SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget

Oława

Opinie o SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget

spz 2012-01-31 10:57:29
Firma sprzedana, uciekac aby dalej.
0
zwiazkowiec 2012-08-10 11:06:23
zamiast lamentowac jak dewotki , zorganizujcie sie i zalozcie zwiazek zawodowy, bedziecie mogli rozwiazywac problemy, rozmawiac z pracodawca i nikt wami nie bedzie poniewieral
0
Pracownik 2012-10-12 12:30:20
Najważniejsze że nowa firma zobaczyła co się tutaj dzieje i to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] co [usunięte przez moderatora] zatrudnił wywaliła , jeszcze ta [usunięte przez moderatora] została .
0
f4 2013-02-06 11:49:12
witam dzisiaj dostałem propozycje to sca moglby ktos napisac jak sie pracuje i jak zarobki ? jestem z brzegu szukam transportu z kims do sca
0
szukam pracy 2013-02-06 14:06:57
o! to jednak przyjmuja tam?
zazdroszcze
Do f4 : a co zrobiłaś ze dostałaś propozycje?
0
Nick 2013-02-12 12:01:32
Stary uciekaj !!!!
0
były pracownik 2013-02-17 19:42:53
SCA już nie jest właścicielem tego zakładu teraz to już DSSmith .
0
szukam pracy 2013-02-18 09:39:25
a czy przyjmują teraz i jakie maja wymagania od nowego pracownika?
0
lucan 2013-03-05 09:04:24
Jak jesteś zainteresowana to ja jadę z Brzegu jestem w grupie A . kontakt na e-mail lucan4@wp.pl
0
szukam pracy 2013-03-05 15:52:10
w piątek, 1 marca zostałam przyjęta ale gdzie indziej
Nagle spadło jak z nieba
0
anonim 2013-05-21 16:05:47
Zweryfikuje ktoś posty powyżej? Zależy mi na opinii pracownika SCA Packaging, który pracuje obecnie, a nie został zwolniony/odszedł. Jak jest z atmosferą wśród pracowników? Ludzie są pomocni i się wspierają, czy raczej wyścig szczurów? Na jaki czas proponują umowę? Z góry dzięki za info, pozdrawiam.
0
comfort 2013-11-16 12:58:26
zarobek 1500 z groszami system 4 brygadowy porażka
0
tomo 2013-11-30 19:17:18
comfort, za zmiane nocna o ile taka jest nie ma żadnych dodatków? w weekendy tez pracujecie w SCA packaging. Nie ma jakis motywatorów do pracy?
1
Larry 2014-03-11 12:32:26
Wiecie, są firmy (inne niż SCA Packaging), gdzie zarabia się jeszcze mniej, więc może czasem warto usiąść i docenić to co daje nam los.
0
cedric 2014-03-15 18:20:17
Zgodze sie z wypowiedzią powyżej, czasem zamiast narzekać, trzeba brac się do roboty, pewnie sca packaging nie będzie obojętny jak zobaczy starania się człowieka.
0
modrić 2014-03-27 00:10:08
Pewnie, że trzeba zapychać. Ale jak pod koniec miesiąca przychodzi wypłata to pewnie się chce i płakać i jęczeć i stękać. Ale niestety takie czasy takie warunki.
0
arek 2014-04-05 12:25:57
@modrić, nie bardzo zrozumiałem Twoja wypowiedź, co miałes na mysli pisząc, że w sca packaging trzeba zapychać?
0
marcin 2014-04-29 02:47:31
Raczej chodziło o ciężka prace, zapychac, to takie łagodne przekleństwo, tez na z. może się domyślisz...
0
kaja 2014-05-28 18:15:52
na pewno chodziło właśnie o ciężką pracę, jak inaczej można to okreslić? Widzę większość negatywnych komentarzy się pojawia, nie wiem czy się wiązać z tą firmą czy nie
0
adas 2014-06-24 23:02:41
Witam właśnie próbuję się zwolnić z tej firmy ponieważ znalazłem o wiele lepszą posadę niestety pracodawca po 5 latach nie chce dać wypowiedzenia na mocy porozumienia stron a mówili że nikogo na siłę nie będą trzymać, o zarobkach może nie będę się wypowiadał.
