logo ZPC Mieszko SA

ZPC Mieszko SA

Racibórz

Opinie o ZPC Mieszko SA

szkoda gadac 2015-08-20 16:55
najnowsze wieści o stawce godzinowej przy umowie zleceniu dla nowych: 7,50 zl brutto :))) (nie wiem ile placa tym, ktorzy juz na sezon u nich robili ale mozliwe, ze tyle samo)... smiechu warte, dla desperatow albo tych, ktorzy chodza do roboty dla rozrywki...
3
szkoda gadac 2015-08-27 13:27
tak chodzi o produkcje, malo tego ze placa gorosze, slyszalam, ze trzeba zapier... jak dziki wol bo tym zatrudnionym na stale leniwym starym babom nie chce sie pracowac no i atmosfera jest straszna, bo te stale chyba boja sie, ze ktos im odbierze miejsce pracy i strasznie tepia zleceniowcow :) plus raczej obowiazkowe soboty bez zadnego dodatku, caly czas zastanawiam sie czy tam isc ale chyba zrezygnuje
5
darek 2015-09-01 09:59
a ja w mieszko jako przedstawiciel zarabiam 8000 netto na rękę miesięcznie jak się chce to mozna
adaś 2015-09-16 20:12
witam.Czy ktoś pracuje lub pracował w Mieszku w starej wieży ciśnień?Jakie są zarobki i jaka atmosfera w pracy?Zastanawiam się czy iść tam pracować!
1razzzzz 2015-10-05 09:58
Witam jezdzi ktos teraz przez rydultowy na 1 zmiane na dzial 2 czekolady? Jesli tak to prosze o kontakt gdyz szukam transportu do pracy - email tobiksandi93@gmail.com
maks 2015-10-25 17:28
ja pracuje w mieszko sezoniowo i nie narzekam na prace.placa moze niejest za wysoka ale lepsze to niz nic
1
wera 2015-10-26 17:36
Miedlugo podejme prace tam.Krążą opinie o starych wyjadaczkach.Tępią nowych..czy yo prawda?
7
x 2015-11-14 21:21
Niedawno byłem na rozmowie kwalifikacyjnej - tak kompetentnych, świadomych i sympatycznych zarazem rekruterów nie spotkałem nigdzie indziej. Jeżeli cała kadra zarządzająca jest na tym samym poziomie, to wróżę firmie duży sukces.
Dziękuję za możliwość porozmawiania z Państwem. Ta rozmowa dała mi więcej niż niejedno szkolenie.
OL 2015-11-24 08:53
Do osoby X ,która była na rozmowie, jak długo trwała twoja rozmowa i czy od razu otrzymales odpowiedź ? Pytam bo mam rozmowę w piątek i trochę się denerwuje
obserwator 2015-12-05 22:08
Witam wszystkie dziewczyny głównie.
Praca na produkcji to jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na marną stawkę...
Nie polecam, i na prawdę szkoda niszczyć sobie własną psychikę.
5
monalisa 2016-01-28 00:38
przeczytalam forum od pierwszej strony i jestem w szoku: w 2010 roku stawka na um. zlecenie brutto za godzine wynosila 7 zl a obecnie w 2016 roku 7,50, czyli: w 2010 r. w stosunku do stawki godzinowej wyliczonej z umowy o prace roznica wynosila tylko troszke ponad 1 zl. (w 2010 stawka godzinowa na umowe o prace wynosila 8,16 brutto) a obecnie przy umowie o prace stawka godzinowa wychodzi 11 zl brutto wiec roznica to 3,5 zlotego !!! a jak dodac do tego jeszcze brak urlopow i premii ... firma zamiast isc do przodu to sie cofa i to wielkimi krokami...wstyd
4
xxl 2016-03-16 16:59
a jak tam w utrzymaniu ruchu? Są jakieś nabory? Jaka atmosfera?
mieszka 2016-08-01 22:49
jaka stawka godzinowa w tym sezonie za prace na produkcji? przyjmuj juz sezonowych?
Robert 2016-08-29 08:20
Ostatnio w ogłoszeniach pojawiło się ogłoszenie, że poszukują technologa do zakładu w Raciborzu. Czy ktoś może napisać jak wygląda praca w tym zakładzie? Dodatkowo oferują benefity pracownicze w postaci m.in.: karta multisport oraz prywatną opiekę medyczną.
