logo Flextronics

Flextronics

Tczew

Opinie o Flextronics

marc 2016-05-13 21:26:50
ogolnie trafił nowy projekt na stampingu, ponoc maja robic zamki itp
Usul8080 2016-06-14 20:53:18
Hej

Pracuje w firmie ponad 10 lat. Zdaje sobie sprawę, że wiele zaangażowanych osób, które były zatrudnione przez agencję pracy, pracując niejednokrotnie wydajniej niż osoby zatrudnione na umowę straciły pracę z uwagi na zmniejszone zamówienia. Proszę jednak wziąć jeden fakt pod uwagę - my jesteśmy firmą produkującą dla naszych klientów. Nie Flex Tczew robi Wam pod górkę i nie zwalnia Was celowo - to rynek determinuje warunki. Jeszcze się nie narodził taki, co wszystkim dogodził więc zawsze kogoś spotka niesprawiedliwość. A co do zarobków ? Minimum krajowe, do tego duża szansa trafić na 4-brygady z dodatkiem 20% do podstawy i 14-15 dniami pracy w miesiącu. Doby socjal ubezpieczenie przez pracodawce, wczasy pod gruszą, choinkowe, programy socjalne dofinansowania. Firma zatrudnia 3800-4400 pracowników - nie jest dziwne, że zbiera negatywne opinie, gdyż przy tak dużym zatrudnieniu także wahania zwolnień są dość duże - np 100-200 ludzi do redukcji. Jak to mówią wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma. Firmę polecam, rzeczywiście czasami może szczęście nie sprzyjać, ale każdy jest kowalem swojego losu, należy próbować, startować w rekrutacjach wewnętrznych itp. A czy jest ciśnienie i dyscyplina - jeśli firma ma istnieć i przynosić zyski to trzeba uczciwie pracować, co i ja czynię. Pozdrawiam i zdrowia życzę.
5
kk 2016-07-05 06:47:50
nie polecam strasznie chorzy ludzie tam pracują i to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za 1800 na rękę
arc 2016-07-09 23:32:39
co sie stalo z bechapowcem ?? z tego co widziałem - do Andrzeja - był mobing - darł ryja zawsze na innych...myslal , ze jest Bogiem. Nikt go nie trawil ..udawal jakiegos clowna... a teraz chyba czeka go sad ??. Sprawiedliwosc nastala, dziekujemy Endriu, ze jestes sprawiedliwy.
5
smt 2016-08-09 16:13:06
Witam pracuje tu czwarty rok jestem na fleksi i jakoś nie narzekam ja wy tu sa ludzie i ludziska tu ale mam ich gdzies roboe swoje i ide do domu proste nie piszecie tu ze wykorzystuja ludzi doc pracowac trzeba tak kazdy brygadzista wymaga norma musi byc tak ludzie przestancie te bzdury pisac ze sie w kibelkach bzykaja zenada no ja lubie swoja prace tylko jest jedna taka na lini hehe uprzejmie donosze jak ja takich nie cierpie to prawda ruda to falszywe hehe
2
123 2016-08-19 00:24:25
@arc no tak ten clown był nieudacznikiem zyciowym i dalej mu nie poszło
3
s7 2016-08-19 12:56:38
Wezmą, wszystko zależy od rozmowy rekrutacyjnej.
s7 2016-08-19 13:03:40
Zapraszamy :)
s7 2016-08-19 13:09:53
Na staże są oferty prawie do każdego działu. Najlepiej wysyłać CV do rekrutacji i pisać, gdzie się szuka stażu.
s7 2016-08-19 13:12:54
Zależy na jakie stanowisko. Najlepiej wyślij na rekrutacja@flextronics.com lub agencje.
s7 2016-08-19 13:13:43
Pojedyncze rekrutacje są zawsze. Najczęściej na produkcję, do logistyki i jakości.
s7 2016-08-19 13:15:43
Maruderom, którzy narzekają przypomnę, że są okresowe przeglądy kilka razy w roku pracowników agencyjnych i osoby spełniające kryteria przechodzą na umowy do Flexa. Te kryteria to np. obecność w pracy albo ocena przełożonego. To chyba nic zdrożnego?
4
s6 2016-08-20 00:00:30
te s7 pisze zapewne ,,clown'' z bylego Behape by odwrocic uwage. ,,Clown'' pilnuj sie
2
Nick 2016-08-20 12:59:30
od wrzesnia maja byc jakies zwolnienia ? zna ktos temat ??
Piteros88 2016-10-22 19:32:58
Pracuje w tej firmie od 6 lat i jest w pytke dobrze, wypłata na czas a nadgodziny można walić do oporu a potem wypłatę taczką odbierasz. Ogulnie bardzo dobrą solidna firma "FLEX" warto tu pracować POLECAM ;)
2
arc 2016-10-26 00:33:08
