W.P.I.P. Sp. z o.o. Sp. K.

Jasin

Opinie o W.P.I.P. Sp. z o.o. Sp. K.

Podwykonawca nowy 2012-07-25 21:57
Czy to prawda ze wpip ma problemy i zostawili 20 procent działu projektowania, do tego ma za malo nowych kontraktów dla kierowników i ma problemy na jednej z inwestycji oraz nie płaci podwykonwcom?
10
tak 2012-09-22 23:14
tak
6
Hehe 2012-11-10 18:51
Warto podjąć prace we wpis?
1
powykon 2013-08-25 18:26
Nie płacą podwykonawcą. O dziwo kłopoty z płatnością pojawiają się zawsze przy ostatniej FV. kiedy podwykonawca nie jest już potrzebny.
4
ja 2014-03-13 12:58
O firmie świadczy juz ich strona na której pod zdjęciami widnieje podpis jednego z członków zarządu ,,dr inż. ......'' a osoba ta tytuł inżyniera i magistra uzyskała na uczelni technicznej a dr na ekonomicznej tak więc podpisy pod zdjęciami i na wizytówkach świadczą o czymś:)
5
Konkret 2014-09-22 09:38
Właśnie się zastanawiam nad złożeniem CV na stanowisko Kierownik Projektu w WPIP, ale postanowiłem, że najpierw przeczytam opinie na temat tej firmy na gowork... i tak czytam i czytam i nie rozumiem... to Wy, podwykonawcy nie czytacie umów przed ich podpisaniem? Do kogo macie pretensje? Wg mnie możecie mieć tylko do siebie. Mamy XXI wiek i skończyła się praca na czarno i ustalanie zasad współpracy na gębę... wszystko jest w umowie i należy ją bardzo rzetelnie przeczytać litera po literze przed podpisaniem - można przecież negocjować zapisy umowy, albo od niej odstąpić... a tak to "widziały gały co brały"... PRZESTRZEGAM! POWODZENIA!
3
bits 2015-01-25 03:01
Dużo bardziej wiarygodne byłoby to gdyby rekrutacje były najpierw prowadzone wewnątrz firmy, skoro tak dbają o podnoszenie kwalifikacji. Powiedzcie proszę jak to w rzeczywistości wygląda, bo chciałbym wystartować w firmie, która naprawdę jest w stanie zaoferować dobre warunki. Miał ktoś rozmowę rekrutacyjną u nich i jest w stanie powiedzieć jak to się prezentuje?
6
ja 2015-02-25 13:12
bits, ja miałem kilka miesięcy temu- standardowo: rozmowa telefoniczna, spotkanie z kimś niżej, spotkanie z kimś wyżej. O warunkach moge narazie powiedzieć, że atmosfera ok i wypłata w terminie;)
anonim 2015-03-30 07:59
firma dla ludzi samodzielnych- mało założeń i procedur, wszystko zalezy od tego, jak sam się w tym wszystkim odnajdziesz
Paweł 2015-06-29 22:53
Potwierdzam opinię. Niestety to co zapisane w umowie jest najważniejsze i należy ją dokładnie czytać bez względu jak próbują mamić pracownicy W.P.I.P. Firma tak działa, ale ma do tego prawo. Również słyszałem, że nie uwzględniają robót dodatkowych, wszystko należy przewidzieć wcześniej. Rozmowy należą zdecydowanie do trudnych i nieprzyjemnych.
Racja że ich Inżynierowie nie są najwyższych lotów. To również opinia jednego z aktualnych pracowników firmy W.P.I.P.. Zdolnych Inżynierów zachęcam do podjęcia pracy w firmie. Nie wiem jednak czy porozumieją się z resztą.
2
Zatrudniony 2015-07-04 08:29
Pracuje w w.p.i.p. od jakiegoś czasu i jestem zadowolony. To pierwsza firma w mojej karierze (kilka juz było), ktora dba o pracownika. Szkolenia, studia podyplomowe czy nauka języka to nie problem. Jest karta multi, dopłata do wakacji, premie. Oczywiście jest kilka rzeczy do poprawy bo nigdzie nie jest idealnie. Zespół zgranych ludzi. Wyjazdy integracyjne, na ktore z przyjemnością sie jezdzi-to tez dla mnie nowosc. Zdecydowanie to nie jest miejsce dla tych bez ambicji. Wiem, ze teraz sa zatrudnienia. Tu niewiele osob jest zwalnianych, muszą byc podstawy, solidne podstawy. Firma daje poczucie bezpieczenstwa. Na pewno wymaga sie wiele od pracownikow ale to dla mnie zaleta. Od kwietnia pracuje sie super (ci, którzy sa zatrudnieni wiedza co mam na myśli), atmosfera sie poprawiła, zmiana na lepsze, z czego jesteśmy zadowoleni. Naprawde cieszę sie, ze mnie wybrano, ze dostałem szanse i jestem częścią zespołu. Tu nawet jest osoba, ktora interesuje sie nami, tym, czy dobrze sie nam pracuje, zmienia co mozna, pomaga. Zdecydowanie polecam to miejsce.
6
podwykonawca 2015-08-05 23:38
słyszałem, że nie zapłacili podwykonawcy na inwestycji w luboniu, czy to prawda? podobno same nowe osoby i nie znają się na specyfice budowy hal i ciągle angażują projektantów na budowy bo sami nie potrafią rozliczyć podwykonawców, czy to prawda? chcę podjąć współpracę, ale obawiam się spychologii i niepłacenia...
2
maćko 2015-08-17 18:19
A jesteś zatrudniony jako kto?? Bo ja mam mieć rozmowę i nie wiem jak się nastawić??
2
Ja 2015-10-04 21:49
Szukają na kilka stanowisk. Na goworku sa oferty, na praca.pl tez. Od kierowników do architekta (stażysty), jest inz.budowy i projektu. Często sprawdzam ogłoszenia i chyba jest duże zapotrzebowanie. Będę składał Cv i dam znać jak poszło. Dzwoniłem z pytaniami i już wiem, ze firma sie rozwija. Pytałem tez o kobiety (dla mojej dziewczyny tez) i usłyszałem, ze jest duży procent zatrudnionych kobiet i super sobie radzą. Może uda sie razem.
3
W.P.I.P. 2015-10-14 11:07
Szanowni Państwo,


bardzo dziękujemy za zainteresowanie.
Obecnie poszukujemy kandydatów na następujące stanowiska:
POZNAŃ: Specjalista ds. Marketingu, Kierownik Projektu.
OKOLICE ZIELONEJ GÓRY: Kierownik Budowy, Inżynier Budowy, Administrator Kontraktu.
Aktualne oferty pracy znaleźć można na stronie www.pracuj.pl oraz www.gowork.pl.

Zachęcam Państwa do składania aplikacji.




Z wyrazami szacunku,

Wielkopolskie Przedsiębiorstwo Inżynierii Przemysłowej Sp. z o.o. Sp.k.
7
mat 2015-11-11 17:54
firma teczka, wszystko zleca na zewnątrz, nie ma jakości
3
Paweł 2015-12-28 16:51
Generalny wykonawca który swoją własną budowę źle zorganizował.
2
ER. 2016-02-13 13:06
Witam,bardzo polecam współprace z Kierownikiem Pawłem Z Gostynia.
Trochę maja fioła na punkcie BHP i ten jego rudy przesadza troche ale ogólnie spoko.

1
j_ 2016-09-02 17:40
szukali ostatnio inżyniera budowy ktos wie jakie zarobki u nch na start?
2qw3er 2016-09-02 23:16
po studiach to przecież można na staz sprobowac ..
1
zadowolony kontrahent 2016-11-10 16:06
Nie rozumiem tych waszych wpisów, mam przyjemność współpracować z WPiP od dwóch lat, życzyłabym sobie tylko takich partnerów, płacą wszystko jak w zegarku, NIGDY nie miałam problemów z kierownictwem na budowach. Czytając te bzdury mam wrażenie że piszecie o zupełnie innej firmie . Polecam wszystkim, rzetelna firma, z polskim kapitałem.
Zadowolony kontrahent
10
Aneta 2017-03-15 14:04
Śledzicie aktualne oferty pracy do firmy? Znajdziecie je na stronie internetowej firmy: http://www.wpip.pl/kariera/
Zamierzacie aplikować? Jakie macie pytania do osób już pracujących w W.P.I.P.?
Bufon 2017-03-15 16:28
szukają na stanowisko Prezesa. składać???
nofub 2017-04-18 12:15
Czytałeś dokładnie ogłoszenie? Szukają ale dla 'firmy córki'.
Aneta 2017-04-19 12:21
@nofub a Ty pracujesz w firmie? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twojej pracy.
2
Marcin 2017-07-30 13:24
Firma ma słabych specjalistów. Praktycznie na niczym się nie znają.
3
Aneta 2017-08-08 07:23
Czy firma zapewnia swoim pracownikom jakieś dodakowe, pozapłacowe benefity? To obecnie duży trend na polskim rynku pracy. Dodatkowe pakiety sportowe, bilety do kina... to często dobry sposób, aby wyróżnić pracownika. Czy coś podobnego wprowadzono w tej firmie?
Tadeusz 2017-08-13 20:13
Współpracowałem z ludźmi z tej firmy i nie było to najlepsze doświadczenie.( usunięte przez administratora )To było niezbyt przyjemne doświadczenie.
2
Aneta 2017-08-20 12:32
@Tadeusz, miałeś do czynienia z pracownikami tej firmy jako ich kolega, czy jako klient? Dla osób zainteresowanych pracą w W.P.I.P. (a są teraz aktualne oferty), liczą się fakty dotyczące umowy, godzin pracy czy socjalu - odbiór innych pracujących osób to bardzo subiektywne odczucia, które nie powinny świadczyć o obrazie całej firmy.
1
ludzik 2017-09-06 14:53
@Aneta, Tadeusz napisał, że współpracował. Jak miał współpracować jako kolega?
Aneta 2017-09-08 08:01
@ludzik napisał, że współpracował z ludźmi z tej firmy - niekoniecznie w ranach struktury W.P.I.P.. Często zdarzają się sytuację, w których pracownicy spotykający się w firmie A opowiadają siebie o wrażeniach z firm, w których pracowali wcześniej. W zasadzie to sytuacja na porządku dziennym.
Zostaw swoją opinię o W.P.I.P. Sp. z o.o. Sp. K. - Jasin
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie W.P.I.P. Sp. z o.o. Sp. K.