logo Flextronics

Flextronics

Tczew

Opinie o Flextronics

Sawirski Recycling 2016-10-30 00:21
Tomasz Sawirski to komfident numer 1. Meile zdjecia, haki na innych to jego zycie codzienne..czlowiekowi zapewne sie nie uklada sie zycie codzienne...jak nadejdzie okazja sprzeda swego przelozonego za 200 zl brutto...Żal mi tego czlowieka..pozbawil on pracy ok 5 osób...no...wazelinarz rzadzi...odszedl twoj bechapowiedz wie komu teraz bedziesz lizał p upe wiesniaku :)
23
Stiv 2016-10-30 12:05
Z tego co wiem ruszył juz wielki projekt na hali mechanicznej Allegion - sporo miejsc sie trafiło w sumie również uratowało to sytuacje firmy. Sporo tez fachowców naprzyjmowano. Stawki również podniesli tylko nie wiem dokładnie czy przez agencje czy tez firme. Projekt ma byc kilkuletni
3
Anna 2016-10-30 12:12
No to akurat racja ale trzeba rok - dwa około nameczyc sie wpierw przez agencje bez zadnych profitów.
FLEX 2016-11-04 21:06
Może w DGN są tak niskie stawki za sprzątanie na produkcji 3koła się ma ;)
1
Adm 2016-11-05 00:06
Uwazaj na siebie kapusiu.
12
Pazdan 2016-11-05 00:53
Uwielbiam pracę w FLEX_TCZEW jest fajna przyjazna atmosfera i dobre zarobki. Jak dla mnie bardzo dobrą praca najważniejsze że robisz w korporacji "ogromna firma" a nie u jakiegoś cwaniakowatego prywaciaża!
2
Manini 2016-11-05 18:30
pracy jest sporo, maja nowe zamówienia (a dokładniej przejmą całą produkcje od jednego producenta elektroniki, który zamyka w Szwecji swoją fabrykę) i będą jedynym dostawca dla nich. Będą stawiać w niedalekiej przyszłości 4 hale.
Także jest mnóstwo rekrutacji na przeróżne stanowiska, każdy coś dla siebie znajdzie. Będą potrzebować jeszcze ok 400 osób na rożne stanowiska.
A praca jak praca, są działy gdzie jest lepsza, a gdzie indziej jest gorzej, zależy od przełożonych. Tylko płaca nie zawsze jest adekwatna do wykonywanej pracy, ale to nie tylko tu tak jest..
2
Piotr G 2016-11-06 23:52
Oceniam pozytywnie, standardy pracy na poziomie. Finansowo warunki jak dla osoby prosto z 'ulicy' bez doświadczenia są OK i fair.
2
Nick 2016-11-11 00:43
Popieram :)
13
Marco 2016-11-11 08:23
Napisze wam jak jest...zapewne prawie wszyscy tu pracujacy przyznacie mi racje. Przez ok 2 lata musisz jak śmeć pracowac przez agencje..umowy co miesiac wiec jestes ciagle w stresie ..aby miec cos wiecej np umowe na flexa musicz palca trzymac w pupie brygadziscie..jak juz ja otrzymasz to niby dalej cie stresuja jakimis ocenami, matrycami, które mozna sobie schowac gdzies - na pieniadze tego nie wymienisz. Liczac w calosc - umowe na stale po ich kombinowaniach dostaniesz po ok 7 latach...Maja rotacje na wlasne zyczenie..jakby dawali odrazu na flexa ikazdemu 2500 na reke minimum ..myslr problemu by nie bylo.
2
Mietek@com 2016-11-16 10:05
Solidna i bardzo dobra firma. Robi pożądany sprzęt dla takich gigantów jak Nokia,Ericson,Cisco,itp.. Polecam sam pracuje tu już 6lat i jestem zadowolony choć pensyjka spoko tak kasa może i nie powala ale na jedzenie, opłaty no i imprezy mnie stać ;)
1
Nick 2016-12-01 22:51
Dostanie porzadnie po ryju za bramą i się uspokoji ")
13
Darek 2016-12-02 09:29
