brak logo

Viggen S.C. Kancelaria Prawna

Kraków

Opinie o Viggen S.C. Kancelaria Prawna

bzdura 2012-10-26 15:30
Nie piszcie takich głupot bo byli pracownicy pękną ze śmiechu. Zarabiałeś 4 tysiące ale zapomniałeś że kwartalnie. Każdy kto tam pracował wie o tym. Ja wytrzymałem 3 dni i mam nadzieję że nikt nie pobił mojego rekordu. Co to za prawnicy którzy nie znają się na prawie pracy? ŻENADA
4
Magda 2012-10-30 08:56
Właśnie tego możecie się spodziewać po tym jak się już uwolnicie od tej firmy. Wyobraźcie więc sobie co tam się dzieje na co dzień. Bezczelność i totalny brak klasy. W taki właśnie sposób wypowiada się viggen.
bovi 2012-10-30 20:41
[usunięte przez admina] Każdy pracownik owszem ma swoje prawa ale są jakieś granice. Nie moja sprawa ale w mojej robocie też bywają od czasu do czasu takie panie \\\"B\\\" co przychodzą na zaczepkę nie wiadomo po co i żadnej z nich korzyści nie ma dla zespołu bo tylko musisz robić i za siebie i za taką panią \\\"B\\\". Zwalniać bo innym pracownikiem też lżej - popieram !
1
kr### 2013-04-30 16:22
Wzięłam udział w rekrutacji na stanowisko prawnik, przyjechałam z odległej miejscowości do nich na rozmowę; zadano mi pytanie aby wymienić 10 zastosowań długopisu, oraz co bym zrobiła w sytuacji gdy płacze dziecko, wylewa się woda z wanny i dzwoni telefon @@@ no comment @@@
4
marzena 2013-04-30 18:50
Ja też brałam udział w rekrutacji, ludzie robią sobie żarty! Delikatnie mówiąc żenada! A wcześniej znajomy przestrzegał mnie przed tą kancelarią! Nie polecam, jeżeli na rozmowie kwalifikacyjnej jest takie traktowanie, to nie dziwię się, że później w trakcie pracy tak traktuje się pracowników.
Teściarz 2014-01-28 11:13
Drogie dziecko, musisz wiedzieć, że istnieje coś takiego jak "test Guilforda, czyli test alternatywnych zastosowań przedmiotów.
Joy Guilford, w roku 1967 (co te lata 60-te miały w sobie?) wymyślił Test na kreatywność, polegający na tym, że mając przedmioty codziennego użytku jak np. krzesło, zapałka, gazeta itp. należy znaleźć jak najwięcej alternatywnych zastosowań w ciągu dwóch minut." Myślę, że w zawodzie takim jak prawnik kreatywność i inteligencja są jak najbardziej pomocne więc nie ma się co dziwić, że takie testy są stosowane; powiem więcej jednocześnie zapewne Cię martwiąc aplikując na inne stanowiska w innych firmach również możesz spotkać się z tego typu testami. Co zrobić? Cóż, może po prostu się wysilić i odpowiedzieć prezentując swój potencjał ;)
9
korelT 2014-03-16 13:00
Na MBA jest przedmiot dotyczący komunikacji i sztuki negocjacji (na przestrzeni lat zmieniał nazwę)(usunięte przez administratora)
Miki 2014-05-05 13:09
Stanowczo ------ Nie polecam !!!!! Ani Klientom, ani szukającym pracy.
4
szukająca pracy 2014-10-30 10:43
Witam,

Dlaczego wypowiadają się Państwo w taki sposób na temat tego pracodawcy? Tzn chciałam poznać argumenty, bowiem zadzwoniono dziś do mnie z tej firmy z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną.
Czy ktoś wie czym zajmuje się tam Konsultant ds. Obsługi Klienta?
Jaka tam panuje atmosfera?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
2
szukajaca pracy 2014-11-02 00:41
ponawiam swoje pytanie jak wyżej i proszę o odpowiedź. Z góry dziekuje i pozdrawiam. Dodam tylko, ze zaproszono mnie na rozmowe kwalifikacyjna w zwiazku z naborem na stanowisko konsultanta ds. obsługi klienta... cokolwiek to znaczy w kancelarii prawnej (na pewno nie jest to pani na recepcji)
Matis 2015-01-10 21:31
Możesz sobie np. pogrzebać tym długopisem w rzyci a potem wsadzić go do Nosa panie (prezesie jak sądzę). Co do testu Guolforda został opracowany z myślą dla osób upośledzonych ( może zarząd właśnie taki jest) . A co do pracy to wogóle szkoda się wypowiadać. JA się zastanawiam dlaczego ta firma się jeszcze utrzymała na rynku.
