brak logo

ULTIMO S.A.

Wrocław

Opinie o ULTIMO S.A.

Pytania 2016-06-28 11:38
Witam. Ponawiam pytanie przedmówcy @Tapraca. Czy ktoś się może wypowiedzieć na ten temat?
Pytania 2016-06-28 12:52
Na pewno masz rację. Jestem po prostu ciekaw na co mogę liczyć. Nie chciałbym sie rozczarować jeśli już mnie zaprasza na rozmowę. :)
Pytania 2016-06-28 12:52
Na pewno masz rację. Jestem po prostu ciekaw na co mogę liczyć. Nie chciałbym sie rozczarować jeśli już mnie zaprasza na rozmowę. :)
asdfg 2016-07-12 13:40
a kto z Ultimo w tym sądzie walczy? Toż to może będzie jeden na 20 - 30 tys. dłużników, a Ultimo jest wierzycielem co najmniej kilkuset tysięcy tych "klientów". Dzięki tej prostej arytmetyce widać, że średnio wiesz o czym piszesz :).
Przy okazji: w odpowiedzi nie pisz, że Cię rozśmieszam, bo to infantylne sformułowanie, którym się posługuje mój syn w wieku nastu lat.
Best regards.
kryspin 2016-08-04 00:58
Ten antywindykator to w ogole bekowy koleś, który wyglasza opinie o zarobkach w firmie w której nigdy nie pracowal :D a w realu to pewnie dorosle dziecko na utrzymaniu mamusi :D co to zarobków- obecnie na CC jest chyba 2200brutto + premia od wyników (ok. 800zl jak zrobisz 100%). Na sluchawce mocno sie nasluchasz bluzgów itp ale po jakimś czasie splywa to po tobie :P co roku sa awanse i podwyżki, bony ma święta, multisport i luxmed wiec nie jest tak zle jesli chodzi o branze windykacyjna
2
antywindykator 2016-08-06 14:51
przestań człowieku bredzić, czytaj więcej postów ZE ZROZUMIENIEM. ośmieszasz się tylko matole. ale OK, powtórzę raz jeszcze, a nuż trafi to do twego durnego baraniego łba - zarabiam na takich firemkach jak ultimo i inne, to one płacą mi.
a ty teraz swojej mamusi za mleko zapłać i poproś o pieniążki na lody, bo na nic cię pewnie nie stać. i nie opowiadaj bzdur jak to się zarabia w ultimo, jakie wspaniałe dodatki i jak jest cudownie
1
sss 2016-08-06 15:49
Pracownik biurowy , praca w godzinach 16-21, umowa zlecenie, stawka też nie za wysoka, praca bardziej dorywcza bądź dla studentów dziennych, codziennie są sprawdzane zadania i jak są błędy to otrzymuje się informacje na maila no i trzeba je poprawić. Stawka niska niestety no i atmosfera też nie za ciekawa :(
1
abo 2016-08-06 15:51
bardzo często trwa nabór na pracownika biurowego, można powiedzieć ,że cały czas jest rekrutacja, także studenci jak i osoby mający już zatrudnienie mogą aplikować , dużo tam nie zarobią ,na waciki w sam raz
anet 2016-08-06 16:00
tak pracownik biurowy jest cały czas rekrutacja na to stanowisko, umowa zlecenie, 12 zł brutto , godziny pracy 16-21
Robert 2016-08-06 20:28
Jakie są stawki+premie w windykacji prawnej dla specjalistów ?
nika 2016-08-06 21:33
tak ,najlepiej jest wejść na stronę internetową www.ultimo.pl i tam w zakładce kariera są wyszczególnione oferty pracy, w dziale windykacji na stanowisko negocjatora telefonicznego jest umowa o pracę, asystent ds korespondencji umowa zlecenie, stawki na prawie każdym stanowisku są takie same, pracownik biurowy jest raczej dla tych co chcą dorobić bądź dziennych studentów i nie ma szans na umowę o pracę ,gdyż tylko pracownicy pracujący w godzinach 7-15. bądź 8-16 są zatrudnieni na umowę o pracę ,ale na to stanowisko raczej trudniej się dostać ,gdyż są już pozajmowane wakaty, chyba, że ktoś się sprawdzi i przejdzie z pracownika biurowego na pierwszą zmianę ale to raczej trudna sprawa
seba 2016-08-07 14:49
ludzie przychodzą ,odchodzą albo są zwalniani także rekrutacja jest prawie non stop, poza tym pieniądze też nie są rewelacyjne no i umowy śmieciowe także nic konkretnego
seba 2016-08-07 17:29
jakbyś nie zauważył ogłoszenie jest cały czas zamieszczane i cały czas trwa nabór, jeśli chodzi o wykształcenie to uważasz ,że wszyscy którzy mają wykształcenie średnie mają pracować na umowy zlecenia ?!
