brak logo

Teleplan Polska

Bydgoszcz

Opinie o Teleplan Polska

znudzony 2017-06-07 08:33
Firma teraz szuka ludzi do pracy, więc nie może sobie pozwolić żeby ktoś tu wszedł i przeczytał prawdę o tej firmie, dlatego pewnie komentarze są usuwane.
4
zaraz były pracownik 2017-06-08 11:00
Firma to dno. Zarobki na poziomie 1700-1800 zł, zero socjalu, o podwyżkach czy premiach to już nie wspomnę. Od tego roku nawet na święta nie można liczyć na bony, a jak wiadomo wydaki na święta są wieksze, ale co to obchodzi tych pożal się boże kierowników, najważniejsze, że oni hajs przytulą. Na niektórych działach raz na kwartał zebranie jacy to my nie jesteśmy wspaniali bo wyrobiliśmy target, ale na tym koniec. Oczywiście premię dla kierowników za to są. Po zakończeniu pierwszej umowy z teleplanem dostałem kolejną na 4 lata i UWAGA!!!!! 150 zł brutto więcej czyli jakieś 70 zł na rękę po 3 latach pracy w tej pseudo firmie. Omijać szerokim łukiem tą firmę. Nie polecam.

P.S PEWNIE ZARAZ MÓJ KOMENTARZ ZOSTANIE USUNIĘTY.
4
Obserwator 2017-06-08 22:15
życzę ci wszystkiego dobrego w nowej firmie i zazdroszczę odwagi ze miałeś odwagę odejść nie czekając na zwolnienie. szykuj dla nas miejsca jeśli takowe będą w nowej firmie. TA FIRMA NIGDY NIE DOCENIAŁA PRACOWNIKÓW I NIGDY NIE BĘDZIE!!!! PAMIĘTAM JAK NA PALARNI JEDEN Z KIEROWNIKÓW MÓWIŁ W STYCZNIU ŻE NIE MAMY SIĘ MARTWIĆ TALONAMI NA ŚWIĘTA BO TERAZ BĘDĄ PREMIE A TU CZERWIEC I ZAJEB...... CISZA JAK W KOŚCIELE! ONI CIĄGLE ŻYJĄ W PRZEKONANIU ŻE PŁACA 1700 ZŁOTY TO SZCZYT MARZEŃ POLAKA. NIE CHCE SIĘ JUŻ NAWET PISAĆ BO SZKODA NASZEGO CZASU. RAZ JESZCZE ŻYCZĘ POWODZENIA!!!!
7
:p 2017-06-09 18:52
Socjal i premia brak takich słów w w teleplanowym słowniku
3
sad 2017-06-10 20:03
widać nie jedna pamięciówka poszła....
2
Pracownik 2017-06-14 21:04
Dla pracownikow Aseta od lipca zmiany beda pomieszane wszystkie trzy zmiany szkok panM.dal za swoje
Dj tesco 2017-06-15 09:55
Dla mnie to ten śmieszny projekt nie ma prawa bytu w firmie. 500 palet czeka na wysyłkę, zajmuję miejsce na magazynie i nie wiadomo kiedy i czy w ogóle to wyjedzie z teleplanu. Asset to jedno wielkie nieporozumienie.
4
pracownik 2017-06-15 15:25
Gdyby ten Asset nie istniał to wszyscy by byli na toruńsiej albo w swoim urzędzie pracy ogarnij temat Dj tesco może w tesco jest praca dla ciebie na szmacie
4
Aloha ;) 2017-06-20 14:22
A ja sie cieszę ze jednego dnia potrafiłem Pierdzielnąć to wszystko i wyjsć w ciagu pracy . Ile mozna wysłuchiwać od lidera zrob to zrob tamto albo mino zrobionego godzinnego targetu jeszcze wiecej bo lider młody ambitny i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzi kierownikom . Uciekajcie jak możecie !!! Nie polecam teleplanu
3
Taka jedna 2017-06-20 15:06
Abstrahując od tego gdzie jak jest, nie życzę Ci żebyś kiedyś trafił na sfrustrowanego ratownika medycznego, który po wszystkim napisze dokladnie to co Ty. Ogromne poczucie odpowiedzialności przejawiasz ciesząc się, że wyszedłeś w trakcie pracy i zostawiłeś cokolwiek do zrobienia miałeś. I już uprzedzam burzę w temacie, że ratownicy mają kupe siana i taka sytuacja się nie wydarzy. Otóż nie. Mam takiego w rodzinie i w podstawie nie ma wiele wiecej od nas.
1
AHA 2017-06-20 19:10
porównanie na poziomie....
Do bycia ratownikiem trzeba mieć tzw. powołanie a do teleplanu raczej nie, a i na pewno w ratownictwie nie ma takiego traktowania ludzi i formy obozu pracy jak w teleplanie.

Pozdrawiam
3
Ciekawy eX 2017-06-21 21:03
Jak jest teraz?
Dział dekoderów, modemów?

Zastanawiam czy złożyć CV do agencji chociaż wiem że jak sam nie zobaczę to się nie przekonam.

Tylko szczere opinie.
Zapraszamy Serdecznie 2017-06-22 19:11
Miła, przyjacielska atmosfera w dużej, międzynarodowej korporacji. Na początku pracy pełen pakiet szkoleń, dofinansowanie do obiadów w firmowej restauracji. Możliwość wykazania się i awansu zawodowego połączonego z podwyżką. Nie czekaj, złóż podanie już dziś!

PS. Jak masz wybór, to zatrudnij się w innej firmie. Ta jest dla desperatów.
3
makaroniarz 2017-06-23 12:29
Witam czy jeszcze ktos oprocz mnie zatrul sie niesamowicie srodowym zapiekanym makaronem na naszej stolowce? Z tego co wiem kilka osob ktore go jadlo nie bylo w stanie przyjsc nastepnego dnia do pracy...myslalem ze mi flaki wypruje jesli jest nas wiecej moze warto to zglosic dyrekcji?
9
Kierowca Bombowca 2017-06-23 15:47
Witaj mnie też rozłożyło, jeśli jest nas więcej to pora to zglosic. Nie jest to pierwszy przypadek strucia firmowym jedzeniem
2
żarcie 2017-06-24 07:48
Takich rzeczy jak zapiekane makarony, leczo. bigosy itp. się nie jada w teleplanowej "restauracji", każdy to wie że to jest zrobione z resztek z poprzednich dni, została kiełbasa to cyk pokrojona do bigosu :D lepiej wziąć kanapki aczkolwiek z nimi też czasami kiepsko i nie starcza dla wszystkich chętnych :P do tego brudne tacki, stoły, sanepid miałby co robić :D
3
Coś 2017-06-24 07:51
Jakiej dyrekcji, do nich nie ma sensu tego zglaszac, oni maja to w du pie. Odrazu do sanepidu uderzac i najlepiej do telewizji zeby ludzie dowiedzieli sie ze w teleplanie mozna sie zatruc jedzeniem w firmowej stolowce, ktora sie tak chwalą w ogloszeniach o prace. Mila atmosfera 5 zlotych na obiadki jaka żenada i 1600 do reki z umowa smieciowa. Mila atmosfera jak nie masz kija od miotly w du pie i nie stoisz na bacznosc to jest zle. Mozliwosc rozwoju, to jest dobre, tylko pytanie jakiego rozwoju? Z robola w lidera za te same pieniadze no moze za 100 maks 200 zl BRUTTO wiecej i to jest ten rozwój, zalosne to jest, ten caly teleplan to jest jeden wielki żart.
7
odp 2017-06-24 13:28
Ja tez sie zatrulam po tym makaronie myslalam ze to zwykly wirus gdzies w powietrzu ale nastepnwgo dnia sie okazalo ze osoby ktore go jadly rowniez bolal brzuch wiec jedno jest pewne od tego incydentu tylko swoje jedzenie ! Juz niczego tam nie tkne!
5
żarcie 2017-06-24 15:43
może jak przestaniemy brać jedzenie z "restauracji" i przestaną zarabiać 5zł za każdego odbitego "badża" to się w końcu przyłożą do gotowania i przestana nas truć :) myślą że przez dodawane tony ostrych przypraw do bigosu/leczo/zapiekanek nie da się wyczuć że jedzenie jest stare/odgrzewane z poprzednich dni? :D
4
zayebisty pomysł 2017-06-24 17:18
A w przeddzień powinniśmy wszyscy po raz ostatni wziąć na badża "obiad" (bigos, leczo, co kto chce) i wyp.erdolić to włącznie z talerzami na podłogę. Właściciel tej żenującej garkuchni niech przyjedzie sobie sprząta te frykasy z podłogi.
4
Ciekawski 2017-06-25 15:13
Mam pytanie czy wiecie może ile w firmie dostaje trener ? Chciałem złożyć papiery na trenera mobiles ale nie wiem czy warto.
zorientowant 2017-06-25 15:45
jakieś 7k brutto możesz wołać
agnessss 2017-06-26 11:05
przyszlym pracownikom nie zycze trafic na zmiane agaty z dzialu asset,na bardziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a liderke/lidera nie da sie trafic. biala koszulka i przekreca sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie. dobrze ze odeszlam juz stamtad bo niedalo sie z nia wytrzymac, nie pozdrawiam
5
Ona 2017-06-26 12:22
W 100% sie z toba zgadzam młoda gowniara w białej koszulce myśli ze jest kims ... a do ludzi trzeba miec szacunek
8
Nowy 2017-06-26 21:34
O co kierownik działu nic nie mówi?
Ona 2017-06-27 10:17
Jak sie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] modestasiwi wchodzi to co ma mowić ... niech zapieprzaja Murzyni a Agatka ciśnie to modestas zadowolony ... a jeszcze tak niedawno była na modelowej lini... moze czas pomysleć o mobingu
3
Miś Koala 2017-06-27 17:31
Ona mu nie wchodzi w du#$pe, ona ewidentnie ja wypina przy biurku. A Modestas no cóż.....z niego taki kierownik jak z koziej du..py trąbka. Pajacowal jako lider na WD podobno sobie nie poradzil wiec mu podziekowali.Nie mieli co z nim zrobic wiec ,, fioletowy" wymyslil sobie awans dla niego, wiadomo paluszek a nawet cala reka byla fioletowemu caly czas trzymana. Prawda jest taka ze takiemu Marcinowi Z do pięt nie dorasta nie tylko intelektualnie ale takze prezencja. I już uprzedzam komentarze...Nie nie zazdrosze mu, mam to gdzieś, dla mnie to on i Agatka mogą nawet 2 i 3 Pierem zostać. Wali mnie to. Wyrażam tylko swoją opinię oparta na faktach i własnych spostrzezeniach.
