brak logo

ULTIMO S.A.

Wrocław

Opinie o ULTIMO S.A.

Tabelka pase 2015-11-21 14:40:41
NT nie mają możliwości skorzystania z nauki języka bo nie ma ich we Wrocławiu tak naprawdę.
Tabelka Pase 2015-11-21 14:46:51
Chłopie,2500 brutto to ok.1800 netto, wiec wg Ciebie to nie jest źle?! WE WROCŁAWIU?!! Weź sobie menażkę i p...j się w czaszkę.Musisz jeszcze sporo urosnąć,żeby nabrać rozeznania w wartości pieniądza.
1
Asik 2015-11-27 20:45:39
Dokładnie to 1737 zł więc tak bliżej 1700 i po co tak podciągać :)
1
Ja 2015-12-12 22:48:17
Jestem byłym pracownikiem Ultimo, a pracowała tam ponad 3 lata... są plusy i minusy tej pracy, ale złego słowa powiedzieć nie mogę... Co do zarobków, to serio można zarobić sporo... jest przekrój od najnizszej do 2-4...
2
Vlad Baldhead 2015-12-18 14:57:31
Antywindykatorze, ja pracowałem w Ultimo od 2007 do 2014 r. i przez ten czas rzadko zarabiałem mniej niż 3 - 3,5 tys. Nie przeczę, że w rozmowach należy się tam kierować schematem, ale na jakiej podstawie obrażasz osoby, które tam pracują? Nie mam tak wysokiego ego, jak Ty i w przeciwieństwie do Ciebie nie muszę zawsze mieć ostatniego słowa, ale wypada powiedzieć, że robisz, kolego, z siebie barana. To że ponad 90% tych spraw, gdyby zajął się nimi specjalista, dałoby się spokojnie "uwalić" to prawda i widać, że coś tam o tym wiesz. Propozycją moją jest więc abyś, skoro Cię to tak jara, skupił się na doradzeniu ludziom jak uniknąć spłaty, ale rób to na innym forum, albo może załóż swoją stronkę, a to forum zostaw dla tych, którzy mają coś do napisania w sprawie warunków pracy w Ultimo. Twoja opinia o pracy w Ultimo, cytuję: " potencjalni kandydaci mogą się dowiedzieć, że będą szkoleni niczym na tresowane małpy, a ich zadaniem będzie wciskanie ludziom idiotycznych kitów" jest, z tego co piszesz, wynikiem analizy tego co napisano na forum. Nie wiem, jak można oceniać pracę w firmie, której się nigdy nie widziało i nie poznało? Ośmieszasz się, ale Tobie chodzi o to, żeby podenerwować innych i trochę się podrażnić, więc nie przestaniesz tu pisać. Z Twojej błyskotliwej analizy nie dowiesz jednak tego, że w CC pracują wspaniali ludzie, z którymi świetnie się pracuje i równie świetnie spotyka po pracy, że zawiązują się tam przyjaźnie na dobre i na złe, że panuje przyjacielska atmosfera i można liczyć na pomoc każdej osoby, do której się zwrócisz, że wypłata jest ZAWSZE na czas i ZAWSZE taka jaka powinna być, czy choćby, że na Święta są 500 złotowe bony sodexo i paczki mikołajowe dla dzieci. System i podejście naczalstwa do pracowników jak do mrówek, czy system pracy (automat zwany PD) jest karygodne, ale poza tym jest wszystko to, co napisałem. Te 7 lat pracy w Ultimo, to było moje najlepsze 7 lat. Każdemu polecam spróbować.
2
antywindykator 2015-12-18 16:54:59
3-3.5 tys? chyba brutto, i to koron szwedzkich :)
a o ultimo wiem więcej niż ci się wydaje. momentami jednak dobrze prawisz, nie to co niektóre oszołomy co za ultimo dałyby się pokroić bo to zbawca ich jest :) zresztą ostatnimi czasy jakieś chyba śmieszne szkolenia były, bowiem coraz większe brednie słyszę w rozmowach tych tresowanych szympansów z "klientami". zastanawiam się tylko, czy zdają sobie sprawę z absurdów jakie wygadują czy może sami w te bzdury wierzą...
2
Tabelka pase 2016-01-15 21:36:11
Dno i wodorosty. Nawet już Duży Garnek znika z firmy.Zwalnia się miejsce,może dla Tabelki? Jednak oni mają zryte rycerskie łby.A wcześniej zniknęło Pendolino i też jest wakat na zachodzie.A chodzą słuchy,że teren zniknie zupełnie.Równia pochyła.
2
nic nie wiem 2016-01-17 15:01:06
widze ze kolega cos wie, ale to jak w tym kawale, ze za darmo dawali auta, po wszystkim okazalo sie, ze nie dawali tylko kradli i nie auta tylko rowery. ZENADA
1
ss 2016-01-20 11:19:32
skasował ktoś chyba: http://www.gowork.pl/praca_podglad,6158769

ktoś cokolwiek wie na ten temat pracy tam albo zna kogoś? podobno podstawa to 2000 netto, czy to prawda czy ściema?
ss 2016-01-21 14:04:43
ale mi chodzi o windykację we Wrocławiu w biurze, telefoniczną z tego ogłoszenia we wcześniejszym wpisie.
1
orbi 2016-01-22 15:51:40
Lol 2500 brutto to w biedronce na start dostaje człowiek z ulicy a nawet 2800 toż to jakiś ponury żart... podstawa 2000 netto aż 10% premii!??!? serio??? we Wrocławiu???? i czym tu się podniecać za taką niewdzięczną robotę... naprawdę już biedronka jest lepsza a na pewno bardziej pożyteczna... dawać się wykorzystywać za takie grosze to naprawdę chyba tylko w akcie desperacji...
pracownik99 2016-01-25 21:11:18
Stanowisko: Doradca Klienta
Staż: 6 mc
Opinia: Firma jest bardzo pozytywnie nastawiona na pracowników. Są organizowane konkursy, są różnie programy motywujące i zespoły w których fajnie się pracuje. Cele są możliwe do zrealizowania ale nie jest to łatwa praca. Niektóre wskaźniki są śmiesznie nie na miejscu, bo skąd mam mieć pewność że osoba która zdeklarowała że wpłaci tego nie zrobi? Klienci też nie ułatwiają sprawy. Są wulgarni i ciężko się z nimi rozmawia. Nie pomaga też fakt że firma jest aż za bardzo pro kliencka. Wysokość premii jest motywująca,ale trudno ją zrobić. Osoby które mają więcej telefonów przychodzących mają zdecydowanie łatwiej niż inni. Ponadto mój przełożony non stop straszył mnie nie przedłużeniem umowy jeżeli nie poprawię wyników, zamiast dawać rady. Praca dla ludzi którzy mają wszystko w głębokim poważaniu, tylko wtedy można wytrzymać tempo pracy i rozmowy.
Xx 2016-01-27 11:45:42
Nie rozumiem Panie anty..., jak można wypowiadać się na tenat, o którym nie ma się bladego pojęcia?! A tym bardziej, jak można wypowiadać się o pracy w firmie, w której się nie pracowało?! Czy uważasz, że Twoje plucie jadem będzie odebrane przez innych za wiarygodne? Czy uważasz, że wypowiedzi osoby,która nie była, nie jest pracownikiem tej firmy, brzmią przekonująco?
Pracuję w Ultimo od ponad roku. Praca nie należy do łatwych i przyjemnych. Fakt, nie każdy się do niej nadaje, ale też nikt nikogo nie trzyma na siłę! Na początek 2200 brutto, plus premia za realizację celu na poziomie 80%. I proszę anty..., nie wypowiadaj się na tematy, o których nie masz pojęcia! Cele nie są "kosmiczne". Znam młodych pracowników, którzy na początku swojej pracy, realizują ponad 100% celu. Oczywiście, nie jest to łatwe! Pracując przez ponad rok w tej firmie, nigdy nie dostałem premii za bycie "dupowłazem". Cóż, być może w Twojej pracy takie premie się dostaje i najwidoczniej Ty należysz do grupy tych "wybrańców", skoro jak twierdzisz, wiesz o czym mówisz...Premie co prawda można dostać niezłą, ale za kawał własnej iciężkiej pracy! Tak więc anty... po co ten sarkazm i plucie jadem na około? Co Ci to daje? Satysfakcje? Cóż, ktoś kto ma tak okrojone postrzeganie rzeczywistości jak Ty, może lubić tego typu zaczepki. Hmmm, wypatrzenia ludzkie mają różne wymiary!
antywindykator 2016-01-29 06:34:10
oj oj, ty brzmisz za to tak niezwykle wiarygodnie :) 2200 zł brutto i jeszcze premia - wow, niebywałe! a ile tej premii kapnie?

