brak logo

Teleplan Polska

Bydgoszcz

Opinie o Teleplan Polska

Inżynier jakości 2017-03-09 18:02
Ocena ich pracy w firmie leży tylko i wyłącznie w mojej gestii, a wszystkie inne aspekty są nieistotne. Jeśli chcesz, abym tobie to powiedział osobiście, to spotkaj się ze mną w pracy. Sądzę jednak, że nie masz tyle odwagi.
10
Ala 2017-03-09 19:45
Ale świetna informacja. Krutko tutaj pracuje, ale muwiono mi że jak Holenderska firma to stantarty musza byc tez zachodnie. Troche szybko bedą rozdawać bo swieta w polowie kwietnia, ale to nawet lepiej.

dzieki !
Albatros 2017-03-09 19:55
brawo Marcin, w końcu jakaś sensowna odpowiedź
5
zuza30 2017-03-09 21:48
No ostro bardzo.Co do starych bab:też się do takich zaliczam.Poprzedni zakład zwolnił mnie zanim objął mnie okres ochrony przed emeryturą.Teraz nikt nie chce mnie zatrudnić z tego samego powodu.Jeśli w tym zakładzie przyjmują takie osoby to chwała za to.Nie zahibernuję się przecież na te 4 lata.Ani ja ani nikt inny.Jeszcze nie wiesz J&W jak potoczy się Twoja kariera zawodowa.A jeśli(czegoTobie nie życzę )też zostaniesz taką"starą babą"to co wtedy?O sobie też tak napiszesz?
3
Jsg 2017-03-10 11:02
Dobrze że nie widzimy twojej mordy jeszcze by się okazało ze cwe Lem jestes
3
zazula 2017-03-10 23:07
Szkoda. Ta strona pozwalała dowiedzieć się czegoś o firmie, dobrego i złego, czasem wylać frustrację, która nie miała innego ujścia. Teraz zamieniliście to w rynsztok i zniechęciliście wielu do wyrażania sensownych opinii.
2
Yxz 2017-03-11 11:26
A ja sie wypowiem tez bo wiem ze kierownicy i liderzy czytaja te stronke moze zrobia z tym porzadek ja nie jestem kapusiem i nie pojde z tym do nich wiec napisze tu anonimowo.Nie bede sypac nazwiskami tylko napisze ze pewien wysoki chlopak z dyskow dziala mi na nerwy niewiem za co ona placone ale trzy czwarte dnia spedza na bajerze z dziewczynami i chlopakami.przychodzi i gada o pierdolach po pol godziny czasem wiecej zanieebuje swoja robote jak rowniez pewnie osob z ktorymi ględzi.Miarka sie przebrala bo dlaczego ja lub inni maja zasuwac za taka sama stawke podczas gdy on tylko sie krzata z dzialu do dzialu? Jak niema co robic to niech pomoze komus z robota.Mysle ze wiekszosc wie o ktorego jegomoscia chodzi.Jest bardzo wysoki
2
mroczny rycerz 2017-03-11 17:11
Takich ananasów w firmie jest pełno i nie licz na to, że ktoś z tym coś zrobi.
Koko 2017-03-11 19:49
No ico ze przychodzi pogadac, za te grosze co tu ludzie zarabiaja to tylko powinno sie przychodzic pogadać do pracy a nie zapier dalac, a ze ty zapier dalasz za te grosze to moim zdaniem masz naj ebane we lbie, i dajesz sie dym ac tym inbecylom z góry
Yxz 2017-03-11 22:03
Jakby tak kazdy olewal swoje zadania w pracy to firma juz dawno by padla nie mowie zeby zapierdalac w pocie czola ale robic chociazby okreslona norme wiadomo ze w luzniejsze dni mozna przyswirowac pawiana na wodzie itp ale bez przesady zeby dzien w dzien przylazic i rozmawiac.A jak widzi ze idzie kieras albo liderka to spierdala szybko i sie chowa miedzy palety
1
WD 2017-03-12 08:51
A skad wiesz ze on nie robi normy? Skąd wiesz jakim jest pracownikiem? Bazujesz tylko na swoich obserwacjach i prywatnych opiniach.Uwierz mi ze jeżeli byłoby tak jak mówisz ze strony lidera na WD byłaby natychmiastowa reakcja. A Tobie proponuje wziac się za robote bo wynika z tego ze większość czasu spędzasz na obserwacjach co kto robi i dlaczego zamiast pracować. I o normę na WD się nie martw, wszystko gra! Natomiast u Ciebie to chyba licho skoro zapier dalasz i jeszcze normy nie wyrabiasz....Tak jak mówiłam zajmij się sobą a może - końcu będzie z Ciebie dobry pracownik.
1
musztarda sarepska 2017-03-12 10:40
Mnie najbardziej wkur*** ciągłe wychodzenie liderów na papierosa. Zwykły pracownik jak wyjdzie na papierosa podczas pracy to robią wielką aferę, a niektórzy liderzy wychodzą jarać co godzinę i jest dobrze. Gdzie tu sprawiedliwość?
3
Ble 2017-03-12 11:02
Zgadzam sie, tym liderom to sie juz w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie pomieszalo nie mowiac juz o tych baranach z gory, oni to juz w ogóle moja wyjeb ane i wiecznie mowia ze pieniedzy nie ma, otóż są i to bardzo dużo, sami biora krocie a dla szaraka na podwyzke nie ma. Ludzie miejcie wyje bane moze wtedy zaczna doceniac ludzi
3
justa 2017-03-20 15:38
jak zwykly pracownik może się porownywac z liderem??? Lider chyba ma większy zakres obowiazkow i bardziej odpowiedzialna prace, wiec sila rzeczy jest bardziej szanowany i na więcej może sobie pozwolić...Tak działa hierarchia w każdym zakładzie pracy
2
już szczęśliwy.... 2017-03-23 20:09
justynko, szacunek do pracownika powinien być do każdego taki sam bez względu na zakres obowiązków, coś Ci się liderko-śmieszna dziewczynko grubo w główce pomieszało
7
nik 2017-03-30 16:41
gdyby każdy lider przeszedł uczciwie ścieżkę od tzw. robola do lidera, nie byłoby tego tematu. zaznaczam:uczciwie, czyli szacunek dla pracy od najniższego szczebla wzwyż. tak się buduje organizację opartą na szacunku i zrozumieniu. nie wystarczy zadzierać nosa z tylko takiego powodu, że wykonuje się zajęcie zwykłego brygadzisty, zwanego hucznie liderem. lider to człowiek, za którym się chce podążać, jakiś autorytet, ktoś do naśladowania. a wszyscy wiemy jak to z tym jest w tej śmiesznej firemce z obcym kapitałem.
4
Magda 2017-04-02 22:20
Jestem już byłym, od niedawna, pracownikiem serwisu.

Do wątku Teleplanu na tym forum zajrzałam pierwszy raz dopiero teraz, i to, co się tu dzieje, po prostu zniesmacza. O ile przyzwyczaiłam się, że w takich wątkach więcej jest plotek o ludziach niż informacji o pracy, to tutaj zrobiliście rynsztok niespotykany gdzie indziej. Tak, że trochę mniej mnie już dziwi takie traktowanie pracowników, jakie czasami ma miejsce... To, co się najbardziej rzuca w oczy i jest najgłośniejsze, jest traktowane jako typowe i rzutowane też na te osoby, których nie dotyczy.
Trudno wybielać ludzi źle traktujących podwładnych, ale też zachowanie ogółu pracowników ma na to jakiś wpływ.

Do rozważających pracę w Teleplanie.
Jeśli chcecie wyrobić sobie jakąś realistyczną opinię o firmie, to tutaj wam się to nie uda. Możecie tylko spróbować i sprawdzić sami. Dla jednych Teleplan będzie całkiem dobrą opcją (znałam osoby, które pracowały kilka lat i były zadowolone), inni się tam w ogóle nie odnajdą. To duża firma i wiele zależy od tego, "jak się trafi" (dział, lider, kierownik, koledzy na zmianie), a to z kolei w znacznej mierze od szczęścia. Bardzo rozbieżne oceny mogą być prawdziwe.
Zarobki niskie, ale takie wynagrodzenia to w naszych realiach nic wyjątkowego, a praca nie wymaga wielkich umiejętności, nie jest wyczerpująca, jednak istnieje presja na wyniki i źle jest nie wyrabiać normy, na "pracę w swoim tempie" nie ma co liczyć.
2
Mati 2017-04-04 20:18
Generalnie praca jak wszedzie, nie polecam. Małe zarobki a wodę można pić ale tylko z jakiejś maszynki co pije sie z niej jak z kociej kuwety. Wszystko zakazane, nie odpowiadaja ci co powinni tylko pracownicy a taki technolog i kierownik ma wszystko gdzies.. Byle jaki zaklad z którego w miesiacu odchodzi i przychodzi średnio 100 osob na miesiac...
2
ojoj 2017-04-05 20:37
jestes jeszcz wieksza gamonica niz ktokolwiek ......................
JolkaSzukaRozporka 2017-04-05 22:26
Jest taki jeden pseudo lider na pace z grubym brzuchem, podobno wiecznie kebaby zazera i strasznie donosi gamon. Mowia, ze wiecej obserwuje inne linie niz wlasna no, bo poco pracowac jak mozna podpierdalac. Uwazajcie, bo jeszcze kebaba wam zapierdzieli podobno takie ma ssanie. Aktor niesamowity..
3
Sebuś 2017-04-07 06:11
A kebaba tylko z cebulka :) taki poje bany. " uwazaj zeby Cie Pier nie przyczail "
zanoiepokojona 2017-04-14 07:36
najbardziej mnie wkurwia tych kilku typów na WD co ciągle chodzą na wode i nic nie robią, ten z brodom sie śmieje i nic nie robi, lider gupi...żal pl...i tych wysokich czech co też nie robiom nic tylko gadajom i sie śmiejom. Się nie dziwie że WD upada i nie robiom norm

a te liderki to tesz nie lepsze, tylko fajeczki i telefony
Napalona :D 2017-04-14 11:24
Mi sie podobają technicy z WD szczególnie jeden :D ten przypakowany Hmmmm schrupała bym go. Lider z broda o którym mowa też niczego sobie wygląda nie obliczalnego Wikinga :*
Yyyy 2017-04-14 12:36
Który niby z tych techników taki napakowany ? Kości tylko z naciągnięta skórą ..
A lider z brodą czasami zachowuję się jak krasnal na mefedronie ..
Lepiej idź na magazyn tam są lepsze typy
zniesmaczony 2017-04-14 12:42
podobno ten ,,napakowany'' woli chłopcow.... jego boy tez pracuje na WD, razem do TWENTY chodza.
Aset team 2017-04-14 16:55
Ja bym zamknęła cały ten dział. Najbardziej denerwujące jest to wpychanie się w kolejkę przez bande z WD i ciągłe wychodzenie na fajeczkę. Od tego jest przerwa ludzie! inni pracują a na WD [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każdy łazi jak chce i gdzie chce. Liderki to są znane z tego że cały dzień stoją i debatują. Ciekawe tylko nad czym...
innydział! 2017-04-14 17:58
Da się po prosić o przeniesienie na inny dział , czy nie da rady? Nie odpowiada mi coś na jednym z działów i nie bardzo bym chciał tam pracować.
WD Team 2017-04-14 18:20
Jak przepracujesz tyle co my i wlozysz tyle pracy w swoją linię ile my wlozylisny w WD to też będziesz mogła się szwendac. Na to trzeba sobie zapracować. Nie znasz nie oceniaj prostą sprawaa lepiej będzie jak zajmiesz się porzadkami na swojej lini bo tam to smród brud i ubustwo. Patologia level hard
1
WD Team 2017-04-14 18:24
I przestańcie wkoncu kraść krzesła :D
kingkong 2017-04-14 19:15
ubustwo piszę się przez drugie u z kreską patolu i gamoniu z WD:)
pozdrawiam wszystkich pracujących w tej pseudo firmie.
WD Team 2017-04-14 19:20
Pozdrawiamy Ciebie również przez z z kropką ;)
obserwator 2017-04-14 22:30
Tak czytam i zastanawiam się o co chodzi?
Zazdrość...Nuda....
Niech każdy patrzy na siebie.
A co do WD robią tam kawał dobrej roboty,można podkreślam można liczyć tam na każdego od operatora,lidera,po kierownika.
Wyniki baaaa wyniki mają na zielono.
Jest tylko hasło akcja specjalną a ludzie z zapałem dają z siebie wszystko.
Każdego dnia ciężko na to pracują.
Współpraca wszystkich jest tak ogromna że widocznie kogoś to boli.
Najbardziej zgrany zespół!!!
A ten kto wypisuje takie głupoty nie zna ich, zwykła ludzka nienawiść.
Chyba nie o to chodzi.
Już było wiele razy napisane masz problem to podejdź,powiedz....
Tak to jest zwykle tchórzostwo nic innego.
Obrażanie siebie na forum jest płytkie.
WD upada hasła WD rusza do przodu z kolejnym projektem i da radę hmm jak zawsze.
2
Luk 2017-04-15 08:35
No i czym tu sie chwalic, ze ludzie daja z siebie wszystko. To sa chyba jakies debile ze za 1600 daja z siebie wszystko, ludzie ogarnijcie sie, wy zapie rdalacie a te gnoje z gory licza pieniądze. Wypier dolone miejcie na ta robote za takie grosze niech sobie sami zapier dalaja
1
Niebieski 2017-04-15 08:50
Ja tez nie moge tego zrozumiec ze ludzie za 1600 z zapalem pracuja, ale moze oni sa jedynie po podstawówce i taka praca to dla nich marzenie cos jest z nimi nie tak, to chyba brak inteligencji
3
Niebieski 2017-04-15 08:51
Ja tez nie moge tego zrozumiec ze ludzie za 1600 z zapalem pracuja, ale moze oni sa jedynie po podstawówce i taka praca to dla nich marzenie cos jest z nimi nie tak, to chyba brak inteligencji
Aset team 2017-04-15 12:48
Hmmm ciekawy tok myślenia w stylu: ustawiłam sobie linie pod siebie i teraz mogę cały dzień siedzieć na telefonie i plotkować do woli na temat innych linii bo jestem tak dobra że nie muszę pracować!. a czemu? bo robią to inni za 1600 zł! Szczyt bezczelności!
WD Team 2017-04-15 13:29
Kto ma 1600 ten ma :D jeżeli chodzi o konwersacje na temat ludzi z WD to luźna guma ;) niektórzy na WD maja dziwne poczucie humoru;) jezeli cjodzi o komentarz wyżej to właśnie tak jest jak mówisz! Ustawilismy sobie linię pod siebie dlatego mamy tak zaje biscie. I mamy gdzieś co sie dzieje na innych liniach widać to Ty nie masz co robic i obserwujesz innych. Uwierz mi, ze zapracowalismy sobie na to co teraz mamy. Ty też możesz tak mieć wystarczy chcieć i wiedzieć po co się przychodzi do pracy. Daj najierw cos z siebie to może nie będziesz płakać ze zapierniczasz za 1600 a za 2000
1
WD Team 2017-04-15 13:33
Jaka praca taka płaca. Widocznie zaslugujesz na te 1600
Sympatycznie 2017-04-15 16:26
Zywa dyskusja na tym forum, to dobrze trzeba rozmawiac moim zdaniem. Proszę państwa TELEPLAN?? Ja już na szczęście tutaj nie pracuję, pracowałem pare lat i wiem co to jest teleplan, ogólnie odradzam tam pracę dosłownie wszystkim. Teraz pracuję w innej firmie i nie jest to korporacja i szczerze, w teleplanie zapomniłem jaki jestem dobry, zapamniałem ze jestem dobrze zorganizowany, inteligetny i pełen dobrych pomysłów. Teleplan to wszystko odbiera, człowiek zapomina jaki jest dobry pracujac w tej korporacji. Naszczęście rynek pracy się zmienia, mozna bez problemu znalesc prace lepszą niz w teleplanie i każdemu z was proponuje nie zmuszam uciekajcie z tej firmy jak najszybciej bo w niej człowiek cofa sie w rozwoju totalnie. Odnosnie korporacji proszę obejrzyjcie ciekawe filmiki i zastanówcie się czy chcecie pracowac w TELEPLANIE.
https://www" rel="nofollow" target="_blank">https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=z0NoSwyeios
https://www" rel="nofollow" target="_blank">https://www [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] com/watch?v=0ru7EQ7I83M
4
Euforycznie 2017-04-15 18:58
Jestem w identycznej sytuacji jak "Sympatycznie", też pracowałem ładnych parę lat w Teleplanie.
Pod koniec pracy w tej firmie czułem się zupełnie wypalony, atmosferą, sposobem zarządzania, oczekiwaniami. U obecnego pracodawcy mam jasno wytyczoną ścieżkę kariery, wiem co mam zrobić, aby awansować. Moja praca jest szanowana i ja jestem szanowany jako pracownik. Poprzez pryzmat tych kilku lat pracy w Teleplanie widzę ile czasu zmarnowałem i jak bardzo rynek mi uciekł. Teleplan nie dał mi szansy, aby podążać za realiami rynkowymi. To wszystko trzeba nadrobić. Kiedyś bałem się, że zostanę z Teleplanu zwolniony, teraz widzę, że to byłoby najlepsze co mogłoby mnie spotkać, nie trwałbym tam nie wiem po co. Szanuję wielu ludzi którzy tam pracują, i mam wiele fajny wspomnień związanych z ludźmi z Teleplanu ale sposób w jaki jest on zarządzany, (albo w zasadznie nie jest) jest beznadziejny. W/g mnie praca w Teleplanie to strata czasu.
1
NowyWD 2017-04-15 19:28
Witam . Ja Pracuje w Teleplanie od niedawna i jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Moja zmiana na WD jest spoko . Atmosfera [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci którzy nazekaja na Teleplan to chyba tylko by chcieli siedzieć na krześle i nic nie robić , a dostać ponad 2tyś na konto ! Pozdroo dla WD
2
NowyWD 2017-04-15 19:39
Witam . Fajnie że znalazłeś lepszą pracę ( Gratuluję ) ale Teleplan nie jest taki zły . Idź i popracuj w handlu . Będziesz nawalal tony towaru i ( usunięte przez administratora ) weekendy i święta . Za podobne pieniądze . Jak komuś nie odpowiada Telepan to proponuje składać CV do Ząbki! Tam to będziecie mieli " radoche z pracy " Pozdrawiam
1
M.K 2017-04-15 19:52
Większość ludzi tu pracujących nie nadają się nawet do sprzątania więc o jakiś awansach Ty mówisz i jakiej lepszej pracy? To ludzi bez ambicji, leniwi którzy oczekują placu 2500 za skracanie dekodera. Ludzie którym się mózgu nie chce używać a Ty im radzisz żeby znaleźli lepszą pracę????
WD tester 2017-04-15 21:37
Tak z innej beczki wesołych swiąt dla wszystkich
4
hdhdhdhdh 2017-04-19 22:46
Jak wyglada praca Rejestratorki wysyłek w Teleplanie?
Na czym polega praca? jaka płaca?
Conor McGregor 2017-04-20 15:23
Rejestrator paczek to chyba na wysyłce WD, anie na rejestracji.
ELEKTRONIK 2017-04-21 13:03
hahahhahahaiii ale JAJA !!! NAPISAŁEM KILKA DNI TEMU CO MYŚLE NA TEMAT TEGO POWIEDZMY PRZEDSIĘBIORSTWA i juz nic nie ma !!!!!! po prostu ktoś zauważył że była to prawda i mogło by zaszkodzić Pozdrawiam załoge GOWORK.PL
Pracownik 2017-04-23 08:07
Najlepsza była ostatnio akcja alkomat podobno za pare dni ma być pies tropiący na narkotyki
Bez jaj 2017-04-23 11:20
Gdyby każdy poważnie podchodził do pracy i obowiązków to żadnej akcji by nie było.
Butla po piwie w szatni...
Naprawdę żaden problem..?
No zastanówcie się..
3
Johnny pif paf 2017-04-23 11:32
Witam,
Jestem już byłym pracownikiem teleplanu, a dokładniej magazynu. O pracy w tej firmie mogę napisać, że jest dobra tylko na chwilę, jak ktoś chce zakotwiczyć tu na dłużej to nie polecam. Zarobki rzędu 1700zł netto, brak premi, podwyżek, zero socjalu i możliwości rozwoju. Teraz kilka słów o magazynie. Syf niesamowity, zarobki pomimo różnego typu uprawnień takie same dla każdego pracownika, rotacja pracowników jest strasznie duża, brak miejsca na cokolwiek ( mimo posiadania 2 magazynów), kierownik zamiast zająć się pracą to co pół godziny wychodzi jarać gdzieś pod rampe razem ze swoim kumplem, nadgodziny w weekend, które są dosyć często na magazynie są praktycznie zawsze obstawiane przez te same osoby ( jak ktoś nie włazi w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to nie ma możliwości sobie dorobić), praca przez cały czas taka sama (8h pracy ze skanerem albo paleciakiem) i tak jak napisałem wyżej to zero możliwości rozwoju lub awansu. Reasumując, pracy w teleplanie nie polecam, będzie to tylko zmarnowany czas.
6
Zostaw swoją opinię o Teleplan Polska - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleplan Polska