logo ZPC Mieszko SA

ZPC Mieszko SA

Racibórz

Opinie o ZPC Mieszko SA

Lidia z Krakowa 2017-01-15 15:37
Ja chciałabym napisać troszkę z innej beczki!
Słuchajcie takie michałki jakie robi Mieszko są najlepsze na świecie. Pyszne.Szkoda, że w Krakowie są tylko w Lidlu.Bardzo dziekuje i życzę powodzenia.
Michaś 2017-01-18 09:03
Mam aplikować na PH do oddziału we Wrocławiu. Proszę o informacje jak przebiega rozmowa kwalifikacyjna? O co pytają? Jakiej pensji można oczekiwać na początku a jak to wygląda dalej.? Czy są jakieś premie?
jj 2017-02-17 20:20
Ta firma ma potencjał ale cały czas niewykorzystany. W tej firmie sukcesem jest odbudowywanie tego co utracili a nie realne zwiększenie sprzedaży. Jeżeli szef się chwali,że ma wzrosty u klienta ponieważ wprowadził produkt do większej ilości sklepów... to o czym tu mówimy...
Laborant 2017-03-07 22:02
O co chodzi z tym ciągłym poszukiwaniem laboranta do odzialu w raciborzu ? Az tak niewdzięczna ta posada ?
Iza 2017-03-08 10:33
@Laborant Myślę, że najlepiej jak skontaktujesz się bezpośrednio z firmą ZPC Mieszko SA na ich e-mail office@mieszko.pl pytając o to stanowisko.
nowa 2017-03-09 12:49
Jakie zarobki "+/-" ma asystent sprzedaży?
Natalia 2017-03-20 11:44
Co słychać w firmie ZPC Mieszko ? Tak mało wpisów jest ostatnio na tym forum ! Myślę, że to efekt dobrej firmy i dobrej pracy !. Napiszcie coś więcej.
supermek 2017-04-06 14:23
MOIM ZDANIEM TEN ZAKLAD BEDZIE TAK FUNKCJONOWAL TAK DALEJ TO JEST PORAZKA NIESTETY DLACZEGO SIE NIE ROZBUDUJE NA PRZYKLAD RYBNIK ,WODZISLAW FABRYKI SLODYCZY NA WIELKA SKALE JAK MONDELEZ DLACZEGO WLASCICIEL TAK ROBI TO JEST LENISTWO TEGO PRACODAWCZY WIELKA SZKODA ???!!!!!!!!!!!!!!!! I MIALBY WDZIECNOSC MIESZKANCOW TYCH MIAST I DOSTALBY NAGRODY OD PRACOWNIKU JAK PRACOWACZA ROKU I INNE ??!!!! LUKASZ Z RYBNIKA NOWIN FLORIANSKA
supermek 2017-04-06 14:25
MOIM ZDANIEM TEN ZAKLAD BEDZIE TAK FUNKCJONOWAL TAK DALEJ TO JEST PORAZKA NIESTETY DLACZEGO SIE NIE ROZBUDUJE NA PRZYKLAD RYBNIK ,WODZISLAW FABRYKI SLODYCZY NA WIELKA SKALE JAK MONDELEZ DLACZEGO WLASCICIEL TAK ROBI TO JEST LENISTWO TEGO PRACODAWCZY WIELKA SZKODA ???!!!!!!!!!!!!!!!! I MIALBY WDZIECNOSC MIESZKANCOW TYCH MIAST I DOSTALBY NAGRODY OD PRACOWNIKU JAK PRACOWACZA ROKU I INNE ??!!!! LUKASZ Z RYBNIKA NOWIN
Melody 2017-04-19 11:55
ZPC Mieszko to wieloletnia tradycja, znana marka myślę, że strategia władz firmy idzie w kierunku rozwoju!!.
1
Moniką 2017-07-03 18:50
Jakie tam jeżdżą autobusy
Proszę odpisać na mojego maila monika2325@vp.pl
monika 2017-07-05 19:30
ile tam idzie zarobic?? prosze odpisanie
Pracuś 2017-07-05 21:49
Czasami myślimy, że mamy rację ale nie wiemy wielu rzeczy i nie wiemy jakie działania zaplanowali szefowie. Dlatego myślę lepiej zostawić im te tematy.
Wiśnia 2017-07-07 22:37
Może praca laboranta nie jest aż tak niewdzięczna, ale na pewno szefowa jest niewdzięczna :) Nie liczy się z ludźmi i ich nie szanuje, a puki ona tam będzie, to przypuszczam, że ta oferta będzie praktycznie cały czas. Dużo ludzi się z tego śmieje, że jest tam taka rotacja pracowników, tylko że to nie jest śmieszne, a tragiczne. Tylko niestety, Ci co mieliby na to wpływ to albo nie widzą, albo nie chcą widzieć jak traktuje swoich pracowników.
5
Majka 2017-07-10 12:46
Mieszko to firma z bogatą historią i dla mnie jest super firmą. Być może nie pasuje niektórym coś lub ktoś w firmie i wtedy trzeba działać. Rozmawiać ze zwierzchnikiem lub odejść z firmy.
pracownik 2017-07-15 21:18
Nie polecam pracy w tej firmie wyzysk ,rotacja brak szacunku dla pracownika ,chamskie odzywki od przełożonych- porażka!
5
Majka 2017-07-17 08:16
Co takiego się wydarzyło , że tak ostro oceniasz firmę? Rotacja jest w każdej firmie i tego nie zmienimy ponieważ ludzie szukają innej pracy z różnych powodów.
Wykiwany 2017-07-19 15:44
Do pracownik 2017-07-15 21:18.
Wiesz jak mnie potraktowała firma?Musisz się szarpać z beczkami itd.Jeden po drógim na L4 kończą bo jak tam byłem to o sprzęt pomocniczy typu jakiś podnośnik mogłeś prosić i... no i tyle.A jak w czasie pracy coś ci się stało i skończyło się urazem kręgosłupa wypinają się na Ciebie.A Ty kończysz na rehabilitacji i czekasz na operację a tu niespodzianka.Nara.Umowa nie przedłużona.I zostajesz z uszkodzonym kręgosłupem.Nie masz pracy i jest fajnie.Polecam ten zakład.
A to co piszesz na moim dziale akurat nie miało miejsca.Na innym owszem ale tam akurat nie.Personel był ok szefowa też.Zmiana też była ok.Pewnie mówisz o 2.
Byłem przekonany że po rehabilitacji wrócę a tu niespodzianka.Odbieram pas ortopedyczny z NFZ a tu Pani mi mówi ale Pan już tam nie pracuje.
Więc masz pełną rację.
5
simon 2017-07-20 20:45
Na dziale czekolady zakład nr 2 ludzie traktowani jak śmieci szczególnie ci którzy przychodzą na sezon na umowę o prace tymczasową czyli niczym praktycznie nie różniącą się od umowy zlecenie.Stare baby pracujące tam na stałe wysługują się zleceniowcami a same siedzą i gówno robią i jeszcze cie obgadają z majstrową.Godziny pracy ci urywają a jak idziesz się upomnieć o swoje to nie wiedzą o co chodzi.Wszystkim wybierającym się tam do pracy życzymy powodzenia :-)
12
Roczek 2017-07-23 23:12
Pracuję tu od niedawna i jak na razie jestem bardzo zadowolony.
Pracownik 2017-08-02 09:26
Nie wiem skąd u niektórych tyle złości. Ja pracuje na czekoladzie zakład 2 od niedawana ale na mnie nikt nie krzyczy i majstrowa jest w porządku. Może po prostu nie trzeba być leniwym i miłym dla innych, a oni odwdzięcza się tym samym.
4
Mieszko 2017-08-09 15:16
Mieszko to historia i tradycja, może nie wszyscy potrafią to docenić. Tu się dobrze pracuje tylko trzeba pracować.! Mam już dość długi staż pracy w firmie to wiem co piszę. Generalnie to bardzo lubimy narzekać i pewnie dlatego niektórzy tylko tak potrafią funkcjonować.
1
była 2017-08-11 21:32
Niskie płace i chora atmosfera - nie warto.
6
Pracownica 2017-08-14 13:56
Szkoda, że ludzie nie potrafią doceniać innych wartości poza kasą. Ja też mam rodzinę i pieniądze są bardzo potrzebne ale to nie wszystko. Zgadzam się, że Mieszko to marka, to wieloletnia tradycja.Nikt nie mówi, że wszystko jest idealne ale zawalczyć warto.
1
gość 2017-08-16 21:45
No tak, bo prawo do godnego życia to przecież jakieś fanaberie i "pęd za kasą", prawda? :/ Tutaj nie chodzi przecież o menadżerów wyższego szczebla, zarabiających krocie, tylko o szeregowego pracownika, który zarabia ochłapy i jeszcze słyszy, że "nie potrafi doceniać innych wartości poza kasą". Żenada.
4
Xyz 2017-08-17 07:27
Ile idzie zarobić? A tyle że po 25 latach zmieniłam pracę i w końcu uwolniłam się od tego obozu pracy.
4
Raczek 2017-08-18 21:55
Żeby zarabiać w takiej firmie jak Mieszko trzeba robić coś odpowiedzialnego.
Wiki 2017-09-12 15:11
Witam chce podjąć pracę w Mieszku nie ukrywam że nie podobają mi się te opinie ale postanowiłam spróbować, w końcu jak się sama nie przekonam to nie będę wiedzieć
Natalia 2017-09-12 19:02
Bardzo dobra decyzja, ja też uważam, że nie wszystko co tu piszą ludzie jest prawdą.
xxxxxx 2017-09-13 13:39
Ja uważam ze jest bardzo dużo prawdy w tym co tu piszą ,gdyby praca w tej firmie przebiegała w cudownej atmosferze to ludzie z chęcią by tam pracowali a Mieszko wciąż szuka pracowników i znaleźć nie może pytanie tylko dlaczego?
5
Xxx 2017-09-15 10:46
Witam czy ktoś może wie jak jest ma pakowaniu w Mieszku czy to robią mężczyźni czy też kobiety
pracownik 2017-09-16 17:28
Praca w której nie ma przyszłości.
5
Dariad 2017-09-19 18:13
Czy ktos pracuje na dziale czekolad? Jesli tak to jak to tam wyglada, czy jest ciezko, czy zostaje sie po godzinach itd
Dorota 2017-09-19 18:26
Witam :-) Mam pytanie czy duzo osob pracuje z Rybnika na produkcji ? Ile.mozna zarobic na początek ? Czy są moze premie ??? Bardzo dziekuje zaodpowiedz
@@@@ 2017-09-22 14:00
Praca bez perspektyw na przyszłość. No chyba, że ktoś chce tylko pracować i żyć za grosze.
2
feli 2017-09-22 21:53
Nie dość że praca bez perspektyw za grosze to jeszcze brak szacunku dla pracownika zła atmosfera i jak im się nie podobasz i masz swoje zdanie to cię szybko wykopią żenada
2
@@@@ 2017-09-30 09:51
Kto raz w tej budzie pracował to nikt normlny chyba już tam nie wróci.
4
Raczek 2017-09-30 20:41
Pracuję w tej świetnej firmie wystarczająco długo żeby mieć wyrobione zdanie. Jak ktoś nie lubi przykładać się do pracy to zawsze będzie narzekał jak to firma gnębi pracowników. Nikt nie będzie płacił za leżenie a inni też nie mają chęci pracować za kolegów.
@@@@ 2017-10-04 09:56
Od roku bodajże się wszędzie ogłaszają i ciągle nie potrafią znaleźć pracownika na różne stanowiska. To już same w sobie mówi za siebie.
3
@@@@ 2017-10-04 09:57
Od roku bodajże się wszędzie ogłaszają i ciągle nie potrafią znaleźć pracownika na różne stanowiska. To już same w sobie mówi za siebie.
4
HR 2017-10-05 12:42
Rekrutacja na niektóre stanowiska prowadzona jest praktycznie w trybie ciągłym.
Jest to związane z sezonowością procesu produkcji. Tak było i tak będzie, także w przyszłości.
mała 2017-10-07 20:30
hejka praca jest fajna i lekka , pakuja kobiety - przewaznie a mezczyzni na obsludze czyli dowoza cukierki opakowania itp , co do atmosfery zalezy na kogo trafisz i czy pozwolisz soba pomiatac .
Tymon 2017-10-10 23:05
Pracuję tu i jest mi bardzo dobrze, z pewnością nie zmienię szybko firmy,.
Myszka Miki 2017-10-11 18:12
Nie bardzo rozumiem jaki ma sens przyjmować ludzi na miesiąc i nie przedłużać umowy.Lider oczywiście twierdzi,że nie mają zamówień i nie ma pracy a za tydzień przyjmują następnych na sezonową pracę.Zrozumiałabym gdyby nie przedłużali umów leniom,ale ludziom którzy się przykładali?Totalna kpina
4
nikola30774 2017-10-12 17:40
poprostu dno ..
2
yyyyyy 2017-10-12 19:05
Mieszko totalna porażka- syf,chaos,prostactwo nikt o zdrowych zmysłach nie będzie tam pracował.......
3
Janusik 2017-10-14 17:47
Świetna firma, a dnem są niektóre pozbawione sensu"opinie"
#### 2017-10-16 08:18
To strata czasu i nieporozumienie pracować w tej firmie.
2
HR 2017-10-16 14:36

W MIESZKO ze względu na sezonowość produkcji wyrobów czekoladowych rzeczywiście przyjmowani są Pracownicy czasami na krótki czas np. jeden miesiąc czy dwa do wsparcia produkcji w tzw. "gorącym" okresie. Najlepszym z nich zazwyczaj firma stara się zaproponować pracę na stałe.
Jednak przeważająca część Załogi to osoby z długim stażem związane z firmą 5, 10 a nawet 20 lat i dłuże,j doceniające stabilność zatrudnienia, dodatki finansowe czy system premiowy.

Każdy ma prawo do własnej oceny sytuacji czy Pracodawcy, ale jak widać z wpisów zamieszczanych na różnych internetowych forach częściej mamy (Polacy) skłonność do narzekania niż do dzielenia się dobrymi informacjami. A szkoda!

Wracając do sytuacji w MIESZKO, są tu Pracownicy, którzy przyszli na praktyki zaraz po szkole czy studiach i zostali do dziś - rozwinęli się, awansowali, pełnią ważne role i funkcje w organizacji. Tak grupa Pracowników nie ma czasu na "siedzenie" w Internecie - bo pracuje, działa i chce robić dla siebie i firmy coś dobrego.
Są też tacy, którzy przyszli ale nie odnaleźli się w firmie - Ci najczęściej są niezadowoleni i swoje niezadowolenie manifestują światu. Tak będzie zawsze.

MIESZKO jest otwarte na tych, którzy pozytywnie myślą, chcą działać i pracować, a nie tylko narzekać.

Raczek 2017-10-18 20:43
Szkoda,że nie potrafimy doceniać tego co mamy. Generalnie chwalimy cudze.Nikt nie twierdzi,że firma jest idealna bo takich nie ma ale jest przesadą taka krytyka. Zawsze można zmienić firmę jak warunki nas przytłaczają ale na pewno nie jest aż tak źle.
Zostaw swoją opinię o ZPC Mieszko SA - Racibórz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPC Mieszko SA