Matek 2016-09-20 20:03
WI tam. Chciałbym się dowiedzieć w sprawie pakowacz w firmie Mieszko jakie są warunki
4
Matek 2016-09-22 15:36
Czy praca jest ciężka na pakowaczu?
szera 2016-09-22 15:56
na pakowaniu lekko nigdy nie ma, ciekawe tylko jaki system pracy
,,Mieszko" 2016-11-15 00:56
Witam.
Niedawno rozpoczęła się moja praca w Mieszku.Pozornie początek poznawało się współpracowników lecz z czasem NIESTETY pokazali swe prawdziwe oblicza.
Np.Jeżeli kryterium oceny pracowniczki-ka zależy od ilości plot jakie zdoła tzw koordynator-ka(przerost treści nad formą,,)zgromadzić na temat osoby a nie praktyczne zaangażowanie osoby w produkcję,jej zainteresowanie produkcją,plany na przyszłość związane z tym zakładem to to jakieś nieporozumienie i przestaję się dziwić że nikt tam nie chce pracować.
Może nowy dyrektor coś zmieni i zainteresuje się jak realnie wygląda tu praca.
Ludzie ambitni mający swoje zdanie nie są tam mile widziani.Niestety.A szkoda.Bo zakład ma poważnie fajny produkt,którym można Polaków zachęcić.Ale gdy panuje taka ,,amatorka" w dziedzinie kryteriów oceny pracowników przez pryzmat pozyskanych plot...
Nie oszukujmy się.Możemy mieć ekstra ekipę w kadrach i innych działach.Jest tam grono fachowców ale co z tego jak niekompetentne osoby DUUUŻO niższego szczebla skutecznie odstraszają osoby,które by chciały zaangażować się w produkcję i produkt.Bo to nasze.Z Raciborza a Polska to poznała.
Niestety ale w trybie natychmiastowym szukam czegoś innego.A szkoda bo to fajna praca,którą skutecznie potrafią niekompetentne osoby sprawić żeby zrezygnować.
5
Karola 2016-11-15 08:02
Może warto jednak cos zmienić a nie uciekać czy chować głowę w piasek. Skoro produkty fajne i ludzie tez. Na pewno jest wokół Ciebie ktoś mądry, kto pomoże odnaleźć sie - jakiś lider, kierownik czy chociażby ktoś z działu personalnego. Ja tez pracuje w Mieszko i uważam ze ta firma ma potencjał . Zreszta Nie wiadomo gdzie trafisz dalej. Lepiej spróbować tutaj.
Mateo 2016-11-21 13:43
Mam pytanie o wynagrodzenie po umowie na czas próbny jakie wynosi?
Karola 2016-11-21 17:20
To zależy od stanowiska. Na jakie stanowisko aplikujesz?
Mateo 2016-11-22 14:59
Na kuchni
1
Mieszko 2016-11-29 20:46
Witam Panią ,,Karolę".
Jak wnioskuję jest Pani z działu PR lub odpowiedniczką.
To nie ,,chowanie głowy w piasek" etc.
Proszę o podanie maila lub gg to porozmawiamy.
Pozdrawiam Panią.


x 2016-12-09 17:14
Nie polecam tej firmy osobom, które naprawdę chcą się czegoś nauczyć. Duża rotacja pracowników, bardzo zła atmosfera pracy,kiepskie zarobki i spory bałagan.
14
Raczek 2017-01-08 13:15
Nie zgadzam się z Tobą. Ta firma ma potencjał. Może nie odpowiada Ci ta branża to ją po prostu zmień.
Lidia z Krakowa 2017-01-15 15:35
Ja chciałabym napisać troszkę z innej beczki!
Słuchajcie takie michałki jakie robi Mieszko są najlepsze na świecie. Pyszne.Szkoda, że w Krakowie są tylko w Lidlu.Bardzo dziekuje i życzę powodzenia.
Lidia z Krakowa 2017-01-15 15:37
Ja chciałabym napisać troszkę z innej beczki!
