Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget

Pracowałeś w firmie SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
prozak - 2010-12-27 16:27:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
CIEKAWE KIEDY BEDĄ PODWYRZKI PŁAC A NIE TYLKO WIECEJ OBOWIĄZKÓW A PŁACA CORAZ NIŻSZA.....
zdjecie uzytkownika
prozak - 2011-01-10 09:16:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
( usunięte przez administratora )nie mówi tylko pisze a jak ludzie mają pracować jak są zdemotywowani wszystko idzie do g\óry a place stoja w miejscu .....
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-01-25 11:41:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w sca pracownicy zamiast zarabiac wiecej to zarabiaja coraz mniej odradzam prace w tej firmie która nie ma przyszłosci
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-04 16:04:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też pracuje ( usunięte przez administratora )od prawie 10 lat, ale w innym mieście. Kasa marna, od trzech lat pensje stoją w miejscu, system premiowania działa na nie korzyść pracownika.Coraz większa biurokracja , rozliczanie co do minuty z każdej godziny. ( usunięte przez administratora ),a pracować gdzieś trzeba.
zdjecie uzytkownika
skudo - 2011-05-15 11:17:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zabrali( usunięte przez administratora )podwyzki brutto!!!!! parodia wszystko do gory idzie a pense coraz gorsze ten zakład nie ma przyszlości
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-29 14:39:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w Pile jest podobnie , i jeszcze jedno , taka porządna niby firma a ( usunięte przez administratora ) . Jak długo można czekac
zdjecie uzytkownika
spz - 2012-01-31 10:57:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma sprzedana, uciekac aby dalej.
zdjecie uzytkownika
zwiazkowiec - 2012-08-10 11:06:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zamiast lamentowac jak dewotki , zorganizujcie sie i zalozcie zwiazek zawodowy, bedziecie mogli rozwiazywac problemy, rozmawiac z pracodawca i nikt wami nie bedzie poniewieral
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2012-10-12 12:30:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najważniejsze że nowa firma zobaczyła co się tutaj dzieje i to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co [usunięte przez moderatora] zatrudnił wywaliła , jeszcze ta [usunięte przez moderatora] została .
zdjecie uzytkownika
f4 - 2013-02-06 11:49:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam dzisiaj dostałem propozycje to sca moglby ktos napisac jak sie pracuje i jak zarobki ? jestem z brzegu szukam transportu z kims do sca
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2013-02-06 14:06:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
o! to jednak przyjmuja tam?
zazdroszcze
Do f4 : a co zrobiłaś ze dostałaś propozycje?
zdjecie uzytkownika
Nick - 2013-02-12 12:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stary uciekaj !!!!
zdjecie uzytkownika
były pracownik - 2013-02-17 19:42:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SCA już nie jest właścicielem tego zakładu teraz to już DSSmith .
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2013-02-18 09:39:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy przyjmują teraz i jakie maja wymagania od nowego pracownika?
zdjecie uzytkownika
lucan - 2013-03-05 09:04:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak jesteś zainteresowana to ja jadę z Brzegu jestem w grupie A . kontakt na e-mail lucan4@wp.pl
zdjecie uzytkownika
szukam pracy - 2013-03-05 15:52:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
w piątek, 1 marca zostałam przyjęta ale gdzie indziej
Nagle spadło jak z nieba
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-21 16:05:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zweryfikuje ktoś posty powyżej? Zależy mi na opinii pracownika SCA Packaging, który pracuje obecnie, a nie został zwolniony/odszedł. Jak jest z atmosferą wśród pracowników? Ludzie są pomocni i się wspierają, czy raczej wyścig szczurów? Na jaki czas proponują umowę? Z góry dzięki za info, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
comfort - 2013-11-16 12:58:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zarobek 1500 z groszami system 4 brygadowy porażka
zdjecie uzytkownika
tomo - 2013-11-30 19:17:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
comfort, za zmiane nocna o ile taka jest nie ma żadnych dodatków? w weekendy tez pracujecie w SCA packaging. Nie ma jakis motywatorów do pracy?
zdjecie uzytkownika
Larry - 2014-03-11 12:32:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wiecie, są firmy (inne niż SCA Packaging), gdzie zarabia się jeszcze mniej, więc może czasem warto usiąść i docenić to co daje nam los.
zdjecie uzytkownika
cedric - 2014-03-15 18:20:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zgodze sie z wypowiedzią powyżej, czasem zamiast narzekać, trzeba brac się do roboty, pewnie sca packaging nie będzie obojętny jak zobaczy starania się człowieka.
zdjecie uzytkownika
modrić - 2014-03-27 00:10:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pewnie, że trzeba zapychać. Ale jak pod koniec miesiąca przychodzi wypłata to pewnie się chce i płakać i jęczeć i stękać. Ale niestety takie czasy takie warunki.
zdjecie uzytkownika
arek - 2014-04-05 12:25:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@modrić, nie bardzo zrozumiałem Twoja wypowiedź, co miałes na mysli pisząc, że w sca packaging trzeba zapychać?
zdjecie uzytkownika
marcin - 2014-04-29 02:47:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Raczej chodziło o ciężka prace, zapychac, to takie łagodne przekleństwo, tez na z. może się domyślisz...
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-05-28 18:15:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na pewno chodziło właśnie o ciężką pracę, jak inaczej można to okreslić? Widzę większość negatywnych komentarzy się pojawia, nie wiem czy się wiązać z tą firmą czy nie
zdjecie uzytkownika
adas - 2014-06-24 23:02:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam właśnie próbuję się zwolnić z tej firmy ponieważ znalazłem o wiele lepszą posadę niestety pracodawca po 5 latach nie chce dać wypowiedzenia na mocy porozumienia stron a mówili że nikogo na siłę nie będą trzymać, o zarobkach może nie będę się wypowiadał.
zdjecie uzytkownika
kaja - 2014-06-25 14:53:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to pracodawca trzyma Cię siłą w pracy? a nie możesz po prostu złożyć wypowiedzenia i poczekać te 3 miesiące? może jesteś po prostu niezastąpiona i trzeba poczekać zanim kogoś znajdą na Twoje stanowisko?
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-07-17 21:58:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szukaja ludzi na produkcje,chca zatudnic ok 20 osob na operatorow
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-07-18 13:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zainteresowany, ooo, to super informacja dla mnie, mam spore doświaczenie jako operator, mam nadzieję, że w SCA Packaging cenią sobie doświadczenie, bo będa mieli okazję przyjąć dobrego pracownika. Ja jak rozglądałem się za tego typu ofertami to nie znalazłem nigdzie informacji, że rekrutują na takie stanowisko, ale jak szukają 20 osób to myślę, że jakieś tam szanse są. Szkoda, że nikt tu nie mówi o zarobkach, bo takie informacje też by się przydały jeszcze przed rozmową rekrutacyjną. Praca nie powinna być bardzo męcząca fizycznie, skoro firma działa w zakresie produkcji tektura falista oraz opakowania z papieru i tektury, to nie to samo co przenoszenie jakiś ciężkich worków , gdzie momentalnie wysiadają plecy i kręgosłup. Jesli dałem radę w takiej pracy, to i tu powinieniem dać radę spokojnie
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-07-22 08:14:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cv trzeba wysłać na adres rekrutacja@dss.com.pl
zdjecie uzytkownika
igor - 2014-07-24 14:14:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zainteresowany, dzięki, właśnie tego maila szukałem, a coś pomyliłem w nazwie i nie chciało mi wysłać. Na początku myślałem, że działają tylko w Polsce, ale jednak okazuje się, że działają też w innych krajach, bardzo się rozwinęli ostatnio. Same tereny są już dobrze utrzymane, a szczególnie te inwestycyjne posiadają rozwiniętą, nowoczesną infrastrukturę techniczną. Znajdują się dobrym położeniu,geograficznie są względem Wrocławia (tam chyba mają większą siedzibę) oraz w bezpośrednim sąsiedztwie granicy z Republiką Czeską i też z Niemcami. Mój kolega wracał wczoraj z Niemiec i mówił, że też u nich szuka pracy, tylko on planuje się tam przeprowadzić na stałe, a ja chyba jednak wolałbym zostać tutaj we Wrocławiu o ile przedstawią w miare dobre warunki, żeby spokojnie siebie utrzymać no i rodzinę, a jak nie wyjdzie to też zapytam czy jest możliwośc wyjazdu do innego kraju, może do Czech, bo do Niemiec mam uprzedzenia...