Jeśli tak uważasz to się grubo mylisz i więcej szacunku , gdyż ci co mają średnie wykształcenie są często mądrzejsi od tych co mają wyższe!
W dzisiejszych czasach nie problem ukończyć studia i nie mierz człowieka miarą wykształcenia !!! Poza tym , dużo osób ,którzy mają wyższe wykształcenie też pracują na umowy śmieciowe !!!
Nie ważne jakie ma się wykształcenie, ważne jakim jest się człowiekiem i jakie posiada się doświadczenie, a na umowę o pracę zasługuje każdy bez względu na wykształcenie ignorancie!!!
5
damian 2016-08-08 09:10
a kto powiedział ,że nie ma pracowników? są tyle,że jest różnie, jedni zostają dłużej, drudzy odchodzą szybciej, niektórzy są zwalniani, więc pojawia się wtedy kolejne miejsce i tak w kółko
borys 2016-08-08 13:20
Moja rada jest taka : niech każdy kto jest zainteresowany pracą w Ultimo zaaplikuje na dane stanowisko czy to na pracownika biurowego czy inne i przekona się jak jest naprawdę , jednemu praca będzie pasować ,drugiemu nie więc po co te rozterki na forum ,aplikujcie to się przekonacie
3
he 2016-08-16 22:56
powtórz to jeszcze ze 2 razy to może ktoś Ci w końcu uwierzy
1
Erik & Sons 2016-08-21 13:57
Jeśli ktoś chce się rozstać z Ultimo, uważa że za mało zarabia lub czuje, że Ultimo chce się rozstać z nim niech się odezwie i poda mail (taki, żeby inni z firmy nie mogli was tu zidentyfikować), potrzebuję kilku osób z największych firm windykacyjnych do udziału w pewnym projekcie biznesowym, z umową i wynagrodzeniem rzecz jasna, szczegóły na maila, prośba, jak się zdecydujecie to nie chlapcie językami na wszystkie strony o ew. współpracy, bo projekt ten jest związany z działalnością masowej windykacji i takim firmom WYJĄTKOWO nie zależy, żeby on i podobne funkcjonowały na rynku. Zainteresowanych zapraszam, a pozostałym życzę miłego dalszego merdania ogonem przed waszymi przełożonymi... :-]
4
waldek 2016-08-21 15:00
umowa zlecenia jest podpisywana z miesiąca na miesiąc, nie ma czegoś takiego na zleceniu jak okres próbny przynajmniej w Ultimo tak nie ma
Detek 2016-09-13 00:13
A Witam. Na serwis pracuj.pl pojawiła się oferta na Terenowego Doradca Klienta w Ultimo. Obecnie pracuje w jednej firmie podobnej. Więc zawód/ pracę/ charakterystykę znam. Chciałbym zapytać o zarobki. Jaka podstawa, premia i czy uda się je w ogóle wykonać. Czym się jeździ u Was i czy polecacie jako pracodawcę ?
Detek 2016-09-13 16:19
Jaka jest podstawa i od czego są uzależnione premie ? :)
Morwa 2016-10-11 02:50
Witam,
czy ktoś jest w stanie powiedziec, jakie sa mozliwe zarobki na stanowisku specjalisty ds. windykacji.
Czy premia jest realna do wyrobienia? Jaka jest atmosfera pracy, kontrola przerw, system, ktory wybiera polaczenia. Jakie sprawy Ultimo windykuje, kredyty, telecomy, sprawy przedawnione?
Będę wdzięczna za szybką odpowiedż, bo zamierzam aplikowac lecz jeszcze się zastanawiam.

Pozdrawiam
moakoa 2016-10-11 11:15
Ja to się zastanawiam kiedy pokażą się u nich jakieś pracy, wiecie może? Chętnie bym się załapał, bo zapewnione są odpowiednie benefity socjalne doliczane do zarobków, bo wiedzą jak zadbać o przyjacielskie stosunki między pracownikami, co już jest dobrym znakiem.
3
gość 2016-12-05 11:48
DO MOAKOA - co za durne pytanie. Widać ,że albo jesteś podstawiony albo opine te dobre oczywiście pisze ktoś z działu rekrutacji.
Stosunki między pracownikami nie są wcale takie dobre, zresztą tak jak wszędzie, są zgrzyty, kłótnie, konflikty więc nie pisz , że jaka to super atmosfera bo tak nie jest. Zresztą można się przekonać zatrudniając się tam oczywiście na umowę śmieciową czyli zlecenie bo innej nie dadzą , bo oczywiście jak najtańszym kosztem chcą by na nich robić .
3
Dokurobey 2016-12-14 16:02
Dziwie się, że ktos wogóle chce tam pracować. Kto normalny chciałby brać udział w procesie wyłudzania pieniędzy od obywateli i do tego robić to za miskę ryżu. Ja bym sie spalił ze wstydu jakbym miał w towarzystwie sie przyznać, ze tam pracuję. Praca dla [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] których się łatwo tresuje i skrzywionych moralnie krętaczy, którzy poza kłamaniem nic nie potrafią.
2
Cedent 2017-01-06 20:21
Praca trudna i mało przyjemna dobrze że firma jest ok.
Rudy 2017-01-18 17:30
Ultimo jest firmą ok. w której sie dobrze ludziom pracuje.
gość 2017-01-21 12:43
Taaaa jasne . Teraz to palnąłeś głupotę.
Jerzyk 2017-01-21 19:21
Ja mam również dobre zdanie na temat Ultimo. Problemy są wszędzie tylko trzeba je rozwiązywać a nie oczerniać na forum. Załoga to podstawa i jak jest zmobilizowana jest ok!
gość 2017-01-23 13:46
Mam wrażenie , ze pozytywne opinie pisze sama firma .
A ta firma również omija prawo zatrudniając na umowy zlecenie, przypomnę tylko , że praca w określonym miejscu, czasie i pod nadzorem kierownictwa nosi znamiona umowy o pracę. PIP powinien już tam dawno wkroczyć.
1
antywindykator 2017-01-26 04:54
praca w Ultimo? to zwykłe oszukiwanie ludzi do których się dzwoni. wciska się im takie brednie że aż głowa boli - na przykład że mimo iż sąd oddalił powództwo to dług istnieje i trzeba zapłacić :D
trzeb być masochistą by tam pracować i wysłuchiwać od ludzi "pozdrowień"
1
Krasnal 2017-01-26 20:41
Praca w windykacji, a w szczególności takiej jaką prowadzi Ultimo nie jest łatwa.
Ważne jest to, aby pracownik czuł i miał namacalny dowód na to, że jest doceniany.
Pieniądze tego nie wynagrodzą, formą docenienia może być pochwała za dobrze wykonaną rozmowę zgodnie z zaleceniami przełożonego. Mam kilkuletnie doświadczenie w pracy tego typu wobec czego, mogę też dokonać porównania i oceny współpracy z kilkoma liderami. Współpraca z liderem w Ultimo i innymi wyglądała w miarę w porządku. Poza kilkoma przypadkami zachowań, które nie powinny mieć miejsca ze strony innego i bezpośredniego przełożonego. Odniosłem też wrażenie, że liderzy mają zbyt duże mniemanie o sobie, i wydumane ambicje, co może skutkować dużą rotacją pracowników, a co za tym idzie kosztami dla przedsiębiorstwa za nieefektywne wdrożenie nowego pracownika oraz bezskuteczne utrzymanie długoletnich pracowników. Według mnie, Ultimo, powinno przeszkolić liderów w zakresie efektywnego motywowania pracowników, bo wszystko wskazuje na to, że każdy z nich uczył się motywowania i zarządzania z tego samego szablonu, co gorsza, szablon ten jest interpretowany jak tylko się komu podoba jeśli o liderów chodzi.

Podsumowując, mówią, że walczą aby nie być korporacją, a niestety zmierza to w zupełnie innym i chyba zamierzonym kierunku.
