brak logo

Global Partner

Wrocław

Opinie o Global Partner

tm 2 2011-02-14 18:37:49
W Global jest super! polecam wszystkim;)atrakcyjny system wynagrodzeń...ja już mam stawkę 10/h! mam porównanie jak jest w innych call center i wiem,że nigdzie tyle nie zarobie co w Global.
xx 2011-02-14 19:04:40
Pracowałam już w niejednym call center gdzie atmosfera była fatalna,kasa beznadziejna i non stop czepianie się o wszystko.W GP pracuję od 2 miesięcy i nie zamierzam szukać nic innego.Wypłata na czas,kasa za dobre wyniki,atmosfera ok,więc nie rozumie waszych wyssanych z palca opinii.
xxxtm 2011-02-14 19:36:48
Tutaj jest naprawdę ok;) konkretna firma, profesjonalne wsparcie liderek...to się ceni. Polecam gorąco i zapraszam wszystkich, którzy chcą zarobić i poznać fajnych ludzi, bo atmosfera jest rewelacyjna!
anonim 2011-02-14 19:43:25
Ja pracuję tam od jakiegoś miesiąca, nie wiem jak było wcześniej, mogę jedynie powiedzieć, że nie mam na co narzekać: dużo konkursów motywujących( już kilka razy wygrałem 50zł) no i świetni ludzie;)Zwłaszcza na drugiej zmianie;)
kurier 2011-02-14 23:14:15
Bardzo przyzwoita kasa za zlecenia. Jest ich coraz więcej, firma pracuje nad jakością sprzedaży. Jako kurier mam wypłaty 2 razy w miesiącu - do tej pory bez opóźnień, a pracuję już ponad 2 miesiące.
Z. 2011-02-26 21:09:45
A ja idę w poniedziałek na szkolenie i strasznie się boję... Ogólnie. Wszystkiego. Przyjmiecie mnie tam ciepło? :)
Ex-kurier 2011-04-22 13:16:51
Witam.

Widzę sam pochlebne wypowiedzi... i fajnie :)

Także napiszę, że same pozytywy. Większość postów to wypowiedzi konsultantek, ja pracowałem w Global jako kurier i do dziś strasznie chwalę tą firmę. Atmosfera jest[usunięte przez moderatora], że się tak wyrażę. Cały zarząd jest bardzo sympatyczny po paru dniach można śmiało nawiązywać relacje kumpelskie bez zwrotu per Prezesie i można się odnosić do prezesa po imieniu. Jest to wielki pozytyw ponieważ pracownik czuje się jak na koleżeńskim spotkaniu a nie jakby był w pracy (oczywiście podczas takiego stosunku trzeba zachować umiar i mieć na uwadze że jest to osoba wyższa stanowiskiem ;) ). Ponadto z Prezesem zawsze bez problemu można się dogadać, że "tego i tego dnia nie może mnie być w pracy". Nie ma żadnych problemów - jeśli nie będziemy przesadzać ;)

jako kurier nigdy nie miałem problemów z wypłacalnością, pieniądze zawsze były w ustalony dzień a i na zarobek nie można było narzekać... średnio tygodniowo zarabiałem 600 - 800zł :) do dziś wspominam piękny, owocny tydzień gdy na konto przyszło 1120zł tygodniówki :D oczywiście od zarobków trzeba sobie odliczyć koszty paliwa ale i tak miesięcznie wychodziło bardzo przyzwoicie :)

Tak więc polecam jak najbardziej to stanowisko osobą posiadającym mało-żrące paliwo auto ;)
tm 2011-05-24 19:01:15
Podoba mi się. Zwłaszcza dzisiejsze szkolenie. Rewelacja. Nigdy nie miałem tak profesjonalnych szkoleń wcześniej. Polecam. Pełen profesjonalizm.
zadowolona 2011-06-01 12:24:06
Ja pracuje w Globalu już 4 miesiące, jak dla mnie jest naprawdę OK. Lekko i przyjemnie;P ! Zapraszam wszystkich;)
Anonim 2011-07-22 11:22:07
Witam ja chciałem zapytać jak wygląda praca kuriera?
była pracowniczka 2011-08-10 13:44:37
Pracowalam przez dwa miesiace. Wg mnie wszystko w porzadku. Oczywiscie poszlam z nastawieniem, ze bede pracowac, a nie, zeby sie (usunięte prze administratora) No ale nic... teraz urlopik :) i po urlopie do szkoly... :( Bardzo fajna atmosfera, ja polecam. :)
OLA :) 2011-08-30 18:11:33
Energetyka Pozdrawia :)
margo 2011-09-05 12:26:03
witam, mam pytanie dotyczące pracy w Global partner, jutro mam iść na spotkanie rekrutacyjne - pracownik biurowy telemarketingu, od razu zaznaczam ze nie chce pracować jako call center. Jak wygląda proces rekrutacyjny? jak się Wam pracuje w tej firmie?
ciekawy 2011-09-05 20:55:09
Słyszałem o tym że można wiele zarobić w tej firmie ale na tym forum jakoś inaczej piszecie a ja szukam pracy. Powiedzcie czy tam warto pracować?
kiep 2011-09-21 21:12:02
a ja wam powiem tyle, jest zajebiście:) ludzie lajtowi i sie fajnie robi.
re: kiep 2011-09-22 00:56:55
popieram! :)
ja 2011-09-27 21:39:56
Żeby nie wylecieć z pracy, to ile dziennie trzeba sprzedać produktów? Jest jakiś próg ?
Jaka jest początkowa stawka netto/h ?
Czy przyjmują osoby, które nigdy nie pracowały w telemarketingu ? Byłbym wdzięczny, gdyby ktoś odpowiedział na pytania.
odp: ja 2011-09-28 09:14:08
Każdy ma szanse, wystarczy że jest komunikatywny. Nie musisz mieć doświadczenia, tylko predyspozycje. Nawet osoby bez doświadczenia są w stanie w pierwszym tygodniu osiągnąć wynik ponad zakładany target. Targety są bardzo niskie, najlepsi robią je w 1,5 zmiany. Pozdro.
odp: ja 2011-09-28 09:16:56
....oczywiście, piszę o targetach tygodniowych :) Stawki są od 10pln w górę, warunek, że musisz zrobić w tygodniu minimum 50% targetu, ale to jest raczej mało prawdopodobne, żeby nie zrobić ;) Pozdrawiam raz jeszcze i powodzenia.
ja 2011-09-28 11:59:51
Dziękuję za pomoc.
pozdrawiam.
ambiwalentka 2011-09-28 14:44:28
Ach i jeszcze jedno :) Czy mnie rowniez obowiazuje jakas kara pieniezna lub obnizenie stawki? Jesli tak to za co?
re:ambiwalentka 2011-09-28 16:11:23
Cześć. W umowie nie ma kar, więc nie masz się czego obawiać. Kiedyś były, ale teraz warunki wynagrodzenia są bardzo przejrzyste.
ambiwalentka 2011-09-28 18:14:21
ok to fajnie;) a jak z płacą? czy mogą mi ją obniżyć? np bo klient sie rozmyslil? ile wynosi podstawa i czy mnie rowniez obowiazue premia? czy ja rowniez musze osiagac jakis target?
re:ambiwalentka 2011-09-28 19:03:33
Jest podstawa za godziny, a premie są za podpisane już z klientami umowy (nie zebrane formularze).
gośććć 2011-10-25 12:35:04
cześć wszystkim, bardzo chciałam się dowiedzieć, jak tu wygląda czas pracy? standardowy etat, 8h dziennie? i praca od pn do pt, czy weekendy też? Średnio, ile można wyciąga się na miesiąc, bez premii? i jeszcze jedno, jest możliwość umowy o pracę, czy tylko zlecenie? Barrdzo proszę o szybką odpowiedź, pozdrawiam!!
re: gośććć 2011-10-27 18:55:11
Standardowo masz zmiany po 6 godzin, ale mozna sie dogadac. Umowa zlecenie.
re: gośććć 2011-10-27 18:59:29
Stawka 10-14 pln. Premie w zaleznosci od wynikow. Zarabia sie roznie. Z godzin mozesz sobie policzyc 6x23dni=138h to wychodzi miedzy 1380 a 1932 brutto, chyba ze nie pracujesz przez caly miesiac, to wiadomo. Z premiami moze byc jeszcze wiecej.
kurier 2011-11-22 17:22:30
Według mnie w porządku. Udaje się dziennie zrobić 15-20 punktów. Kasa mi się zgadza, pracuję od kilku miesięcy. Zarobić można 3000-5000 miesięcznie w zależności od zaangażowania. Są też tacy, co i zarobią więcej, ale nie wiem, jak oni to robią. :)
Polecam.
tm 2011-11-22 19:03:25
jest ok. Dobra atmosfera, fajny produkt i sympatyczni ludzie. Z tego, co pytam pracujących kolegów i koleżanek, to z rozliczeniem nie mieli nigdy większych problemów.

Duży plus za odległość od przystanku i Rynku! :)

POLECAM!!!
kurier-ph 2011-11-25 12:45:00
Wszystko zalezy tylko od ciebie. Ja moge co najwyzej jezdzic na 10-15 spotkan dziennie i to tez nie we wszystkie dni tygodnia, tj. np. dzisiaj.
ok. Robiac ok. 8-10 umow dziennie da sie zarobic (miesiecznie wychodzi ok. 150-200 umow). Oczywiscie, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma.

Najwazniejsze jest to, ze co tydzien dostaje zwrot kosztow paliwa, a za same umowy wyplata jest raz w miesiacu. Przynajmniej nie przejadam kasy na biezaco.

Acha - nie wiem, jak koledzy z Wroclawia. Ja jestem z innego wojewodztwa.
anonim 2011-12-06 00:21:18
Witam! Pracowałam niedawno krótki czas w Global Partner i mimo tego, że to nie jest praca dla mnie i że zrezygnowałam, mam dobre zdanie o tym miejscu, o ludziach, którzy tam pracują i co najważniejsze- o atmosferze, która tam panuje. Pracowałam na pierwszą zmianę, więc wiecej miałam do czynienia z( usunięte przez administratora )ale oboje są fajnymi ludźmi, którzy w każdym momencie pomogą i na pewno nie traktują człowieka jak śmiecia. Mogę śmiało polecić tą pracę ludziom, którzy odnajdują się pracując na tzw. słuchawce. Nie ma co kierować się opiniami na forum, bo ile ludzi tyle zdań i opinii. Z tego wszystkiego,co na tym forum jest napisane można by napisać książkę, która nie do końca byłaby inspirowana rzeczywistością. Czasem chyba w tej firmie bywały gorsze momenty, jak w każdej, ale teraz skład jest w porządku, ludzie sobie wzajemnie pomagają, liderzy liczą się ze zdaniem telemarketerów wykonując jednocześnie dobrze swoją pracę, która polega na generowaniu sprzedaży. Nic więcej w tym temacie dodać nie mogę, poza tym nie ma sensu się rozlewać nad dumaniem o minusach i plusach tej firmy, dopóki samemu nie spróbuje się czegoś. Dlatego albo do roboty, albo w kimono na długi zimowy sen...:]
Paweł 2011-12-06 11:09:33
Witam. Ja mogę dodać co nieco na temat pracy przedstawiciela-kuriera. Ciężka praca z klientami. Na pewno dobre jest to, że jedzie się do klientów z gotowymi umowami. Pracowałem w podobnej firmie, ale tam był dramat, bo telemarketing kłamał do słuchawek i zawsze miałem problemy u klienta. Oczywiście, też zdarzają się sytuacje, które trzeba prostować, ale GP przynajmniej sprzedaż jest zgodna z prawdą. Tak realnie - 10-15 klientów dziennie, to jest chyba norma. Nieraz zdarzają się błędy na umowach i trzeba poprawiać, więc trochę czasu na to się traci. Inaczej wygląda sprawa samego podpisywania. Na miejscu u klienta często im "odbija". Mi udawało się podpisywać około 50-60%. Myślę, że nie najgorzej. Na bieżąco dostaję na paliwo. Za podpisane umowy raz na miesiąc. Wcześniej ktoś pisał mniej więcej ile można zarobić i to się w sumie pokrywa. Ogólnie to mogę polecić.
Zadowolony 2012-01-17 17:02:07
Praca fajna, atmosfera super. Wiadomo ze osoby które nie sprzedają odpadają, ale to chyba oczywiste. Wszyscy sa bardzo wyrozumiali, na początku nikt nie ciśnie na ilość umów, jeśli czujesz się niepewnie zawsze możesz podejść do koordynatorki i poprosić o pomoc, szkolenie:) Pozdrowienia:)
pocahontas 2012-01-20 09:25:51
Fajne jest to, że pracujemy w miarę stałą ekipą, która tylko się powiększa. Fajne jest to, że pracujemy razem już kilka miesięcy i nie mamy zamiaru zamieniać tego na ulotki. Pozdro dla obu zmian:)
Imprezka 2012-01-28 16:17:29
Bardzo fajnie wczoraj było na imprezie firmowej;) bardzo fajnie się bawiłam. Pozdrawiam wszystkich, którzy byli!
wszystko gra 2012-02-06 10:21:41
jak dla mnie wszystko jest ok. Fajnie się dogadujemy z( usunięte przez administratora )Kupa osób pracuje tutaj po kilka miesięcy i nie ma zamiaru odchodzić. Były takie dwie sytuacje, że ktoś odszedł nieprzyjemnie,ale to dlatego, że przegiął. Wszędzie się tak zdarza. Zresztą tutaj naprawdę jest i było w porządku. Ja nie chce zmieniac pracy, przynajmniej dopoki mam studia i potrzebuje siana. generalnie gdyby bylo źle, to bylaby duza rotacja a tutaj tylko powiększa sie skład.
pozdro
obiektywnie. 2012-03-11 22:18:22
obiektywnie mówiac:miła kadra zarządzająca zarówno pierwsza i druga zmiana,ciekawy system motywujący(z pewnością ta praca daje większe zarobki niż artystyczne komponowanie układu ogórka w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] burgerach czy zbieranie szklanek ze stolików na akord)jedynym minusem jest wg mnie 'słaby' produkt,bo tak naprawdę 90% nigdynawet nie słyszało nazwy operatora...aczkolwiek to jest forum,każdy może mieć inne odczucia czy zdanie,mnie negatywne opinie nie powstrzymały by złożyć tam cv,osobiście uważam,że wystarczy trochę intelektu trochę 'bezczelności' by słownie się 'poboksować' z niektórymi klientami i jakoś ich przekonać...wystarczy przede wszystkim użyć takiego organu jak mózg by osiągnąć jakieś efekty jakimi są umowy.no cóz,ale każdy ma prawo mieć swoje zdanie -jedni wolą szorować cifem zmywak,drugi wolą siedzieć w biurze.
Fermina_Daza 2012-03-12 15:40:01
A czy miał ktos taką sytuację, że przepracował niecały. tydzień? Wypłacili bez problemu pieniądze tak ja zapewniają?
Fermina_Daza 2012-03-12 19:26:42
Ja przepracowałam tam kilka dni, powiedziano mi, że kasa na pewno zostanie wypłacona. jak na razie trzymam się tej wersji. A jak ktos z was nie dostał kasy lub dostał jej za mało to czy osobiście, a nie za posrednictwem forum to wyjaśniał?
czekam na odpowiedz 2013-02-05 21:39:01
niestety nie moge znalesc strony intern. do tej firmy.. dlaczego ??? global partner call center wroclaw ??? nie mozna tego w necie znalesc .. czy ta firma dalej istnieje ??? prosze o odpowiedz
ehhh 2013-02-18 17:04:06
Właśnie ja też nie mogę znaleźć jej ! ! ! ! pomóż ktoś pomóż ! ! ! nawet jeśli osobiście należy tam iść to jaki jest dokładny adres, będę bardzo wdzięczna za odpowiedź !
czekam na odpowiedz 2013-02-20 21:33:32
ja tez , ale widze ze cos juz teraz tu nikt nie pisze z tych pracujacych ... tak jakby forum zawiesilo sie cos ...albo cos sie stalo w tej firmie .... ja zawsze takie scenariusze sobie pisze ehh :(

opinie sa tak fajne, ze az za fajne by mogly byc prawdziwe ...i dlatego ja tezprosze o nowe terazniejsze opinie na temat tej firmy, czy jeszcze istnieje ???
zapytanie do innych 2013-04-15 00:42:54
hej! jestem zainteresowana praca tam! Czy moglabys , ktokolwiek cos napisac , czy ta firma jeszcze isyeniej? jakie zarobki??? niestety nic na necie nie moge znalezc- gl. strone internetowa itp ??? bardzo zalezy mi na odpowiedzi.
stokrotka 2014-04-15 18:14:52
Jeśli ktoś pracował dla w/w firmy w lokalizacji Poznań, to sądzę, że wiele można by zarzucić. Cóż, dla ludzi, którzy nie czują wyrzutów sumienia i potrafią zastraszyć klienta na tyle, by ten zapłacił za coś, czego nie zamawiał- SUPER ! Istotne jest to, że mimo ,,możliwości" finansowych, praca ta wymaga nie tyle predyspozycji sprzedażowych, co umiejętności szantażu w najoczywistszej z form. Aż dziw człowieka bierze, że firmy tego typu nadal utrzymują się na rynku... Polecam firmę wszystkim, którzy swoje nieudane decyzje życiowe, chcą wyładować w sposób bezprawny na ludziach, którzy są nieświadomi tego, co im się wciska i czym ich się szantażuje .... Ale cóż... Jedno z najbardziej nieudanych doświadczeń w mojej karierze zawodowej...
kasztan orzechowski 2014-12-15 12:28:46
ja również zadają to samo pytanie to poprzednik z ostatniego wpisu, jak u nich w firmie global partner jest z elastycznością grafiku pracy? też mam trochę zajęć,m in. prowadzę kursm pilates i studiuję zaocznie i nie wiem czy mógłbym sobie pozwolić na prace w weekendy. oczywiścxie zapytują was też: ile netto się zarabia u nich?
Manex 2015-02-21 13:41:16
Elastyczność to jedno, a drugie to czy w ogóle firma funkcjonuje na rynku? Z tego co szukałem to nigdzie nie mogłem znaleźć ich strony internetowej, a jak już (chyba) udało mi się znaleźć to okazuje się, że jest nie wykupiona. O co w ogóle chodzi, powie mi ktoś, bo żadnej firmie nie przystoi taka dezorganizacja.
ferens 2015-03-07 20:54:01
jeśli poszukujecie pracy w call center to całkiem sprawdzone miejsce , aby rozwijać się w tym kierunku ( oczywiście jeżeli z jakimkolwiek rozwojem można mówić w temacie tego typu pracy). Firma świadczy usługi już od dłuższego czasu, a ich wyniki są naprawdę zadowalające, więc o zwolnieniach nie powinno być raczej mowy w najbliższym czasie
michaq 2015-03-24 11:28:56
Ja mam już jako takie doświadczenie w call center, i powiem wam szczerze że w miarę lubiłem tą robotę i w ogóle. Ale gdy ją straciłem to teraz nadal szukam czegoś w branży call center. Wiecie może ile tutaj w Global Partner płacą? jak to wygląda? no i czy atmosfera w miarę znośna czy dobra czy jak??
oszukana !!! 2016-09-19 12:52:44
Serio??????Ludzie nie dajcie sie oszukac, zapytajcie okolo 20 pracowników którym nie wyplacono wynagrodzenia za 2-3 miesiace pracy bo niby firma ogłosila upadłosc, a otworzyla sie pod inna nazwą na zone "prezesa" ! najlepiej niech najpierw oddadza pieniadze tym co dla nich pracowali a potem niech otwieraja nastepne siedziby.....!!!
agat 2016-09-21 21:51:17
a to są jakieś nastepne siedziby otwierane? to raczej powinna być dobra wiadomość, bo przede wszystkim oznacza że firma się rozwija i będę nowe miejsca pracy
Zostaw swoją opinię o Global Partner - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Global Partner