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-07-28 11:18:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po ilu dniach od zlozenia cv dzwonia ? prosze o szybka odpowiedz
zdjecie uzytkownika
zainteresowana - 2014-07-28 11:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Po ilu dniach od zlozenia cv dzwonia ? prosze o szybka odpowiedz
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-08-05 20:59:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chodzą słuchy, ze jest mniej zamówień obecnie ?
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2014-08-20 17:41:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie prawda, zamowien jest coraz wiecej ciagle szukaja ludzi na produkcje nawet zwiekszyli stawke
zdjecie uzytkownika
jolka - 2014-08-21 14:56:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@zainteresowana, no różnie to na pewno bywa, zależy ile czasu jest przewidziane na daną rekrutację, jak muszą kogoś "na już" znaleźć to pewnie kwestia max. 2 dni, szybka selekcja, podzielenie się pierwszym wrażeniem i dzwonią od razu. No faktycznie ja też słyszałam, że mniej zamówień ale to ploty jakieś zwykłe chodzą, nie wiem, może to konkurencja taką politykę prowadzi, nie wiadomo do końca, ale ja uważam, że na pewno tak jest. SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget to już jest jedna z większych firma i patrząc realnie przecież nie narzeka na brak zamówień, dobrze działa i rozwija się (sprawdźcie na ich stronie internetowej ile jest publikacji, w mediach o nich, w nowościach) i fajnie, że tak działają, przynajmniej zapewniają też miejsce pracy dużej ilości osób, no i tym samym bezrobocie jest chociaz o mały procent mniejsze, ludzie nie muszą zmieniać miejsca zamieszkania w pogoni za pracą tak jak kiedyś
zdjecie uzytkownika
papierowa biedronka - 2014-11-12 18:23:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jak wygląda ta praca na produkcji i jakie są warunki takiego zatrudnienia?różnie w różnych zakładach bywa i przede wszystkim w takiej pracy zależałoby mi na płynności i systematyczności pracy, żeby robiło się całyczas. w poprzedniej pracy czasem nawet na tydzień do domu odsyłali, tu postojowe oczywiście wypłacane gra ważną rolę
zdjecie uzytkownika
Drm - 2014-11-27 01:16:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że sytuacja w SCA powinna być zdecydowanie dobra. Tutaj są wszelkie informacje dotyczące studentów i podjęcia pracy http://www.sca.com/en/Career/Students/ Być może praca czy staż w tej firmie są świetnym rozwiązaniem dla osoby, która planuje rozpocząć karierę w temacie.Zwykle jest tak, że to na przyszłość się zwraca.
zdjecie uzytkownika
Porażka - 2014-12-02 12:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ludzie tu się wypowiada o sca hygiene swenska celuloza pisze jak byk nie o kartonach. Co do sca hygiene po 4latach pracy mogę stwierdzić że to porażka kierownictwo nie liczy się z nikim nie podoba się to się zwolnij takie teksty padały tak z ust kierownictwa. Co do zarobków przez samo sca max 1900zł na 4brygadach świątek piątek i niedziela inne firmy proponują tyle samo ALE w 3zmianach a to ogromna różnica oczywiście są i takie firmy co dają mniej normalne. Co do socjala jest teraz dyrektorem Francuzik który regularnie urywa jak się da porażka. Podwyżka roczna porażka 40zł brutto zeszły rok a w tym 2015 ponoś jeszcze mniej ma być żenada. Bonus roczny urwany na 2015 rok o ok.1000zł czyli 200 do wypłaty. Co do ludzi podpie... jak się da i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają z tego. BHP niby coś robi ale tylko to co samo chce niereaguje prawie wcale na opinie pracowników prawie wcale czyli robią tak w 30%. Jeszcze co do ludzi przychodzą naćpani pijani masakra. Ten zakład był super ale 5lat do tyłu teraz nie polecę go nikomu bo życie i karierę zawodową sobie zmarnuje zresztą widać to po rotacji jaka jest w chwili obecnej.
zdjecie uzytkownika
roger - 2015-01-26 02:13:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czyli nie warto aplikowac do SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget? Bo jednak jak czytam np. opinie powyżej, to doceniam nawet te 40 złotych rocznej podwyżki, bo wyrównuje to inflacje pieniądza, po 10 latach jest to już 400 złotych, czyli nie mało. Nie wiem też czemu boicie się donosicielstwa, macie coś na sumieniu?
