brak logo

ONTV

Poznań

Opinie o ONTV

Piparippa 2011-07-10 10:49:38
Czy sądzisz, że jeśli jest tyle komentarzy na temat wysokości zarobków i sporych opóźnień w ich wypłacaniu, to dotyczy to tylko i wyłącznie telemarketerów? Dlaczego sekretarka miałaby być na uprzywilejowanej pozycji? Nie płacą, bo nie mają, a jeśli nie mają to nie płacą. Kropka.
anonim 2011-07-10 13:51:50
Ta różnica, że sekretarka pracuje na umowę o prace a nie zlecenia czy tym czasową... więc jeśli wynagrodzenie nie wpłynie w ciągu kilku dni to zakłada sprawę i firma ma problem, do tego poniosą koszty za zwłokę... Skoro jest tam aż tak źle, to kto tam pracuje, bo ktoś jednak pracuje dla nich?chyba nikt nie chodzi do pracy charytatywnie ani za 400zł ?
anonim 2011-07-11 09:41:25
jestem głęboko rozczarowana podejściem do pracy ludzi którzy wypisują takie bzdury ,ja pracuję w tej firmie od 7mc i to co ci wszyscy ludzie piszą to jest kompletna bzdura.Odnoszę wrażenie że są to pogłoski osób które tu wcale nie pracowały.Moje zdanie to spróbujcie a będziecie mogli oceniać.
ja 2011-07-11 18:02:05
co za bzdura, tam nie ma handlowca, który pracuje 7 miesięcy - czyli znowu( usunięte przez administratora )tu zawitał :). A jeśli chodzi o stanowisko sekretarki to jest najbezpieczniejsze, ale wypłaty na czas i tak nie zobaczy!
Paolla Cozzina:) 2011-07-11 20:55:34
Tylko, że tam robią wyrzuty nawet jeśli ktoś dwa razy dziennie pójdzie do kibelka, a co dopiero obijać się?! Po co miałby tu wypisywać komentarze ktoś, kto nie pracował w tej firmie?
anonim 2011-07-12 00:06:56
Bardzo dziwne jest to,że osoby, które od dawna tam nie pracują, cały czas gnoją tą telewizję... najwidoczniej nie macie lepszego zajęcia, bo inaczej dyndało by wam co się tak dzieje...
angel 2011-07-12 12:15:08
Widocznie to dla nich było takie ciężkie przeżycie psychiczne i mentalne, że nadal ich boli fakt że dali się wrobić w pracę u( usunięte przez administratora ). Niech piszą, przestroga dla innych to ważna rzecz.
Lidzia 2011-07-12 17:43:44
Ciekawe, czym się ta biedna dziewczyna naraziła( usunięte przez administratora ),A może tylko tym, że pisze jak jest w tej firmie naprawdę?
angel 2011-07-13 13:10:31
A to nie wiesz że najbardziej to boli prawda?
Madzix 2011-08-03 20:51:01
Umiejętność wyciągania wniosków jest bardzo cenna.
anonim 2011-08-04 12:02:03
pójdź i sama sprawdź :)
benia 2011-08-05 12:24:14
byłam i nie wiem dlaczego ludzie piszą takie bzdury .Miła atmosfera a po rozmowie z pracownikiem nie mam złudzeń że to wszystko to bzdura osób skrzywdzonych życiem .Mam nadzieję że mnie przyjmą
anonim 2011-08-05 21:28:25
Tak, wszyscy, którzy zostali skrzywdzeni przez życie, wpadli na pomysł, aby wylać swe wszystkie żale na tej stronie. Ci, którym zdechł pies i ci, których żony zdradziły i nawet ci, którym ukradziono portfele pomyśleli \"a co, wyżyję się na stronie gowork\"... A o ontv to nawet nie słyszeli.
PerunWit 2011-08-07 23:53:15
benia - 2011-08-05 12:24:14

byłam i nie wiem dlaczego ludzie piszą takie bzdury .Miła atmosfera a po rozmowie z pracownikiem nie mam złudzeń że to wszystko to bzdura osób skrzywdzonych życiem .Mam nadzieję że mnie przyjmą

Prawie wierzę, że zawsze po "byciu" gdzieś wyciągasz trafne wnioski, ale nie mam pojęcia skąd wiesz, że te wszystkie wypisane tu "mało pozytywne" uwagi są bzdurą? :\ Zadziwiają mnie ludzkie zdolności........ Mam nadzieję, że Cię przyjmą, a wtedy będziesz miała okazję do zweryfikowania (lub nie) siły swojej intuicji :)
pracinger 2011-08-15 12:45:32
jak komuś sie nie chce robić to zawsze ma brutalną rzeczywistość :)
anonim 2011-08-16 23:49:05
Gorzej jak się komuś chce, tylko mu kłody pod nogi rzucają... :\\\\
Tylko po co??? :o
Prawda jest taka, że jeśli chcesz się NAUCZYĆ czegoś z branży marketingowej to miej twardy tyłek (ambicja szybko zostanie zdławiona jako niebezpieczny objaw). Jeśli szukasz doświadczenia w pracy w TELEWIZJI.... tutaj tego nie znajdziesz, choć na krótko jest to na pewno niezła szkoła (choć z pewnością nie zawodu :| ).
anonim 2011-08-23 19:01:15
\"Gorzej jak się komuś chce, tylko mu kłody pod nogi rzucają\"

Taaak.....albo nie płacą....
anonim 2011-08-25 12:35:44
bzdury opowiadasz i tyle
PerunWit 2011-08-26 10:00:28
Prawda. Z kasą ostatnio nie jest najgorzej (choć jeśli wypłata się spóźnia o tydzień to MC nie uznaje za stosowne poinformować kogokolwiek - co i tak jest plusem bo jeszcze nie tak dawno wypłatę dostawało się nawet pół roku później, a przez ten czas trzeba było się karmić głodnymi kawałkami wspomnianego duetu :\ ).
Ale argument "bzdury opowiadasz i tyle".... BARDZO rzeczowy :)
Magulinka 2011-09-02 20:52:39
A ja nie jestem Angelika, ale zdecydowanie dołączam się do negatywnych opinii.
gal anonim 2011-10-05 15:45:14
jak ktoś wam wisi pieniądze to idźcie do sądu....
Tomasz Jaworski 2011-11-21 10:17:13
Najlepszą reklamą tej telewizji jest nie tylko poziom emitowanych programów, idący niekoniecznie zgodnie z programem, ale przede wszystkim ciekawa, niekończąca się historia w BIGu. W takich warunkach trudno się dziwić, że rotacja w firmie jest dość spora, a właściciel nie ma pieniędzy dla pracowników. Ja odradzam szczerze wszystkim, którzy mają firmę jakichkolwiek kontaktów z ONTV.
niko 2011-12-15 11:38:01
To się nazywa objawienie muzyczne! Międzynarodowy rynek muzyczny już czeka :) Pierwsza światowa gwiazda prosto z Polski ;)
wiktor 2012-01-24 12:55:30
Na budowie nowego dworca Poznań Główny nie pojawiają się kolejne elementy ażurowej konstrukcji dachu obiektu. - Mieliśmy to w planach
najki 2012-01-24 12:56:31
Zapraszamy na setny odcinek magazynu akademickiego. W programie materiał o wysokich odznaczeniach dla pracowników Uniwersytetu. Przedstawimy tajemnice Nocy Biologów i zdamy relację z tradycyjnego Koncertu Noworocznego UAM.
Karol 2012-01-30 13:03:06
Ważne - powtórzę , tylko segment premium lub półka średnia-wyższa .
Zainteresowane firmy proszę o kontakt na mail - proszę się nastawić na to że będę oczekiwał bardzo dobrej ceny za dobrą lub bardzo dobrą jakośc.
Cena będzie zalezna od tego w jakim segmencie funkcjonuje producent , w każdym razie nie będę płacił więcej niż u producentów od których biorę, tylko moje potrzeby sa większe niż ich oferta w interesującym mnie asortymencie
Kibol 2012-01-30 13:05:03
powiem krótko lepiej idź do LIDL'a który właśnie rekrutuje na kierowników. Po 2
latach masz pensję 3200 netto! A szkolenie to 4-5 miesięcy ciężkiej pracy na
sklepie. Zaczynasz od stanowiska sprzedawcy a potem kolejno awansujesz, jeśli w
miarę szybko przyswajasz wiedzę. Nie licz że pracujesz po 8h/dobę. Zasuwasz
głównie na początku 8-10h. W wielu sklepach są braki kadrowe. Uważaj na
Kierownków Rejonów. To oni tak na prawdę rządzą sklepem. Opłaca się mieć z nimi
dobry układ. Rozliczają Cię z 2 rzeczy - wynik inwentaryzacji, utrzymanie
wzrostu obrotu. Jeśli coś z tego zawodzi to pierwsza oznaka że możesz mieć
kłopoty. Jeśli chcesz więcej to pisz. 4 lata byłem kierownikiem w LIDL'u i znam
się na rzeczy;)
telemaniak 2012-10-25 16:44:27
po prostu ..to jest telewizja
wiekowy 2012-11-02 12:57:51
To tam ktoś pracuje? Kiedyś tam wszyscy byli na umowę o dzieło. Czyżby nastąpił jakiś rozwój cywilizacyjny i są etatowcy?
wiekowy 2012-11-06 11:51:46
A jaki Tesat ma w tym biznes by topić kasę? Bo to ciekawe - maskują tam swoje zyski? Jest kilka lepszych sposobów na to niż utrzymywanie tej dwójki nie wiadomo po co.
Kiniol 2012-11-08 09:38:55
a może wierzą w to przedsięwzięcie ,po za tym ktoś z was pamięta jak wyglądało ontv 2 lata temu?
Wit 2012-11-09 09:45:42
Tak się składa, że pamięta :)

Odszedłem rok temu po sporej awanturze, a pracowałem rok z okładem.
Zmieniło się niewiele. Poza sprzętem bez sensu, który świetnie wygląda na biurkach raczej niewiele. Ludzie, którzy pojawiali się, żeby próbować to jakoś ogarnąć, dość szybko wymiękali (z różnych przyczyn).

Ktoś faktycznie napisał w miarę obiektywnie. Alternatywy są dwie: albo siedzisz tam jakiś czas (możliwie krótki), wyciągasz tyle wiedzy ile się da i spadasz dalej, albo lądujesz jako kasjer lub akwizytor.

Ja niestety niewiele mogłem się nauczyć, ale żerowanie na kiepskiej sytuacji na rynku pracy to chleb powszedni dla szefostwa.

Nie zmienia to wszystko faktu, że wycieczki osobiste są nie na miejscu i myślę, że forum dla poszukujących opinii o pracodawcy zamieniło się w serial obyczajowy dość marnej jakości... Można szanować lub nie (na ogół nie :) ) kierownictwo, ale ludzie szukają tu FAKTÓW.

Proste - jeśli chodzi o tv ogromnej wiedzy nie zdobędziecie, ale wszyscy po ontv mają pracę w branży - to o czymś świadczy. Kasa jest NA PRAWDĘ mizerna, ale jest jak w wielu innych miejscach - jak robisz po 18/d to da się jakieś pieniądze (zaznaczę tylko, że w wymienianym wielokrotnie WTK jest tak samo).
Oczywiście jest dodatkowy problem w postaci opóźnień. Ja np dostałem kasę za październik w kwietniu... A jeść trzeba (co prawda po drodze coś tam wpadało, ale i tak wciąż musiałem pożyczać, chociaż \"zarabiałem\" :( ).




Ogólnie rzecz ujmując nie ważne czy jesteś studentem. W mojej opinii dla kogoś kto marzy o przygodzie z telewizją jest to wymarzona opcja właśnie ontv, właśnie ze względu na panujące tam kichowate warunki. Wcześniej można było liczyć jeszcze na mentorów, ale dziś mogą się czegoś nauczyć jedynie operatorzy (chyba, że Mikołaj pojawia się częściej...).

I błagam bez wywalania cudzych rodzinnych, obyczajowych brudów :\\
L.... 2012-11-10 15:52:31
Co za wizerunek bzdury są tu opisywane.jestem pracownica w Ontv od 5 miesięcy i nie mam pojęcia dlaczego... I co wam zrobila ta firmajednego jestem pewna i to zaobserwowalam, jeżeli ktokolwiek rozstaje sie z Ontv to tylko ze swojego powodu.brak subordynacji ,kiepska jakość pracy operatora,czy zbyt niskie wyniki handlować.nikt z was (co tu piszecie)nie odszedł sam tylko został zwolniony...więc generalnie nie dziwie sie ze wasze podejście jest takie a nie inne.ja narzekać nie moge wręcz powiem ze ekipa jest młoda zgrana i mega sympatyczna ,więc nie wiem gdzie wy pracowaliscie ale chyba nie w Ontv.ale życzę wam wszystkiego dobrego :)
luz 2012-11-11 00:48:37
do skoly juź nie przyjmyją ale ONTV zaprasa kaźdego
Kinfalistka 2012-11-22 14:25:54
mega wymagania jak by chcieli nie wiadomo co ,przy średnich pieniądzach temat dla wytrwałych i ambitnych studencioków
kama 2012-12-02 23:37:03
Znam to. Ludzie, opamiętajcie się! Przecież nikt nie słyszał o tej telewizji która to podobno dociera do tysięcy poznaniaków... Tesco robi lepszą telewizję a to to raczej jakiś studencki video-blog dla naiwnych o zasięgu chyba jedynie ich biura..( usunięte przez administratora ) A jak sprzedać coś czego nikt nie kojarzy z niczym?
opcja 2012-12-04 12:39:37
Opcje odpowiedzi na tym forum, które popierają ONTV są trzy: ( usunięte przez administratora ) Wiec jeśli nie trafiłem bezbłędnie w konkretną osobę - sorry;)
Agata 2012-12-05 11:47:22
Zgadzam się w 100% z opinią wyżej. ( usunięte przez administratora )CO TY NA TO ???? ;)
Dominika 2012-12-11 12:45:00
Cenzura nic nie pomoże ! Poziom stacji ONTV jest żenujący, a ta strona służy ludziom aby informowali innych o pomyłce jaką jest praca w tej firmie. Umów brak, czasem jakaś śmieciowa się trafi. Najlepsze warunki pracy mają przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asy prezesa. Ogólnie bałagan, brak odpowiedniego sprzętu, ludzie z przypadku na stanowiskach kierowniczych. Koszmarne zarządzanie i zwalanie winy jeden na drugiego. NIE POLECAM !
Adam 2012-12-17 21:22:51
Po 3 miesiącach pracy musiałem sam się zwolnić (to info. dla osób, które wyżej w opiniach się kłócą) przyczyny: brak perspektyw, słabe wynagrodzenie, kompletna nieznajomość ludzi o istnieniu firmy, negatywne opinie otoczenia.
Niestety po stworzeniu bazy danych 1700 firm i wykonaniu ok. 2500 tysięcy telefonów liczba osób, która zdecydowała się na współpracę to zaledwie 7.
Zaraz pojawią się komentarze typu: nie starałeś się, itp.
ale niestety- tu rozczarowanie- było szkolenie, prezentowanie, latanie po mieście (a tak poza tym nikt mi jeszcze nie oddał za bilet).
Kiki 2012-12-20 11:04:51
Ta firma nie istnieje od miesiąca czy roku, ale od około 5 lat. Na przestrzeni tego czasu handlowcy w ONTV zdążyli obdzwonić już wszystkie firmy jakie istnieją w Poznaniu. Są wśród nich takie, których pracownicy po tym jak słyszą w słuchawce ONTV trzaskają słuchawką.
ONTV to firma typowo regionalna, skierowana do części Poznaniaków, którzy ich nie znają, a u firm na tym terenie są spaleni. Więc jak widzicie to jest dno bez jakichkolwiek perspektyw. Są już dawni spaleni.
feya 2013-01-07 12:20:55
Hm chyba nie pojdę na spotkanie kwalifikacyjne po przeczytaniu tego. Pracuję w handlu już parę lat i myślę że zasługuję na umowę o pracę i godne warunki, umowy śmieciowe i nerwowke na samych prowizjach bez podstawy już mam daaaawno za sobą...Szkoda, myslalam ze to porządniejsza firma!
loko 2013-02-20 21:34:40
Ogólnie ta "telewizja" jest już skończona, to tylko kwestia czasu kiedy finalnie dokona żywota. Nie warto tracić cennego czasu.. Poza tym nie płacą w terminie za wykonaną pracę i trzeba się o pieniądze prosić miesiącami wysłuchując brednie prezesa. Nie polecam nikomu
Worker 2013-08-22 00:32:14
Ta niby telewizja to totalna ściema. Obok telewizji to w ogóle nie stało. Zerowa oglądalność i budowanie wizerunku co najmniej drugiego TVN-u przed potencjalnymi klientami i pracownikami marketingu; wprost z łapanki studenckiej. Zatory w płatnościach sięgają czasem ponad roku a sam "prezes" tłumaczy się tym, że nie ma pieniędzy bo został porwany:-) Autentyczna masakra - nie polecam!!!
2
obiektyw 2013-08-23 15:08:39
Przestrzegam WSZYSTKICH przed tym czymś! [usunięte przez moderatora] Są winni ludziom pieniądze, a ten pseudo prezes wymyśla w kółko jakieś bzdury. [usunięte przez moderatora]. UWAŻAJCIE. Poza tym jak nazwać telewizją coś, co ma tak kiepską oglądalność?
student 2014-11-17 16:31:12
a to tam da się rpacować albo chociaż zrobic jakieś praktyki studencie albo odbyć staż? było by ciekawei całkiem, może nie jest naj bardziej popularne ale zdecydowanie coś do wpisania w CV by się przydało na początku ścież,ki, bo prowadxzenie swojegobloga teraz już nie wystarcza jak kiedyś. Mam nadzieje, że się dostane.
beti 2015-01-31 22:32:44
ja to przed kamere jestem pierwsza tylko czy to jest w ogole miesjce gdzie trzeba sie tak pokazywac przed kamera. nie wiem za bardzo juz o co was tutaj zapytac bo widze zen iestety nikt nic nie odpisuje a szkoda. ja bym pewnie sie dogadala z kim trzeba ale czy mi wtedy zaplaca dobrepieniadze ? no nie wiem
krab z ciasta na pierożki 2015-02-19 13:26:18
wiadomo że nie od razu się ląduje w głównym wydaniu wiadomości na jedynce ale od czegoś trzeba zacząć.trzeba się wyrobić przez kamerą. ale jak zaczynać to godnie i z szacunkiem dla siebie. wiecie czy ONTV to dobre miejsca na na start? czy przynajmniej te 3000 na rękę zarobię u nich na poczatku kariery?
serwus 2015-03-05 17:38:54
ONTV nie jest w sumie wielką telewizją, bo ich zasięg to głównie wielkopolska, w koncu telewizja z Poznania, mają chyba 5 programów jak teraz sprawdzałem. to idealne, żeby własnie zaczac w branży, a może potem myslec o przeniesieniu sie do wiekszej telewizji. Bo jak tutaj z szansą na rozwój, rzeczywiście duzo naucze sie w pracy, jakieś szkolenia macie?
dorotka 2016-05-15 20:39:57
nie wiem czy możesz tutaj awansować... przecież to dość eksperymentalny kanał telewizyjny i niszowy dość
Zostaw swoją opinię o ONTV - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ONTV