ogólnie sie pisze anaalfabeto... wyplaty ostatnio to 1500-1700 na reke wiec nie przeklamuj, firma upada...nadgodzin nie bylo od 3 mies ... na magazynie zniesiono 4 brygadowke - robia tam ludzie 19-20 lat..porazka,.firma upada,,
2
net 2016-10-28 22:57:19
ok 2800 nett
Sawirski Recycling 2016-10-30 00:21:42
Tomasz Sawirski to komfident numer 1. Meile zdjecia, haki na innych to jego zycie codzienne..czlowiekowi zapewne sie nie uklada sie zycie codzienne...jak nadejdzie okazja sprzeda swego przelozonego za 200 zl brutto...Żal mi tego czlowieka..pozbawil on pracy ok 5 osób...no...wazelinarz rzadzi...odszedl twoj bechapowiedz wie komu teraz bedziesz lizał p upe wiesniaku :)
20
Stiv 2016-10-30 12:05:25
Z tego co wiem ruszył juz wielki projekt na hali mechanicznej Allegion - sporo miejsc sie trafiło w sumie również uratowało to sytuacje firmy. Sporo tez fachowców naprzyjmowano. Stawki również podniesli tylko nie wiem dokładnie czy przez agencje czy tez firme. Projekt ma byc kilkuletni
1
Anna 2016-10-30 12:12:03
No to akurat racja ale trzeba rok - dwa około nameczyc sie wpierw przez agencje bez zadnych profitów.
FLEX 2016-11-04 21:06:34
Może w DGN są tak niskie stawki za sprzątanie na produkcji 3koła się ma ;)
1
Adm 2016-11-05 00:06:22
Uwazaj na siebie kapusiu.
10
Pazdan 2016-11-05 00:53:02
Uwielbiam pracę w FLEX_TCZEW jest fajna przyjazna atmosfera i dobre zarobki. Jak dla mnie bardzo dobrą praca najważniejsze że robisz w korporacji "ogromna firma" a nie u jakiegoś cwaniakowatego prywaciaża!
1
Manini 2016-11-05 18:30:38
pracy jest sporo, maja nowe zamówienia (a dokładniej przejmą całą produkcje od jednego producenta elektroniki, który zamyka w Szwecji swoją fabrykę) i będą jedynym dostawca dla nich. Będą stawiać w niedalekiej przyszłości 4 hale.
Także jest mnóstwo rekrutacji na przeróżne stanowiska, każdy coś dla siebie znajdzie. Będą potrzebować jeszcze ok 400 osób na rożne stanowiska.
A praca jak praca, są działy gdzie jest lepsza, a gdzie indziej jest gorzej, zależy od przełożonych. Tylko płaca nie zawsze jest adekwatna do wykonywanej pracy, ale to nie tylko tu tak jest..
1
Piotr G 2016-11-06 23:52:18
Oceniam pozytywnie, standardy pracy na poziomie. Finansowo warunki jak dla osoby prosto z 'ulicy' bez doświadczenia są OK i fair.
Nick 2016-11-11 00:43:09
Popieram :)
11
Marco 2016-11-11 08:23:46
Napisze wam jak jest...zapewne prawie wszyscy tu pracujacy przyznacie mi racje. Przez ok 2 lata musisz jak śmeć pracowac przez agencje..umowy co miesiac wiec jestes ciagle w stresie ..aby miec cos wiecej np umowe na flexa musicz palca trzymac w pupie brygadziscie..jak juz ja otrzymasz to niby dalej cie stresuja jakimis ocenami, matrycami, które mozna sobie schowac gdzies - na pieniadze tego nie wymienisz. Liczac w calosc - umowe na stale po ich kombinowaniach dostaniesz po ok 7 latach...Maja rotacje na wlasne zyczenie..jakby dawali odrazu na flexa ikazdemu 2500 na reke minimum ..myslr problemu by nie bylo.
Mietek@com 2016-11-16 10:05:08
Solidna i bardzo dobra firma. Robi pożądany sprzęt dla takich gigantów jak Nokia,Ericson,Cisco,itp.. Polecam sam pracuje tu już 6lat i jestem zadowolony choć pensyjka spoko tak kasa może i nie powala ale na jedzenie, opłaty no i imprezy mnie stać ;)
Nick 2016-12-01 22:51:47
Dostanie porzadnie po ryju za bramą i się uspokoji ")
10
Darek 2016-12-02 09:29:00
T juz nie to co kiedys, firma niestety nie ma juz dobrego zdania. Kiedys patrzyli czy masz min. srednie najlepiej o profilu elektronika. Przeswietlano czy jestes karany itp. Umowy smieciowki przez agencje przedluzane co miesiac...nawet odkurzacza nie kupisz na raty. Przez firme by przejsc - dopiero po ok 2 latach. Zarobki oscylujace przy najnizszej krajowej (oczywiscie pomijajac inzynierow, biura). Praca dla kobiet, ktore nie maja dzieci :) (te co maja raczej wola siedziec na 500 plus) lub dla nieumiaka bez szkoly lub kogos po szkole. ..i tak wlasnie caczyna sie dziac ..kupe ludzi pouciekalo...firma zamiast dac np podwyzki na 2500 na reke minimum tak sie o to trzesie, ze woli ciagle rotacje i niechlubna sławe.
1
Magda 2016-12-09 22:27:09
Zapraszam na www.praca.uns.pl
Wojtek 2016-12-09 22:29:07
Oceniam pozytywnie, standardy pracy na poziomie.
Ewelina 2016-12-09 22:32:05
Pracowałem w tej firmie wspominam miłe chwile,pracownicy super ludzie nawet kadra do zniesienia,miła atmosfera tylko jak w każdej Tczewskiej firmie praca przez agencję no i małe zarobki......ale nie można mieć wszystkiego naraz.Da się tam pracować.
Nick 2016-12-11 00:20:43
Twój czas się kończy..
Wersus 2016-12-11 00:26:37
no niby tak ..ale za ile ? zarokbi ok 1900 na reke to nie jest szczyt mozliwosci
TL 2016-12-14 04:51:17
Jak tu cudownie hehe każdy wie jak tu jest i brak chętnych do pracy syf jakich mało nie ma słów żeby to opisać.
Damian 2016-12-24 01:34:36
to by czlowieczek uwazany za nic ...lizal komus pupe a czar prysl ... teraz ponoc podaje klucze w jakiejs firmie jako pomocnik budowlany.
Romko 2016-12-24 11:45:31
Niby firma ma zawirowania a buduja 4 hale. Firma istnieje 15 lat i na moje nigdy nie upadnie. W mediac reklamuje sie ciagle o sukcesach itp. Sukcesem i miliardowym zyskiem sa Polacy godzacy sie na smieciowki i za najnizsza krajowa. Zreszta wszystkie firmy z Tczewa sa chyba ugadane ze soba - placa tak samo. Dla przecietnego Kowalskiego to raczej niczego dorobic sie nie mozna tu. Ale jak ktos kiedys napisal - dobra alternatywa ,,dla ludzi z ulicy- bez doswiadczenia''.
1
polakrobak 2016-12-31 12:29:08
Jaka januszerka, jak w XIX wieku w czworakach - "pon karbowy" dumny z tego, że " se dobrze radzi" bo dostaje od dziedzica stare ubranie i resztki po psach myśliwskich a jego córka daje d... paniczowi za koraliki. XXI wiek, a w Polsce nadal jak w lesie...
Marcel 2017-01-02 03:09:55
kiedy w koncu Flex da stawki minimalna 3 tys brutto ?
zwykly 2017-01-02 23:07:32
szału to niema ale moze bedzie lepiej
anb 2017-01-06 23:12:57
Szacunek dla Andrzeja P. , ze robi tak by uniknac ukraincow.....ale o ile mamy byc szczerzy ...dacie Ukraine..pozniej cos nie wypali.....nikt tu nie bedzie robil....z polski ani Afryki...
do Andrzeja P. 2017-01-10 00:32:00
Pisze z apelem do downow ,,brygadzistow;; i ,,supervisiorow''...oraz swietych krow z kadr.... ludziom tym odpier... sodowka... w mowie i pismie zwracaja sie ,,strickte''' haha ....,dojdzie do eskalacji i Cie zwolnie'' haha..lub kobieta zza kadr na me pytanie odpowiada sie do mnie ,,co'' - odpowiedzialbym g..wno ale sam jestem inteligentniejsza.... ale tak na prawde tych ludzi trzeba znizyc z dnem by mogli zrozumiec produkcje..jesli nie, zaczniemy procesy o mobbing...przykladem jest byly bechapowiec....kiedys skrecal srubki a pozniej znecal sie nad ludzmi i nauczyl sie tylko 2 slow dla swej pseudointeligencji ,,strickte ,, ,,eskalacja''... Moj obecny brygadzista jerst tez chory na umysle...podczas porzadkow ..zalozyl biala rekawiczke i lizal z niej kurze a nas pojmowal za smieci...(pakowanie cisco)...zainteresujcie sie tymi d...nama...
Albanski Dzik 2017-01-14 13:03:29
DOBRY

I tak drzwi byscie nie zrobili.
Kudlaty 2017-01-14 13:20:16
Szkoda ze moje Uno tyle pali :/ babcia mi dokladala do paliwa bo wyplata nie starczala
Franklin krol silikonu 2017-01-14 13:22:39
Pierwsza firma, w ktorej mozna na spokojnie isc z nitownica do toalety. Polecam i pozdrawiam caly tellabs
Matheo 2017-01-14 13:24:40
No w sumie malo placa bo ja mam 2200 netto na szafach u masnej ;/
Ruda M. 2017-01-14 13:27:04
Moze przesadzilam z ta norma szaf.. az 4 chlopaki robili i grzesiu sie zwolnil :(
sebol 2017-01-14 23:10:16
dobra jest ?:P - jesli robi na malarni - to jakbyco mam dobry pędzel :)
Go 2017-01-15 08:44:57
Ile zarabia sie na reke przez agencje?
Zostaw swoją opinię o Flextronics - Tczew
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flextronics