brak logo

DOS

Łeba

Opinie o DOS

testowacz 2013-07-01 20:47:10
ogolnie to dyrektor osobiscie powinien przyjrzec sie pracy pani kierownik i tej liderce jednej co ciagle lata do niej na ploty bo obie te panie nie maja zielonego pojecia o organizacji pracy tylko pija kawke i obsmarowuja tylki innym pracownikom. Dobrze ze sa jeszcze ta [usunięte przez moderatora] brygadzistka i ta nowa niska pani jeszcze one znaja sie i widac je na produkcji.
1
obserwator 2013-07-14 10:28:52
to prawda młoda wymiata, to równa babeczka, niepozorna ale konsekwentna.
ex 2013-07-23 18:05:25
a kierowniczka produkcji nadal biega na kawki do mechaników?
1
mi mi 2013-11-17 22:05:54
no praca jak praca wiadomo trza robić ale sanepid to tam powinien być często i nałożyć im kare za higiene ubrań roboczych bo cały tydzień chodzić w brudnych ciuchach przy żywności to woła o pomste i te fartuchy jednorazowe powinny byc wymieniane codziennie a nie raz na tydzień itp no i rekawice to powinny byc na chali do wymiany wedle potrzeb a nie kitrają w magazynach i tylko jak ma być kontrol to wyciągają dla picu
PRACOWNIK 2013-11-28 15:26:12
BO JEST
piotr 2014-09-25 21:00:53
gruba wez sie za diete a nie podjadasz caly czas surowe szproty i pizze z honotu w kanciapie
1
niepolecam 2014-10-13 22:00:31
do okkk praca jest nawet teraz na "gwałt" przyjmują ale nie polecam no chyba że odpowiada tobie praca na 3/4 etatu i płaca w granicach 1000 zł. max.
andzia 2014-10-16 10:40:53
firma nastawiona na zyski dla bosow i kadry pracownik to robol mamy podpisane wszysko tylko nie o godnym traktowaniu przez pracodawce pisza 1800 brutto kto to ma wwyzysk i ponizenie
1
andzia 2014-10-17 19:00:44
leba kopernia 4
zosia 2014-11-21 21:51:41
trzeba być idiotą by takie rzeczy wypisywać na jedyną normalną osobę w tym zakładzie, ja otrzymałam ogromną pomoc od niej jest wspaniałą osobą a wygląd nie ma nic do rzeczy liczy się podejście do ludzi i charakter (pewnie ty nie wyglądasz lepiej). a poza tym troszkę inteligencji ci nie zaszkodzi.
mała mi 2014-11-27 01:19:13
Już bez przesady , nie jest tam aż tak źle......
xxxxxx 2015-01-19 19:23:33
nikt tam nie zarabia 1800 a wyzysk totalny a każą pracować po 10-12 godz a za nadgodziny nie płacą nie polecam
ada 2015-01-29 11:14:36
swieta prawda od styczni 2015 min wynagr,brutto 1750 u nich na umowie 1500 co nato insp,pracy ?
now 2015-02-08 20:38:21
podobno ostatnio ztrudnili ludzi na umowe za 1800 br więc nie rozumie o co kaman a jesli coś nie tak jest to grupowo powinniście to zgłosić do isp.pr.bo oni tu nie zaglądają
mon 2015-02-09 21:10:19
jeśli na normalnej umowie jest 1500br a od tego roku na umowie o pracę naj.jest 1750br a wy macie 1500plus dodatek to, to jest jakaś przewałka nie zgodna z prawem bo powinno być 1750br plus dodatek np premia lub bez dodatku lub kwota godzinowa 10,41br . czyli 1750br Inajlepiej z taką umową najpierw iść do radcy prawnego a on dalej pokieruje
dosowka 2015-02-15 11:30:06
do xxxxx Nadgodziny płacą, regularnie. W miesiącu można zarobić nawet 750 zł na czysto,za nadgodziny!!
ciekawa osoba 2015-02-17 20:58:19
Mam pytanie w jakich godzinach pracy należy się dodatek nocny a dokładnie od której godziny. I jeszcze jedno czy do nadgodzin w porze nocnej też się należy dodatek za pracę w nocy? To prawda że zarabia się 750 zł. za nadgodziny ale łącznie z sobotami pracującymi. Wolne są tylko niedzielę żeby można było się pomodlić o godniejsze płace.
konsument 2015-03-13 08:15:16
Miałem wątpliwą przyjemność zjeść dziś ich produkcję. Filet z makreli w oleju roślinnym. Uważam, że powinni zająć się czymś innym, niż produkcją konserw.
To jest marnowanie surowca. Jak ją otworzyłem, to zamiast zapachu wydobył się fetor. Dobra, to przecież ryba morska. Jednak zjeść dało się tylko połowę zawartości puszki. Konsystencja i smak ryby niczym mydło!!! Bee... Na wymioty mnie brało. Już nigdy więcej nie kupię nic z tej firmy (DOS). I choćby zmienili
nazwę, to będę czujny na ich adres.
1
hmm 2015-04-02 18:05:28
Ciesz się człowieku że nie miałeś po tym rewolucji żołądkowej.
dosowka 2015-05-13 12:08:13
Nie polecam nikomu, pracy w tej firmie!!! Ogólnie brud niesamowity, ciuchy robocze komplet na tydzień,nawet foliowe fartuchy,czepki,itd masakra,przerwa 20 minut na 10 godzin pracy,i tylko szybciej,szybciej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] tak mówią sami pracownicy.Konserwy otwarte idą taśmą do zamknięcia a z sufitu tynk się sypie! Także przestrzegam przed pracą w tej fabryce oraz przed spożywaniem rybek!!
2
dosowka 2015-05-13 12:13:17
PS; wcześniej pisałam o nadgodzinach to jedyny plus, zwłaszcza jak ktoś chce zarobić.
1
anonim 2015-09-17 22:40:46
Pracowałam w firmie Dos nie jest tam tak żle płacą na czas warunki pracy też nie są takie złe można powiedzieć że tak jak wszędzie ale jest jeden minus stan techniczny za co płacą pracownicy pracując w soboty i czasami w niedziele żeby odrobić straty ja bym zagoniła dyrektora i tą jego pożal się boże kierowniczkę która udaje że na wszystkim się zna
dosowka 2015-09-17 22:53:36
O kierowniczce to można by było dużo pisać do celu po trupach nie ważne czy ma rację czy nie ma być tak jak ona chce
zapracowani 2015-09-30 14:42:53
Kierowniczke już dawno powinni wywalić na zbity pysk. Osoba nie majaca pojęcia o tym co się dzieje na produkcji. Sezon w Dosie się zaczął wieć i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uruchomiony. Zaczęła się praca po 10 godzin i w soboty i niedziele.Już niedługo ludzie im popadają. Liczyli że byli pracownicy Ternaebenu bedą walili drzwiami i oknami a przyszła garstka ludzi. Nawet same kadry z Teraebenu odradzają pójście do pracy do Dosu i mają racje.
K.S 2015-10-09 10:01:12
Czas poinformować PIP o tych pracujących sobotach i niiedzielach i zastraszaniu pracowników.
A po drugie brakuje im ludzi na produkcję a nie przyjmą nowych pracowników. Idiotyczna polityka tego zakładu.
maxi 2015-11-09 16:55:38
NA STANOWISKA ZATRUDNIAJA LUDZI KTÓRZY NIE MAJA ZIELONEGO POJECIA O TAJ PRACY
maxi 2015-11-09 17:07:45
Nowe brygadzistki to zwykłe ga.... mimo wykształcenia.
1
dosowka 2016-01-08 20:54:59
Mieli bardzo dobra brygadzistkę ale jej nie szanowali to się zwolniła a teraz kolejna się zwolniła z tego co wiem to nie koniec składania wypowiedzeń szykują się kolejne mają dość pracowania za marne grosze i do tego pani kierownik je szmaci!!!!!!!!!!!!!!!
2
nadi 2016-01-18 01:20:14
To prawda...!!!
fako 2016-01-18 01:51:27
No raaaczej Nowę brygadzistki nie będą miały pojęcia o pracy, bo skąd??? A wykształcenie nie ma tu nic do rzeczy jak piszesz. Stare też nie świecą mądrością... mimo kilkunastu lat pracy mam na myśli w szczególności jedną panią
1
fako 2016-01-21 23:20:21
Z tym się zgadzam że pieniądze są na czas niemam do tego żadnych zastrzeżeń.
fako 2016-01-25 17:08:40
Niewiem bo już tam nie pracuje. Możesz podejść do biura i zapytać panią kierownik. Może potrzebują to zależy też gdzie...
fako 2016-02-10 22:25:18
Co tu tak cicho mokotów i jak pracujesz już w DOS?
niewazny 2016-07-14 09:14:15
Czas może zrobić coś z panem L. bo jego agresja już przekracza granice. Współpracownicy boją się już odzywać do niego bo nie wiadomo jak zareaguje czy rzuci skrzynka czy w najlepszym wypadku zwyzywa. Niestety ani brygadzisci ani kierowniczka ktora patrzy w kamery nie widzi tych zachowań.
