz. No ale trzeba być na stres odpornym i trzeba chcieć.
1
Lacroix 2017-07-18 11:39
Beznadzieja i wyzysk, tylko tyle moge powiedziec. Firma robi nieustannie pod górkę pracownikom. Robia z ludzi maszynki do pieniędzy jednoczesnie próbując przyczepic sie do czegokolwiek. Wszystko ustawione tak by tylko tzw "wybrani" robili cel a reszta to w sumie ich nie obchodzi.
Odradzam każdemu.
Pozdrawiam,
2
Opinia 2017-07-20 08:15
Jeśli jest tak źle jak piszecie dlaczego nikt nie podpisze się [pod swoją opinią? Czego sie boicie? Podobno nie warto tu pracować ? Może ktoś was inspiruje w pisaniu takich opinii? Gdyby było źle dawno bym odeszła.
kasia 2017-07-21 23:15
tak, na zleceniu jest liderka, jakaś kobieta na oko po 50 tym roku życia.
antywindykator 2017-07-23 14:01
ultimo zatrudnia 800 osób? czy ty umiesz liczyć? skąd oni braliby na pensje. no chyba że wolontariat, to całkiem realna jest wówczas ta liczba :D
dłużnicy trudni? a to jest jakiś przepis że ultimo się należy i ma zawsze rację? z tego co mi wiadomo to np. sprawy z providenta ultimo przegrywa zawsze, jeśli pozwany podejmie obronę; podobnież inne tematy również
2
Ona 2017-07-23 19:21
Ja na zleceniu też miałam liderkę i nie zauważyłam , żeby się czepiała. Jeśli ktoś ma nasrane w głowie i przychodzi do pracy się opieprzać i śmierdzi na kilometr bo się nie myje i nie używa środków do higieny , to wiadomo ,że liderka ma prawo zwrócić uwagę bądź nawet podziękować za współpracę!
6
Amator 2017-07-23 20:30
Czy mógłby ktoś napisać kilka słów informacji ogólnych o firmie? Aplikuję na młodszego analityka w dziale analiz statystycznych i dobrze jest coś wiedzieć ?
On 2017-08-01 22:43
Mogę polecić ULTIMO, praca ciężka i stresująca ale zarobki około 5k przy realizacji celu są satysfakcjonujące.
2
Natalia 2017-08-02 09:29
@On a oprócz wysokości wynagrodzenia, co jeszcze powinny wiedzieć osoby, które zastanawiają się nad aplikacją do firmy? Na jakie benefity, możliwości rozwoju można liczyć? Takie dodatkowe informacje będą bardzo pomocne.
I. 2017-08-14 23:59
hahaha antywindykator naprawdę nie masz co robić z życiem, skoro włóczysz się po tylu forach firm windykacyjnych; może spróbuj wyładować frustrację np. biegając, szydełkując, albo uderzając głową o mur? Przewiduję, że bardziej to się wszystkim przyda, niż te bzdury które opowiadasz.
>>z tego co mi wiadomo to np. sprawy z providenta ultimo przegrywa zawsze - a z tego co mi wiadomo, jesteś nudnym frustratem, który nawet nie umiał się utrzymać w korpo i teraz wylewa żale na forum, siedząc w piwnicy u rodziców. Jak Ty tam internet łapiesz.
800 osób? No popatrz, jak oni się mieszczą. Skąd biorą kasę? Prawdopodobnie z tych spraw, które zawsze przegrywają.
Nie kompromituj się już, wyjdź na spacer, przewietrz się.
1
Centrum 2017-08-15 18:24
Ludzie, którzy mają kłopot z utrzymaniem się w firmie bardzo przekonują jaka to zła firma. Odejdź z pracy człowieku.
Denis 2017-08-16 05:50
W dodatku jakas babcia ☺
gość 2017-08-16 09:28
Firma nie daje żadnych benefitów, a możliwości rozwoju są słabe, chyba ,że ma się w tej firmie znajomości, tzw, kolesiostwo to wtedy może się awansuje ... Tyle
Zarobki bardzo słabe prawie jak wszędzie czyli najniższa krajowa no i umowy śmieciowe co prawda nie na wszystkich stanowiskach, ale ogółem przeważają
1
gość 2017-08-16 09:30
W tej firmie nigdy nie zarobicie 5 tys na rękę w windykacji, nawet 3 tys, nie zarobicie!
Ktoś bzdury napisał, takie pieniądze w tej firmie to zarabia chyba tylko dyrektor!
2
Ona 2017-08-17 12:54
Ja akurat chodzę czysta! Ty koleś masz jakiś problem bo pewnie ci [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na zbity pysk za to , że śmierdziało od ciebie na kilometr! ŻULU JEDEN umyj się bo żadna firma takiego śmierdziela do pracy nie przyjmie!!!
2
Tomek 2017-08-17 12:56
Stara babciu? A skąd wiesz ile ten ktoś ma lat? Nie sądzę ,żeby stare babcie przesiadywały na forum ! Dla twojej niewiedzy ,stare babcie chodzą czystsze i bardziej zadbane od takiego oblecha jakim ty jesteś!!!! PRAWDA ZABOLAŁA SKORO JEST ODZEW??!!!! HAHAAAA
2
Zostaw swoją opinię o ULTIMO S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ULTIMO S.A.