1
kaja 2014-06-25 14:53:49
to pracodawca trzyma Cię siłą w pracy? a nie możesz po prostu złożyć wypowiedzenia i poczekać te 3 miesiące? może jesteś po prostu niezastąpiona i trzeba poczekać zanim kogoś znajdą na Twoje stanowisko?
0
zainteresowany 2014-07-17 21:58:57
szukaja ludzi na produkcje,chca zatudnic ok 20 osob na operatorow
0
kamil 2014-07-18 13:57:47
@zainteresowany, ooo, to super informacja dla mnie, mam spore doświaczenie jako operator, mam nadzieję, że w SCA Packaging cenią sobie doświadczenie, bo będa mieli okazję przyjąć dobrego pracownika. Ja jak rozglądałem się za tego typu ofertami to nie znalazłem nigdzie informacji, że rekrutują na takie stanowisko, ale jak szukają 20 osób to myślę, że jakieś tam szanse są. Szkoda, że nikt tu nie mówi o zarobkach, bo takie informacje też by się przydały jeszcze przed rozmową rekrutacyjną. Praca nie powinna być bardzo męcząca fizycznie, skoro firma działa w zakresie produkcji tektura falista oraz opakowania z papieru i tektury, to nie to samo co przenoszenie jakiś ciężkich worków , gdzie momentalnie wysiadają plecy i kręgosłup. Jesli dałem radę w takiej pracy, to i tu powinieniem dać radę spokojnie
0
zainteresowany 2014-07-22 08:14:05
Cv trzeba wysłać na adres rekrutacja@dss.com.pl
0
igor 2014-07-24 14:14:06
@zainteresowany, dzięki, właśnie tego maila szukałem, a coś pomyliłem w nazwie i nie chciało mi wysłać. Na początku myślałem, że działają tylko w Polsce, ale jednak okazuje się, że działają też w innych krajach, bardzo się rozwinęli ostatnio. Same tereny są już dobrze utrzymane, a szczególnie te inwestycyjne posiadają rozwiniętą, nowoczesną infrastrukturę techniczną. Znajdują się dobrym położeniu,geograficznie są względem Wrocławia (tam chyba mają większą siedzibę) oraz w bezpośrednim sąsiedztwie granicy z Republiką Czeską i też z Niemcami. Mój kolega wracał wczoraj z Niemiec i mówił, że też u nich szuka pracy, tylko on planuje się tam przeprowadzić na stałe, a ja chyba jednak wolałbym zostać tutaj we Wrocławiu o ile przedstawią w miare dobre warunki, żeby spokojnie siebie utrzymać no i rodzinę, a jak nie wyjdzie to też zapytam czy jest możliwośc wyjazdu do innego kraju, może do Czech, bo do Niemiec mam uprzedzenia...
0
zainteresowana 2014-07-28 11:18:55
Po ilu dniach od zlozenia cv dzwonia ? prosze o szybka odpowiedz
0
zainteresowana 2014-07-28 11:20:34
Po ilu dniach od zlozenia cv dzwonia ? prosze o szybka odpowiedz
0
zainteresowany 2014-08-05 20:59:47
Chodzą słuchy, ze jest mniej zamówień obecnie ?
0
zainteresowany 2014-08-20 17:41:57
Nie prawda, zamowien jest coraz wiecej ciagle szukaja ludzi na produkcje nawet zwiekszyli stawke
0
jolka 2014-08-21 14:56:43
@zainteresowana, no różnie to na pewno bywa, zależy ile czasu jest przewidziane na daną rekrutację, jak muszą kogoś "na już" znaleźć to pewnie kwestia max. 2 dni, szybka selekcja, podzielenie się pierwszym wrażeniem i dzwonią od razu. No faktycznie ja też słyszałam, że mniej zamówień ale to ploty jakieś zwykłe chodzą, nie wiem, może to konkurencja taką politykę prowadzi, nie wiadomo do końca, ale ja uważam, że na pewno tak jest. SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget to już jest jedna z większych firma i patrząc realnie przecież nie narzeka na brak zamówień, dobrze działa i rozwija się (sprawdźcie na ich stronie internetowej ile jest publikacji, w mediach o nich, w nowościach) i fajnie, że tak działają, przynajmniej zapewniają też miejsce pracy dużej ilości osób, no i tym samym bezrobocie jest chociaz o mały procent mniejsze, ludzie nie muszą zmieniać miejsca zamieszkania w pogoni za pracą tak jak kiedyś
0
papierowa biedronka 2014-11-12 18:23:45
a jak wygląda ta praca na produkcji i jakie są warunki takiego zatrudnienia?różnie w różnych zakładach bywa i przede wszystkim w takiej pracy zależałoby mi na płynności i systematyczności pracy, żeby robiło się całyczas. w poprzedniej pracy czasem nawet na tydzień do domu odsyłali, tu postojowe oczywiście wypłacane gra ważną rolę
0
Drm 2014-11-27 01:16:56
Wydaje mi się, że sytuacja w SCA powinna być zdecydowanie dobra. Tutaj są wszelkie informacje dotyczące studentów i podjęcia pracy http://www.sca.com/en/Career/Students/ Być może praca czy staż w tej firmie są świetnym rozwiązaniem dla osoby, która planuje rozpocząć karierę w temacie.Zwykle jest tak, że to na przyszłość się zwraca.
