brak logo

General Motors Opel Polska

Gliwice

Opinie o General Motors Opel Polska

Harry 2016-04-06 08:37:05
Nie wiem na co narzekasz. Po przejęciu z Adecco- mam w tej chwili 100 wiecjej niz standardowy pracownik zatrudniany bezpośrednio na produkcje.
speed3711 2016-04-06 23:52:58
W oplu nie liczy sie jakos tylko ilość. W czasie jednego taktu musisz zrobić to tamto. Chwila nie uwagi i możesz puścić poważny defekt za który masz rozmowy z grouplederem bo oczywiście zawsze wina membra albo nawet wylecieć. Podziekuja za współpracę i tyle. Z reszta ludzi szukają do dzis bo co chwile sie zwalniają. Człowiek sie nie liczy w tej firmie. A trafisz na chama kierownika i masz posprzątane pomimo ze robisz swoje i nie robisz defektów celowo.
2
Eddie 2016-04-21 00:00:27
Hmm, ale kodeks przewiduje 15 min po 4 godz pracy. Przy pracy minimalnie 6 godzin. Jakość się nie liczy? Akurat jakość tam sprawdzałem, więc powiem Ci coś innego :)
1
greg 2016-04-24 13:42:58
Witam! Czy jezeli wysiade na osiedlu warynskiego petla to jest tam aies przejscie do Opla?
? 2016-04-25 16:32:11
Google maps sobie zobacz musisz przejsc ok 1km pieszo z os warynskiego
kubix 2016-05-05 13:04:44
bo okres rozliczeniowy jest właśnie 4 miesięczny dlatego za nadgodziny będziesz miał wypłacone po tym okresie
Mkbewe 2016-05-06 20:23:15
A może wypowie się któryś z adeccowców którym kończy się umowa teraz bądź już się skończyła czy dostał umowę pod opla,czy może te 300 umów to ściema( silsy tak samo mają prześć pod opla więc część umów dla adekowców na pewno odpanie)
new moplik 2016-05-16 18:53:13
Nie wiesz a się wypowiadasz... Pracowałam w Adecco od 2014, a od teraz mam umowę bezpośrednio pod Oplem. I co? Zatkało kakao?
1
Przemek.L 2016-05-19 21:00:48
Ja tak samo zapewnioną mam już umowę pod Opla. Przyjąłem się w grudniu 2014 roku .Kilku kolegów z obszaru, którzy w czerwcu przepracowane będą mieli 18 miesięcy również przechodzą pod Opla.
Archi 2016-05-21 12:14:25
To masz się czym szczycić tą umową kasa ta sama przez dwa lata co w adecco, jedynie będziesz miał te premie pół roczne. A umowe dostałeś do lipca-sierpnia 2017 r także powodzenia.
Nie powiem bo tempo w tej pracy jest wyrąbiesz sobie stawy, kręgosłup i co najwyżej garba zobaczysz na plecach. Powodzenia życze wszystkim wstępującym w szeregi opla.
kolo z addecoo 2016-05-21 19:53:33
Pytanie do kolegów co przechodzą pod OPLA . Jakie dostajecie warunki umowy tzn na ile ? jaka podstawa ? itp?
odpisujcie szybko
A reszcie Baranów co wypowiada się negatywnie o pracy w oplu to niech sobie podgada bo w okolicy lepszej pracy brak jak się komuś w oplu nie podoba to nie musi tam przecież robić i tyle
2
Archi 2016-05-24 22:32:07
Umowy są na tyle na ile będą ludzie z Tychów czyli na rok i 3-5 miesięcy, a podstawa taka sama jaką masz w addeco !! Jak spodziewałeś się lepszej perspektywy, to niestety nie tutaj.
1
new moplik 2016-05-25 20:19:07
3-5 miesięcy? To chyba pracujesz gdzie indziej niż my ;)
ARCHI 2 2016-06-06 18:03:27
roki i 3 miesiące lub rok i 5 miesięcy czyli dają na 15 lub 18 miesięcy zależnie od wydziału czy to body czy montaz
1
beata 2016-06-22 15:07:20
Mam pytania. Moze ktoś wie w których firmach na strefie przyjmują kobiety,i w jakich firmach w Gliwicach zaczynają pierwszą zmianę o godz siódmej rano? Pytam się o to,dlatego ze, nie jestem z Gliwic, a muszę jakoś na czas dojechać z pracy
aaa 2016-09-07 11:59:10
A moze ktos napisac jakie sa zarobki w Oplu? Ale mam na mysli prace juz pod Oplem, a nie firma posrednia. Ile zarabiacie samej wyplaty - bez nadgodzin, ile z nadgodzinami, jakie sa swiadczenia dodatkowe, premie polroczne, itd. Jak wyglada dalszy rozwoj? Jest jakas siatka plac, widelki czy cos innego? czy zalezy to od stazu pracy czy od widzi mi sie kogos wyzej?
aaa 2016-09-08 12:37:14
OK. Ale jak sie rozwija? Czy móglbys to rozwinac jak to wyglada?
juri 2016-09-08 19:46:18
A prawda to że ostatnio gradobicie nad Oplem przeszło i teraz naprawiają te samochody? ponoć zabronili o tym pracownikom mówić ale strefa duża i już rozdmuchane bo inni też ze strefy straty mają.
Ch1 2016-09-10 23:48:20
Rozwija się jak papier toaletowy.Rozwoj osobisty w oplu?Zapomnij.Na szczęście po 1,5roku nie dostałem umowy pod tą śmieszną foremkę.Już podczas rekrutacji na moje pytanie o możliwości rozwoju zawodowego, szkoleń, awansów itd przedstawiciele sr opla odpowiedzieli mi tak że szkolenia są,szkolenia stanowoskowe.Rozwój też bo zawsze mogę się przenieść na inny odcinek linii.O awansie przemilczeli(bo jest praktycznie niemożliwy,jak przyjąłeś się membrem tak membrem już zostaniesz,chyba że masz dobrze posmarowane)Jak powiedziałem że nie o taki rozwój i nie o takie szkolenia mi chodzi bo takie są obowiązkowe to padło tylko z ich strony takie "eeeee... (długa cisza)dziękujemy z naszej strony to już wszystko proszę czekać na odpowiedź"I tal to wygląda.Dymanie za psie pieniądze w pocie czoła a potem za wyrobiony plan żadnej wdzięczności.
2
wredna 2016-09-16 10:10:37
Kochani a może trochę do odmiany o pewnym strażaku -dowódca M.Z , który na służbie nie zawsze zajmuje się tym co do niego należy ha,ha
Leniwy mwmber z GA 2016-09-17 08:24:20
Jasne że chcemy :-)))
Do debili z HR 2016-09-30 19:31:29
Skończcie pisać te pozytywne opinie na zamówienie. W tym kołchozie już nikt nie chce pracować, sami na taką opinie sobie zapracowaliście.
1
Leniwy member z GA 2016-10-05 14:31:09
Przede wszystkim musisz chcieć pracować ;-)
Mkbewe 2016-10-08 08:49:59
1950 to według Ciebie spory zarobek?Jaja sobie robisz???
2
art 2016-10-09 19:04:32
W NGK, Kirchhoff,Sest Luve, Isover, Roca , Hirchvogel zarobisz 2 tysiace na reke na poczatek wiec jak na Opel to jest mało
1
art 2016-10-09 20:01:37
Zle mnie zrozumiałes. Chodzilo mi oto, że Opel jako czesc GM -swiatowego giganta motoryzacji płaci bardzo słabo i to w stosunku do innych firm na strefie( które wymieniłem), a ktore są mikrusami do General Motors .Nawet Lidl i Biedronka płaci nowym kasjerkom teraz wiecej
Roczne przychody GM to 152 mld dolarów, przeciez to wiecej niz budzet Polski, a tu takie "kokosy" placa, heheh
JEDEN Z NAS g1 2016-10-11 15:35:01
Mowa wiesz dobrze ze, SKRZYWDZONA ma racje. Z poczatkiem roku byl cynk ze mamy sie ja pozbyc. To ponizanie jej to wszystko byla gra ,tyle ze inni w to uwierzyli i krecuili to dalej. Nie dziwie sie ze dziewczyna nie wytrzymala. Bylem i jestem dalej z Wami i wiem co gadaliscie i co gadacie !!!! Naciskanie na presje wodza. Troche to nie fer nie uwazacie? Tacy jestescie krysztalki, kazdy z Was ma cos na sumieniu i dziwne ze tego nie dostrzegliscie . Jednym sie nie podobala bo za krotkie sukienki nosila ,innym bo za duzo gadala , a dla mnie zawsze byla kobieta z klasa- wygladala jak milion dolarow- i nie jeden na nia sie slinil,ale zaufanie miala do jednego to innych tez bolalo. Zastanowcie sie debile nad soba bo macie wiecej grzechow niz ona.
1
fck 2016-10-12 13:42:49
Nie widze wpisu skrzywdzonej- czyzby został usuniety?
Ktos chyba monitoruje ten portal i usuwa niewygodne posty
pipik 2016-10-12 15:53:46
z tego co wiem laska dostała udar.Karetka zabrała ją z pracy do szpitala ,komentowali , że udaje. Frajerzy.
1
fck 2016-10-12 16:59:26
Piekne tam obyczaje u was panuja, grupa sebixów postanowiła dojechac dziewczyne, bohaterzy
ziutek 2016-10-14 16:24:12
Odjazdowa sprawa ,napisałem posta i znikł.,coś tu śmierdzi!
pipik 2016-10-17 11:11:15
grupa emerytowanych sebixów (strażaków) im wolno wszystko . Przypuszczam , że to jeden z nich bawi się w hakera i usuwa te posty,pewno ten co na nocki chodzi z 21 cal.laptopem. Wykończyli laskę i przeszli jak gdyby nic do innej grupy. Sarkastycznie ale to prawda.
sąsiad zza miedzy 2016-10-18 16:55:19
A czy u was przyjmują już Ukraińców w celu obniżenia kosztów biednej korpo?????
bolo 2016-10-21 10:44:03
Post został usunięty więc piszę go jeszcze raz.Kopara mi opadła jak usłyszałem od Michała K.Że trzeba ją dojechać.Byla wtedy po raz pierwszy na G2.Zastanawiałem się już wtedy co Ona Wam zrobiła, teraz wiem. Prawda boli!!! Tylko dziwię się tym palantą co żarli jej pierniczki i ciasta ha,ha wtedy była dobra tak.A teraz wieszacie na niej nudle. Dzieliła się wszystkim co miała, a wady ma każdy, więc!
alwaro 2016-10-24 13:53:14
ludzie gadaja glupoty i nigdzie nie ma swietych bo kazdy ma cos za pazurami,a to ze gadaja to niech sie gadaja,ludzie lubia duzo gadac a przewaznie jest tak ze gadaja i biadolom ci co najwiecej maja na sumieniu;-)jestes wielka i mam szacun do ciebie.
Jula 2016-10-24 19:25:13
Wiatm czy są przyjęcia na GM -produkcja? Jeżeli tak to gdzie składać CV -z góry dzięki za konkretne odpowiedzi.
JEDEN Z NAS g1 2016-10-26 11:11:33
mowa a może Heniek jak wiem, zacierasz za sobą ślady . Nie jestes taki hardy jak myślałem, wiesz jestem ciekaw czy dostaliście jakaś premie za to co zrobiliście ,ale wierzę w to ,że przyjdzie taki dzień i zabierze się ktoś za wasze emerytowane [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
rolady i kotlety z eurestów 2016-11-04 16:11:14
Dwie gwiazdy myślą, że zjadły zęby na ochronie w Opolu.Dobrze potrafią się lansować, w końcu nie za darmo Pan M.M dał pani D.K.wczasy pod graszą, dodatkowe dniowy, to pewno nie za darmo. Przy swoim partnerze dowódcy K.K.z którym jest stale na zmianie ma lajcik na całego, no nie każdy ma poduszeczke w szafce.Druga pani A.Sz. ma same superlatywy nic dodać nic ująć.Prawie zawsze pracowała u M.K. tam miała pewne terytorium, ale
nie jeden oplik mógł by coś powiedzić.Wobec Pana M.M.te panie są nie zastąpione no i jakoś nie widzę aby na odprawie były w mundurze, skrzywdzoną to pan K.K. gonił się przebrać już o samej szóstej sam słyszałem.
To widocznie inna liga. Jak to ktoś powiedział ze strażaków że ochroniarze to ciecie.
elkop 2016-11-10 09:27:14
Witam Serdecznie
Wczorja dzownił pan z Adecco o pracy 2540 złotych brutto, jeden mały dylemat mam , mam orzeczona gupe w stopniu umiarkowanym i nie wiem czy takiego by chcieli :) nikt się nie pytał o to ..ale ukrywać nie mogę bo to odpowiedzialność karna
rolady i kotlety z eurestów 2016-11-11 10:50:54
Myślę, że przyszedł czas aby Pan do spraw ochrony z ramienia Opla ,oraz inni przedstawiciele Opla dowiedzieli się dlaczego skrzywdzona wylądowała w szpitalu.. Uważam ,ze ktoś powinien się tą sprawą zająć. Gdzie Pan Bhp? Otóż dziewczyna powiedziała jednemu gościowi ,że na nocnej zmianie u dowódcy Michała K. piją alkohol. On ją sprzedał ,nie musiała długo czekać. Zajęli się nią na dobre.Tylko żeby nie podpadło Michałek i jego grupa trzymali się od tej sprawy daleko. Dlaczego tak jest ,że pracowników Opla Adecco i innych pod firm zwalniają, jak są wczorajsi czy też po piwku,a Oni do dziś pracują i jak ktoś się odezwie to jak by umieli to by ukarali poprzez ukamieniowanie . W jakich my żyjemy czasach? No w jakich?
zawiedziony 2016-11-24 15:45:40
Omijać z daleka.!!! Jak ma się jeszcze jakąś godność!!! Pracowałem na body atmosfera jest porównywalna do wyścigu szczurów, kablowanie na kolegę obok "norma". Zaczynasz pod adecco jesteś na stanowisku przynieś podaj pozamiataj i pracuj. Najczęściej prace zaczynasz od najgorszych stacji. Praca ciężka. Laski z Adecco nie wiedzą co sie dzieje na hali Mobing w pracy na porządku dziennym. Jesteś wyśmiewany przez moplikow od adekowcow bo oczywiście membry z opla są najlepsi. Pracujesz tak 1.5 roku jak chcesz umowę to albo kupujesz nakolanniki i idziesz do grup lidera albo kablujesz na kolegów. Płaca 2600 brutto w fabryce Opla gdzie Niemiec za odra dostaje tyle na starcie ale w Euro i to jeszcze za mniejszy wysiłek!!!
skrzywdzona 2016-11-24 19:36:23
masz racje , Ja doznałam zaszczytu od przełożonego....cytuję
" że chodzę wyzywająco ubrana ,w domu mogę chodzić po nagu szlajfką ( tz. kokardką )przewiązana ....byłam tego dnia w spodniach ,wiec mi powiedział ....dziś jesteś ubrana tak jak powinnaś być !
Dziewczyny z GLIWICKIEGO OPLA zastanówcie się ,idąc do pracy czy ubrać mini spódniczkę , sukienkę ,czy kecke pod same kostki jak zakonnice.
Skrzywdzona 2016-11-24 20:20:39
A to, że druga pracownica chodziła pod wpływem alkoholu do pracy tego nie widział......ta pani do dzisiaj pracuje w ochronie w gliwickim Opolu....a Was zaraz zwalniają...
Tralala 2016-11-25 07:51:10
To nie jest temat o tym kto kogo wykonczyl na ochronie bo jakis typek napina sie za 3.5 brutto na godzine na ochronie. Piszemy o fabryce a nie o ludziach nie związanych z produkcja wiec sobie darujcie forum o jakis brudach bo ludzi interesuje jak wyglada praca w Oplu a nie historie z ochrony ktora kobieta sie z kim puszcza.....
1
alex 2016-11-25 11:08:44
masz racje.......jedni kradną
drudzy piją alkohol
a jeszcze inni lubią chłopczyków czy dziewczynki. nie jeden z was miał czy ma romans z dziewczynami co pracują na oplu....... romans a później je oczerniacie ,nawet pan dowódca żone sobie znalazł ot tak...........boisz się ze opel i inni dowiedzą się co robicie cały czas ta wypowiedz dotyczy strażaków i ochrony na oplu w gliwicach.......
skrzywdzona 2016-11-25 12:18:37
realia są wazne nie historie czy mity wyssane z palca
Sławek 2016-11-26 15:20:15
Witam. Jak można złożyć cv bezpośrednio do Opla. Jest jakiś adres e-mail?
Tralala 2016-11-26 20:56:24
Sławku zastanów sie dwa razy po zaczynasz pod firma adecco gdzie jestes traktowany jak robol przynies podaj pozamiataj i pracuj. 1.5 pod firma jak dobrze przypucujesz to moze umowe dostaniesz znowu na 1.5 roku na tej samen stawce czyli masz 3 lata za ta sama 1950 na reke potem masz 300 zl podzywki i znwou masz spokoj na 2 lata potem jak sie znowu przypucujesz to wskakujesz na widelki ;D o wolnym zapomniaj jak jestes chory to lepiej umrzeć na lini niz isc na l4 ;D
S.Z 2016-12-02 17:53:17
Pracowałem w oplu pod adecco na boody na najgorszym ponoć obszarze outery i powiem tak, lepszej pracy nie miałem bardzo mi się tam podobało i bardzo chętnie bym tam wrócił, polecam jak najbardziej tą fabrykę może kasa nie jest bardzo duża ale jest ta premia pół roczna właściwie ocena i na prawdę da się dostać fajną kaske po jakimś czasie pod oplem są podwyżki jeżeli ktoś chce zarabiać ponad 2500 zł od samego początku to pakować się i za granice bo w polsce nie zarobicie takiej kasy.
Kaboo 2016-12-06 10:22:56
Koledzy i koleżanki nie wiecie może czy do Opla przyjmują na inne stanowiska niż produkcyjne ? Chodzi mi o kierowcę busa/testera samochodów/spawacza MAG(posiadam uprawnienia aktualne) lub każdą inną formę poza produkcją ? Z góry serdecznie dziękuje za prawdziwe odpowiedzi, a nie mydlenie oczu :)
Zostaw swoją opinię o General Motors Opel Polska - Gliwice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie General Motors Opel Polska