zdjecie uzytkownika
Walinka - 2015-02-09 09:22:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
SCA to spora grupa zajmująca się wytwarzaniem chociażby ręczników papierowych, toaletowych, pieluch. Lista firmy czy nazw produktów dla których pracują jest zawarta tutaj http://www.sca.com/en/Products/SCA-brands/ Myślę, że mając sporą konkurencję trzeba decydować się na konkretne kroki, a by zdobywać te części rynku, do których jeszcze nikt nie dotarł.
zdjecie uzytkownika
liść czasu - 2015-02-23 14:02:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to naprawdę poważna korporacja, i to z ciekawymi wysokiej jakości produktami., imponują mi., a jako że szukam w tej branży nowej pracy to chyba się na nich zdecyduję. wiele firm o mnie walczy, prześcigają się jak szaleni w ofertach dla mnie ale jeszcze nie mam nic od SCA - myślicie że przebiją konkurencję i mnie skuszą?
zdjecie uzytkownika
Wujtouś - 2015-04-25 03:18:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś z osób przeglądających to forum mógłby mi jasno i klarownie wskazać możliwości jakie stwarza firma? Generalnie zastanawiam się nad jakimiś dodatkami do pensji tj. bonifikarta, cpremie, dopłaty. Cały socjal. Dzięi
zdjecie uzytkownika
Antek - 2015-08-10 22:52:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
@Wojtouś niestety nie pomogę Ci, bo sam szukam jakichś konkretów odnośnie SCA. Jak patrzę na ich stronę, to niestety nie widzę żadnych aktualnych ofert pracy, bo podejrzewam, że gdyby kogoś szukali, to pewnie tutaj coś by wpadło. Firma wygląda stabilnie i obiecująco, według mnie warto próbować tam się zatrudnić.
zdjecie uzytkownika
Michał - 2015-10-31 19:42:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Walinka - 2015-02-09 09:22:56]:
Francuzik już odchodzi, jednak pare lat za puźno. Firma zeszła na psy przez te lata, niby postawiono w niej na bezpieczeństwo pracowników, ale BHP służy jedynie do dokopania pracownikom. Bhapowcy nie reaguja na zgloszenia, ewidebtnie łamane są przepisy, pracujemy w zapyleniu, , na liniach jest ciemno,sprzęt jest w opłakanym stanie i nie można się doprosić jego wymiany.Mieliśmy przez takie podejście ostatnio wypadek, chłop zacioł się nożem i pomimo tego że pracownicy od kilu miesiecy prosili się kierowniczka o ich wymianę, udupili pracownika z linii. Bo pracował niebezpiecznie. Paranoja, nie dali mu dobrego sprzeu, nie zrobili szkolenia, ale do zwolnienia trafił pierwszy. Ostatnio ograniczyli obsade na lini i teraz robimy pojedynczo to co przes ostatnie lata robiły 2 osoby. Oczywiście jak zaczyna się produkcja sypać to jest twoja wina, bo za wolno, bo się nie interesujesz itd., jak masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wego TL-a to znajdzie coś żeby swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ochronić. Na szczęsciejest sporo fajnych ludzi i można jakoś wytrzymać.
zdjecie uzytkownika
Hop - 2015-10-31 22:45:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Michał skoro firma posiada osoby odpowiedzialne za przestrzeganie zasad BHP to powinni zrobić coś z tymi problemami, które tu opisujesz. Skoro nikt tego nie zauważa, to może pracownicy ze względu na własne bezpieczeństwo, powinni im to przedstawić. Może nie widzą, bo nie chcą, ale jak usłyszą głosy sprzeciwu to coś z tym zrobią.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2016-01-09 23:53:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [roger - 2015-01-26 02:13:25]:
40 zł to ma być dużo ? Kpisz sobie ?
Pensje tam są głodowe
zdjecie uzytkownika
Mocno - 2016-01-10 04:08:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Głodowe, no chyba piotrze trochę przesadzasz, moim zdaniem to nie jest jakaś zła kasa, nawet całkiem dobra, chyba masz wymagania z kosmosu stary, taka branża
zdjecie uzytkownika
wow - 2016-04-11 21:15:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli te 40 zł to jest stawka godzinowa, to ja mówię tylko "wow" @piotr.
zdjecie uzytkownika
nick - 2016-04-20 18:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A jak zarabiają tam ludzie zatrudnieni przez firmy posrednicze i jak sa traktowani

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert