logo Emmerson S.A.

Emmerson S.A.

Warszawa

Opinie o Emmerson S.A.

były 2015-11-23 10:26
jeśli chodzi o wyceny, to oni wykonywali opinie bankową, które są nielegalne i teraz pracowników ściga KNF, UOKiK, plus kilka innych instytucji, bardzo prawdopodobne, że pracownicy tej firmy za swoje nielegalne działania stracą licencje zawodowe rzeczoznawców, ci którzy się tam podpisywali. Do pracy szukają nieświadomych do podpisywania takich nielegalnych rzeczy. Z doświadczenia powiem, że ta firma to jedna wielka patologia.
uwaga 2015-11-23 10:36
przeczytaj zanim podejmiesz pracę w emmerson i innych podobnych tworach, przeklejone z forum dla rzeczoznawców:
Każdy nowy w zawodzie nie ma rynku zleceń, bo nikt o nim nie wie. Każdy z nas, od numeru pow.1500 był w podobnej sytuacji ( wcześniejsze numery to kontynuacja list wojewódzkich). Rynek wypracowuje się latami, bo sekretarka, której wyceniałeś lokal poleca cie prezesowi firmy, w której pracuje. Nikt nie ma rynku od razu, na to się pracuje 3-5 lat. Po tym czasie w portfelu klientów masz kilkunastu właścicieli kamienic, biurowców. Ci właściciele poznają Cię z radcami prawnymi, a radcy prawni z nowymi klientami, komornikami, a ci z innymi komornikami - tak działa wolna konkurencja. Jeden klient daje impuls do pozyskania dziesiątek, a poarobek nie ma na to żadnych szans, bo pomaga pośrednikowi, by do parobka nie trafiły zlecenia, tylko do pośrednika.

Gdy wchodzisz dziś do zawodu, bandyci gospodarczy z integro group, emmerson evaluation,estim rudniccy, hfs,acons, partner odcinają cię od klientów nielegalna zmową. Możesz pracować pod ich sztandarem, płacąc haracz tej "mafii".
Pracujesz za śmieciowe wynagrodzenie, by tak robić już zawsze, bo dla klientów Ciebie nie ma. Oni tak skonstruowali system, ze operatu z twoją pieczątką nawet nie dostaje klient,a bank kolejny raz wskaże twojemu klientowi bandytę pośrednika.
Przez ta współpracę jesteś narażony na kary w KOZ i UOKiK, a także w innych instytucjach, do których zostałeś zgłoszony jako podwykonawca pośrednika.

Parobku, spójrz prawdzie w oczy, pracując dla pośrednika, nigdy nie będziesz miał wypracowanych klientów,zawsze będziesz parobkiem.
Nie wierzę, że jesteście tak bezrozumnymi ludźmi, że ta prosta prawda ekonomiczna do Was nie dociera.
Ta zmowa , to tylko kwestia kilku miesięcy, czy warto ryzykować kary, które wam grożą i pozbawiać się szans na rozwój wspieraniem bandytów gospodarczych? Rzeczoznawcy o numerach do 4500 mają już wyrobiony portfel klientów, bo wypracowali go na wolnym rynku, dziś nieuczciwa konkurencja pośredników pozbawia Was tej możliwości, a Wy ją wspieracie. Podcięliście gałąź, na której siedzicie!

Jeśli wszyscy zrezygnujecie, wolny rynek wróci w ciągu tygodnia, jeśli nie, Większość z Was znamy, a po rozwaleniu zmowy, nikt Wam nie pomoże, a wielu, od których może zależeć Wasz los mogą w przyszłości wykazać złą wolę. W naszej grupie zawodowej nie ma dla Was miejsca, bo jesteście bandytami gospodarczymi, niczym więcej, a na pewno nie jesteście cwaniakami, bo wspieracie bandytów, by samemu nie rozwijać własnej firmy???

po co wam ten wstyd,bycie pariasem?? Bez pośredników zarobicie znacznie więcej!!!
Parobki powodują to, że dla nowych nie ma pracy, a nowi rzeczoznawcy mogą wyżyć jedynie dzięki zleceniom po kredyty, więc bandyci parobki produkują nowych parobków, a nowi parobki obniżają portfel zleceń bandyty pośrednika. Użyjcie rozumu i przemyślcie to co napisałem. Nie wierzę, ze jesteście aż tak bezrozumni, by parobkować???

Zrezygnujcie wszyscy odzyskacie szansę na godziwe życie.
max 2015-11-23 16:26
Emmerson jest jak każda inna dzialająca w tej branży , znam dużo gorsze.
Pracowałam w kilku firmach i Emmerson ma świetna atmosferę a ludzie się liczą
Zobaczcie jak jest w Metrohouse i HomeBroker tam to jest dopiero syf ja pracuję w Emmersonie parę ladnych lat i nie jest tak zle.
1
prac 2015-11-23 16:32
Jestem pośrednikiem od 15 lat i polecam firmę Emmerson , za ludzii którzy tam są i za ilość klientów których mam



Emmerson ma bardzo dobrą promocję i PR dzięki temu ma dużo klientów, są też problemy, ale jak są klienci to reszta się nie liczy .
Dziękujemy za hejt od konkurencji, przyjdź i się przekonaj naprawdę jak jest w Emmersonie.
wieslaw 2015-11-23 16:42
Kilka osob ostatnio wyleciało z Emmersona , ludzie dlaczego chcecie zaszkodzić swoim koleżankom i kolegom, którzy pracują w Emmersonie.
Ja pracuję w Emmersonie kilkanascie lat, takich jak ja jest nas kilkadziesiąt osób to chyba o czymś świadczy, wiec droga konkurencjo od pr od nas.
Emmerson jest dużą firmą i złożoną z różnych działów więc zawsze coś można znaleźć, ale tak jest.
KLAUS 2015-11-23 16:47
Pracowałem tam kilka lat i 3 razy zdarzyły im się obsuwy z płatnościami. Reszta była na czas. Więc nie jest najgorzej, ale mogło być lepiej.
1
bryan 2015-11-23 16:55
Zgadzam się. Jestem pośrednikiem z 10letnim stażem i gdy przechodziłem do nich z konkurencji to na prawdę uwzględnili moje doświadczenie.



Póki co jestem zadowolony ze współpracy. Rynek jest ciężki, ale obecnie nie mają wobec mnie żadnych zaległości.
1
Ja 2015-11-23 17:13
Ale bzdury , czy coś pod deklem nie tak ? szukam tu informacji a nie bełkotu ogarnij się człowieku .
Sylwia 2015-11-23 22:35
Bardzo przyjemna firma! :) Warunki pracy są naprawdę pozytywne, co więcej atmosfera pracy jest bardzo przyjazna i rozwijająca
Nadal pracownik 2015-11-24 10:09
Do Emmersona przyszedłem pół roku temu i póki co jestem zadowolony. Otrzymałem narzędzia do pracy, serię szkoleń i dużą bazę klientów. A co do prowizji to chyba trochę ci się pomyliło, bo mam kilkukrotnie więcej niż napisałeś ;) ale niezła próba, pisz dalej.
1
popentat 2015-11-25 11:08
Człowieku, piszesz o firmie, która zajmuje się rzeczoznawstwem. Ten wątek dotyczy firmy zajmującej się pośrednictwem nieruchomości.
Ja z Emmersonem ( tym od nieruchomości) miałem raz styczność przy sprzedaży mieszkania. Znaleźli klienta, zapłaciłem prowizję i koniec. Jak dla mnie firma kompetentna.
Nick 2015-11-26 13:05
Pracuję w Emmersonie od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć, że opinie z jakimi się spotkałem na tym forum są bardzo krzywdzące. Jestem zwykłym pracownikiem, a nie menadzerem czy wyższą kadrą, więc wiem najlepiej co się dzieje w firmie. Generalnie jest bardzo ok, ale pod warunkiem, że pracujesz i przykładasz się do roboty. Czasami trzeba siedzieć dłużej, czasami przychodzić wcześniej, ale wiesz, że pracujesz na swoje wyniki i swoją pensję.
2
znaffca 2015-11-30 09:01
Z ostatnich opinii i komentarzy widać ,że firma spełnia swoje zadania. Zamydlenie i wmówienie ,że jest wszystko okej. Tylko teraz jeden z drugim ,czy z drugą ...Napiszcie w jakim wieku jesteście skoro po 10 lat tam pracujecie. A może to jest Wasze jedyne wyjście z sytuacji ( zostać na miejscu, położyć uszy po sobie) bo gdzie indziej możecie pójść?! Nieruchomości ?! Już dawno bym się zwinął/zwinęła tylko będę wypracowywać miesiącami klientów na swoją pierwszą prowizję. Bo rynek wtórny takim prawami się rządzi. Pierwotny? Dostaniesz podstawę nawet nie minimum krajowe ,ale tylko dlatego by mogli trzymać Cię za mordę i dyktować od której do której masz być w biurze na tyłku. A procent prowizji jest pomniejszony kilka razy. Pierwszy raz dostajesz informację ,że emmerson dostaje jakiś tam procent wynagrodzenia od dewelopera. Tzn zawsze na początku jest 1 i coś tam po przecinku. Niestety nie masz wglądu w ich umowę , a to już daje do myślenia ,że jesteś dyma..! Prawda jest taka ,że ten procent od dewelopera jest o wiele większy!!! O wynagrodzeniu za polecenie klienta do kredytu już nie chce mi się nawet pisać bo wynagrodzenie to zaczyna się po przecinku od zera. Kierując do pierwszego lepszego banku dostajesz kilka razy więcej.
Skrzywdził bym kilka osób które tam pracują pisząc ,że wszystcy są tacy sami. Kilka osób, dosłownie kilka jest ok. Wiedzą co się dzieje w firmie, nie ukrywają frustracji, ale mówią szczerze ,że na razie nie mają wyjścia. Robią swoje ,ale nie są ignorantami piszącymi ,że w firmie jest okej. Jestem taki zadowolony/lona. Tylko ,czemu jeden i drugi cichaczem wysyłasz CV do innych firm. ?!
doznaffca 2015-11-30 09:43
Wnioskuję, że pracowałeś jakiś czas w tej firmie skoro tyle o niej wiesz. Ja tylko słyszałem o tym, że jest to duża firma pośrednictwa nieruchomości. Jest bardzo często obecna w internecie. Aha i znajomy kiedyś kupował od nich mieszkanie i mówił, że nie było problemu.
1
byłem 2015-12-07 11:13
Byłem tam na rozmowie rekrutacyjnej i powiem, że firma zrobiła na mnie spore wrażenie. Miałem zadanie rekrutacyjne, przedstawiono mi warunki i jeżeli do mnie się odezwą to przyjmę tę pracę.
1
kgb 2015-12-21 15:33
Raportem giełdowym na NEWCONNECT nr 21/2015
zarząd Grupy Emmerson S.A. poinformował,
iż spółka podjęła współpracę z TFI,
w zakresie sekurytyzacji wierzytelności,
w celu powołania inwestycyjnego zamkniętego niestandaryzowanego funduszu
sekurytyzacyjnego,
inwestującego w niespłacane bankowe wierzytelności hipoteczne.

Czy spółka z pośrednictwa nieruchomościami wejdzie w windykację osób, które nie spłacają kredytów hipotecznych?
Czy ktoś wie na jakim etapie jest ów pomysł Krajewskiego?

O kondycji firmy warto poczytać na newconnect wpisując indeksy "gem" dla Grupy Emmerson SA i "emm" dla Emmerson Reality SA.

Po co się spierać na forum i czytać fantazje działu personalnego firmy? :)))
były 2016-01-08 13:52
Pracowałem w jednej z franszyz Emmersona. Nie powiem złego słowa na właściciela franszyzy bo wszystko było ok z jego strony. Problemem jest niestety niechęć do korzystania z pośredników bo trzeba płacić za pośrednictwo. Transakcji jest nie wiele i to co się zarobi nie daje możliwości godziwego życia. Obecnie rynek nieruchomości to swoisty wyścig szczurów i często są stosowane podbieranie klienta aby coś sprzedać i przeżyć. Praca polega na założeniu własnej działalności i dostaje się marną podstawę która wystarcza zaledwie na opłacenie niskiej składki ZUS. Reszta kosztów samochodu itp. niestety z prowizji na którą się czeka miesiącami bo nie ma sprzedaży. Jak już człowiek coś sprzeda i dostanie swoją cześć to po oddaniu Vatu i dochodówki zostaje mu całe g. Ludzie żyją ułudą i czekają że kiedyś się im trafi ta super transakcja która zaspokoi ich potrzeby. Praca praktycznie przez cały tydzień bo do południa obdzwaniasz klientów i pozyskujesz oferty, potem jeździsz i przyjmujesz jak ci się ktoś zgodzi, trzeba wprowadzić do systemu i jak klient zadzwoni to pojechać i zaprezentować. Prezentacje najczęściej odbywają się wieczorami 18-19 i w weekendy bo ludzie najczęściej wtedy mają czas na oglądanie. Sam żyłem tak przez rok mając na swoim koncie kilkanaście transakcji ale co z tego jak po odliczeniu kosztów nawet nie wyszedłem na najniższą krajową więc rzuciłem to. Teraz dalej pracuję na działalności ale mam podstawę z której mogę pokryć koszty i jeszcze mi zostaje sporo na życie.
seryio 2016-01-13 00:10
podstawy jest 5000 zł plus premia i 75% od obrotu. Wiem bo byłem i tak powiedzieli. na razie mnie nie przyjeli bo jest obsada, mam pszyjsc we wtorek
mała mi 2016-01-13 23:23
a smoki były w tej bajce????
Nikt na rynku nieruchomości (pośrednictwo) nie płaci stałej 5k i 75% prowizji! Albo jesteś z centrali i wypisujesz głupoty, bo nikt do Was nie chce przyjść albo jesteś mega naiwny!!!
1
znaffca 2016-01-21 10:47
Można napisać wszystko, co widać parę linijek wyżej. Podstawa 5000 zł :) dawno się tak nie uśmaiłem. Może uściślijmy ,że chodzi o tych co dostają 1000 brutto na miesiąc. Jak pomnożymy to przez 6 miesięcy to oczywiście wychodzi 5000 zł. Prowizja w zależności od kontraktu. Jak masz podstawę to masz 25%. Jak jesteś "kozakiem" na własnej działalności to dostaniesz 0 podstawy plus prowizję max ok. 60%.
Jedyne rozwiązanie. Idź pogadaj dostaniesz się na 100% bo każdego przyjmą. Ta cała otoczka w HR to tylko ściema by zbudować nie wiadomo jaki wizerunek.
Może będziesz zadowolony, a może nie będziasz miał wyjścia i tam zostaniesz. Jak jesteś dobrym kombinatorem i znajdziesz sojuszników to będziesz zadowolony
ile 2016-01-29 09:43
Pracowałem w Emmersonie 1,5 roku i postanowiłem pójść na swoje. Co do Emmersona to nie mam zastrzeżeń wypłacali na czas i w moim przypadku nie robili kantów. Obecnie słyszałem, że stawiają na młodych, którzy dopiero zaczynają w nieruchomościach.
Pozdrawiam
1
TOmej 2016-02-02 15:06
Byłem ostatnio tam na rozmowie rekrutacyjnej i jestem bardzo pozytywnie nastawiony. Przedstawiono mi niezłe warunki oraz ścieżkę rozwoju. Czekam teraz na zaproszenie na szkolenie. Napiszę później jak było.
1
Draco 2016-03-15 17:21
Wypowiem się jako klient tej firmy...Profesjonalizm to oni mają tylko we własnych słowach i do czasu podpisania umowy...A potem człowieku radź sobie sam..mała wiedza prawnicza...może nie mała a raczej całkowity brak.Cała kasa jaka biorą to wyłowienie ogłoszenia i skumanie z drugim ogłoszeniem.I wszelkie deklaracje o profesjonalizmie pękają jak bańka.Odradzam szukającym dobrych pośredników...to nie ci.
1
znaffca 2016-04-13 09:30
podstawa 2000 :) muszę to zobaczyć :) się uśmiałem
były 2016-04-19 14:46
Nie rób tego.. Transakcje nie są szczególnie trudne do zrealizowania, wydobycie od Emmerson pieniędzy jest większym wyzwaniem
Krzysiek 2016-04-26 23:29
Jestem pracownikiem z 10 letnim stażem. W firmie jest bardzo dobrze. Dużo zarabiamy. Zdobywam wielkie doświadczenie i dlatego jestem bardzo profesjonalny. U nas większość osób jest profesjonalnych z dziesięcioletnim stażem. Firma się rozwija, nie jak konkurencja co się nie rozwija. Bo są mało profesjonalni a od tego nalicza się transakcje. Dużo się uśmiechamy, rozmawiamy czasem ze sobą. Atmosfera jest wspaniała. Nikt się prawie sam nie zwalnia chyba że go wyrzucą po 10 letnim stażu. Ale to są wypadki sporadyczne i wiem tylko o tym z widzenia. Pieniądze płatne są regularnie, do 10 dnia każdego miesiąca przelewem. Prowizje mamy nawet więcej niż 50. Negatywne opinie to pisze wredna konkurencja. U nas jest miła atmosfera, w pracy też i z klientami. Klientów jest dużo szczególnie pod koniec tygodnia. Czasem też dużo kupują. Kto dobrze ma gadane to można powiedzieć że żyje jak król w maśle. Tak jest fajnie. Polecam wszystkim co nie mają pracy.
10
herr flick 2016-04-27 19:16
W firmie to jak z cytryną. Najpierw cię ściskają a potem rżną lub odwrotnie.
Ogólnie to teraz wszystko jest w internecie i pośrednik jest potrzebny jak dziura w płocie. Najważniejszy w tym temacie jest notariusz oraz bank, który może dać ci kredyt. Jak mówię znajomym że pracowałem w agencji pośrednictwa na prowizji to patrzą z politowaniem. Ten zawód od dawna nie ma poważania, a od kilku lat to zupełnie nie ma możliwości zarobienia nawet minimum socjalnego. I to nie jest wina tej konkretnej firmy, prezesa czy zarządu. Taki jest klimat w tzw. branży. Po co właściciel nieruchomości ma korzystać z pośrednika, jak może sobie za 10, czy 20 zł wysłać ogłoszenie w internecie. Gdy szukasz czegoś dla siebie, to jest identycznie. Dlaczego takie firmy jeszcze się utrzymują? Generują bardzo małe koszty. To na pośredniku spoczywają koszty własnego ubezpieczenia - własna działalność i presja, żeby coś zarobić bo umrze z głodu. Dużo osób pracujących w pośrednictwie ma inne stałe źródła utrzymania: renta, emerytura lub mąż wysyła swoją żonę do pracy, bo mu już w czterech ścianach głupieje. No to idzie sobie posiedzieć w biurze, pogada, kawę wypije :)
7
nowy 2016-05-10 10:58
człowieku, gdzie Ty się uczyłeś polskiego??? jak operujesz takim językiem w rozmowie z klientami to serdecznie współczuję
1
Ira 2016-07-28 18:52
Opowiadanie na poziomie podstawówki
nick 2016-08-09 23:18
Nie polecam EMMERSONA ani do pracy ani do sprzedaży nieruchomości.
1
mała mi 2016-08-14 16:12
Co za ściema! Ta firma nigdy regularnie nie płaciła wynagrodzeń! Płacą po otrzymaniu przedsądowego wezwania do zapłaty wystawionego przez kancelarię adwokacką!
Ilonk gratuluję poczucia humoru!
1
Fräulein A. 2016-09-07 14:55
Złożyłam CV do firmy Emmerson, jednak nie jestem pewna czy to jest to czego szukam. Chcę zapytać czym teraz się zajmujesz? W jakiej firmie pracujesz? Pytam ponieważ szukam pracy, gdzie z wypłaty bym mogłam nie tylko opłacić rachunki, a trochę pieniędzy odłożyć. Będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi.
Jolka 2016-09-23 18:40
Tekst ogłoszeń o pracę w tej firmie powinien brzmieć: "AAAA poszukujemy jelenia do tworzenia bazy danych, wypłata prowizyjna, jak tylko spotkasz jelenia głupszego od siebie." Zdecydowanie odradzam.
3
abccc 2016-10-18 12:50
co dostaliscie za te falszywe komentarze ;) ?! ciekawe czy to prezes, dyrektorzy czy kierownicy oddziałow pisza takie falszywe opinie ? A moze jeszcze jestescie bylymi pracownikami homebrokera ?
wiekszosc ludzi wyrzuconych za przekrety z home brokera przyjeto wlasnie w Metrohouse ;) sam znam
wiele przykladow z różnych miast..... litosci... gdyby firma byla OK to nie byłoby takiej mega-rotacji i comiesiecznych ogloszen o rekrutacji na kazdym mozliwym portalu ( zatrudniacie nawet firmy rekrutacyjne ktore anonimowo dla was szukaja ;) !
ewa 2016-10-18 12:53
Każdy zarządza w inny sposób i ma inna politykę firmy, nie widzę w tym nic złego, ze poszukują pośredników jak sama nazwa brzmi pośrednik to wiadomo ze to podstawowe stanowisko wiec czego sie spodziewasz z jednej strony?
1
rea 2017-01-31 10:36
Uważam, że trzeba być totalnym desperatem żeby pracować jako pośrednik. Tych ludzi w dobie dzisiejszego Internetu już nikt nie potrzebuje. Są tylko natrętami denerwującymi ludźmi.
Jest to praca, która nie wymaga od Ciebie żadnej wiedzy, wykształcenia ani doświadczenia. Tam może pracować każdy i też każdego do tej pracy przyjmują.
Praca wygląda mniej więcej tak, że nikt nie ma umowy o pracę, bo jest albo zlecenie albo własna działalność. żeby być ubezpieczonym w ZUSie musisz co miesiąc płacić ok. 1200 zł bez znaczenia, czy miałeś jakiś przychód w danym miesiącu, czy nie. Oprócz tego dochodzą koszty paliwa, często niemałe.
Jeśli chodzi o zarobki to najczęściej jest to 40% od zarobionej prowizji, bo reszta zabiera firma. Prowizja od wynajmu to często 70% jednego czynszu a przy sprzedaży 2% od wartości mieszkania. Czyli jak widać, żeby się utrzymać to trzeba sprzedać przynajmniej jedno mieszkanie w miesiącu lub wynająć co najmniej 3, a to nie jest takie proste.
Czas pracy to cały dzień. Od 9 -12 jest tzw calling czyli obdzwaniasz wszystkie oferty jakie znajdziesz w Internecie. Potem od 15 - 20 jeździsz do tych mieszkań i podpisujesz umowy pośrednictwa albo masz prezentacje. Soboty oczywiście pracujące, bo najwięcej klientów chce oglądać właśnie wtedy.
Co do samego Emmersona to dają Ci telefon i wizytówki. Auto i laptopa musisz mieć własnego. To co jest najbardziej wkurzające w tej firmie to, że robią z Ciebie darmową sekretarkę i masz 2 dyżury w tygodniu po 5 godzin, gdzie musisz siedzieć w biurze i odbierać telefony jak ktoś zadzwoni . Oprócz tego jedna sobota w miesiącu. Nie płacą za to ani złotówki. Nie dajcie z siebie zrobić darmowej sekretarki, to ie jest wolontariat!
2
Jak 2017-01-31 21:24
Zgadzam się z Tobą. Dodam jeszcze ze oprócz bycia darmowa sekretarka na dyżurze w biurze nie poczęstuja cie nawet kawa ani szklanka wody. Wszystko trzeba mieć swoje. To nawet na darmowych praktykach człowiek może korzystać z kuchni.
1
Zwycięzca 2017-02-15 15:03
Witam,

jestem zaskoczony niektórymi opiniami o firmie. Najczęściej frustraci wylewają swoje żale - bo nie mają sukcesów w tej branży. Rynek jest trudny, o klienta trzeba dbać i ciągle samemu się dokształcać. Ale ja zarabiam więcej niż moi znajomi dwa lata po studiach. A pracuję w Emmersonie ciut więcej niż 2 lata. Jestem jednym z lepszych, moje zarobki ciągle rosną. Polecam tę pracę osobom, które chcą ciężko pracować a frustratom - etacik za dwójkę netto:-)
1
Alek 2017-02-15 19:24
Żałosne to jest Twoje podejście ponieważ potrafią wiele i mają bogatą bazę ofert.
Miałem tak trudną sprzedającą, że gdyby nie urocza iprofesjonalna Pani Dorota z Emmersona nie doszłoby do umowy przyrzeczonej.
Zapłaciłem prowizję bo wiem, że była ona w pełni zasłużona i dałem jeszcze tipa.

Ludzie to usługa i trzeba za nią zapłacić jak za każdą inną.
1
Zadowolony klient 2017-02-16 10:26
Polecam Panią Dorotę - mercedes wśród pośredników:-)
1
Pośrednik 2017-02-16 14:39
Przyjazna atmosfera pracy, konkurencyjne warunki finansowe w porównaniu do innych biur pośrednictwa. Polecam dla wszystkich, którzy chcą pracować jako pośrednicy
1
Dicco 2017-02-16 21:21
Fajna firma, byłem u nich kilkanaście miesięcy. To była moja pierwsza praca i wszystkim polecam jako miejsce do nauki prawdziwego biznesu w nieruchomościach. Profesjonalne szkolenia prowadzone przez gości, którzy wiedzą o co chodzi w tym biznesie.
1
Damian 2017-02-16 21:30
Spoko, spoko - byłem na rozmowie, zostałem zaproszony na szkolenie wstępne. Podobno trwa kilka dni. Rozmowa była przyjemna, panie odpowiedziały na moje pytania, dokładnie opisały ile się zarabia, na czym, itp. Wyliczyły mi ile zarobię na podstawie a ile na prowizji. Generalnie opcja prowizji jest atrakcyjniejsza. No i powiedzieli, że pomagają zrobić pierwszą transakcję. Pożyjemy, zobaczymy. Napiszę po szkoleniu co i jak.
1
Agnes 2017-02-16 21:37
Jestem byłą pośredniczką. Pracowałam w Emmersonie przez dwa lata. Teraz wychowuję dzieci i już nie wrócę do zawodu. Ale firma była fajna, super ludzie, miła atmosfera. Chciało się przychodzić do biura. Menedżer też ok, nie przeszkadzał a jak trzeba było pomóc to można było na niego liczyć. Ciekawe szkolenia - nie tylko ze sprzedaży i prawne ale również z zarządzania czasem, negocjacyjne, motywacji, itd. Spotkania zespołowe, imprezy, itd. Polecam firmę. Nie jest to korporacja więc można liczyć na zrozumienie.
1
Ania 2017-02-16 21:58
Trafiłam tu po dość trudnych doświadczeniach wyniesionych od innego "dużego gracza" z Rynku Nieruchomości. Muszę zgodzić się z opiniami o dobrej atmosferze i generalnie wysokim profesjonalizmie kadry zarządzającej. Atmosfera? Atmosfera jak wiemy, zależy od ludzi i w zdecydowanej większości jest to dobra atmosfera. Profesjonalne narzędzia pracy i doświadczenia w realnym boju na tym trudnym rynku reprezentowane przez kierowników zespołów to duże atuty. Minusy ?
Dziś już o nich nie pamiętam. Generalnie polecam.
1
Kozak 2017-02-17 12:34
Ciekawy zawód w jednej z najlepiej postrzeganych firm na rynku:-) Polecam
1
Agnes 2017-02-17 14:53
Praca ta dała mi szansę realizacji planów zawodowych i zmierzenia się z wyzwaniami na miarę moich ambicji. Wyzwań, dodam, trudnych na dynamicznym rynku w środowisku niezwykle konkurencyjnym. Wiele się nauczyłam i dziś - będąc już w UK - z tych doświadczeń i wiedzy zdobytej korzystam na codzień.
Szkolenia i wyjazdy integracyjne to wielki plus. To nie jest firma zatrudniająca 1000 anonimowych względem siebie osób. Tu czuje się pozytywnego ducha, rodzinną atmosferę i wsparcie koleżanek i menedzerów. Ja wybrałam UK bo nieodpowiadało mi makrootoczenie rynku, ale rozmowy z Działem HR i pozytywne motywowanie do budowania ścieżki rozwoju zawodowego i kariery wewnątrz firmy to było miłe mikrootoczenie dnia codziennego.
Makrootoczenie jednak przeważyło i dziś jestem na półkuli zachodniej :)
1
Andżelika 2017-02-17 15:02
To jest trudny biznes nie dla mięczaków. Sprzedajesz - zarabiasz. Nie sprzedajesz - nie zarabiasz. Chcesz powozić się na sukcesach innych. Podpiąć się nie pod swoje sukcesy i dołączyć do własnych porażek grupę osób nic z twym nieudacznictwem nie mających nic wspólnego. Idź do dużego korpo. Tam na ciebie czekają.
Tu - jest dobra płaca za sukcesy. W porównaniu do rynku - a wiem co mówię - najlepsze warunki rynkowe dla tych którzy robią biznes.
Jesteś twardy i chcesz mieć z realnego biznesu realnej ciężkiej pracy realne korzyści - to polecam.
Ze mną konkurować (na razie) nie będziesz - macierzyństwo na jakiś czas pochłania mnie w pełni !
1
Krystian 2017-02-17 15:29
W skali 1-6 dałbym 4+, no może nawet 5- w zależności gdzie bym przyłożył większą wagę oceny ogólnej.

Rozpoznawalność marki - 6
Narzędzia pracy (tradycyjne) - 5
Narzędzia pracy (internetowe, SEO,SEM, itd.) - 3+
Elastyczność pracy - 5

Onboarding - 6
Szkolenia - 6
Atmosfera - 5 a niekiedy 6+

Generalnie OK - podobno przed laty było tu inaczej - tego nie wiem, nie okresu historycznego dotyczy ten komentarz. Dziś mamy rok 2017 lutego dzień 17.
1
Aneta 2017-02-17 15:46
Profesjonalna załoga.
Profesjonalne narzędzie.
Profesjonalne podejście do konkretnych projektów.

Klientów nie muszę przekonywać do nawiązania relacji biznesowej tłumacząc kim jest a kim nie jest firma - ta nazwa jest znana a fakt obecności na GPW podnosi prestiż. W poprzedniej mikro-firmie gdzie pracowałam nie było to takie proste. Pośrednictwo w transakcjach wartych setki tysięcy złotych i więcej wymaga poważnego partnera z długą historią rynkową.
To działa i przynosi wymierne korzyści.

Ogólnie to był dobry etap w mojej karierze. Wiele się nauczyłam, a na uzyskane apanaże też narzekać nie mogę.
1
Zostaw swoją opinię o Emmerson S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emmerson S.A.