2
Amigos 2015-03-13 20:00
Przeprowadzam się w niedługim czasie do Krakowa i tak się zastanawiam jak byście określili Viggen jako kancelarię prawną. Czy to jest top czy raczej kancelaria, która jest dołowa ? Rozmyślam, czy jest możliwość zatrudnienia się bądź dostania się na jakiś staż płatny, który nie byłby jakimś wycieraniem podłogi ?
siema 2015-06-12 12:39
Zdecydowanie wszystkim odradzam. Omijać szerokim łukiem.
4
Pablo 2015-10-15 13:17
A o konieczności podpisania weksla mówią w trakcie rozmowy kwalifikacyjnej...?
emu 2015-11-05 12:30
@Pablo - ani slowem.... trzeba uwazac bo to moze byc jakis przekret!!
1
dora 2015-12-02 20:43
Witam,
nie polecam pracy w tej kancelarii co innego mówią na rozmowie rekrutacyjnej a co innego wychodzi w rzeczywistości.Zero możliwości rozwoju pod kontem pensji.Jako handlowiec nie realne są do wyrobienia limity rentowność.Mydlą oczy na rozmowie ile się da...A i jeszcze coś kto tam zamierza pracować. Pracuje tam niejaka Renata którą manipuluje włascicielami ile się da... Pani M. SZEPCZE DO UCHA SWOJE WIDZI MI SIE kto jej nie spasuje za wszelką cene dąrzy do tego aby szefostwo go wyrzuciło... OSOBA TOKSYCZNA tylko szkoda że w tym wszystkim szefostwo nie widzi że i ona pod nimi dołki kopie... oczernia i nasmiewa si za plecami do wszystkich... z takim człowiekiem nie da sie pracować .
5
zigi 2016-05-06 22:30
pracownika również trzeba motywować.. 1350 zł nie jest motywacja...
5
lol 2016-05-13 09:24
Taka jest prawda, że nie równo się traktuje dane osoby jeszcze niech Pani R. donosi na daną osobe bo go nie lubi i wszystko złośliwie aranżuje by ta osoba miała gorzej to wrzody murowane. Niektóre osoby powinny się zastanowić czy nadają się do zarządzania zespołem.
Grucha 2016-09-17 11:49
Nie polecam.
1
Dkm 2016-10-14 18:37
Zarobki u tego pracodawcy ponirzej krytyki...
2
YTR 2016-10-18 11:24
ENRIQUE. Wydaje Ci sie czy wiesz? !!!!Nie wprowadzaj innych w błąd jak nie posiadasz potwierdzonych informacji!!!!
1
jasiek 2016-10-18 11:42
Właśnie co do tych premii to chyba zdania są podzielone.
Kalina 2017-03-15 20:04
Witam również odradzam tę pseudo kancelarię. Byłam tam na rozmowie będąc jeszcze na aplikacji radcowskiej , jak to wiadomo na aplikacji dużo się nie zarobi więc szukałam dodatkowego zarobku. Rozmowa kwalifikacyjna hahaha żenada 3 osoby ubiegające się o stanowisko i prezesi pseudo rzekomo znający się na prawie , nie mający żadnej wiedzy zero totalne, jakis test na kreatywnosc do czego słuzy podstawka pod kubek np wymienic po kolei do czego jeszcze = ŻENADA Podziękowałam po paru minutach i wyszłam , zorientowałam się szybko , że szukają durnych naiwnych ludzi . OSTRZEGAM , a po 2 co jakis czas poszkuja 2,3 razy w miesiacu są ogłoszenia , bo nikt normalny tam nie wytrzyma tylko zwieje z PSEUDO FIRMY
8
Normalna 2017-03-17 09:51
Byłaś tylko na rozmowie i aż tak się zdenerwowałaś? I tyle epitetów tu wypisałaś? Hmmm .... swoją drogą gratuluję stylu jak na radcę prawnego..... słowa pseudo, zero totalne, żenada nabierają po lekturze opinii dodatkowego wydźwięku :) Powodzenia w innej pracy
3
Paulina 2017-04-28 10:57
Wiecie, że Viggen S.C. Kancelaria Prawna otrzymała również wiele nagród oraz wyróżnień? Więcej informacji możecie znaleźć na głównej stronie internetowej firmy: http://kancelariaprawnaviggen.pl/o-kancelarii/nagrody-i-wyroznienia/
7
Kk 2017-07-09 22:13
Niestety zgadzam się z Kalina. Nie polecam nikomu pracy w tej kancelarii. To prawda, rotacja jest tam duża, bo ludzie nie chca tam pracowac. Szkoda nerwów na to miejsce.
1
MozN 2017-08-06 22:12
Witam. W sumie to nie robię takich wpisów, ale resztka przyzwoitości mnie zmusiła. Po pierwsze postaram się w przeciwieństwie do innych tu piszących podać jakieś konkrety. Po drugie jestem byłym pracownikiem więc w porównaniu do osób, które nie przeszły rekrutacji - wiem co piszę. Więc, tak : pani R. z tego co wiem to już nie pracuje. Jeżeli chodzi o finanse to pracowałem w różnych firmach przed Viggenem i już w dwóch po ;) i muszę to stwierdzić, że warunki tam są naprawdę dobre w porównaniu z analogicznymi stanowiskami w Krakowie - serio jak chodzi o prawników to wiem jakie są warunki w innych kancelariach (no fakt nie we wszystkich, ale dokładnie w pięciu) i nigdzie prawnicy w krakowie tyle nie dostają - jeżeli ktoś wie gdzie więcej płacą na wstępie to bardzo proszę o info :) natomiast jeżeli chodzi o handlowców to warunki są rewelacyjne dla kogoś kto się w tym odnajduję - zarobki grubo powyżej średniej krajowej. Nie bardzo rozumiem tego hejtu tutaj, ja Viggen wspominam bardzo miło - chociaż oczywiście, że były różne spinki - jak wszędzie gdzie się pracuje z większą ilością osób... aa, no właśnie bo tu jeszcze info - Viggen to nie jest cztero czy pięcio osobowa Kancelaria - ludzi było sporo za moich czasów ok. 25 (tylko w Krakowie) na stałe + dochodzący a trzeba jeszcze powiedzieć, że mają tam inne spółki zrzeszone pod banderą Viggena (wszystkie związane z prawem transportowym) więc wiadomo jak to między ludźmi czasem się przypali mleko ;) natomiast ze strony właścicieli to na co się umówiłem to dostałem nie mam żadnych uwag + muszę napisać, że prezes to naprawdę fajny gość i chodząca żywa orkiestra - do tej pory nie spotkałem drugiej tak charyzmatycznej osobowości. A TERAZ UWAGA dla wszystkich potencjalnych pracowników - zamiast czytać wpisy frustratów, którzy albo nie przeszli rozmowy rekrutacyjnej albo pracowali 3 dni (lol)... po prostu sprawdźcie sami. I zamiast polegać na opiniach polegajcie na faktach jeżeli chodzi o dokonania Viggena to sobie obczajcie na ich stronie - są powalające i to uprzyjemniało zawsze tam pracę. Pzdr dla wszystkich byłych pracowników. MozN ;)
4
MozN 2017-08-06 23:18
...chciałbym jeszcze odnosząc się do mojego poprzedniego wpisu przeprosić wszystkich za użycie słowa "frustratów" - mogło ono nie zabrzmieć elegancko a właśnie sobie uświadomiłem, że w swoim życiu też byłem na kilku rozmowach rekrutacyjnych z których nic nie wyszło i również delikatnie rzecz ujmując nie kochałem za to rekrutujących. W każdym razie jeżeli chodzi o moje zdanie to Viggen jest ok. i polecam jako pracodawcę. MozN
3
Ja tu pracuję 2017-08-10 09:02
Przepraszam ale pracuję w tej kancelarii od lat w odróżnieniu od 99% tu piszących i mam pytanie do komentatora o nicku "bzdura" - co niby jest nieprawdą w kwestii zarobków ? Że niby nieprawdą są zarobki na poziomie 4000 zł netto? A skąd takie twierdzenie...? Może stąd że jak napisałeś "wytrzymałeś 3 dni w pacy". Swoją drogą jeśli w pracy wytrzymałeś 3 dni to znaczy że złamałeś umowę albo po prostu zostałeś wyrzucony za jakieś przewinienie lub brak umiejętności, bo formalnie nie ma innej możliwości. Obiektywnie powiem, że jest tak jak jest w życiu w każdym przedsiębiorstwie. Na początek otrzymujesz nie dużo (zwłaszcza po 3 dniach pracy), później więcej, później znacznie znacznie więcej, później otrzymujesz naprawdę dużo a w przypadku handlowców nawet bardzo bardzo dużo - co potwierdzi każdy handlowiec - ponieważ miesiące stanowiące dwu a nawet trzykrotność 4000 zł netto to bardzo dużo prawda? Spróbuj poszukać inną pracę w której można tyle zarobić a tu można, co wie każdy handlowiec/konsultant. O ile wiem to jest jedna z najlepiej płacących kancelarii w Krakowie zarówno prawnikom jak i handlowcom, tylko żeby to wiedzieć to trzeba tu pracować a nie być na rozmowie rekrutacyjnej lub być w pracy "3 dni". Dla porządku, dobrzy konsultanci klienta / handlowcy zarabiają w naszej kancelarii WYŚMIENICIE co powoduje, że pracują latami. Średnia pracy handlowca w tej spółce to 4 lata a średnia pracy prawników to 3,5 roku (ale niektórzy pracownicy mają blisko 5/7 letni staż !!!), co na niespełna 30-sto osobowy zespół to raczej wyśmienity wynik, prawda? Obiektywnie nie każdy do tej pracy się nadaje więc niektórzy wytrzymują "3 dni", później odchodzą bez wypowiedzenia i przegrywają w sądzie pracy proces o porzucenie pracy a następnie płacą pracodawcy odszkodowanie - i tak też było. To jest kancelaria prawna prowadząca setki procesów i dziesiątki postępowań administracyjnych równolegle. To nie jest miejsce dla "skoczków" którzy przyszli się porozglądać ale miejsce dla dobrych prawników, którzy chcą stać się wyśmienici i niesłychanie się rozwinąć. Praca jest trudna, bardzo dużo należy się nauczyć ale można bardzo się rozwinąć. Trzeba znać języki, ponieważ bardzo duża część rozmów prowadzona jest po angielsku, niemiecku, francusku i włosku.
To jest miejsce dla osób, które są lub chcą stać się profesjonalistami i poważnie traktują samych siebie i innych pracowników oraz klientów. Naprawdę w mojej ocenie zespół jest wyśmienity i wymagający, więc jeśli nie potrafisz znaleźć 10 zastosowań dla głupiego długopisu, podkładki czy czegokolwiek innego na świecie, to faktycznie nawet nie ma sensu przychodzić na rekrutację, ponieważ w realnej pracy będziesz musiał zrobić coś nieporównanie trudniejszego - znaleźć złożone zastosowania dla gąszczu przepisów. Jesteś ambitny i poważnie traktujesz swoją pracę to niezależnie czy jesteś radcą, adwokatem, magistrem prawa lub studentem, handlowcem czy programistą, to jeśli masz talent i dużo szczęścia to być może będziesz mógł zostać członkiem naszego zespołu.
3
Ja tu pracuję 2017-08-10 09:41
I jeszcze jedno, tym razem do wpisu Pani o nicku "Kalina". Mnie osobiście oburzył ten wpis. Szanowna Pani "Kalino" - rozumiem, że komisja naukowa najlepszego Uniwersytetu (Jagiellońskiego) oraz Rada Wydziału UJ nadająca osobie, która prowadziła z Panią rozmowę kwalifikacyjną stopień naukowy doktora nauk prawnych nie miała racji i Pani wie lepiej ? Nie wiem czy wie Pani, że robi Pani (aplikant jak mniemam) wpis na temat prawnika, który napisał ponad 250 publikacji, 2 książki, szereg cenionych glos do orzecznictwa SN, TK, audiobooków prawniczych itp... Nie wiem czy wie Pani ale o wydanie książek, które napisała osoba (którą bardzo nieelegancko Pani oceniła, kompletnie bez jakiejkolwiek klasy) zabiegają 2 największe wydawnictwa, co jest raczej nietypowe, ponieważ zazwyczaj jest odwrotnie i to autorzy zabiegają o publikacje własnych dzieł. Mogłoby to świadczyć raczej o wysokim poziomie autora. Z Pani emocjonalnej wypowiedzi wynika, że jest Pani aplikantem zapewne na OIRP w Krakowie, więc może przydałoby się nieco refleksji wynikającej z prostej refleksji, że Pani na OIRP uczy się być prawnikiem a osoba rekrutująca Panią na tym samym OIRP nauczała aplikantów. Rozumiem jednak, że w Pani jest mądrość i Pani (rozczarowana jak można wywnioskować wynikiem rekrutacji) wie lepiej kto jaki poziom reprezentuje...tak ? Następnym razem sugerowałbym obiektywnie podejść do oceny własnego "występu" rekrutacyjnego, oceny osoby z którą miała Pani okazję się spotkać i która dla Pani zarezerwowała osobiście swój cenny czas tylko po to aby mogła Pani przyjść i popisać się tylko tym, że nie może Pani wymyślić 10 prostych zastosować dla długopisu, podkładki, krzesła lub czegokolwiek. Rozumiem że można umieszczać tu wpisy anonimowe ale na "litość Boską" macie Państwo być przyszłymi prawnikami lub jesteście już prawnikami, więc troszkę kultury, godności, samokrytycyzmu i szacunku proszę. Czy to zbyt wygórowane oczekiwania ?
5
Zostaw swoją opinię o Viggen S.C. Kancelaria Prawna - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Viggen S.C. Kancelaria Prawna