logo Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.

hahahahaha 2017-06-03 13:49
skoro to co jest teraz nie dało ludziom do myślenia i nadal walą nadgodziny to myślisz, że ujawnienie propozycji zakładu coś zmieni? Podwyżki śmieszne powinny już ludzi zmobilizować do oporu. Tylko, że ci ludzie tylko narzekać potrafią.
4
Wrobelek elemelek 2017-06-03 21:07
Zamki raczej nie odwaza sie strajkowac bo im rambo i napiety sutek przerwe do 4 minet skroca i koniec z kupki ledwo siusiu zdążą zrobic. Chyba ze sie myle najwyzej poslady zcisniecie i z reszta solidarnie staniecie.
2
DDVTHNHG 2017-06-03 22:51
Właśnie zamki się szykują na strajk. Na nadgodziny też już ludzie nie chcą zostawać. STRAJKUJEMY !!!!!
5
Dziewczyna z zamkow 2017-06-04 10:57
Zaproponowali śmieszne pieniadzie na tym czwartkowym spotkaniu... Żal na nich patrzeć. Jestem z zamków i jestem za strajkiem. Jeśli trzeba to stanę. Niestety po zebraniu opinii dużo osób się wylamie . Szkoda ludzie ze nie jesteście solidarni nawet w takiej chwili. Zastanówcie się czy chcecie być dalej traktowani jak zwierzęta a nie jak ludzie.
7
Zamek 2017-06-04 17:58
Obiecali wolne po Bożym Ciele na zebraniu,zrobia wszystko żeby było.I zrobili na zamkach ludzie urlopów mają ponad 30 dni,ale jak chcą wolny weekend to niech sobie odpracuja w sobotę piątek.To też przekonuje do strajku oprócz braku podwyżek i złego traktowania przez koordynatorów i Pana kierownika.
9
Hanka 2017-06-04 19:23
No nareszcie jakieś mądre słowa. Strajk jest nie unikniony. I Tak sie dziwię ze tyle wytrzymalismy . Bycie traktowanym poniżej godności zastraszania dyskryminacja zero urlopu głodowe pensje no i mamy prosty przepis na strajk. Zarządzanie strachem się skończyło.
9
A.C. 2017-06-04 21:13
Carver do wymiany !!!
14
zamek 2017-06-04 21:15
Doprowadził do burdelu jakiego tu nie było nigdy
17
Uuuuuu 2017-06-05 16:11
Brawo dla pani koordynator i liderów z Opla co niektórzy pracownicy przychodzą do pracy pod wpływem alkoholu ale oczywiście wszyscy udają że wszystko jest ok takiego bałaganu to tu jeszcze nie było
8
sfrtfhn 2017-06-05 23:04
I w dodatku to już nie pierwszy raz ten koleś przychodzi do pracy na bani!!!
4
Latający 2017-06-05 23:56
Ja tam lubie chodzic do pracy na bani, choc nieraz takie klepy przezywalem, ze masakra...
Wystarczy zrobic norme a czasem jest nawet fajnie...
Dziewczyna z zamkow 2017-06-06 18:55
Sama czułam od tego kolesia alkohol i jeszcze ten łeb rozwalony....
1
Stokrotka 2017-06-06 21:08
Szkot, a oni są skąpiradłami. Do wymiany :-)
4
Kuleczka 2017-06-07 11:16
Takich rzeczy się nie pisze na forum.Puknij się w łeb. Co Cię to interesuje.Wpadnie to sam .Szkoda że nie napisałaś kto to.Zajmij się swoją osobą .Ja pi...le żenada.
2
kuki 2017-06-07 12:42
A ja myślę, że teraz nie patrzą czy trzeźwy czy pijany. Sztuka się liczy. Nieusprawiedliwione nieobecności ci darują bylebyś dalej pracował. Bo jak nie ty, to kto? :)
3
hahahaha 2017-06-07 13:20
Już wiemy do kogo czuje pociąg Kuleczka :-D pijany, czy wypity stwarza zagrożenie na linii, nie tylko dla siebie. Ale o tym nie myślisz? W ogóle myślisz?
