Makro Cash & Carry Polska

Zielona Góra

Opinie o Makro Cash & Carry Polska

marek 2015-02-07 18:33:19
Faktycznie, Makro Cash & Carry to znana sieć handlowa, jak dla mnie porównywalna jakością do selgross'a, zwłaszcza, że tutaj chyba tez konieczne jest posiadanie karty, żeby zrobić zakupy. Ja szukam pracy jako kasjer, czy przy wykładaniu towaru, nie wiecie może jak z warunkami w makro? Czy to aby nie jest praca za minimalna krajową?
0
makro gdansk 2015-02-12 14:26:27
Po uwzglednieniu premii ok 2550 brutto
1
Inez 2015-07-16 12:16:33
czy ktoś możę powiedzieć coś więcej na temat oferty którą znalazłam tj. Młodszy Menedżer Kategorii Produktów - Dział Wyposażenie dla biznesu i dla domu Jakie są zarobki na start, jak praca wygląda zmianowo? Pracowałam kiedyś w markecie meblowym i mam doświadczenie w tym zawodzie ale chciałabym poznać opinię pracowników
1
Janta 2015-08-21 09:23:46
A mnie się w Makro bardzo podoba. Zarobki - bajka, luźna atmosfera w pracy, dogodne godziny a przede wszystkim wspaniali i życzliwi ludzie zawsze chętni służyć pomocą i dobrym słowem. Szczególnie kadra kierownicza świeci przykładem, można powiedzieć: odpowiedni ludzie na odpowiednich stanowiskach. Wszyscy bardzo profesjonlani i świetnie znający się na rzeczy. Od niedawna mamy w Zielonej Górze nowego dyrektora ! Nooo, "Człowiek dusza" można powiedziec, nie dość, że znakomity fachowiec to jeszcze bardzo ale to bardzo atrakcyjny facet. Połowa hali za nim sika. Pozdrówka ode mnie i od reszty dziewczyn Arku ! Tak trzymaj. Ostatnio zabrali nam stołówkę pracowniczą ale uważam, że to dobre posunięcie. Od tego przepysznego, urozmaiconego jedzonka zaczynałam mieć oponkę a wolałabym jednak wyglądać atrakcyjnie dla dyr... Arka. Jednym słowem firma BOMBA. Zapraszam jeśli zależy wam na stabilnej i ciekawej, pełnej wyzwań pracy.
0
klorki 2015-08-21 21:40:34
Zależy gdzie się trafi i jakie ma się wymagania zarówno wobec siebie jak i wobec pracodawców, niektórym 2000 złotych wystarcza na życie, dla innych to za mało, w tej firmie zarobki tak właśnie od 1500 w górę są, może mało, może i nie , ale niektóre stanowiska są naprawdę bardzo mało wymagające z tego co wiem.
2
Rychu 2015-08-21 23:07:58
Mało wymagającą pracę to mają Panie z Aspen. A odnośnie zarobków to przy małym wyrzeczeniu (z rodziny i znajomych) można naprawdę fajnie podnieść sobie zarobki biorąc serwisy i nadgodziny. Polecam.
0
Aspen 2015-08-23 08:36:50
My też szalejemy za panem dyrektorem. A już jak przechodzi obok mnie swoim wolnym krokiem to normalnie ciary.
0
anita 2015-09-16 15:48:12
ile wynosi dodatek za godzine pracy w nocy??
1
toew 2015-09-21 02:24:19
teraz jest od nich masa nowych ofert, więc jak ktoś szuka pracy w zanym sklepie, gdzie roboty na pewno nie zabraknie to dobrze trafił. Tutaj widziałem, ze szukają najwięcej ludzi do Kielc, Zabrza, Wrocławia, te trzy to chyba najwieskze są tak naprawde i jako pracownik hali jest praca, jako pracownik działu dostaw tez..
0
ziomek 2015-10-09 11:59:12
Ja pracuję jako picker w dziale dostaw i tyle mam podstawy bez dodatków na nocki. Ze wszystkim wychodzi koło 3000 brutto (+/- 30zł)
2
Andy 2015-10-10 16:28:38
Podobno ma być zmiana dyra w zielonej. Dość niestabilna sytuacja od jakiegoś czasu
2
NN 2015-10-15 12:28:11
Faktycznie sytuacja bardzo niestabilna w zielonej, zwalniają cały czas kierowników. Ciągła rotacja pracowników. Ciężko wytrzymać przy takiej presji. Dyrektora nie zmieniają, firma tnie koszty i wszyscy dyrektorzy są degradowani na kierowników. Jedyny plus to pakiet socjalny.
1
pasemt 2015-10-21 08:08:47
To co niby jest powodem takich presji i tej rotacji pracowników, bo jednak nie bradzo rozumiem. Przeciez Makro to dośc spora sieciówka, skoro w innych miastach plany i metody zarządzania narzucone przez wyższy szczebel działają, to dlaczego w zielonej to się nie sprawdza. W ogóle ile tutaj zarabia kasjer, bo nie wiem czy nie mniej niż u mnie w mieście.
0
Hendryk 2015-11-06 09:28:42
Jaki znowu pakiet socjalny ???? W Zielonej Gorze właśnie obcieli część pakietu socjalnego.
0
Kobra 2015-11-12 02:44:45
@Hendryk, Pracownik hali-operator wózka widłowego - kasjer, ma w swojej ofercie pracy pakiet socjalny i to bardzo bogaty. W jego skład wchodzi: m.in. dofinansowanie do posiłków w stołówce pracowniczej, pakiet prywatnej opieki medycznej, zniżki na zakupy w Makro. Moim zdaniem jest po co aplikować do makro do pracy.
2
curry 2015-11-16 18:47:46
@Kobra jeśli te benefity faktycznie tak wyglądają na tym stanowisku to z pewnością warto do nich aplikować.
0
mioko 2015-11-18 22:05:33
No na pewno jest to bardzo atrakcyjna oferta, tym bardziej na takie stanowisko jak praca na magazynie, nie spotkałem się wcześniej z takim.