Obozówka 2016-09-27 19:36:32
Wyzysk całkowity w tym obozie praca po 10 godzin i nawet w weekendy. Dzięki dziadowskiej spółce Graal i Dos. Przeskarżyć tych dziadów do PIP
2
Obozowka 2016-09-28 17:26:36
W tej firmie nie ma nic ekstra płacone a oszukiwane i wyzyskiwane. Ekstra to można dostać w sobotę nakaz do pracy w niedzielę bo oczywiście życia prywatnego nie można planować.
2
Obozówka 2016-09-30 13:33:45
Nic nie jest koloryzowane jak się nie przyjdzie to wiadomo w późniejszym czasie są wyciągane konsekwencje tak trudno się domyślić że słowo nakaz to była przenośni. Chodzi o to że o pracującym weekendzie dowiadujemy się dzień przed. A przykładowo pracownik musi zgłosić chęć wzięcia dnia wolnego 7 dni przed. Wiec powinno to obowiązywać obie strony oni powinni informować tez o np. pracującym weekendzie z minimalnym wyprzedzeniem np. 3-4 dni przed.
fako 2016-10-09 21:22:12
Wydaje mi się, że Ty chyba nigdy nie pracowałeś w DOSIE jak tak mówisz. Obozówka ma całkowitą rację. Sobota i niedziela do pracy rozkaz i tyle w temacie a jak ci nie pasuje to straszenie, że wylecisz.
1
fako 2016-10-10 14:52:40
Tak nadgodziny są dodatkowo płatne
fako 2016-10-10 15:09:37
Oczywiście, że w umowie jest wszystko napisane ale to nie zmienia faktu, że jeżeli szanowna Pani kierownik wyda Rozkaz, że wszystkie weekendy pracujące to Ty nie masz NIC do powiedzenia. No chyba że chcesz być jako pierwszy do zwolnienia.
była 2016-10-13 14:38:27
Bo Pani kierowniczka nie ma życia prywatnego i nie wie jak to jest ze kobiety maja dzieci i rodziny i chcą w weekend pobyć z nimi .
fako 2016-10-13 20:41:37
Może i nadgodziny są płatne, ale Nie polecam Ci pracy w DOSIE. W szczególności na Konserwiarni Najgorszy dział!!! Brud, hałas i nieustanne awarie maszyn i latające wokół brygadzistki. A kobietki w tygodniowych brudnych fartuchach, poszarpanych rękawiczkach i pocięte od puszek. A o nowe rękawiczki i plaster Ciężko! Nie ma!!!
fako 2016-10-13 20:56:29
Jedyne co miłe z konserwiarni pamiętam to taką ładną brygadzistkę... hahahhaah ale też tu długo nie wytrzymała
pracownica 2016-10-14 21:45:51
A o jaką byłą brygadzistkę ci chodzi? Bo była jedna bardzo fajna i zorganizowana ale odeszła niestety jakiś czas temu, brakuje jej tu teraz bardzo.
fako 2016-10-15 19:16:45
nie pamiętam jak miała na imię młoda szczupła no i ładna przynajmniej było miło na Nią popatrzeć, ale do kobietek na hali też nic niemam, na nie jednej można oko zawiesić
fako 2016-10-17 22:36:49
No w sumie tak, ale Nie mnie oceniać kompetencje brygadzistek, ale wygląd owszem
szzz 2016-10-19 21:01:17
Najważniejsze jest to, że zarobki są adekwatne do powierzanych zadań, skoro premie sie miały pojawić po wakacjach. Ciekawe tylko dla mnie jest to, czy atmosfera teraz każdemu odpowiada, wiecie? Dzięki
Pytanko 2016-11-07 18:18:20
A ja mam pytanie ,czy pracują tam jakieś młode osoby ? młode normalne kobity ?Bo z tego co słyszałem to sama stara gwardia tam pracuje. A miałbym zamiar się tam zatrudnić i chciałbym porostu wiedzieć.
Mlodzik 2016-11-09 08:46:34
A konkretnie na których "można zawiesic oko "? Ile masz lat że uważasz że są tam jakieś atrakcyjne panie ? Z tego co wiem są tam nie powiem brzydkie ale starsze po 40stce nie atrakcyjne babki.
fako 2016-11-15 23:14:15
No teraz dokładnie Ci nie powiem, bo już tam nie pracuje ale parę fajnych pamiętam, ale głównie chodziło Mi o młodziutką, miłą brygadzistkę... która najbardziej utkwiła Mi w głowie
Zostaw swoją opinię o DOS - Łeba
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie DOS