2
Ziuta 2017-06-07 18:14
No i sobie pogadaliscie niby wszyscy byli murem za strajkiem a efekt jaki ? Baliscie się zawsze i nic sie nie zmienilo .Chcecie się zwolnić po wakacjach to co wam zależy ale nie najlepiej gadać a potem się ładnie wycofać. To Wy jesteście winni niskich stawek bo nie umiecie walczyć. Tylko gadać umiecie.
14
Hugo 2017-06-07 18:53
Jedyne co umiecie to gadać kto ma jakie tipsy albo ile kto na kochanek . Mnie interesuje tylko kasa i godne warunki pracy i o to chce walczyc bo po to tu przychodze. Ludzie czy wam wystarcza 30 groszy podwyżki tak mało się cenicie ???!!!!Walczmy do końca o godna pracę !!!
12
za strajkiem 2017-06-07 18:54
ja w dalszym ciągu jestem za strajkiem i ludzie z którymi rozmawiam też a jak będzie zobaczymy doszliśmy już daleko więc ludzie nie cofajcie się znowu do tyłu
10
Dziewczyna z zamkow 2017-06-07 21:05
Sam się puknij w łeb jak Ci odpowiada praca z patologia społeczną to fajnie masz. Pewnie sam przychodzisz na bani skoro tak kolegi bronisz. Ten zakład schodzi na psy. O ludziach nie wspomnę.
3
magnowiec 2017-06-07 22:35
To czemu nie zgłosiłaś tego? Na forum jesteś taka cwana i odważna? Może jeszcze pobijesz brawa dyrektorowi albo bhp bo też akurat przechodzili i patrz jakimś trafem nie zauważyli podchmielonego goscia. Zawsze można alkomaty zakupić i dać na każdą ambonkę.Napisz kaizena śmierdziuchu to może 200zl ci wpadnie.
2
bleee 2017-06-08 12:50
Wszyscy co tak bronicie gościa zastanówcie się teraz czy dalej tak by było gdyby ten pijany gościu wyszedł z pracy, wsiadł za kierownice i wracając z pracy potrącił na pasach was lub kogoś z waszej rodziny! Czy dalej tak byście bronili kolegi??? Czy wtedy dalej inni wyzywani byli od podpir....czy??
3
POD 2017-06-08 19:14
KTO ZA STRAJKIEM?ZA LUDZKIM TRAKTOWANIEM PRACOWNIKÓW?ZA GODZIWĄ PENSJĄ A NIE JAŁMUŻNĄ?
KTO SIĘ NIE BOI O WŁASNĄ DUPĘ?A KTO WYMIĘKA ALE PODWYŻKĘ WYWALCZONĄ I RYZYKOWANĄ PRZEZ INNYCH WEZMIE I JESZCZE SKRYTYKUJE ZWIĄZKI,ŻE ZA MAŁO?TAKIE OSOBY POWINNY MIEĆ HONOR I W SYTUACJI WYGRANEJ ZAKŁADU NIE PRZYJĄĆ WYWALCZONEJ PODWYŻKI.NA MERCEDESIE CZY M-LATCH TAK DOBRZE TRAKTUJE SIĘ LUDZI CZY SĄ TAK ZASTRASZENI ŻE BOJĄ SIĘ POWIEDZIEĆ TAK STRAJKOWI,ŻEBY CZASEM NIKT NIE DONIÓSŁ I Z TEJ SUPER PRACY RATUJĄCEJ ŻYCIE NIE ZWOLNIŁ?DOBRZE PODNOŚNIKI MÓWIŁY ŻE MERCEDES I M-LATCH STCHÓRZY.
12
Podnosniki 2017-06-08 21:40
My podnośniki walczymy do końca bo mamy jeszcze odrobinę honoru i mocne tyłki a zameczkom podziekujemy za wsparcie umiecie tylko szybko sikac bo tego was nauczyli ale wam to przecież odpowiada Pozdrawiamy
11
Montazysta 2017-06-08 22:42
Potraficie tylko udupiać Siebie nawzajem. Nic razem nie możecie zrobić tylko kablowanie bo ci maja 7 minut przerwy wzajemnie miedzy liniami. Gdy przyszła szansa by chociaż troszke zmienic zarobki w tym syfie nie macie jaj by spróbować. Oczywiscie najwiecej maja do powiedzenia osoby które nie beda strajkować. Podnosniki pozdrawiają.
16
Baniak 2017-06-08 23:30
Nie no ludzie, normalnie żal.pl! Chodzą ziomy ze solidarności, pytają się kto jak się zapatruje na strajk, a ja słyszę że ten i tamta nie wie co ma robić! No to co to ku**a jest przedszkole? Se dzwońcie do wróżba Macieja może wam podpowie! Szacun dla będących za strajkiem. A dla reszty: jesteście żałośni. Ale potem będziecie najgłośniej drzeć ryja: no tak, tyle naobiecywali a 30 gr załatwili. STRAAAAAAAAAAAAAAAAJK!!!
16
Hanka 2017-06-09 16:43
No Nie zle wsparcie i podziękowanie dla związków. Jestem rozzalona postawą ludzi. Co wy robicie. Tyle pracy na nic.
12
Ja 2017-06-09 18:11
Jakie 30 gros, złotówkę w sumie dostaliśmy
1
Montazysta 2017-06-10 08:32
Tylko 70 gr dał sam zakład by osiągnąć stawkę minimalna na umowie o pracę 12 brutto dla randstadu wiec co to kur... za podwyżka się pytam ?
3
Ok. 5+++ 2017-06-10 15:57
Panie montażysto.Jeżeli chcesz zabierać głos,to dokształć się, bo nie wiesz o czym piszesz. W ogóle mylisz pojęcia. Stawka 12 zł jest na umowę zlecenie, tak więc firma nie musiała zwiększać wynagrodzeń,a umowę tymczasową i stałą można porównywać tylko z najniższą krajową tzn. 2000 zł. Powtórzę: minimalna stawka 12 zł jest dla umowy zlecenia, a dla umowy o pracę minimalna płaca wynosi 2000 zł. Tak więc zakład nie musiał nic osiągać. Oczywiście to nie znaczy, że nie powinien dać podwyżki.
Montazysta 2017-06-12 10:40
Okej przyznaje sie do bledu pomylilem sie ale to byloby smieszne gdyby osoby z agencji mialy stawke ponizej 12 brutto gdzie daja na umowie zlecenie a przecież jest umowa o prace. A oni wzieli tu zabrali tam dali mydlac ludziom oczy. Jest tak pieknie to powiedzcie mi dlaczego ludzie stąd uciekają do innych zakladow a nie odwrotnie. Chcecie to przyjmijcie jałmuzne 30 gr a pozniej bedziecie narzekać że wam brakuje do 10.
1
Hanka 2017-06-12 16:59
Czytałam komunikat. Ludzie albo wszyscy pójdziemy w jednym kierunku albo nic nie będzie. Teraz psy możemy wieszać tylko na tych co byli nie zdecydowani i na nie. Sami sobie zapracowalismy na ten dzień. W lipcu dalej będą związki startować o podwyżki mam nadzieję ze teraz już ich nikt nie zawiedzie.
11
Stary pracownik 2017-06-13 19:44
Złotówkę dostali premie zabrali wyszło na 0 a wy dalej wierzcie w związki. ... jeśli teraz się nie udało jak było już tak blisko to zapomnijcie ze będzie lepiej!!! Za długo tutaj pracuje związki zawsze dużo szumiały a wychodzilo jak zawsze tym razem tak samo. Możecie się obrażać za ta wypowiedź ale niestety takie są realia juz od 15 lat...
4
Hanka 2017-06-13 19:57
Żal mi jest komentować to co piszesz. Pracujesz 15 lat i dalej chcesz aby ktoś inny wszystko załatwił . Teraz wszystko zależy od wszystkich tak jest. Dopóki tego nie zrozumiemy będzie jak bedzie.
7
normalnie kretyn 2017-06-13 20:22
głąbie kapuściany, w tym roku związki dały z siebie wszystko a ludzie ich wycyckali. Związki doszły do momentu strajku i ludzie się wystraszyli. Taki jak ty pewnie, też dużo ryczysz a mało mleka dajesz. Jesteś żałosny i swoją wypowiedzią obrażasz ludzi, którzy chcieli strajkować aby pomóc związkom wywalczyć dla siebie podwyżki. Płacz pajacu płacz teraz, tyle ci pozostało
13
za strajkiem 2017-06-14 12:13
Dziękujemy Ci stary pracowniku bo to dzięki takim jak Ty mamy to co mamy aż żal czytać to co piszesz najlepiej schować głowę w piasek i liczyć na to że inni za Ciebie wszystko załatwią
3
Fiłosof 2017-06-14 12:54
Spokojnie. Obrażać się za taką wypowiedź? Nie ma sensu. Ale już pogratulować toku myślenia to jak najbardziej. Człowieku powiedz mi jak chcesz pojechać samochodem nie mając paliwa? Jak skoczysz na bungee bez liny? Jak upieczesz chleb bez składników? NO TO JAK ZORGANIZUJESZ STRAJK BEZ LUDZI??!!??!! Kupisz sobie na Allegro? Związki są winne? Nie, to ludzie nie są gotowi. Związki walczyły do końca, natomiast ludzie wymiękli jeszcze przed końcem. Przemyśl 67 razy zanim napiszesz takiego paszkwila na drugi raz. A potem dla pewności przysiądź nad tym jeszcze z 50 razy.
16
Stary pracownik 2017-06-19 20:59
I tak właśnie wszystko zalatwiacie jak wygląda twój komentarz byle co byle napisac. A porównania ehh. Brał słów. Zapewne cala noc nat tym myslałeś. Jesli liczycie ze w tym zakładzie kiedykolwiek wszyscy będą za... to powodzenia... przepracujecie trochę to będziecie mogli coś powiedzieć a tak zostaje wam tylko napinane się online no ale chociaż tak sobie poprawicie humor tymi wywalczonymi "podwyżkami"
1
Stary pracownik 2017-06-19 20:59
I tak właśnie wszystko zalatwiacie jak wygląda twój komentarz byle co byle napisac. A porównania ehh. Brał słów. Zapewne cala noc nat tym myslałeś. Jesli liczycie ze w tym zakładzie kiedykolwiek wszyscy będą za... to powodzenia... przepracujecie trochę to będziecie mogli coś powiedzieć a tak zostaje wam tylko napinane się online no ale chociaż tak sobie poprawicie humor tymi wywalczonymi "podwyżkami"
1
Pawel 2017-06-19 22:51
Zawsze można ponazekac nie ? W tym naprawdę jestescie dobrzy poosadzac poplotkowac i wydać opinie . Jest mi żal starych pracowników ze otwarcie przyznają że godzą sie na to wszystko. Ile trzeba aby obudzić w was odrobinę szacunku dla samych siebie? Dalszy komentarz zbędny ....
8
Mlody pracownik 2017-06-20 10:23
Wez zmien nika na stary debil
6
za strajkiem 2017-06-20 15:38
dzięki takim osobom jak Ty nigdy w tym zakładzie nie będzie jedności
5
Fiłosof 2017-06-21 00:28
Porównania Ci się nie podobają? No cóż, w takim razie nie mam już pojęcia jak Ci wytłumaczyć, czemu strajku nie było. Nie ma zgody w tym zakładzie? Tu nie mogę zaprzeczyć. Jesteś reprezentantem grupy stosującej strategię strusia z syndromem szczekającego psa, łeb w piasek a potem drzeć mordę ŻE INNI NIC ZA CIEBIE NIE ZAŁATWILI! I muszę Cię zawieść, odpowiedzi na taką ślepotę umysłową nasuwają mi się natychmiast, noc mogę przespać normalnie bez zastanawiania się. Ale każdy ma swój rozum. Chcesz, żeby pluto na Ciebie a Ty uparcie będziesz gadał, że deszcz pada? Droga wolna. Tylko ciekawe dokąd Cię ona zaprowadzi?
4
Pracownik 2017-06-21 07:52
No i dalej tyracie za grosze bo wystraszyliscie się strajku , wzieliście jałmużnę,nie liczcie już na szacunek w tym zakładzie.Teraz tylko 100 procent normy,nadgodziny żeby sobie dorobić do jako takiej wypłaty ,poganianie przez liderów i koordynatorów przy 30 stopniach w blaszanej hali i wentylatorach mielacych gorące powietrze.Podziekujcie sami sobie że baliscie się poprawić sytuację w tym zakładzie.zal.
8
Hanka 2017-06-21 08:06
Pewnie ze tak. Ale nie ma co patrzeć wstecz teraz w lipcu znów mają złożyć żądania i podwyżkę dla wszystkich. Mam nadzieję ze każdy wyciągnął wnioski i teraz stanie na wysokosci zadania jak dorosły a nie dziecko. Mnie nie trzeba przekonywac do strajku mam swoj rozum godnosc i szacunek do siebie sama podejmuję decyzje to jest moje zycie i moja wola. Niech kazdy z was odpowie sobie sam czego chce drugiej szansy nie będzie.
4
Pawel 2017-06-21 08:12
Ludzie jesli jest gorąco kazdy ma prawo jesli sie źle poczuje przerwac prace zgodnie z kodeksem pracy. Zglaszac od razu nie badz sie dzwonic do pipu jesli jest cos nie tak o tego sie nie umiera. Jedno zgloszenie nic nie da ale 20/30 to już jest dla nich problem.
5
Hanka 2017-06-21 08:23
Wlasnie pisać dzwonić do Pip. Nie ma co sieć bac to jest anonimowe. Mój mąż wielokrotnie sam dzwoni i zawsze jest efekt. Pomyślcie jeśli duża grupa ludzi da takie samo zgloszenie jaki będzie efekt.
6
Mati 2017-06-22 14:56
No czytałem pismo odnośnie urlopów jednak związki idą dalej. Najpierw walka o kasę teraz poprawa warunków pracy i w lipcu znów kasa no zaczyna mi się to podobać. Powiem tak że jeśli bedą mieli poparcie ludzi to moze to całkiem fajnie wyglądać. Widać że cisną dalej i tak ma być.
3
Bober 2017-06-22 17:40
Fajnie ze walcza ale nic to nie zmieni. I tak sie dziwie ze po tym jak ich ludzie wycyckali to nadal chce im cos robic bo ja bym frajerstwu srodkowy palec pokazal skoro chca w gnoju siedziecCiesze sie ze komus zalezy na zmianach w tym syfie ale dojda do pewnego momentu i znowu lajzy zwani pracownikami sie odwroca. Ja nie wierze w ten zaklad, trzymam kciuki ale nie wierze
3
piwo po pracy 2017-06-22 23:19
Troche wiary czlowieku. Ja sie ciesze ze ludzie ze zwiazku sie nie zrazaja tylko mimo niepowodzenia ze strajkiem czepiaja sie dalej firmy. Olej Bober siusiumajtkow tylko mysl sam. Jak byles za strajkiem to badz nadal. Ja bylem i nadal jestem gotowy. chlopaki zwiazkowcy idzcie do przodu, jakis gnoj sie zawsze znajdzie co sam sie zesral ale bedzie zwalal na was.
4
Zostaw swoją opinię o Magna Automotive (Poland) sp .z o.o. - Dąbrowa Górnicza
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Magna Automotive (Poland) sp .z o.o.