1
1234 2017-02-01 22:25
Witamy w dorosłym świecie ;) Albo zjadasz albo jesteś zjadany ;)
Agata 2017-02-01 23:03
Jak wygląda praca pracownika biurowego w Ultimo? Ostatnio zastanawiam się, czy nie dorobić sobie do studiów. Piszą, że zakres godzinowy to 15 - 21. Nie jest określone tylko, czy w grę wchodzą soboty i niedziele. W każdym razie jestem ciekawa jakie są obowiązki takiego pracownika, czy program komputerowy jest skomplikowany itp.
gość 2017-02-02 17:13
W niedzielę na pewno nie pracują. Soboty owszem ,ale jeśli sama będziesz chciała to możesz przychodzić również w soboty jak będzie taka potrzeba. Program nie jest skomplikowany , natomiast przed rozpoczęciem pracy masz dwa tygodnie szkolenia za które też płacą i na którym uczysz się i sama też wykonujesz zadania, które potem są sprawdzane i weryfikowane i otrzymujesz maila o błędach. Jak już zaczniesz pracę codziennie będziesz także otrzymywać informacje ile błędów popełniłaś i będzie trzeba je poprawić. Ludzie są różni, liderzy bądź liderki także, ale to niestety wszędzie tak jest. Płaca 13 zł brutto obecnie na umowę zlecenia , podpisywaną chyba z miesiąca na miesiąc. Ogółem to jeśli będziesz mieć dużo błędów i będą się cały czas powtarzać to wylecisz po miesiącu albo po dwóch ,gdyż to są pisma sądowe i komornicze , a osób do pracy jest dużo chętnych, choć większość tę pracuję traktuje jaką dorobienie, ale znam także takich dla których ta praca jest jedynym źródłem utrzymania . Niestety , życie jest ciężkie.
1
gość 2017-02-02 17:20
Jeśli chodzi o przerwy to masz wszystko odnotowane w systemie, czyli jeśli chcesz iść na przerwę to zaznaczasz to w systemie, a jeśli przekroczysz chociażby o minutę to świeci się na czerwono i informacja trafia do lidera/liderki grupy. Zadania w sumie to nie są trudne , zresztą na sali zawsze siedzi jeden ekspert , który w razie czego coś podpowie. Praca nie jest taka zła, gorzej z atmosferą i ludźmi, którzy tam pracują. Niestety niektórzy to chamy, buraki i ogółem prostactwo. No ale cóż, takie życie.
1
Eryka 2017-02-04 18:52
Pracowałam w Ultimo ponad rok i powiem tak, osoby na tzw priorytecie (zawsze te same osoby) maja szansę wyrobienia dobrej premii (ok. 3000 - 3500 a nawet wzwyz) jednak osoby bez tego przywileju maja juz gorzej.
Premia zależy od % jaki zrobisz. Przykładowo 100% tego co powinieneś zrobić to 800zlbrutto do podstawy, 120% to już 1000zlbrutto ogólnie im więcej wyrobisz tym lepiej. Szczere mówiąc najwięcej zależy od miesiąca. Wiadomo grudzień - święta to totalna kaszana, ale np miesiące letnie to już spoko.
Ogólnie warunki pracy są spoko, multisport, opieka, premie świąteczne. Atmosfera w pracy... Ludzie są dla siebie konkurencja, niby spoko a jednak coś tam szwankuje. Liderzy? No to jest dosłownie na CC kilku "normalnych" aczkolwiek nie czułam nigdy jakiejś większej motywacji z ich str. Jak robisz swojej to nic nie powiedzą a jak Ci się noga lekko powinie to masz 300 @ co jest z Tobą? I co zamierzasz zmienić? Ha ha.
Podsumowując. Zostałabym dłużej gdyby kasa była lepsza. I gdyby było to wszystko bardziej sprawiedliwe.
1
alban 2017-02-04 21:07
Faktycznie tak jest , że ze strony liderów nie ma jakiejś motywacji ani wsparcia.
