Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Makro Cash & Carry Polska

Opinie o Makro Cash & Carry Polska

Pracowałeś w firmie Makro Cash & Carry Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
artur - 2011-06-07 20:29:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jedno trzeba przyznać pieniądze są zawsze w każdej sytuacji na koncie i to jeszcze przed 10-tym co się bardzo chwali
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2012-03-07 17:42:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
cuda się zdarzają, kasy są już wolne bez kochanej cudo kierowniczki, dzieki Boże za wysłuchanie naszych próśb
zdjecie uzytkownika
ika - 2012-03-07 20:25:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Boga w to nie mieszajcie ;), podziękujcie lepiej skutecznemu menagerowi i waszemu dyrkowi. brawo za odwagę i determinację :)
zdjecie uzytkownika
przyszły pracownik - 2013-01-02 19:47:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Makro Zielona Góra przed swietami Bozego Narodzenia 2012 roku zoorganizowalo rozmowy kwalifikacyjne.Zadania które zadali podczas rozmowy trwały 4 h. o czym nikogo nie informowali.Poinformowali wszystkich ze dadza znac o pozytywnym jak i negatywnym wyniku rozmowy.Minęły 2 tygodnie i nic wbtej kwestii nie wiadomo, choć obiecali odpowiedź w 2 dni.
zdjecie uzytkownika
bezradna - 2013-04-28 22:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
JU co masz na myśli pisząc nie mam zamiaru robiona być w balona? Jak teraz sprawa wygląda w tej firmie? Możesz powiedzieć coś więcej na ten temat? Proszę o informacje
zdjecie uzytkownika
maskotka - 2013-07-15 21:33:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie, ile trwa urlop pracownika makro? mam dziecko i nie wiem, czy warto zatrudniać się w makro, skoro zarobki i warunki pracy są jak opisane w postach powyżej. z góry dziękuję za odp.
zdjecie uzytkownika
jan - 2013-07-23 09:14:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jaka jest atmosfera w pracy? Bo wiecie w sumie to najważniejsze nie jest ale też dość istotne jeśli ma zamiar się tam pracować
zdjecie uzytkownika
ela - 2013-10-08 16:27:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Nie pracuje już [usunięte przez administratora] natomiast jest ktos gorszy, bo obejmuje swoim zasiegiem cala hale. Mowa tu o [usunięte przez administratora] ktory faworyzuje niektorych pracownikow (kobiety),dla niektorych jest podly oraz uwaza sie za wszechwiedzacego. Nikt go tam nie lubi i ludzie maja nadzieje ze nie wroci juz z polrocznego szkolenia. Atmosfera od pazdziernika jest duzo lepsza, nikt juz nie boi sie przychodzic do pracy, bo [usunięte przez administratora]wyjechal, choc smrod po nim pozostal w postaci nieslusznie zwolnionego kierownika.
zdjecie uzytkownika
mirek - 2013-10-09 11:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Atmosfera to chyba nie jest zbyt dobra patrząc na ostatnie dwa wpisy. To było aż tak źle że ludzie bali się przychodzić?
zdjecie uzytkownika
długa - 2014-02-26 19:37:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Już bez przesady z tym baniem się przyjścia do pracy!!!!(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
Sergio - 2014-08-13 23:03:08 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Najwieksza niedorajda I zyciowym nieudacznikiem jest pan (usunięte przez administratora),Majacy Wylew plynu mozgowo rdzeniowego do kregoslupa gdzie utworzyl sie duzy Zator haha gosc generalnie nadaje sie na sezonowe obieranie cebuli ewentualnie szparagi wchodza w gre.. Takze czesiu glowa do gory.. Bedzie dobrze take care;)
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-09-29 15:28:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Atomsfery do pracy w Makro już nie ma. W ciągu ostatniego roku zostało zwolnionych ludzi z łącznym stażem ponad 50 lat. Żeby było śmiesznie ludzie masowo szukają pracę poza Makro i sami przynoszą wypowiedzenia. Czy tego nikt nie widzi, że ludzie z kilku/kilkunastoletnim stażem są zwalniani, lub sami odchodzą, a w ich miejsce zatrudnia się nowych, którzy swoją pracę wykonują o wiele gorzej? To już dawno przestało być śmieszne, nie mylę się mówiąc, że menadżer hali doprowadzi ją do ruiny, bo już chyba za późno na ratunek. Ludzie, którzy stanowili jej trzon i jeszcze jakoś trzymali odeszli.
zdjecie uzytkownika
xxx - 2014-10-14 16:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nie polecam tej firmy, chodzi o prace w hali 1, niby wszystko OK, ale nie do końca, jeden drugiego utopiłby w łyżce wody za garść srebrników, sporo konfidentów... Ciągłe krytykowanie wykonywanej pracy, kiepska atmosfera, nie mówiąc już u braku kompetencji ze strony managierów, czy koordynatorów,
standard to: zlecanie wykonania prac bezsensownych. Częste zmiany keirowników stoisk, hali.
typowe przejawy cebulactwa - zawiść, zazdrość, chamstwo i góralska muzyka, do tego marna kasa i brak możliwosci awansu i jakiegokolwiek rozwoju, szkolenia, które oferuje firma to parodia szkoleń,
To też jedyne chyba miejsce w ktorym koordynatorem moze zostac cebulak bez matury i zarabiać wiecej niz osoba dobrze wykształcona w innej firmie na teorytecznie lepszym stanowisku - jaja dosłownie jaja
Plusem jest to, że przynajmniej posmiać się mozna z niektórych Kierowników stoisk, trzęsących się ciągle o własną posadę, bu ah ha ha - i tak was
zwolnią za brak kompetencji! Kwestia czasu
zdjecie uzytkownika
wani - 2014-10-17 15:54:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxx - 2014-10-14 16:05:07]:
niby wszystko ok, ale opisujesz atmosfere jaka panuje na hali jak gdyby zaraz ludzie mieliby się tam pozabijać. Rozumiem , że sama praca nie wydaje się wyjątkowo ciężka , ale co z tego skoro atmosfera pomiędzy pracownikami w Makro jest aż tak gęsta... A co do śmiechu z kierowników to chyba jednak śmiech przez łzy
zdjecie uzytkownika
poszukiwacz - 2014-10-24 15:02:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam,
zostałem zaproszony na rozmowę o pracę do makro jako przedstawiciel handlowy ds sieci lokalnych, jaką kasę można krzyknąć na tym stanowisku i ile można zarobić z premiami?
zdjecie uzytkownika
Bandi - 2014-10-29 21:10:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [poszukiwacz - 2014-10-24 15:02:31]:
daj sobie spokoj, bedziesz musial sie uzerac z jednym takim debilem czyli C.Z poszukaj sobie innej pracy jak nie masz cisnienia a jak masz to idz na przetrwanie. Max na poczatku ok 3000 brutto podstawy ale to musisz i tak negocjowac bo na 3miechy daja zazwyczaj 2500pln. Jedyny plus to godziny pracy 8-16.
zdjecie uzytkownika
Kryks - 2014-11-18 02:24:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
3000 jako przedstawiciel handlowy? Cóż, przyzwyczaiłem się, że wyniki przedstawiciela uzależnione są od wysokości jego skuteczności przy pozyskiwaniu klientów i innych. W postaci stałej pensji pracownik raczej nie będzie posiadał nie wiadomo jak majętności - nie ujmując nikomu. Myślę, że z czasem warto zadzwonić bądź porozmawiać z kimś od nich.
zdjecie uzytkownika
tamik - 2015-01-16 20:34:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Makro Cash & Carry to dość znana firma, spodziewałem sie, że proponuja znacznie lepsze warunki. U mnie w okolicy poszukuja kierownika do spraw logistyki, czy coś takiego, może wiecie ile tutaj się zarabia? Pytam, bo oczywiście w formularzu aplikacyjnym trzeba podać swoje oczekiwania, a nie chce przesadzić, bo pewno jak napisze ile bym chciał, to w ogóle nie spojrza na moje CV.
zdjecie uzytkownika
marek - 2015-02-07 18:33:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Faktycznie, Makro Cash & Carry to znana sieć handlowa, jak dla mnie porównywalna jakością do selgross'a, zwłaszcza, że tutaj chyba tez konieczne jest posiadanie karty, żeby zrobić zakupy. Ja szukam pracy jako kasjer, czy przy wykładaniu towaru, nie wiecie może jak z warunkami w makro? Czy to aby nie jest praca za minimalna krajową?
zdjecie uzytkownika
makro gdansk - 2015-02-12 14:26:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [marek - 2015-02-07 18:33:19]:
Po uwzglednieniu premii ok 2550 brutto
zdjecie uzytkownika
Inez - 2015-07-16 12:16:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
czy ktoś możę powiedzieć coś więcej na temat oferty którą znalazłam tj. Młodszy Menedżer Kategorii Produktów - Dział Wyposażenie dla biznesu i dla domu Jakie są zarobki na start, jak praca wygląda zmianowo? Pracowałam kiedyś w markecie meblowym i mam doświadczenie w tym zawodzie ale chciałabym poznać opinię pracowników
zdjecie uzytkownika
Janta - 2015-08-21 09:23:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A mnie się w Makro bardzo podoba. Zarobki - bajka, luźna atmosfera w pracy, dogodne godziny a przede wszystkim wspaniali i życzliwi ludzie zawsze chętni służyć pomocą i dobrym słowem. Szczególnie kadra kierownicza świeci przykładem, można powiedzieć: odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. Wszyscy bardzo profesjonlani i świetnie znający się na rzeczy. Od niedawna mamy w Zielonej Górze nowego dyrektora ! Nooo, "Człowiek dusza" można powiedziec, nie dość, że znakomity fachowiec to jeszcze bardzo ale to bardzo atrakcyjny facet. Połowa hali za nim sika. Pozdrówka ode mnie i od reszty dziewczyn Arku ! Tak trzymaj. Ostatnio zabrali nam stołówkę pracowniczą ale uważam, że to dobre posunięcie. Od tego przepysznego, urozmaiconego jedzonka zaczynałam mieć oponkę a wolałabym jednak wyglądać atrakcyjnie dla dyr... Arka. Jednym słowem firma BOMBA. Zapraszam jeśli zależy wam na stabilnej i ciekawej, pełnej wyzwań pracy.
zdjecie uzytkownika
klorki - 2015-08-21 21:40:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zależy gdzie się trafi i jakie ma się wymagania zarówno wobec siebie jak i wobec pracodawców, niektórym 2000 złotych wystarcza na życie, dla innych to za mało, w tej firmie zarobki tak właśnie od 1500 w górę są, może mało, może i nie , ale niektóre stanowiska są naprawdę bardzo mało wymagające z tego co wiem.
zdjecie uzytkownika
Rychu - 2015-08-21 23:07:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mało wymagającą pracę to mają Panie z Aspen. A odnośnie zarobków to przy małym wyrzeczeniu (z rodziny i znajomych) można naprawdę fajnie podnieść sobie zarobki biorąc serwisy i nadgodziny. Polecam.
zdjecie uzytkownika
Aspen - 2015-08-23 08:36:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
My też szalejemy za panem dyrektorem. A już jak przechodzi obok mnie swoim wolnym krokiem to normalnie ciary.
zdjecie uzytkownika
anita - 2015-09-16 15:48:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile wynosi dodatek za godzine pracy w nocy??
zdjecie uzytkownika
toew - 2015-09-21 02:24:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz jest od nich masa nowych ofert, więc jak ktoś szuka pracy w zanym sklepie, gdzie roboty na pewno nie zabraknie to dobrze trafił. Tutaj widziałem, ze szukają najwięcej ludzi do Kielc, Zabrza, Wrocławia, te trzy to chyba najwieskze są tak naprawde i jako pracownik hali jest praca, jako pracownik działu dostaw tez..
zdjecie uzytkownika
ziomek - 2015-10-09 11:59:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja pracuję jako picker w dziale dostaw i tyle mam podstawy bez dodatków na nocki. Ze wszystkim wychodzi koło 3000 brutto (+/- 30zł)
zdjecie uzytkownika
Andy - 2015-10-10 16:28:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Podobno ma być zmiana dyra w zielonej. Dość niestabilna sytuacja od jakiegoś czasu
zdjecie uzytkownika
NN - 2015-10-15 12:28:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Faktycznie sytuacja bardzo niestabilna w zielonej, zwalniają cały czas kierowników. Ciągła rotacja pracowników. Ciężko wytrzymać przy takiej presji. Dyrektora nie zmieniają, firma tnie koszty i wszyscy dyrektorzy są degradowani na kierowników. Jedyny plus to pakiet socjalny.
zdjecie uzytkownika
pasemt - 2015-10-21 08:08:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co niby jest powodem takich presji i tej rotacji pracowników, bo jednak nie bradzo rozumiem. Przeciez Makro to dośc spora sieciówka, skoro w innych miastach plany i metody zarządzania narzucone przez wyższy szczebel działają, to dlaczego w zielonej to się nie sprawdza. W ogóle ile tutaj zarabia kasjer, bo nie wiem czy nie mniej niż u mnie w mieście.
zdjecie uzytkownika
Hendryk - 2015-11-06 09:28:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jaki znowu pakiet socjalny ???? W Zielonej Gorze właśnie obcieli część pakietu socjalnego.
zdjecie uzytkownika
Kobra - 2015-11-12 02:44:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
@Hendryk, Pracownik hali-operator wózka widłowego - kasjer, ma w swojej ofercie pracy pakiet socjalny i to bardzo bogaty. W jego skład wchodzi: m.in. dofinansowanie do posiłków w stołówce pracowniczej, pakiet prywatnej opieki medycznej, zniżki na zakupy w Makro. Moim zdaniem jest po co aplikować do makro do pracy.
zdjecie uzytkownika
curry - 2015-11-16 18:47:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kobra jeśli te benefity faktycznie tak wyglądają na tym stanowisku to z pewnością warto do nich aplikować.
zdjecie uzytkownika
mioko - 2015-11-18 22:05:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No na pewno jest to bardzo atrakcyjna oferta, tym bardziej na takie stanowisko jak praca na magazynie, nie spotkałem się wcześniej z takim.
zdjecie uzytkownika
ila - 2015-11-21 01:11:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słyszałem, że w makro nie wiele jest osób, które są zadowolone z pracy tam. Może to kwestia braku odpowiedniego dogadania się z pracodawcą..
zdjecie uzytkownika
johuma - 2015-12-14 13:10:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem bardzo zadowolona z pracy w Makro. Jestem zatrudniona przez Agencję Pracy InCPraca.pl i bardzo mi to odpowiada. Fajna, luźna atmosfera, obowiązki podzielone i zorganizowany czas pracy. Zarobki też niczego sobie, zawsze na czas. Dla młodej osoby takiej jak ja bardzo ważny jest elastyczny grafik, mogę dobierać sobie dni i godziny jakie mi odpowiadają. Polecam !! :)
zdjecie uzytkownika
klip - 2015-12-14 16:15:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
widzisz @ila a ja slyszlalam tez dobre opinie opinie o pracy w makro. tez zalezy od dzialu. wiadomo na lduzi trafic mozna ale tez trzeba umiec sie z nimi dogadac. ja oosbiscie mam ochote sie dostac na stanowisko Koordynator stoiska.
zdjecie uzytkownika
tadek - 2016-01-08 21:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, a może ktos mi napisac, czy lepiej zarobię w Makro jako Pracownik Hali, czy jako Kasjer, bo akurat wymagania podobne, a szukają u mnie na oba stanowiska i musze wybrac jedno.
zdjecie uzytkownika
przedstawiciel - 2016-01-20 00:10:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
hej. czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat pracy jako młodszy przedstawiciel w makro? i co oznacza 3 miesięczny program przygotowujący Cię do roli Przedstawiciela Handlowego MAKRO?
zdjecie uzytkownika
fliper - 2016-01-20 16:06:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@przedstawiciel myślę że może to być staż lub umowa próbna na okres 3 miesięcy. Ja się staram dostać na przedstawiciela handlowego i oferują atrakcyjne wynagrodzenie oraz premie, narzedzia pracy tez oni zapewniają
zdjecie uzytkownika
blondi - 2016-01-23 08:07:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam Nie wiem o jakim Arku piszesz Bo jezeli o tym ktory byl w Bielsku to chyba niekoniecznie.U nas byl wredny nieludzki.Zniszczyl hale I ludzi w niej pracujacych.Zwalnial dobrych pracownikow a chetnych do pracy Nie ma
zdjecie uzytkownika
abstra - 2016-01-23 08:15:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@fliper skoro zapewnione są premie, to rzeczywiście mogą wyjść z tego rozsądne zarobki. O narzędzia pracy też się nie trzeba martwić, bo zapewniają, a są jakieś benefity? Dzięki
zdjecie uzytkownika
przedst - 2016-01-25 20:19:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [fliper - 2016-01-20 16:06:46]:
wiadomo cos?
zdjecie uzytkownika
wani - 2016-01-27 21:04:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [przedst - 2016-01-25 20:19:48]:
z tego co mi wiadomo to tylko tyle że poszukują w tym momencie w makro ludzi do pracy na hali, bo się tym interesowałem. Po za tym różnorodne wolne stanowiska w różnych miastach
zdjecie uzytkownika
miz - 2016-01-28 18:31:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przez 2 miesiace szkolenia, obserwacja pracy na hali, praca z przedstawicielem. Od poczatku normalna umowwa, po 3 miesiacach podpisują na rok.
zdjecie uzytkownika
Mik - 2016-01-28 19:32:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [miz - 2016-01-28 18:31:17]:
Jakie zarobki :)? jakiś socjal?
zdjecie uzytkownika
e4rt56y - 2016-02-01 16:49:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na kazdym stanowiksu sa u nich inne zaroobki nie wiem ktore konkretnie Cie interesuje bo teraz to szuakja np specjalsity do spraw zamowien albo pracownika hali
zdjecie uzytkownika
Roman - 2016-02-05 19:39:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [e4rt56y - 2016-02-01 16:49:14]:
Na stanowisko Młodszego Przedstawiciela są oferty? Jak wyglądają warunki zatrudnienia, kasa, socjał? oraz jakie obowiązki?
zdjecie uzytkownika
Mam nadzieję że pomogłem - 2016-02-08 20:09:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Roman są oferty na młodszego przedstawiciela handlowego :) Na Łódź, Kalisz oraz Poznań. Jest bogaty pakiet socjalny, ale nie określili dokładnie co się na to składa. A co do obowiązków to: opieka nad klientami i budowanie długotrwałej współpracy, realizacja celów sprzedażowych, przyjmowanie zamówień oraz pozyskiwanie nowych klientów.

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Makro Cash & Carry Polska !


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash & Carry Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert