logo Emmerson S.A.

Emmerson S.A.

Warszawa

Opinie o Emmerson S.A.

leokadia 2015-03-04 17:07:55
zarabiali grosze? nie lubię bardzo jak ktoś operuje takimi ogólnikami na forum publicznym jak to zrobił privet. Szanowny użytkowniku, czy możesz podać konkretne stawki netto jakie masz na mysli? jestem osobą zainteresowaną zatrudnieniem w tej firmie a jako że pieniądze są dla mnie priorytetem, to proszę o konkretne stawki
MILLII 2015-04-27 13:10:48
Nie polecam tej Firmy jako piśrednika w nabyciu nieruchomości.Emmerson S.A.to firma oszustów i złodzieji,zero profasjonalizmu,drożyzna za wynagrodzenia.iCH MOTTO "PODPISZ A SIĘ DOWIESZ JACY JESTEŚMY BEZNADZIEJNI I ZAKŁAMANI.
PROSZĘ NIE DAJCIE SIĘ NABRAĆ,NIE PODPISUJCE Z NIMI UMOWY I NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ OBIECANKOM TAK JAK ZROBIŁAM TO JA!!!!!
student 2015-06-02 11:31:45
Pracownicy PKOBP, Deutsche Bank PBC, Bank Handlowy, oraz Bank Zachodni WBK wypracowali sposób "dojenia" polskich obywateli i wyniszczenia polskich przedsiębiorców wyceny nieruchomości (rzeczoznawców majątkowych). Wprowadzili do banków kilka firm, powiązanych z bankami rodzinnie lub koleżeńsko z członkami Związku Banków Polskich i przygotowali system, który zmusza kredytobiorcę by zakupił wycenę nieruchomości przez wskazaną przez Bank firmę, choć sądy zakazują takich praktyk:
" Sąd zważył przy tym, iż zapis ten należy uznać za sprzeczny z dobrymi obyczajami i rażąco naruszający interesy konsumentów również z tego względu, że w jego treści znalazło się zastrzeżenie, zgodnie z którym wyceny nieruchomości mogą dokonywać jedynie akceptowani przez bank rzeczoznawcy majątkowi. (Sygn. akt XVII AmC 143/10)". Banki odmawiają kredytobiorcom przyjęcia wycen nieruchomości od 4500 rzeczoznawców majątkowych, by mogły zarabiać 5 firm "pośredników" pomiędzy rzeczoznawcą a konsumentem. Sytuacja ta doprowadziła na skraj bankructwa kilka tysięcy przedsiębiorstw i niedostatek kolejnych 15.000 członków ich rodzin. W imię czego? Czyżby w imię pazerności pracowników banków i szefów 5 firm monopolistów.
Stworzyli system, który naraża na koszty kredytobiorcę, gdyż w każdym banku musi płacić za fikcyjny, nie dopuszczony polskim prawem dokument zwany "opinią o wartości" lub "opinią o cenie przeciętnej". Mimo, że monopolista opanował kilka banków, w każdym konsument musi zapłacić za ten dokument, choć jedynym dopuszczalnym przez polskie prawo dokumentem wyceny nieruchomości jest "operat szacunkowy". Przed zmową monopolową tych banków z kilkoma firmami, kredytobiorca kupował od rzeczoznawcy operat szacunkowy i składał w kilku bankach, by porównać ofertę, bo różnica w sumie rat kredytu trzydziestoletniego może wynieść nawet kilkadziesiąt tysięcy. Zmowa monopolowa uniemożliwiła to konsumentowi.
Kilka banków przymusza subtelnie konsumenta do zakupu wyceny nieruchomości na nielegalnym druku w firmie: Integro Group, Emmerson Evaluation, HFS, Partner CRLS, ESTIM Consulting Rudniccy. BGŻ wyjaśnia, że operat szacunkowy należy aktualizować co rok, jeśli konsument zleca sam, a co 2 lata, gdy bank wskaże którąś z w/w firm. W PKO S.A. klient nie wie nic o wycenie, za którą płaci po przyznania kredytu. Cieszy się, że dostał kredyt, to nie protestuje. Bank Pocztowy i BOŚ także wskazuje firmy powiązane towarzysko lub rodzinnie, ale jeśli ktoś dostarczy własną wycenę, nie kwestionują jej. Jakoś przełykają, że nie dali "kolesiom" zarobić, choć większość klientów kierują do tych firm.
Takie banki jak Millennium, BPH, Getin Bank mają nielegalne listy, rzeczoznawców majątkowych, którzy pewnie chętnie zaniżą wycenę, by się przypodobać bankowi, ale kredytobiorca może nie otrzymać kredytu w wymaganej kwocie.
Kredytobiorco, nie pozwól się oszukiwać bankom, gdyż wskazywanie firmy wyceny nieruchomości jest czynem zabronionym prawem.
Banki wykupione przez obcy kapitał kpią sobie z Państwa Polskiego, gdyż nie honorują państwowych uprawnień rzeczoznawców majątkowych, nadawanych przez Ministra Infrastruktury i Rozwoju. Może czas wspierać polską bankowość spółdzielczą, gdzie prawo polskie jest przestrzegane ( z pojedynczymi wyjątkami). Być może poszukiwanie afery SKOK jest tylko zasłoną dymną by odwrócić uwagę od szwindli (nie) polskich banków szkodzących obywatelom?
3
ania 2015-06-02 11:33:19
uważajcie na firmę emmerson, pracowałam tam, nie płacą, wyzyskują i jeszcze te przekręty... kopiujcie artykuł i wklejajcie gdzie się da, chcą oszukać kredytobiorców i nowych w branży!
1
mała mi 2015-06-22 14:07:41
UWAGA! FIRMA JEST BARDZO NIEUCZCIWA! Otrzymują kasę od klienta za pośrednictwo i z bardzo dużym opóźnieniem informują doradców o konieczności wystawienia faktury za obsługę klienta zgodnie z umową o współpracy. Wystawisz fakturę i czekasz kolejne 14 dni z nadzieją, że Ci zapłacą w terminie. Nie licz na terminową zapłatę, bo płacą tylko i wyłącznie po wystosowaniu wezwania przez prawnika. Firma ma problemy z płynnością finansową - ostatnie raporty kwartale z wynikami mówią same za siebie! NIE POLECAM!!!
były pracownik 2015-06-29 10:36:11
potwierdzam, krętacze jakich mało, aż żal kilentów ale na szczęście klienci wiedzą czym jest to coś i na samą nazwę się uśmiechają z politowaniem. TRZYMAĆ SIĘ Z DALA OD NICH!!!!
bolek 2015-06-29 17:55:05
Sąd Okręgowy w Słupsku w wyroku z dnia 31 marca 2015 r., sygn. akt IV Ca 178/15 orzekł:
pośrednik nieruchomości nie dostanie pieniędzy za samo zamieszczenie ogłoszenia w Internecie.

Zakres obowiązków pośrednika sprowadza się do wykonywania czynności zmierzających do zawarcia przez kontrahenta umowy zbycia i nabycia nieruchomości. Samo zamieszczenie ogłoszenia sprzedaży w Internecie nie jest wystarczające do spełnienia przesłanek stworzenia warunków doprowadzających zainteresowanych do zawarcia głównej umowy i nie przysługuje za to prowizja od sprzedaży. /sprawa dotyczyła umowy na wyłączność/

W związku z powyższym w firmie Emmerson może powstać panika, gdyż firma ta od dawna szuka klientów jedynie przez Internet dając ogłoszenia w domiporcie i gratce. Na tym przeważnie ich zaangażowanie się kończy. Swój "profesjonalizm" podkreślają poprzez dołączenie filmu z nieruchomości. W 90% jest to film nakręcony telefonem komórkowym kiepskiej jakości, co ma rzekomo podbijać ogłoszenie i dawać firmie oszczędności.
Posiłkując się ww orzeczeniem klienci mogą przestać płacić firmie prowizje, a pracujący na jej rzecz pośrednik o zarobku może jedynie pomarzyć.
Pośrednicy zmuszani przez firmę do wypracowania limitów, tzn. do podpisania określonej liczby umów pośrednictwa zbycia nieruchomości nie mają czasu i możliwości prowadzenia innych form promocji poza Internetem i wysłaniem kilku ogłoszeń. Bywa, że klienci czekają kilka lat na osobę zainteresowaną ich nieruchomością. Zainteresowani zakupem śledząc ogłoszenia wybierają najczęściej ogłoszenia zamieszczane bezpośrednio przez właścicieli. Ci którzy zawierzają jedynie takim "fachowcom" srodze się rozczarowują.
2
mała mi 2015-07-09 07:14:53
Prawie pracownik??? hmmm... raczej NAIWNIAK! No chyba, że prowokacja centrali :) Widać, że upał Ci nie służy!!!

To, że firma wystawia ogłoszenia nie musi wcale oznaczać, że faktycznie zatrudnia. Jednak jeżeli faktycznie zatrudnia to nie musi oznaczać, że się w niej poprawia. Ogarnij się i pomyśl trochę!

Co z tego, że zatrudniają skoro na rynku coraz większy syf.
Na ile "zatrudniają"??? na 2-3 miesiące, bo potem nikt normalny nie chce "pracować". I w jakiej formie to "zatrudnienie"?? Na śmieciówie, za 800 zł neto podstawy, bez zwrotów kosztu dojazdów do klienta i z prowizją na poziomie 22%. Oszałamiający poziom zarobków, normalnie praca marzeń!
Rynek nieruchomości to trudna działka i tu ciągle są rotacje. Zatrudniają też inni HB, Metro i małe agencje. Małe agencje lepiej płacą!

Asystentów Rzeczoznawców brakuje... oj biedni, ciekawe dlaczego taka sytuacja, nie??? Przeanalizujmy warunki współpracy za 1800 zł netto, bez zwrotu kosztów dojazdu, praca pod bardzo dużą presją. Jakie perspektywy dla Asystenta - jeżeli starasz się o uprawnienia Rzeczoznawcy Majątkowego możesz ich nie otrzymać! Kartel wciąż w prokuraturze i w UOKiK! Kto jest z branży to wie o czym piszę, a kto poza to proszę poszukać sobie w necie. Nikt normalny nie pójdzie tam pracować jeśli może grozić mu przez to utrata dostępu do zawodu, więc ogłoszenia wiszą i wiszą i sobie jeszcze powiszą!

Firma nie zapewnia szkoleń. Ma też kiepski marketing, a słaby marketing to marna szansa na sprzedaż i zarobek. Poza tym jak już uda się zrealizować transakcje to wypłatę otrzymasz ze sporym opóźnieniem, a to raczej nie wróży najlepiej!

Pozdrawiam byłych pracowników i współpracowników Emmersona i innych śmieciowych spółek w tej Grupie Kapitałowej,
obecnym pracownikom współczuję i życzę jedynie słusznej decyzji o odejściu z tego szamba,
przyszłym pracownikom szczerze odradzam - szkoda czasu, a na rynku dużo lepszej pracy! Zaznaczam PRACY a nie niewolnictwa!
1
go-go caman o yes girl 2015-07-20 19:15:28
Firma nie jest zła. Uczy bajerować i to na wysokim poziomie. Po szkoleniu szukasz ogłoszenia gdzie leszcz ogłasza że sprzeda nieruchomość, dzwonisz, umawiasz się. Z reguły nie ma problemu. Pokręcisz się o chałupie żeby zrobić wrażenie, sie ma ściema itp, i najważniejsze - umowa. Trzeba wpisać nr księgi wieczystej, żeby gościu się nie wywinął. Jak się sprzeda kasujesz leszcza na ok. 20.000. Jak nie- mówi się ryzyko zawodowe. Na nic nie czekasz z nogami na biurku tylko szukasz kolejnych. Umowa i pach. I następny. Kiedyś coś się musi sprzedać. Proste jak metr sznura w kieszeni. Jak tego nie potrafisz, to nie przychodź i idź się powieś. Ta firma szuka tylko profesjonalistów!
niedługo padnie to coś 2015-07-21 11:38:29
ten szmatławiec niedługo padnie, rzeczoznawcy wygrywają w walce z kliką i już coraz więcej banków rezygnuje z opinii bankowych odnośnie wartości nieruchomości. Zaczęły się kontrole, koniec dobrej passy pośredników takich jak to i podobne badziewia. Nareszcie!
Garmin 2015-08-13 08:07:57
Jak to się mawia "papier przyjmnie wszystko" ale w życiu zwykle inny obraz to jest. Jak już czlowieka mianuja na pracownika to najpierw szkola tylko to co wykladaja ma niewiele wspólnego z wiedzą potrzebna do pracy. Jak się gania czlowieka i jaka jest atmosfera pracy już tutaj opisano. Nie zarobisz sam - pieniędzy nie dostaniesz. Najlepiej założyć działalność gospodarczą albo na niej być. I tu genialne podejście do pracownika- pracując u siebie / bo powinieneś z tego zyc/ jesteś wrogiem biura bo marnujesz ich czas i wkład w telefon i internet więc za niedługo i tak Cię wyrzucają.
1
doświadczony 2015-09-03 15:18:01
Emmerson. Brak płynności finansowej, doradcy czekaja po kilka miesięcy na swoje wynagrodzenie. Jedyny ukłon to płacenie w ratach!!! Wykonujesz swoją pracę zgodnie ze sztuką i standardami jakie firma stawia , a oni płacą z wielką łachą. Odbijasz się od drzwi do drzwi, prosząc o swoje wypracowane pieniądze. 99,8% pracowników to tzw. kozacy przy zamkniętych drzwiach, jak nikt nie słyszy, tylko "przyjaciele" podczas "obiadku" w kuchni.
Ze świecznika tylko obiecanki na zebraniach, a guzik w praktyce. Dokręcanie śruby.
Firma ,która nie pozwoli zarobić. Tak zrobią ,że będziesz czekać na swoją kasę tygodniami, miesiącami.
Jedyny plus to dobra szkoła kopania w tyłek dla początkujących.
zmowa cenowa 2015-09-07 14:21:32
ta firma się kończy, poczytajcie sobie o zmowie monopolowej o którą są oskarżani, chodzi o rzeczoznawców majątkowych i młodych parobków, którzy pracują dla nich jako tania siła robocza. Ale właśnie zaczęto wysyłać listy parobków z emmersona do UOKiK i niedługo posypią się kary a firma padnie. Badziewie jakiego w kraju mało, ten twór!
firma upada 2015-10-18 01:59:11
szykują sie duze kary dla emmerson evaluation za zmowe cenowa, czeka ich brak zlrcen a co za tym idzie szykuja sie zwolnienia pracwnikow.
candidate 2015-10-29 07:57:13
Rekrutacja na pracownika działu wycen conajmniej dziwna. Chca aby wyceniac i jednoczesnie sprzedawac baze danych wycen, wciskac ją po klientach. Zakres obowiazków bardzo duży a oferują śmieszne pieniadze, troche powyzej najnizszej krajowej. Kpina i żenada.
były 2015-11-23 10:26:38
jeśli chodzi o wyceny, to oni wykonywali opinie bankową, które są nielegalne i teraz pracowników ściga KNF, UOKiK, plus kilka innych instytucji, bardzo prawdopodobne, że pracownicy tej firmy za swoje nielegalne działania stracą licencje zawodowe rzeczoznawców, ci którzy się tam podpisywali. Do pracy szukają nieświadomych do podpisywania takich nielegalnych rzeczy. Z doświadczenia powiem, że ta firma to jedna wielka patologia.
uwaga 2015-11-23 10:36:12
przeczytaj zanim podejmiesz pracę w emmerson i innych podobnych tworach, przeklejone z forum dla rzeczoznawców:
Każdy nowy w zawodzie nie ma rynku zleceń, bo nikt o nim nie wie. Każdy z nas, od numeru pow.1500 był w podobnej sytuacji ( wcześniejsze numery to kontynuacja list wojewódzkich). Rynek wypracowuje się latami, bo sekretarka, której wyceniałeś lokal poleca cie prezesowi firmy, w której pracuje. Nikt nie ma rynku od razu, na to się pracuje 3-5 lat. Po tym czasie w portfelu klientów masz kilkunastu właścicieli kamienic, biurowców. Ci właściciele poznają Cię z radcami prawnymi, a radcy prawni z nowymi klientami, komornikami, a ci z innymi komornikami - tak działa wolna konkurencja. Jeden klient daje impuls do pozyskania dziesiątek, a poarobek nie ma na to żadnych szans, bo pomaga pośrednikowi, by do parobka nie trafiły zlecenia, tylko do pośrednika.

Gdy wchodzisz dziś do zawodu, bandyci gospodarczy z integro group, emmerson evaluation,estim rudniccy, hfs,acons, partner odcinają cię od klientów nielegalna zmową. Możesz pracować pod ich sztandarem, płacąc haracz tej "mafii".
Pracujesz za śmieciowe wynagrodzenie, by tak robić już zawsze, bo dla klientów Ciebie nie ma. Oni tak skonstruowali system, ze operatu z twoją pieczątką nawet nie dostaje klient,a bank kolejny raz wskaże twojemu klientowi bandytę pośrednika.
Przez ta współpracę jesteś narażony na kary w KOZ i UOKiK, a także w innych instytucjach, do których zostałeś zgłoszony jako podwykonawca pośrednika.

Parobku, spójrz prawdzie w oczy, pracując dla pośrednika, nigdy nie będziesz miał wypracowanych klientów,zawsze będziesz parobkiem.
Nie wierzę, że jesteście tak bezrozumnymi ludźmi, że ta prosta prawda ekonomiczna do Was nie dociera.
Ta zmowa , to tylko kwestia kilku miesięcy, czy warto ryzykować kary, które wam grożą i pozbawiać się szans na rozwój wspieraniem bandytów gospodarczych? Rzeczoznawcy o numerach do 4500 mają już wyrobiony portfel klientów, bo wypracowali go na wolnym rynku, dziś nieuczciwa konkurencja pośredników pozbawia Was tej możliwości, a Wy ją wspieracie. Podcięliście gałąź, na której siedzicie!

Jeśli wszyscy zrezygnujecie, wolny rynek wróci w ciągu tygodnia, jeśli nie, Większość z Was znamy, a po rozwaleniu zmowy, nikt Wam nie pomoże, a wielu, od których może zależeć Wasz los mogą w przyszłości wykazać złą wolę. W naszej grupie zawodowej nie ma dla Was miejsca, bo jesteście bandytami gospodarczymi, niczym więcej, a na pewno nie jesteście cwaniakami, bo wspieracie bandytów, by samemu nie rozwijać własnej firmy???

po co wam ten wstyd,bycie pariasem?? Bez pośredników zarobicie znacznie więcej!!!
Parobki powodują to, że dla nowych nie ma pracy, a nowi rzeczoznawcy mogą wyżyć jedynie dzięki zleceniom po kredyty, więc bandyci parobki produkują nowych parobków, a nowi parobki obniżają portfel zleceń bandyty pośrednika. Użyjcie rozumu i przemyślcie to co napisałem. Nie wierzę, ze jesteście aż tak bezrozumni, by parobkować???

Zrezygnujcie wszyscy odzyskacie szansę na godziwe życie.
max 2015-11-23 16:26:47
Emmerson jest jak każda inna dzialająca w tej branży , znam dużo gorsze.
Pracowałam w kilku firmach i Emmerson ma świetna atmosferę a ludzie się liczą
Zobaczcie jak jest w Metrohouse i HomeBroker tam to jest dopiero syf ja pracuję w Emmersonie parę ladnych lat i nie jest tak zle.
prac 2015-11-23 16:32:01
Jestem pośrednikiem od 15 lat i polecam firmę Emmerson , za ludzii którzy tam są i za ilość klientów których mam



Emmerson ma bardzo dobrą promocję i PR dzięki temu ma dużo klientów, są też problemy, ale jak są klienci to reszta się nie liczy .
Dziękujemy za hejt od konkurencji, przyjdź i się przekonaj naprawdę jak jest w Emmersonie.
wieslaw 2015-11-23 16:42:16
Kilka osob ostatnio wyleciało z Emmersona , ludzie dlaczego chcecie zaszkodzić swoim koleżankom i kolegom, którzy pracują w Emmersonie.
Ja pracuję w Emmersonie kilkanascie lat, takich jak ja jest nas kilkadziesiąt osób to chyba o czymś świadczy, wiec droga konkurencjo od pr od nas.
Emmerson jest dużą firmą i złożoną z różnych działów więc zawsze coś można znaleźć, ale tak jest.
KLAUS 2015-11-23 16:47:44
Pracowałem tam kilka lat i 3 razy zdarzyły im się obsuwy z płatnościami. Reszta była na czas. Więc nie jest najgorzej, ale mogło być lepiej.
bryan 2015-11-23 16:55:29
Zgadzam się. Jestem pośrednikiem z 10letnim stażem i gdy przechodziłem do nich z konkurencji to na prawdę uwzględnili moje doświadczenie.



Póki co jestem zadowolony ze współpracy. Rynek jest ciężki, ale obecnie nie mają wobec mnie żadnych zaległości.
Ja 2015-11-23 17:13:19
Ale bzdury , czy coś pod deklem nie tak ? szukam tu informacji a nie bełkotu ogarnij się człowieku .
Sylwia 2015-11-23 22:35:45
Bardzo przyjemna firma! :) Warunki pracy są naprawdę pozytywne, co więcej atmosfera pracy jest bardzo przyjazna i rozwijająca
Nadal pracownik 2015-11-24 10:09:38
Do Emmersona przyszedłem pół roku temu i póki co jestem zadowolony. Otrzymałem narzędzia do pracy, serię szkoleń i dużą bazę klientów. A co do prowizji to chyba trochę ci się pomyliło, bo mam kilkukrotnie więcej niż napisałeś ;) ale niezła próba, pisz dalej.
popentat 2015-11-25 11:08:11
Człowieku, piszesz o firmie, która zajmuje się rzeczoznawstwem. Ten wątek dotyczy firmy zajmującej się pośrednictwem nieruchomości.
Ja z Emmersonem ( tym od nieruchomości) miałem raz styczność przy sprzedaży mieszkania. Znaleźli klienta, zapłaciłem prowizję i koniec. Jak dla mnie firma kompetentna.
Nick 2015-11-26 13:05:47
Pracuję w Emmersonie od jakiegoś czasu i muszę powiedzieć, że opinie z jakimi się spotkałem na tym forum są bardzo krzywdzące. Jestem zwykłym pracownikiem, a nie menadzerem czy wyższą kadrą, więc wiem najlepiej co się dzieje w firmie. Generalnie jest bardzo ok, ale pod warunkiem, że pracujesz i przykładasz się do roboty. Czasami trzeba siedzieć dłużej, czasami przychodzić wcześniej, ale wiesz, że pracujesz na swoje wyniki i swoją pensję.
2
znaffca 2015-11-30 09:01:34
Z ostatnich opinii i komentarzy widać ,że firma spełnia swoje zadania. Zamydlenie i wmówienie ,że jest wszystko okej. Tylko teraz jeden z drugim ,czy z drugą ...Napiszcie w jakim wieku jesteście skoro po 10 lat tam pracujecie. A może to jest Wasze jedyne wyjście z sytuacji ( zostać na miejscu, położyć uszy po sobie) bo gdzie indziej możecie pójść?! Nieruchomości ?! Już dawno bym się zwinął/zwinęła tylko będę wypracowywać miesiącami klientów na swoją pierwszą prowizję. Bo rynek wtórny takim prawami się rządzi. Pierwotny? Dostaniesz podstawę nawet nie minimum krajowe ,ale tylko dlatego by mogli trzymać Cię za mordę i dyktować od której do której masz być w biurze na tyłku. A procent prowizji jest pomniejszony kilka razy. Pierwszy raz dostajesz informację ,że emmerson dostaje jakiś tam procent wynagrodzenia od dewelopera. Tzn zawsze na początku jest 1 i coś tam po przecinku. Niestety nie masz wglądu w ich umowę , a to już daje do myślenia ,że jesteś dyma..! Prawda jest taka ,że ten procent od dewelopera jest o wiele większy!!! O wynagrodzeniu za polecenie klienta do kredytu już nie chce mi się nawet pisać bo wynagrodzenie to zaczyna się po przecinku od zera. Kierując do pierwszego lepszego banku dostajesz kilka razy więcej.
Skrzywdził bym kilka osób które tam pracują pisząc ,że wszystcy są tacy sami. Kilka osób, dosłownie kilka jest ok. Wiedzą co się dzieje w firmie, nie ukrywają frustracji, ale mówią szczerze ,że na razie nie mają wyjścia. Robią swoje ,ale nie są ignorantami piszącymi ,że w firmie jest okej. Jestem taki zadowolony/lona. Tylko ,czemu jeden i drugi cichaczem wysyłasz CV do innych firm. ?!
doznaffca 2015-11-30 09:43:46
Wnioskuję, że pracowałeś jakiś czas w tej firmie skoro tyle o niej wiesz. Ja tylko słyszałem o tym, że jest to duża firma pośrednictwa nieruchomości. Jest bardzo często obecna w internecie. Aha i znajomy kiedyś kupował od nich mieszkanie i mówił, że nie było problemu.
byłem 2015-12-07 11:13:33
Byłem tam na rozmowie rekrutacyjnej i powiem, że firma zrobiła na mnie spore wrażenie. Miałem zadanie rekrutacyjne, przedstawiono mi warunki i jeżeli do mnie się odezwą to przyjmę tę pracę.
kgb 2015-12-21 15:33:26
Raportem giełdowym na NEWCONNECT nr 21/2015
zarząd Grupy Emmerson S.A. poinformował,
iż spółka podjęła współpracę z TFI,
w zakresie sekurytyzacji wierzytelności,
w celu powołania inwestycyjnego zamkniętego niestandaryzowanego funduszu
sekurytyzacyjnego,
inwestującego w niespłacane bankowe wierzytelności hipoteczne.

Czy spółka z pośrednictwa nieruchomościami wejdzie w windykację osób, które nie spłacają kredytów hipotecznych?
Czy ktoś wie na jakim etapie jest ów pomysł Krajewskiego?

O kondycji firmy warto poczytać na newconnect wpisując indeksy "gem" dla Grupy Emmerson SA i "emm" dla Emmerson Reality SA.

Po co się spierać na forum i czytać fantazje działu personalnego firmy? :)))
były 2016-01-08 13:52:42
Pracowałem w jednej z franszyz Emmersona. Nie powiem złego słowa na właściciela franszyzy bo wszystko było ok z jego strony. Problemem jest niestety niechęć do korzystania z pośredników bo trzeba płacić za pośrednictwo. Transakcji jest nie wiele i to co się zarobi nie daje możliwości godziwego życia. Obecnie rynek nieruchomości to swoisty wyścig szczurów i często są stosowane podbieranie klienta aby coś sprzedać i przeżyć. Praca polega na założeniu własnej działalności i dostaje się marną podstawę która wystarcza zaledwie na opłacenie niskiej składki ZUS. Reszta kosztów samochodu itp. niestety z prowizji na którą się czeka miesiącami bo nie ma sprzedaży. Jak już człowiek coś sprzeda i dostanie swoją cześć to po oddaniu Vatu i dochodówki zostaje mu całe g. Ludzie żyją ułudą i czekają że kiedyś się im trafi ta super transakcja która zaspokoi ich potrzeby. Praca praktycznie przez cały tydzień bo do południa obdzwaniasz klientów i pozyskujesz oferty, potem jeździsz i przyjmujesz jak ci się ktoś zgodzi, trzeba wprowadzić do systemu i jak klient zadzwoni to pojechać i zaprezentować. Prezentacje najczęściej odbywają się wieczorami 18-19 i w weekendy bo ludzie najczęściej wtedy mają czas na oglądanie. Sam żyłem tak przez rok mając na swoim koncie kilkanaście transakcji ale co z tego jak po odliczeniu kosztów nawet nie wyszedłem na najniższą krajową więc rzuciłem to. Teraz dalej pracuję na działalności ale mam podstawę z której mogę pokryć koszty i jeszcze mi zostaje sporo na życie.
seryio 2016-01-13 00:10:56
podstawy jest 5000 zł plus premia i 75% od obrotu. Wiem bo byłem i tak powiedzieli. na razie mnie nie przyjeli bo jest obsada, mam pszyjsc we wtorek
mała mi 2016-01-13 23:23:28
a smoki były w tej bajce????
Nikt na rynku nieruchomości (pośrednictwo) nie płaci stałej 5k i 75% prowizji! Albo jesteś z centrali i wypisujesz głupoty, bo nikt do Was nie chce przyjść albo jesteś mega naiwny!!!
1
znaffca 2016-01-21 10:47:48
Można napisać wszystko, co widać parę linijek wyżej. Podstawa 5000 zł :) dawno się tak nie uśmaiłem. Może uściślijmy ,że chodzi o tych co dostają 1000 brutto na miesiąc. Jak pomnożymy to przez 6 miesięcy to oczywiście wychodzi 5000 zł. Prowizja w zależności od kontraktu. Jak masz podstawę to masz 25%. Jak jesteś "kozakiem" na własnej działalności to dostaniesz 0 podstawy plus prowizję max ok. 60%.
Jedyne rozwiązanie. Idź pogadaj dostaniesz się na 100% bo każdego przyjmą. Ta cała otoczka w HR to tylko ściema by zbudować nie wiadomo jaki wizerunek.
Może będziesz zadowolony, a może nie będziasz miał wyjścia i tam zostaniesz. Jak jesteś dobrym kombinatorem i znajdziesz sojuszników to będziesz zadowolony
ile 2016-01-29 09:43:25
Pracowałem w Emmersonie 1,5 roku i postanowiłem pójść na swoje. Co do Emmersona to nie mam zastrzeżeń wypłacali na czas i w moim przypadku nie robili kantów. Obecnie słyszałem, że stawiają na młodych, którzy dopiero zaczynają w nieruchomościach.
Pozdrawiam
TOmej 2016-02-02 15:06:00
Byłem ostatnio tam na rozmowie rekrutacyjnej i jestem bardzo pozytywnie nastawiony. Przedstawiono mi niezłe warunki oraz ścieżkę rozwoju. Czekam teraz na zaproszenie na szkolenie. Napiszę później jak było.
Draco 2016-03-15 17:21:40
Wypowiem się jako klient tej firmy...Profesjonalizm to oni mają tylko we własnych słowach i do czasu podpisania umowy...A potem człowieku radź sobie sam..mała wiedza prawnicza...może nie mała a raczej całkowity brak.Cała kasa jaka biorą to wyłowienie ogłoszenia i skumanie z drugim ogłoszeniem.I wszelkie deklaracje o profesjonalizmie pękają jak bańka.Odradzam szukającym dobrych pośredników...to nie ci.
znaffca 2016-04-13 09:30:35
podstawa 2000 :) muszę to zobaczyć :) się uśmiałem
były 2016-04-19 14:46:39
Nie rób tego.. Transakcje nie są szczególnie trudne do zrealizowania, wydobycie od Emmerson pieniędzy jest większym wyzwaniem
Krzysiek 2016-04-26 23:29:18
Jestem pracownikiem z 10 letnim stażem. W firmie jest bardzo dobrze. Dużo zarabiamy. Zdobywam wielkie doświadczenie i dlatego jestem bardzo profesjonalny. U nas większość osób jest profesjonalnych z dziesięcioletnim stażem. Firma się rozwija, nie jak konkurencja co się nie rozwija. Bo są mało profesjonalni a od tego nalicza się transakcje. Dużo się uśmiechamy, rozmawiamy czasem ze sobą. Atmosfera jest wspaniała. Nikt się prawie sam nie zwalnia chyba że go wyrzucą po 10 letnim stażu. Ale to są wypadki sporadyczne i wiem tylko o tym z widzenia. Pieniądze płatne są regularnie, do 10 dnia każdego miesiąca przelewem. Prowizje mamy nawet więcej niż 50. Negatywne opinie to pisze wredna konkurencja. U nas jest miła atmosfera, w pracy też i z klientami. Klientów jest dużo szczególnie pod koniec tygodnia. Czasem też dużo kupują. Kto dobrze ma gadane to można powiedzieć że żyje jak król w maśle. Tak jest fajnie. Polecam wszystkim co nie mają pracy.
9
herr flick 2016-04-27 19:16:27
W firmie to jak z cytryną. Najpierw cię ściskają a potem rżną lub odwrotnie.
Ogólnie to teraz wszystko jest w internecie i pośrednik jest potrzebny jak dziura w płocie. Najważniejszy w tym temacie jest notariusz oraz bank, który może dać ci kredyt. Jak mówię znajomym że pracowałem w agencji pośrednictwa na prowizji to patrzą z politowaniem. Ten zawód od dawna nie ma poważania, a od kilku lat to zupełnie nie ma możliwości zarobienia nawet minimum socjalnego. I to nie jest wina tej konkretnej firmy, prezesa czy zarządu. Taki jest klimat w tzw. branży. Po co właściciel nieruchomości ma korzystać z pośrednika, jak może sobie za 10, czy 20 zł wysłać ogłoszenie w internecie. Gdy szukasz czegoś dla siebie, to jest identycznie. Dlaczego takie firmy jeszcze się utrzymują? Generują bardzo małe koszty. To na pośredniku spoczywają koszty własnego ubezpieczenia - własna działalność i presja, żeby coś zarobić bo umrze z głodu. Dużo osób pracujących w pośrednictwie ma inne stałe źródła utrzymania: renta, emerytura lub mąż wysyła swoją żonę do pracy, bo mu już w czterech ścianach głupieje. No to idzie sobie posiedzieć w biurze, pogada, kawę wypije :)
6
nowy 2016-05-10 10:58:02
człowieku, gdzie Ty się uczyłeś polskiego??? jak operujesz takim językiem w rozmowie z klientami to serdecznie współczuję
1
Ira 2016-07-28 18:52:28
Opowiadanie na poziomie podstawówki
nick 2016-08-09 23:18:39
Nie polecam EMMERSONA ani do pracy ani do sprzedaży nieruchomości.
1
mała mi 2016-08-14 16:12:10
Co za ściema! Ta firma nigdy regularnie nie płaciła wynagrodzeń! Płacą po otrzymaniu przedsądowego wezwania do zapłaty wystawionego przez kancelarię adwokacką!
Ilonk gratuluję poczucia humoru!
1
Fräulein A. 2016-09-07 14:55:54
Złożyłam CV do firmy Emmerson, jednak nie jestem pewna czy to jest to czego szukam. Chcę zapytać czym teraz się zajmujesz? W jakiej firmie pracujesz? Pytam ponieważ szukam pracy, gdzie z wypłaty bym mogłam nie tylko opłacić rachunki, a trochę pieniędzy odłożyć. Będę wdzięczna za udzielenie odpowiedzi.
Jolka 2016-09-23 18:40:03
Tekst ogłoszeń o pracę w tej firmie powinien brzmieć: "AAAA poszukujemy jelenia do tworzenia bazy danych, wypłata prowizyjna, jak tylko spotkasz jelenia głupszego od siebie." Zdecydowanie odradzam.
3
abccc 2016-10-18 12:50:50
co dostaliscie za te falszywe komentarze ;) ?! ciekawe czy to prezes, dyrektorzy czy kierownicy oddziałow pisza takie falszywe opinie ? A moze jeszcze jestescie bylymi pracownikami homebrokera ?
wiekszosc ludzi wyrzuconych za przekrety z home brokera przyjeto wlasnie w Metrohouse ;) sam znam
wiele przykladow z różnych miast..... litosci... gdyby firma byla OK to nie byłoby takiej mega-rotacji i comiesiecznych ogloszen o rekrutacji na kazdym mozliwym portalu ( zatrudniacie nawet firmy rekrutacyjne ktore anonimowo dla was szukaja ;) !
ewa 2016-10-18 12:53:10
Każdy zarządza w inny sposób i ma inna politykę firmy, nie widzę w tym nic złego, ze poszukują pośredników jak sama nazwa brzmi pośrednik to wiadomo ze to podstawowe stanowisko wiec czego sie spodziewasz z jednej strony?
Zostaw swoją opinię o Emmerson S.A. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emmerson S.A.