T juz nie to co kiedys, firma niestety nie ma juz dobrego zdania. Kiedys patrzyli czy masz min. srednie najlepiej o profilu elektronika. Przeswietlano czy jestes karany itp. Umowy smieciowki przez agencje przedluzane co miesiac...nawet odkurzacza nie kupisz na raty. Przez firme by przejsc - dopiero po ok 2 latach. Zarobki oscylujace przy najnizszej krajowej (oczywiscie pomijajac inzynierow, biura). Praca dla kobiet, ktore nie maja dzieci :) (te co maja raczej wola siedziec na 500 plus) lub dla nieumiaka bez szkoly lub kogos po szkole. ..i tak wlasnie caczyna sie dziac ..kupe ludzi pouciekalo...firma zamiast dac np podwyzki na 2500 na reke minimum tak sie o to trzesie, ze woli ciagle rotacje i niechlubna sławe.
2
Magda 2016-12-09 22:27
Zapraszam na www.praca.uns.pl
Wojtek 2016-12-09 22:29
Oceniam pozytywnie, standardy pracy na poziomie.
1
Ewelina 2016-12-09 22:32
Pracowałem w tej firmie wspominam miłe chwile,pracownicy super ludzie nawet kadra do zniesienia,miła atmosfera tylko jak w każdej Tczewskiej firmie praca przez agencję no i małe zarobki......ale nie można mieć wszystkiego naraz.Da się tam pracować.
1
Nick 2016-12-11 00:20
Twój czas się kończy..
Wersus 2016-12-11 00:26
no niby tak ..ale za ile ? zarokbi ok 1900 na reke to nie jest szczyt mozliwosci
1
TL 2016-12-14 04:51
Jak tu cudownie hehe każdy wie jak tu jest i brak chętnych do pracy syf jakich mało nie ma słów żeby to opisać.
1
Damian 2016-12-24 01:34
to by czlowieczek uwazany za nic ...lizal komus pupe a czar prysl ... teraz ponoc podaje klucze w jakiejs firmie jako pomocnik budowlany.
Romko 2016-12-24 11:45
Niby firma ma zawirowania a buduja 4 hale. Firma istnieje 15 lat i na moje nigdy nie upadnie. W mediac reklamuje sie ciagle o sukcesach itp. Sukcesem i miliardowym zyskiem sa Polacy godzacy sie na smieciowki i za najnizsza krajowa. Zreszta wszystkie firmy z Tczewa sa chyba ugadane ze soba - placa tak samo. Dla przecietnego Kowalskiego to raczej niczego dorobic sie nie mozna tu. Ale jak ktos kiedys napisal - dobra alternatywa ,,dla ludzi z ulicy- bez doswiadczenia''.
2
polakrobak 2016-12-31 12:29
Jaka januszerka, jak w XIX wieku w czworakach - "pon karbowy" dumny z tego, że " se dobrze radzi" bo dostaje od dziedzica stare ubranie i resztki po psach myśliwskich a jego córka daje d... paniczowi za koraliki. XXI wiek, a w Polsce nadal jak w lesie...
2
Marcel 2017-01-02 03:09
kiedy w koncu Flex da stawki minimalna 3 tys brutto ?
zwykly 2017-01-02 23:07
szału to niema ale moze bedzie lepiej
1
anb 2017-01-06 23:12
Szacunek dla Andrzeja P. , ze robi tak by uniknac ukraincow.....ale o ile mamy byc szczerzy ...dacie Ukraine..pozniej cos nie wypali.....nikt tu nie bedzie robil....z polski ani Afryki...
do Andrzeja P. 2017-01-10 00:32
Pisze z apelem do downow ,,brygadzistow;; i ,,supervisiorow''...oraz swietych krow z kadr.... ludziom tym odpier... sodowka... w mowie i pismie zwracaja sie ,,strickte''' haha ....,dojdzie do eskalacji i Cie zwolnie'' haha..lub kobieta zza kadr na me pytanie odpowiada sie do mnie ,,co'' - odpowiedzialbym g..wno ale sam jestem inteligentniejsza.... ale tak na prawde tych ludzi trzeba znizyc z dnem by mogli zrozumiec produkcje..jesli nie, zaczniemy procesy o mobbing...przykladem jest byly bechapowiec....kiedys skrecal srubki a pozniej znecal sie nad ludzmi i nauczyl sie tylko 2 slow dla swej pseudointeligencji ,,strickte ,, ,,eskalacja''... Moj obecny brygadzista jerst tez chory na umysle...podczas porzadkow ..zalozyl biala rekawiczke i lizal z niej kurze a nas pojmowal za smieci...(pakowanie cisco)...zainteresujcie sie tymi d...nama...
2
Albanski Dzik 2017-01-14 13:03
DOBRY

