logo Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

wyrobek 2017-04-22 16:32
To wyjaśnia czemu wróbel jest rzadziej spotykanym ptakiem od gołębia...
pracownik 2017-04-22 18:58
Hmmmmm...
A propos liderów, najwyższa pora zabrać się za tych,którzy zapuścili korzenie na jednej linii i od wielu lat tam siedzą, doprowadzają pracowników swoim traktowaniem do szału, i mimo skarg do kierownika czy koordynatora, nic się nie zmienia. Są tak pewni siebie ,że zdecydowanie za wiele sobie pozwalają.
Ostatni wpis w toalecie dobitnie pokazuje do jakiego wkur.....a potrafią doprowadzić człowieka swoim zachowaniem. Myślę,że wszyscy wiedzą o kogo chodzi :(
Najwyższa pora by dotarło to do dyrekcji- pytanie czy osoba, bądź osoby zdobędą się wreszcie na odwagę...
3
czarny 2017-04-22 19:30
Ale głupi człowiek to pisze "czy osoba, czy osoby zdobędą się.... Czy dołączysz... co ty zrobisz... czy będziesz stał z boku?" A co ciebie obchodzi co zrobi ta osoba. Jak jesteś pewien swego to idziesz jak burza nie patrzysz na nikogo. Oni potrzebują przykładu a nie. Mieszasz tu strasznie i chowasz się za szarym tłumem. Zbiorowa odpowiedzialność. Większość ludzi nie jest nawet świadoma tego co się tutaj dzieje dlatego jest tak jak jest.
3
Za strajkiem 2017-04-23 18:05
Masz rację Mario popieram to co napisałeś strajk organizują związki a związkom muszą pomóc ludzie a ludzie u nas w zakładzie myślą że ktoś inny wszystko za nich załatwi a oni dostaną gotowe nie tędy droga.Każdy tylko umie narzekać że związki nic nie robią tylko dużo badają że Bitron wywalczył sobie co chciał owszem wywalczył ale dzięki ludzką którzy razem ze związkami stanęli do strajku czy byli w związkach czy nie nie patrzyli tylko na związki i nie czekali aż one za nich wszystko załatwią. W tym zakładzie nie ma nie było i nie będzie solidarności między ludźmi niektórzy myślą że pana boga za nogi chwycili bo pracują w Magnie PARANOJA!!!!! Więc nie narzekajcie jeśli z podwyżki będą nici bo wy będziecie bierni i nie staniecie do strajku!! Nikt za was tego nie załatwi!!
3
juki 2017-04-23 18:49
Weź jeszcze napisz,że ten kto nie będzie strajkował podwyżki nie dostanie. Pozbieraj nazwiska osób strajkujących i wywieś na tablicy tak żeby dyrekcja wiedziała komu dać a komu nie. No a skoro nie ma jedności pracowniczej na zakładzie to może tylko związkom podwyżka się należy. A może lepiej nie dać nikomu,bo z tego wszystkiego robi się co raz większy burdel.
bbbbb 2017-04-23 20:32
Brawo!!! Bardzo mądrze napisane. Wszyscy by chcieli podwyżek ale żeby były załatwione czyimiś rękami!!! I tylko ględzić potrafią zamiast wspierać związki. A sam przewodniczący i zastępca nic nie zdziałają jeżeli im nie pomożemy!!!
5
lucek 2017-04-23 20:40
Koleżanka samą prawdę napisała. A ty sam jesteś debilem!
1
pracownik 2017-04-23 20:50
Ty rzeczywiście jesteś czarny!!!! A w głowie tylko hula wiatr
Nic nie rozumiesz Czarny człowieku!!! I nie będę ci tego tłumaczyć, bo i tak nie zrozumiesz!
Ludzie doskonale wiedzą co się dzieje na zakładzie, a nowi już na starcie dowiadują się od innych jakie są uroki pracy, dlatego taka rotacja wśród nowo zatrudnionych.
I żeby coś ruszyć w temacie trzeba niektórym kopa w tyłek zapodać...
1
param pam pam 2017-04-23 21:38
Lucjan z prawdą jak z dupą. Każdy ma swoją.
1
Za strajkiem 2017-04-24 10:07
I właśnie tak jak piszesz powinni dostać podwyżkę ci co strajkują i pokażą że chcą coś zmienić w tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a reszta która czeka na gotowe to oczywiście jak im pasuje taka stawka jaką mają to im zostawić!! Tak właśnie uważam !!
3
Za strajkiem 2017-04-24 10:19
Ty i koleżanka jesteście właśnie tymi ludźmi o których napisałem wcześnie, uważacie że złapaliście pana Boga za nogi że pracujecie w Magnie jeszcze idźcie i dyrektorstwo po stopach i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] całujcie za pracę w Magnie i za tę zapomogę którą wam płacą!!!! IDIOCI BEZ AMBICJI!!!!!!
3
zatrudniony 2017-04-24 23:21
Magna powinna zmienić dyrektora , bo takiego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie było tutaj nigdy , niczym się nie interesuje i każdy robi co chce , taka prawda...
3
Za strajkiem 2017-04-25 12:50
Zatrudniony i tu cię popieram w 100%.
3
kobieta pracująca :D 2017-04-26 09:04
Z całym szacunkiem, ale wiesz co robi ktoś komu nie odpowiada obecna praca ? Szuka sobie innej,i jak zajdzie inną, to rzuca wypowiedzenie na stół w poprzedniej ! Narzekać potrafi każdy że źle ,ale jak co do czego, to tylko podkujają ogony!
Jak tak bardzo źle w magnie,to nie wiem co tam jeszcze robisz? Pracy wszędzie pełno,może w sklepie na umowę zlecenie za najniższą krajową będzie Ci lepiej?
1
Katarzyna 2017-04-26 09:32
To nie jest argumentem słyszałaś o takich wartościach jak szacunek dla pracownika rowne taraktowanie oraz sprawiedliwość? Każdy ma prawo pracowac gdzie chce a tam gdzie jest nie dobrze ludzie walczą o poprawę bytu życia i płacy. Jesli ludzie zastosowali by się do twojej rady zostalabys sama na trzech zmianach. Więcej szacunku dla tych co chcą coś zmienić bo przypuszczam że z profitów też będziesz korzystać nie robiąc nic oprócz chwalenia pracodawcy.
10
Ola olala :) 2017-04-26 11:20
No okey, zawsze może być lepiej.Bez spiny :)
Najgorzej to tylko wylewać swoje żale na forum i myśleć że coś to zmieni.Nie nie zmieni się, jak tutaj wszyscy będą płakać jak to strasznie źle,a jak co do czego to tylko spućcicie głowy,i będziecie telepać portkami.
Pozdrawiam i miłego dnia :p
1
magik 2017-04-26 16:05
Szczera prawda.Niech się każdy dobrze zastanowi zanim tu przyjdzie orać jako biały niewolnik za psie pieniądze.Acha majówki w tym zakładzie nie ma bo przestali nagle uznawać święto 3 maja,bo jest ono tylko w Polsce.Kiedys była teraz już niet,no bo na Ukrainie to przecież nie ma .Magniatka nie potrzebują odpocząć,ale na otwarcie łez nadzieja na wolne po Bożym ciele . Żałosne.
5
Niebieski 2017-04-26 17:22
Nikt Wam wolnego po Bożym Ciele nie obiecał, Oni się będą bardzo starać,żeby zakład zamknąć na ten dzień, ale niech tylko przyjdzie zwyżka zamówień od klientów i gó..no będziecie mieć a nie długi weekend!!!
Szczególnie na zamkach nie liczyłbym na wolne :(
5
pracownik 2017-04-27 12:24
Ludzie sami pokazują ze im nie zależy na wolnym czy na świętach , pisząc się na nadgodziny w święta.
Ludzie szanujmy się i tak cię nie docenią .
8
bbbbb 2017-04-27 12:44
Dokładnie, są tacy co najwięcej gadają a pierwsi lecą się zapisywać na nadgodziny.
6
Kuleczka 2017-04-28 01:01
Dzisiaj Kordynartorzy Podnośników wycofali wszystkie ,,Podpisane urlopy na Majówkę pl-7 zmiana 1 wzieła sobie solidarnie żetony.Pozdrawiam PL-7 Bravo czy dostaniecie nie wiem?.Tak powinni zrobić też inni Panda ,Brazylia,Elektryk,500 -etka.Co do osób zapisujących sie na nadgodziny,potrzebują kasy więc pracują .Zastanawiam się ,dlaczego mieszają liderów z innych działów a Pani z Pandy i Pan z Pl-7 są nie nadal nie ruszeni? .Może dobrze im zrobi mała zmiana na lini Mercedesa jako pracownikom produkcji.
9
pracownik 2017-04-28 18:56
Gratuluję jedności i na linii PL7, BRAVO!!! Niestety na innych liniach nic podobnego się nie zdarzy, ponieważ są tam ludzie, dla których praca w tym zakładzie to jak wygrany los na loterii, czują się jakby Pana Boga złapali za nogi, kochają robić normę, walić każde nadgodziny...im odpoczynek może zaszkodzić, żyją tylko tą pracą :(,
Żal :(
Absencja zapewne wzrośnie w następnym tygodniu, he,he...
Jakiś wirus, jakaś gorączka Majówkowego Weekendu.... :)
4
Ja 2017-04-30 17:36
Na Mercedesie na 2 Maja posypały się żetony nie anulowano ich na urlopy wypoczynkowe.Zamki są z zasady gorzej traktowane niż inni na zakładzie.
2
Do wszystkich niezadowolonych 2017-05-01 15:53
Ludzie, przestańcie narzekać, podjudzać i wypisywać bzdury. Jak wam się nie podoba praca w Magnie to zmieńcie pracodowcę, najzwyczajniej odejdźcie i zwolnijcie miejsce pracy dla innych. Jest tyle pracy w okolicy, co tu jeszcze robicie... Powodzenia!!!
9
Brawo Brawo! 2017-05-01 16:05
Dziękujemy pl7 i mercedesowi. Zakład nie będzie miał co wysłać klientom to od razu będzie wiadomo kogo zwolnić po wakacjach bo jak zwykle produkcja spadnie :-)
4
facio 2017-05-01 17:09
Przestań pitolić. Akurat na Mercedesie to dopiero latem wzrastają zamówienia, więc tragedii nie będzie. I nie będą musieli nikogo zwalniać. Prędzej to nie będą mieli zamków na wysyłkę bo na zamkach ciągle brakuje rąk do pracy... Bo ludzie przychodzą i zaraz uciekają.
1
Hanka 2017-05-01 20:29
Haha zwolnić oni rękami i nogami trzymaja ludzi a Ty mowisz o zwolnieniach.Juz w tej chwili nki zamieniają na urlopy aby nie tracić ludzi. Tak ze nie siej paniki .
1
Brawo Brawo! 2017-05-02 14:01
Zobaczymy po wakacjach... Każdego roku są zwolnienia w drugiej połowie wiec dyrekcja już ma kandydatów :-)
4
Pracownik 2017-05-03 07:53
Jak sobie tak beda zwalniac i przyjmowac to was tez z czasem zwolnia bo utopia ten zaklad. Taka zabawa jest tylko do czasu.niech zwalniaja niech wymieniaja jak im sie zacznie grunt pod nogami palic to beda inaczej spiewac. Oni u gory to wiedza zeby miec renome trzeba miec dobrych pracownikow z doświadczenie a nie wymieniac. Jakos zwolnieni ludzie z usmiechem wychodza nie placza ze taka wspania praca a tu masz babo placek po robocie. Chca sie rozwijac to musza szkolic i trzymac osoby z doświadczenie bo w nich jest kapital nie w nowych.
6
Ja 2017-05-03 16:27
Walnij się w łeb i to mocno. To, że potrafisz tylko narzekać, nie znaczy że inni ludzie są tacy jak Ty. Teraz zaskoczenie - można pracować w magnie w milej i dobrej atmosferze, a takie osoby jak Ty powinny z miejsca się zwolnić, ciągle narzekacie, przecież do jasnej cholery nikt was tutaj siłą nie trzyma.
3
Pracownik 2017-05-03 18:50
Zartuje hehe ale jestescie zestresowani. Wystarczy troche was podludzic i odrazu wystrzelacie zwolnij sie itd. A jak bym napisal ggggggjjjjjjllllkkk bbbbsssssryyu7iihx vbjun to jaki by byl komentarz?
kalinka 2017-05-03 19:54
szto ty gawarisz? pa ruski dawaj! strajk? my otien charaszo priatna.
2
stara 2017-05-06 04:33
Znowu przyszło kilka nowych osób do pracy ;)
Jedna dziewczyna stwierdziła że to jakaś masakra....
Stawiam że do końca maja z tych 6 czy 7 osób zostanie 3
2
Za strajkiem 2017-05-06 08:06
Właśnie tak chce zrobić połowa starych pracowników odejść z sąd tylko nikt nie jest głupi i przed urlopem odchodzić nie będzie zobaczysz co się będzie we wrześniu działo a ty jak ci się tu tak podoba i tak bronisz zakładu jak lew lub lwica to sobie tu zostaniesz z nowymi z których połowa jest niezdatna do pracy a ci którzy coś umieją to się jeszcze szanują i uciekają bo za psie pieniądze robić nie będą i ukraińcy wtedy zobaczymy czy taki lub taka mądra lub mądry będziesz
3
Za strajkiem 2017-05-06 08:31
Brawo ty idioto zwolnienia są bo ludzie sami się we wrześniu zwalniają bo jest po urlopie i w nowym zakładzie mogą wypracować sobie przez rok nowy urlop. W tym zakładzie to jeszcze trochę i nowi w drzwiach od hali będą dostawali umowę przez zakład żeby ich zatrzymać bo nie ma tu już kto pracować i nie będzie!!
1
Mia 2017-05-06 18:47
Szkoda że koordynator za nki wpisuje urlop wypoczynkowy nowemu a Starzy pracownicy z dużą ilością dni urlopu musza wypisać na żądanie bo ludzi nie ma.Gdzie tu szacunek dla pracowników z doświadczeniem , gdzie sprawiedliwe traktowanie zdziwia się jak Starzy rzuca ta robotę .Zostaną im nowi na lekkim stanowisku bo boją się nauczyć na cięższym by nie uciekli.Macie rację,ze po urlopach wakacyjnych będzie nasilenie zwolnień słyszy się coraz częściej.
4
Ja 2017-05-06 19:05
Już się roznioslo o tych nkach na cały zakład ludzie chcą to zgłosić do odp.Nowy sam sobie zrobił urlopik a po powrocie dano mu wypoczynek do podpisu.A ty nie możesz się doprosić o urlop bo na liście nie ma miejsca.
7
Pracownik 2017-05-07 08:21
Koordynatorki to same dziady. To przez nich jest takie dziadostwo. Maciusie andrzejki wrobelki co to jest co to prezentuje soba magne? za brama trzeba ich szacunku nauczyć. Jak bedzie strajk to konia fure i jak kupe gnoju ich wywiesc za brame.
6
Hanka 2017-05-08 18:38
No ale zyski mam tyle sam czyli nic żadnej różnicy. 30 lat pracy i zysk zerowy. Atmosfera finanse kultura pracy tez zerowa. Mam dosc tego zakładu.
5
Kuleczka 2017-05-09 08:34
Własnie ktos chyba zgłosił ,bo na podnośnikach wywalają na urlopiki jak ktoś ma powyżej 8 dni starego.Na majówke nie chcieli dać ,teraz wyp....aj nie masz nic do gadania.nie dajcie sie .Macie prawo do ostatniego września wykorzystać a w maju zimno brr...
5
Kuleczka 2017-05-09 08:56
Kordynatorzy do wymiany sie nadają ,szczególnie P. Shrek zpodnośników i były podnosnikowy .Shrek listy jak walnie matko jedyna ,albo cię nie ma na liście albo wypier..li Cię tam gdzie nie pracowałeś w życiu.....Albo zapomni oddać listę z nadgodzinami do 2 w nocy.1 busik na 18 osób podjedzie ,a ludzi 40 hehe paranoja .Były podnośnikowy cham zero szacunku dla kobiet,ciekawe czy żone tak samo traktuje?-pewnie pantoflarz -wyżywa się w robocie.Szkoda mi Piaska bo musi odejśc ,wszstko szło załatwić ,tylko trzeba było byc w porządku wobec niego .Po prostu powiedzieć nie owijając w bawełne...ech zginiesz Shreku kto ci listy bedzie robić?.modlić sie czy co ?pozostaje...


11
The End 2017-05-10 09:34
Pracuję już w tej firmie ładnych parę lat i naprawdę jestem pełen podziwu jak można tak zeszmacić zakład. Do tego naprawdę potrzeba niezłych umiejętności. Dla dyrekcji wkład pracownika w rozwój jest liczony w groszach. Kierownictwo traktuje ludzi jak śmieci, zero szacunku, zero zrozumienia. Kompletna porażka z urlopami. Ciekawe czy jeszcze ktoś w ogóle nad tym panuje? Kiedyś lubiłem tę pracę, teraz mam już dosyć. Czekam tylko co będzie ze strajkiem. Jak każdy mam obawy, ale wiem, że jeśli nic nie zrobimy teraz to nie zrobimy już nigdy więc w pełni poprę wszelkie działania, jeśli tylko ma to coś poprawić. Jeśli ludzie zawiodą i odpuszczą, nie pozostanie nic innego jak się zwolnić, bo tutaj nie będzie już przyszłości.
18
Rózia 2017-05-13 20:02
HEJ chłopaki znaliście Włodka Koźme tego co zmarł?
ArchiwumX 2017-05-16 20:47
Tak z innej beczki. Narzekacie, że jest do bani, a nikt nie pisze co trzeba zmienić, żeby było lepiej. Zaoranie wszystkich i wszystkiego nie pomoże...
Wrobelek elemelek 2017-05-16 23:43
Trzeba zmienic stawke bo troche za mala, trzeba zmienic koordynatorów na bardziej zyciowych a nie takie smiecie jak teraz sa, trzeba papier w kiblu zmienic na bialy delikatny, przydalo by sie wiecej miejsc parkingowych itd. Zmienisz to? Z gory dziękuję.
5
Fiłosof 2017-05-17 19:21
Co trzeba zmienić? A proszę Cię bardzo kolego/koleżanko.
1) Zwiększyć stawkę, myślę że niewiele osób lubi męczyć się za pół darmo
2) Wymiana albo intensywne przeszkolenie kadry kierowniczej (czytaj: KOORDYNATORKI!)
3) Zrozumienie, że pieniążki się sypią nie tylko dlatego, że tęgie głowy wymyślają nowe projekty ale także, że te projekty ktoś montuje
4) Przejście ze strategii "ZASTRASZ PRACOWNIKA" w "ZMOBILIZUJ PRACOWNIKA"
5) Wbicie sobie do łba, że człowiek nie maszyna, odpocząć musi
6) Zlikwidować kolesiostwo i nieuczciwe promocje/rekrutacje oraz faworyzowanie
7) Uświadomić sobie, że doświadczony pracownik to skarb
8) Pomyśleć nad tym, że skoro pracownik narzeka to może trzeba go wysłuchać i przeanalizować, zamiast "Nie podoba się? To wyp***!"
9) Nauczyć się pochwalić pracownika, niewiele kosztuje - wiele może
10) Uświadomić liderom, że monter pieluchy nie nosi i zastąpienie go na siku to nie robienie mu łaski!!!
11) Szczyptę zrozumienia, zamiast tony bydlactwa
Jeśli chcę za wiele to... to mam to gdzieś! Bo tak powinna funkcjonować normalna firma. A tej do normalności brakuje wiele.
21
Janek 2017-05-20 16:13
Sprawiedliwe traktowanie hmmm- zastanawia mnie co to jest??????. W Magnie wygląda to tak, że jedni pracownicy chodzą po innych działach, bo tak trzeba, a inni latami na jednej linii siedzą korzenie zapuszczają i tak ma być. Nikogo nie wyróżniają dodatkową premią za elastyczność, wszyscy mamy takie same rączki, jedno życie i zdrowie, a prawda taka że im dłużej ekipa się nie zmienia i pracuje na jednej linii robi się coraz bardziej bezczelna i nagle okazuje się że wszyscy się urodzili po to aby rządzić, po latach praktyki zauważam, że jest to liderom na rękę, ludzie nie umieją się jednoczyć i współpracować, za plecami tylko obmawiać, wyśmiewać.
6
Stary pracownik 2017-05-21 12:32
Powinni Twoja opinie powiesić na tablicy działu personalnego :) dobrze powiedziane!!
8
Koko 2017-05-23 03:55
Dezinformacji ciąg dalszy. ... Związki w podsumowaniu spotkania z mediatorem poinformowały o tym źe dyrekcja nie przygotowała potrzebnych wyliczeń.??? W odpowiedzi dyrekcja oficjalnie informuje że to związki nie przygotowały odpowiednich dokumentów??? O co tutaj chodzi???
1
Hanka 2017-05-23 06:08
To proste brak wyliczeń placowych ile kto ma strony w sporze. W przypadku odrzucenia argumentów pracownikow związek sięga po narzędzia takie jak strajk ostrzegawczy. O to chodzi.
2
Zostaw swoją opinię o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.