logo Flextronics

Flextronics

Tczew

Opinie o Flextronics

Zdzisia 2015-09-08 19:33:10
Witam mam pewien dylemat i potrzebuje rady ;) Dostałam propozycje pracy tam lecz nie wiem czy ją przyjąć bo rok temu mnie stamtąd zwolniono .Pilnie szukam pracy jednakże na stałe .Nie wiem czy znów się tam wybrać a może lepiej czekać na propozycje innych firm. Nie chcę żeby sytuacja z przed rok znów się powtórzyła .
8
Pensja 2015-09-10 17:30:57
Ile zarabia się jako operator maszyn na 4 brygadówce? Najniższa krajowa?
11
tom 2015-11-01 10:16:13
to prawda ze tam sie na nockach bzykaja w kiblach
14
Lenka 2015-11-06 20:37:44
Operator maszyn smt na początek jako młodszy operator dostaje 2000 brutto plus 20% dodatku za pracę w systemie czterobrygadowym. Po zdaniu egzaminów z maszyn przysługuje podwyżka. Praca jest ciekawa, nie trzeba zapierdzielać jak na manualu. Wszystko zależy oczywiście od tego, na jaką zmianę się trafi. I oczywiście od tego, czy chce się pracować. Bo leser wyleci po miesiącu. Jeśli ma się doświadczenie na tym stanowisku, można od razu dostać umowę bezpośrednio przez firmę. Ja polecam pracę na tym stanowisku.
1
trolololo 2015-11-09 12:57:50
Jeśli nie liczysz na wiele, to flex jest dla ciebie.
Pracowałem kiedyś na pcba (dwa razy przez agencję), w różnych miejsca, pod różnymi brygadzistami. Ogólnie najważniejszym aspektem, który rzutuje na wszystko nowemu pracownikowi jest to, do którego z brygadzistów się trafi. Generalnie praca może być ciężka albo lekka, a jeśli tl jest spoko, robota pali się w rękach i chce się robić. A jeśli tl to karierowicz, cielak jakich mało, ale ma plecy na pół firmy, to nie będzie miło. A i jeszcze takiemu nie możesz podpaść, bo jakby się chciało kiedyś tam wrócić, a z zatrudnieniem krucho na naszym terenie, to opinia brygadzisty jest jedynym kryterium powrotu.
Kilka tygodni temu wróciłem do flexa, ale na mecha. Słyszałem, że tam jest strasznie i robota ciężka niesamowicie. Też zależy, gdzie i do kogo się trafi. Na razie jest mi dobrze, robota lekka, tl dość ludzki. A i agencja dała umowę na 3 miechy.
Trzeba robić swoje, a nie wiele gadać i się obijać, wtedy będzie bez zwolnienia po kilku tygodniach i pisania, że flex jest zły. Super nie jest, ale jakoś się da.

@tom
Ano zdarza się, ale bynajmniej nie co każdą nockę. :P
new worker 2015-11-20 12:51:55
Obóz pracy jakich mało..ta firma to ostateczności dla desperatów zyciowych.ciagly pospiech logowanie się po 20 razy dziennie gdzie byś na chwile nie wyszedł..niektórzy pracownicy przejeci rola jak by byli jakimiś kierownikami, nawet do łazienki poruszają się w biegu.. masz zasuwac jak wol, najlepiej o nic nie pytać ,,nie chorować , itp.. brakuje tylko rolek na nogach zeby było szybciej. Nie polecam naprawdę..
2
inf 2015-12-03 17:15:16
Ma ktoś informację ile zarabia Technik wsparcia IT?
abc 2015-12-14 12:04:15
Jeśli jesteś osobą która pracowała w tej firmie trochę czasu,to chodź by wie o:
1.Zaczynając jako świeży pracownik,jesteś dosłownie osaczony,a ludzie do okoła,obrabiają ci tyłek,już nie wspomnę o tym jak się ubierasz,czy o samym wyglądzie,chodź to nie ma dużego znaczenia,ale cóż ludzie o wszystko i wszystkim muszą se pogadać,jak to w pracy,z różnicą taką że pierwszy raz była styczność z taką chorą atmosferą.
2.Obóz pracy za naprawdę kiepskie pieniądze,więcej się narobicie niż czegoś dorobicie.Ktoś kiedyś wspomniał że to miejsce dla ludzi bez jakichkolwiek perspektyw.
3.Sama praca nie jest zła,tylko całkiem napięta atmosfera w niej,a co niektórzy nie mili ludzie ją całkowicie psują,też kierownictwo,bo mają się za panów świata,władza uderza...
