Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2008-11-18 09:08:46 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o Flextronics - Tczew. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-02-02 19:31:51 odpowiedz | cytuj
Słowa kojarzące się z Flextronics (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako mierny
Atmosfera i ludzie tam pracujący są .
Od jakiej stawki można negocjować pensję?1600-2000
Najbardziej podobało mi się w Flextronics:nic
Najbardziej nie podobało mi się w Flextronics:zarząd
anonim - 2009-03-17 04:25:39 odpowiedz | cytuj
firma może solidna i rozwojowa. jednak potworzone zależności i "kolesiostwo" na wyższych szczeblach powodują ferment. Dodatkowo lokalnie (w zależności od większej lub mniejszej niekompetencji niedokształconej osoby przyporządkowanej do zarządzania, koordynowania projektem) nieprawidłowe zarządzanie powodujące wielokrotnie chaos, niepotrzebne zgrzyty i nerwowość etc.
anonim - 2009-05-27 11:23:07 odpowiedz | cytuj
mam nadzieje ze to badziewie zniknie z tczewa
ANONIM-IDIOTA - 2009-07-31 14:17:09 odpowiedz | cytuj
ANONIM,, TO ZE TY TAM DO NICZEGO NIE DOSZEDŁES, BO JESTES OFIARA WŁASNEGO ZYCIA I PEWNIE NIEDOROZWOJEM UMYSLOWYM, TO NIEZWALAJ WSZYSTKIEGO NA FIRME. PRACUJE TAM MASA OSÓB NA PRODUKCJI, KTÓRZY W SYSTEMIE4-BRYGADOWYM ZARABIALI NAWETG PO 6 TYS MIESIECZNIE I FIRME SOBIE BARDZO CHWALA, JEST TO DUZA FIRMA I PRZEZ TO TEZ MUSI BYC DUZY RYGOR. U TAKICH OFIAR JAK TY, JEST TAK, ZE JAK KTOS DO CZEGOS DOJDZIE TYLKO PRZEZ TO, ZE JEST KUMATY I SIE STARA, TO WY NIEDOROZWOJE OD RAZY ZWALACIE NA LIZANIE D.. I PODPIERD...., BO SWOJE NIEPOWODZENIE NAJLEPIEJ ZWALIC TYLKO NATO, ZE KTOS MA LEPIEJ, BO JEST KREWNYM PREZESA, LUB WŁAZI W D...
ZASTANÓW SIE NAD SWOIM LOSEM OFIARO...
TWOJA PRACA POLEGAŁA PEWNEI TYLKO NA TYM, ZE 4/5 PRZEPRACOWANEGO CZASU BYLES NA CHOROBOWYM I POTEM ZAL, ZE DO NICZEGO NIE DOSSZEDLES!!!
KUMATY - 2009-07-31 14:20:02 odpowiedz | cytuj
JESTES DEBILEM!!! WIESZCO SIE STANIE JAK TA FIRMA ZNIKNIE Z RYNKU TCZEWSKIEGO?! ZASTANAWIALES SIE NAD TYM?!
OKOLO 2500 OSÓB ZOSTANIE BEZ PRACY!!!!!!!!!
Rozważny - 2009-08-18 13:09:25 odpowiedz | cytuj
Anonim nie ma racji i z tym się zgadzam. Żal każdego człowieka, który miałby stracić pracę. Więc niech ta firma jak i inne w całym kraju istnieje jak najdłużej i trzyma sie najlepiej. Ale kolego, z szacunkiem - 6000 pln miesięcznie, coś zdrowo poszedłeś. Kim tam jesteś skoro wyciągasz taką kasę, bo zwykły śmiertelnik widzi tam co najwyżej 1500 jak dobrze popracuje. No i nie broń tak tego skosniałego układu menedżerskiego, bo dobrze wiesz że jest on chory, oparty na rządach kolesiów, często niekompetentnych. Rządy nieudaczników i leni oto prawdziwa i jedyna przyczyna problemów tej firmy oraz podstawowy powód odejścia wielu, wielu na prawdę wartościowych osób na wszystkich szczeblach.
Marcin - 2009-09-04 15:01:02 odpowiedz | cytuj
Potwierdzam w tej firmie jest chory system. I jak ktoś z capslokiem pisze ze odrazu jest ktoś niedorzwojem bo zle pisze na superflex to moim zdaniem sam jest niedorozwoj. Zgadzam sie ze firma bardzo jest potrzebna na Tczewskim rynku, ale napewno część ludzi z bióra tam jest niepotrzebna i nawet niewiedzą co robią. Pozdrawiam
bolek - 2009-09-04 15:03:53 odpowiedz | cytuj
Fajnie sie nazwał typek ANONIM-IDIOTA i jest na tyle beszczelny zeby innych wyzywac choć sam sie nie szanuje
Rekin - 2009-10-26 09:17:38 odpowiedz | cytuj
To badziewia nadal daje parcę prawie 3000 ludzi, masz dla nich lepszą parcę????
Rekin - 2009-10-26 09:24:49 odpowiedz | cytuj
Marcin "biuro" pisze się przez u nie przez ó, nie dziwi mnie w takim razie co pisze reszta o parcownikach, którym tylko ból tyłka nie przeszkadza płakać nad firmą, w której notabenę parcują i która daje im "jeść".
Rekin - 2009-10-26 09:25:40 odpowiedz | cytuj
To badziewia nadal daje parcę prawie 3000 ludzi, masz dla nich lepszą pracę????
xxx - 2009-11-19 21:26:58 odpowiedz | cytuj
tak 6000 tys jak pracujesz 30 dni w miesiacu. byl taki okres na 1 hali. znam ludzi ktorzy pracowali po 16h dziennie!!
ona - 2009-11-20 20:38:35 odpowiedz | cytuj
To co nurtuje mnie od dłuższego czasu , czy chamskie zachowanie kadry średniej będzie również przeniesione z hali 1 na 2 . Jestem osobiście przekonana ,że tak tylko trzeba czasu ich metoda kar i nagan zaczyna być stopniowo wdraża , ale zapominają ,że z niewolnika nie ma pracownika.
Pracuję w tej firmie 5 lat i zamiast podwyżki dotrzymałam nowy angaż z niżą stawka bo przeszłam z hali 1 na 2 . Myślałam ,że z tych jałmużnach, które nam wypłacają nie można jeszcze obciąć ale byłam w błędzie bardzo bym chciała aby np ktoś z ,, gór'' raz dostał pensje 1500 brutt fajnie by była ,
yyy - 2010-01-05 12:09:12 odpowiedz | cytuj
ale zamiast cię zwolnić zostałaś przeniesiona więc nie marudź i doceń to że masz pracę
jak nie odpowiada zawsze sama możesz czegoś innego poszukać
FLEXIARZ - 2010-01-13 16:28:35 odpowiedz | cytuj
Ciekawe rzeczy dzieją się na hali nr 1.... brygadziści są przenoszeni co niektórzy hahaha... a niektórzy operatorzy noszą niebieskie koszulki brygadzisty...nikt nic nie mówi ... ale razi gdy ONA przechodzi a mi pot z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] leci... Jak to jest gdy w ramach tak zwanego zwolnienia grupowego zwalnia się a raczej zmusza innych do rezygnacji z pracy mówiąc im że to już koniec brygadzistowskiego życia ... bo od dziś jesteś operatorem... a jedną degraduje się na operatora i pozwala się by "nosiła się" jak brygadzista... i szacunek trzeba jej okazywać bo niby jedna z NAS...
Flexworker - 2010-01-15 14:11:20 odpowiedz | cytuj
Trudno się nie zgodzić z opinią o ignorancji średniej kadry kierowniczej, która przeniesiona z "huty", gdzie zajmowała się głównie obróbką blachy i popędzaniem "kowali", żeby ją szybciej kuli... Tacy ludzie kompletnie bez pojęcia o tak zawiłej i delikatnej materii jak elektronika "high tech" próbują wprowadzać metody zarządzania rodem z Średniowiecza, co gorsza nie mając o przedmiocie sprawy najbledszego nawet pojęcia, a ich jedyna aktywność zawodowa przejawia się w jednej, uniwersalnej formie: ile, ile, ile... ? No i w powielaniu przesyłek via mail otrzymanych od ludzi, którzy jeszcze są w jakimś stopniu ogarnąć to, co się dzieje w procesach produkcyjnych.
Wynocha!!! Dla takich ludzi. Niech wreszcie kieruje ktoś, kto wie co się dzieje, a nie ma kwalifikacje do darcia mordy i postponowania pracowników, którzy tak naprawdę stanowią trzon realizowanych projektów i są zależnie od swojej woli je usprawniać, bądź TORPEDOWAĆ.