0
Porażka 2014-12-02 12:08:34
Ludzie tu się wypowiada o sca hygiene swenska celuloza pisze jak byk nie o kartonach. Co do sca hygiene po 4latach pracy mogę stwierdzić że to porażka kierownictwo nie liczy się z nikim nie podoba się to się zwolnij takie teksty padały tak z ust kierownictwa. Co do zarobków przez samo sca max 1900zł na 4brygadach świątek piątek i niedziela inne firmy proponują tyle samo ALE w 3zmianach a to ogromna różnica oczywiście są i takie firmy co dają mniej normalne. Co do socjala jest teraz dyrektorem Francuzik który regularnie urywa jak się da porażka. Podwyżka roczna porażka 40zł brutto zeszły rok a w tym 2015 ponoś jeszcze mniej ma być żenada. Bonus roczny urwany na 2015 rok o ok.1000zł czyli 200 do wypłaty. Co do ludzi podpie... jak się da i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mają z tego. BHP niby coś robi ale tylko to co samo chce niereaguje prawie wcale na opinie pracowników prawie wcale czyli robią tak w 30%. Jeszcze co do ludzi przychodzą naćpani pijani masakra. Ten zakład był super ale 5lat do tyłu teraz nie polecę go nikomu bo życie i karierę zawodową sobie zmarnuje zresztą widać to po rotacji jaka jest w chwili obecnej.
0
roger 2015-01-26 02:13:25
Czyli nie warto aplikowac do SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget? Bo jednak jak czytam np. opinie powyżej, to doceniam nawet te 40 złotych rocznej podwyżki, bo wyrównuje to inflacje pieniądza, po 10 latach jest to już 400 złotych, czyli nie mało. Nie wiem też czemu boicie się donosicielstwa, macie coś na sumieniu?
0
Walinka 2015-02-09 09:22:56
SCA to spora grupa zajmująca się wytwarzaniem chociażby ręczników papierowych, toaletowych, pieluch. Lista firmy czy nazw produktów dla których pracują jest zawarta tutaj http://www.sca.com/en/Products/SCA-brands/ Myślę, że mając sporą konkurencję trzeba decydować się na konkretne kroki, a by zdobywać te części rynku, do których jeszcze nikt nie dotarł.
0
liść czasu 2015-02-23 14:02:08
to naprawdę poważna korporacja, i to z ciekawymi wysokiej jakości produktami., imponują mi., a jako że szukam w tej branży nowej pracy to chyba się na nich zdecyduję. wiele firm o mnie walczy, prześcigają się jak szaleni w ofertach dla mnie ale jeszcze nie mam nic od SCA - myślicie że przebiją konkurencję i mnie skuszą?
0
Wujtouś 2015-04-25 03:18:24
Czy ktoś z osób przeglądających to forum mógłby mi jasno i klarownie wskazać możliwości jakie stwarza firma? Generalnie zastanawiam się nad jakimiś dodatkami do pensji tj. bonifikarta, cpremie, dopłaty. Cały socjal. Dzięi
0
Antek 2015-08-10 22:52:06
@Wojtouś niestety nie pomogę Ci, bo sam szukam jakichś konkretów odnośnie SCA. Jak patrzę na ich stronę, to niestety nie widzę żadnych aktualnych ofert pracy, bo podejrzewam, że gdyby kogoś szukali, to pewnie tutaj coś by wpadło. Firma wygląda stabilnie i obiecująco, według mnie warto próbować tam się zatrudnić.
1
Michał 2015-10-31 19:42:28
Francuzik już odchodzi, jednak pare lat za puźno. Firma zeszła na psy przez te lata, niby postawiono w niej na bezpieczeństwo pracowników, ale BHP służy jedynie do dokopania pracownikom. Bhapowcy nie reaguja na zgloszenia, ewidebtnie łamane są przepisy, pracujemy w zapyleniu, , na liniach jest ciemno,sprzęt jest w opłakanym stanie i nie można się doprosić jego wymiany.Mieliśmy przez takie podejście ostatnio wypadek, chłop zacioł się nożem i pomimo tego że pracownicy od kilu miesiecy prosili się kierowniczka o ich wymianę, udupili pracownika z linii. Bo pracował niebezpiecznie. Paranoja, nie dali mu dobrego sprzeu, nie zrobili szkolenia, ale do zwolnienia trafił pierwszy. Ostatnio ograniczyli obsade na lini i teraz robimy pojedynczo to co przes ostatnie lata robiły 2 osoby. Oczywiście jak zaczyna się produkcja sypać to jest twoja wina, bo za wolno, bo się nie interesujesz itd., jak masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wego TL-a to znajdzie coś żeby swoj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ochronić. Na szczęsciejest sporo fajnych ludzi i można jakoś wytrzymać.
0
Hop 2015-10-31 22:45:31
@Michał skoro firma posiada osoby odpowiedzialne za przestrzeganie zasad BHP to powinni zrobić coś z tymi problemami, które tu opisujesz. Skoro nikt tego nie zauważa, to może pracownicy ze względu na własne bezpieczeństwo, powinni im to przedstawić. Może nie widzą, bo nie chcą, ale jak usłyszą głosy sprzeciwu to coś z tym zrobią.
0
piotr 2016-01-09 23:53:59
40 zł to ma być dużo ? Kpisz sobie ?
Pensje tam są głodowe
0
Mocno 2016-01-10 04:08:58
Głodowe, no chyba piotrze trochę przesadzasz, moim zdaniem to nie jest jakaś zła kasa, nawet całkiem dobra, chyba masz wymagania z kosmosu stary, taka branża
0
wow 2016-04-11 21:15:31
Jeśli te 40 zł to jest stawka godzinowa, to ja mówię tylko "wow" @piotr.
0
nick 2016-04-20 18:23:33
A jak zarabiają tam ludzie zatrudnieni przez firmy posrednicze i jak sa traktowani
0
tutu 2016-05-09 19:14:22
pośredniczące... no właśnie...a mnie interesuje jednak czyn jest możliwość aby otrzymać zatrudnienie bezpośrednio przez SCA - czy to jest możliwe i ewentualnie jak to osiągnąć? dajcie proszę znać kochani
0
Darek 2016-05-22 22:01:31
Tutaj lepiej juz nie bedzie , coraz wiecej ukrainców, kierownicy sami się motają. Niby jakość jest ważna ale problemy kazą zamiatać pod dywan , byle włąsna [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uchronić. A jak przyjdzie reklamacja to na szarakach sie wyżywają.
1
Marek 2016-05-28 15:47:11
Zarabiają kiepsko, na rękę trochę ponad minimum. Do tego zmieniają się jak rękawiczki. Z byle powodu są zmieniani, najczęściej jak stali czegoś nie dopilnuję , zrzucają to na tymczasowych.
0
andrzej 2016-05-29 19:54:14
Najłatwiej przez koneksje rodzinne, program 400+. Jak Cię zarekomendują to dostana kasę, ale muszą też mieć spore plecy. Ostatnio na magazynie po znajomości koledze załatwiali.
0
zawisza 2016-06-17 16:55:49
Czy jest dojazd pracowniczy z Strzelina!
0
trunek 2016-06-28 10:17:04
jakie rodzinne? przecież np. brygadzista musi mieć np. wykształcenie techniczne
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SCA - Svenska Cellulosa Aktiebolaget