cele realizują już od samego początku i jadą tak no stop? weź sobie nie rób jaj. ano tak, tylko że na zachętę na dzień dobry coś lekkiego (i leciutka premia za to), a od drugiego miesiąca cel-kosmos. firma płaci niewiele, a grosze w stosunku do tego co wymaga.

na twoje nieszczęście wiem jak to mniej więcej wygląda. w dodatku powiedz mi jak często szkolą was z takich idiotycznych bredni? żeby grać rolę tresowanego szympansa i wciskać ludziom ciemnotę, chociażby taką że pomimo oddalonego powództwa nadal trzeba do ultimo spłacać "dług"? możesz potem sobie w lustro spojrzeć, kiedy nagadasz ludziom takich pierdół? :) może to nawet ty byłeś i mi powiedziałeś (kiedy dzwoniłem w imieniu klienta) że co z tego iż sąd prawomocnym wyrokiem oddalił powództwo, jak nie mam wyroku w którym sąd stwierdza iż zwalnia od spłaty? więc nadal trzeba płacić :D buahahaha

ale generalnie to lubię tę firemkę. żywi mnie :) (między innymi ona, inne też) więc jakże mógłbym pluć jadem skoro dzięki ultimo pieniążki zarabiam?
me 2016-01-29 12:15:57
I jak zwykle anty szczeka i będzie, przy okazji płucach jadem i obrażając 800 pracowników. Lepiej być szampanem niż ograniczonym osiem z klamkami na oczach piszący wyłącznie hejka.
Co do premii to grubo powyże j 1000 płn średnio. Wiec warto spróbować
1
antywindykator 2016-01-30 16:21:31
@me - ty w ogóle umiesz posługiwać się językiem polskim i znasz znaczenie wypisywanych przez siebie słów?

"I jak zwykle anty szczeka i będzie, przy okazji płucach jadem i obrażając 800 pracowników. Lepiej być szampanem niż ograniczonym osiem z klamkami na oczach piszący wyłącznie hejka."

a co do tej premii 1000 pln to mnie stary do łez rozbawiłeś. i pracowników ultimo również
noDżoana 2016-02-04 12:39:05
Dla Ciebie już za późno, ale może przyda się przyszłym chętnym - stanowczo odradzam, a powód tego jeden - kierowniczka rozliczeń, której charakter i system pracy zabiera innym nerwy i zdrowie. Spora ilość osób, która się przewinęła przez ten dział i nie wytrzymała w starciu z tą kobietą, bo po co się męczyć? dla marnych groszy jakie płacą. radzę się trzymać z daleka.
Zdziwiony 2016-02-22 17:02:43
Trwa rekrutacja na specjalistow, kierowników, managerow oraz dwóch dyrektorów departamentów. Nie ma chetnych wśród pracowników na awans czy nikt się nie nadaje? Skad takie braki kadrowe na szczycie hierarchi? Został ktoś jeszcze z kierownictwa żeby przeprowadzic rekrutacje?
Johny 2016-03-03 22:31:24
Czy ktoś wie jak wygląda realizacja planów na doradcy klienta hipo i korpo? Jakie premie wchodzą w grę? Jaką podstawę można wynegocjować?
Rekrut 2016-04-07 15:31:26
Witam,

Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć na temat pracownika biurowego w ultimo ?
Jak praca wygląda, zarobki itd. ?