4.Pewna nie miłą przełożoną,zapewne co niektórzy wiedzą kogo mam na myśli.Moje krótkie zdanie na ten temat:Jak można postępować tak z ludźmi,nikt nie jest przedmiotem,jak traktujesz tak ludzi,to proszę nie kryć zdziwienia czemu potem to się odbija w drugą stronę..(Nie miałem na celu obrażać)
Jak mówisz co myślisz to albo cie traktują dobrze,albo z uśmiechem na twarzy cię wy**erdolą..
5.Jak macie na tyle zdrowia to proszę bardzo.
Nie polecam.
5
Mika. 2016-01-15 18:44:47
Witam,pracuję tam jako operator maszyn na SMT . Owszem każdy ma swoje zdanie o tej firmie dlaczego twierdzisz? ""new worker "" że, to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Powiem tak ja nie mogę nic złego powiedzieć są te logowania chyba leniwo nie jest przyłożyć kartę lub wpisać swój nr i się zalogować? Jestem na zmianie "B" mam wspaniałego i wyrozumiałego przełożonego :) cała zmiana jest ok ,i nie miałam takiej sytuacji że w biegu musiałam biec do WC. Nie którym nie wyszło i później pier***ą kłamstwa aby zniechęcać innych macie okazję się dostać to polecam .....Pozdrawiam
jojo 2016-01-16 19:10:43
porażka, masakra, nie polecam. musisz sie mega wysilic i podlizywac komu trzeba zeby dostac umowe o prace, a tak to przez agaencje i lecisz na najniszej stawce. ludzi traktuja jak nie powiem co.
4
mirek 2016-02-03 16:08:26
ja tam sobie chwale mam 2.5 tys jako operator na linii smt a koledzy maja po 1.7 i robia praktycznie robote za mnie. wiec jak sie umie gadac i dbac o swoja [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to sie wszystko da
3
ghost 2016-03-27 17:51:16
Pracownik ochrony flextronix bardzo wielka [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] grafik nie jest stały zmienia się z dnia na dzień.Pracowałem kilka miesięcy dowództwo ustawia gafik pod siebie.
Bardzo duża rotacja zasługa kilku osób z flexa Fotografa von kaska i paru osób.Dowództwo słoma im z butów wystaje na każdym kroku praca stojąca i wielu rezygnuje zaraz po szkoleniu.Jeśli chodzi o pracę na obiekcie to w miarę o.k tylko ludzie p......i szczególnie ci ze stałej ekipy.
6
tragedia 2016-04-04 19:29:50
tkie staże, że za marne pieniadze pracujesz i potem jak jest spadek produkcji to mówia papa, nie djacie sie nabrać, tam jest jedna wielka ciągła rekrutacja, tragedia
1
mekm 2016-04-05 07:05:39
@nekn chyba premie dla managerow bo nie sadze za wszysyc dostana, o czy Ty mowisz!!!
Sw 2016-04-05 13:10:20
We flexie jest jak w dzungli-silniesi zjadaja slabszych. Zawsze tak bylo i bedzie. Stada lemingow przemijaja a my zawsze bedziemy. Jak sie nie podoba to droga wolna, nie bedziemy sie roztkliwiac. Praca intelektualna jest bardziej wartosciowa, to my umiemy was motywowac-albo bacik albo marchewka. Ale nie bedziemy dawac wszystkim marchewki bo sie przeje, bacik jest tanszy i skuteczniejszy.
3
adas 2016-05-02 00:34:27
diablo to sprzedawczyk // robil foty by wygryzc konkurencje
1
mania 2016-05-02 13:02:50
wszystko zalezy gdzie trafisz i do kogo. znam ludzi co robia tam 15 lat maja umowy na stale ..na swieta ostatnio ponoc podostawali 900 zl, grusza 400 zl i premie co 3 mies po 300 zl... u prywaciaza tego nie ma
1
DIABLO 2016-05-05 23:28:31
DIABLO recycling sprzedawczyk - robil foty konkurencji by dostac kilka zl woecej
SZczypjor SKUNKS 2016-05-10 22:53:39
SZczypjor z recyklingu był taki co sie nie myje i jest do dzis posmiewiskiem flexa, ze go zarzad toleruje.. kupcie mu szampon i zasponsorujcie karcher...
Andrzej 2016-05-13 21:18:30
Ogólnie - pomijac okres pracy poprzez agencje - tu jest normalnie. Socjal- grusza , choinkowe. Pirma ciagle zatrudnia - teraz nie tylko elektronika ale juz wszystko prawie. Polecam.