Pozdrawiam tych, którzy się znają na swojej, jakże często nie docenianej robocie...
aggggga - 2010-01-19 12:25:29 odpowiedz | cytuj
ja tez pracowałam w tej firmie 2 lata i przestan wciskac ludziom kity ze mozna tam zarobic 5 tys ....chyba sam nie wieszco mówisz to jest chore obrażasz ludzi bez podstawnie ja prez 2 lata nie byłam nachorobowym ani razu pracowałam na czterobrygadówce i najwyrzszą pensje miałam 1.500zł a atmosfera tam jest tragiczna chodzi o menagerów ludzie są czasem tak gnojeni ze nie pytaj...a po 2 co drógi menager ma sprawe o mobing...palancie
aggggga - 2010-01-19 12:25:36 odpowiedz | cytuj
Ma.... - 2010-01-28 10:15:12 odpowiedz | cytuj
Jak ja się ciesze ze stamtąd uciekłem we wrześniu. Wziąłem odprawę za prawie 2 lata pracy ,wydałem ją i dostałem się do innej firmy ,także elektronicznej i na start dostałem 1700zl netto(za miesiąc będzie 200zl więcej) a wy siedzicie w tej nędznej firmie i ciągle narzekacie. Flexa uważam za obóz pracy po tym jak zobaczyłem jak szefostwo gnębi pracowników i ciągle pogania.Tam gdzie teraz pracuje jest o niebo lepiej ponieważ szefostwo i brygadziści są pozytywnie nastawieni do ludzi pracujących na produkcji, magazynie, dziale technicznym i można się z nimi dogadać, nie poganiają pracowników a gdy nie ma pracy to po prostu ludzie siedzą i czekają na prace a nie jak to było w flexie ,że byli wysyłani na inne linie wkręcać śrubki lub biegali ze szmatka i sprzątali linie. Nie narzekajcie na flexa tylko szukajcie lepszej pracy! Pozdrawiam paru ludzi z którymi bardzo fajnie mi się tam pracowało.
mario - 2010-02-05 23:13:07 odpowiedz | cytuj
siema jestem mariusz k ja juz wyleciałem z flexsa 6 czerwca 2009 ogulnie praca mi sie podobała nie zawsze było dobrze byłem motylem na integracij na lini ericson flamingo brygada w której byłem była super pozdrawiam mojego byłego brygadziste macka i tych co byli wporzątku
Macko - 2010-02-13 21:17:04 odpowiedz | cytuj
"Ma...." jezeli mozesz odezwij sie do mnie na maila dj.scorpio@wp.pl z gory wielkie dzieki mialbym do Ciebie kilka pytan :D pozdrawiam
mam dosc - 2010-02-20 23:26:22 odpowiedz | cytuj
"Ma..." rowniez prosze o kontakt moj mail voytecc@poczta.fm
ana - 2010-02-21 14:00:17 odpowiedz | cytuj
narzekają ci ,którym się robić nie chce.Jeżeli macie inną pracę to do niej idzcie,może flex nie jest idealny ale daje pracę,co by było gdyby go nie było?Ilu ludzi zdobyło tam kfalifikacjie,prosto po szkole,często przydatne ,a teras tylko narzekacie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim - 2010-02-22 09:21:28 odpowiedz | cytuj
Pracowalem tam rok. Bylem technikiem napraw i sam odszed���em. Pieni���dze faktycznie nie s��� najwy���¼sze, ale najgorsza by���a atmosfera. Brygadzista - z zawodu kucharz - nie mia��� zielonego poj���cia o elektronice. Naprawia���em zaawansowane techniczne karty do system���³w optycznej transmisji sygna���u. Interesowa���y go tylko ilo���ci, nie rozumia���, ���¼e jedne usterki s��� ���atwe w diagnozie i naprawie, a inne wymagaj��� d���u���¼szej analizy. W ko���cu zacz������ robi��� mi pod g���³rk���, przez co ilo������ moich napraw by���a mniejsza - tak jakby chcia��� si��� mnie pozby���. W ko���cu sam odszed���em. Moi koledzy tak���¼e nie mogli znie������ tej atmosfery. Jedyny plus to ogromne do���wiadczenie i wiedza, kt���³re naby���em. Ta firma znowu wpadnie w kryzys dzi���ki takiemu zarz���dzaniu. Teraz mam spokojn��� prac���, gdzie ludzie mnie szanuj���. To chyba jest najwa���¼niejsze.
x