brak logo

SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget

Oława

Opinie o SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget

don pedrozo 2010-12-14 19:21:37
zgadzam sie z kolegami jest coraz gorzej najwazniejsze zeby przetrwac w tej pracy to zapomniec o ( usunięte przez administratora )
nico 2010-12-15 14:35:35
Tak własnie jest jak piszecie. Przyszli z biedaszybów i chcą żadzic.Ale kiedys sie zdziwią, potraktuja ich tak jak oni ludzi traktują.( 10 min. )
haaadziaaa 2010-12-16 10:01:35
Witam.
Tak jak mówiecie , to już nie jest ten sam zakład jakiś czas temu..nie ma tej atmosfery. Jednym zdaniem można swierdzić, iż pracownik( usunięte przez administratora ). Niedługo wszycy z biur
będa pochodzić z Wałbrzcha i to nie musze chyba mówić dlaczego...
PS Miejmy tylko cichą nadzieję, że to sie zmieni i spadną ze stołków nie odpowieni ludzie.
haha 2010-12-16 11:44:18
zgadzam się z poprzednią wypowiedzia ze czas na to zeby zrobić zmany na górnych stałkach bo to co się dzieje teraz a było za ( usunięte przez administratora ).Z mojego punktu widzenia to co się dzieje na hali -to jest źle.
Hose Arkadio Morales 2010-12-17 20:49:14
Zgadzam sie z wszystkimi opiniami. Kazdy teskni za tym co bylo ( moze jeszcze wroci ).Dobrze ze jest tam jeszcze kilka normalnych osob tylko ciekawe jak dlugo tam beda.?
prozak 2010-12-27 16:27:05
CIEKAWE KIEDY BEDĄ PODWYRZKI PŁAC A NIE TYLKO WIECEJ OBOWIĄZKÓW A PŁACA CORAZ NIŻSZA.....
1
prozak 2011-01-10 09:16:27
( usunięte przez administratora )nie mówi tylko pisze a jak ludzie mają pracować jak są zdemotywowani wszystko idzie do g\óry a place stoja w miejscu .....
anonim 2011-01-25 11:41:08
w sca pracownicy zamiast zarabiac wiecej to zarabiaja coraz mniej odradzam prace w tej firmie która nie ma przyszłosci
anonim 2011-03-04 16:04:31
Ja też pracuje ( usunięte przez administratora )od prawie 10 lat, ale w innym mieście. Kasa marna, od trzech lat pensje stoją w miejscu, system premiowania działa na nie korzyść pracownika.Coraz większa biurokracja , rozliczanie co do minuty z każdej godziny. ( usunięte przez administratora ),a pracować gdzieś trzeba.
skudo 2011-05-15 11:17:06
zabrali( usunięte przez administratora )podwyzki brutto!!!!! parodia wszystko do gory idzie a pense coraz gorsze ten zakład nie ma przyszlości
anonim 2011-07-29 14:39:16
w Pile jest podobnie , i jeszcze jedno , taka porządna niby firma a ( usunięte przez administratora ) . Jak długo można czekac
spz 2012-01-31 10:57:29
Firma sprzedana, uciekac aby dalej.
zwiazkowiec 2012-08-10 11:06:23
zamiast lamentowac jak dewotki , zorganizujcie sie i zalozcie zwiazek zawodowy, bedziecie mogli rozwiazywac problemy, rozmawiac z pracodawca i nikt wami nie bedzie poniewieral
Pracownik 2012-10-12 12:30:20
Najważniejsze że nowa firma zobaczyła co się tutaj dzieje i to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co [usunięte przez moderatora] zatrudnił wywaliła , jeszcze ta [usunięte przez moderatora] została .
f4 2013-02-06 11:49:12
witam dzisiaj dostałem propozycje to sca moglby ktos napisac jak sie pracuje i jak zarobki ? jestem z brzegu szukam transportu z kims do sca
szukam pracy 2013-02-06 14:06:57
o! to jednak przyjmuja tam?
zazdroszcze
Do f4 : a co zrobiłaś ze dostałaś propozycje?
Nick 2013-02-12 12:01:32
Stary uciekaj !!!!
były pracownik 2013-02-17 19:42:53
SCA już nie jest właścicielem tego zakładu teraz to już DSSmith .
szukam pracy 2013-02-18 09:39:25
a czy przyjmują teraz i jakie maja wymagania od nowego pracownika?
1
lucan 2013-03-05 09:04:24
Jak jesteś zainteresowana to ja jadę z Brzegu jestem w grupie A . kontakt na e-mail lucan4@wp.pl
szukam pracy 2013-03-05 15:52:10
w piątek, 1 marca zostałam przyjęta ale gdzie indziej
Nagle spadło jak z nieba
comfort 2013-11-16 12:58:26
zarobek 1500 z groszami system 4 brygadowy porażka
cedric 2014-03-15 18:20:17
Zgodze sie z wypowiedzią powyżej, czasem zamiast narzekać, trzeba brac się do roboty, pewnie sca packaging nie będzie obojętny jak zobaczy starania się człowieka.
modrić 2014-03-27 00:10:08
Pewnie, że trzeba zapychać. Ale jak pod koniec miesiąca przychodzi wypłata to pewnie się chce i płakać i jęczeć i stękać. Ale niestety takie czasy takie warunki.
arek 2014-04-05 12:25:57
@modrić, nie bardzo zrozumiałem Twoja wypowiedź, co miałes na mysli pisząc, że w sca packaging trzeba zapychać?
marcin 2014-04-29 02:47:31
Raczej chodziło o ciężka prace, zapychac, to takie łagodne przekleństwo, tez na z. może się domyślisz...
kaja 2014-05-28 18:15:52
na pewno chodziło właśnie o ciężką pracę, jak inaczej można to okreslić? Widzę większość negatywnych komentarzy się pojawia, nie wiem czy się wiązać z tą firmą czy nie
adas 2014-06-24 23:02:41
Witam właśnie próbuję się zwolnić z tej firmy ponieważ znalazłem o wiele lepszą posadę niestety pracodawca po 5 latach nie chce dać wypowiedzenia na mocy porozumienia stron a mówili że nikogo na siłę nie będą trzymać, o zarobkach może nie będę się wypowiadał.
1
zainteresowany 2014-07-17 21:58:57
szukaja ludzi na produkcje,chca zatudnic ok 20 osob na operatorow
zainteresowany 2014-07-22 08:14:05
Cv trzeba wysłać na adres rekrutacja@dss.com.pl
zainteresowana 2014-07-28 11:18:55
Po ilu dniach od zlozenia cv dzwonia ? prosze o szybka odpowiedz
zainteresowana 2014-07-28 11:20:34
Po ilu dniach od zlozenia cv dzwonia ? prosze o szybka odpowiedz
zainteresowany 2014-08-05 20:59:47
Chodzą słuchy, ze jest mniej zamówień obecnie ?
zainteresowany 2014-08-20 17:41:57
Nie prawda, zamowien jest coraz wiecej ciagle szukaja ludzi na produkcje nawet zwiekszyli stawke
Drm 2014-11-27 01:16:56
Wydaje mi się, że sytuacja w SCA powinna być zdecydowanie dobra. Tutaj są wszelkie informacje dotyczące studentów i podjęcia pracy http://www.sca.com/en/Career/Students/ Być może praca czy staż w tej firmie są świetnym rozwiązaniem dla osoby, która planuje rozpocząć karierę w temacie.Zwykle jest tak, że to na przyszłość się zwraca.
Porażka 2014-12-02 12:08:34
Ludzie tu się wypowiada o sca hygiene swenska celuloza pisze jak byk nie o kartonach. Co do sca hygiene po 4latach pracy mogę stwierdzić że to porażka kierownictwo nie liczy się z nikim nie podoba się to się zwolnij takie teksty padały tak z ust kierownictwa. Co do zarobków przez samo sca max 1900zł na 4brygadach świątek piątek i niedziela inne firmy proponują tyle samo ALE w 3zmianach a to ogromna różnica oczywiście są i takie firmy co dają mniej normalne. Co do socjala jest teraz dyrektorem Francuzik który regularnie urywa jak się da porażka. Podwyżka roczna porażka 40zł brutto zeszły rok a w tym 2015 ponoś jeszcze mniej ma być żenada. Bonus roczny urwany na 2015 rok o ok.1000zł czyli 200 do wypłaty. Co do ludzi podpie... jak się da i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają z tego. BHP niby coś robi ale tylko to co samo chce niereaguje prawie wcale na opinie pracowników prawie wcale czyli robią tak w 30%. Jeszcze co do ludzi przychodzą naćpani pijani masakra. Ten zakład był super ale 5lat do tyłu teraz nie polecę go nikomu bo życie i karierę zawodową sobie zmarnuje zresztą widać to po rotacji jaka jest w chwili obecnej.
liść czasu 2015-02-23 14:02:08
to naprawdę poważna korporacja, i to z ciekawymi wysokiej jakości produktami., imponują mi., a jako że szukam w tej branży nowej pracy to chyba się na nich zdecyduję. wiele firm o mnie walczy, prześcigają się jak szaleni w ofertach dla mnie ale jeszcze nie mam nic od SCA - myślicie że przebiją konkurencję i mnie skuszą?
Michał 2015-10-31 19:42:28
Francuzik już odchodzi, jednak pare lat za puźno. Firma zeszła na psy przez te lata, niby postawiono w niej na bezpieczeństwo pracowników, ale BHP służy jedynie do dokopania pracownikom. Bhapowcy nie reaguja na zgloszenia, ewidebtnie łamane są przepisy, pracujemy w zapyleniu, , na liniach jest ciemno,sprzęt jest w opłakanym stanie i nie można się doprosić jego wymiany.Mieliśmy przez takie podejście ostatnio wypadek, chłop zacioł się nożem i pomimo tego że pracownicy od kilu miesiecy prosili się kierowniczka o ich wymianę, udupili pracownika z linii. Bo pracował niebezpiecznie. Paranoja, nie dali mu dobrego sprzeu, nie zrobili szkolenia, ale do zwolnienia trafił pierwszy. Ostatnio ograniczyli obsade na lini i teraz robimy pojedynczo to co przes ostatnie lata robiły 2 osoby. Oczywiście jak zaczyna się produkcja sypać to jest twoja wina, bo za wolno, bo się nie interesujesz itd., jak masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wego TL-a to znajdzie coś żeby swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ochronić. Na szczęsciejest sporo fajnych ludzi i można jakoś wytrzymać.
piotr 2016-01-09 23:53:59
40 zł to ma być dużo ? Kpisz sobie ?
Pensje tam są głodowe
nick 2016-04-20 18:23:33
A jak zarabiają tam ludzie zatrudnieni przez firmy posrednicze i jak sa traktowani
Darek 2016-05-22 22:01:31
Tutaj lepiej juz nie bedzie , coraz wiecej ukrainców, kierownicy sami się motają. Niby jakość jest ważna ale problemy kazą zamiatać pod dywan , byle włąsna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uchronić. A jak przyjdzie reklamacja to na szarakach sie wyżywają.
1
Marek 2016-05-28 15:47:11
Zarabiają kiepsko, na rękę trochę ponad minimum. Do tego zmieniają się jak rękawiczki. Z byle powodu są zmieniani, najczęściej jak stali czegoś nie dopilnuję , zrzucają to na tymczasowych.
andrzej 2016-05-29 19:54:14
Najłatwiej przez koneksje rodzinne, program 400+. Jak Cię zarekomendują to dostana kasę, ale muszą też mieć spore plecy. Ostatnio na magazynie po znajomości koledze załatwiali.
zawisza 2016-06-17 16:55:49
Czy jest dojazd pracowniczy z Strzelina!
były 2016-07-13 18:35:29
Pozdrawiam załogę SCA i mam nadzieję że PASJA was nie opuszcza:-)
3
Krzysztof 2016-07-25 23:29:45
Dopóki widzę ludków grzebiących z rana w koszu na odpady elektryczne pasja :-) mnie nie opuszcza.
Robi 2016-08-30 11:09:08
Po drugiej stronie jest inna firma produkująca opakowania , kiedyś ten zakład należał do SCA teraz to jest Smith , wiem że zatrudniają nowych pracowników. To jest super zakład bardzo fajna atmosfera i dobre zarobki dużo wyższe niż tutaj. Ja tam uciekłem i nie żałuję !!!
1
polki 2016-08-30 11:14:16
Chyba nie było żadnej rotacji, a szkoda, bo pasowałaby mi oferta na specjalistę ds. programów lojalnościowych.
były 2016-11-15 12:29:55
Zdecydowanie nie polecam. Duża rotacja, atmosfera kiepska. Szkodliwe warunki, nawiedzeni ludzie z rst. Praca dla Troli z Pasją. W okolicy są lepsze firmy.
4
Zostaw swoją opinię o SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget - Oława
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget