logo Makro Cash & Carry Polska

Makro Cash & Carry Polska

Zielona Góra

Opinie o Makro Cash & Carry Polska

pasemt 2015-10-21 08:08:47
To co niby jest powodem takich presji i tej rotacji pracowników, bo jednak nie bradzo rozumiem. Przeciez Makro to dośc spora sieciówka, skoro w innych miastach plany i metody zarządzania narzucone przez wyższy szczebel działają, to dlaczego w zielonej to się nie sprawdza. W ogóle ile tutaj zarabia kasjer, bo nie wiem czy nie mniej niż u mnie w mieście.
Hendryk 2015-11-06 09:28:42
Jaki znowu pakiet socjalny ???? W Zielonej Gorze właśnie obcieli część pakietu socjalnego.
Kobra 2015-11-12 02:44:45
@Hendryk, Pracownik hali-operator wózka widłowego - kasjer, ma w swojej ofercie pracy pakiet socjalny i to bardzo bogaty. W jego skład wchodzi: m.in. dofinansowanie do posiłków w stołówce pracowniczej, pakiet prywatnej opieki medycznej, zniżki na zakupy w Makro. Moim zdaniem jest po co aplikować do makro do pracy.
2
curry 2015-11-16 18:47:46
@Kobra jeśli te benefity faktycznie tak wyglądają na tym stanowisku to z pewnością warto do nich aplikować.
mioko 2015-11-18 22:05:33
No na pewno jest to bardzo atrakcyjna oferta, tym bardziej na takie stanowisko jak praca na magazynie, nie spotkałem się wcześniej z takim.
ila 2015-11-21 01:11:30
słyszałem, że w makro nie wiele jest osób, które są zadowolone z pracy tam. Może to kwestia braku odpowiedniego dogadania się z pracodawcą..
johuma 2015-12-14 13:10:13
Jestem bardzo zadowolona z pracy w Makro. Jestem zatrudniona przez Agencję Pracy InCPraca.pl i bardzo mi to odpowiada. Fajna, luźna atmosfera, obowiązki podzielone i zorganizowany czas pracy. Zarobki też niczego sobie, zawsze na czas. Dla młodej osoby takiej jak ja bardzo ważny jest elastyczny grafik, mogę dobierać sobie dni i godziny jakie mi odpowiadają. Polecam !! :)
klip 2015-12-14 16:15:39
widzisz @ila a ja slyszlalam tez dobre opinie opinie o pracy w makro. tez zalezy od dzialu. wiadomo na lduzi trafic mozna ale tez trzeba umiec sie z nimi dogadac. ja oosbiscie mam ochote sie dostac na stanowisko Koordynator stoiska.
tadek 2016-01-08 21:10:28
Hej, a może ktos mi napisac, czy lepiej zarobię w Makro jako Pracownik Hali, czy jako Kasjer, bo akurat wymagania podobne, a szukają u mnie na oba stanowiska i musze wybrac jedno.
przedstawiciel 2016-01-20 00:10:33
hej. czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat pracy jako młodszy przedstawiciel w makro? i co oznacza 3 miesięczny program przygotowujący Cię do roli Przedstawiciela Handlowego MAKRO?
2
fliper 2016-01-20 16:06:46
@przedstawiciel myślę że może to być staż lub umowa próbna na okres 3 miesięcy. Ja się staram dostać na przedstawiciela handlowego i oferują atrakcyjne wynagrodzenie oraz premie, narzedzia pracy tez oni zapewniają
2
blondi 2016-01-23 08:07:59
Witam Nie wiem o jakim Arku piszesz Bo jezeli o tym ktory byl w Bielsku to chyba niekoniecznie.U nas byl wredny nieludzki.Zniszczyl hale I ludzi w niej pracujacych.Zwalnial dobrych pracownikow a chetnych do pracy Nie ma
abstra 2016-01-23 08:15:58
@fliper skoro zapewnione są premie, to rzeczywiście mogą wyjść z tego rozsądne zarobki. O narzędzia pracy też się nie trzeba martwić, bo zapewniają, a są jakieś benefity? Dzięki
przedst 2016-01-25 20:19:48
wiadomo cos?
wani 2016-01-27 21:04:32
z tego co mi wiadomo to tylko tyle że poszukują w tym momencie w makro ludzi do pracy na hali, bo się tym interesowałem. Po za tym różnorodne wolne stanowiska w różnych miastach
miz 2016-01-28 18:31:17
Przez 2 miesiace szkolenia, obserwacja pracy na hali, praca z przedstawicielem. Od poczatku normalna umowwa, po 3 miesiacach podpisują na rok.
Mik 2016-01-28 19:32:22
Jakie zarobki :)? jakiś socjal?
e4rt56y 2016-02-01 16:49:14
na kazdym stanowiksu sa u nich inne zaroobki nie wiem ktore konkretnie Cie interesuje bo teraz to szuakja np specjalsity do spraw zamowien albo pracownika hali
Roman 2016-02-05 19:39:53
Na stanowisko Młodszego Przedstawiciela są oferty? Jak wyglądają warunki zatrudnienia, kasa, socjał? oraz jakie obowiązki?
Mam nadzieję że pomogłem 2016-02-08 20:09:50
@Roman są oferty na młodszego przedstawiciela handlowego :) Na Łódź, Kalisz oraz Poznań. Jest bogaty pakiet socjalny, ale nie określili dokładnie co się na to składa. A co do obowiązków to: opieka nad klientami i budowanie długotrwałej współpracy, realizacja celów sprzedażowych, przyjmowanie zamówień oraz pozyskiwanie nowych klientów.
młody 2016-02-25 11:10:44
Pracownik zarabia w granicach 1500-1900 w zależności jaka premia i ile nocek miał w miesiącu.Koordynator w okolicach 1900-2200 max.
notaki 2016-02-26 08:00:54
Mlodszy pezedstawiciel?Cos okolo 1500 na reke.Jak juz ktos wspomnial wczesniej,umowq na 3 miesiace-szkolenie stanowiskowe oraz wprowadzenie do firmy.Pomoc kolegom w codziennych sprawach i moze otrzymanie jakiejs bazy klientow do "wyciagniecia".Oo 3 miesiacach weryfikacja i przedluzenie umowy na rok.Z tego co wiem to pieniadze sie zbytnio nie zmieniaja,a wyrobienie premi raz na rok to jest cos.
socjal-jesli mamy mowic o plusach bycia w makro to samochod,karta makro z jaoimis tam nieznacznymi znizkami.Prosze wziac pod ocene samemu sobie jakie sa ceny w makro.
bon do wykorzystania w makro na swieta bozego narodzenia.Reszta socjalu to smiech na sali:ubezpieczenie grupowe,dofinansowanie do posilkow,dofinansowanie do fitprofit.
Polecam osoba szukajacym pracy w spezedazy ktorzy chce nabyc wiedzy,osoba ze stazem w sprzedazy niekoniecznie-chyba ze chcecie sie uwstecznic.
pozdrawiam
Ma2 2016-03-07 14:50:17
Czy Przedstawiciel Handlowy ds. Dostaw (obsługa rynku detalicznego) ma umowę o pracę czy jest to tylko umowa o dzieło, albo jakaś podobna? Szukam czegoś na stałę
lekki 2016-03-15 21:48:33
pierwsza umowa na czas 3 miesięcy , potem na 1 rok lub dłużej - umowa o prace.

makro to nie praca na stałe
xz 2016-04-06 23:19:09
lekki, a ty ile byłeś w stanie czasu wytrzymać, albo który rok już wytrzymujesz ? jA bym chciał w spokoju studia zaoczne skończyć, chociaż nie wiem czy oni dają możliwość połączenia jednego i drugiego.
lekki 2016-04-07 18:52:15
xz - to zależy na jakim stanowisku chcesz byc, ale wszystko można uzgodnić z przełozonym. nie moga Ci przeciez blokowac mozliwości rozwoju.
Ma2 2016-05-10 14:42:32
Kierownicy Halo się pozwalniali i jest sporo osób na to stanowisko, polecam jakby ktoś chciał pilnie coś
Jaś 2016-05-11 11:13:41
To w którym makro ty pracujesz bo ja z premia ma 2300 brutto
Jaś 2016-05-11 11:15:43
To w którym makro ty pracujesz bo ja z premia ma 2300 brutto
ROBSON 2016-05-23 00:33:57
Witam mam pytanie staram się o prace na przedstawiciela handlowego jestem z Jeleniej Góry ktoś coś może mi powiedzieć o tej pracy w tej firmie?, może ktoś już jest tym przedstawicielem tylko w innym województwie ?
lekki 2016-05-25 11:45:47
Jaś - jak dbasz tak masz.
Praca za 1500 netto to jest nieodrzeczne. Siedzisz po godzinach, poswiecasz swoj czas by klient mial tematy pofopinane. Nikt tego za Ciebie nie zrobi i tska wyplata. Mowisz 2300 brutto z premia?
Zastanow sie czy warto
pk 2016-05-30 23:51:33
Podobno eurocash kupuje makro....czy to jest mozliwe?
today 2016-06-02 11:15:38
Czyli biedronka kupuje makro ? Hahaha
jasamosobiscie 2016-06-06 23:47:59
Czy eurocash - niekoniecznie, czy makro w Polsce zostanie sprzedane - z pewnością. Czekajmy i patrzmy :-)
pk 2016-06-08 23:44:42
Ludzie z makro przechodza do eurocash
jutro 2016-06-19 21:23:17
Nic dziwnego że odchodzą. Za takie pieniądze pracowac. Bez samochodu, z minimum 1500 klientami w bazie. Haha, sam prezes by miał problemy żeby zrobić jakieś wzrosty na takiej bazie samemu.

Pozdrowienia You & Makro

PS: Za to na kanale FB Makro sie ma całkiem nieźle. Prosperuje jak świeżynka na rynku handlu. Dobrzy ludzie od mydlenia oczu
e3 2016-06-25 22:29:27
bardziej bym się zainteresowała jakie są premie i prowizje niż podstawa
pytanie 2016-06-26 20:18:46
z tego co mi wiadomo, każdy pracownik moze miec inną stopę premii, dlatego spytałem się narazie o podstawę :) Jednak jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat bardzo prosiłbym o napisanie kwot podstawy i premii :)
wefu 2016-07-03 23:05:33
A jak wygląda praca w dziale dostaw? praca pikera... jak to wygląda od kuchni? ;)
Izka 2016-07-06 21:36:50
Musiałabyś skonkretyzować swoje zapytanie @pytanie bo stanowisk jest tutaj wiele i na każdym może być inna premia i inna podstawa np. jako taki ph-owiec pewnie premia jest większa ale jako kasjer zapewne wyżej jest podstawa więc to tutaj głownie od tego zależy
picker 2016-07-07 12:51:02
składasz zamówienia klientom na wozki , na akord
wefu 2016-07-07 15:31:16
Na akord? to jest jakaś podstawa w ogóle?
wefu 2016-07-07 16:42:35
i przede wszystkim jak wygląda tygodniowy grafik? co z dniami wolnymi?
edrf 2016-07-07 17:12:15
wlasnie stanowisk jest wiele to prawda..na przykald widze ze szukaja pracownika hali- kasjera w Krakowie oferuja stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę oraz atrakcyjny system premiowy,możliwość rozwoju i podnoszenia kwalifikacji zawodowych
picker 2016-07-13 00:54:55
szukają jeleni bo normalni już odeszli
Ma2 2016-07-13 19:39:58
No brzmi to dość tragicznie co mówisz, bo firma przecież ma się dobrze, tak to widzę, więc bez jakichś zewnętrznych rzeczy
mmm 2016-07-18 22:25:01
Ma się dobrze???? a ostatnie zwolnienia grupowe??? Jeśli nic o tym nie słyszałeś /-łaś to poczytaj w internecie. Ogólnie ponad 600 osób do zwolnienia. "Rozwój i podnoszenie kwalifikacji" oznacza, że zrobią przeszkolenie na wózki widłowe i przez to będzie się robić kolejne zadania. Przeszkolenie na kasy spowoduje brak możliwości robienia swojej pracy, ponieważ będzie się tzw. "pracownikiem wielozadaniowym". Pomyśl, co to oznacza... Później przyjdzie twój przełożony i zapyta "co robiłeś /-łaś całą zmianę". Nie wspomnę o kompletowaniu zamówień, które napływają do działu dostaw. To robią nawet dyrektorzy, bo wszystko im się wykłada. Kto może to kompletuje. Jednym słowem BURDEL
marek 2016-07-18 23:22:58
ja również nie słyszałam o żadnych zwolnieniach, przede wszystkim przy takiej liczbie to by była głośna afera, choć nie da się zaprzec że mają teraz mnóstwo rekrutacji na koordynatorów
Lidka 2016-07-25 10:42:54
Tragedia! Okropnie się pracuje. Stres non stop. Cały czas kogoś zwalniają i szukają nowych. Hale nie robią obrotu. HR niekompetentny. Zamiast wspierać nowych pracowników wywyższa starych, który z obawy przed zwolnieniami stosują nagonkę na nowych ludzi. Pracowałam 1,5 roku. W tym czasie przyszło koło 11 nowych pracowników. Za mojej kadencji wszyscy odeszli. Bardzo to źle świadczy o firmie. Nie polecam- z pełną odpowiedzialnością.
Zwolniony 2016-07-29 17:53:59
Chyba pracownicy wiedzą jaka sytuacja jest w Makro. Firma jest już raczej na krawędzi. Ciągle zwalniają pracowników z długim stażem w ramach oszczędności a zatrudniają młodych, którzy przyjmują niskie warunki płacowe.
Zostaw swoją opinię o Makro Cash & Carry Polska - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash & Carry Polska