logo ZPC Mieszko SA

ZPC Mieszko SA

Racibórz

Opinie o ZPC Mieszko SA

nick 2014-10-21 12:08
jeszcze cisza. maja czas na odpowiedz do końca tygodnia.
abbronzato 2014-10-24 20:00
I jak odezwal sie ktos do was ??
xxx 2014-10-24 20:01
a nie wiecie czy dostal sie ktos na Krakow???
bez cwaniactwa 2014-10-25 21:12
samochod sluzbowy tzn.ze nie na prywatne jazdy,tzn gps
ag.lasz 2014-11-01 22:35
Samochod tylko i wylacznie do uzywania w czasie pracy... plus gps i zakaz uzywania w weekendy i poza godz. pracy.... z tego co zauwazylam praktycznie raz na tydzien bylam sprawdzana przez firme zewnetrzna... totalny brak zaufania do pracownika...
Voucher 2014-11-05 17:54
Ktoś sie orientuje jakie auta dają dla ph sieci czy maja kratkę tzn 2 siedzienia i czy sa obklejone?? I ile można średnio zarobić na miesiąc jako pH sieci?? Pozdrawiam
1
taxi x 2014-11-20 23:54
auta skody fabie, sympatycznie oklejone, mają GPS, zarobki kiepskie 2500 brutto plus premia ale jak wyrobisz min 90 % planu to możesz liczyć na jakąś kasę tak to góra 200-300 zł premii czyli netto wychodzi 2000 zł, spore regiony i wygórowane targety czasami nierealne na obsługiwany region.
prawda 32 2014-11-21 00:09
no to już jakaś bzdura !!! nikt nikogo nie zmusza do pracy w weekendy a tym bardziej w Mieszko.Poza tym każdy jest dorosły i może się sprzeciwić takiemu traktowaniu to nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jeszcze nikt nikogo nie zwolnił za to, że sprzeciwił się pracy w wolne dni.Pod tym względem Mieszko jest O.K.
Były PH 2014-11-21 17:04
Warunki na stanowisku PH ds detalu:
Podstawa 2000 brutto + premia (ok. 105 % podstawy). Na czysto ok. 2700 zł można wyciągnąć przy wyrobieniu 100 % planu. Premia płacona od 90 % planu. Auto to Skoda Fabia 2011r. z GPS, również do użytku prywatnego w weekendy (chyba, że coś się zmieniło przez ostatnie 6 m-cy). Dodatkowo karta Multisporta za 45 zł miesięcznie (opcjonalnie) + prywatna opieka medyczna fundowana przez firmę. PH obsługuje większe sklepy detaliczne. W bazie ok. 160 sklepów. Atmosfera jak dla mnie ok. Ciśnienie jak wszędzie. Jak jesteś systematyczny, uczciwy i pracowity to premię zrobisz. Leserzy jak wszędzie pomarudzą i zmienią robotę. Oczywiście niezbędne jest znalezienie jakiegoś produktu na luz, który u Ciebie będzie dobrze rotować. Bez tego może być ciężko. Ja pracę polecam i w sumie bardzo miło wspominam pracę w tej firmie. No ale zmieniłem branżę więc to inna bajka już.
2
rafirafi 2014-12-04 11:58
Witam
Poszukuję osoby do wspólnego dojazdu z okolic Włodzienina,Wojnowic,Nowa Cerekiew lub Kietrz.Praca w godz.6.00 do 14.00.
Osoby zainteresowane proszę o kontakt mailowy na adres:rafirafi77@op.pl.
Pozdrawiam
ziolo 2015-03-24 09:41
Witam i pytam - czy pamiętacie panią z hr Magd... J.... Ciekawi mnie czy była lubiana przez pracowników i jakie miała do nich podejście... Niestety mam ta nieprzyjemność pracowania z nią w jednym zakładzie i nie raz miałem ochotę się przez nią zwolnić...
fachowiec 2015-03-26 08:42
na Magdę J radzę uważać....
Agun 2015-07-02 18:55
Jako magazynier, niskie zarobki, czasami brakuje ludzi do pracy i trzeba robić za dwóch. Ludzie którzy pracują tam na stałe są bez ambicji. Taka dobra praca na jakiś czas lub w celu zdobycia doświadczenia.
koko 2015-08-13 17:54
Dla mnie to ta firma nie kwalifikuje sie do niczego pierwsze szukajom ludzi do pracy I wiecznie maja jakies problem a ma pan to a tamto mozna szalu dostac jesli szukam ludzi to mowie czeba miec to I to a nie robic ludzi w wariatow na zachodzie takiego burdelu nie ma jak w polsce .ludzie ogarnijcie sie nie zyjemy nasal w komunizmie
3
szkoda gadac 2015-08-20 16:55
najnowsze wieści o stawce godzinowej przy umowie zleceniu dla nowych: 7,50 zl brutto :))) (nie wiem ile placa tym, ktorzy juz na sezon u nich robili ale mozliwe, ze tyle samo)... smiechu warte, dla desperatow albo tych, ktorzy chodza do roboty dla rozrywki...
2
szkoda gadac 2015-08-27 13:27
tak chodzi o produkcje, malo tego ze placa gorosze, slyszalam, ze trzeba zapier... jak dziki wol bo tym zatrudnionym na stale leniwym starym babom nie chce sie pracowac no i atmosfera jest straszna, bo te stale chyba boja sie, ze ktos im odbierze miejsce pracy i strasznie tepia zleceniowcow :) plus raczej obowiazkowe soboty bez zadnego dodatku, caly czas zastanawiam sie czy tam isc ale chyba zrezygnuje
4
darek 2015-09-01 09:59
a ja w mieszko jako przedstawiciel zarabiam 8000 netto na rękę miesięcznie jak się chce to mozna
adaś 2015-09-16 20:12
witam.Czy ktoś pracuje lub pracował w Mieszku w starej wieży ciśnień?Jakie są zarobki i jaka atmosfera w pracy?Zastanawiam się czy iść tam pracować!
1razzzzz 2015-10-05 09:58
Witam jezdzi ktos teraz przez rydultowy na 1 zmiane na dzial 2 czekolady? Jesli tak to prosze o kontakt gdyz szukam transportu do pracy - email tobiksandi93@gmail.com
maks 2015-10-25 17:28
ja pracuje w mieszko sezoniowo i nie narzekam na prace.placa moze niejest za wysoka ale lepsze to niz nic
wera 2015-10-26 17:36
Miedlugo podejme prace tam.Krążą opinie o starych wyjadaczkach.Tępią nowych..czy yo prawda?
5
x 2015-11-14 21:21
Niedawno byłem na rozmowie kwalifikacyjnej - tak kompetentnych, świadomych i sympatycznych zarazem rekruterów nie spotkałem nigdzie indziej. Jeżeli cała kadra zarządzająca jest na tym samym poziomie, to wróżę firmie duży sukces.
Dziękuję za możliwość porozmawiania z Państwem. Ta rozmowa dała mi więcej niż niejedno szkolenie.
OL 2015-11-24 08:53
Do osoby X ,która była na rozmowie, jak długo trwała twoja rozmowa i czy od razu otrzymales odpowiedź ? Pytam bo mam rozmowę w piątek i trochę się denerwuje
obserwator 2015-12-05 22:08
Witam wszystkie dziewczyny głównie.
Praca na produkcji to jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na marną stawkę...
Nie polecam, i na prawdę szkoda niszczyć sobie własną psychikę.
3
monalisa 2016-01-28 00:38
przeczytalam forum od pierwszej strony i jestem w szoku: w 2010 roku stawka na um. zlecenie brutto za godzine wynosila 7 zl a obecnie w 2016 roku 7,50, czyli: w 2010 r. w stosunku do stawki godzinowej wyliczonej z umowy o prace roznica wynosila tylko troszke ponad 1 zl. (w 2010 stawka godzinowa na umowe o prace wynosila 8,16 brutto) a obecnie przy umowie o prace stawka godzinowa wychodzi 11 zl brutto wiec roznica to 3,5 zlotego !!! a jak dodac do tego jeszcze brak urlopow i premii ... firma zamiast isc do przodu to sie cofa i to wielkimi krokami...wstyd
3
xxl 2016-03-16 16:59
a jak tam w utrzymaniu ruchu? Są jakieś nabory? Jaka atmosfera?
mieszka 2016-08-01 22:49
jaka stawka godzinowa w tym sezonie za prace na produkcji? przyjmuj juz sezonowych?
Robert 2016-08-29 08:20
Ostatnio w ogłoszeniach pojawiło się ogłoszenie, że poszukują technologa do zakładu w Raciborzu. Czy ktoś może napisać jak wygląda praca w tym zakładzie? Dodatkowo oferują benefity pracownicze w postaci m.in.: karta multisport oraz prywatną opiekę medyczną.
Matek 2016-09-20 20:03
WI tam. Chciałbym się dowiedzieć w sprawie pakowacz w firmie Mieszko jakie są warunki
3
Matek 2016-09-22 15:36
Czy praca jest ciężka na pakowaczu?
szera 2016-09-22 15:56
na pakowaniu lekko nigdy nie ma, ciekawe tylko jaki system pracy
,,Mieszko" 2016-11-15 00:56
Witam.
Niedawno rozpoczęła się moja praca w Mieszku.Pozornie początek poznawało się współpracowników lecz z czasem NIESTETY pokazali swe prawdziwe oblicza.
Np.Jeżeli kryterium oceny pracowniczki-ka zależy od ilości plot jakie zdoła tzw koordynator-ka(przerost treści nad formą,,)zgromadzić na temat osoby a nie praktyczne zaangażowanie osoby w produkcję,jej zainteresowanie produkcją,plany na przyszłość związane z tym zakładem to to jakieś nieporozumienie i przestaję się dziwić że nikt tam nie chce pracować.
Może nowy dyrektor coś zmieni i zainteresuje się jak realnie wygląda tu praca.
Ludzie ambitni mający swoje zdanie nie są tam mile widziani.Niestety.A szkoda.Bo zakład ma poważnie fajny produkt,którym można Polaków zachęcić.Ale gdy panuje taka ,,amatorka" w dziedzinie kryteriów oceny pracowników przez pryzmat pozyskanych plot...
Nie oszukujmy się.Możemy mieć ekstra ekipę w kadrach i innych działach.Jest tam grono fachowców ale co z tego jak niekompetentne osoby DUUUŻO niższego szczebla skutecznie odstraszają osoby,które by chciały zaangażować się w produkcję i produkt.Bo to nasze.Z Raciborza a Polska to poznała.
Niestety ale w trybie natychmiastowym szukam czegoś innego.A szkoda bo to fajna praca,którą skutecznie potrafią niekompetentne osoby sprawić żeby zrezygnować.
5
Karola 2016-11-15 08:02
Może warto jednak cos zmienić a nie uciekać czy chować głowę w piasek. Skoro produkty fajne i ludzie tez. Na pewno jest wokół Ciebie ktoś mądry, kto pomoże odnaleźć sie - jakiś lider, kierownik czy chociażby ktoś z działu personalnego. Ja tez pracuje w Mieszko i uważam ze ta firma ma potencjał . Zreszta Nie wiadomo gdzie trafisz dalej. Lepiej spróbować tutaj.
Mateo 2016-11-21 13:43
Mam pytanie o wynagrodzenie po umowie na czas próbny jakie wynosi?
Karola 2016-11-21 17:20
To zależy od stanowiska. Na jakie stanowisko aplikujesz?
Mateo 2016-11-22 14:59
Na kuchni
Mieszko 2016-11-29 20:46
Witam Panią ,,Karolę".
Jak wnioskuję jest Pani z działu PR lub odpowiedniczką.
To nie ,,chowanie głowy w piasek" etc.
Proszę o podanie maila lub gg to porozmawiamy.
Pozdrawiam Panią.


x 2016-12-09 17:14
Nie polecam tej firmy osobom, które naprawdę chcą się czegoś nauczyć. Duża rotacja pracowników, bardzo zła atmosfera pracy,kiepskie zarobki i spory bałagan.
13
Raczek 2017-01-08 13:15
Nie zgadzam się z Tobą. Ta firma ma potencjał. Może nie odpowiada Ci ta branża to ją po prostu zmień.
Lidia z Krakowa 2017-01-15 15:35
Ja chciałabym napisać troszkę z innej beczki!
Słuchajcie takie michałki jakie robi Mieszko są najlepsze na świecie. Pyszne.Szkoda, że w Krakowie są tylko w Lidlu.Bardzo dziekuje i życzę powodzenia.
Lidia z Krakowa 2017-01-15 15:37
Ja chciałabym napisać troszkę z innej beczki!
Słuchajcie takie michałki jakie robi Mieszko są najlepsze na świecie. Pyszne.Szkoda, że w Krakowie są tylko w Lidlu.Bardzo dziekuje i życzę powodzenia.
Michaś 2017-01-18 09:03
Mam aplikować na PH do oddziału we Wrocławiu. Proszę o informacje jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? O co pytają? Jakiej pensji można oczekiwać na początku a jak to wygląda dalej.? Czy są jakieś premie?
jj 2017-02-17 20:20
Ta firma ma potencjał ale cały czas niewykorzystany. W tej firmie sukcesem jest odbudowywanie tego co utracili a nie realne zwiększenie sprzedaży. Jeżeli szef się chwali,że ma wzrosty u klienta ponieważ wprowadził produkt do większej ilości sklepów... to o czym tu mówimy...
Laborant 2017-03-07 22:02
O co chodzi z tym ciągłym poszukiwaniem laboranta do odzialu w raciborzu ? Az tak niewdzięczna ta posada ?
Iza 2017-03-08 10:33
@Laborant Myślę, że najlepiej jak skontaktujesz się bezpośrednio z firmą ZPC Mieszko SA na ich e-mail office@mieszko.pl pytając o to stanowisko.
nowa 2017-03-09 12:49
Jakie zarobki "+/-" ma asystent sprzedaży?
Natalia 2017-03-20 11:44
Co słychać w firmie ZPC Mieszko ? Tak mało wpisów jest ostatnio na tym forum ! Myślę, że to efekt dobrej firmy i dobrej pracy !. Napiszcie coś więcej.
supermek 2017-04-06 14:23
MOIM ZDANIEM TEN ZAKLAD BEDZIE TAK FUNKCJONOWAL TAK DALEJ TO JEST PORAZKA NIESTETY DLACZEGO SIE NIE ROZBUDUJE NA PRZYKLAD RYBNIK ,WODZISLAW FABRYKI SLODYCZY NA WIELKA SKALE JAK MONDELEZ DLACZEGO WLASCICIEL TAK ROBI TO JEST LENISTWO TEGO PRACODAWCZY WIELKA SZKODA ???!!!!!!!!!!!!!!!! I MIALBY WDZIECNOSC MIESZKANCOW TYCH MIAST I DOSTALBY NAGRODY OD PRACOWNIKU JAK PRACOWACZA ROKU I INNE ??!!!! LUKASZ Z RYBNIKA NOWIN FLORIANSKA
supermek 2017-04-06 14:25
MOIM ZDANIEM TEN ZAKLAD BEDZIE TAK FUNKCJONOWAL TAK DALEJ TO JEST PORAZKA NIESTETY DLACZEGO SIE NIE ROZBUDUJE NA PRZYKLAD RYBNIK ,WODZISLAW FABRYKI SLODYCZY NA WIELKA SKALE JAK MONDELEZ DLACZEGO WLASCICIEL TAK ROBI TO JEST LENISTWO TEGO PRACODAWCZY WIELKA SZKODA ???!!!!!!!!!!!!!!!! I MIALBY WDZIECNOSC MIESZKANCOW TYCH MIAST I DOSTALBY NAGRODY OD PRACOWNIKU JAK PRACOWACZA ROKU I INNE ??!!!! LUKASZ Z RYBNIKA NOWIN
Melody 2017-04-19 11:55
ZPC Mieszko to wieloletnia tradycja, znana marka myślę, że strategia władz firmy idzie w kierunku rozwoju!!.
Zostaw swoją opinię o ZPC Mieszko SA - Racibórz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPC Mieszko SA