logo Emmerson Realty S.A.

Emmerson Realty S.A.

Warszawa

Opinie o Emmerson Realty S.A.

ewa 2016-10-18 12:53
Każdy zarządza w inny sposób i ma inna politykę firmy, nie widzę w tym nic złego, ze poszukują pośredników jak sama nazwa brzmi pośrednik to wiadomo ze to podstawowe stanowisko wiec czego sie spodziewasz z jednej strony?
1
rea 2017-01-31 10:36
Uważam, że trzeba być totalnym desperatem żeby pracować jako pośrednik. Tych ludzi w dobie dzisiejszego Internetu już nikt nie potrzebuje. Są tylko natrętami denerwującymi ludźmi.
Jest to praca, która nie wymaga od Ciebie żadnej wiedzy, wykształcenia ani doświadczenia. Tam może pracować każdy i też każdego do tej pracy przyjmują.
Praca wygląda mniej więcej tak, że nikt nie ma umowy o pracę, bo jest albo zlecenie albo własna działalność. żeby być ubezpieczonym w ZUSie musisz co miesiąc płacić ok. 1200 zł bez znaczenia, czy miałeś jakiś przychód w danym miesiącu, czy nie. Oprócz tego dochodzą koszty paliwa, często niemałe.
Jeśli chodzi o zarobki to najczęściej jest to 40% od zarobionej prowizji, bo reszta zabiera firma. Prowizja od wynajmu to często 70% jednego czynszu a przy sprzedaży 2% od wartości mieszkania. Czyli jak widać, żeby się utrzymać to trzeba sprzedać przynajmniej jedno mieszkanie w miesiącu lub wynająć co najmniej 3, a to nie jest takie proste.
Czas pracy to cały dzień. Od 9 -12 jest tzw calling czyli obdzwaniasz wszystkie oferty jakie znajdziesz w Internecie. Potem od 15 - 20 jeździsz do tych mieszkań i podpisujesz umowy pośrednictwa albo masz prezentacje. Soboty oczywiście pracujące, bo najwięcej klientów chce oglądać właśnie wtedy.
Co do samego Emmersona to dają Ci telefon i wizytówki. Auto i laptopa musisz mieć własnego. To co jest najbardziej wkurzające w tej firmie to, że robią z Ciebie darmową sekretarkę i masz 2 dyżury w tygodniu po 5 godzin, gdzie musisz siedzieć w biurze i odbierać telefony jak ktoś zadzwoni . Oprócz tego jedna sobota w miesiącu. Nie płacą za to ani złotówki. Nie dajcie z siebie zrobić darmowej sekretarki, to ie jest wolontariat!
7
Jak 2017-01-31 21:24
Zgadzam się z Tobą. Dodam jeszcze ze oprócz bycia darmowa sekretarka na dyżurze w biurze nie poczęstuja cie nawet kawa ani szklanka wody. Wszystko trzeba mieć swoje. To nawet na darmowych praktykach człowiek może korzystać z kuchni.
1
Zwycięzca 2017-02-15 15:03
Witam,

jestem zaskoczony niektórymi opiniami o firmie. Najczęściej frustraci wylewają swoje żale - bo nie mają sukcesów w tej branży. Rynek jest trudny, o klienta trzeba dbać i ciągle samemu się dokształcać. Ale ja zarabiam więcej niż moi znajomi dwa lata po studiach. A pracuję w Emmersonie ciut więcej niż 2 lata. Jestem jednym z lepszych, moje zarobki ciągle rosną. Polecam tę pracę osobom, które chcą ciężko pracować a frustratom - etacik za dwójkę netto:-)
1
Alek 2017-02-15 19:24
Żałosne to jest Twoje podejście ponieważ potrafią wiele i mają bogatą bazę ofert.
Miałem tak trudną sprzedającą, że gdyby nie urocza iprofesjonalna Pani Dorota z Emmersona nie doszłoby do umowy przyrzeczonej.
Zapłaciłem prowizję bo wiem, że była ona w pełni zasłużona i dałem jeszcze tipa.

Ludzie to usługa i trzeba za nią zapłacić jak za każdą inną.
2
Zadowolony klient 2017-02-16 10:26
Polecam Panią Dorotę - mercedes wśród pośredników:-)
2
Pośrednik 2017-02-16 14:39
Przyjazna atmosfera pracy, konkurencyjne warunki finansowe w porównaniu do innych biur pośrednictwa. Polecam dla wszystkich, którzy chcą pracować jako pośrednicy
1
Dicco 2017-02-16 21:21
Fajna firma, byłem u nich kilkanaście miesięcy. To była moja pierwsza praca i wszystkim polecam jako miejsce do nauki prawdziwego biznesu w nieruchomościach. Profesjonalne szkolenia prowadzone przez gości, którzy wiedzą o co chodzi w tym biznesie.
1
Damian 2017-02-16 21:30
Spoko, spoko - byłem na rozmowie, zostałem zaproszony na szkolenie wstępne. Podobno trwa kilka dni. Rozmowa była przyjemna, panie odpowiedziały na moje pytania, dokładnie opisały ile się zarabia, na czym, itp. Wyliczyły mi ile zarobię na podstawie a ile na prowizji. Generalnie opcja prowizji jest atrakcyjniejsza. No i powiedzieli, że pomagają zrobić pierwszą transakcję. Pożyjemy, zobaczymy. Napiszę po szkoleniu co i jak.
1
Agnes 2017-02-16 21:37
Jestem byłą pośredniczką. Pracowałam w Emmersonie przez dwa lata. Teraz wychowuję dzieci i już nie wrócę do zawodu. Ale firma była fajna, super ludzie, miła atmosfera. Chciało się przychodzić do biura. Menedżer też ok, nie przeszkadzał a jak trzeba było pomóc to można było na niego liczyć. Ciekawe szkolenia - nie tylko ze sprzedaży i prawne ale również z zarządzania czasem, negocjacyjne, motywacji, itd. Spotkania zespołowe, imprezy, itd. Polecam firmę. Nie jest to korporacja więc można liczyć na zrozumienie.
1
Ania 2017-02-16 21:58
Trafiłam tu po dość trudnych doświadczeniach wyniesionych od innego "dużego gracza" z Rynku Nieruchomości. Muszę zgodzić się z opiniami o dobrej atmosferze i generalnie wysokim profesjonalizmie kadry zarządzającej. Atmosfera? Atmosfera jak wiemy, zależy od ludzi i w zdecydowanej większości jest to dobra atmosfera. Profesjonalne narzędzia pracy i doświadczenia w realnym boju na tym trudnym rynku reprezentowane przez kierowników zespołów to duże atuty. Minusy ?
Dziś już o nich nie pamiętam. Generalnie polecam.
2
Kozak 2017-02-17 12:34
Ciekawy zawód w jednej z najlepiej postrzeganych firm na rynku:-) Polecam
1
Agnes 2017-02-17 14:53
Praca ta dała mi szansę realizacji planów zawodowych i zmierzenia się z wyzwaniami na miarę moich ambicji. Wyzwań, dodam, trudnych na dynamicznym rynku w środowisku niezwykle konkurencyjnym. Wiele się nauczyłam i dziś - będąc już w UK - z tych doświadczeń i wiedzy zdobytej korzystam na codzień.
Szkolenia i wyjazdy integracyjne to wielki plus. To nie jest firma zatrudniająca 1000 anonimowych względem siebie osób. Tu czuje się pozytywnego ducha, rodzinną atmosferę i wsparcie koleżanek i menedzerów. Ja wybrałam UK bo nieodpowiadało mi makrootoczenie rynku, ale rozmowy z Działem HR i pozytywne motywowanie do budowania ścieżki rozwoju zawodowego i kariery wewnątrz firmy to było miłe mikrootoczenie dnia codziennego.
Makrootoczenie jednak przeważyło i dziś jestem na półkuli zachodniej :)
1
Andżelika 2017-02-17 15:02
To jest trudny biznes nie dla mięczaków. Sprzedajesz - zarabiasz. Nie sprzedajesz - nie zarabiasz. Chcesz powozić się na sukcesach innych. Podpiąć się nie pod swoje sukcesy i dołączyć do własnych porażek grupę osób nic z twym nieudacznictwem nie mających nic wspólnego. Idź do dużego korpo. Tam na ciebie czekają.
Tu - jest dobra płaca za sukcesy. W porównaniu do rynku - a wiem co mówię - najlepsze warunki rynkowe dla tych którzy robią biznes.
Jesteś twardy i chcesz mieć z realnego biznesu realnej ciężkiej pracy realne korzyści - to polecam.
Ze mną konkurować (na razie) nie będziesz - macierzyństwo na jakiś czas pochłania mnie w pełni !
3
Krystian 2017-02-17 15:29
W skali 1-6 dałbym 4+, no może nawet 5- w zależności gdzie bym przyłożył większą wagę oceny ogólnej.

Rozpoznawalność marki - 6
Narzędzia pracy (tradycyjne) - 5
Narzędzia pracy (internetowe, SEO,SEM, itd.) - 3+
Elastyczność pracy - 5

Onboarding - 6
Szkolenia - 6
Atmosfera - 5 a niekiedy 6+

Generalnie OK - podobno przed laty było tu inaczej - tego nie wiem, nie okresu historycznego dotyczy ten komentarz. Dziś mamy rok 2017 lutego dzień 17.
2
Aneta 2017-02-17 15:46
Profesjonalna załoga.
Profesjonalne narzędzie.
Profesjonalne podejście do konkretnych projektów.

Klientów nie muszę przekonywać do nawiązania relacji biznesowej tłumacząc kim jest a kim nie jest firma - ta nazwa jest znana a fakt obecności na GPW podnosi prestiż. W poprzedniej mikro-firmie gdzie pracowałam nie było to takie proste. Pośrednictwo w transakcjach wartych setki tysięcy złotych i więcej wymaga poważnego partnera z długą historią rynkową.
To działa i przynosi wymierne korzyści.

Ogólnie to był dobry etap w mojej karierze. Wiele się nauczyłam, a na uzyskane apanaże też narzekać nie mogę.
3
Sylka 2017-02-21 10:54
Firma oferuje narzędzia do pracy, szkolenia, wsparcie w rozpoczęciu pracy jako doradca ds. nieruchomości.
Wyniki są wprost proporcjonalne do zaangażowania.
Jeśli nie masz zamiaru ciężko pracować to nie jest to praca dla Ciebie.
Atmosfera w firmie jest przyjazna, ludzie ze sobą współpracują.
Polecam
1
Chris 2017-02-21 11:33
Swoją przygodę z Rynkiem Nieruchomości rozpocząłem od pracy w małej quasi-rodzinnej firmie gdzie musiałem w trudnych warunkach niezwykle konkurencyjnego rynku sam zmagać się z wszelkimi i wszystkimi problemami jakie w codziennej pracy się napotyka.
Po paru tygodniach nierównej walki zrezygnowałem ale dałem szansę sobie i.......Rynkowi NIeruchomosci. Mając zapął i chęć do pracy podjąłem wyzwanie po raz wtóry i w nowym srodowisku okazało się, że umiem się w nim poruszać.
Szkolenia dla nowych pracowników to silna strona tej organizacji. Narzedzia do pracy i rozpoznawalność na rynku to kolejne mocne atuty. Kadra zarządzająca z bogatym doświadczeniem, którym chętnie się dzieli - to bardzo pomocne.
Klienci znają markę a to jest niezwykle istotne w nawiązaniu pozytywnej relacji.
Minusy - oczywiście, że są. Jak wszędzie - ale jak mawiał klasyk "plusów dodatnich jest tu więcej niż plusów ujemnych" ;)
1
Przemysław 2017-02-21 12:16
Już od ponadt 20 lat pracuję w różnych segmentach rynku nieruchomości, w różnych firmach. Raz bywało lepiej, raz gorzej, wiadomo, jednak w żadnej z tych firm - oprócz EMMERSONA - nie pracowałem dłużej niż niewiele ponad dwa lata.
W EMMERSONIE pracuję już od prawie pięciu lat. Znalazłem tutaj wspaniałą atmosferę (oczywiście poza momentami, gdy - co tu dużo mówić - opierdalałem się i bywałem ustawiany do pionu ;-)), wsparcie back office'u i innych pracowników oraz wręcz niesamowitą rozpoznawalność marki. Generalnie jest bardzo dobrze. Oczywiście, jak w każdej firmie są rzeczy, któe wymagają poprawy. Jednak patrząc z perspektywy tego czasu, który spędziłem w EMMERSONIE widzę, że firma słucha swoich pracowników i stale udoskonala się.
Wszystkim, którzy szukają pracy na rynku nieruchomości, zdecydowanie polecam tą firmę.
3
RealEstate Broker 2017-02-22 13:39
Praca dla ludzi nie bojących się ciężkiej pracy. Każdy kto liczy na szybki i łatwy zysk, niech poszuka pracy w innej branży. Firma daje wsparcie merytoryczne, przyjazna atmosfera pracy, niezbędne narzędzia. Wynagrodzenie adekwatne do wyników. Dla najlepszych doradców jest system premii!
2
Doradca Emmersona 2017-02-22 14:29
Z firmą Emmerson współpracuje od ponad 10 lat, na swojej drodze spotykałam ludzi, którzy znaleźli się tu przypadkiem chcąc szybko i łatwo zarobić pieniądze... bo taka opinia na rynku o pracy pośrednika. Ludzie Ci tak szybko jak się pojawiali tak szybki znikali, bardzo często wyrażając swoje niezadowolenie, które zwykle wynikało nie z winy firmy, a raczej konfrontacji oczekiwań z rzeczywistością i tego, że po prostu nie nadawali się do tej pracy. Tak w firmie Emmerson, czy każdej innej świadczącej usługi pośrednictwa!
Ktoś kogo pasją są nieruchomości, kto nie boi się ludzi i ciężkiej pracy, sprzedaż jest czymś naturalnym, a praca pod presją nie jest czymś strasznym...przy czym jeśli dzień pracy nie zaczyna i nie kończy się na śledzeniu tego co aktualnie jest na Facebooku - tacy ludzie mają szansę na sukces w nieruchomościach i firma Emmerson jest w stanie w tym sukcesie pomóc!!!
1
Marcelinio 2017-02-22 20:07
Pracuję w firmie Emmerson od kilku lat, praca jako pośrednik jest daje szansę niezależności, sam decyduję i planuję swój dzień pracy. Firma Emmerson daje możliwość realizowania się w mojej pasji, mam wsparcie prawne, dogodne warunki pracy, korzystam z darmowych szkoleń, a system prowizyjny zachęca do ciężkiej pracy, tak na prawdę wszystko zależy ode mnie. Praca pośrednika w Polsce w porównaniu z innymi krajami nie cieszy się tak dużym zaufaniem społecznym, ale dzięki wypracowanym standardom w firmie zawód ten może stać się w końcu prestiżowym. Zachęcam osoby, którzy interesują się nieruchomościami i którzy sami chcą organizować swój czas pracy do pracy w firmie.
1
seda 2017-02-23 11:06
Polacy są narodem narzekającym! Na 10 wpisów w internecie czasem zdarzy się 1 pozytywny! O tym należy pamiętać czytając opinie w internecie bez względu na to czego one dotyczą.

Pracuje w Emmersonie ponad 5 lat - w tym czasie w firmie dużo się zmieniło i cały czas się zmienia. Praca Doradcy Nieruchomości w naszym kraju jest bardzo trudną pracą, wymagającą twardego tyłka, samozaparcia i motywacji do działania. Osobom które wykonują ten zawód należy się szacunek.

Jeżeli ktoś uważa, że dyżur w biurze polega na tym, że siedzisz przy biurku i czekasz aż zadzwoni telefon (ktoś tak napisał w opiniach powyżej) to proponuje zmienić pracę np. na babcie klozetową - ona faktycznie siedzi i czeka na klienta który ma potrzebę, ale nawet ona musi się wykazać odrobiną zaangażowania i donieść papier toaletowy jak się skończy.

To jaki wizerunek ma Doradca Nieruchomości jest efektem wielu czynników ale tylko od osób wykonujących ten zawód zależy czy się zmieni.

Firma Emmerson DAJE możliwość zarobienia dużych pieniędzy ale trzeba CHCIEĆ je zarobić.


2
Abi 2017-02-23 12:00
Bez pracy nie ma kołaczy! Ale dobry pośrednik musi mieć jeszcze "smykałkę", znać się na ludziach, odczytywać ich potrzeby i stosować przepisy prawa. Jeśli ma do tego narzędzia, to może zarobić naprawdę dużo. W Emmersonie raczej to ma. Czasem coś rzeczywiście się psuje, jak ostatnio - nie mamy dostępu do ofert z MLS-u, więc trzeba się logować na portal MLS, albo brakuje internetu przez 2 godziny, ale czym to jest wobec wielkości kosmosu, albo fajnych ludzi i atmosfery, jaka jest w Emmersonie. Zasady wynagradzania są teraz chyba najlepsze na rynku, ale tylko dla tych, którzy naprawdę rzetelnie pracują. Obiboki, trzymajcie się z daleka od naszej firmy!
1
Teraz ja 2017-02-23 13:32
Emmerson to moje któreś tam z kolei biuro nieruchomości. W każdym z biur pracowałam przynajmniej rok, ale to tutaj zatrzymałam się z jakiegoś powodu na dłużej.
Czym Emmerson różni się od innych biur ?
Na pewno stawia na profesjonalizm i bezpieczeństwo prawne przeprowadzanych transakcji.
Szkoli wszechstronnie swoich doradców, aby mogli jak najlepiej i profesjonalnie doradzać swoim klientom.
Bezpieczeństwo transakcji zapewniają prawnicy (Radca Prawny, Adwokat), którzy na stałe weryfikują dokumenty , które dopiero potem trafiają one do rekomendowanej Kancelarii Notarialnej.
Doradca nie traci czasu na drobiazgową analizę dokumentacji nieruchomości, tym zajmują się w Emmersonie profesjonaliści . Doradca uczy się tylko od prawników gotowych rozwiązań w przypadku stwierdzenia problemu natury wady prawnej nieruchomości.
Wynagrodzenie to minimum 50% od transakcji takie jak w większości biur nieruchomości, ale jest też atrakcyjny system motywacyjny, dzięki któremu doradca ma szansę otrzymać nawet 85% prowizji z transakcji. Nie spotkałam tego w mniejszych biurach nieruchomości.
Wybór biur jest na rynku spory, jednak chcąc mieć efekty wszędzie trzeba dobrze i ciężko pracować.
Pamiętajcie” wszędzie dobrze gdzie nas nie ma „ !
2
Mar ta 2017-02-23 13:36
Byłam dziś na rozmowie w Emmersonie i jestem pozytywnie zaskoczona. Przedstawili mi bardzo konkretne warunki i dodatkowe bonusy. Jestem umówiona na kolejny etap w przyszłym tyg. Odezwę się jak było ;)
1
szczerydobólu 2017-02-23 14:48
dla dobrego pośrednika, który ma wyniki w sprzedaży liczy się wynagrodzenie, baza klientów i atmosfera w jakiej pracuje.
Nawet najlepsze narzędzia, czy samochody służbowe nie pomogą, jeżeli pośrednik ma ogromne oczekiwania i zamiast pracować- siedzi i narzeka.
Emmerson istnieje już wiele lat, ma również bazę stałych klientów, którzy w sposób ciągły współpracują z firmą. Firma to ludzie-stąd jedne z wyższych wynagrodzeń dla pośredników na rynku,
jeżeli ktoś obiecuje, ze to jest łatwa i prosta praca-to Was oszukuje, niemniej jednak przy odpowiednim zaangażowaniu- dużej ilości prezentacji i chęciach do pracy można godnie zarabiać
1
Abi 2017-02-23 17:07
W sprawie nieruchomości z niespłacanymi kredytami hipotecznymi - od kilku lat Emmerson współpracuje z bankami, które zgłaszają nam takie nieruchomości i trochę takich mieszkań i domów sprzedaliśmy. Współpracujemy też przy transakcjach odwróconej hipoteki, a to jest nowość na polskim rynku.
1
j. 2017-02-24 13:24
A ironię potrafisz wyczuć?
1
Zygmunt 2017-02-24 17:48
Pracuje w tej firmie już dosyć długo i zdecydowanie tu polecam. Zwłaszcza w tej chwili gdzie warunki finansowe są jedne z lepszych na rynku. Duże możliwości (przy wypłacie dodatkowych bonusów) do zarabiania na prawdę sporych pieniędzy
2
Senior 2017-03-07 11:00
wyższego wynagrodzenia niż tu, możliwość nawet do +85% prowizji, nie ma w żadnej innej firmie nieruchomościowej
pośredniczka 2017-03-07 19:09
Czytałam wasze opinie, zdecydowałam się przyjść na rozmowę o pracę.
Pracuję niedługo- wrażenia takie; przyjazna atmosfera- inni pomagają nowemu,
szkolenia- na początku podstawy zawodu,
wynagrodzenie- wygląda obiecująco- mam nadzieję na szybką transakcję
Nie narzekam, zaczęłam chodzić na spotkania, mam kilka ofert w bazie-zaczyna się rozkręcać
Polecam!
1
łubudubu 2017-03-10 01:12
Gdybyś nawet dostał 95% prowizji na umowie, a przez rok nic nie sprzedał ani nie wynajął, to ile zarobisz? To dlatego firma << płaci>> tak duże prowizje. Jak jest tak dobrze, to dlaczego nie chcą Was zarejestrować i podpisać umowy o pracę? Większość z Was zapewne nie ma nawet umowy agencyjnej, tylko zwykłą umowę o świadczenie usług. O różnicach poczytajcie w internecie... Nie trzeba być wielkim geniuszem, żeby wysłać znajomego do pośrednika, chodzić z nim przez miesiąc po mieszkaniach, a później podpisać umowę bezpośrednio. Tak to się najczęściej odbywa. To jest sposób najpopularniejszy, ale jest przynajmniej kilkadziesiąt innych. Są sposoby, aby obejść nawet tą tzw. wyłączność, której z reguły nikt nie chce podpisywać. Praca pośrednika w dobie internetu nikomu nie jest już potrzebna. Osoby piszące, jak to realizują się w tym zawodzie i spełniają swoje ambicje rozśmieszają mnie do łez. Nie wspomnę już o tych tzw. narzędziach pracy, które firma zapewnia. Ci co pracowali w tej firmie, to wiedzą o co chodzi... Kiedyś pośrednik zarabiał konkretną kasę, a nie siedział na forum i pisał farmazony o atmosferze. Nie było kiedy. Te czasy odeszły jakieś dziesięć lat temu i zostały piękne wspomnienia. Większa jest świadomość klientów. Teraz sprzedawana informacja przez pośrednika jest do nabycia za darmo w każdym większym portalu z ogłoszeniami. Trzeba tylko zaznaczyć pole preszukiwania ofert bezpośrednio. Jedno kliknięcie i oszczędzasz 10-20 tysięcy złotych. To tylko zakuty cep tego nie zrozumie. Czy firma jest w stanie Wam zapewnić obecne minimum, tzn. 2000 zł brutto na miesiąc?
9
Agent 2017-03-18 19:32
Jak ktoś uważa, ze pośrednikowi sie płaci tylko za kontakt do właściciela to właśnie takie głupoty wypisuje
2
Adela 2017-03-19 15:29
Pracuję w zawodzie 7 lat. Sytuacja pośredników jest bardzo trudna, atmosfera jest gęsta. W zeszłym roku sprzedałam 8 mieszkań i był to jeden z lepszych wyników. Prowizja z reguły 2% plus Vat.
Dla firmy zarobiłam ok. 56.000 zł brutto. Firma wypłaciła mi 40 % prowizji, tj. 22.400 złotych brutto.
Zapłaciłam vat i zostało 18.200 zł. Urząd skarbowy pobiera z tego podatek od osób fizycznych, więc na rękę zostało mi ok. 15.000 zł. Można by powiedzieć, że to są jakieś pieniądze, ale nie zapominajmy, że zarejestrowanie własnej działalności to comiesięczne koszty zus, w sumie za rok ok. 14.400 zł.
Mój zarobek skurczył się więc do kwoty ok. --- 600 zł na rok ---, tj. średnio po 50 zł na miesiąc...
Księgowej płaciłam po 250 zł na miesiąc, bo nie mam kiedy zająć się tym bałaganem. Tak naprawdę to mam jej zapłacić, wkrótce... Na samochód mnie nie stać, więc nie mam kosztów eksploatacji, w tym paliwa. Pozostaje bilet miesięczny, czasem klient mnie podwiezie, ale często wynikają z tego różne śmieszne propozycje... Rok 2016 przeżyłam z kredytu, pracując od 9.00 do 21.00, dodatkowo harując jak dziki osioł w soboty i w niedziele. Na dzieci płaci mój były mąż, bo na szczęście dostaję jeszcze alimenty. Atmosfera delikatnie mówiąc jest wkur...ca. Szukam nowej pracy, bo tu tak się rozwinęłam, że wkrótce będę miała na głowie komornika i eksmisję z mieszkania. Jak widać, gdy firma ma choćby 100 takich jeleni jak ja, to już jest 5.600.000! Ale tak różowo to chyba też nie jest, bo kurs akcji jest obecnie po 6 groszy, a raporty giełdowe informują jedynie o kolejnych stratach. Nie wiem, skąd te informacje o miłej atmosferze i cudownej pracy?
8
Emmerson 2017-03-19 20:19
Adela po co kłamiesz, skoro minimalne wynagrodzenie wynosi 50 %, a wynik 56.000 zł to Doradcy w kwartale maja i to netto, ciekawe kto ci płaci za te ściemy. Przyjdz na rozmowę, zapytaj o warunki, spróbuj swoich sił. Ps- zmień księgowego, strasznie zdziera
1
Emmerson 2017-03-19 20:19
Adela po co kłamiesz, skoro minimalne wynagrodzenie wynosi 50 %, a wynik 56.000 zł to Doradcy w kwartale maja i to netto, ciekawe kto ci płaci za te ściemy. Przyjdz na rozmowę, zapytaj o warunki, spróbuj swoich sił. Ps- zmień księgowego, strasznie zdziera
1
Gość 2017-03-23 19:29
Nie trzeba być geniuszem żeby zauważyć, że te wszystkie pochlebne komentarze napisał sam Emmerson. Wystarczy spojrzeć na daty. Nagle znalazło się tylu szczęśliwych pracowników, którzy codziennie wypisują pozytywne komentarze, mimo, że wcześniej przez pół roku nikt nic tutaj nie pisał. Żenada... Robicie sobie raczej czarny PR niż dobry marketing
4
Abi 2017-03-27 19:52
Gościu, ja nie ukrywam, że pracuję w Emmersonie. To, że pośrednik dostaje co najmniej 50% tego, co zapłaci klient jest prawdą, a spore dodatkowe pieniądze dostaje się za konkretne, szczególne działania. Wszyscy ze sobą współpracują, bo muszą razem spinać transakcje, więc wszyscy też dbają o dobrą atmosferę. Mamy bardzo dużo klientów i dlatego potrzebne są osoby, aby z nimi pracować. Dlatego namawiam tych, którzy pracy z ludźmi się nie boją. Właśnie za tydzień rozpocznie się nowe szkolenie, więc jest jeszcze czas, by się zgłosić do Emmersona. Pozdrawiam!
1
Robert 2017-03-31 15:13
Mi się tam podoba. Normalna praca jak każda inna. Ciągle w ruchu, w kontakcie z ludźmi, mieszkania, spotkania, itd. Jak się pracuje - to się ma, jak czasami przysnę to czuję to finansowo:-)
1
gffds 2017-04-07 08:51
Zatrudnijcie Ukraińców, przepraszam załóżcie im działalności, bo ta firma jedzie w tzw. trybie bezkosztowym: dużo obietnic, min. kosztów. Nikt Wam tyle nie da, co emm obieca. Jeśli jest tak dużo transakcji to zarabiajcie. Tam gdzie są pieniądze, tam nikt tego nie rozgłasza. Jak potrzebujecie ludzi do obdzwaniania bazy, żeby Was klienci chwalili, to lepiej zaangażować studentów na staże. W tym gronie jest dużo entuzjastów do pracy w wolontariacie. Praca w firmie z grubsza polega na przepisywaniu internetu do tzw. galactici, tj. wew. bazy firmy i na namawianiu klientów do podpisywania umów. Jak się uda, to zawsze coś skapnie. Gdzie i kiedy to nawet najtęższy umysł nie jest w stanie powiedzieć. Czysta loteria. Stąd pracując tam pewien czas odnosi się przekonanie, że twoje zarobki nie zależą ani od nakładu wykonanej pracy, ani od twojej wiedzy. Firma potrzebuje jak najwięcej ludzi bez żadnych kosztów, aby zwiększać to prawdopodobieństwo, czyli szansę na zarobienie pieniędzy. Stąd byli pracownicy mają poczucie wyrządzonej krzywdy, rozczarowania i wprowadzenia w błąd.
8
kandydat 2017-04-08 22:45
do pośredników pracujących:
jaki jest system motywacyjny?
Ile % nowy agent może otrzymać z transakcji?
czym się wyróżniacie wśród konkurencji?
Ile osób jest w zespołach?

Zastanawiam się czy aplikować?
Może wypowie się ktoś nieanonimowo?
Mateusz 2017-04-23 23:07
Nie warto nie trać czasu na te śmieszna firemke.
5
AWE 2017-05-15 17:55
Widać że ewidentnie nie znasz się na rynku nieruchomości i nie wiesz jak to funkcjonuje. Gdyby to było takie proste jak Ty piszesz...
byly i niebyly 2017-05-28 17:18
posucha jest szczegolnie na rynku pierwotnym, zwroccie uwage, ze emmerson co chwila oglasza nowy nabor, jakby byli tacy swietni to nie byloby rotacji non stop, robia rekrut i po max 2 miesiacach ekipa sie wykrusza i tak co chwila, niczego tu nie osiagniecie daja wam bazy sprzed 3 lat, jak wiadomo nikt nie bedzie zainteresowany, jest to kompletna strata czasu, to juz w cc zarobicie okolo 2500 netto, czyli po 2 miesiacach bedziecie o 2500 do przodu
2
Calineczka 2017-06-16 22:59
Nie polecam pracy w tej firmie. Polega ona głównie na wydzwanianiu Zawieszonych ofert. Nikt nie ma do ciebie szacunku ani wdzięczności za wykonywaną pracę. Traktują cię jak etatowca którym nie jesteś . Niewdzięczni menadżerowie i prezes Buc. Jeżeli uda ci się doprowadzić do transakcji to zostaniesz okradziona z wynagrodzenia. Strata czasu. Są inne biura nieruchomości gdzie wynagrodzenie sięga 85% prowizji. Bardzo ale to bardzo nie polecam
6
wyrok 2017-07-04 20:58
ciąg dalszy uzasadnienia wyroku:

Zasadnicze znaczenie dla ukształtowania konkretnego stosunku zobowiązaniowego ma jednak umowa stron. Znajduje to także wyraz w art. 180 ust. 3 ustawy o gospodarce nieruchomościami, stanowiącym, że zakres czynności pośrednictwa w obrocie nieruchomościami określa umowa pośrednictwa, zawarta - pod rygorem nieważności - w formie pisemnej. Umowa jest więc podstawowym źródłem określenia obowiązków pośrednika (vide: wyrok SN z dn. 12.01.2007 r., IV CSK 267/06, L.), przy czym strony mogą swobodnie ułożyć między sobą ten stosunek umowny, byleby jego treść lub cel nie sprzeciwiały się naturze stosunku, ustawie ani zasadom współżycia społecznego (art. 353 1 kc).

Zgodnie z powyższym ocena wykonania zobowiązania przez pośrednika winna być dokonana z uwzględnieniem zakresu czynności pośrednika ustalonego w umowie. W realiach sprawy zakres obowiązków powódki został określony w sposób bardzo ogólny. W takiej sytuacji należy uznać, iż zakres ten należało ustalić, mając na uwadze art. 65 kc, w oparciu o przywołane wyżej przepisy ustawy o gospodarce nieruchomościami i cel umowy. Nie budzi zatem wątpliwości, że obowiązki powódki w ramach zawartej przez strony umowy polegały na wyszukaniu i przedstawieniu kontrahentowi odpowiednich ofert, tak, by mogli oni zawrzeć stosowną umowę sprzedaży i wówczas pośrednik nabywał prawo do zapłaty wynagrodzenia. Wyżej już zostało wyjaśnione, że brak podstaw do przyjęcia, iż powódka stworzyła sprzedającym sposobność do zawarcia umowy sprzedaży zawartej z nabywcą nieruchomości.

Skoro jak wyżej wskazano umowa nie została wykonana przez powódkę, nie przysługuje jej roszczenie stanowiące ekwiwalent jej działań, tj. umówione wynagrodzenie. Wyrok Sądu I instancji jest zatem słuszny a wywiedziona przez powódkę apelacja podlegała oddaleniu na podstawie art. 385 kpc.

O kosztach postepowania apelacyjnego orzeczono na podstawie art. 108 § 1, 98 i 99 kpc oraz § 12 ust. 1 w zw. z § 6 pkt 4 rozporządzenia MS z dnia 28 września 2002r. w sprawie opłat za czynności radców prawnych (….), mając na uwadze wynika postepowania apelacyjnego.
1
Julita 2017-07-19 23:00
@calineczka w jakim sensie masz na myśli bycie okraszonym z wynagrodzenia? Czy możesz podać konkretne przypadki, w których taka sytuacja miała miejsce?
Incognito 2017-08-05 16:49
W senise nie zaznaczysz spotkania w kalendarzu, masz mniej niż 15 spotkań zapomnij o premiach motywacyjnych.
Wszędzie węszy i kombinuje pani tzw "ucho prezesa".
1
Julita 2017-08-12 14:49
@Incognito to dlaczego nie można zaznaczyć ich w kalendarzu. Jeżeli od ich ilości jest zależna premia, to wydaje się praktyką nie mającą zbyt dużego sensu. Możesz opisać to jaśniej?
Zostaw swoją opinię o Emmerson Realty S.A. - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Emmerson Realty S.A.