Pozdrawiam. :)
5
yeger 2016-04-12 22:33:36
To lajtowa praca przed kompem, dostajesz na kolejce pisma do obrobki, wprowadzasz rozne dane do systemu. W "kancelarii" prawnej. Super praca dla studentow lub osob, ktore chca sobie dorobic, bo godziny sa elastyczne. Pracuje tak juz prawie rok i jestem bardzo zadowolona, jak robisz swoje, to nikt sie nie czepia.
Rekrut 2016-04-15 10:36:32
Dzięki za info, mam jeszcze pytanie odnośnie pracy młodszego specjalisty ds korespondencji jak praca wygląda ?
PLS o szybką odpowiedź, będę wdzięczny :)
3
K.P. 2016-04-27 15:59:26
@Rekrut głównie zajmujesz się przychodzącą korespondencją, skanujesz, wprowadzasz do systemu i takie tam. Praca mocno podstawowa, bardzo prosta więc nie spodziewaj się kokosów (nie znam stawek, więc tu nie pomogę). Jest to jednak dobry start i dość bezstresowy w porównaniu do call center gdzie tempo pracy jest dużo wyższe. Ludzie tam pracujący dość wyluzowani, ogółem sympatyczni
3
aa 2016-05-11 15:55:32
a pracownik biurowy? a może ściemniają z tymi stanowsikami , a i tak potem zapraszają na szkolenie grupowe i chcą wcisnąć na call center?
Kandydatka 2016-05-19 10:58:56
Mam pytanie o pracę na stanowisku Doradcy ds. Sprzedaży we WROCŁAWIU. Jak wygląda kasa (podstawa i premia), czy możliwe jest osiągnięcie tej premii? Czy faktycznie straszą co pięć minut, że nie przedłużą umowy? Jaka atmosfera? Jakie są dokładniej obowiązki na tym stanowisku?
asd 2016-05-23 16:58:19
Pracowałam w korespondencji w Ultimo 2 lata. Na start 1900 brutto + 25% premii (którą dostaje się za przychodzenie do pracy, jeśli jest się chorym lub na urlopie to tną premię). Po 2 latach na stanowisku awans z młodszego specjalisty na specjalistę i wzrost wynagrodzenia o ok 200zł. Podwyżki bez awansu nie ma szans dostać. Praca łatwa ale bardzo monotonna.
7
Tapraca 2016-06-23 12:21:23
Witam. Na jakie warunki finansowe w obecnej chwili może liczyć negocjator terenowy w tej firmie?? Posiadam dwuletnie doświadczenie w windykacji i zastanawiam się nad aplikacją do Ultimo. Dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam pracowników tej firmy.
Tapraca 2016-06-23 14:03:42
Na stronie firmy jest ogłoszenie o rekrutacji na to stanowisko
Pytania 2016-06-28 11:38:06
Witam. Ponawiam pytanie przedmówcy @Tapraca. Czy ktoś się może wypowiedzieć na ten temat?
Pytania 2016-06-28 12:52:36
Na pewno masz rację. Jestem po prostu ciekaw na co mogę liczyć. Nie chciałbym sie rozczarować jeśli już mnie zaprasza na rozmowę. :)
Pytania 2016-06-28 12:52:59
Na pewno masz rację. Jestem po prostu ciekaw na co mogę liczyć. Nie chciałbym sie rozczarować jeśli już mnie zaprasza na rozmowę. :)
asdfg 2016-07-12 13:40:14
a kto z Ultimo w tym sądzie walczy? Toż to może będzie jeden na 20 - 30 tys. dłużników, a Ultimo jest wierzycielem co najmniej kilkuset tysięcy tych "klientów". Dzięki tej prostej arytmetyce widać, że średnio wiesz o czym piszesz :).
Przy okazji: w odpowiedzi nie pisz, że Cię rozśmieszam, bo to infantylne sformułowanie, którym się posługuje mój syn w wieku nastu lat.
Best regards.
kryspin 2016-08-04 00:58:56