marc 2016-05-13 21:26:50
ogolnie trafił nowy projekt na stampingu, ponoc maja robic zamki itp
Usul8080 2016-06-14 20:53:18
Hej

Pracuje w firmie ponad 10 lat. Zdaje sobie sprawę, że wiele zaangażowanych osób, które były zatrudnione przez agencję pracy, pracując niejednokrotnie wydajniej niż osoby zatrudnione na umowę straciły pracę z uwagi na zmniejszone zamówienia. Proszę jednak wziąć jeden fakt pod uwagę - my jesteśmy firmą produkującą dla naszych klientów. Nie Flex Tczew robi Wam pod górkę i nie zwalnia Was celowo - to rynek determinuje warunki. Jeszcze się nie narodził taki, co wszystkim dogodził więc zawsze kogoś spotka niesprawiedliwość. A co do zarobków ? Minimum krajowe, do tego duża szansa trafić na 4-brygady z dodatkiem 20% do podstawy i 14-15 dniami pracy w miesiącu. Doby socjal ubezpieczenie przez pracodawce, wczasy pod gruszą, choinkowe, programy socjalne dofinansowania. Firma zatrudnia 3800-4400 pracowników - nie jest dziwne, że zbiera negatywne opinie, gdyż przy tak dużym zatrudnieniu także wahania zwolnień są dość duże - np 100-200 ludzi do redukcji. Jak to mówią wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Firmę polecam, rzeczywiście czasami może szczęście nie sprzyjać, ale każdy jest kowalem swojego losu, należy próbować, startować w rekrutacjach wewnętrznych itp. A czy jest ciśnienie i dyscyplina - jeśli firma ma istnieć i przynosić zyski to trzeba uczciwie pracować, co i ja czynię. Pozdrawiam i zdrowia życzę.
3
kk 2016-07-05 06:47:50
nie polecam strasznie chorzy ludzie tam pracują i to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 1800 na rękę
arc 2016-07-09 23:32:39
co sie stalo z bechapowcem ?? z tego co widziałem - do Andrzeja - był mobing - darł ryja zawsze na innych...myslal , ze jest Bogiem. Nikt go nie trawil ..udawal jakiegos clowna... a teraz chyba czeka go sad ??. Sprawiedliwosc nastala, dziekujemy Endriu, ze jestes sprawiedliwy.
3
smt 2016-08-09 16:13:06
Witam pracuje tu czwarty rok jestem na fleksi i jakoś nie narzekam ja wy tu sa ludzie i ludziska tu ale mam ich gdzies roboe swoje i ide do domu proste nie piszecie tu ze wykorzystuja ludzi doc pracowac trzeba tak kazdy brygadzista wymaga norma musi byc tak ludzie przestancie te bzdury pisac ze sie w kibelkach bzykaja zenada no ja lubie swoja prace tylko jest jedna taka na lini hehe uprzejmie donosze jak ja takich nie cierpie to prawda ruda to falszywe hehe
2
123 2016-08-19 00:24:25
@arc no tak ten clown był nieudacznikiem zyciowym i dalej mu nie poszło
1
s7 2016-08-19 12:56:38
Wezmą, wszystko zależy od rozmowy rekrutacyjnej.
s7 2016-08-19 13:03:40
Zapraszamy :)
s7 2016-08-19 13:09:53
Na staże są oferty prawie do każdego działu. Najlepiej wysyłać CV do rekrutacji i pisać, gdzie się szuka stażu.
s7 2016-08-19 13:12:54
Zależy na jakie stanowisko. Najlepiej wyślij na rekrutacja@flextronics.com lub agencje.
s7 2016-08-19 13:13:43
Pojedyncze rekrutacje są zawsze. Najczęściej na produkcję, do logistyki i jakości.
s7 2016-08-19 13:15:43
Maruderom, którzy narzekają przypomnę, że są okresowe przeglądy kilka razy w roku pracowników agencyjnych i osoby spełniające kryteria przechodzą na umowy do Flexa. Te kryteria to np. obecność w pracy albo ocena przełożonego. To chyba nic zdrożnego?
3
s6 2016-08-20 00:00:30
te s7 pisze zapewne ,,clown'' z bylego Behape by odwrocic uwage. ,,Clown'' pilnuj sie
1
Nick 2016-08-20 12:59:30
od wrzesnia maja byc jakies zwolnienia ? zna ktos temat ??
Piteros88 2016-10-22 19:32:58
Pracuje w tej firmie od 6 lat i jest w pytke dobrze, wypłata na czas a nadgodziny można walić do oporu a potem wypłatę taczką odbierasz. Ogulnie bardzo dobrą solidna firma "FLEX" warto tu pracować POLECAM ;)
1
arc 2016-10-26 00:33:08
ogólnie sie pisze anaalfabeto... wyplaty ostatnio to 1500-1700 na reke wiec nie przeklamuj, firma upada...nadgodzin nie bylo od 3 mies ... na magazynie zniesiono 4 brygadowke - robia tam ludzie 19-20 lat..porazka,.firma upada,,
1
net 2016-10-28 22:57:19
ok 2800 nett
Sawirski Recycling 2016-10-30 00:21:42
Tomasz Sawirski to komfident numer 1. Meile zdjecia, haki na innych to jego zycie codzienne..czlowiekowi zapewne sie nie uklada sie zycie codzienne...jak nadejdzie okazja sprzeda swego przelozonego za 200 zl brutto...Żal mi tego czlowieka..pozbawil on pracy ok 5 osób...no...wazelinarz rzadzi...odszedl twoj bechapowiedz wie komu teraz bedziesz lizał p upe wiesniaku :)
12
Stiv 2016-10-30 12:05:25
Z tego co wiem ruszył juz wielki projekt na hali mechanicznej Allegion - sporo miejsc sie trafiło w sumie również uratowało to sytuacje firmy. Sporo tez fachowców naprzyjmowano. Stawki również podniesli tylko nie wiem dokładnie czy przez agencje czy tez firme. Projekt ma byc kilkuletni
1
Anna 2016-10-30 12:12:03
No to akurat racja ale trzeba rok - dwa około nameczyc sie wpierw przez agencje bez zadnych profitów.
