brak logo

Fundacja Hobbit

Wrocław

Opinie o Fundacja Hobbit

mama 2012-07-04 19:07:11
Obozy i kolonie źle zorganizowane, brudne osrodki karaluchy, dzieciom powiedziano, że muszą oszczedzac wodę ponieważ nie starczy do końca obozu, nastepnie dzieci nie miały napojów ponieważ nie codziennie były wycieczki do wsi obok a w pensjonacie były niebotyczne ceny. Dziecko moje zachorowało i nikt z kadry się nie przejął. Kiedy innemu dziecku przez otwarte okno napadało na pościel, kadra poradziła 10-latce, że ma sobie wysuszyć bo drugiej nie dostanie. Okno zostawiła otwarte, osoba dorosła. Obozy typowe dla chłopaków, typu karnego za złe zachowanie. Nie polecam dzieciom 10-11 latków.
Oprócz tego rower dziecka w czasie transportu został uszkodzony i także nikt nikogo nie uprzedził.
Krzysior7 2012-08-04 14:48:10
Dzieci na kolonii - niestety, brudno, drugi dzień starszego syna boli noga, nie ma zainteresowania kadry, jedzenie smaczne ale niezbyt czysto. Dzieci chcą wracać mimo, że nie minęła jeszcze połowa kolonii.
W przyszłym roku na pewno tam nie pojadą.
Codziennie się żalą, to chyba nie tak miało być za ciężkie pieniądze?
2
Odpowiedzialna007 2014-04-10 17:36:57
Zupełnie się nie zgadzam z powyższymi opiniami!!! Gdyby rodzice czytali uważnie informacje na temat wycieczki, to dowiedzieliby się, że są to SCHRONISKA TURYSTYCZNE, a nie 5 gwiazdkowe hotele!!! Uważam, że warunki są przyzwoite, nie ma żadnych karaluchów, ani niczego takiego (!), jest czysto i schludnie, jedzenie bardzo dobre. Jeżeli czyjeś dzieci potrzebują podstawiania wszystkiego pod nos i najlepiej jakby wszyscy wszystko za nie robili to lepiej niech tam nie jadą. Dla normalnych dzieci te kolonie są bardzo fajne. Oczywiście panują jakieś zasady i obowiązki, ale nie jest to przecież nic dziwnego na wycieczkach, które mają czegoś uczyc i wspierac dobre wychowanie dzieci i młodzieży! A jeżeli dziecko jest tak skąpe, że nie chce zapłacic 2 zł za wodę to niech nie marudzi, że nie ma co pic, a poza tym w pensjonacie zawsze jest dostępny kompocik czy inne picie, wystarczy o nie poprosic. Ja jestem bardzo zadowolona z organizacji i pracy kadry. Zasady i warunki wysyłania dzieci na kolonie są proste i jasne. Na pewno kiedyś jeszcze skorzystam z ofert fundacji Hobbit.
1
jolkag1 2014-08-21 22:22:37
Moje dziecko było na koloniach - miejsce owszem ładnie położone, ale absolutnie nieprofesjonalna kadra. Kolonie nie są tanie, ponieważ kosztują 1390 zł. Za taką cenę rodzice mają prawo oczekiwać, że na koloniach dziećmi zajmować będą się profesjonaliści, a nie dzieci którym owszem można zapłacić mniej, ale nie mają pojęcia o wychowaniu młodzieży.W mojej ocenie totalna porażka.
1
Marek 2014-08-24 22:18:27
Absolutnie podzielam tą opinię.Dzieci musiały podpisywać umowy na początku - jak w wojsku - moje dzieci jeździły na różne kolonie - teraz była tylko córka -te kolonie nie należały do najtańszych - ale wychowawcy słabiutko to organizowali.Dzieci zawsze po powrocie z koloni wyrażały się z szacunkiem o wychowawcach - teraz moja 11 letnia córka podsumowała, ze wychowawcy zachowywali się tak samo jak dzieci.
Marek 2014-08-24 22:18:28
Absolutnie podzielam tą opinię.Dzieci musiały podpisywać umowy na początku - jak w wojsku - moje dzieci jeździły na różne kolonie - teraz była tylko córka -te kolonie nie należały do najtańszych - ale wychowawcy słabiutko to organizowali.Dzieci zawsze po powrocie z koloni wyrażały się z szacunkiem o wychowawcach - teraz moja 11 letnia córka podsumowała, ze wychowawcy zachowywali się tak samo jak dzieci.
Andrzej B. 2014-12-17 19:20:41
jestem rodzicem trójki dzieci i każde, kilka razy uczestniczyło w obozach organizowanych przez hobbit, dobrze pamiętam Pana Grzegorz Widanke z którym moje najstarsze dziecko pierwszy raz opuszczało dom bez rodziców i czytając opinie mam wrażenie, że w dzisiejszych czasach gdzie wszystko jest podane na tacy, każde dziecko ma nad sobą klosz, jak nie w dwa, brak jest wzorców, ogólnie rzecz ujmując dzieci są b. rozpieszczone, to właśnie na obozach hobbita świat jest bardziej normalny, rzeczywisty. Pozdrawiam
2
jek2287 2016-01-13 18:47:04
na obozie zeglarskim faktycznie oprucz doroslych jest mloda kadra. Ona jest jednak bardziej opiekuncza od starzej.A na rowerowym jest tylko starsza.
1
tobi 2016-05-21 08:38:37
dobrze, że młodzi ludzie też maja szansę popracować @jek2287
Zostaw swoją opinię o Fundacja Hobbit - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fundacja Hobbit