Nie bardzo wiem jak jest w CC w Ultimo , ale wiem natomiast jak jest w Departamencie Prawnym. Niestety nie mam zbyt dobrego zdania, może to dlatego,że jest tzw. wyścig szczurów, nikt nikomu nie pomaga, ale nie od dziś wiadomo , że człowiek człowiekowi wilkiem. Atmosfera nie jest rewelacyjna, ale to w większości firm tak jest no i sami pracownicy na niższym szczeblu też są różni. Tam pracuje naprawdę dużo ludzi, więc różnych ludzi się niestety spotka.
1
antywindykator 2017-02-06 16:30
co ty bredzisz dziewczyno? piszesz że 120% to 1 tys zł premii brutto - a niby można tej premii mieć 3,5 tys zł... to ile tej normy trzeba wyrobić, skoro ludzie 90% nie dają rady bo jakieś cele z kosmosu?
kuba 2017-02-06 18:49
Dokładnie, ta Eryka to jakaś ściemniara, Ultimo ludziom nie da zarobić, nawet się nie nastawiajcie na to.
4
Ps 2017-02-08 17:29
Omijajcie szerokim łukiem tą firmę
1
olo 2017-02-08 19:10
Też bym tak radził, tym bardziej, że za dużo tam się nie zarobi i zaoszczędzi się przynajmniej nerwów.
2
heniu 2017-02-09 00:34
To chyba pracowaliśmy w innym okresie. Za moich czasów liderzy fajni, zespół także. Ja byłem zadowolony ale wiem, że sporo osób odeszło/zostało zwolnionych i skład jest inny.
alban 2017-02-09 12:21
Niektórzy liderzy byli ok , nie wrzucam wszystkich do jednego wora, wydaje mi się, że był podział byli w porządku i byli niefajni, ale większość tych niefajnych niestety przeważała. Jeśli chodzi o zespół też był podział, ale byli też w niektórzy ok, choć to zależało od grupy, ja nie miałem aż tak fajnej i zgranej niestety a szkoda. Jeśli chodzi o zwalnianie czy odejścia to myślę , że są w każdym czasie tylko że pojedyncze. Jeden odejdzie, drugi przyjdzie. Jeden zostanie zwolniony, zatrudnią kolejnych i tak w kółko. Tam cały czas jest selekcja , ale najbardziej to chyba na CC. W departamencie prawnym nie aż tak.
PP 2017-02-10 19:42
Jeżeli ktoś chce sobie dorobić na boku to śmiało, może tam iść. Co prawda lider zlecenia w DWP nie za specjalnie nadaje się na tą funkcje i generalnie próbuje być na siłe zabawny i elo młodzieżowy co w jej wieku wychodzi raczej groteskowo. Na początku praca może się wydawać skomplikowana ale to bardziej przez sam system szkolenia które często prowadzi pracownik który omawianych pism po prostu nie robi na co dzień przez co czasami wprowadza niepotrzebny zamęt i generalnie przekazywanie wiedzy idzie w sposób toporny. Kiedy jednak opanujecie zestaw pism. praca staje się całkowicie bezstresowa i łatwa. No i trzeba pamiętać, że dla pracowników etatowych zawsze będziecie tylko nic niewarta zgrają bałwanów.
gość 2017-02-11 10:14
Nie przesadzaj, liderka zlecenia nie była wcale taka zła, jedna z fajniejszych liderów DWP. Nie czepiała się , więc nie mam jej nic do zarzucenia. Taka prawda. Inni liderzy pracowników etatowych byli dużo gorsi. Przynajmniej dwie panie i jeden pan. Zgodzę się natomiast z tym , że dla pracowników etatowych , ci na zlecenie są dla nich debilami , ale to już ich problem. Bo moim zdaniem więcej debili pracowało na umowy o pracę. I to bezapelacyjnie się potwierdziło.
5
karolaaaaajn 2017-02-22 11:27
zostałam zaproszona na rozmowę, i chyba zrezygnuję..
gość 2017-02-22 12:56
Czemu zrezygnujesz? Na jakie stanowisko zostałaś zaproszona?
1
grik1 2017-02-22 15:55
polecacie prace na stanowisku pracownik biurowy?
gość 2017-02-22 16:33
Idź i sam/a się przekonaj czy warto !
adam 2017-02-22 20:47
Warto, pracuje i mam sie dobrze..i jakie umowy śmieciowe??
Zostaw swoją opinię o ULTIMO S.A. - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ULTIMO S.A.