logo Makro Cash & Carry Polska

Makro Cash & Carry Polska

Zielona Góra

Opinie o Makro Cash & Carry Polska

lekki 2016-04-07 18:52
xz - to zależy na jakim stanowisku chcesz byc, ale wszystko można uzgodnić z przełozonym. nie moga Ci przeciez blokowac mozliwości rozwoju.
Jaś 2016-05-11 11:13
To w którym makro ty pracujesz bo ja z premia ma 2300 brutto
Jaś 2016-05-11 11:15
To w którym makro ty pracujesz bo ja z premia ma 2300 brutto
ROBSON 2016-05-23 00:33
Witam mam pytanie staram się o prace na przedstawiciela handlowego jestem z Jeleniej Góry ktoś coś może mi powiedzieć o tej pracy w tej firmie?, może ktoś już jest tym przedstawicielem tylko w innym województwie ?
lekki 2016-05-25 11:45
Jaś - jak dbasz tak masz.
Praca za 1500 netto to jest nieodrzeczne. Siedzisz po godzinach, poswiecasz swoj czas by klient mial tematy pofopinane. Nikt tego za Ciebie nie zrobi i tska wyplata. Mowisz 2300 brutto z premia?
Zastanow sie czy warto
1
pk 2016-05-30 23:51
Podobno eurocash kupuje makro....czy to jest mozliwe?
today 2016-06-02 11:15
Czyli biedronka kupuje makro ? Hahaha
jasamosobiscie 2016-06-06 23:47
Czy eurocash - niekoniecznie, czy makro w Polsce zostanie sprzedane - z pewnością. Czekajmy i patrzmy :-)
pk 2016-06-08 23:44
Ludzie z makro przechodza do eurocash
jutro 2016-06-19 21:23
Nic dziwnego że odchodzą. Za takie pieniądze pracowac. Bez samochodu, z minimum 1500 klientami w bazie. Haha, sam prezes by miał problemy żeby zrobić jakieś wzrosty na takiej bazie samemu.

Pozdrowienia You & Makro

PS: Za to na kanale FB Makro sie ma całkiem nieźle. Prosperuje jak świeżynka na rynku handlu. Dobrzy ludzie od mydlenia oczu
2
pytanie 2016-06-26 20:18
z tego co mi wiadomo, każdy pracownik moze miec inną stopę premii, dlatego spytałem się narazie o podstawę :) Jednak jeżeli ktoś posiada wiedzę na ten temat bardzo prosiłbym o napisanie kwot podstawy i premii :)
wefu 2016-07-03 23:05
A jak wygląda praca w dziale dostaw? praca pikera... jak to wygląda od kuchni? ;)
picker 2016-07-07 12:51
składasz zamówienia klientom na wozki , na akord
1
wefu 2016-07-07 15:31
Na akord? to jest jakaś podstawa w ogóle?
wefu 2016-07-07 16:42
i przede wszystkim jak wygląda tygodniowy grafik? co z dniami wolnymi?
picker 2016-07-13 00:54
szukają jeleni bo normalni już odeszli
9
mmm 2016-07-18 22:25
Ma się dobrze???? a ostatnie zwolnienia grupowe??? Jeśli nic o tym nie słyszałeś /-łaś to poczytaj w internecie. Ogólnie ponad 600 osób do zwolnienia. "Rozwój i podnoszenie kwalifikacji" oznacza, że zrobią przeszkolenie na wózki widłowe i przez to będzie się robić kolejne zadania. Przeszkolenie na kasy spowoduje brak możliwości robienia swojej pracy, ponieważ będzie się tzw. "pracownikiem wielozadaniowym". Pomyśl, co to oznacza... Później przyjdzie twój przełożony i zapyta "co robiłeś /-łaś całą zmianę". Nie wspomnę o kompletowaniu zamówień, które napływają do działu dostaw. To robią nawet dyrektorzy, bo wszystko im się wykłada. Kto może to kompletuje. Jednym słowem BURDEL
10
Lidka 2016-07-25 10:42
Tragedia! Okropnie się pracuje. Stres non stop. Cały czas kogoś zwalniają i szukają nowych. Hale nie robią obrotu. HR niekompetentny. Zamiast wspierać nowych pracowników wywyższa starych, który z obawy przed zwolnieniami stosują nagonkę na nowych ludzi. Pracowałam 1,5 roku. W tym czasie przyszło koło 11 nowych pracowników. Za mojej kadencji wszyscy odeszli. Bardzo to źle świadczy o firmie. Nie polecam- z pełną odpowiedzialnością.
7
Zwolniony 2016-07-29 17:53
Chyba pracownicy wiedzą jaka sytuacja jest w Makro. Firma jest już raczej na krawędzi. Ciągle zwalniają pracowników z długim stażem w ramach oszczędności a zatrudniają młodych, którzy przyjmują niskie warunki płacowe.
7
Billy 2016-08-06 12:51
Obronilo Twoja wypowiedz slowo "raczej"

Otoz jest tak ze jesli jest rekrutacja na stanowisko jesli Cie przyjmuja po sredniej szkole czy po magistrze to podstawa jaest ta sam.

Na przebudzenie sie juz jest za pozno panstwo kadra menadzerska. Firma leci w dol i Wy razem z nia i swoimi decyzjami.
2
Billy 2016-08-06 16:20
Izka.

Kto tu pisze o centrali. Gadka jest o hali .
Zreszta taki temat.

Zwroc uwage nastepnym razem co chcesz napisac i gdzie.
Billy 2016-08-07 12:12
Tak , umowy są respektowane :) płacą Ci za mało jak na tyle obowiązków. Tu masz racje :)

Benefity? "Dopłata" do jedzenia na stołówce :)
1
ciekawy 2016-08-07 22:32
ile zarabia zwykły ph w makro, taki z doświadczeniem handlowym? dadzą dwójkę netto podstawy czy nie bardzo? premia to pewnie jakaś wirtualna, bo ta firma ma takie spadki sprzedaży że nikt nie uwierzy w premie
z rynku 2016-08-08 17:51
no właśnie w makro podobno jest 1800 netto podstawy
dds 2016-08-09 19:33
na PH? być może ale inne stanowiska to meeeeeeeeeeeeeega różnie ;o
teraz 2016-08-10 16:18
Haha, tak od stazu jak najbardziej ;) im dluzszy tym dluzej trzymaja bez podwyzek. Taki szacunek do pracownika.
2
nick 2016-08-12 15:23
Zorientuj sie co aktualnie ww. Firmie i wredy wypisuj bardziej stabilne komentarze
Monika 2016-08-12 20:25
Zatrudnili mnie na 3 miesiące jako Młodszego Przedstawiciela Handlowego i wszystko się wydaje ok. Na co uważać? Jakieś rady?
Qwerty 2016-09-07 11:05
Pracownik działu w jednej z warszawskich hal z krótkim stażem 2600 zł brutto. Praca nie jest zła, ale na niektórych działach dosyć ciężka. Popołudniowe zmiany w pojedynkę oraz trójzmianowy tryb pracy. Za mało pracowników co do wymagań. Jeśli ktoś potrzebuje stabilizacji i monotonii to praca idealna.
koordynator 2016-09-18 11:47
Po 12 latach, na stanowisku koordynatora 2600zł brutto, czas szukać nowej roboty :)
macius159 2016-09-26 11:36
A co powiecie o pracy Kontrolera Jakosci w dziale dostaw?
Quel 2016-10-16 00:30
Biedronka to nie Eurocash
Quel 2016-10-16 00:30
Biedronka to nie Eurocash
cśśś 2016-10-16 12:23
W końcu taki przedstawiciel handlowy oprócz dobrej postawy ma zapewnione jeszcze jakieś premie, a benefity socjalne jakie teraz są? Dziękuję za odpowiedź
W11 2016-12-07 11:15
2,43 brutto
Perioza 2016-12-08 22:21
Mlodszy nie mlodszy to jednak tylko z nazwy.Co do szkolenia to jedziesz do Wawy i masz szkolenia ze sprzedazy .Bardzo fajne te szkolenia nawet sie mi podobaly
Pexi 2016-12-08 22:34
Mam pytanie do moich kolegow z makro po fachu(przedstawiciel handlowy), ile macie podstawy brutto??staz minimum rok.Pytam bo nie wiem czy moja wyplata to duzo
avantador 2016-12-09 18:07
JA MAM 3000 BRUTTO PLUS PREMIĘ KTÓREJ W ŻYCIU NIE WYROBIe :D z kosmosu je biorą!!!
były 2016-12-15 14:53
Jeżeli ktoś szuka pracy jako PRZEDSTAWICIEL HANDLOWY niech lepiej unika tej firmy. Ludzie nad tobą są zupełnie bez pojęcia. Przygotowanie do pracy zerowe- masz samochód i jedz sprzedawaj- tak to wyglada. Uwaazaja pracownika za robola, zarobki śmiesznie niskie, zero podwyżek, ciągle dokładane obowiązki.
Jestes hanlowcem, marketingowcem, informatykiem, ksiegowym, pracownikiem call center , magazynierem w jednym. Trenerzy tacy jak A.S to śmiech na sali, ktoś o posturze szczura bez charakteru, który ma tylko klapki na oczach i jedyne co widzi to wspaniałe MAKRO-konkurencja się nie liczy. Patrzą tylko jakby tu zrobic zebys nie dostał premii. Co byś nie robił zawsze jest ZA MAŁO, ZAWSZE MOZE BYC LEPIEJ. Szczerze odradzam.
7
Pexi 2016-12-19 23:26
Potwierdzam !kolega niestety ma racje poza tym na dno makrotanica ciagnie grono kierowniczych nie robow i morze nie potrzebnych dobrze oplacanych stanowisk typu manager rynku....paranoja szkoda ze niszcza tak dobrze kiedys prosperujaca firme....
7
picker 2017-01-02 02:01
"Po 12 latach, na stanowisku koordynatora 2600zł brutto, czas szukać nowej roboty :) "

Jak nowo zatrudniony picker jest w stanie uzyskać podobną (2500-2700) kwotę brutto (oczywiście w zależności od wysokości dodatków i premii).
assus 2017-01-04 15:47
Witam,

Makro rekrutuje teraz specjalistów ds. rozwoju sprzedaży.
Czy zajmuję się ten człowiek i jakie są zarobki?

Byłbym wdzięczny za informację.
123 2017-01-15 19:49
Jesteś odpowiedzialny praktycznie za wszystko :) Zarobki śmieszne niskie ok. 3000 brutto plus prowizja, której nigdy nie zrobisz. Pozdrawiam
1
Daniel 2017-02-23 21:45
Wiram ile zarabia mlodszy przedstawiciel handlowy podczas okresu probnego ? Jakie socjale prpponuja ? Zna ktos odpowiedz ? Jestem zaproszony na rozmowe na teren wielkspolska z gory dziekuje za odpowiedz.
2
Jacek 2017-02-24 14:42
Przyjąłem się 3 miesiące temu na młodszego w wlkp i po miesiącu jezdżenia z (niby) starszym przedstawicielem, podziękowałem makro. Okej, to że 1500zł netto to jedno ale sądziłem, że przez ten okres próbny chociaż czegoś się nauczę, jednak Pan z którym dany było mi jezdzić... totalne nieporozumienie! Musiałem wracać do klientów po spotkaniach i przepraszać ich ratując tym samym resztki zamówień, z których oczywiście nic nie miałem... Zdecyduj sam.
1
Niezadowolony :( 2017-04-29 23:58
U nas to samo , i dlatego wiekszosc ucieka po 1-2 miesiącach pracy.
................ 2017-07-09 08:59
w tej firmie nikt na kierowniczym stanowisku nie ma o niczym pojęcia ogólnie upośledzeni ludzie np jesteś pracownikiem delivery przenoszą cie do pracy gdzie indziej na godz do 8godz a potem pretensja czemu tak mało zamowień zrobiłeś a jak miałeś zrobić jak robiłeś w tym czasie na magazynie ludzie po podstawówce lepiej by zarządzali
Edyta 2017-08-07 13:42
@................ czy oprócz przełożonych masz jakieś zarzuty do firmy? Czy może jednak poleciłbyś osobie szukającej pracy firmę Makro Cash & Carry Polska ? Z tego co widzę oferują bogaty zakres stanowisk, nawet są programy dla studentów https://www.makro.pl/pracuj-z-nami/student-i-absolwent. Czy poleciłbyś osobie z wiedzą, wkraczająca na rynek pracy zdobywać doświadczenie właśnie w te firmie?
Broklyn 2017-09-15 10:56
Kasjer na kasie Kacper L.
Chlopak o duzej kulturze osobistej, zawsze usmiechniety i o to chodzi !

Ludzie narzekacie na prace,a z praca ciezko.

Jak widac po usmiechach kasjerow wcale nie jest tak zle ....

B.
Edyta 2017-09-15 11:04
@Broklyn Bo Ty jesteś klientem Makro Cash & Carry Polska? Może warto pochwalić tego pracownika dla kierownika? Masz raję, skoro kasjer był zadowolony to może i jest zadowolony z pracy. Co o tym sądzicie?
Zostaw swoją opinię o Makro Cash & Carry Polska - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Makro Cash & Carry Polska