logo 4CALL

4CALL

Katowice

Opinie o 4CALL

... 2011-04-11 14:33:51
to chyba jest zupełnie inna firma 4 call i 4 call partner to dwie różne firmy!!!
Telemarketerka 2011-09-21 11:18:54
Atmosfera dość sympatyczna, pomijając wszechobecną ignorancję dot.sprzedawanych produktów, zasad panujących w firmie, otrzymania wynagrodzenia.
Szkolenia profesjonalnego nie ma, bo kto miałby je przeprowadzić? Kilka razy czytasz skrypt (sprytną manipulacje jak wkręcić jelenia tj. klienta na kolejny telefon, czy inny badziew, którego nie potrzebuje) i dzwonimy.
Wynagrodzenie marne, bardzo niejasne zasady przyznawania prowizji, których sama "pani liderka" nie rozumiała i nie umiała przekazać grupie.
Za moich czasów prowizji nikt nie dostał, a 7,5 brutto za godzinę chyba dla nikogo nie jest satysfakcjonujące!
Ogólne zamieszanie, bałagan w firmie, wynagrodzenie możesz dostać albo nie tj. nie wiadomo kiedy...
Jawne oszustwo zarówno pracowników jak i klientów.
Zdecydowanie odradzam, zamiast marnować czas dla tej firmy lepiej poszukać prawdziwej pracy.
Rici 2011-09-21 17:03:48
Ta firma to porażka.
Szkolenie niby są ale na poziomie szkoły podstawowej. Może tylko taką ukończyła "góra".
Brak przygotowania do pracy, znajomości produktu.
Jeśli ktoś umie ściemniać w żywe oczy, bajerować nieświadomych ludzi może spróbować, ale za tą kasę nie wato!

anonim 2011-09-27 22:52:48
skoro byłaś taka nie zadowolona , to chyba nie masz nic do ukrycia więc skąd ten nick ? trzeba było otwarcie podpisać sie :)

wypłaty - każdy pracownik otrzymuje na czas :)

szkolenia - są przeprowadzone przez osobę mającą bardzo duże doświadczenie w tej branży :)

telemarketing - nie wiem czy wiesz , ale właśnie polega na manipulacją klientem ... ty chyba tego nie potrafiłaś skoro juz nie pracujesz :) , klientowi mówi sie PRAWDE gdyz nagrywane są wszystkie rozmowy ... a manipulowana jesteś nawet będąc w dużym hipermarkecie :P

młyn i zamieszanie ? - to chyba dobrze gdy w firmie coś sie dzieje :)

pozdrawiam S. - telemarketerka
anonim 2011-10-09 18:10:46
A ja tam zgadzam się z negatywnymi opiniami... Wypłatę dostałam z dużym opóźnieniem, 2 tygodnie! Szkolenia też nie miałam, czytałam jakieś papiery, tabelki... za to jakiś śmieszny egzamin z głupia liderką udającą klienta. Śmiechu warte.
Może to serio manupulacja i na tym polega praca w telemarketingu, że namawiasz babcie, która nic nie kuma na telefon. Niby rozmowy są nagrywane ale wystarczy, że powiesz wszystkie formułki, klient przytaknie, jest umowa jest super . Choć babcia dalej nie kuma i myśli np, że firma x Sp. z o.o. to ogród zoologiczny.
Mnie coś takiego za 7,5 brutto/h nie satysfakcjonuje.... A was?
Zasady przyznawania prowizji bardzo niejasne ja niby miałam dostać, a potem nie dostałam, bo zabrakło 0,2 jakiegoś wskaźnika, którego nikt nie umiał wyjaśnić.
Zdecydowanie odradzam tą firmę. Szkoda czasu!

