logo Flextronics

Flextronics

Tczew

Opinie o Flextronics

PCBA 2017-03-24 13:25
Najgorsze jest to że im dłużej pracujesz tym mniej można zarobić.Jak znoszą system 4 brygad to automatycznie jest człowiek do tyłu o parę stówek.Był czas że jak przyjmowali młodych to stawki z wieloletnimi pracownikami różniły się o 300 - 400zł,trochę parodia - brak doceniania ludzi z doświadczeniem i stażem. Dużo brygadzistów ( nie wszyscy!) nie nadaje się na to stanowisko - głupie odzywki,humorki,ale to są ci co trafili na stołek za donoszenie itp. Kierownicy,hmmm zależy,są ludzie i ludzie.Jest dużo zamówień to głaskanie i klepanie po plecach jak to super produkcja sobie radzi - jednak wstrzymywanie urlopów itp. Gdy przychodzi spadek zamówień to wymyślanie jakiś pierdół typu mega sprzątania i oczywiście zejście z dodatku.
W firmie sporo zbędnych rzeczy gdzie ktoś brał za to niezłe premie - aplikacji mnóstwo,do użytku w pracy mega nie potrzebne.
I tak się wszyscy zastanawiają po jaką cholerę tylu Leanowców,ludzi od 5S,kiedyś tego nie było i plany były wykonane,porządek był,GM jak chodził po hali to potrafił się z ludźmi normalnie przywitać...ale to wiadomo kultura młodego polaczka ( Andrzej,nie o Ciebie tu chodzi ).
Poza tym nadgodziny - gruby temat - mają je SV ( mydlą oczy zmianą grafiku ),a Wy szaraczki produkcyjni macie je jeśli trzeba zrobić produkcję na czas.
5
Ola 2017-04-01 16:33
Witam, jak wygląda praca jako kontroler jakość? Składam papiery na te stanowisko. Interesuje mnie zakres obowiązków i stawka
Adm 2017-04-03 07:22
Prawda, w sredniowieczu by go za to spalono ? Donosi nawet na swego ojca, ktory robi tez w tej firmie,,,jeszcze jakies pytania...nie sądze.
3
Marzena 2017-04-03 07:25
dwa z przodu nett.
1
programista cnc 2017-04-04 10:29
Witam serdecznie. Czy w owej firmie jest narzedziownia? Produkują np formy wtryskowe i części zamienne? Ile zarabiają mniej więcej operatorzy cnc i programiści? Wie ktoś? ;)
Andrzeja_KingOfFlex 2017-04-13 17:47
Jest narzędziownia a formy wtryskowe będą robione ponoć na nowej czwartej hali jak ją wkoncu skończą budować ;) operator to stawka cienka ale programista od 4koła wyciąga ;)
2
Magda 2017-04-24 14:18
Pracuję w firmie lat 6 , nie trzymałam nikomu palca prosto w pupie jak pisze kolega Marco i po 6 msc dostałam umowę przez firmę a w tym momencie mam już na czas nie określony i nie dopiero teraz lecz po 4 latach pracy przez firmę . Dostałam umowę przez firmę ponieważ w tym czasie były duże przejęcia agencyjnych do Flexa . Zarobki jak wszędzie ... więc nie wiem kolego kto Ci takich bzdur nagadal . Pozdrawiam
1
MAGDALENA_ŻUK 2017-05-13 14:42
Bardzo dobra i solidna firma, pracuje od niedawna ale jestem zadowolona POLECAM :*
1
Czarne chmury nad Flexem ? 2017-05-29 21:58
od 1 lipca maja zniesc wszystkim 4 brygadowke ?? kazdy o tym mowi..ponoc wladze to boli , ze ktos moze zarobic 300 zl wiecej od sprzatajacego ? 4 hale buduja a zwolnienia i znoszenie systemy pracy ?? kogo to tak boli....ze nawet wodopoje zlikwidowane a podstawiono krany jak w Afryce. na 4 ce ponoc maja robic Ukraincy (nie spod budki z piwem a z ukrainskiego Flexa). Ponoc 300 osob sie sama pozwalniala, prosze o odp od kogos co zna temat..trzeba uciekac z tonacego okretu..ta firma miala kiedys wpadki ale nic to ja nie nauczylo widac...niedlugo to nikt tam nie bedzie chcial robic..
3
MAGDALENA_ŻUK 2017-06-04 20:50
Firma ma się nie źle, znoszą tą czterobrygadowke bo to jedyny Flex na świecie co ma taki system, w ramach rekompensaty od 1lipca mają być grube podwyżki 500+ pensje mają podskoczyć w turach do grudnia ;) a co do Ukraińców lepiej oni niech przyjeżdżają niż te arabusy dzichadystyczne świnie ..i..
1
KiboFlex 2017-06-04 21:00
Co do pensji to szału niema, zawsze lepiej tu niż u prywaciaża. Korporacja to jest potęgą a prywatne firmy niech dymają się ehehehe.... POZDRO... FLEX IS THE BEST!!!!!
1
nick 2017-06-06 04:49
No i co jeszcze. Nikt tu Ukraincow nie chce. Jest ich juz w pl ok2mln..przez nich nie ma podwyzek i kazda girma placi 2 brutto
adam 2017-06-11 00:50
masz racje..ta firma siega teraz juz dna...tonacy okret......dyrektor juz ma w...ne w ludzi... licza sie tylko słupki w zysku..znosza 4 brygadowke , ludzi maja za smiecia..ale za 1600 robcie se sami w obs...nych biurach...ktos mi kiedys powiedzial to firma po 1 co ma za czlowieka za smiecia po 2 zapier...za najnizsza..po 3 cie na agencji....
Radek 2017-06-20 10:14
Czy ktos wie czy i kiedy maja byc jakies podwyzki ? Jesli tak to w jakiej kwocie ? Bo jak narazie cisza i nikt nic nie wie. Jaka jest kondycja firmy ? Bo wielu w tej firmie zastanawia sie czy zmieniac zaklad pracy.
Talent 2017-06-20 12:55
Jakieś opinie o stanowiskach biurowych? Zarobki, obowiązki, warunki. Np jako projekt manager? Widzę sporo ogłoszeń ostatnio.
5
zainteresowany 2017-06-21 14:47
jak aktualnie wygląda grafik na produkcji i magazynie?
Rudy 2017-06-23 00:21
no cóż, miałem chrapkę na twe stanowisko.
8
Aga 2017-06-23 08:02
takie same jak rok temu, ktos pisal, ze niby podwyzki ponad 500..to bzdury...a co do czterobrygadowki to ponoc stopniowo maja ja rozwalic do konca roku....
Abc 2017-06-23 17:09
Podwyżki mają być od lipca. Maksymalnie 150 br jak się spełni wielkie wymagania.
Jak zawsze przed podwyżkami sępy latają po halach i szukają pechowców do wypadu, więc radzę uważać.
We flexie trzeba dobrze trafić, wtedy jakoś można za grosze, ale w spokoju i powoli swoje robić. ????
1
HanSollo 2017-06-24 19:07
Firma ma masę zleceń nowe projekty a ludzi do pracy zaczyna brakować bez cztero brygadowego systemu pracy nigdy nie wyrobią się z normami i oczekiwaniami klientów. Osobiście uważam że znoszenie tego systemu to ogromny błąd i to będzie gwoźdz do trumny tej firmy a szkoda 8lat jak tu robię byłem bardzo zadowolony a teraz wszystko się sypie! Andrzeja ratuj firmę!!!
2
BiałyBambusO.o 2017-06-24 19:20
Chciałby zaproponować pomysł na poprawę nastroju/sytułacji w firmie takie "3xP" hihihi... Dajta ludziom podwyżki takie 500PLN+ wtedy ja i reszta plebsu będziemy zapierniczać po 300%-normy i będzie wilk syty i owca cała ;) Pozdro dla Andrzeja...
2
Gabrysia92 2017-06-24 19:41
KOCHAM TU PRACOWAĆ POZDRAWIAM BUZIAKI :*:*:*:*:*????
Pat98 2017-06-25 19:04
W carrefourze zarabia się minimalną krajową jedynie uczniowie coś więcej zarabiają. W flexie narzekają że niema ludzi do pracy bo za 1500 to już lepiej wykładać towar w markecie bez ograniczeń do 26 roku życia za 1800-2100 netto i jeszcze się uczyć zaocznie w tym czasie.
Teraz oferują staże zawodowe dla spedytorów i logistyków za 900netto bo nikt nie chce tam pracować. Gdyby nie te kursy ze staży to by nikt tam nie przyszedł
2
WujekAndrzej 2017-06-29 18:07
Nikt w flexie nie ma najmniejsze krajowej, bzdura! Minimum 2tysi na rękę się ma! Kto piszę że ma 1500 na rękę to komornik mu potrąca albo mam bociana na karku ;) Pozdro... Flex team!
1
andy 2017-06-29 23:42
ale jestes glupi 2000 brutto to 1530 na reke, wystarczy wpisac w google praca flex Tczew. Od 2000 brutto głodowej są oferty. Albo pisze to ktos z góry albo jakiś kolejny wieśniak z Gniewu czy Pelplina
3
Hgagha 2017-06-30 21:05
Jak moge skontaktować sie bezpośrednio z firma i czy bylaby możliwość na dany dzial zatrudnienia i nie przez zadna agencje bo juz pierdolca dostaje przez agencje problemy w skarbowce.
Aneta 2017-07-08 10:06
Wie ktoś kiedy otwieraja nowa hale ?? i na jakie pieniadze mozna liczyc ?? na najnizsza krajowa ?? prosze o odpowiedz, pozdrawiam
HanSolloAndrzej2 2017-07-20 19:40
Teraz 200osób przeszło z agencji do flexa, a nowych z kompetencjami biorą odrazu przez flexa umowa, kumpla przyjęli od ręki Flex a rekrutowała go agencja fart? Albo zmieniło się na lepsze w końcu normalnie zatrudniają bo nie mają wyboru ;)
1
q 2017-07-23 18:05
Ile na początek dostaje inspektor jakości?
zapraszamy do DOVISTY 2017-07-25 00:27
z tego co wiem , olano was ...zarabiacie tu 1500 na reke ... tyle to 10 lat temu chorzy umyslowo na miotle zarabiali.... Dyro was zlał... uciaklam stad... pierwsza wyplata w DOVISCIE 2700 na reke przy 200 godz...pozdrawiam nieudaczników...
2
Rad 2017-07-25 09:33
czy ktos wie kiedy otwieraja 4ke i jakie tam zarobki maja byc ? stanowiska podobno magazynier? kontroler jakosci?
Dawid 2017-07-27 11:43
Jak narazie ze wszystkim odziwo nic nie wiadomo. Z czwartą halą tak samo....tylko tyle,że ma być tam kilkaset osób. Bardziej chyba ma być to magazyn niż orodukcja. Stanowiska tam obstawione, które mają być to magazynier, kontroleży jakości. Pamietam jak jeszcze z 2 lata temu hucznie mówiono o nowych projektach typu produkcja butów ...heh i co...
ola 2017-07-31 15:00
Ja 5 lat pracuje tam i mam stawkęola 2100 brutto. nie jestem jedyną.Kobietki pracujące po 10 lat mają 2400.Mówimy o starszych operatorach produkcji!Więc sobie wyliczyć czy mamy 2 na rękę czy nie...
1
ar 2017-08-01 22:35
3 net
1
Niecz-ysław 2017-08-02 11:53
Dosyć obiektywnie....

Nie zadbano na czas o ustabilizowanie kadry inżynierskiej (zarobki), odejścia psuja dorobek, jakość.
Nadrobienie stadami kontrolerów nie jest efektywne bo matryce i szkolenia nie zastąpią zapału i zaangażowania. To są już czasy, ze za te ostanie atuty trzeba płacić ... albo zatrudniać kolejnych dozorców.
System oceniania i wynagradzanie powinien być czytelny i moralnie motywujący, zwłaszcza dla pracowników wieloletnich, tworzących trzon dotychczasowego dorobku flex oraz opinię dla nowych kadr.
2
Andrzej 2017-08-05 07:25
zmien lekarza chłopie i nie okłamuj... prosze sie wybrac do Toolipa , progresu itp.. 2 tys brutto czyli 1500 netto wita i nie przekłamuj dupowłazie. SZwagier moj z Gdanska nawet smieje sie z tej firmy, mowi, ze ludzie uciakaja jak szczury do trojmiasta z Flexa ..nawet na miotłe za 2500 netto (odjac 160 dojazd i tak sie oplaca )
Nick 2017-08-07 14:01
Firma ma chyba bardzo ciezkie chwile. Oszczednosci na kazdym kroku. Ludzie sie zwalniaja. Czterobrygadowka ponoc ma byc calkowicie zlikwidowana. Kiedys byla to super firma a teraz...cos podobnego jak w 2009 roku.
Olaf 2017-08-09 23:01
który to ?? ten z brylach z mega pryszczami, który nikomu nie mówi dzien dobry..czesc ..
WujekAndrzejSSJ4 2017-08-10 15:47
Ubojnia kurczaków ZAPRASZA! Lubisz dumać 24h/7 jeśli uwielbiasz zapierniczać w wolontariacie to jest idealna firma dla ciebie! Zgłoś się już dziś my zrobimy z ciebie robola!!! xD
1
eaton truck 2017-08-14 23:57
Zapraszamy do Eaton Tczew, na poczatek 2500 brutto (a nie 2000 zl ochłapów), mamy czterobrygadowke z 10 proc dodatkiem..czyli 2 na reke i okolo cztery 12stki bankowe (jeszcze prosza uprzejmie az milo) moja pierwsza wyplata po ucieczce z tego g...na... 3040 na reke....podziekujcie swemu dyrowi...haha,,,nas tu nie maja za smieci...nie wyrabiamy sie z terminami..a tu nie wstydze sie swego dyrektora. Ponoc dostaliscie HAHA premie smiec 200 zł....u nas mamy BEKE z flexa....
FlexTeamPozdro 2017-08-19 13:37
Dobra firma ci co ją szkalują zapewne byli pracownicy i żal im du.pe ściska że już tu nie pracują.
1
Sławek 2017-08-20 23:36
buhaha nawet teraz Huber daje 2200 na start a nie 2 brutto na start...tak, zal nam, ze nie robimy za 1500 na reke porąbańcu...
2
HanSollo80 2017-08-21 18:20
Firma może i nie za dużo płaci ale jest stabilna a ci co się zwolnili zazwyczaj wracają po sezonie letnim bo wszędzie są redukcję jak zlecenia się kończą, ale w Flex zawsze jakieś zlecenia są i w razie problemu przeniosą cię na inny dział a nie zwolnią. Polecam Flexa i pozdro dla ziomali co zwiali do zobaczenia w listopad/grudzień zobaczymy jak w prosicie w HR o umowę do Flex hahahah....
1
Hania 2017-08-24 10:21
Szanowni Państwo Narzekacze,
słabo, słabo, słabo. Jak mi nie pasuje firma, to ją zmieniam. W końcu tyle ofert jest w Tczewie. Nie musicie pracować u największego pracodawcy. Jak Was boli, że ktoś w biurze, czy w zarządzie zarabia więcej, to może warto wziąć udział w rekrutacji, ale tu rzeczywiście może być problem, bo jak czytam, co i przede wszystkim JAK piszecie, to bym w żadnej firmie do biura Was nie przyjęła. Ciekawe, czy sami chcielibyście pracować u kogoś, kto obraża osoby niepełnosprawne, śpi na zmianie, grozi pobiciem i nie umie poprawnie zdania napisać (mimo automatycznego słownika na tej stronie - sic!)? Może czas spojrzeć na siebie, a nie krytykować wszystko wokół. Mi nie przeszkadza, że firma zatrudnia kilka tysięcy pracowników i płaci podatki w Tczewie. Najwidoczniej większość tych pracowników również docenia firmę, skoro nadal w niej pracuje. Więcej kultury, chyba nie liczycie, że obrażając kogoś coś zyskacie?
1
Przemek86 2017-08-26 09:47
Dobrze prawi polać jej, trzeba tępić chamstwo! Flex to dobra firma bo w każdym zakładzie trafia się paru patologicznych pracowników xD
2
aa 2017-08-29 20:37
na jakiej stonie mozna sie zalogowac na swoje konto flex?
Aa 2017-08-30 11:16
Dzieki za odpowiedz. Ale nie mogę się zalogować ani tu ani tu. Pracuje od niedawna i dostałem kartkę z logiem i haslem. Na dole jest jakiś adres na który wejść nie moge. Jakiś intranet flextronisc.
Anna 2017-09-03 23:51
Może w końcu ktoś wypowie się na temat kondycji firmy a nie chowa głowy w piasek...ponoć...
- od 1 października zakład rezygnuje z 4 brygadówki - dodatku 300-700 netto ??
- 4ta hala to niewypał...kontrahent wycofał się z projektu ,,czujki dymu'' ??
- na Nokii 80 osób poszło na L4 o tym jak się dowiedzieli, że zabierają 4brygadówkę ??
- na magazynie nie przedłużono 40 osobom agencyjnym ??
- firma rezygnuje z operatorów SMT ?? kilkaset osób do zwolnienia ??
- ma być zlikwidowana całkowicie premia kwartalna ??
- firma dąży do całkowitego wyeliminowania nadgodzin ??
Czegoś takiego chyba jeszcze nie było...każda inna firma w regionie ,,dowala'' już na start 2500 brutto..z premiami miesięcznymi, możliwością nadgodzin 4 setek w miesiącu ( dzięki czemu i ludzie mogą zarobić i 3 tys. netto). Mamy wrażenie, że firmie jest na rękę, że ludzie się sami pozwalniają...(lub jak to ,,fachowo'' mówią...nie zwolniła firma a agencja nie przedłużyła umowy). Prosimy o odpowiedź
4
AndryuxD 2017-09-08 20:14
To nie uzasadnione ploty, firma ma się dobrze! Trwa przebudowa i modernizację linii nowe projekty są trzeba tylko rozpakować i jedziemy z koksem... ;)
2
ja 2017-09-09 21:36
co do agencyjnych to akurat nieprzedłużyli umowy typowym nierobom agencyjni którzy pracuja dobrze nadal są zatrudnieni na 4 hali nie ma zadnych projektów za to na miejscu df mamy nowy projekt
Zostaw swoją opinię o Flextronics - Tczew
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Flextronics