brak logo

Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

jolks 2016-10-12 11:46:13
Ludzie zwalniają się też przez atmosferę jaką budują sami pracownicy stali czy tymczasowi. Bo mało się o tym tutaj pisze ale zamiast zająć się pracą to szykanujecie wybrane jednostki, nabijacie się jak dzieci w przedszkolu (choć przedszkolaki nie są tak perfidne), czym bardzo psujecie atmosferę w pracy. I to dorośli ludzie...
13
hhh 2016-10-16 20:28:57
dokładnie. Na linii Mercedesa jak trafi się jakaś słabsza jednostka to od razu jest szykanowana, obrabia się jej tyłek i tylko czeka na jej potknięcie. tak jakby wszyscy tam przyszli i od razu zamki składali od wejścia.
10
LOlo 2016-10-20 12:02:35
To jak zachowują się pracownicy jest winą LIDERÓW z Mercedesa.....Ciągłe narzekanie ze musza do czerwonego podejść jak jest awaria to zaraz nasza winna i obraza liderów....Nie mówiąc już o związkach z liderami te osoby mogą wtedy wszystko nawet szykanować słabsze jednostki i nie zostaną za to ukarane...Dlatego w nas pracownikach się aż gotuję widząc coś takiego. KTO BYŁ NA MERCEDESIE TO WIE JAK JEST NIE MA CO UKRYWAC
7
pracownik 2016-10-20 13:42:16
Co ty pieprzysz?? Nie z winy liderów ludzie naśmiewają się z czyjejś wagi, wyglądu itp. Powodem jest ludzka natura złośliwa, wredna i zawistna! I nie chodzi o samego mercedesa. Nie potraficie szanować siebie nawzajem między sobą a drzecie mordy na liderów. Spójrzcie czasem na siebie krytycznym wzrokiem!
5
Ehh 2016-10-21 15:06:07
Brawo za wybór nowego kierownika na magazyn który ma założone 3 sprawy o mobing. Widać w jakim kierunku wszystko zmierza.
10
asda 2016-10-21 20:47:42
chyba ci się zakłady pomyliły
1
xyz 2016-10-21 23:50:01
Zgadzam się, to nie wina liderów, że ludzie są wredni i nieżyczliwi. Nie szukajmy we wszystkim winy liderów. Chociaż mogliby czasem zainteresować się ludźmi ponieważ to oni są podstawą produkcji. Mogli by zwrócić uwagę czy ludzie mają okazję się szkolić i poznawać nowe stanowiska. Każdy z nas ma inne predyspozycje. Jeden ogarnie stanowisko po jednym dniu a drugi potrzebuje na to tygodnie. Ludzie trochę wyrozumiałości!!! Nie każdy jest alfą i omegą. Szczególnie pracownicy którzy pracują najdłużej którzy mogli uczyć się spokojnie, wszystkiego po kolei kiedy normy były dużo niższe powinni wspierać nowych a nie ich szykanować. Teraz nowym jest naprawdę trudno przyjść i od razu wyrobić normę na równi z całą resztą.
7
Swierzak 2016-10-22 04:19:53
Powiem tak ja w tym zakładzie pracuje od nie dawna ale takiego syfu nigdy nie widziałem Leader ma zazwyczaj swoją kochanice na linii która jest nie do ruszenia bo jak coś komuś nie pasuje to zaraz wyrzucają na inną linie Pan M.W niech się weźmie za tych co stoją tylko i sobie słodkie całuski śla na Mercedesie,większość osób już ma dość patrzenia na takie rzeczy
10
kacperek 2016-10-24 13:31:48
Liderzy to jakieś nieporozumienie, nie polecam tej firmy.
5
szukającypracy66 2016-10-24 19:09:07
Witam.
Pojawiło się ogłoszenie Koordynator Zmianowy Produkcji. Jak to wygląda w tym zakładzie, jakie są widełki finansowe na takich stanowiskach?
1
na koordynatora? 2016-10-24 19:52:19
widełki ogonek i różki he he
3
Pracownik 2016-10-25 12:12:43
Zaslabniecia w tej firmie sa normalnoscia. Ciekawe kiedy znowu podniosa normy i zrobia pogotowie zakladowe zeby erka tak czesto nie musiala jezdzic
1
23135 2016-10-26 17:44:08
zasłabnięcia są wynikiem wcześniejszego złego samopoczucia. Dlaczego więc nie zgłaszacie tego, że się źle czujecie przełożonym?? Nikt was za to nie zwolni
2
126 2016-10-28 20:07:43
Klej
1
Pracownica 2016-10-31 23:54:57
Nadchodzi godzina zero dla agencji umowy skrocone zle to wróży
1
wwwww 2016-11-01 20:28:09
Nie pisz głupot i nie stresuj niepotrzebnie ludzi. Taka sytuacja już kiedyś była i umowy były wtedy tylko na tydzień. I co? I jakoś nikogo wtedy nie zwolnili.
