brak logo

AFI Group SA

Wrocław

Opinie o AFI Group SA

anonim 2009-04-08 13:29:51

Najbardziej podobało mi się w AFI Group SA: ROZPOCZĘCIE DZIAŁALNOŚCI, BUDOWANIE OD ZERA CAŁEJ STRUKTURY
jolka 2010-01-29 10:21:15
ciekawe jak ci tam idzie.
meloman 2012-01-11 15:07:27
unikać jak ognia i zarazy
Jon 2012-02-16 13:43:03
Baran jesteś, że tak piszesz. Pracuję tam do tej pory od początku działalności firmy i nigdy mnie, ani nikogo nie oszukali. Wynagodzenia wypłacane są na czas, jak również nie brakuje ciekawych konkursów motywacyjnych. Czasem zarabia się bardzo dużo, a czasem trochę mniej, wszystko zależy od ilości spotkań z klientami, ale można żyć spokojnie i planować swoją przyszłość. Polecam tą firmę ludziom pracowitym, którzy szukają stabilizacji, szczególnie teraz kiedy nie sprzedaje się OFE tylko dobre programy inwestycyjne.
Anna 2012-03-06 21:32:44
Ten program inwestycyjny to firmy GENERALI,oni tylko sprzedają go dalej.Jak znam życie to prowizja w Generali musi być wyższa,a nie niższa jak niektórzy twierdzą.Inne firmy więcej płaciły za taki produkt.Lipa polega na tym,że klient może się wycofać z podpisanej umowy i nie ma prowizji.Albo inaczej zerwie umowę po miesiącu i kase zwracasz.Takie są konsekwencje i niebezpieczeństwo sprzedaży programów regularnego oszczędzania.Mało tych funduszy mają w porównaniu do Skandii
Wojtek32 2012-03-16 15:55:37
Koleś, chyba jesteś nieudacznikiem życiowym - jak ognia i zarazy to unika się takich ludzi.
Magda 2012-03-17 10:02:02
anonim - 2009-04-08 13:29:51



Najbardziej podobało mi się w AFI Group SA: ROZPOCZĘCIE DZIAŁALNOŚCI, BUDOWANIE OD ZERA CAŁEJ STRUKTURY

Chyba masz złe informacje.
Ja się nie dostałam na stanowisko menedżerskie ale udało się to mojemu siostrzeńcowi. Dostał oddział, ludzi i wsparcie materialne.
Ja na szczęście zdałam egzamin i jestem od 2 miesięcy specjalistą. Więcej nic nie napiszę, bo niepotrzebna mi konkurencja ale ... oby tak dalej.
Krzysztof 2012-03-17 18:32:09
Anna - 2012-03-06 21:32:44

Ten program inwestycyjny to firmy GENERALI,oni tylko sprzedają go dalej.Jak znam życie to prowizja w Generali musi być wyższa,a nie niższa jak niektórzy twierdzą.Inne firmy więcej płaciły za taki produkt.Lipa polega na tym,że klient może się wycofać z podpisanej umowy i nie ma prowizji.Albo inaczej zerwie umowę po miesiącu i kase zwracasz.Takie są konsekwencje i niebezpieczeństwo sprzedaży programów regularnego oszczędzania.Mało tych funduszy mają w porównaniu do Skandii
Nie potwierdzam tych informacji. Ja nie znalazłem lepszych prowizji na rynku (byłem w oddziale Generali ale oni kierują się innymi zasadami - prowizja dużo niższa), kasę dostaje się po zawarciu umowy, nie ma lapsów.
Anna 2012-06-04 10:39:23
To mało wiesz .Te ich prowizje niby wypłacene przez cały rok ,a tak nparwdę gdy skończy się współpraca to kasa idzie dla dyrektora.Co to za firma która zmusza się do płacenia za szkolenie ?Ludzie nie dajcie się nabijać w butelkę.Szkoda czasu.
Mak 2012-06-04 16:57:06
Klienci którzy zdecydowali by się oszczędzać na emeryturę w ten sposób ,muszą być wyjątkowymi dyletantami w zakresie wiedzy o finansach.Wiem dlaczego w szkołach nie ma stosownej wiedzy ,o inwestycjach itd.Nie ma ponieważ nikt nie dałby się namówić na przękręt w majestacie prawa.Kto da gwarancje,że po 10 latach regularnego oszczędzania ,klient otrzyma więcej aniżeli wpłacił.No i te koszty obsługi produktu i te koszty zw.kosztami wykupu!!!sic!toż to złodziejstwo.Ciekawe czy pseudo doradcy dokładnie tłumaczą ludziom,ile tracą w pierwszym roku ,gdyby ktoś chciał zrezygnować z tej formy oszczędzania.Jak znam pazerność ludzką ,to raczej nie bo nikt by się nie zdecydował na taką formę oszczędzania.Doradcy to ludzie bez wiedzy ekonomicznej ,ludzie z przypadku.Im mnie taki doradca wie i mniej rozumie tym lepiej dla firmy.Nie ważny produkt i zadowolenie klienta ,ważne aby sprzedawca dał się tak wyszkolić ,aby wierzył w te bzdety ,że ludzie po 20 latach oszczędzania czy nawet 40 na stare lata będą mieć godną emeryturę .A to kolejna ściema jak nasze OFE.To tyle,ku przestrodze dla myślących.
1
Janek 2012-08-07 10:24:24
coś się tu nie zgadza, egzamin jest przede wszystkim praktyczny więc się trzeba naprodukować, ja podchodziłem 3 razy i to jest standard, od 6 lat nie zauważyłem opóźnienia w wypłatach, chyba straciłeś robotę i nie możesz się z tym pogodzić
Stefan 2012-09-30 01:41:18
Omijajcie tę firmę szerokim Łukiem, jeśli chcecie jutro dać dzieciom coś zjeść. Nie dajcie się nabrać na obietnice wycieczek, zarobków.i nie płaćcie za niby szkolenia. A czemu wciąż są ogłoszenia w sprawie pracy? Bo rotacja jest większa niż w poczekalni u lekarza.To jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] stwo.I nie dajcie się nabrać na słowa tym, którym się podobno udało. Tak, udało się dyrekcji wykorzystać ludzi , którzy szukają pracy.
hanna 2012-09-30 20:21:53
mam takie samo zdanie,obiecują cuda a potem okazuje się że zapieprzasz jak dziki osioł a dostajesz marne grosze.
wanda 2012-10-14 12:04:48
sami piszecie sobie te opinie?
Wanda 2012-10-14 12:06:22
Tak jest. przyznaję rację
Radek 2012-10-25 08:48:32
Słuchaj stary jak Ci nie wyszło to się po prostu zajmij czymś innym, bo nie każdy się nadaje do takiej roboty.
bartek 2012-12-11 13:08:20
Facet. Gadasz bzury. Ja myślę, że Ty sobie nawet nie potrafisz wyobrazić, że można mieć milion za 32 lata. Każdy symulator , nie tylko AFI to pokaże. A ty pojedź za granicę, zobacz skąd ludzie mają na starość duże pieniadze i może zmenisz zdanie. Tylko w Polsce jeszcze jest taka ciemnota, bo nikt nie czyta tego co podpisuje. Ludzie od lat mają polisy a myślą że to oszczędzanie.Ja 5 lat mam pieniądze w tym produkcie i na swoim koncie mam to co wpłaciłem i zyski.
Makler giełdowy 2012-12-12 10:36:48
Nie wiem, o co chodzi w tym emocjonalnym pojedynku, ale pozwólcie, że wyjaśnię kilka faktów zanim ktoś narobi sobie biedy z powodu braku wiedzy.

Generali jest jedną z największych i najbogatszych instytucji finansowych na świecie, niejeden bank przy tym gigancie to „pikuś”. To Generali konstruuje produkty finansowe, oszczędnościowe i inwestycyjne dla banków, które potem kupujemy w banku, jako bezpieczne z gwarancją Europejskiego Funduszu Gwarancyjnego.
Produkty Generali posiadają gwarancję Ubezpieczeniowego Funduszu Gwarancyjnego, jest to odpowiednik Europejskiego Funduszu Gwarancyjnego dla tego typu instytucji finansowych. Swoje świadczenia wypłacają klientom z całego świata od 200 lat i są w ocenie poziomu satysfakcji klientów na szczycie ( to znaczy, że pieniądze muszą pomnażać a nie tracić). Dlatego proponuję się nie martwić, co będzie z Generali za 10 lat, lepiej zastanówmy się co będzie z nami, bo rzeczywiście zmiana w ustawie emerytalnej pozbawiła nas bezpieczeństwa na przyszłość ( może tym przedstawicielom od OFE chodzi o dodatkowe zabezpieczenie się na emeryturę - to, co doradza KNF, więc wtedy temat jest spójny z ustawą).
Widzę, że macie ochotę powymachiwać sobie szabelką ( rozumiem was,” life is very complicated”), jednak doradzam - nie używajcie nazw firm, ponieważ można przy tym przysporzyć sobie poważnych problemów.
Jeśli jakaś firma AFI pracuje dla Generali ( i z Waszych wypowiedzi wysuwam wniosek, że dla spółki finansowej – bo Generali to nie tylko ubezpieczenia), to trzeba uważać co się pisze, bo mają takie same gwarancje i na pewno jest to uregulowane w kontrakcie. Szykanując Generali - szykanujecie giganta ( z nieskazitelną opinią!!!), który ma potężny wpływ na rynek finansowy i zła opinia może na ten rynek wpłynąć negatywnie. Jak myślicie, czy pozwolą pisać na siebie głupoty?
Proponuję zamknąć temat, jednym zdaniem przeprosić za brak rozeznania w temacie, za nieporozumienie ( to dobra obrona z punktu widzenia prawa) .
Każdy klient może kupić produkt albo go nie kupić, to jego prawo. Ale tak jak nie można besztać ludzi napotkanych na ulicy, bo rozwiązanie tej sytuacji kończy się w sądzie, tak samo nie można tego czynić dobrze działającym instytucjom finansowym. One mają wpływ na giełdę i na naszą sytuację ekonomiczną.
Więc … jeśli nie jesteście milionerami to lepiej sobie odpuście.
Ale jeśli jesteście - zapraszam do biur maklerskich, nie jesteśmy parabankami i posiadamy zabezpieczenie w postaci Funduszu Gwarancyjnego.

Makler giełdowy
Makler giełdowy 2012-12-12 13:11:18
PS.
prawidłowa nazwa ZABEZPIECZENIA produktów w bankach brzmi BGF, czyli Bankowy Fundusz Gwarancyjny. Co prawda, w mowie potocznej używa się czasami nazwy europejski fundusz gwarancyjny, prawdopodobnie wynika to z faktu, że gwarancje są w Euro, jednak nie jest to jednoznaczne określenie. Użyłem go, żeby odnieść się do wcześniejszej wypowiedzi, jednak warto zapamiętać i przyswoić sobie nazwę BGF. Przyda się, jak ktoś będzie chciał sprawdzić bank, bo nie każdy bank musi takie zabezpieczenie posiadać.
Makler giełdowy
Marek 2012-12-12 15:36:59
Zgadzam się całkowicie z wypowiedzią Maklera. Szkalowanie w Internecie firm nie jest już dzisiaj bezkarne. Przypominam o wyroku z dnia 3 lutego 2010 r. (sygn. II SA/Wa 1598/09). A tak na marginesie: jak przedstawiciel handlowy może ukrywać cokolwiek o produkcie, jeśli info o nim jest na stronie internetowej? Chyba, że ukrył właściwą nazwę produktu i nie można było o tym poczytać w Internecie, ale to chyba nie miało miejsca, bo piszesz, że doczytałeś na stronie. Współczuję temu handlowcowi, że na Ciebie trafił, mam tylko nadzieję, że poczęstowałeś go chociaż gorącą herbatą, bo mróz za oknem. Gość pewnie przyszedł zabezpieczyć Ci przyszłość jakimś produktem, bo OFE już tego nie zrobi ( sam miałem podobną obsługę po OFE, polegało to na przedstawieniu mi, na co mogę liczyć po zmianach emerytalnych i jakie są rozwiązania), zacząłem w związku z tym odkładać i jest to dla mnie uzupełnienie OFE. Może rzeczywiście idą jakieś podwyżki i facet chciał Cię o tym uprzedzić a Ty jątrzysz na niego. Co tu dużo pisać - Wesołych Świąt koleś!
Iza 2012-12-12 15:53:32
Dajcie spokój wypowiedzi Azi. Czy nie widzicie, że facet lubi to, co pewne? Chodzi mu o to, że jak produkt wypali to będzie bogaty ale jak nie wypali to będzie miał tylko to, co odłoży np. 100 000 zł. Czyli sytuacja niepewna. Natomiast jak w ogóle nie będzie odkładał - to na 100% nic nie będzie miał w przyszłości i to jest pewne !!!
Azi 2012-12-12 21:02:24
Azi - 2012-12-11 17:10:34

Ok to jak wyjaśnisz, kłamstwo na samym początku. Przedstawiciel przyjdzie porozmawiać o zmianach które nastąpiły w ustawie w związku z generali OFE, przyszedł wcisnąć mi produkt. W ciemno nie wejdę w żaden bajer który polega na wpłacaniu dużych sum na konto bez możliwości tknięcia tego przez 10 lat. Bo kto mi da gwarancje, że a nóż widelec za 10 lat generali będzie istnieć. W banku jak padnie bank to mam europejski fundusz gwarancyjny a w przypadku tzw parabanku bo to nie jest nic innego jak parabank wpłacam na własne ryzyko.

Poza tym najniższa krajowa to 1500 brutto czyli 1080 na rękę jak chcesz od takiej sumy odkładać najmniejszą składkę 150zł miesięcznie albo 200 jak mi sugerował ten pan. To tyle.
Mój błąd, nie miałem zbyt dobrego rozeznania w temacie, przepraszam.
Wiecej się nie odzywam
Azi 2012-12-12 21:12:11
Azi - 2012-12-09 10:38:39

Powiem tak gościłem ostatnio pana z AFI group problem polega, że zadzwoniono do mnie i powiedziano, że mój konsultant zmienił prace i przyjdzie do mnie nowy aby umówić zmiany w ustawie. Zgodziłem się na spotkanie. Po przybyciu tego gentelmana okazało się, że jaśnie wielmożny pan nie obsługuje generali OFE tylko produkt związany z oszczędzaniem na emeryturę. Próbował mnie namówić do tego abym kupił od niego ten produkt bo jeśli teraz tego nie zrobię to potem będę płacił w skali całego przedsięwzięcia 0.5% więcej obsługi tego produktu. Od tego pana nie dowiedziałem się nic kompletnie na temat co się stanie jak będę chciał zerwać umowę. Nie dowiedziałem się nic na temat kosztów utrzymania tego produktu jedynie że to będzie coś ponad 1%. Wszystkie pozostałe informacje dowiedziałem się z internetu i od znajomych którzy się nacinali na podobne produkty. Naprawdę niewiele by brakowało a kupił bym ten produkt. To wszystko ślicznie wygląda na papierze i na stronie jak Ci oblicza ilość pieniędzy za 32 lata na 1milion złotych. Potem dowiadujesz się, że ktoś z rodziny włożył na 10 lat i po 10 latach wyciągnął ledwo tyle co włożył.

Przechodząc do meritum sprawy nie chciałbym pracować dla firmy która sprzedaje przyszłość polakom a która oszukuje ich, ja się nachapie prowizji i zapomnę a moi znajomi i przyjaciele stracą fortunę i będą mnie ścigać za to, że mi zaufali a ja ich nieświadomie wystawiłem do wiatru. Brońcie sobie tej firmy skoro już tam pracujecie ale pogadamy za 10 lat jak sprzedaliście to swojej rodzinie lub przyjaciołom, i wtedy zobaczymy kto miał racje.
Przepraszam za złe zrozumienie zagadnienia i możliwe złą interpretację
informacji przekazanych mi przez Pana z firmy, którego gościłem jakiś czas temu. Zapamiętam lekcję którą tu otrzymałem
Azi 2012-12-12 21:37:23
Przepraszam za Jątrzenie tudzież złe wyrażanie się o firmie Afi Group współpracującej z Generali jeśli takie zachowanie zostało zauważone w moich wcześniejszych wypowiedziach. Myliłem się co do intencji agenta oraz informacji które mi przekazał. Doczytałem resztę informacji oraz z tego co dopowiedziano mi z tego topicu, i przepraszam za złe zrozumienie treści oraz ewentualne określenie w stosunku do firmy Generali oraz partnera AFI Group.

Więcej się już nie odzywam. Zamykam to. Myliłem się jestem tylko człowiekiem.

PS. Panie[usunięte przez administratora] chciałbym odkładać na tzw moją przyszłość ale z najniższej krajowej nie mam jak. Aktualnie jestem na L4 na zapaleniu oskrzeli, wydałem na leki jakieś 150zł, jest szansa , że przy umowie o prace na czas określony pracodawca się mnie pozbędzie więc proszę wyjaśnijcie mi jak mam odkładać coś i blokować środki, jeśli przyszłość moja jest niepewna. U mnie w zakładzie taką umowę jak ja ma 50% ludzi reszta jest na śmieciówkach, umowa o dzieło, jak oni mają odkładać ??
Za wyczerpanie tematu z góry Dziekuję
alu 2013-08-07 15:44:03
Człowieku, nie przepraszaj, pracowałem, zrezygnowałem nie tylko ja. Załóżmy, że nie miałem sukcesów, że jak inni twierdzą jestem nieudacznikiem. Zrezygnowała również osoba, która zawierała po kilka umów w tygodniu. Dlaczego? Już odpowiadam. "Szefowa " rozliczając jak to niektórzy mówią nieudaczników użyła określenia: Ja mam w nosie klienta i jego pieniądze, liczy się moja prowizja. To wystarczyło, by Ci którzy mieli obiekcje podziękowali. Tyle w temacie. Chodzi mi o zwykłą ludzką uczciwość, mnie takie pieniądze dławią.
marko 2015-02-19 13:01:49
@hamburgerowa dama, a skąd takie informacje masz? Bo może to jakas niesprawdzona plotka. Nie rozumiem czemu mieliby zwalniać doświadczonych ludzi i od razu zastapić ich świeżakami, co niewiele potrafią. Chociaż jak mniemam czasem takie rotacje na stanowiskach potrafią zmotywować pracownika, niemniej jednak nie tego spodziewałem się po afi group.
AnKan 2016-04-06 19:23:21
ja też w to kiedyś uwierzyłam tak, jak i ty. To czyste pranie mózgu. Nie rozpowszechniaj tego, bo to jest oszustwo. Oszczędzam 48 miesięcy po 200,00. Zgromadzony kapitał 8900,00. Jeśli potrafisz liczyć, to masz gotową odpowiedź.
misia 2016-05-15 11:26:21
Nic nie skzodiz jak sprawdzisz ich oferty, ponoc dużo ludzi ich wybierach ponieważ maja konkurencyjne ceny jezeli chodzi o placenie za ubezpieczenia i sumie na takich samych zasadach albo nawet lepszych, wiec trzeba roche poczytac i przejsc sie do nich i zapytac o oferty.
Zostaw swoją opinię o AFI Group SA - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AFI Group SA