Do S. - Telemarketerki. Czemu sama się nie podpisałaś?
Przecież na tym to polega, że można anonimowo wyrazić swoją opinię i uchronić innych by nie popełniali naszych błędów! Nawet tego nie kumasz?
mumio 2011-10-13 11:16:53
No ja też miałam opóźnienia z kasą... Nie polecam tej firmy.
Kiepska praca, za kiepska płacę.
Mała 2011-10-19 13:45:03
Praca polega na oszukiwaniu ludzi i stresowaniu się, czy i kiedy będzie wyplata. Atmosfera nieciekawa, argumenty liderek w stylu jak nie zrobicie dziennego planu to nie pójdziecie do domu itp.... zupełna żenada! Nie ma co się pakować w podobny badziew!
anonim 2011-11-05 17:34:45
jestem pracownikiem 4call partner pracuje od lipca i naprawdę switna praca :):polecam wszystkim mila atmosfera i dobre zarobki:):)
a 2011-11-06 19:49:26
tak to pijany chyba jestes no stop w robocie
Mateusz12345 2011-12-11 14:56:53
BAGNO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pracuje się za marne grosze na umowę zlecenie, a wykonuje się pracę na warunkach umowy o pracę, ponieważ system jest 2-zmianowy po 7 godzin dziennie!!! Nie można przychodzić na inną zmianę. Jeżeli chcesz wolny dzień lub przyjść później do pracy musisz zgłaszać to kilka dni wcześniej. Wyzysk pracowników, zmuszanie do zostawania dłużej w pracy niż się deklarowało wcześniej. Kadra zarządzająca nie zna kodeksu pracy!!!!!!!!!!!!
Nie polecam nikomu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szefowa jest kosmetyczką i nie ma pojęcia o zarządzaniu, ani motywowaniu pracowników. Odnosi się do pracowników jak do śmieci.
Zamierzam zmienić pracę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Calineczka 2012-01-18 17:38:26
A jak się pracuje na rozmowach przychodzących? Znalazłam ogłoszenie, że szukają kogoś na infolinię? Jak opinie?
spok 2012-03-16 15:01:22
firma nie płaci pracownikom za wykonaną pracę
nabity w butelkę 2012-03-16 15:13:43
df - 2011-10-13 11:52:23

f
racja,sprzedać głuchemu telefon - pracuja na bazie z osobami starymi -doslownie - proponują najgorsza usługę ,na której nie ma zbyt wysokiej prowizji, mozna coś tam zarobic na sprzedazy aparatów do mierzenia ciśnienia,ale raczej sporo kantuja,bo kiedy zaczynasz zbyt wnikliwie pytac o oferte-lecisz z pracy.co do wyplacania za pracę-naiwne tlumaczenia ,ze nie maja jak wypłacic pieniedzy,bo padl im sytem w banku.nieszczesliwie sie skalda ,ze tym samym banku mam swoje konto i taka sytuacja miejsca nie miała nigdy,wrecz przeciiwnie jest t bank w ktorym czekasz na przelew najdłuzej 15 min równiez w dni wolne od pracy.na żadanie podania numeru do wyszego szczebla zarzadu twerdza ,ze nie maja upowaznienia zeby udosptepniac takich danych.wiec kolejna firma kogucik kantujaca ludzi - jest nowa,wiec jeszcze nie zdazyli nagłosnic ich działania,ale chyba dosc sie napracowali okradajac ludzi.nie obchodzi ich skad pracownik ma wziac kase na zycie-nie maja jak przesłac i koniec.nie moga tego zrobic w innego konta pomimo iz od 1 interwencji minęło ponad 10 dni czasu,co oznacza ,ze mogi zalozyc jakiekolwiek inne konto i wysłac kase pracownikom.doswiadczenie dla pragnacych sie przejechac na straconym czasie.nie polecam.
ola 2012-03-21 14:34:09
od 11 dni czekam na wypłate, biuro nie odbiera połączeń z mojego numeru. ODRADZAM
zuza 2012-03-21 19:58:22
4 call partner sp. z o.o. w Katowicach ul. Teatralna nie wypłaca wynagrodzeń od 15 marca 2012 czekamy na wypłatę
zawiedziona 2012-03-22 10:40:40
Ja również czekam na wypłatę. Zadzwoniłam do W-wy pod nr ( usunięte przez administratora ) Pod tym nr jest osoba zajmująca się wypłatami. Dziś dzwoniłam w poniedziałek mają pójść przelewy. Tak naprawdę do uwierzę jak zobaczę pieniądze na koncie. Starsznie się zawiodłam na firmie. Szkoda
Ania 2012-03-22 11:26:55
codziennie ogłaszają nabór do pracy, jak to możliwe skoro NIE ma kasy na wypłaty!?,
Ania 2012-03-22 12:53:40
też rozmawiałam z W-wą, miły sympatyczny Pan potwierdził: wypłaty za luty 2012 będą na naszych kontach 26 marca 2012
xx 2012-03-24 15:54:21
Pracowałam w 4 call partner wiele miesięcy i na szczęście nie miałam problemów z wypłatą na czas, ale mam wiele innych zastrzeżeń. Między innymi złe traktowanie pracowników. Pewnego dnia zasłabłam w pracy, ponieważ liderka nie pozwalała mi wyjść na przerwę od kilku godzin mimo że ja bardzo o to prosiłam. Stanowczo odradzam... Ludzie szukajcie pracy gdzie zapewniają umowę o pracę bo na dłuższą metę nie da się pracować na umowę zlecenie:) Składam serdeczne podziękowania kadrze za zwolnienie mnie ponieważ to zmotywowało mnie i znalazłam świetną pracę. Zarabiam teraz 3 razy więcej i mam umowę o pracę:)
wstyd 2012-03-28 09:55:03
Ludzie, jesteście żałośni.
Pracujecie jak lenie i nic nie robicie.
Wykorzystujecie tą firmę nic nie dając w zamian.
Ile mieliście sprzedaży? Czy tylko przychodzicie i gadacie sobie miedzy sobą? Tylko przez takich ludzi jak Wy firmy w Polsce mają kłopoty.
Najlepiej nic nie robić ale zarobić.
Wstydźcie się!!!!!!!!
viola 2012-03-28 21:15:45
czemu przyjmują do pracy Leni?, czemu jest taka rotacja? - jest b. dużo firm call-center, olbrzymia konkurencja, jedni drugim "podbierają" fachowców
gość 2012-03-28 21:21:03
Wypłata za marzec br. OTRZYMANA - firma postarała się, jednak dbają o ludzi.
CIekawy 2012-03-29 20:52:53
A wypłata jaka? 1200 czy coś więcej ?
Zuza 2012-06-10 20:43:21
1200? tyle zarabiają chyba liderki !

telemarketerzy zarabiają po 300, 500 czy 700zł - to praca idealna dla młodych ludzi którzy chcą mieć kieszonkowe :)

szefowa Pani [usunięte przez moderatora] dwudziesto kilkulatka która bardzo wysoko nosi głowe i uważa sie za lepszą , wpada na sale i wydziera sie na ludzi - a niektórzy na dobrą sprawe są starsi od niej WSTYD PANI [usunięte przez moderatora] !chyba woda sodowa uderzyła jej do głowy , bo niedawno była kilka szczebli niżej ! a przez darcie sie sympati czy szacunku nie zdobędzie oj nie .

szkoda ze poprzednia szefowa nie prowadzi firmy bo to była babka z klasą a teraz jest do bani !
1
xx 2012-06-11 11:44:47
my sie powinniśmy wstydzić?
a moze raczej załoga ze wypiuje takie durne komentarze .
dobrze wiecie , że pracując intensywnie nie zarobimy wiecej niz 1000zł bo macie dziwne kalkulacje - nie płacone od umowy ale jeszcze jakies dziwne % wyliczenia !
wiec jak my sobie obliczymy ze zarobimy 1000 zł tak naprawde dostaniemy ok 600 a gdzie średnia krajowa? masakra !
:)) 2012-06-11 11:53:38
z takim wygladem ..... o potrójnej stawce mozesz chyba sobie pomazyc :))
? 2012-06-11 11:56:49
xx - 2012-03-24 15:54:21

Pracowałam w 4 call partner wiele miesięcy i na szczęście nie miałam problemów z wypłatą na czas, ale mam wiele innych zastrzeżeń. Między innymi złe traktowanie pracowników. Pewnego dnia zasłabłam w pracy, ponieważ liderka nie pozwalała mi wyjść na przerwę od kilku godzin mimo że ja bardzo o to prosiłam. Stanowczo odradzam... Ludzie szukajcie pracy gdzie zapewniają umowę o pracę bo na dłuższą metę nie da się pracować na umowę zlecenie:) Składam serdeczne podziękowania kadrze za zwolnienie mnie ponieważ to zmotywowało mnie i znalazłam świetną pracę. Zarabiam teraz 3 razy więcej i mam umowę o pracę:)
to skoro zarobki wzrosły to wreszcie mozesz isc na operacje nosa :) bo taki długiii
ludzky 2012-06-14 14:36:46
ja pracowalam/pracowalem [a c [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] skresl sobie] tam dlugo za dlugo, zero szacunku dla ludzi, wyplaty sa bardzo male i w ogole nie w terminie po prostu porazka. W zyciu pracujac w 4cp nie dostalam/dostalem pieniedzy na czas nawet skromna wyplate w kwietniu dostalismy po swietach [wstyd!] za maj to samo - dalej echo. Dam wam mala rade: przestancie sie kreowac na firme wysokich lotow i zacznijcie szanowac ludzi a pozniej wymagajcie poszanowania do pracy i ogromnej motywacji do dzialania . pozdrawialam/pozdrawialem.
ps. odradzam pracy w tym miejscu - masz cos innego na oku? to 4cp nie bierz w ogole pod uwage. strata czasu i nerwów chyba ze lubicie prosic sie o swoje zarobione pieniadze:)
1
J. 2012-06-18 13:21:04
:)) - 2012-06-11 11:53:38

z takim wygladem ..... o potrójnej stawce mozesz chyba sobie pomazyc :))
osądzasz innych po wyglądzie a zauważyłam że z słownik to znasz tylko z widzenia.
info 2012-07-25 09:22:20
Odnośnie pojawiających się pytań: firma 4call.pl sp. z o.o. z Bielska-Białej nie jest w żaden sposób związana z firma 4 call Partners z Katowic. Zbieżność nazw jest przypadkowa.
2
alena 2012-08-09 22:47:40
Witam!W pelni zgadzam sie z opiniami negatywnymi o firmie. Na poczatku jest wszystko ladnie i pieknie natomiast pozniej zaczynaja sie prproblemy. W firmie panuje balagan,chaos,coraz to nowe glupsze pomysly,pracownikow traktuje sie jak woly robocze,bez szacunku,jesli chodzi o wynagrodzenie to marne,marne grosze,nie znam nikogo poza liderami kto by zarobil wiecej niz 1tys zl.OSZUSTWO KLIENTOW I PRACOWNIKOW. Odradzam. Szukajcie czegos innego. Nigdy wiecej 4 call partner w Katowicach!
ROZCZAROWANA 2012-08-13 22:36:09
Jedna wielka banda oszustów żerujących na naiwnych ludziach !! Trzymajcie się z dala od tej firmy !!
xyz 2012-08-20 14:35:05
Przed tzw. \"rewolucją\" nie było aż tak źle. Wypłaty były w miarę ok i nikt nikogo nie oszukiwał na wypracowanych godzinach. Jak się chciało można było zarobić ponad te 1000 zł a teraz ?! Jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !! Pracowników traktuje się jak śmieci, których trzeba opieprzać na każdym kroku. Oczywiście obrażanie pracowników przez panie z Kielc w czasie pracy, kiedy konsultanci pracują oraz na zebraniach jest na porządku dziennym Niby każdy miał więcej zarabiać a wyszło tak że się zarabia 2/3 z tego co się wcześniej miało !! Błagammm niech [usunięte przez moderatora] wracają do Kielc i więcej nie wracają do Katowic bo zrujnują tą firmę do końca. Niech oddadzą nam stare kierownictwo, które było bardziej kompetentne od tego co jest teraz !!
hhh 2012-08-23 09:01:36
W ogloszeniach o prace, firma okresla sie jako dynamicznie rozwijajacs sie, naprawde to firma dynamicznie pograzajaca sie. Kierownictwo nie dba o pracownikow, atmosfera jest niesympatyczna, przez swoje dzialania firma traci najlepszych pracownikow, zatrudnia ciagle nowych
.,ktorzy i tak w niedlugim czasie odejda :-) Nie jest to dobra taktyka zarzadzania a raczej idiotyczna. Coz, zdecydowanie nie polecam, nie bierzcie pod uwage 4call partner w Katowicach jako przyszlego zleceniodawce, nie oplaca sie, szkoda czasu oraz nerwow.
1
niezadowolona4 2012-09-07 13:44:06
call partner w kato upadło tydzien temu!!!
miki 2012-09-08 18:47:30
teraz to Teledirect a nie już 4 call partner
xxxa 2012-09-10 12:22:26
To nic dziwnego, że ta firma upadła ! :) Wcześniej czy później ich koniec musiał nastąpić. W ogóle taka firma nie miała prawa istnienia! Bardzo się cieszę z faktu, że już więcej ludzi nie będzie oszukanych przez 4 call partner :) Pozdrawiam!
zadowolona 2012-09-12 11:28:58
Hip hip, hurrra :-) Otwórzmy szampana! Ci [usunięte przez moderatora] nie powinni w ogóle istnieć! Chociaż teraz 4call partner to chyba Teledirect zatem uważajcie na Teledirect!
Gość 2012-11-13 19:52:07
4CP zmieniło się w TELEDIRECT na Teatralnej nie ma już biura (?), obecnie podobno? mają przy ul. Kościuszki. Poprzednia szefowa pani [usunięte przez moderatora] to miała klasę i styl..., teraz Dyrekcja jest z Kielc
xx 2012-12-26 12:32:16
Cha cha cha!!! Okazuje się jeszcze, że to profesjonalna firma, w której najważniejsza jest uroda:) W rozmowach przez telefon to przecież najważniejsze... Wasz poziom intelektu pozostawia wiele do życzenia.
xx 2012-12-26 12:40:25
? - 2012-06-11 11:56:49

