brak logo

ZPU Stołoski

Płock

Opinie o ZPU Stołoski

były pracownik 2009-10-02 23:32:39
pozostawiam tą kwestie bez komentarza
mało płacić, dużo wymagać
Byly ;) 2010-09-29 08:16:29
Hahaha dobre chyba jestes tam wlascicielem :D

Przebitka na towarze , przebitka na malowaniu , ocynku chociaz sami tego nie robia ale czemu na tym nie zarobic. A od calosci wala jeszcze marze.

Kierownicy niewygodnym klientom chowaja sie po pakamerach. Placa jak wszedzie czyli malo ale sknoc cos a dostaniesz jeszcze mniej :D

Ogolnie chcesz ostra jazde bez trzymanki idz do pracy u [usunięte przez moderatora] bez WU :D
anonim 2 2010-10-24 18:29:28
Gdybś tam pracował to byś bzdur nie pisał.
były pracownik 2010-11-09 12:13:27
czy to można nazwac firmą ? włściciel nie ma pojecia o tym co robi zero wiedzy na temat technologii brak podstawowych maszyn np.tokarki frezarki praca oparta o imadło i spawarke fakt posiadaja troche drobnego sprzetu ale nie wiedzą jak sie nim pracuje ludzi maja za nic pracownik ze starzem 6 miesiecy to już stary pracownik jak zaczynaja robic np; brame to ci co robili ją na poczatku już nie pracuja gdy montuje sie ją u klijenta aż dziwne że te bałagan jeszcze istnieje ale widać że w Płocku naiwnych jest jeszcze wielu i ( usunięte przez administratora ) w zamian za złom produkowany w tej niby firmie -mysle że nie przesadze jeśli napisze że 95% osób majacych stycznosc z ta firmą nie powie o niej niczego dobrego
zadowoleni z Gulczewa 2010-11-18 13:31:20
Witam przykro mi że firma z której usług korzystam od conajmniej 6 lat bo brałem i bramy i drzwi jest tak zle oceniana, nigdy nie miałem ani żaden z moich sąsiadów problemów ,szybko i konkretnie wykonane obowiązkiem moim jest bronić tak świetnej firmy.

Wiadome jest nie od dziś że zwolnieni pracownicy się mszczą tylko dziwi fakt że dlaczego od początku nie zrezygnowali skoro było tak zle.
nigdy wiecej stoloski 2011-01-02 18:32:10
Tak to chyba prawda ta firma to dziwne ze istnieje zamowilem automat do bram przyjechal fachowiec montowac po rozmowie z nim dowiedzialem sie ze jeszcze nigdy nie montowal sam no i efekty byly zle zaprogramowany automat peknieta obudowa gdzie teraz dostaje sie snieg az dziw ze sie jeszcze nie spalił zona podisala odbior szkoda bo ja napewno tak bym tego nie odpuscil gdy dzwonilem do nich to ucinaja i rozlaczaja rozmowe a szef ( usunięte przez administratora ) rujnuje to firme nie tak sie podchodzi do klijenta ( usunięte przez administratora )odradam ta firme
były pracownik 2011-01-11 18:55:21
[usunięte przez moderatora] firma[usunięte przez moderatora] pracowników mało płaci dużo wymaga sprzedaje ludziom stary złom brak tam inspekci pracy pracuje się tam po 11godz dziennie soboty też a wypłaty( usunięte przez administratora ) potrącone paliwo
anonim 2011-01-21 19:58:00
Jeżeli chodzi o pracowników to w maksie zarabiają 1( usunięte przez administratora )(oczywiście po potrąceniu paliwa i osprzętu montażowego). "a szef( usunięte przez administratora ) (nie mylcie z właścicielem) rujnuje to firmę nie tak się podchodzi do klienta CWANIACTWEM! NIESTETY ALE TO PRAWDA... Jest miły dla klienta do momentu zapłaty... ( usunięte przez administratora ) pod względem montaży (ogromna rotacja pracowników), terminowości oraz płatności swoim kontrahentom. Jedynie produkty są 1 jakości co należy przyznać(będą obiektywnie). Opinie o sąsiadach to chyba sam ten [usunięte przez moderatora] pisał. Szkoda w ogóle czasu na opiniowanie tej firmy bo ani w niej pracować ani też być obsługiwanym...Najgorsza w 99%
byly kierownik 2011-02-15 11:47:49
Jest to z cala odpowiedzialnoscia najgorsza firma w jakiej pracowalem. Na początku dodam że zwolniłem się sam tak jak i moi poprzednicy. Można o tej firmie pisać dużo. Jesli chodzi o to dlaczego oni się jeszcze utrzymują na rynku, to odpowiedź jest bardzo prosta. Po pierwsze nie mają konkurencji, a po drugie mają wyłączność na ten obszar u producentów. Zarobki? ja akurat miałem przyzwoitą pensję, ale normalni pracownicy mało tam zarabiają. Klienci są notorycznie( usunięte przez administratora ) o terminowości ciężko tam mówić, a takiego nieładu w papierach dawno nie widziałem. Połowa rzeczy sprzedawana jest bez faktury. Tak jak już mówiłem można pisać dużo i nie koniecznie dobrze. Zdecydowanie nie polecam współpracy z tą firmą. [usunięte przez moderatora]
pracownik z staroźreb 2011-02-15 14:37:09
Zgadzam się z kierownikiem. Obmiary są robione na sztuke , towar stoi po kilkanaście miesięcy na zewnątrz i niszczeje. Potem farba na rdzę i do klienta. Pensje oszukańcze . Odradzam ps. ( usunięte przez administratora )ś wszędzie pisze pozytywne komentarze .
były handlowiec 2011-03-07 11:52:43
proszę nie pisz takich bredni. mi firma stoloski winna jest około ( usunięte przez administratora )zł premii za sprzedaż. i co nic nie dostałem. trudno świadczy to tylko o firmie . nie polecam nikomu.
anonim 2011-03-08 21:08:36
no widzę że paru byłych pracowników zaczeło pisać prawde o tym bałaganie a i nieszczęsny odbiorca tego złomu się wypowiedział ja pamiętam taki rekord jak pewien pan ze Starej Bialej wplaci w marcu zaliczke na brame a pod koniec lisiopada mial ja juz zamontowana a naped w lutym czyli tylko 11 miesicy facet czekal [usunięte przez moderatora]
Były Elektryk 2011-04-07 15:17:26
W Stołoskim byłem elektrykiem, kolego którego nie będe wymieniał z imienia i nazwiska , prawda jest taka że wszystie negatywy są pisane przez ludzi którzy się najzwyczajniej w świecie się [usunięte przez moderatora] rozumiem że najlepiej nic nie robić a później pisać takie rzeczy na forach że mało płacili że wymagali, moim zdaniem wymagają bo chcą być lepsi z paroma uwagami bym się zgodził ale na przykład częste komentarze były na temat obcięcia pewnej sumy pieniędzy za paliwo , no niestety kilka razy byłbym za stroną szefostwa ponieważ moi koledzy z pracy albo nieznali płocka albo poprostu na złość jeździli dłuższą drogą , nie pracuje tam z powodu mojej narzeczonej która dostała okazję w anglii , a czemu by nie spróbować pomyślałem jestem prostym chłopem ze wsi kilka razy też mi się nie chciało pracować, każdy ma swój gorszy dzień dzisiaj wracając do płocka nie wstydzę się powiedzieć panu ( usunięte przez administratora )i dzień dobry bo choć nieraz było ciężko myślę że chcą być ( i się starają choć nie zawsze wychodzi) jedną z lepszych firm w tej branży w płocku.
abcd 2011-04-21 18:54:48
Właśnie prawidłowa ocena firmy a zarobki dla tych co potrafia cos sa naprawde jak na płock bardzo durze w tej firmie jezeli ktos szukał roboty to wie ile można zarobić w płocku. Pozdrawiam ( usunięte przez administratora )
marek 2011-05-13 20:25:07
Ludzie co się dziwić przeciesz po sposobie rozmowy widać co to za kolesie. Nie wspomne też o tej ( usunięte przez administratora ) Ta to dopiero jest ewenementem na skalę. Ludzie stary to dobry facet ale reszta to szkoda gadać. Jeśli ktos ma za wiele kasy to niech zamawia co chce. Najlepiej za duże sumy i daje przedpłaty. Proponuje spisywać umowy na wykonanie roboty z uwzględnieniem terminu wykonania i odsetkami karnymi. Tak tylko można wyjść na swoje. Oczywiście to miła i fajna firma i polecam ja każdemu kto ma dużo czasu i nie spieszy mu się
Były Elektryk 2011-06-13 15:11:12
Witam wiecie co panowie troche mi was żal że takie głupoty piszecie rozumiem że źle was potraktowali ale wydaję mi sie że to dlatego że mają dużo roboty ( w tym okresie nie ponieważ sam mam zastój .posiadam firmę w( usunięte przez administratora ) zajmującą się wyłącznie bramami ) za chwilę czytający te bzdury ujrzą komentarze typu "te pozytywne komentarze pisze ( usunięte przez administratora )i. Często mi sie chwalił że siedział kilka godzin i pisał te dyrdymały." albo ( usunięte przez administratora )wszędzie pisze pozytywne komentarze" lub "no ( usunięte przez administratora )gratulacje za ten wpis byłego elektryka ( usunięte przez administratora )s troche kasy stracił i samochodówke jakos skończyłes to i poziom wpisu łatwo rozpoznać ale musisz sie postarac I lepiej bajerować" no i tutaj rekord z którego śmiała się nawet moja żona "witam wszystkich zainteresowanych. wczoraj ( usunięte przez administratora ) śmiejąc się przyznał , że sam z bratem piszą pozytywne opnie a ludzie się na to łapią " . Świetnie, a powiedział panom jaki ma kod PIN do telefonu ? he he . Wiecie co to troche dziecinada odgrywać się na pracodawcach ( sam wiem jak to boli bo naczytałem się o sobie tyle( usunięte przez administratora )też tego typu że chwale się pracownikom jakie ja pozytywy o sobie pisze i wgl.). A mam pytanie do pana ( usunięte przez administratora ) czy jak mu tam , kto to jest "Mała na kaczych łapkach"? pracując tam 3 lata nie zauważyłem tam nikogo takiego może za dużo alkoholu panie( usunięte przez administratora )
anonim 2011-06-19 18:04:22
No widze że podniosłem poziom adrenaliny ( usunięte przez administratora ) - małe pytanko czy był tam u Was zatrudniony jakiś elektryk przez 3lata ? aż 3lata ?i nie słyszałem o nim ?- dyrdmały o wyspach Brytyjskich nawet nie komentuje - wiem o jednym elektryku co pracował 6 lat ale pomine go milczeniem bo Pan ( usunięte przez administratora ) może mieć na niego jakas alergie podobno mam jakieś nieaktualne dane - rozumiem że dotyczy to finansów fakt sa już nieaktualne - aktualnie sytuacja finansowa firmy jest już znacznie gorsza -co do wykształcenia fakt studiować mi sie nie chciało ale iloraz inteligencji nie ma związku z iloscia dyplomów a co ja robiłem w waszej firmie ? bywa w życiu tak że człowiek jest zmuszony podjąć prace ogląda strony w internecie a tam piękne słowa o najlepszej firmie w Płocku o parku maszynowym o kontraktach zagranicznych o fachowcach jakich nie powstydzi się żaden zakład - no to dałem się nabrać na te kity a potem to już jeden wielki szok ( usunięte przez administratora )kompletny dyletant zero wiedzy na temat ale najmadrzejszy jak cos powie to tak ma byc a potem placz że towar zepsuty że pieniadze stracone a do tego totalny cynik wypolerowne buciki płaszczyk szaliczek i frontem do klijenta wsadza kity a gdy umowa spisana zaliczka wzieta to juz go wiecej pan klijent nie zobaczy bo( usunięte przez administratora )dobrze wie że klijent towaru szybko nie zobaczy liczy sie tylko zaliczka żeby było czym obracać lub zaległości zaplacic - no to na dzisiaj wystarczy aż mnie nosi aby podpisac sie imieniem i nazwiskiem ale moze jeszcze nie teraz poczekam jeszcze troche bedzie większa niespodzianka a może nie będzie mi się chciało już tu zaglądać mineło sporo czasu od mojej ostatnie styczności z waszą firmą i los firmy oraz wasz persojnalnie jest mi zupełnie obojętny dla ulatwienia typowania moich danych dodam że rok już minoł od kiedy nie pracuje w tym balaganie choć pracując w innej firmie jeszcze mialem okazje wymienić z wami moje poglądy na temat waszej firmy
Olga25 2011-07-13 18:36:29
Produkty wysokiej jakości, robocizna profesjonalna, ceny przystępne. POLECAM!
zdziwiony 2011-10-06 17:16:59
Co ty Przemo piszesz?Aż się czytać nie chce.W ogłoszeniu grubym drukiem -praca na stałe a tak naprawdę od wielu lat umowa do 22 grudnia i wypad a w styczniu nowe ogłoszenie.Firma z tradycjami?Jakimi -chyba olewać klienta i pracownika.Zauważ,że już wam się kończą i jedni i drudzy.Zwolniłem się przed wczoraj razem z 3 kolegami.Sam zostaniesz [usnięte przez moderatora]
kiedyś tam pracowałem 2012-06-09 11:16:06
Mam pytanie do tych , którzy chwalą firmę Stołoski. Prosze mi odpowiedzieć jak to jest , dlaczego ludzie sami odchodzą z tej niby wspaniaej firmy. Jest bezrobocie więc ludzie powinni trzymać sie pracy w tej firmie a jednak sami odchodza . Ktoś kto pisze , że tam jest wszystko ok a jedynie pracownicy to banda [usnięte przez moderatora]niech porozmawia z pracownicą biura a dowie się . że musiała ona wypisywać na koniec roku ( w którym ja pracowałem ) 90 pitów. Jak by nie liczyć wychodzi na to, że pracownik wytrzymuje tam około cztery dni. Sprawa następna- kierownicy. Firma zatrudnia na tym stanowisku [usnięte przez moderatora] . Podobno są to ludkowie po studiach . Nie będę pytał po jakich studiach bo wiem że po śmiesznych. Sa to ludzie , którzy nawet rysunku czytać nie potrafią , nie mówiąc już o jakiej kolwiek znajomości technologji , narzędzi i materiałów. Jedynie co im dobrze wychodzi to darcie mordy na pracowników. Robią to dlatego że sami nic nie potrafią i myślą że tym sposobem będa doceniani przez pracodawcą .Skutek tego jest taki że pracownicy odchodzą bo mają do wyboru obić mordę takiemu[usnięte przez moderatora] -kierownikowi albo poszukac sobie nowej pracy . Odchodzą więc bo nie chcą zrobić krzywdy jakiemuś [usunięte przez moderatora] , odchodzą też ze względu na zarobki ( zarobki są inne niż zapisane w umowie )
Handlowiec 2012-12-03 14:12:03
Witam.
Ja miałem przyjemnośc pracować w tej firmie krótko bo 4 miesiące i nie uważam tego czasu za stracony. Jeżeli chodzi o wynagrodzenie jak sie umówiłeś tak dostawałeś. Mnie firma absolutnie nie oszukała.

Odszedłem bo dostałem lepszą propozycje , gdyby nie to być może pracowałbym tam dalej. Dzis nie wstydze się powiedzieć Przemkowi dzień dobry jak co niektórzy.Firma miała naprawde super pomysły swojego czasu. Zabrakło sam nie wiem czego ale napewno nie uczciwości żeby byli potentatami na rynku Polskim i lizalibyście buty Przemkowi żeby u niego pracować.
Pozdrawiam Przemka z rodzina.
sam się zwolniłem 2013-07-15 15:44:16
Zadowoleni z Gulczewa pisząc że zwolnieni pracownicy się mszczą. nie wiecie o co chodzi a zabieracie głos. Nie ma zwolnionych pracowników. Są tylko tacy co sami odchodzą bo mają dość tego bajzlu gdzie nie ma ani ładu ani składu. Tam jest totalny brak organizacji. Ludzie przychodząc do pracy chcą wiedzieć co mają robić jak mają robić i czym maja robić. Tam niestety tego brak. Jeśli by to była taka wspaniała firma jak wam się wydaje to by ludzie trzymali się tej firmy a tak to przychodzą tam tacy co już innego wyjścia nie maja. Popracują tam dopóki nie znajdą sobie innej pracy. Trwa to nieraz trzy , może cztery dni . Dwa tygodnie pracy w tej firmie to już bardzo dużo. Odchodzą i odchodzić będą sami . Nie piszcie więc że zwolnieni pracownicy się mszczą jak nie znacie sytuacji w tej firmie
Daniel 2013-11-14 15:10:44
Witam,byłem zainteresowany podjęciem pracy w tej firmie-ukazało się ogłoszenie,lecz po przeczytaniu postów,dam sobie spokój.Pracowałem już w kilu podobnych firmach i z doświadczenia wiem iż kazda opinia ma ziarenko prawdy,lecz jeśli się pisze o 95% rotacji-to wnioski nasuwają się same-nie warto podejmować takiej pracy!!!.A wspomniany wcześniej BRAK PLANU PRACY NA DANY DZIEŃ w moim przekonaniu dyskwalifikuje takiego pracodawcę-żegnam i życzę powodzenia w ukończeniu choć jednej bramy przez tego samego pracownika,
szczuro 2014-02-09 00:02:10
Dla mnie firma była dobra zarabiałem tam nawet sporo przebitki na towarze nie było tak jak pisza wyżej koledzy klient zamowił i dostał co chciał wiec nie piszcie bzdur o firmie .
1
Robert 2014-09-24 12:13:53
Czy ma ktoś aktualne info o tej firmie?
Jakie zarobki są dla slusarzy/montazystów?
Lidia 2015-02-18 08:53:33
Firma Stołoski zajmuje się usługami kowalsko-ślusarskimi od 1989 roku. Prowadzą nie tylko serwis ale również i sprzedaż rolet, okien, ogrodzeń czy napędów. Podobno tradycja poszła z dziada pradziada co się bardzo chwali, ale pytanie czy rzeczywiście jakość ich usług jest na tyle wysoka, że można byłoby im bez 2 zdań zaufać?
gosć 2015-02-20 14:43:12
Jak chcesz Lidia. Ja nie polecam ze względu na wysokie ceny brak zainteresowania klientem.
Nie mówie juz o serwisie gwarancyjnym.
Ten facet to porażka. Zmienił nazwę firmy na ASTOM żeby jeszcze troche ludzi ponaciągać.
dziurawy 2015-03-19 18:07:15
ASTOM to firma jego brata z Warszawy. Bierze towar na firmę brata bo już nikt im nie chce nic sprzedać bo mają (usunięte przez administratora) długi. W sumie nie dziwie się jak przychodzi towar za pobraniem oczywiście ciężarówką np. 3 bramy garażowe Krispola a tu nie ma kasy żeby odebrać.Ta firma "żyje chwilą" a ich motto to "no może jutro wpłynie jakaś kasa na konto". Pracownicy dostają wypłaty w ratach i tak jak dzisiaj mamy marzec to niektórzy jeszcze za styczeń odbierają. Jak już wpłynie jakaś kasa to szefostwo ma dylemat czy uregulować długi, czy zamówić towar, czy dać pracownikom, a może nic nikomu nie mówić i wsadzić do własnej kieszeni.
Niektórzy piszą o zwlekaniu klienta i to jest prawda z 2 powodów:
1. Nie mają kasy żeby odebrać towar i mydlą oczy że przyszło nie takie
2. Klient już wszystko uregulował wiec ma się go w (usunięte przez administratora)

Co do wykonania bram wjazdowych to przyznam, że robią to naprawdę super. Każdy spaw oszlifowany itd wszystko wygląda jak odlane z jednego materiału, później do cynkowni a następnie malarnia proszkowa. Pełen profesjonalizm. Brama wykonana przez Stołoskiego postoi kilkanaście - dziesiąt lat o ile macie tyle samo czasu żeby wam ją zrobił.
1
Nor 2015-12-23 08:30:00
Pana P. już od dawna nie maw tej firme, podobno nikt z nim nie chciał już rozmawiać, przez jego długi, ma teraz podobno gdzies swoja druga firme i znow naciąga ludzi.
Pan P. nie nadaje się do powadzenia firmy, on się na tym nie zna myśli ze jest jeden jedyny na swiecie. Jego ojciec - właściciel firy ZPU jest spoko, tylko dlaczego pozostawił Pana P. jako osobe decyzyjna w swojej firmie - oj działo się...
1
JERRY 2016-02-24 09:05:17
Firma jest OK , to że mają problemy to nie może po części wina złego zarządzania ale na pewno jest to firma z tradycjami a Pan Janusz jako właściciel to Zacny i uczciwy człowiek - to nie stety tak jest jak wszyscy by chcieli łapę na forsie położyć ....nie ma tak dobrze.
remoz 2016-04-07 15:45:06
Od pół roku mam problem z serwisem swoich urządzeń zainstalowanych przez firmę. Brak kontaktu lub powiem szefowi i odzwonimy do pana w ciągu 3 dni. Nie ma z kim rozmawiać. Od października 2015 do dzisiaj tj. 07.04.2016 nikt nie pofatygował się do mnie pomimo zgłaszanych i przyjmowanych usterek. Dałbym sobie spokój, ale jako osoba niepełnosprawna poruszająca się na wózku mam ogromny problem z wyjazdem. Czy wie ktoś jak można do nich dotrzeć. Czy firma jeszcze istnieje?! Wszystkie informacje na stronie są nieaktualne. Telefony 24367...... nie ma takiego numeru, telefon kom..... w tej chwili jest poza zasięgiem?; na maile nie odpowiadają!!!
3
kik 2016-05-18 10:08:54
to faktycznie bardzo nieodpowiedzialne i malo profesjonalne podejscie by tyle czasu upominac sie o przyjazd i sprwadzenie sprzetu tym bardziej, ze to wszystko zalezy od nich i bylo załawiane u nich, dziwie sie ze jeszcze dzialaja i ludzi ekrozystaja z ich uslug jak maja takie prblemy
Zostaw swoją opinię o ZPU Stołoski - Płock
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZPU Stołoski