FLEX 2016-11-04 21:06:34
Może w DGN są tak niskie stawki za sprzątanie na produkcji 3koła się ma ;)
1
Adm 2016-11-05 00:06:22
Uwazaj na siebie kapusiu.
4
Pazdan 2016-11-05 00:53:02
Uwielbiam pracę w FLEX_TCZEW jest fajna przyjazna atmosfera i dobre zarobki. Jak dla mnie bardzo dobrą praca najważniejsze że robisz w korporacji "ogromna firma" a nie u jakiegoś cwaniakowatego prywaciaża!
1
Manini 2016-11-05 18:30:38
pracy jest sporo, maja nowe zamówienia (a dokładniej przejmą całą produkcje od jednego producenta elektroniki, który zamyka w Szwecji swoją fabrykę) i będą jedynym dostawca dla nich. Będą stawiać w niedalekiej przyszłości 4 hale.
Także jest mnóstwo rekrutacji na przeróżne stanowiska, każdy coś dla siebie znajdzie. Będą potrzebować jeszcze ok 400 osób na rożne stanowiska.
A praca jak praca, są działy gdzie jest lepsza, a gdzie indziej jest gorzej, zależy od przełożonych. Tylko płaca nie zawsze jest adekwatna do wykonywanej pracy, ale to nie tylko tu tak jest..
1
Piotr G 2016-11-06 23:52:18
Oceniam pozytywnie, standardy pracy na poziomie. Finansowo warunki jak dla osoby prosto z 'ulicy' bez doświadczenia są OK i fair.
Nick 2016-11-11 00:43:09
Popieram :)
5
Marco 2016-11-11 08:23:46
Napisze wam jak jest...zapewne prawie wszyscy tu pracujacy przyznacie mi racje. Przez ok 2 lata musisz jak śmeć pracowac przez agencje..umowy co miesiac wiec jestes ciagle w stresie ..aby miec cos wiecej np umowe na flexa musicz palca trzymac w pupie brygadziscie..jak juz ja otrzymasz to niby dalej cie stresuja jakimis ocenami, matrycami, które mozna sobie schowac gdzies - na pieniadze tego nie wymienisz. Liczac w calosc - umowe na stale po ich kombinowaniach dostaniesz po ok 7 latach...Maja rotacje na wlasne zyczenie..jakby dawali odrazu na flexa ikazdemu 2500 na reke minimum ..myslr problemu by nie bylo.
Mietek@com 2016-11-16 10:05:08
Solidna i bardzo dobra firma. Robi pożądany sprzęt dla takich gigantów jak Nokia,Ericson,Cisco,itp.. Polecam sam pracuje tu już 6lat i jestem zadowolony choć pensyjka spoko tak kasa może i nie powala ale na jedzenie, opłaty no i imprezy mnie stać ;)
Nick 2016-12-01 22:51:47
Dostanie porzadnie po ryju za bramą i się uspokoji ")
2
Darek 2016-12-02 09:29:00
T juz nie to co kiedys, firma niestety nie ma juz dobrego zdania. Kiedys patrzyli czy masz min. srednie najlepiej o profilu elektronika. Przeswietlano czy jestes karany itp. Umowy smieciowki przez agencje przedluzane co miesiac...nawet odkurzacza nie kupisz na raty. Przez firme by przejsc - dopiero po ok 2 latach. Zarobki oscylujace przy najnizszej krajowej (oczywiscie pomijajac inzynierow, biura). Praca dla kobiet, ktore nie maja dzieci :) (te co maja raczej wola siedziec na 500 plus) lub dla nieumiaka bez szkoly lub kogos po szkole. ..i tak wlasnie caczyna sie dziac ..kupe ludzi pouciekalo...firma zamiast dac np podwyzki na 2500 na reke minimum tak sie o to trzesie, ze woli ciagle rotacje i niechlubna sławe.
Zostaw swoją opinię o Flextronics - Tczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flextronics