I tak drzwi byscie nie zrobili.
Kudlaty 2017-01-14 13:20
Szkoda ze moje Uno tyle pali :/ babcia mi dokladala do paliwa bo wyplata nie starczala
1
Franklin krol silikonu 2017-01-14 13:22
Pierwsza firma, w ktorej mozna na spokojnie isc z nitownica do toalety. Polecam i pozdrawiam caly tellabs
Matheo 2017-01-14 13:24
No w sumie malo placa bo ja mam 2200 netto na szafach u masnej ;/
1
Ruda M. 2017-01-14 13:27
Moze przesadzilam z ta norma szaf.. az 4 chlopaki robili i grzesiu sie zwolnil :(
sebol 2017-01-14 23:10
dobra jest ?:P - jesli robi na malarni - to jakbyco mam dobry pędzel :)
1
Go 2017-01-15 08:44
Ile zarabia sie na reke przez agencje?
LwieSerce 2017-01-19 00:20
Najnisza krajowa+jakis dodatek za nocki
Go 2017-01-19 20:08
To tak ile mniej wiecej wychodzimy razem z tymi dodatkami?
obiektywny na wyzysk 2017-01-22 23:23
1450 plus 150 czyli 1600 na reke....a dzis w wydarzeniach na polsacie info : w biedronce i cerfurze minimalna 2600 brutto a Lidl 2800 a flex ....2000 na reke...........zero nadgodzin...maja zatwardzenie jak raz w mies masz isc....buahahaha..... jesli jestes po po podstawowce i jestes nieudacznikiem zyciowym ...i umiesz liczyc do 10ciu to wutamy hehe...dalej komentowac nie trzeba
2
Tersa z pampersa 2017-01-24 23:15
Tersa ty karle, kazdy sie smieje z ciebie - jestes niczym wee-man z jackassu. Niedlugo bedzie cie czekala sprawa o mobbing. Masz ludzi za nic wiec niedlugo obudzisz sie z reka w nocniku. W podstawowce grano toba w piłke i pomiatano ....a zapomniales juz jak robiles kanapki starszym kolegom..hahaha
3
seb 2017-01-26 20:50
Kiedy wkoncu beda podwyzki ??? Gospodarka w naszym kraju ruszyla, wszedzie podwyzki a kiedy tu
1
Nikt 2017-01-26 22:25
POJEBANE FIRMA NIGDY NIE MA JESZCZE NA ROZŁADUNKU NA CHUJ TE ŚMIESZNE AWIZACJE
Damian 2017-02-16 06:49

pracy jest coraz wiecej, maja nowe zamówienia (a dokładniej przejmą całą produkcje od jednego producenta elektroniki, który zamyka w Szwecji swoją fabrykę) i będą jedynym dostawca dla nich. Stawiaja 4 hale - oddana do uzytku ma byc w tym roku.
Także jest mnóstwo rekrutacji na przeróżne stanowiska, każdy coś dla siebie znajdzie. Będą potrzebować jeszcze ok 400 osób na rożne stanowiska.
A praca jak praca, są działy gdzie jest lepsza, a gdzie indziej jest gorzej, zależy od przełożonych. Tylko płaca nie zawsze jest adekwatna do wykonywanej pracy, ale ogolnie mam wrazenie, ze wszystkie firmy w Tczewie tak dzialaja.....tak jakby te firmy byly ugadane...ze za zpace bez kompetencji 2,5 nie dardza....
aga 2017-02-16 06:55

ja tez pracowałam w tej firmie 2 lata i przestan wciskac ludziom kity ze mozna tam zarobic 5 tys ....chyba sam nie wieszco mówisz to jest chore, ja prez 2 lata nie byłam na chorobowym ani razu pracowałam na czterobrygadówce i najwyrzszą pensje miałam 1.700zł a atmosfera tam jest tragiczna jesli chodzi o przelozonych...od stanowiska im odbija a co smieszne zaczynaja stosowac z czasem slowa nauczone ze slownika..strickte..eskalacja hehe
3
KLAUDYNA Z DUX 2017-02-18 19:21
Bardzo dobra i solidna firma ja pracuję w niej już 6lat, pensje mogłyby być wyższe ale robota też nie jest cieżka. Polecam pracę na modułach Nokia czy Ericsson wymiata!!! ;P Jak masz poczucie chumoru i lubisz pracę na cztery brygady czyli system dwie dniówki dzień wolny potem dwie nocki i potem trzy dni wolne to jest życie 0.^ >wiecie balety kotlety nawet w środku tygodnia ;)
1
MajsterSV 2017-02-18 19:37
Witam zarobki tam się wahają od 2tys brutto do 4tys brutto zależy od stanowiska operator ma 2-3ty a technicy od 2,5-4tys brutto + dodatki 20%system cztery brygady + premie kwartalne + wczasy pod gruszą, choinkowe itp... Ja z nadgodzinami czasem dojeżdżam do 5tys na rękę jako technik polecam to stanowisko panowie elektronicy
1
PDCA 2017-02-19 13:24
sugerowane aspekty do poprawy: podniesienie wynagrodzenia; walkę z mobbingiem; zatrudnienie adekwatnych osób chociaż na stanowiska kierownicze - póki co większość z brakiem wiedzy i zdolności przywódczych.., ; utożsamienie się z przesłaniami korporacji, a nie tylko wywieszeniem szumnych haseł w miejscach publicznych; poprawa miejsca pracy jako przyjaznego pracownikowi - aktualnie nie ma nawet, gdzie porozmawiać przez telefon - nawet służbowy..; stworzenie możliwości rozwoju również dla pracowników świetnie wykwalifikowanych, a chcących się przebranżowić

ogólna ocena: jak na firmę zatrudniającą ponad 4000 pracowników firma nie prowadzi działań podnoszących jakoś pracy pracowników, płaca jest słaba jak na warunki korporacyjne, firma nie zatrudnia adekwatnych osób na stanowiska, a dominują koneksje
5
xxxxxx 2017-03-01 02:40
Ile zarobi w flexie technik napraw?
Martyna 2017-03-01 16:34
Pracowałam we flexie pół roku na nokii. Większego braku szacunku nie widziałam.. Człowiek musi błagać o urlop wypoczynkowy, coś sie nie podoba to zaraz przerzucają gdzie indziej. Młody pracownik ma przesrane w zespole.. mi się trafiło bardzo fajne towarzystwo, nie kłócą się, pomogą.. Zarobki..? nikomu nie dogodzisz. Prawda jest taka, że dostajesz tyle ile chcesz, bo jak ktoś nie chodzi na nadgodziny i chce mieć 3 tys to powodzenia...Byłam na czterobrygadówce, a ostatniego dnia miesiąca dowiedziałam się, że od pierwszego mam oszukaną.. Traktują ludzi jak śmieci, beygadzisci czatują, chcą złapać na czymkolwiek..Ogólnie, nie poleciłabym firmy. Każdy pracuje bo musi a nie chce..
3
Naprawy_NSN 2017-03-03 04:10
Na start 2,5tys brutto po roku 3tys i do 4tys po paru latach dojedziesz hehehehe...
ase 2017-03-12 00:15
dobrze gada .. w 100 proc racja..polac mu...od 1,5 roku nie dostalem podwyzki ..staram sie jak moge a mam ..150 zl brutto wiecej niz nowy...a robie 6 lat..... CV juz zlozone do pres glasu
LwieSerce 2017-03-20 17:05
1700 na reke jesli trafisz na czterobrygadówke oczywiscie
ŁUPASZKO ,,a la long'' 2017-03-23 23:51
ta praca mi rzycie ratuje..skonczlem podstawofke i tylko ta firma mnie przyjeła, a składałem papjery wszendzie. Dzienkuje Andrzeju zbafco
Zostaw swoją opinię o Flextronics - Tczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flextronics