brak logo

ULTIMO S.A.

Wrocław

Opinie o ULTIMO S.A.

olo 2017-02-08 19:10
Też bym tak radził, tym bardziej, że za dużo tam się nie zarobi i zaoszczędzi się przynajmniej nerwów.
5
heniu 2017-02-09 00:34
To chyba pracowaliśmy w innym okresie. Za moich czasów liderzy fajni, zespół także. Ja byłem zadowolony ale wiem, że sporo osób odeszło/zostało zwolnionych i skład jest inny.
alban 2017-02-09 12:21
Niektórzy liderzy byli ok , nie wrzucam wszystkich do jednego wora, wydaje mi się, że był podział byli w porządku i byli niefajni, ale większość tych niefajnych niestety przeważała. Jeśli chodzi o zespół też był podział, ale byli też w niektórzy ok, choć to zależało od grupy, ja nie miałem aż tak fajnej i zgranej niestety a szkoda. Jeśli chodzi o zwalnianie czy odejścia to myślę , że są w każdym czasie tylko że pojedyncze. Jeden odejdzie, drugi przyjdzie. Jeden zostanie zwolniony, zatrudnią kolejnych i tak w kółko. Tam cały czas jest selekcja , ale najbardziej to chyba na CC. W departamencie prawnym nie aż tak.
PP 2017-02-10 19:42
Jeżeli ktoś chce sobie dorobić na boku to śmiało, może tam iść. Co prawda lider zlecenia w DWP nie za specjalnie nadaje się na tą funkcje i generalnie próbuje być na siłe zabawny i elo młodzieżowy co w jej wieku wychodzi raczej groteskowo. Na początku praca może się wydawać skomplikowana ale to bardziej przez sam system szkolenia które często prowadzi pracownik który omawianych pism po prostu nie robi na co dzień przez co czasami wprowadza niepotrzebny zamęt i generalnie przekazywanie wiedzy idzie w sposób toporny. Kiedy jednak opanujecie zestaw pism. praca staje się całkowicie bezstresowa i łatwa. No i trzeba pamiętać, że dla pracowników etatowych zawsze będziecie tylko nic niewarta zgrają bałwanów.
1
gość 2017-02-11 10:14
Nie przesadzaj, liderka zlecenia nie była wcale taka zła, jedna z fajniejszych liderów DWP. Nie czepiała się , więc nie mam jej nic do zarzucenia. Taka prawda. Inni liderzy pracowników etatowych byli dużo gorsi. Przynajmniej dwie panie i jeden pan. Zgodzę się natomiast z tym , że dla pracowników etatowych , ci na zlecenie są dla nich debilami , ale to już ich problem. Bo moim zdaniem więcej debili pracowało na umowy o pracę. I to bezapelacyjnie się potwierdziło.
8
karolaaaaajn 2017-02-22 11:27
zostałam zaproszona na rozmowę, i chyba zrezygnuję..
3
gość 2017-02-22 12:56
Czemu zrezygnujesz? Na jakie stanowisko zostałaś zaproszona?
1
grik1 2017-02-22 15:55
polecacie prace na stanowisku pracownik biurowy?
1
gość 2017-02-22 16:33
Idź i sam/a się przekonaj czy warto !
adam 2017-02-22 20:47
Warto, pracuje i mam sie dobrze..i jakie umowy śmieciowe??
3
gość 2017-02-23 12:30
Pracownik biurowy - 16-21 bądź 15-21 umowa zlecenie
gość 2017-02-24 00:10
A jest ktoś kto pracował w dziale poszukiwań danych? jak z zarobkami i atmosferą w pracy?
2
gość 2017-02-24 07:11
Najniższa krajowa jak w innych departamentach
1
Franio 2017-02-25 16:24
Każdą firmę można opisać jako złego pracodawcę ale Ultimo na to nie zasługuje. Ludzie pracujący tu są zadowoleni.
2
gość 2017-02-25 19:53
Źle nie jest ale żeby tam była jakaś wspaniała atmosfera to nie widzę.
Raczej zupełnie neutralnie, ludzie przychodzą, robią swoje i wychodzą.
gość 2017-02-25 19:54
Źle nie jest ale żeby tam była jakaś wspaniała atmosfera to nie widzę.
Raczej zupełnie neutralnie, ludzie przychodzą, robią swoje i wychodzą.
1
Bratek 2017-02-28 15:41
Witam,

Jestem na stronie ULTIMO i zainteresowało mnie stanowisko -Specjalista ds. Wdrożenia Portfeli Windykacyjnych. Pytanie czy wiecie może jakie jest wynagrodzenie na tym stanowisku i jaki rodzaj umowy?
1
gość 2017-02-28 18:10
Prześlij cv to się dowiesz
Bratek 2017-02-28 20:15
Zara pośle i bede czekał czy zaproszą na rozmowe , słyszałem że czasami robia jakieś testy . Ciekawe czy to prawda ?
gość 2017-03-01 10:34
Na pracownika biurowego były testy , ale bardzo proste i do przejścia.
Bratek 2017-03-01 12:01
Ciekawy jestem jakie będą na stanowisko -Specjalista ds. Wdrożenia Portfeli Windykacyjnych, czego mogą dotyczyć ?
1
gość 2017-03-01 13:12
Nie wiem , nawet nie zostałeś jeszcze zaproszony na rozmowę więc nie rozumiem po co te pytania?!
Bratek 2017-03-01 15:10
A może zostałem zaproszony i jestem ciekawy . Po to jest ta strona by wymieniać poglady i doświadczenia .
gość 2017-03-01 16:12
No to skoro zostałeś zaproszony to się dowiesz na rozmowie, a forum jest po to aby pisać opinie o ULTIMO a nie zadawać głupie pytania jak w podstawówce!
Bratek 2017-03-01 16:20
Żadne pytania nie są głupie, są tylko głupie odpowiedzi :)

Miłego popołudnia.
1
gość 2017-03-01 17:39
Nie ma głupich odpowiedzi ,tylko głupie pytania,coś ci się pomyliło!
Daj już spokój , jeśli ci zależy na pracy to wyślij cv i czekaj na odzew. Jeśli cię zaproszą to się wszystkiego dowiesz, jeśli nie będzie po problemie. Ot tyle w temacie.
7
Natalia 2017-03-08 10:38
ULTIMO S.A. ma ofertę pracy dla specjalisty ds. Standaryzacji i Wzbogacania Danych i może ktoś mógłby dodać więcej szczegółów o tej pracy?
1
olo 2017-03-08 19:53
TO chyba jakieś nowe stanowisko , bo nigdy wcześniej raczej nie było zamieszczane.
Terenowy 2017-03-23 02:01
Witam
Jakie warunki dla terenowego ? Jaka podstawa i premia a i cele z kosmosu czy tylko z jonosfery?
już 8 lat jestem terenowy więc praca mi nie obca a za 3 dni mam rozmowę.
a i jakie auta dają ?
Gość 2017-03-23 17:14
PORSCHE I FERRARI !
6
antywindykator 2017-03-30 13:34
jednego to nawet widziałem w maybachu :)
ale on miał już staż 2-letni
Były 2017-04-09 11:56
Co nowego słychać w ULTIMO? Byłem pracownikiem tej firmy i bardzo dobrze wspominam ten czas. Niestety wyjazd zmusił mnie zmiany firmy i bardzo tego żałuję bo tu miałem super robotę. Czy firma się rozwija ? Jak ogólnie atmosfera, kibicuje wam cały czas.
polak 2017-04-16 14:44
banda wyłudzających i wyprowadzających pieniądze polaków za granicę - gdzie tu jest Ziobro ? E-sądy kto to wymyślił ?
antywindykator 2017-04-17 19:56
nie ma się co czepiać e-sądu. co do reszty to śmiało można się zgodzić :)
korpoknur 2017-04-18 14:50
Rozmawiałem z kilkoma osobami, pracującymi w tej firmie. Wszyscy jakby mieli wyprane mózgi i sumienia. Tylko jeden przyznał, że jest tam niewolnikiem. Trafił tam dobrowolnie?
3
Chętny do pracy 2017-04-25 19:58
ULTIMO potrzebuje do pracy lidera zespołu poszukiwań danych, i jestem tym bardzo zainteresowany. Może ktoś podpowie jak się pracuje w firmie? Jakie są wymagania na poczatku?
nowy 2017-04-26 17:43
pracuję w ultimo od 2 miesięcy, ogólnie jestem zadowolony, atmosfera świetna, lider bardzo przyjazna i pomocna, współpracownicy też zawsze gotowi do pomocy i jeśli jest jakaś konkurencja między nimi, to raczej pozytywna, nie zawsze jest łatwo i nie jest to praca, która pozwala zarobić szybko i równie szybko się zmyć, ale po kilku miesiącach okazuje się, że było warto, kiedy na koncie nagle znajdzie się 5 kafli, chociaż wiadomo, że ten poziom osiągają tylko najlepsi i bez zaangażowania nie ma co liczyć na dużo więcej niż te 2 tys.
ciekawy 2017-04-26 18:17
a czy ktoś pracuje albo wie jak wygląda praca na stanowisku młodszego specjalisty ds. rozliczeń?
Meritum 2017-05-07 20:18
ULTIMO jest dobrą firmą z gatunku przyjaznych dla pracowników.
Romario 2017-05-17 16:16
Pracowałem tam przez rok na słuchawce. Odradzam - jeden wielki wyzysk. W dodatku zmieniaja cele w trakcie ich realizacji. Jak widza, ze zrobisz cel na dany miesiac, to zmienia ci dwa dni przed koncem miesiaca jego warunki, zeby ci premii nie placic... W dodatku karza oklamywac dluznikow.
2
Calinka 2017-05-17 21:45
Jeśli ktoś nie lubi pracy na słuchawce to nie polubi pracy w firmie. Taka praca na siłę stwarza tylko tarcia i konflikty. Nie jest łatwo w takiej pracy a wiem co pisze bo tu pracuję. Są zasady, normy i monotonia ale ponieważ to lubię dlatego pracuje i nie narzekam.
Gość 2017-05-25 14:43
ULTIMO to nie tylko praca na słuchawce. Są też inne departamenty a nie tylko call center.
1
antywindykator 2017-05-26 06:01
departament to jest jednostka organizacyjna organów administracji w Polsce (np. w ministerstwie) bądź jednostka podziału administracyjnego Francji, a nie jakieś śmieszne nazwy działów w firemce-popierdułce. wrażenie chcą zrobić na ludziach, a tylko się ośmieszają i kompromitują
Calinka 2017-06-04 11:18
ULTIMO S.A. to bardzo fajna firma, dla chcących pracować.
Romario 2017-06-06 15:04
Najśmieszniejsze jest to, że ultimo czyta tutaj komentarze i ma swoich trolli, którzy tutaj piszą - o tym, że praca u nich - jest wspaniała. Np "CALINKA" - osoba, która pracuje w ultimo.