Ten antywindykator to w ogole bekowy koleś, który wyglasza opinie o zarobkach w firmie w której nigdy nie pracowal :D a w realu to pewnie dorosle dziecko na utrzymaniu mamusi :D co to zarobków- obecnie na CC jest chyba 2200brutto + premia od wyników (ok. 800zl jak zrobisz 100%). Na sluchawce mocno sie nasluchasz bluzgów itp ale po jakimś czasie splywa to po tobie :P co roku sa awanse i podwyżki, bony ma święta, multisport i luxmed wiec nie jest tak zle jesli chodzi o branze windykacyjna
antywindykator 2016-08-06 14:51:52
przestań człowieku bredzić, czytaj więcej postów ZE ZROZUMIENIEM. ośmieszasz się tylko matole. ale OK, powtórzę raz jeszcze, a nuż trafi to do twego durnego baraniego łba - zarabiam na takich firemkach jak ultimo i inne, to one płacą mi.
a ty teraz swojej mamusi za mleko zapłać i poproś o pieniążki na lody, bo na nic cię pewnie nie stać. i nie opowiadaj bzdur jak to się zarabia w ultimo, jakie wspaniałe dodatki i jak jest cudownie
1
sss 2016-08-06 15:49:33
Pracownik biurowy , praca w godzinach 16-21, umowa zlecenie, stawka też nie za wysoka, praca bardziej dorywcza bądź dla studentów dziennych, codziennie są sprawdzane zadania i jak są błędy to otrzymuje się informacje na maila no i trzeba je poprawić. Stawka niska niestety no i atmosfera też nie za ciekawa :(
1
abo 2016-08-06 15:51:44
bardzo często trwa nabór na pracownika biurowego, można powiedzieć ,że cały czas jest rekrutacja, także studenci jak i osoby mający już zatrudnienie mogą aplikować , dużo tam nie zarobią ,na waciki w sam raz
anet 2016-08-06 16:00:33
tak pracownik biurowy jest cały czas rekrutacja na to stanowisko, umowa zlecenie, 12 zł brutto , godziny pracy 16-21
Robert 2016-08-06 20:28:52
Jakie są stawki+premie w windykacji prawnej dla specjalistów ?
nika 2016-08-06 21:33:13
tak ,najlepiej jest wejść na stronę internetową www.ultimo.pl i tam w zakładce kariera są wyszczególnione oferty pracy, w dziale windykacji na stanowisko negocjatora telefonicznego jest umowa o pracę, asystent ds korespondencji umowa zlecenie, stawki na prawie każdym stanowisku są takie same, pracownik biurowy jest raczej dla tych co chcą dorobić bądź dziennych studentów i nie ma szans na umowę o pracę ,gdyż tylko pracownicy pracujący w godzinach 7-15. bądź 8-16 są zatrudnieni na umowę o pracę ,ale na to stanowisko raczej trudniej się dostać ,gdyż są już pozajmowane wakaty, chyba, że ktoś się sprawdzi i przejdzie z pracownika biurowego na pierwszą zmianę ale to raczej trudna sprawa
seba 2016-08-07 14:49:25
ludzie przychodzą ,odchodzą albo są zwalniani także rekrutacja jest prawie non stop, poza tym pieniądze też nie są rewelacyjne no i umowy śmieciowe także nic konkretnego
seba 2016-08-07 17:29:00
jakbyś nie zauważył ogłoszenie jest cały czas zamieszczane i cały czas trwa nabór, jeśli chodzi o wykształcenie to uważasz ,że wszyscy którzy mają wykształcenie średnie mają pracować na umowy zlecenia ?!
Jeśli tak uważasz to się grubo mylisz i więcej szacunku , gdyż ci co mają średnie wykształcenie są często mądrzejsi od tych co mają wyższe!
W dzisiejszych czasach nie problem ukończyć studia i nie mierz człowieka miarą wykształcenia !!! Poza tym , dużo osób ,którzy mają wyższe wykształcenie też pracują na umowy śmieciowe !!!
Nie ważne jakie ma się wykształcenie, ważne jakim jest się człowiekiem i jakie posiada się doświadczenie, a na umowę o pracę zasługuje każdy bez względu na wykształcenie ignorancie!!!
5
damian 2016-08-08 09:10:27
a kto powiedział ,że nie ma pracowników? są tyle,że jest różnie, jedni zostają dłużej, drudzy odchodzą szybciej, niektórzy są zwalniani, więc pojawia się wtedy kolejne miejsce i tak w kółko
borys 2016-08-08 13:20:38
Moja rada jest taka : niech każdy kto jest zainteresowany pracą w Ultimo zaaplikuje na dane stanowisko czy to na pracownika biurowego czy inne i przekona się jak jest naprawdę , jednemu praca będzie pasować ,drugiemu nie więc po co te rozterki na forum ,aplikujcie to się przekonacie
3
he 2016-08-16 22:56:03
powtórz to jeszcze ze 2 razy to może ktoś Ci w końcu uwierzy
1
Erik & Sons 2016-08-21 13:57:54
Jeśli ktoś chce się rozstać z Ultimo, uważa że za mało zarabia lub czuje, że Ultimo chce się rozstać z nim niech się odezwie i poda mail (taki, żeby inni z firmy nie mogli was tu zidentyfikować), potrzebuję kilku osób z największych firm windykacyjnych do udziału w pewnym projekcie biznesowym, z umową i wynagrodzeniem rzecz jasna, szczegóły na maila, prośba, jak się zdecydujecie to nie chlapcie językami na wszystkie strony o ew. współpracy, bo projekt ten jest związany z działalnością masowej windykacji i takim firmom WYJĄTKOWO nie zależy, żeby on i podobne funkcjonowały na rynku. Zainteresowanych zapraszam, a pozostałym życzę miłego dalszego merdania ogonem przed waszymi przełożonymi... :-]
3
waldek 2016-08-21 15:00:18
umowa zlecenia jest podpisywana z miesiąca na miesiąc, nie ma czegoś takiego na zleceniu jak okres próbny przynajmniej w Ultimo tak nie ma
Detek 2016-09-13 00:13:15
A Witam. Na serwis pracuj.pl pojawiła się oferta na Terenowego Doradca Klienta w Ultimo. Obecnie pracuje w jednej firmie podobnej. Więc zawód/ pracę/ charakterystykę znam. Chciałbym zapytać o zarobki. Jaka podstawa, premia i czy uda się je w ogóle wykonać. Czym się jeździ u Was i czy polecacie jako pracodawcę ?
Detek 2016-09-13 16:19:19
Jaka jest podstawa i od czego są uzależnione premie ? :)
Morwa 2016-10-11 02:50:23
Witam,
czy ktoś jest w stanie powiedziec, jakie sa mozliwe zarobki na stanowisku specjalisty ds. windykacji.
Czy premia jest realna do wyrobienia? Jaka jest atmosfera pracy, kontrola przerw, system, ktory wybiera polaczenia. Jakie sprawy Ultimo windykuje, kredyty, telecomy, sprawy przedawnione?
Będę wdzięczna za szybką odpowiedż, bo zamierzam aplikowac lecz jeszcze się zastanawiam.

Pozdrawiam
moakoa 2016-10-11 11:15:34
Ja to się zastanawiam kiedy pokażą się u nich jakieś pracy, wiecie może? Chętnie bym się załapał, bo zapewnione są odpowiednie benefity socjalne doliczane do zarobków, bo wiedzą jak zadbać o przyjacielskie stosunki między pracownikami, co już jest dobrym znakiem.
2
Zostaw swoją opinię o ULTIMO S.A. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ULTIMO S.A.