Słuchajcie takie michałki jakie robi Mieszko są najlepsze na świecie. Pyszne.Szkoda, że w Krakowie są tylko w Lidlu.Bardzo dziekuje i życzę powodzenia.
Michaś 2017-01-18 09:03
Mam aplikować na PH do oddziału we Wrocławiu. Proszę o informacje jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? O co pytają? Jakiej pensji można oczekiwać na początku a jak to wygląda dalej.? Czy są jakieś premie?
jj 2017-02-17 20:20
Ta firma ma potencjał ale cały czas niewykorzystany. W tej firmie sukcesem jest odbudowywanie tego co utracili a nie realne zwiększenie sprzedaży. Jeżeli szef się chwali,że ma wzrosty u klienta ponieważ wprowadził produkt do większej ilości sklepów... to o czym tu mówimy...
Laborant 2017-03-07 22:02
O co chodzi z tym ciągłym poszukiwaniem laboranta do odzialu w raciborzu ? Az tak niewdzięczna ta posada ?
Iza 2017-03-08 10:33
@Laborant Myślę, że najlepiej jak skontaktujesz się bezpośrednio z firmą ZPC Mieszko SA na ich e-mail office@mieszko.pl pytając o to stanowisko.
nowa 2017-03-09 12:49
Jakie zarobki "+/-" ma asystent sprzedaży?
Natalia 2017-03-20 11:44
Co słychać w firmie ZPC Mieszko ? Tak mało wpisów jest ostatnio na tym forum ! Myślę, że to efekt dobrej firmy i dobrej pracy !. Napiszcie coś więcej.
supermek 2017-04-06 14:23
MOIM ZDANIEM TEN ZAKLAD BEDZIE TAK FUNKCJONOWAL TAK DALEJ TO JEST PORAZKA NIESTETY DLACZEGO SIE NIE ROZBUDUJE NA PRZYKLAD RYBNIK ,WODZISLAW FABRYKI SLODYCZY NA WIELKA SKALE JAK MONDELEZ DLACZEGO WLASCICIEL TAK ROBI TO JEST LENISTWO TEGO PRACODAWCZY WIELKA SZKODA ???!!!!!!!!!!!!!!!! I MIALBY WDZIECNOSC MIESZKANCOW TYCH MIAST I DOSTALBY NAGRODY OD PRACOWNIKU JAK PRACOWACZA ROKU I INNE ??!!!! LUKASZ Z RYBNIKA NOWIN FLORIANSKA
supermek 2017-04-06 14:25
MOIM ZDANIEM TEN ZAKLAD BEDZIE TAK FUNKCJONOWAL TAK DALEJ TO JEST PORAZKA NIESTETY DLACZEGO SIE NIE ROZBUDUJE NA PRZYKLAD RYBNIK ,WODZISLAW FABRYKI SLODYCZY NA WIELKA SKALE JAK MONDELEZ DLACZEGO WLASCICIEL TAK ROBI TO JEST LENISTWO TEGO PRACODAWCZY WIELKA SZKODA ???!!!!!!!!!!!!!!!! I MIALBY WDZIECNOSC MIESZKANCOW TYCH MIAST I DOSTALBY NAGRODY OD PRACOWNIKU JAK PRACOWACZA ROKU I INNE ??!!!! LUKASZ Z RYBNIKA NOWIN
Melody 2017-04-19 11:55
ZPC Mieszko to wieloletnia tradycja, znana marka myślę, że strategia władz firmy idzie w kierunku rozwoju!!.
Moniką 2017-07-03 18:50
Jakie tam jeżdżą autobusy
Proszę odpisać na mojego maila monika2325@vp.pl
monika 2017-07-05 19:30
ile tam idzie zarobic?? prosze odpisanie
Pracuś 2017-07-05 21:49
Czasami myślimy, że mamy rację ale nie wiemy wielu rzeczy i nie wiemy jakie działania zaplanowali szefowie. Dlatego myślę lepiej zostawić im te tematy.
Wiśnia 2017-07-07 22:37
Może praca laboranta nie jest aż tak niewdzięczna, ale na pewno szefowa jest niewdzięczna :) Nie liczy się z ludźmi i ich nie szanuje, a puki ona tam będzie, to przypuszczam, że ta oferta będzie praktycznie cały czas. Dużo ludzi się z tego śmieje, że jest tam taka rotacja pracowników, tylko że to nie jest śmieszne, a tragiczne. Tylko niestety, Ci co mieliby na to wpływ to albo nie widzą, albo nie chcą widzieć jak traktuje swoich pracowników.
4
Majka 2017-07-10 12:46
Mieszko to firma z bogatą historią i dla mnie jest super firmą. Być może nie pasuje niektórym coś lub ktoś w firmie i wtedy trzeba działać. Rozmawiać ze zwierzchnikiem lub odejść z firmy.
pracownik 2017-07-15 21:18
Nie polecam pracy w tej firmie wyzysk ,rotacja brak szacunku dla pracownika ,chamskie odzywki od przełożonych- porażka!
3
Majka 2017-07-17 08:16
Co takiego się wydarzyło , że tak ostro oceniasz firmę? Rotacja jest w każdej firmie i tego nie zmienimy ponieważ ludzie szukają innej pracy z różnych powodów.
Wykiwany 2017-07-19 15:44
Do pracownik 2017-07-15 21:18.
Wiesz jak mnie potraktowała firma?Musisz się szarpać z beczkami itd.Jeden po drógim na L4 kończą bo jak tam byłem to o sprzęt pomocniczy typu jakiś podnośnik mogłeś prosić i... no i tyle.A jak w czasie pracy coś ci się stało i skończyło się urazem kręgosłupa wypinają się na Ciebie.A Ty kończysz na rehabilitacji i czekasz na operację a tu niespodzianka.Nara.Umowa nie przedłużona.I zostajesz z uszkodzonym kręgosłupem.Nie masz pracy i jest fajnie.Polecam ten zakład.
A to co piszesz na moim dziale akurat nie miało miejsca.Na innym owszem ale tam akurat nie.Personel był ok szefowa też.Zmiana też była ok.Pewnie mówisz o 2.
Byłem przekonany że po rehabilitacji wrócę a tu niespodzianka.Odbieram pas ortopedyczny z NFZ a tu Pani mi mówi ale Pan już tam nie pracuje.
Więc masz pełną rację.
3
simon 2017-07-20 20:45
Na dziale czekolady zakład nr 2 ludzie traktowani jak śmieci szczególnie ci którzy przychodzą na sezon na umowę o prace tymczasową czyli niczym praktycznie nie różniącą się od umowy zlecenie.Stare baby pracujące tam na stałe wysługują się zleceniowcami a same siedzą i gówno robią i jeszcze cie obgadają z majstrową.Godziny pracy ci urywają a jak idziesz się upomnieć o swoje to nie wiedzą o co chodzi.Wszystkim wybierającym się tam do pracy życzymy powodzenia :-)
6
Roczek 2017-07-23 23:12
Pracuję tu od niedawna i jak na razie jestem bardzo zadowolony.
Pracownik 2017-08-02 09:26
Nie wiem skąd u niektórych tyle złości. Ja pracuje na czekoladzie zakład 2 od niedawana ale na mnie nikt nie krzyczy i majstrowa jest w porządku. Może po prostu nie trzeba być leniwym i miłym dla innych, a oni odwdzięcza się tym samym.
2
Mieszko 2017-08-09 15:16
Mieszko to historia i tradycja, może nie wszyscy potrafią to docenić. Tu się dobrze pracuje tylko trzeba pracować.! Mam już dość długi staż pracy w firmie to wiem co piszę. Generalnie to bardzo lubimy narzekać i pewnie dlatego niektórzy tylko tak potrafią funkcjonować.
1
była 2017-08-11 21:32
Niskie płace i chora atmosfera - nie warto.
2
Pracownica 2017-08-14 13:56
Szkoda, że ludzie nie potrafią doceniać innych wartości poza kasą. Ja też mam rodzinę i pieniądze są bardzo potrzebne ale to nie wszystko. Zgadzam się, że Mieszko to marka, to wieloletnia tradycja.Nikt nie mówi, że wszystko jest idealne ale zawalczyć warto.
1
Zostaw swoją opinię o ZPC Mieszko SA - Racibórz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPC Mieszko SA