"ULTIMO S.A. to bardzo fajna firma, dla chcących pracować. "

Nie, Ultimo nie jest bardzo fajna firma, dla chcacych pracować. Pracowałem w Ultimo, a odszedłem, bo to był wyzysk i jedno wielkie kłamstwo. Ja lubię pracować i pracuje w innej firmie, w której doceniają ciężką pracę, w przeciwieństwie do Ultimo. O zarobkach, nie wspomnijąc. Bo w Ultimo robią wszystko, żeby nie wypłacić pracownikom premi. W obecnej firmie, w której płacą uczciwie i 4 razy więcej. W Ultimo zarabiałem 1600 - 2000 zł na rękę, a obecnie mam 8 000 zł netto + premie. Dlaczego? Właśnie dlatego, że chcę pracować. W Ultimo też chciałem, ale tam nie doceniają "chcących pracować" - tylko chcą ich wykorzystać :) Taka prawda.

W Ultimo nauczycie się dwóch rzeczy - definicji słowa "wyzysk" i jak okłamywać ludzi i naciągać ich do spłaty nieistniejących długów.
4
starszy 2017-06-12 16:14
A to jest staż tylko dla studentów? czy normalna praca dla starszych?
Pola 2017-06-18 09:28
Forum jest dla pracowników, każdy może mieć swoje zdanie. Jest mi w tej firmie dobrze i chcę to piszę.
Skorpion 2017-06-20 09:05
Jeżeli ktoś to lubii śmiało zapraszam. Ja jestem obecnie na wypowiedzeniu, które trwa aż 2 tyg, a jestem na okresie próbnym. Więc po co robią mi jakieś szkolenia...jakieś egzaminy ? Okres próbny powinien byc za porozumieniem stron bo mi te szkolenia nic nie dają, a tylko czas marnuje. Pierwszym raz sie z czymś takim spotykam. Dużo nauki dużo materiału ale tak jak mówię jak ktoś chce jak ktoś lubi to mu sie spodoba. Typowy coll Center dzień dobry z tej strony .... tylko bez skryptu. i tak w koło Macieja. Oczywiście cele cele cele. O ludziach się nie wypowiem nie poznalam ale fajne jest to, że każdy mówi do siebie na "Ty"':)
Tyle o firmie Ultimo ze strony Świerzaka
Henry 2017-06-21 09:40
Jaką kasę może dostać w firmie doradca klienta, jak się pracuje?
odradzam 2017-06-22 11:09
praca na starych sprawach musisz czekać na przychodzący telefon ( tzw strzał) to może uda Ci się zrobić te 100% ale na to bym nie liczył. , 80 % pracy polega na przedstawianiu się i słuchaniu "do widzenia" lub gorzej to już zależy od kultury rozmówcy ,praca na PD czyli przygotuj się na wykonanie około 300 nawet do 380 (sic!) często bezproduktywnych telefonów. zarobki w okolicach 1,9-2,2 k przy realizacjach 80%, powiem że kiedyś było lepiej bo długo pracuje wg. mnie firma podejmuje nietrafne decyzje które obciążają doradców.
Pozdrawiam
1
Zostaw swoją opinię o ULTIMO S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ULTIMO S.A.