logo Flextronics

Flextronics

Tczew

Opinie o Flextronics

seb 2017-01-26 20:50
Kiedy wkoncu beda podwyzki ??? Gospodarka w naszym kraju ruszyla, wszedzie podwyzki a kiedy tu
2
Nikt 2017-01-26 22:25
POJEBANE FIRMA NIGDY NIE MA JESZCZE NA ROZŁADUNKU NA CHUJ TE ŚMIESZNE AWIZACJE
Damian 2017-02-16 06:49

pracy jest coraz wiecej, maja nowe zamówienia (a dokładniej przejmą całą produkcje od jednego producenta elektroniki, który zamyka w Szwecji swoją fabrykę) i będą jedynym dostawca dla nich. Stawiaja 4 hale - oddana do uzytku ma byc w tym roku.
Także jest mnóstwo rekrutacji na przeróżne stanowiska, każdy coś dla siebie znajdzie. Będą potrzebować jeszcze ok 400 osób na rożne stanowiska.
A praca jak praca, są działy gdzie jest lepsza, a gdzie indziej jest gorzej, zależy od przełożonych. Tylko płaca nie zawsze jest adekwatna do wykonywanej pracy, ale ogolnie mam wrazenie, ze wszystkie firmy w Tczewie tak dzialaja.....tak jakby te firmy byly ugadane...ze za zpace bez kompetencji 2,5 nie dardza....
3
aga 2017-02-16 06:55

ja tez pracowałam w tej firmie 2 lata i przestan wciskac ludziom kity ze mozna tam zarobic 5 tys ....chyba sam nie wieszco mówisz to jest chore, ja prez 2 lata nie byłam na chorobowym ani razu pracowałam na czterobrygadówce i najwyrzszą pensje miałam 1.700zł a atmosfera tam jest tragiczna jesli chodzi o przelozonych...od stanowiska im odbija a co smieszne zaczynaja stosowac z czasem slowa nauczone ze slownika..strickte..eskalacja hehe
3
KLAUDYNA Z DUX 2017-02-18 19:21
Bardzo dobra i solidna firma ja pracuję w niej już 6lat, pensje mogłyby być wyższe ale robota też nie jest cieżka. Polecam pracę na modułach Nokia czy Ericsson wymiata!!! ;P Jak masz poczucie chumoru i lubisz pracę na cztery brygady czyli system dwie dniówki dzień wolny potem dwie nocki i potem trzy dni wolne to jest życie 0.^ >wiecie balety kotlety nawet w środku tygodnia ;)
1
MajsterSV 2017-02-18 19:37
Witam zarobki tam się wahają od 2tys brutto do 4tys brutto zależy od stanowiska operator ma 2-3ty a technicy od 2,5-4tys brutto + dodatki 20%system cztery brygady + premie kwartalne + wczasy pod gruszą, choinkowe itp... Ja z nadgodzinami czasem dojeżdżam do 5tys na rękę jako technik polecam to stanowisko panowie elektronicy
1
PDCA 2017-02-19 13:24
sugerowane aspekty do poprawy: podniesienie wynagrodzenia; walkę z mobbingiem; zatrudnienie adekwatnych osób chociaż na stanowiska kierownicze - póki co większość z brakiem wiedzy i zdolności przywódczych.., ; utożsamienie się z przesłaniami korporacji, a nie tylko wywieszeniem szumnych haseł w miejscach publicznych; poprawa miejsca pracy jako przyjaznego pracownikowi - aktualnie nie ma nawet, gdzie porozmawiać przez telefon - nawet służbowy..; stworzenie możliwości rozwoju również dla pracowników świetnie wykwalifikowanych, a chcących się przebranżowić

ogólna ocena: jak na firmę zatrudniającą ponad 4000 pracowników firma nie prowadzi działań podnoszących jakoś pracy pracowników, płaca jest słaba jak na warunki korporacyjne, firma nie zatrudnia adekwatnych osób na stanowiska, a dominują koneksje
10
xxxxxx 2017-03-01 02:40
Ile zarobi w flexie technik napraw?
1
Martyna 2017-03-01 16:34
Pracowałam we flexie pół roku na nokii. Większego braku szacunku nie widziałam.. Człowiek musi błagać o urlop wypoczynkowy, coś sie nie podoba to zaraz przerzucają gdzie indziej. Młody pracownik ma przesrane w zespole.. mi się trafiło bardzo fajne towarzystwo, nie kłócą się, pomogą.. Zarobki..? nikomu nie dogodzisz. Prawda jest taka, że dostajesz tyle ile chcesz, bo jak ktoś nie chodzi na nadgodziny i chce mieć 3 tys to powodzenia...Byłam na czterobrygadówce, a ostatniego dnia miesiąca dowiedziałam się, że od pierwszego mam oszukaną.. Traktują ludzi jak śmieci, beygadzisci czatują, chcą złapać na czymkolwiek..Ogólnie, nie poleciłabym firmy. Każdy pracuje bo musi a nie chce..
5
Naprawy_NSN 2017-03-03 04:10
Na start 2,5tys brutto po roku 3tys i do 4tys po paru latach dojedziesz hehehehe...
ase 2017-03-12 00:15
dobrze gada .. w 100 proc racja..polac mu...od 1,5 roku nie dostalem podwyzki ..staram sie jak moge a mam ..150 zl brutto wiecej niz nowy...a robie 6 lat..... CV juz zlozone do pres glasu
LwieSerce 2017-03-20 17:05
1700 na reke jesli trafisz na czterobrygadówke oczywiscie
1
ŁUPASZKO ,,a la long'' 2017-03-23 23:51
ta praca mi rzycie ratuje..skonczlem podstawofke i tylko ta firma mnie przyjeła, a składałem papjery wszendzie. Dzienkuje Andrzeju zbafco
2
PCBA 2017-03-24 13:25
Najgorsze jest to że im dłużej pracujesz tym mniej można zarobić.Jak znoszą system 4 brygad to automatycznie jest człowiek do tyłu o parę stówek.Był czas że jak przyjmowali młodych to stawki z wieloletnimi pracownikami różniły się o 300 - 400zł,trochę parodia - brak doceniania ludzi z doświadczeniem i stażem. Dużo brygadzistów ( nie wszyscy!) nie nadaje się na to stanowisko - głupie odzywki,humorki,ale to są ci co trafili na stołek za donoszenie itp. Kierownicy,hmmm zależy,są ludzie i ludzie.Jest dużo zamówień to głaskanie i klepanie po plecach jak to super produkcja sobie radzi - jednak wstrzymywanie urlopów itp. Gdy przychodzi spadek zamówień to wymyślanie jakiś pierdół typu mega sprzątania i oczywiście zejście z dodatku.
W firmie sporo zbędnych rzeczy gdzie ktoś brał za to niezłe premie - aplikacji mnóstwo,do użytku w pracy mega nie potrzebne.
I tak się wszyscy zastanawiają po jaką cholerę tylu Leanowców,ludzi od 5S,kiedyś tego nie było i plany były wykonane,porządek był,GM jak chodził po hali to potrafił się z ludźmi normalnie przywitać...ale to wiadomo kultura młodego polaczka ( Andrzej,nie o Ciebie tu chodzi ).
Poza tym nadgodziny - gruby temat - mają je SV ( mydlą oczy zmianą grafiku ),a Wy szaraczki produkcyjni macie je jeśli trzeba zrobić produkcję na czas.
3
Ola 2017-04-01 16:33
Witam, jak wygląda praca jako kontroler jakość? Składam papiery na te stanowisko. Interesuje mnie zakres obowiązków i stawka
Adm 2017-04-03 07:22
Prawda, w sredniowieczu by go za to spalono ? Donosi nawet na swego ojca, ktory robi tez w tej firmie,,,jeszcze jakies pytania...nie sądze.
Marzena 2017-04-03 07:25
dwa z przodu nett.
1
programista cnc 2017-04-04 10:29
Witam serdecznie. Czy w owej firmie jest narzedziownia? Produkują np formy wtryskowe i części zamienne? Ile zarabiają mniej więcej operatorzy cnc i programiści? Wie ktoś? ;)
Andrzeja_KingOfFlex 2017-04-13 17:47
Jest narzędziownia a formy wtryskowe będą robione ponoć na nowej czwartej hali jak ją wkoncu skończą budować ;) operator to stawka cienka ale programista od 4koła wyciąga ;)
1
Magda 2017-04-24 14:18
Pracuję w firmie lat 6 , nie trzymałam nikomu palca prosto w pupie jak pisze kolega Marco i po 6 msc dostałam umowę przez firmę a w tym momencie mam już na czas nie określony i nie dopiero teraz lecz po 4 latach pracy przez firmę . Dostałam umowę przez firmę ponieważ w tym czasie były duże przejęcia agencyjnych do Flexa . Zarobki jak wszędzie ... więc nie wiem kolego kto Ci takich bzdur nagadal . Pozdrawiam
1
MAGDALENA_ŻUK 2017-05-13 14:42
Bardzo dobra i solidna firma, pracuje od niedawna ale jestem zadowolona POLECAM :*
1
Czarne chmury nad Flexem ? 2017-05-29 21:58
od 1 lipca maja zniesc wszystkim 4 brygadowke ?? kazdy o tym mowi..ponoc wladze to boli , ze ktos moze zarobic 300 zl wiecej od sprzatajacego ? 4 hale buduja a zwolnienia i znoszenie systemy pracy ?? kogo to tak boli....ze nawet wodopoje zlikwidowane a podstawiono krany jak w Afryce. na 4 ce ponoc maja robic Ukraincy (nie spod budki z piwem a z ukrainskiego Flexa). Ponoc 300 osob sie sama pozwalniala, prosze o odp od kogos co zna temat..trzeba uciekac z tonacego okretu..ta firma miala kiedys wpadki ale nic to ja nie nauczylo widac...niedlugo to nikt tam nie bedzie chcial robic..
3
MAGDALENA_ŻUK 2017-06-04 20:50
Firma ma się nie źle, znoszą tą czterobrygadowke bo to jedyny Flex na świecie co ma taki system, w ramach rekompensaty od 1lipca mają być grube podwyżki 500+ pensje mają podskoczyć w turach do grudnia ;) a co do Ukraińców lepiej oni niech przyjeżdżają niż te arabusy dzichadystyczne świnie ..i..
1
KiboFlex 2017-06-04 21:00
Co do pensji to szału niema, zawsze lepiej tu niż u prywaciaża. Korporacja to jest potęgą a prywatne firmy niech dymają się ehehehe.... POZDRO... FLEX IS THE BEST!!!!!
1
nick 2017-06-06 04:49
No i co jeszcze. Nikt tu Ukraincow nie chce. Jest ich juz w pl ok2mln..przez nich nie ma podwyzek i kazda girma placi 2 brutto
Do ANDRZEJA P. 2017-06-06 07:52
jesli do tego dojdzie ...to Andrzej P. nie masz JUZ U NAS SZACUNKU..PAMIETAJ ..CIEZKO ZBUDOWAC A W 1 CHWILI MOZNA STRACIC..STRACISZ NAS ...A KARMA WRACA
adam 2017-06-11 00:50
masz racje..ta firma siega teraz juz dna...tonacy okret......dyrektor juz ma w...ne w ludzi... licza sie tylko słupki w zysku..znosza 4 brygadowke , ludzi maja za smiecia..ale za 1600 robcie se sami w obs...nych biurach...ktos mi kiedys powiedzial to firma po 1 co ma za czlowieka za smiecia po 2 zapier...za najnizsza..po 3 cie na agencji....
qwe 2017-06-18 22:45
po 4 latach pracy na wózku widłowym 1780 na rękę..to k..jakaś kpina..oni mają wy...ne w ludzi ..papiery już poskladane gdzie indziej :) Niedługo ta firma zyska miano najwiekszego poniżenia pracownia a Andrzej będzie robił sam
do Diablo Rudy Rerykling Komfident - Rychu Niedzwi 2017-06-20 01:08
Diablo El Rudy Testosteron Komfidentos - pseudo brygadzista ze zmiany C ... jak walnelem drzemke ty mi waliles zdjecia z komfidentem S. Lindą..i przekazales je Zadrejkowskiemu...i teraz niby jestes brygadzista... ale pamietaj, ze mieszkamy w tym samym miescie a Niedzwiedzie lubią polowac.....
Radek 2017-06-20 10:14
Czy ktos wie czy i kiedy maja byc jakies podwyzki ? Jesli tak to w jakiej kwocie ? Bo jak narazie cisza i nikt nic nie wie. Jaka jest kondycja firmy ? Bo wielu w tej firmie zastanawia sie czy zmieniac zaklad pracy.
Talent 2017-06-20 12:55
Jakieś opinie o stanowiskach biurowych? Zarobki, obowiązki, warunki. Np jako projekt manager? Widzę sporo ogłoszeń ostatnio.
1
zainteresowany 2017-06-21 14:47
jak aktualnie wygląda grafik na produkcji i magazynie?
Rudy 2017-06-23 00:21
no cóż, miałem chrapkę na twe stanowisko.
2
Aga 2017-06-23 08:02
takie same jak rok temu, ktos pisal, ze niby podwyzki ponad 500..to bzdury...a co do czterobrygadowki to ponoc stopniowo maja ja rozwalic do konca roku....
Abc 2017-06-23 17:09
Podwyżki mają być od lipca. Maksymalnie 150 br jak się spełni wielkie wymagania.
Jak zawsze przed podwyżkami sępy latają po halach i szukają pechowców do wypadu, więc radzę uważać.
We flexie trzeba dobrze trafić, wtedy jakoś można za grosze, ale w spokoju i powoli swoje robić. ????
1
HanSollo 2017-06-24 19:07
Firma ma masę zleceń nowe projekty a ludzi do pracy zaczyna brakować bez cztero brygadowego systemu pracy nigdy nie wyrobią się z normami i oczekiwaniami klientów. Osobiście uważam że znoszenie tego systemu to ogromny błąd i to będzie gwoźdz do trumny tej firmy a szkoda 8lat jak tu robię byłem bardzo zadowolony a teraz wszystko się sypie! Andrzeja ratuj firmę!!!
2
BiałyBambusO.o 2017-06-24 19:20
Chciałby zaproponować pomysł na poprawę nastroju/sytułacji w firmie takie "3xP" hihihi... Dajta ludziom podwyżki takie 500PLN+ wtedy ja i reszta plebsu będziemy zapierniczać po 300%-normy i będzie wilk syty i owca cała ;) Pozdro dla Andrzeja...
1
Gabrysia92 2017-06-24 19:41
KOCHAM TU PRACOWAĆ POZDRAWIAM BUZIAKI :*:*:*:*:*????
Pat98 2017-06-25 19:04
W carrefourze zarabia się minimalną krajową jedynie uczniowie coś więcej zarabiają. W flexie narzekają że niema ludzi do pracy bo za 1500 to już lepiej wykładać towar w markecie bez ograniczeń do 26 roku życia za 1800-2100 netto i jeszcze się uczyć zaocznie w tym czasie.
Teraz oferują staże zawodowe dla spedytorów i logistyków za 900netto bo nikt nie chce tam pracować. Gdyby nie te kursy ze staży to by nikt tam nie przyszedł
1
Andrzej (szacunek na bok) 2017-06-26 22:46
Więc jednak.... Flex..pokazaliście..ze ludzie nie sa dla was wartoscią....zniesienie 4 brygadowki 90 proc ludziom...my mamy robic teraz nie za 2 a za 1500 na reke ??? Czy wy az tak macie wypier..w czlowieka...mamy rodziny , dzieci....robię tu 8 lat i szkoda mi, ze przez tak idiotyczne decyzje (nikt nawet nie schylił sie ciut by poszykac KOMPROMISU)... musze zmieniac prace a szkoda. Andrzej zawiodłes na Całej lini...pokazales prawdziwa twarz..
2
WujekAndrzej 2017-06-29 18:07
Nikt w flexie nie ma najmniejsze krajowej, bzdura! Minimum 2tysi na rękę się ma! Kto piszę że ma 1500 na rękę to komornik mu potrąca albo mam bociana na karku ;) Pozdro... Flex team!
1
andy 2017-06-29 23:42
ale jestes glupi 2000 brutto to 1530 na reke, wystarczy wpisac w google praca flex Tczew. Od 2000 brutto głodowej są oferty. Albo pisze to ktos z góry albo jakiś kolejny wieśniak z Gniewu czy Pelplina
2
Hgagha 2017-06-30 21:05
Jak moge skontaktować sie bezpośrednio z firma i czy bylaby możliwość na dany dzial zatrudnienia i nie przez zadna agencje bo juz pierdolca dostaje przez agencje problemy w skarbowce.
Nick 2017-07-01 00:20
no nieeee.. musisz palca w d..pie trzymac 4 lata brygadziscie by przejsc na flexa..przekaz Klaudunie by se kupiła słownik ..humor piszemy przez samo H ... Flex osiaga dna Andrzej P. wyszyscil sie juz z wartosci ludzi..no coz..pieniadze robia swsoje pokazal jaki jest CHCEMY NOWEGO DYREKTORA !!!!!!!!!
youknowme 2017-07-07 17:31
Na Nokii wszyscy brygadziści to jakiś dramat - oczywiście jest kilka wyjątków,ale można ich policzyć na palcach jednej dłoni.Zero szacunku do ludzi na niższym szczeblu,czy nawet do tych z innych działów.To samo tyczy się shiftów.Połowa z nich w przeszłości wylądowała w kadrach za mobbing,ale najwidoczniej to jest spoko,skoro nadal pracują w tej firmie.Bezczelni,z chamskimi odzywkami,ignorujący drugiego człowieka.Zero kultury,nawet maila nie potrafią poprawnie napisać,ale d*pe trzymają wyżej ni [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br /> Żenada.
Małe,zakompleksione człeki.
1
Robert 2017-07-08 00:15
na zm. B dwie brygadzistki z mag. Beat. i Luc. do dzis stosuja mobbing jak nic i nikt z tego sobie nic nie robi..szkoda mi tych młodych...co chwile darcie japy itp..chyba nikt tego nie zglasza bo wstyd, ze kobieta, (kobiety...babochłopy...) stosuje mobbing wobec faceta..ja sie zwolnilem po prostu ale..takich jak ja bylo zapewne kilkadziesiat..szkoda mi was ludki z mag, ze zm B
2
XXdd 2017-07-08 00:42
Andrzej no właśnie zrób coś z tym ..(lub ten rudy gszmiel czy jak mu tam ) nie udawaj, że nie ma tematu ..my jestesmy tu gnębieni//podpisuje się...powyp..na zbity pysk...
Aneta 2017-07-08 10:06
Wie ktoś kiedy otwieraja nowa hale ?? i na jakie pieniadze mozna liczyc ?? na najnizsza krajowa ?? prosze o odpowiedz, pozdrawiam
Adas 2017-07-12 00:42
Ponoc ...tak myslicie i myslicie bo Zonk...450 ludzi zlozylo wypowiedzenie...Andrzej min. 300 brutto kazdemu z 2ki i 3 ki co mial 4brygadowke i szacunek wroci///.... nie miej nas za nic ..tyle pracowałes na nasze uznanie..
HanSolloAndrzej2 2017-07-20 19:40
Teraz 200osób przeszło z agencji do flexa, a nowych z kompetencjami biorą odrazu przez flexa umowa, kumpla przyjęli od ręki Flex a rekrutowała go agencja fart? Albo zmieniło się na lepsze w końcu normalnie zatrudniają bo nie mają wyboru ;)
Zostaw swoją opinię o Flextronics - Tczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flextronics