0
ila 2015-11-21 01:11:30
słyszałem, że w makro nie wiele jest osób, które są zadowolone z pracy tam. Może to kwestia braku odpowiedniego dogadania się z pracodawcą..
0
johuma 2015-12-14 13:10:13
Jestem bardzo zadowolona z pracy w Makro. Jestem zatrudniona przez Agencję Pracy InCPraca.pl i bardzo mi to odpowiada. Fajna, luźna atmosfera, obowiązki podzielone i zorganizowany czas pracy. Zarobki też niczego sobie, zawsze na czas. Dla młodej osoby takiej jak ja bardzo ważny jest elastyczny grafik, mogę dobierać sobie dni i godziny jakie mi odpowiadają. Polecam !! :)
0
klip 2015-12-14 16:15:39
widzisz @ila a ja slyszlalam tez dobre opinie opinie o pracy w makro. tez zalezy od dzialu. wiadomo na lduzi trafic mozna ale tez trzeba umiec sie z nimi dogadac. ja oosbiscie mam ochote sie dostac na stanowisko Koordynator stoiska.
0
tadek 2016-01-08 21:10:28
Hej, a może ktos mi napisac, czy lepiej zarobię w Makro jako Pracownik Hali, czy jako Kasjer, bo akurat wymagania podobne, a szukają u mnie na oba stanowiska i musze wybrac jedno.
0
przedstawiciel 2016-01-20 00:10:33
hej. czy może ktoś powiedzieć coś więcej na temat pracy jako młodszy przedstawiciel w makro? i co oznacza 3 miesięczny program przygotowujący Cię do roli Przedstawiciela Handlowego MAKRO?
1
fliper 2016-01-20 16:06:46
@przedstawiciel myślę że może to być staż lub umowa próbna na okres 3 miesięcy. Ja się staram dostać na przedstawiciela handlowego i oferują atrakcyjne wynagrodzenie oraz premie, narzedzia pracy tez oni zapewniają
0
blondi 2016-01-23 08:07:59
Witam Nie wiem o jakim Arku piszesz Bo jezeli o tym ktory byl w Bielsku to chyba niekoniecznie.U nas byl wredny nieludzki.Zniszczyl hale I ludzi w niej pracujacych.Zwalnial dobrych pracownikow a chetnych do pracy Nie ma
0
abstra 2016-01-23 08:15:58
@fliper skoro zapewnione są premie, to rzeczywiście mogą wyjść z tego rozsądne zarobki. O narzędzia pracy też się nie trzeba martwić, bo zapewniają, a są jakieś benefity? Dzięki
0
przedst 2016-01-25 20:19:48
wiadomo cos?
0
wani 2016-01-27 21:04:32
z tego co mi wiadomo to tylko tyle że poszukują w tym momencie w makro ludzi do pracy na hali, bo się tym interesowałem. Po za tym różnorodne wolne stanowiska w różnych miastach
0
miz 2016-01-28 18:31:17
Przez 2 miesiace szkolenia, obserwacja pracy na hali, praca z przedstawicielem. Od poczatku normalna umowwa, po 3 miesiacach podpisują na rok.
0
Mik 2016-01-28 19:32:22
Jakie zarobki :)? jakiś socjal?
0
e4rt56y 2016-02-01 16:49:14
na kazdym stanowiksu sa u nich inne zaroobki nie wiem ktore konkretnie Cie interesuje bo teraz to szuakja np specjalsity do spraw zamowien albo pracownika hali
0
Roman 2016-02-05 19:39:53
Na stanowisko Młodszego Przedstawiciela są oferty? Jak wyglądają warunki zatrudnienia, kasa, socjał? oraz jakie obowiązki?
0
Mam nadzieję że pomogłem 2016-02-08 20:09:50
@Roman są oferty na młodszego przedstawiciela handlowego :) Na Łódź, Kalisz oraz Poznań. Jest bogaty pakiet socjalny, ale nie określili dokładnie co się na to składa. A co do obowiązków to: opieka nad klientami i budowanie długotrwałej współpracy, realizacja celów sprzedażowych, przyjmowanie zamówień oraz pozyskiwanie nowych klientów.
0
młody 2016-02-25 11:10:44
Pracownik zarabia w granicach 1500-1900 w zależności jaka premia i ile nocek miał w miesiącu.Koordynator w okolicach 1900-2200 max.
0
notaki 2016-02-26 08:00:54
Mlodszy pezedstawiciel?Cos okolo 1500 na reke.Jak juz ktos wspomnial wczesniej,umowq na 3 miesiace-szkolenie stanowiskowe oraz wprowadzenie do firmy.Pomoc kolegom w codziennych sprawach i moze otrzymanie jakiejs bazy klientow do "wyciagniecia".Oo 3 miesiacach weryfikacja i przedluzenie umowy na rok.Z tego co wiem to pieniadze sie zbytnio nie zmieniaja,a wyrobienie premi raz na rok to jest cos.
socjal-jesli mamy mowic o plusach bycia w makro to samochod,karta makro z jaoimis tam nieznacznymi znizkami.Prosze wziac pod ocene samemu sobie jakie sa ceny w makro.
bon do wykorzystania w makro na swieta bozego narodzenia.Reszta socjalu to smiech na sali:ubezpieczenie grupowe,dofinansowanie do posilkow,dofinansowanie do fitprofit.
Polecam osoba szukajacym pracy w spezedazy ktorzy chce nabyc wiedzy,osoba ze stazem w sprzedazy niekoniecznie-chyba ze chcecie sie uwstecznic.
pozdrawiam
0
Ma2 2016-03-07 14:50:17
Czy Przedstawiciel Handlowy ds. Dostaw (obsługa rynku detalicznego) ma umowę o pracę czy jest to tylko umowa o dzieło, albo jakaś podobna? Szukam czegoś na stałę
0
lekki 2016-03-15 21:48:33
pierwsza umowa na czas 3 miesięcy , potem na 1 rok lub dłużej - umowa o prace.

makro to nie praca na stałe
0
xz 2016-04-06 23:19:09
lekki, a ty ile byłeś w stanie czasu wytrzymać, albo który rok już wytrzymujesz ? jA bym chciał w spokoju studia zaoczne skończyć, chociaż nie wiem czy oni dają możliwość połączenia jednego i drugiego.
0
lekki 2016-04-07 18:52:15
xz - to zależy na jakim stanowisku chcesz byc, ale wszystko można uzgodnić z przełozonym. nie moga Ci przeciez blokowac mozliwości rozwoju.
0
Ma2 2016-05-10 14:42:32
Kierownicy Halo się pozwalniali i jest sporo osób na to stanowisko, polecam jakby ktoś chciał pilnie coś
0
Jaś 2016-05-11 11:13:41
To w którym makro ty pracujesz bo ja z premia ma 2300 brutto
0
Jaś 2016-05-11 11:15:43
To w którym makro ty pracujesz bo ja z premia ma 2300 brutto
0
ROBSON 2016-05-23 00:33:57
Witam mam pytanie staram się o prace na przedstawiciela handlowego jestem z Jeleniej Góry ktoś coś może mi powiedzieć o tej pracy w tej firmie?, może ktoś już jest tym przedstawicielem tylko w innym województwie ?
0
lekki 2016-05-25 11:45:47
Jaś - jak dbasz tak masz.
Praca za 1500 netto to jest nieodrzeczne. Siedzisz po godzinach, poswiecasz swoj czas by klient mial tematy pofopinane. Nikt tego za Ciebie nie zrobi i tska wyplata. Mowisz 2300 brutto z premia?
Zastanow sie czy warto
0
pk 2016-05-30 23:51:33
Podobno eurocash kupuje makro....czy to jest mozliwe?
0
today 2016-06-02 11:15:38
Czyli biedronka kupuje makro ? Hahaha
0
jasamosobiscie 2016-06-06 23:47:59
Czy eurocash - niekoniecznie, czy makro w Polsce zostanie sprzedane - z pewnością. Czekajmy i patrzmy :-)
0
pk 2016-06-08 23:44:42
Ludzie z makro przechodza do eurocash
0
jutro 2016-06-19 21:23:17
Nic dziwnego że odchodzą. Za takie pieniądze pracowac. Bez samochodu, z minimum 1500 klientami w bazie. Haha, sam prezes by miał problemy żeby zrobić jakieś wzrosty na takiej bazie samemu.

Pozdrowienia You & Makro

PS: Za to na kanale FB Makro sie ma całkiem nieźle. Prosperuje jak świeżynka na rynku handlu. Dobrzy ludzie od mydlenia oczu
0
e3 2016-06-25 22:29:27
bardziej bym się zainteresowała jakie są premie i prowizje niż podstawa
0
pytanie 2016-06-26 20:18:46
z tego co mi wiadomo, każdy pracownik moze miec inną stopę premii, dlatego spytałem się narazie o podstawę :) Jednak jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat bardzo prosiłbym o napisanie kwot podstawy i premii :)
0
Zostaw swoją opinię
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash & Carry Polska