brak logo

Teleplan Polska

Bydgoszcz

Opinie o Teleplan Polska

romek 2017-01-22 12:46
ty też kiedyś byłeś takim nic nieumiejącym uliczny pionkiem więc siedź cicho
angela95 2017-01-23 20:22
Gdzie musze się zgłosić żeby tam pracować?
Ada 2017-01-26 13:53
Tylko jeden taki brzydki żeby suszy ciagle i jara jak głupi
wariat 2017-01-28 01:58
Karolina i Bartek wszystko wiedzący para jak h**** każdemu obrobią wiadomo co
johnyQ 2017-01-28 20:35
Do pośredniaka...
pracownik 2017-02-17 13:59
W tej firmie dochodziło do skrajnie patologicznych sytuacji. Pracownicy byli zwalniani, upadały działy, przenoszono ludzi w nowe miejsca. Tzw. nowi ludzie na nowych działach podlegali osobom, wyznaczonym przez przełożonych, którzy formalnie nie posiadali uprawnień do wydawania poleceń. Sytuacja wyglądała tak, że świeży człowiek, potencjalny do zwolnienia, był poddawany swoistemu mobbingowi. odcinano mu np. dostęp do internetu i możliwość kontaktowania się z faktycznymi przełożonymi. Również nieczytelna organizacja, kto od kogo zależy, a także ograniczony dostęp do informacji. Chaos wprowadzany był też poprzez niedziałającą bazę danych, co uniemożliwiało np. ilościową kontrolę sprzętu. Jaki to powodowało "porządek" można sobie tylko wyobrazić. Poza tym brak swobodnej możliwości spożywania posiłku, na który wyznaczono 15 minut. Nie wiem, to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] czy firma o międzynarodowej renomie? To jest szacunek dla Polaków?
Można powiedzieć, że dochodziło do sytuacji typowego zaszczucia pracownika. Wówczas nie zapobiegano tym patologiom, lecz usuwano wielu ludzi na podstawie konfliktowości, bądź nielojalności.
Ta firma ma na sumieniu brak wdrożenia procedur uniemożliwiającym praktyki mobbingu.
Faworyzowane są osoby przebiegłe i cwane, natomiast uczciwi ludzie, są doprowadzani do skrajnych sytuacji. Już wiele osób ze względu na nagła chorobę odeszło z tego świata, albo ma trwały uszczerbek na zdrowiu. Polska to nie prywatny folwark pańszczyźniany. To co niektórzy Polacy pracujący w tej firmie zaserwowali swoim rodakom, nie mieści się w granicach prawa pracownika.
1
Życzliwa 2017-02-17 16:59
Matka wie, że ćpiesz?
6
Xxtelepxx 2017-02-18 21:45
Takie skromne pytanie do szefostwa kiedy sie zorientujecie ze ogarnietym pracownikom ktorym zalezy nalezy placic nieco wiecej ? Moze jak juz zwolnia sie wszyscy ? Mózgi wam juz nie pracuja do .uja ? Naprawde czekacie az do konca gamonie ? Nowych madrych to moze 0.1 % pierre tez ma to w d. Tyle ze za wieksza kase. Uwiezcie gamonie z agencji tez sie skoncza. Pozdrawiam i zycze uruchomienia mozgow w koncu !
1
Angie 2017-02-19 20:04
Kiedyś jedna z wyżej postawionych osób w firmie powiedziała, że w tej firmie nie ma co liczyć na premię czy podwyżki, więc porzućcie wszelkie nadzieje na jakąkolwiek zmianę w płacach.
1
ABC 2017-02-19 23:18
Nie zorientują się, nie wymagaj za dużo... :) Tylko będą się dziwili skąd ten bajzel jest.
Na te firme jest jedno rozwiazanie... spie...dalać z tamtąd.
1
nik 2017-02-20 12:08
Życzliwa, odnoszę wrażenie, że masz problem ze zrozumieniem trudniejszych tekstów w języku polskim. Polecam powrócić do szkół. Występujesz tu jako "adwokat diabła", ale ewidentnie jesteś słaby zawodnik, za to mocny w gębie.
bezstronny 2017-02-22 15:02
Oj kolego.. płyniesz mocno i nie wiem co masz na celu dodając taki wpis.

Nie wszystkie metody działania i organizacji w firmie popieram. Pracuje tu już kilka lat.
Każdy jeden pracownik podejmujący zatrudnienie w TP podpisuje, że zapoznał się z regulaminem i go akceptuje. Ja dokładnie pamiętam, że w którymś artykule jest wpis o zakazie korzystania z neta więc skąd tu słowo mobbing na to, że ktoś był karany czy odcinano mu dostęp do neta.
O przerwach 15 minut z brakiem możliwości swobodnego zjedzenia posiłku nigdy nie słyszałem. Fakt, kolejki w stołówce są, ale każdy ma 25 minut regulaminowej przerwy i jeśli się tego przestrzega i pilnuje to problemu nie ma żadnego.
Ja tu też widzę ze swojej perspektywy ogromny wpływ kultury zagranicy na sposób zarządzania firmą. W zetknięciu z naszymi realiami wszystko to wygląda jak wygląda.
Ktoś już tu kiedyś pisał o tym, że jeżeli ktoś przychodzi, robi swoje i przestrzega zasad panujących w firmie to spokojnie tu popracuje bez stresu i wielkich krzywd i ja się z tym zgadzam w 100%. Natomiast jak ktoś sobie wyobraża, że przyjdzie do zagranicznego zakładu na pracownika w linii i będą mu kwiaty do stóp składać to faktycznie trochę nie to miejsce.
2
Wkurzona 2017-02-22 15:41
Ja chcac nie chcac musze znowu przeiwnac temat "lalek z wd" jak ktos tu je pieknie obsmarowal...
Niemam nic do tych lasek ale to perfidne wbijanie sie w kolejke przy wyjsciu jest nie do przyjecia!!!
Obowiazuja chyba jakies reguly??!!
W stolowce jest tak samo!
Za kogo wy sie do holery uwazacie? ze musicie miec wszendzie pierszenstwo?
Zaiwaniac na koniec kolejki skoro przychodzicie pod bramki o 14
Teleplanista 2017-02-22 15:42
Niby firma to dno i patologia Ale jak nazwać ludzi, którzy gow.nem smaruja ściany w wc? Szczaja na posadzkę a do cukierniczki wsypuja sól. Nie wspominając o kradzieży Tymbarku ze stołówki i nagminne kradzieże w szatniach? Może najpierw spójrzcie na siebie. Sami ta patologie tworzycie a później najgłośniej szczekacie ze was źle traktują. Całe szczęście ze już niedługo skończy sie chodzenie na wodę....weźcie się wkoncu za robote smierdziele po gimnazjum!
8
Asd 2017-02-22 15:44
A Ty co? Języka w gębie nie masz???
4
Wkurzona 2017-02-26 14:39
Ktos juz im zwrocil uwage podczas tego incydentu a one sie tylko gupio podsmiechiwaly po czym wbily sie chamsko przed jakiegos typka.Za grosz kultury mysla ze im sie nalezy wszystko ale nie tendy droga.
Lalaland 2017-02-26 20:24
Jeśli już to 'tędy' a nie 'tendy'. A co do wpychania się to po prostu dobra mordeczka zajmuje miejsce w kolejce a jak ktoś ma z tym problem to zawsze można się zwolnić. A pisanie na forum anonimowo to słabe i tchórzliwe.
6
Zapraszam_przede_mnie 2017-02-27 19:41
A przede mnie to nawet mogłaby się ta wysoka z czerwonymi włosami wepchnąć, tobym sobie popatrzył na jej kształtn [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo akurat bardzo fajną ją ma. I gdyby nie miejsce pracy, mógłbym się nawet zrewanżować i też się później dla odmiany wepchnąć ja...
1
LOL 2017-02-28 00:17
@Lalaland 2017-02-26 20:24
Zajmowanie kolejki bo nie chce się tobie poczekać paru minut to jest cwaniactwo, a ta twoja dobra mordeczka jest łosiem i z tego powodu ludzie mają się zwalniać? może od razu wieszać? Napisałaś\eś, że pisanie na forum anonimowo jest tchórzliwe i słabe ale chwilka sam\a piszesz anonimowo wiec bystrością i inteligencją nie grzeszysz :)
Żałosne...
Lubienalesniki 2017-02-28 10:59
Raczej chodziło o to, że zwracanie komuś uwagi na forum jest bez sensu. Można przyjść i powiedzieć ale jak ktos się boi... A poza tym żalenie się tutaj i tak nie zmieni sytuacji w pracy więc strata czasu.
2
PracownikSerwisu 2017-02-28 11:03
Liderzy tez zawsze sie wpychaja w kolejke i co jakos nikt nie napisze o tym cykory xd
Wszyscy sie uczepili dziewczyn z wd a sami liza dupy liderom i ich wpuszczaja.
Jesli ktos trzyma im miejsce to co w tym zlego? Trzeba kombinowac,niektorzy dojezdxaja z innych miast lub maja po prostu daleko do domu i kazda minuta jest cenna zeby zdazyc na ten autobus.Wiec dajcie spokoj ludzie
1
PracownikSerwisu 2017-02-28 11:08
Heh dziewczyny z wd wygladaja swoja droga na ostre laski wiec ja bym sie bal podejsc i besposrednio zwrocic im uwage xd
Taki zarcik ale zylety sa z nich to widac
2
xyz 2017-03-01 12:34
Nie mierz wszystkich swoją miarą śmierdzielu po gimnazjum.
Teleplanista 2017-03-02 19:43
Uderz w stół a nożyce się odezwa. W domu też lejesz na posadzkę ?
ala 2017-03-05 16:30
Sluchajcie- czy na swieta wielkanocne beda jakies bony?
Kot Ali 2017-03-05 16:56
Figa z makiem, nigdy nie było i już nie będzie. Nawet na Boże Narodzenie
Greec 2017-03-05 20:08
Hahaha no teraz to poprawiłaś mi humor tym pytaniem przed poniedziałkiem w pracy :D
Sebuś 2017-03-06 10:26
Wszedłem tu z ciekawości mimo ,że już od prawie roku tam nie pracuje i nie żałuje tej decyzji . do sedna :)
Wydaje mi sie tylko czy wy serio ( ludzie piszący takie a nie inne komentarze) jesteście taką bandą debili i obesrańców(jakkolwiek sie to pisze)? przeszkadza wam coś w czyims zachowaniu? to podejdż jeden z drugim/drugą i powiedzcie to samym zainteresowanym prosto w oczy !! Wylewanie swojej frustracji na forum zbyt wiele tu nie zmieni . Banda półpedałów w skórzanych rórkach !! Jebać
4
Kot 2017-03-07 05:30
Chodzi Ci o te laski z wysylek? Bo innych z wd nie kojarze...czy ja wiem czy one takie ostre
mo 2017-03-07 17:20
Na pewno mu nie chodziło o te z wysyłek bo one są słabe jak barszcz na naszej stołówce.
2
Info 100% pewne 2017-03-08 23:24
Tak, będą bony i paczki dla dzieci. Dla wszystkich, bez względu na okres zatrudnienia. 1 kwietnia będą rozdawać.
3
PracownikSerwisu 2017-03-09 05:11
Nie wysylka tylko tam bardziej z tylu one schowane są a szkoda ze tak ukryciu siedza bo z serwisu ich nie widac:p A jest na co popatrzec lol
1
Serwisant 2017-03-09 11:06
A co sądzicie o tych pedałkach z kontroli jakości?
Ave 2017-03-09 15:00
Jak masz jakis problem to im to powiedz osobiście no chyba ze sie boisz to możesz podejść do mnie. Zapraszam.
Inżynier jakości 2017-03-09 18:02
Ocena ich pracy w firmie leży tylko i wyłącznie w mojej gestii, a wszystkie inne aspekty są nieistotne. Jeśli chcesz, abym tobie to powiedział osobiście, to spotkaj się ze mną w pracy. Sądzę jednak, że nie masz tyle odwagi.
6
Ala 2017-03-09 19:45
Ale świetna informacja. Krutko tutaj pracuje, ale muwiono mi że jak Holenderska firma to stantarty musza byc tez zachodnie. Troche szybko bedą rozdawać bo swieta w polowie kwietnia, ale to nawet lepiej.

dzieki !
Albatros 2017-03-09 19:55
brawo Marcin, w końcu jakaś sensowna odpowiedź
4
zuza30 2017-03-09 21:48
No ostro bardzo.Co do starych bab:też się do takich zaliczam.Poprzedni zakład zwolnił mnie zanim objął mnie okres ochrony przed emeryturą.Teraz nikt nie chce mnie zatrudnić z tego samego powodu.Jeśli w tym zakładzie przyjmują takie osoby to chwała za to.Nie zahibernuję się przecież na te 4 lata.Ani ja ani nikt inny.Jeszcze nie wiesz J&W jak potoczy się Twoja kariera zawodowa.A jeśli(czegoTobie nie życzę )też zostaniesz taką"starą babą"to co wtedy?O sobie też tak napiszesz?
2
lubie w pupe 2017-03-09 22:45
Pawelek wyglada jakby lubil wylizac ze swojego go wna kut asa swojego chlopaka
6
Jsg 2017-03-10 11:02
Dobrze że nie widzimy twojej mordy jeszcze by się okazało ze cwe Lem jestes
2
zazula 2017-03-10 23:07
Szkoda. Ta strona pozwalała dowiedzieć się czegoś o firmie, dobrego i złego, czasem wylać frustrację, która nie miała innego ujścia. Teraz zamieniliście to w rynsztok i zniechęciliście wielu do wyrażania sensownych opinii.
1
Yxz 2017-03-11 11:26
A ja sie wypowiem tez bo wiem ze kierownicy i liderzy czytaja te stronke moze zrobia z tym porzadek ja nie jestem kapusiem i nie pojde z tym do nich wiec napisze tu anonimowo.Nie bede sypac nazwiskami tylko napisze ze pewien wysoki chlopak z dyskow dziala mi na nerwy niewiem za co ona placone ale trzy czwarte dnia spedza na bajerze z dziewczynami i chlopakami.przychodzi i gada o pierdolach po pol godziny czasem wiecej zanieebuje swoja robote jak rowniez pewnie osob z ktorymi ględzi.Miarka sie przebrala bo dlaczego ja lub inni maja zasuwac za taka sama stawke podczas gdy on tylko sie krzata z dzialu do dzialu? Jak niema co robic to niech pomoze komus z robota.Mysle ze wiekszosc wie o ktorego jegomoscia chodzi.Jest bardzo wysoki
1
mroczny rycerz 2017-03-11 17:11
Takich ananasów w firmie jest pełno i nie licz na to, że ktoś z tym coś zrobi.
Koko 2017-03-11 19:49
No ico ze przychodzi pogadac, za te grosze co tu ludzie zarabiaja to tylko powinno sie przychodzic pogadać do pracy a nie zapier dalac, a ze ty zapier dalasz za te grosze to moim zdaniem masz naj ebane we lbie, i dajesz sie dym ac tym inbecylom z góry
Yxz 2017-03-11 22:03
Jakby tak kazdy olewal swoje zadania w pracy to firma juz dawno by padla nie mowie zeby zapierdalac w pocie czola ale robic chociazby okreslona norme wiadomo ze w luzniejsze dni mozna przyswirowac pawiana na wodzie itp ale bez przesady zeby dzien w dzien przylazic i rozmawiac.A jak widzi ze idzie kieras albo liderka to spierdala szybko i sie chowa miedzy palety
1
WD 2017-03-12 08:51
A skad wiesz ze on nie robi normy? Skąd wiesz jakim jest pracownikiem? Bazujesz tylko na swoich obserwacjach i prywatnych opiniach.Uwierz mi ze jeżeli byłoby tak jak mówisz ze strony lidera na WD byłaby natychmiastowa reakcja. A Tobie proponuje wziac się za robote bo wynika z tego ze większość czasu spędzasz na obserwacjach co kto robi i dlaczego zamiast pracować. I o normę na WD się nie martw, wszystko gra! Natomiast u Ciebie to chyba licho skoro zapier dalasz i jeszcze normy nie wyrabiasz....Tak jak mówiłam zajmij się sobą a może - końcu będzie z Ciebie dobry pracownik.
musztarda sarepska 2017-03-12 10:40
Mnie najbardziej wkur*** ciągłe wychodzenie liderów na papierosa. Zwykły pracownik jak wyjdzie na papierosa podczas pracy to robią wielką aferę, a niektórzy liderzy wychodzą jarać co godzinę i jest dobrze. Gdzie tu sprawiedliwość?
2
Ble 2017-03-12 11:02
Zgadzam sie, tym liderom to sie juz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie pomieszalo nie mowiac juz o tych baranach z gory, oni to juz w ogóle moja wyjeb ane i wiecznie mowia ze pieniedzy nie ma, otóż są i to bardzo dużo, sami biora krocie a dla szaraka na podwyzke nie ma. Ludzie miejcie wyje bane moze wtedy zaczna doceniac ludzi
3
justa 2017-03-20 15:38
jak zwykly pracownik może się porownywac z liderem??? Lider chyba ma większy zakres obowiazkow i bardziej odpowiedzialna prace, wiec sila rzeczy jest bardziej szanowany i na więcej może sobie pozwolić...Tak działa hierarchia w każdym zakładzie pracy
2
już szczęśliwy.... 2017-03-23 20:09
justynko, szacunek do pracownika powinien być do każdego taki sam bez względu na zakres obowiązków, coś Ci się liderko-śmieszna dziewczynko grubo w główce pomieszało
2
Zostaw swoją opinię o Teleplan Polska - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleplan Polska