4
Mała Mi 2016-11-05 19:03:04
Nie muszą zwalniać, ludzie sami stąd uciekają, mają rację, też o tym myślę... Zobaczcie ilu pracowników zwolniło się w ostatnich miesiącach! Nigdy tak nie było!
Takiego bajzlu i bylejakości nie było tu dawno... Wszystko ładnie wygląda na papierze i na comiesięcznych wiecach na jadalni (żałosne to już), ludzie nie wierzą już w te gadki, codziennie widzą jak się tu pracuje i jakie jest poszanowanie. Dużo wymagań za kiepskie pieniądze.
Ja też mam już tego powoli dość, trzeba spieprzać z tej firmy zanim mnie tu starość i niepełnosprawność dopadnie :(
Oddałam tej firmie 10 lat i chyba już wystarczy!!!


10
Pracownica 2016-11-06 10:11:02
Poszanowanie dla tych co 10lat robia w tej firmie. 2 lata to juz duzo jak na ta firme a 10 to masakra przeciez przy tej ilosci ruchow i tempa to stawy sa tak obciazone. Ja tez poskladalam cv bo za 1700zl to nie ma sensu. taka jest prawda tyle sie zarabia bez nadgodzin 1700-1800 no chyba ze ma sie 10lat stazu to wiadome stazowe podbija to troche. wiedzialam za jakie pieniadze przychodze pracowac ale od poczatku traktuje ta prace jako taka przejsciowa nic stalego. Na innych zakladach tez nie ma szalu 1900zl ale jest spokojniej nie ma takiego wyzysku zapytajcie tych co odeszli ostatnio no chyba ze do magneti pojdziecie to nie bedziecie miec porownania bo jest to sano co tu tylko zlotowek wiecej.
4
ja 2016-11-08 21:10:00
Teraz wszędzie tak jest, Dyrekcja tylko zarabia na tym a Ty robolu dorobisz się ale garba... W magneti już tak dobrze nie jest jak kiedyś, przyjmuje tylko agencja pracy i agencyjni są miesiac w miesiac wysyłani do domu na postój, a od nowego roku będą przyjmować na nowych warunkach płacowych tzn będą robić za najnizszą krajową a narobić się trzeba za trzech, wyzysk totalny!!!!
1
mag 2016-11-14 07:03:36
Liderzy to w większości nieroby podpierajacy ambonę i grający na telefonie,tych którzy faktycznie pracują można na palcach policzyć.niektorzy są tak zakręceni że dobrze że wiedzą że są w ogóle w pracy.a tak zapytam co myślicie o tym pomyśle z listą urlopowa,3 osoby na cały dzień z jednego działu to za mało głównie na zamkach gdzie pracuje więcej ludzi.listy są pozajmowane do 2 miesięcy do przodu a inaczej urlopu się nie dostanie tylko żądanie.tym sposobem nie ma kiedy wykorzystać własnego urlopu.porazka.
4
asda 2016-11-14 11:30:17
Te listy urlopowe są po to aby można było otrzymać urlop potrzebny na konkretny cel. Nikt nie powiedział, że nie ma możliwości otrzymania urlopu spoza tek listy. Zawsze można dogadać się z koordynatorem. Nie trzeba być jego pupilem, jakby to ktoś mógł zasugerować.
3
Mario 2016-11-25 17:15:32
Ha no i co chłopaki dali czadu siedem stow na święta w życiu tyle się nie spodziewałem.
5
Pracownik 2016-11-25 22:25:29
W branży automotiv to pare lat do tylu dawali juz 960zl brutto na swieta co roku a teraz daja jeszcze wiecej. Jesli chodzi o zwiazki to naleza im sie brawa bo wyssali zaklad ile sie tylko dalo bo 700zl brutto jak na ten zaklad to naprawde dobry wynik. Najwieksze uznanie w tym wszystkim dla pewnego mleczarza widac ze cos dziala w kierunku dobrym dla zalogi
7
MagnanskiPies 2016-11-26 14:11:33
Praca związana z bardzo dobrymi umiejetnosciami manualnymi i duża motywacja do pracy. Liderzy zależy na kogo się trafi. Jedni lepsi drudzy gorsi lecz i tak każdy ma w głowie tylko NORMA NORMA. Ostatnio wiekszosc starych pracowników sie zwalnia co mowi samo za Siebie. Ilosc zwolnien facetow z podnosników ciezko policzyc. Przerwy po 5 lub 7 minut co jest smieszne. Proszenie sie o wyjscie do toalety. Ogolnie mozna czuc sie jak w przedszkolu. Zarobki ok. 1900 zł na rękę pod firmą + stażowe. Jesli chodzi o urlop najlepiej zaklepac miesiac przed. Rotacja na liniach podnosnikow straszna, z tygodnia na tydzien nie wiadomo na jaką zmianę i linię przyjdzie nam pracować. Ogólnie dział podnosników do [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
5
Pracownik 2016-11-26 20:22:46
Super komentarz cała prawda.Co do urlopów to jest śmieszne nie można wziąć 2 dni w tygodniu i wszyscy się tego trzymaja a są różne sytuacje z życiu nikt tego nie chce słuchać.
2
Pracownik 2016-11-26 22:37:12
Bardzo się cieszę ze związki wywalczyły w piątek 700zł premi. W końcu coś się dzieje. Odkad mamy grupę antymobingowa zaczęło się usuwanie ludzi naduzywajacych swoich stanowisk począwszy od liderow koordynatorów a skończywszy na jeszcze niedawnym kierowniku magazynu. Dzięki grupie ODP nie będzie już nigdy nadużywania władzy w firmie. I oby następcy byli godni i szanowali swoich podwladnych. Bardzo tego wszystkim życzę. Jesteśmy jednym zespołem a przede wszystkim jesteśmy tylko ludźmi. A mamy jeszcze politykę otwartych drzwi linie bezpośrednio do Kanady oraz EOS który też ma ogromny wpływ na przyszłość i utrzymanie swoich stanowisk. Bądźmy ludźmi i pomagajmy a nie utrudniajmy prace a będzie tylko lepiej w tej firmie. Pozdrawiam.
8
Były 2016-11-27 10:58:16
Witam was ja pracuje w automotivelighting w Zagorzu kiedyś pracowałem w magnie około 5 lat jeszcze w Mysłowicach widzę ze zarobki dalej się nie zmieniają dlatego odeszłem po 10 lat w automotivelighting zarabiam ok 3000 tys na rękę ze starzowym premie na święta dostaniemy 1600 zł choć dostawalismy wcześniej 2300 zł robiąc nadgodziny można zarobić kolo 5000 tys mnie najwięcej udało się zarobić 5500 z premiami świątecznymi i nadgodziny źle wspominam magne ale fajnie się pracowalo z ludźmi z podnośnika panda byliśmy zgrana ekipa ciekaw jestem czy pracuje tam jeszcze Jarek Klich czy Sławek Gasior miło ich wspominam.Pozdrawiam wszystkich ciężko pracujących.
5
Pracownik 2016-11-27 17:22:10
Pracuja. Jarek ok. Ale jak mozna lubic slawka? Przeciez on ma mniejszy mozg od swoich golebi strasznie niemily koles
4
ojtykawalarzu 2016-11-27 18:50:56
takie bajki tylko w orange :D wiem ile się zarabia tam gdzie pracujesz i w jakich warunkach. hahahaha nie rozśmieszaj mnie
jasne 2016-11-27 18:53:02
Zdajesz sobie sprawę że naruszasz regulamin wewnętrzny zakładu wypisując zarobki w firmie? Więc takie bajki to dziecku opowiadaj na dobranoc...
Magna 2016-11-28 12:26:15
Nie rozumiem dlaczego do was nie dociera ile zarabia się w automotivelighting koleś ma rację mam wielu znajomych którzy tam pracują z długim stażem i zarabiają jeszcze więcej niż on napisał a na święta faktycznie dostają 1600 i za wywalczony medal brązowy WCM mają dostać w przyszłym roku 1000 do tego 1500 co roku aż do 2019 ze zgodzili się na to ze nie będzie podwyżek pozatym mają niezły socjal co kwartał 250 wczasy pod grusza 1000 na łapę i w święta 1600 tam przez adecco świeżo przyjęty zarabia od 2200 do 2500 i jak bym miał możliwość się tam dostać to bez zastanawiania wystarczy mieć pojęcie dobre o wtryskarkach i podobno zaliczyć test z matematyki a puki co musze siedzieć w magnie.
1
oj ty kawalarzu 2016-11-28 21:36:11
a warunki pracy jakie? na pewno nie lepsze a powiedziałbym gorsze, bo ludzie nie mają możliwości szwendać się na fajkę tak jak u nas, do toalety też się ciężko doprosić, pomijam resztę "przyjemnych" zachowań, które rekompensujecie sobie większą kasą.... Też mam znajomych na zagórzu.
poniżej wpisy z forum automotive lighting na go work:
- Zakład nie ma honoru dzwonić po ludzi których zwolnił, chce bysmy zrobili zapasy na grudzień i sie Nas pozbyć jak do tej pory miało to miejsce, ludzie którzy ciężko pracowali na brąz, żebyście Wy nieroby zakładowi dostali za ten brąz kase!!!!! Nie ośmieszajcie się!!!!

- Ludzie zakład pada taka jest prawda. Czekają Was zwolnienia i to jeszcze w listopadzie. Pracowałam tam 6 lat i odeszłam. Skończyłam sobie studia licencjackie z zakresu rachunkowości plus 7 kursow i był to strzał w 10 tke. Wszystkie jelopy po zawodowce czy podstawówce które tam wówczas pracowały śmiały się że mnie "Doktorowa" bo chodziłam na studia i kursy. Dziś pracuje w biurze zarabiam 3900 brutto i jestem zdrowsza o swoją przyszłość. Praca bezstresowa. A tu pracowałam po 12 godzin soboty niedzielę, zero szacunku. Obiecywali poprawę i jakieś podwyżki. W zakładzie pracuje jeszcze trochę moich koleżanek pracują bo mają taką a nie inna sytuację życiową, chciałyby coś zmienić ale są za słabe na jakiekolwiek zmiany. Od znajomych wiem że wprowadzani są nowi ludzie którzy będą pracować za 2100 2200 brutto więc robi się kolejny zakład nisko płacowy - pokolenie 1790 PLN. Kto chce niech pracuje a co ale bym już tam nigdy nie wróciła.

- Co się dzieje z tym zakładem to ja nie wiem. Ludzie chorzy z gorączką 38 stopni przychodzili do pracy bo bali się iść na l4 bo groziło to nie przedłużeniem umowy.Stres przed audytem o brąz. Wreszcie zasluzone zwycięstwo przypominam że ludzie zwykli szary pracownicy wywalczyli ten brązowy medal. Dwa czy trzy dni później obrzydliwy tort i przerwa 30min Wow! A gdzie premia co tak obiecywali ? Doskonale wiedzieli że nie wyplaca wszystkim bo szykowali zwolnienia to niby obiecali wypłacić styczeń marzec. Buractwo,skurw...ynstwo itd. Miesiąc później dostajemy wiadomośc o wypowiedzeniu tygodniowym! Mimo że był to 14 października a umowy mieliśmy do 31.10. Tak nam dziękują za normy,brąz,zaangażowanie,poświęcenie? Wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd!

- Uff całe szczęście po 9 latach tkwienia w tym obozie uciekłem. Dzięki panie kierowniku za zajeba......e mi 30%premii za nie założenie worka na formę, to był impuls do działania. Efektem tego teraz jako ustawiacz zarabiam 2xtyle co w alpl mając wolne wszystkie weekendy :) jeszcze raz wielkie dzięki! :). P.S. Ponoć samsung wykupił alpl, prawda to?

ktoś jeszcze jakieś bajeczki chce napisać na temat jak tam jest BAJECZNIE??
2
Pracownik 2016-12-03 00:26:42
Myslisz o tym zakladzie? Chcesz tu sie przyjąć jak bedzie rekrutacja. Nie rób tego szkoda twojego zdrowia ta praca jest tymczasowa nie da rady tu pracowac non stop na pelnych obrotach. Nawet nie docenia tego i tak wylecisz takie zasady tego zakladu ciagla wymiana
4
Robol 2016-12-03 15:37:56
Zwalniają starych pracowników z umowami na stałe wyeksploatowani to do wymiany na nowy model,normy zbyt wysokie wysiadają po latach kregoslupy i ręce,a kasa marna za tą robotę,brak szacunku dla roboli nadal.nic dobrego tu ludzi nie czeka.
11
Pracownik 2016-12-03 21:15:51
Bardzo dobrze to oceniles. Dodam jeszcze do tego ze koordynatorzy z ksiezyca takie psy magny zamiac jakos pomagac ludzia wspolpracowac jakos na poziomie to tylko sapy maja i najlepiej zwolnic. Oczywiscie nie wszyscy koordynatorzy ale sa tacy ktorzy nie nadaja sie. Zastanówcie sie trzy razy zanim podejmiecie prace w tym zakladzie bo ja juz wiem ze to byla strata czasu. Tu sie niczego nie nauczycie nie zrobicie zadnych kursow czy chodz by szkolen tu jest tylko ciezka fizyczka praca. Moze zwiazki wypracuja lepsza opinie dla zakladu moze atmosfera tez sie zmieni i bedzie szacunek dla robola bo to robol pracuje na koordynatora a nie odwrotnie ale to trzeba czasu, jak wogole cos sie ruszy w temacie.
8
śmiech na sali 2016-12-14 20:31:55
Bez powodu z umową na stałe nie można nikogo zwolnić...
5
qqqqqqq 2016-12-18 17:37:18
póki co związki tylko szukają podpier.....czy nic więcej nasyłają jednych na drugich
2
adblock 2016-12-18 21:07:33
Chyba coś ci się pomyliło kolego/koleżanko....
1
Mario 2016-12-18 23:49:37
Jeśli lubisz dyskryminację i mobbing w miejscu pracy to twoja sprawa, ale nie gadaj głupot na temat związków.
3
Ruf 2016-12-22 16:50:29
Dobrze ze juz tu nie pracuję.Zwolnilem się po kilku latach pracy.Współczuję tylko starszym wiekowo pracownikom,ktorzy beda tu pracowac do emerytury bo gdzie indziej pracy nie znajdą.Mlodzi maja jeszcze szanse ,wiec zastanówcie sie czy warto tu dalej pracowac?Zobaczcie ile mlodych zaczyna narzekać na zdrowie w tej firmie?Szanujcie się i pamietajcie, że na Magnie świat sie nie kończy.Liderzy-szanujcie pracowników ,Wam też może sie kiedyś noga podwinąć.A wtedy na linię nie wrócicie bo stchórzycie.
7
qazwsxedcrfvtgbyhn 2017-01-06 15:31:40
a co takiego zrobiliście jako związki ? odpowiedz konkretami
hahahaha 2017-01-06 20:23:20
A myśli że kto wywalczył utworzenie grupy odp? I po co? Nadal związki walczą o podwyżki. Tylko jęczeć potrafią niektórzy, a co wy zrobiliście jako pracownicy aby wam się żyło i pracowało lepiej? Oprócz kopania dołków jeden pod drugim?
8
126 2017-01-08 09:54:40
A zobacz jaki skład jest teraz tej grupy przecież tam nikt nie pójdzie z problemem przez 4 miesiące.Ludzie godni zaufania, dobre sobie.
2
no 2017-01-08 10:18:05
skład był losowo wybrany, zawsze możesz iść samemu do kadr albo do dyrektora. Za to nikt nie zwalnia, i czas najwyższy przestać się bać. A co do składu są tam ludzie warci zaufania.
2
Mario 2017-01-08 16:11:51
W razie problemów zawsze można zwrócić się o pomoc do związku zawodowego. W przeciwieństwie do grupy związek posiada narzędzia prawne których działanie było widoczne w zeszłym roku.
3
no 2017-01-08 18:45:06
Dokładnie, więc wreszcie przestańcie ludzie tylko narzekać.... zacznijcie sami też działać. I będzie dobrze
4
ola 2017-01-15 19:44:29
Ten gość ma pracowników za nic ... i tyle w tym temacie , ale ma gadane i kierownictwo to kupuje..., przezwisko hans mówi samo za siebie
2
kkakakakaka 2017-01-17 04:56:13
to się nazywają związki a nie wy , mydlicie oczy ludziom nic więcej
Pracownik 2017-01-17 18:34:57
Podwyżki to może i będą ale tak długo z tym zwlekaj że będzie 12zl 60gr na godzinę. Dadzą 100zl brutto na odczepne. Już niedługo wszystko się wyjaśni nie mogą w nieskończoność tak negocjować.
adsel 2017-01-18 08:41:18
Długo zwlekają bo związki byle czego nie wezmą.
Zostaw swoją opinię o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.