6
młody 2017-06-27 17:41
Praca dla desperatów, warunki zaczynające przypominać obóz.Socjal ,podwyżki,premie - nie istnieją.Nawet wodę trzeba jak w stodole pić ,bo komuś przeszkadzało że ludzie przystaną i zamienią ze sobą dwa zdania.
Byłem pracownikiem przez kilka lat i miałem okazję podziwiać jak firma schodzi na psy.Nie polecam serwisować sprzętu w tej firmie, czajnika bym im nie oddał :)
Teraz jestem zadowolony i po 3 miesiącach próby zarabiam więcej niż przez kilka lat pracy w TP a pracodawca ma do mnie szacunek i się ze mną liczy...
3
Greg 2017-06-27 18:37
Taka prawda teleplan to dno tujuz nic nie ma. Zeby premi, pozwyzek czy jakiego kolwiek socialu nie bylo to jest zalosne. Zeby pracownik z wieloletnim stazem zarabial ryle samo co pracownik z krotkim stazem to jest niebywale. A Pier to scie rwo ma to w du pie tak samo jak ci zalosni kierownicy przystaja na wszystko co ten lysy cw el powie, wypier dalaj z tego kraju gn oju bo tutaj nikt cie nie chce.
3
zażenowany. 2017-06-27 19:04
Dokładnie tak jak piszesz. To jest śmiech na sali żeby ktoś kto pracuje kilka lat w firmie zarabiał takie same pieniądze jak świeżak z pierwszej lepszej łapanki.
3
Jaca 2017-06-27 22:30
A co ma Pierr do gadania?? To zwykły pionek zadnych udziałów w firmie pewnie nie ma. Pracujecie w korporacji czyli dla tych co teraz pewnie smaza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na dzikiej plaży wśród palemek.
1
lalaland 2017-06-27 23:20
a w czym masz długoletni staż? w skręcaniu śrubek? Ludzie nie ogarnijcie się... Ile byście chcieli zarabiać za śrubki, pucowanie dekoderów czy testowanie?
Jeszcze są zakłady, które za taką pracę płacą minimalną krajową...
6
agnes 2017-06-27 23:32
haha dobrze gada :)
Za taką pracę połowa innych pracodawców jak nie lepiej wyśmiała by, że za takie coś zarabiacie po 1800....
i nie trzeba być wybitnie zdolnym żeby to robić, każdy ulung co ma sprawne rączki da radę
Pozdro
5
młody 2017-06-28 19:36
Najniższą chyba u Ciebie w wiosce :) Gdyby było tam tak fajnie, ludzie by nie uciekali.Teraz Pani na kasie w biedronce dostaje kilkaset złotych więcej niż pseudo serwisanci i do tego ma jakiś socjal.Tak jak już pisałem ,to praca na chwilę ,bez perspektywy.
3
lalaland 2017-06-28 22:58
Tylko że pani z biedronki 2\3 razy bardziej naje...bie się fizycznie jak wy na serwisie :) do tego sami sklep po godzinach muszą sprzątać, a jeszcze rok temu takich pieniędzy nie mieli.
5
123 2017-06-29 05:14
A kim ty jestes co robisz i ile zarabiasz ze piszesz zarabiecie, naj ebiecie sie, rozumiem ze szeregowym pracownikiem nie jestes? Mysle ze powinienies czy powinnas zamilknac
lalaland 2017-06-29 15:39
po pierwsze naje.bie się pani z biedronki a nie wy, ktoś chyba ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem...
Byłam\em długo w tej firmie więc według mnie mogę się wypowiadać.
a co teraz aktualnie robię kim jestem ile zarabiam to chyba nie powinno Cię interesować...
3
młody 2017-06-29 15:45
Z takim myśleniem to zaraz wszyscy jak ty do TP się zatrudnią, będą dziękować że 1650 zł za darmo dostają,bo tam nic nie trzeba robić.Wystarczy im na jedzenie i opłacenie rachunków do 10-tego,a po godzinach będą dziękować Bogu że ta firma istnieje ;p
P.S.
Po dwóch zdaniach widać że prawdopodobnie jesteś pracownikiem wyższego szczebla który nieudolnie próbuje podreperować nędzny wizerunek firmy na forum :)
3
była 2017-06-29 15:59
nie polecam!nędza i wyzysk ludzi!
1
pikachu 2017-06-30 21:20
Co sądzicie o liderkach na WD ?
TLP 2017-06-30 22:38
Rozwijająca firma... wystarczy chcieć !
1
mis panda 2017-07-02 15:49
A przeciez fioletowy zle sie o nim wypowiadal za jego plecami., to.jest ciekawe. Taka szuja z tego fioletowego, rabie du... kazdemu, a zgrywa przyjemniaczka
1
pomyśl 2017-07-11 11:21
Zgodnie z przepisami prawa karnego, wpis w Internecie może naruszyć dobro osobiste pokrzywdzonego w dwojaki sposób. Osoba korzystająca z forum może zniesławić pokrzywdzonego (art. 212 § 2 k.k.), to znaczy podać nieprawdziwą informację narażającą na poniżenie w opinii publicznej bądź narazić na utratę zaufania potrzebnego do obejmowania danego stanowiska lub wykonywania zawodu. Ten typ twierdzenia może być oceniany jako prawda albo fałsz, czyli pokrzywdzony może stwierdzić, iż zdanie zamieszczone na forum nie jest prawdziwe. Należy zauważyć, że jest to przestępstwo bezskutkowe, tzn. zaistnienie skutku – np. w postaci utraty zaufania wobec pokrzywdzonego – nie jest potrzebne. Wystarczy, że istnieje tylko możliwość utraty dobrego imienia lub zaufania.

Drugim rodzajem przestępstwa, często występującego w omawianym kontekście, jest znieważenie, czyli zamieszczenie wypowiedzi obraźliwej, ale nie dającej się zweryfikować. Jest to przestępstwo określone w art. 216 § 2 kodeksu karnego.
4
QA 2017-07-11 12:01
To nie takie proste. Najpierw trzeba miec IP kompa. Zeby je miec trzeba miec nakaz z prokuratury. Nie zdziwie sie jak ludzie pisza z firmy wtedy to juz wogole nic nie da sie zrobic, wiec sorry....
4
QA 2017-07-11 12:03
zreszta ja tu nie widze zeby ktos kogo wymienial z imienia i nazwiska :D
5
Technik 2017-07-12 06:08
Dzien dobry. Jak mozna dostac sie na telefony jako technik, jakie sa zarobki i czy dlugo trzeba czekac na umowe firmowa? Z gory dziekuje za odpowiedzi
Pozdrawiam
technik 2 2017-07-12 06:17
Dzien dobry. Najlepiej podejsc do kadr, zostawic cv i powiedziec , ze chcesz podjac prace jako technic na telefonach.Jak bedzie taka potrzeba to podsylaja CV do agencji i zapraszaja na rozmowe. Z umowa roznie, jedni dostaja po 3 miesiacach , drudzy po roku a trzeci po 2 latach. Na telefonach aktualnie dostaja najszybciej. Jezeli chodzi o zarobki to sprawa indywidualna. Ale jak jestes dobry to szybko to zauwaza i mozesz negocjowac. Pozdrawiam
2
jajo 2017-07-14 17:40
dajcie foto jajecznicy zostawionej na patelni za oknem naszej "restauracji", ciekawe czy jak już muchy ją wystarczająco obsrały (patelnia stała na beczce koło śmietników) to potem ją dali do żarcia :D
3
Przyszlytechnik 2017-07-14 19:01
Jak z atmosferą pracy na telefonach? Ktoś się daje we znaki? Tez myslalem o stanowisku technika ale słyszałem ze nie jest kolorowo...
Przyszlytechnik2 2017-07-18 13:42
Informacje odnośnie pracy technika masz kilka komentarzy wyżej. Lekko nie jest, trzeba znać kilka modeli żeby mieć lepszą pozycję. Mają szukać techników w sierpniu na nowe projekty. Zrobki wyższe pokonując do techników z innych działów, ale też poziom wiedzy musi być wyższy.
2
Zostaw swoją opinię o Teleplan Polska - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Teleplan Polska