logo ZPC Mieszko SA

ZPC Mieszko SA

Racibórz

Opinie o ZPC Mieszko SA

mika 2014-10-09 10:38:55
Też w piątek. No ale nie wiem teraz czy warto jechać.
1
Kotka 2014-10-10 17:49:31
Masz racje to paranoja tam ludzi traktują jak zwierzęta bez przerwy gnoją i zmuszają do pracy w weekendy
Ronaldo 2014-10-10 19:10:53
Nie wiem jakie sa u Was realia pracy, jkie pensje, jaki dodatki. Każda firma ma problemy związane z zarobkami. Czy możecie powiedzieć ile ok zarabia lider ile operator ile mechanik. Może jestem ciekaw ale bardziej chciałbym porównać do pensji w swojej firmie. Ja oczywiście odwdzięczę się tym samym
Ronaldo 2014-10-11 16:02:19
Do Mika dlaczego uwazasz ze ja cwaniakuje. Ani jedno słowo o tym nie świadczy. Rzeczywiście pracuje w innej firmie i chciałbym wiedzieć ile się u Was zarabia. Czy to jest oznaka cwaniactwa...chyba nie. Napisałem ze odwdziecze się tym samym czyli podań ile u mnie w firmie ludzie na podobnych stanowiskach zarabiaja
3
Ronaldo 2014-10-11 16:02:50
Do Mika dlaczego uwazasz ze ja cwaniakuje. Ani jedno słowo o tym nie świadczy. Rzeczywiście pracuje w innej firmie i chciałbym wiedzieć ile się u Was zarabia. Czy to jest oznaka cwaniactwa...chyba nie. Napisałem ze odwdziecze się tym samym czyli podań ile u mnie w firmie ludzie na podobnych stanowiskach zarabiaja
nick 2014-10-11 20:11:08
mika i jak na tych rozmowach. mowili cos o zarobkach. mam jechac w przyszłym tygodniu i sie zastanawiam.
1
vouch 2014-10-14 12:43:17
witam. Ile zarabiają PH w Mieszku chodzi o rynek nowoczesny - SIECI i czy auta mają kratę i gps ??
2
mika 2014-10-15 10:30:51
Nic nie wspominali. Dopiero jak zakwalifikuje się na drugi etap to mi to zdradza.
agusia78 2014-10-15 13:47:07
napewno za piataka tym co 1 raz sa .... wiem bo sama 1 raz jestem .... liczby na moim koncie bankowym nie kłamia
1
martino 2014-10-15 23:04:58
Serio są tam takie niskie zarobki na produkcji?????!!!!

to chyba macie umowę zlecenie że dają wam po 5zł
1
nick 2014-10-16 19:30:29
na jaki rejon aplikujesz, bo ofert pracy na PH Mieszko jest od groma :-)
abbronzato 2014-10-16 22:20:52
I jak tam ? Czy ktos sie dostal na 2 etap na PH ??
elomelo 2014-10-20 19:39:12
ja złożyłem aplikacje na ph bielsko, czekam na odp. dziś dostałem info. że skontaktują się w tym tygodniu. jakie tam są warunki, wie ktoś coś?
nick 2014-10-21 12:08:51
jeszcze cisza. maja czas na odpowiedz do końca tygodnia.
abbronzato 2014-10-24 20:00:05
I jak odezwal sie ktos do was ??
xxx 2014-10-24 20:01:10
a nie wiecie czy dostal sie ktos na Krakow???
bez cwaniactwa 2014-10-25 21:12:03
samochod sluzbowy tzn.ze nie na prywatne jazdy,tzn gps
ag.lasz 2014-11-01 22:35:01
Samochod tylko i wylacznie do uzywania w czasie pracy... plus gps i zakaz uzywania w weekendy i poza godz. pracy.... z tego co zauwazylam praktycznie raz na tydzien bylam sprawdzana przez firme zewnetrzna... totalny brak zaufania do pracownika...
Voucher 2014-11-05 17:54:50
Ktoś sie orientuje jakie auta dają dla ph sieci czy maja kratkę tzn 2 siedzienia i czy sa obklejone?? I ile można średnio zarobić na miesiąc jako pH sieci?? Pozdrawiam
1
taxi x 2014-11-20 23:54:04
auta skody fabie, sympatycznie oklejone, mają GPS, zarobki kiepskie 2500 brutto plus premia ale jak wyrobisz min 90 % planu to możesz liczyć na jakąś kasę tak to góra 200-300 zł premii czyli netto wychodzi 2000 zł, spore regiony i wygórowane targety czasami nierealne na obsługiwany region.
prawda 32 2014-11-21 00:09:21
no to już jakaś bzdura !!! nikt nikogo nie zmusza do pracy w weekendy a tym bardziej w Mieszko.Poza tym każdy jest dorosły i może się sprzeciwić takiemu traktowaniu to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeszcze nikt nikogo nie zwolnił za to, że sprzeciwił się pracy w wolne dni.Pod tym względem Mieszko jest O.K.
Były PH 2014-11-21 17:04:13
Warunki na stanowisku PH ds detalu:
Podstawa 2000 brutto + premia (ok. 105 % podstawy). Na czysto ok. 2700 zł można wyciągnąć przy wyrobieniu 100 % planu. Premia płacona od 90 % planu. Auto to Skoda Fabia 2011r. z GPS, również do użytku prywatnego w weekendy (chyba, że coś się zmieniło przez ostatnie 6 m-cy). Dodatkowo karta Multisporta za 45 zł miesięcznie (opcjonalnie) + prywatna opieka medyczna fundowana przez firmę. PH obsługuje większe sklepy detaliczne. W bazie ok. 160 sklepów. Atmosfera jak dla mnie ok. Ciśnienie jak wszędzie. Jak jesteś systematyczny, uczciwy i pracowity to premię zrobisz. Leserzy jak wszędzie pomarudzą i zmienią robotę. Oczywiście niezbędne jest znalezienie jakiegoś produktu na luz, który u Ciebie będzie dobrze rotować. Bez tego może być ciężko. Ja pracę polecam i w sumie bardzo miło wspominam pracę w tej firmie. No ale zmieniłem branżę więc to inna bajka już.
2
rafirafi 2014-12-04 11:58:39
Witam
Poszukuję osoby do wspólnego dojazdu z okolic Włodzienina,Wojnowic,Nowa Cerekiew lub Kietrz.Praca w godz.6.00 do 14.00.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy na adres:rafirafi77@op.pl.
Pozdrawiam
ziolo 2015-03-24 09:41:40
Witam i pytam - czy pamiętacie panią z hr Magd... J.... Ciekawi mnie czy była lubiana przez pracowników i jakie miała do nich podejście... Niestety mam ta nieprzyjemność pracowania z nią w jednym zakładzie i nie raz miałem ochotę się przez nią zwolnić...
fachowiec 2015-03-26 08:42:17
na Magdę J radzę uważać....
Agun 2015-07-02 18:55:08
Jako magazynier, niskie zarobki, czasami brakuje ludzi do pracy i trzeba robić za dwóch. Ludzie którzy pracują tam na stałe są bez ambicji. Taka dobra praca na jakiś czas lub w celu zdobycia doświadczenia.
koko 2015-08-13 17:54:25
Dla mnie to ta firma nie kwalifikuje sie do niczego pierwsze szukajom ludzi do pracy I wiecznie maja jakies problem a ma pan to a tamto mozna szalu dostac jesli szukam ludzi to mowie czeba miec to I to a nie robic ludzi w wariatow na zachodzie takiego burdelu nie ma jak w polsce .ludzie ogarnijcie sie nie zyjemy nasal w komunizmie
3
szkoda gadac 2015-08-20 16:55:57
najnowsze wieści o stawce godzinowej przy umowie zleceniu dla nowych: 7,50 zl brutto :))) (nie wiem ile placa tym, ktorzy juz na sezon u nich robili ale mozliwe, ze tyle samo)... smiechu warte, dla desperatow albo tych, ktorzy chodza do roboty dla rozrywki...
2
szkoda gadac 2015-08-27 13:27:08
tak chodzi o produkcje, malo tego ze placa gorosze, slyszalam, ze trzeba zapier... jak dziki wol bo tym zatrudnionym na stale leniwym starym babom nie chce sie pracowac no i atmosfera jest straszna, bo te stale chyba boja sie, ze ktos im odbierze miejsce pracy i strasznie tepia zleceniowcow :) plus raczej obowiazkowe soboty bez zadnego dodatku, caly czas zastanawiam sie czy tam isc ale chyba zrezygnuje
2
darek 2015-09-01 09:59:00
a ja w mieszko jako przedstawiciel zarabiam 8000 netto na rękę miesięcznie jak się chce to mozna
adaś 2015-09-16 20:12:02
witam.Czy ktoś pracuje lub pracował w Mieszku w starej wieży ciśnień?Jakie są zarobki i jaka atmosfera w pracy?Zastanawiam się czy iść tam pracować!
1razzzzz 2015-10-05 09:58:44
Witam jezdzi ktos teraz przez rydultowy na 1 zmiane na dzial 2 czekolady? Jesli tak to prosze o kontakt gdyz szukam transportu do pracy - email tobiksandi93@gmail.com
maks 2015-10-25 17:28:59
ja pracuje w mieszko sezoniowo i nie narzekam na prace.placa moze niejest za wysoka ale lepsze to niz nic
wera 2015-10-26 17:36:43
Miedlugo podejme prace tam.Krążą opinie o starych wyjadaczkach.Tępią nowych..czy yo prawda?
5
x 2015-11-14 21:21:43
Niedawno byłem na rozmowie kwalifikacyjnej - tak kompetentnych, świadomych i sympatycznych zarazem rekruterów nie spotkałem nigdzie indziej. Jeżeli cała kadra zarządzająca jest na tym samym poziomie, to wróżę firmie duży sukces.
Dziękuję za możliwość porozmawiania z Państwem. Ta rozmowa dała mi więcej niż niejedno szkolenie.
OL 2015-11-24 08:53:06
Do osoby X ,która była na rozmowie, jak długo trwała twoja rozmowa i czy od razu otrzymales odpowiedź ? Pytam bo mam rozmowę w piątek i trochę się denerwuje
obserwator 2015-12-05 22:08:13
Witam wszystkie dziewczyny głównie.
Praca na produkcji to jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na marną stawkę...
Nie polecam, i na prawdę szkoda niszczyć sobie własną psychikę.
3
monalisa 2016-01-28 00:38:46
przeczytalam forum od pierwszej strony i jestem w szoku: w 2010 roku stawka na um. zlecenie brutto za godzine wynosila 7 zl a obecnie w 2016 roku 7,50, czyli: w 2010 r. w stosunku do stawki godzinowej wyliczonej z umowy o prace roznica wynosila tylko troszke ponad 1 zl. (w 2010 stawka godzinowa na umowe o prace wynosila 8,16 brutto) a obecnie przy umowie o prace stawka godzinowa wychodzi 11 zl brutto wiec roznica to 3,5 zlotego !!! a jak dodac do tego jeszcze brak urlopow i premii ... firma zamiast isc do przodu to sie cofa i to wielkimi krokami...wstyd
1
xxl 2016-03-16 16:59:39
a jak tam w utrzymaniu ruchu? Są jakieś nabory? Jaka atmosfera?
mieszka 2016-08-01 22:49:19
jaka stawka godzinowa w tym sezonie za prace na produkcji? przyjmuj juz sezonowych?
Robert 2016-08-29 08:20:51
Ostatnio w ogłoszeniach pojawiło się ogłoszenie, że poszukują technologa do zakładu w Raciborzu. Czy ktoś może napisać jak wygląda praca w tym zakładzie? Dodatkowo oferują benefity pracownicze w postaci m.in.: karta multisport oraz prywatną opiekę medyczną.
Matek 2016-09-20 20:03:38
WI tam. Chciałbym się dowiedzieć w sprawie pakowacz w firmie Mieszko jakie są warunki
3
Matek 2016-09-22 15:36:02
Czy praca jest ciężka na pakowaczu?
szera 2016-09-22 15:56:00
na pakowaniu lekko nigdy nie ma, ciekawe tylko jaki system pracy
,,Mieszko" 2016-11-15 00:56:59
Witam.
Niedawno rozpoczęła się moja praca w Mieszku.Pozornie początek poznawało się współpracowników lecz z czasem NIESTETY pokazali swe prawdziwe oblicza.
Np.Jeżeli kryterium oceny pracowniczki-ka zależy od ilości plot jakie zdoła tzw koordynator-ka(przerost treści nad formą,,)zgromadzić na temat osoby a nie praktyczne zaangażowanie osoby w produkcję,jej zainteresowanie produkcją,plany na przyszłość związane z tym zakładem to to jakieś nieporozumienie i przestaję się dziwić że nikt tam nie chce pracować.
Może nowy dyrektor coś zmieni i zainteresuje się jak realnie wygląda tu praca.
Ludzie ambitni mający swoje zdanie nie są tam mile widziani.Niestety.A szkoda.Bo zakład ma poważnie fajny produkt,którym można Polaków zachęcić.Ale gdy panuje taka ,,amatorka" w dziedzinie kryteriów oceny pracowników przez pryzmat pozyskanych plot...
Nie oszukujmy się.Możemy mieć ekstra ekipę w kadrach i innych działach.Jest tam grono fachowców ale co z tego jak niekompetentne osoby DUUUŻO niższego szczebla skutecznie odstraszają osoby,które by chciały zaangażować się w produkcję i produkt.Bo to nasze.Z Raciborza a Polska to poznała.
Niestety ale w trybie natychmiastowym szukam czegoś innego.A szkoda bo to fajna praca,którą skutecznie potrafią niekompetentne osoby sprawić żeby zrezygnować.
Karola 2016-11-15 08:02:29
Może warto jednak cos zmienić a nie uciekać czy chować głowę w piasek. Skoro produkty fajne i ludzie tez. Na pewno jest wokół Ciebie ktoś mądry, kto pomoże odnaleźć sie - jakiś lider, kierownik czy chociażby ktoś z działu personalnego. Ja tez pracuje w Mieszko i uważam ze ta firma ma potencjał . Zreszta Nie wiadomo gdzie trafisz dalej. Lepiej spróbować tutaj.
Mateo 2016-11-21 13:43:43
Mam pytanie o wynagrodzenie po umowie na czas próbny jakie wynosi?
Karola 2016-11-21 17:20:22
To zależy od stanowiska. Na jakie stanowisko aplikujesz?
Mateo 2016-11-22 14:59:04
Na kuchni
Mieszko 2016-11-29 20:46:11
Witam Panią ,,Karolę".
Jak wnioskuję jest Pani z działu PR lub odpowiedniczką.
To nie ,,chowanie głowy w piasek" etc.
Proszę o podanie maila lub gg to porozmawiamy.
Pozdrawiam Panią.


Zostaw swoją opinię o ZPC Mieszko SA - Racibórz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPC Mieszko SA