xx - 2012-03-24 15:54:21

Pracowałam w 4 call partner wiele miesięcy i na szczęście nie miałam problemów z wypłatą na czas, ale mam wiele innych zastrzeżeń. Między innymi złe traktowanie pracowników. Pewnego dnia zasłabłam w pracy, ponieważ liderka nie pozwalała mi wyjść na przerwę od kilku godzin mimo że ja bardzo o to prosiłam. Stanowczo odradzam... Ludzie szukajcie pracy gdzie zapewniają umowę o pracę bo na dłuższą metę nie da się pracować na umowę zlecenie:) Składam serdeczne podziękowania kadrze za zwolnienie mnie ponieważ to zmotywowało mnie i znalazłam świetną pracę. Zarabiam teraz 3 razy więcej i mam umowę o pracę:)
to skoro zarobki wzrosły to wreszcie mozesz isc na operacje nosa :) bo taki długiii
Świetny pomysł:)) Racja nos mogę zoperować, ale wy niestety nie możecie zoperować sobie umysłu...
lola 2012-12-26 22:10:08
PANNO [usunięte przez moderatora] ta firma już nie prosperuje i nie wiem dlaczego nadal się udzielasz na tym forum skoro znalazłaś doskonała pracę za kupę kasy... Czyżby sentyment??
1
packa 2013-02-28 12:43:03
Witam,
Mam pytanie odnośnie Pitów z tej firmy, gdyż ja jeszcze nie otrzymałam. Czy ktoś ma podobny problem.
xxx 2013-03-02 14:23:19
Witam, z tego co się orientowałam nikt nie otrzymał pitu, dzwoniłam do WWA i po wielu próbach udało mi się skontaktować z nimi i w środę 27. twierdzili, że pity zostały wysłane, po czym jest sobota i wiele osób nadal nie ma. Rozmawiając z jakąś kobieta z wwa podała mi swojego mejla, wysłałam tam wiadomość i przesłała mi mój pit mejlem. (najpierw pisała do siedlec bo tam nas rozliczaja..) ale to i tak jest szczyt i brak szacunku, że musimy się prosić o swoje rozliczenia. firma miała obowiążek do konca lutego je wysłać w formie papierowej wiec mozna ich zgłosić ;) Zainteresowanym prześlę adres e-mail z którego otrzymałam pit.
Monika 2013-03-04 16:56:54
Hej ja też nie otrzymałam pitu :-(
ABC 2013-03-05 10:55:47
Ja otrzymałam swój pit po telefonach do Warszawy mejlowo. Kobieta w minioną środę zapewniała mnie, że pity były wysłane. Aczkolwiek do dnia dzisiejszego ich nie ma. Zainteresowanym podaję adres e-mail z którego ja otrzymałam pit- jest to kobieta z Warszawy, który podobno domyka sprawy 4 call w Katowicach: [usunięte przez moderatora]
aga 2014-10-01 17:29:18
Kasa-żenada.szkoda czasu.
jestem na szkoleniu 2014-11-12 12:55:02
cześć, co prawda jestem na szkoleniu jeszcze ale mi sie podoba. szkole sie na infolinie telewizyjna. szkolenie jest ok choć dużooo informacji normalnie łep jak sklep bede mieć po tym szkoleniu hehe. Podobno od paździenirka podnieśli stawki ja juz byłem rekrutowane na nowych i jak wypracuje ponad 160 godzin w miesiącu to mam 10,50 za godzinę. niestety brutto ale jest to stawka jak ba bielsko ok. niestetty wiecej ci nie moge pomoc bo nie wiem jak praca. szkolenie ok na tej podstawie polecam
tomorrow 2015-02-06 18:52:21
a konkretnie jak można się do nich do tego call center się dostać? słyszałem, ze teraz dobre oferty mają ogólnie jeśli chodzi o prace tam i zastawiam się jak to ma wyglądać wszystko wyglądać dokładnie, bo na razie to nie nie wiem czy opłaca sie u nich pracowac, napiszcie jak jest z atmosferą u nich.
janko 2016-05-20 20:39:17
jak dla mnie, tutaj na żadnym stanowisku nie zarobisz mało. Na pewno trzeba się wykazać jako konsultant czy doradca. Praca może na słuchawce, ale to męcząca robota. Trzeba wiele od siebie dać, by zarobić, ale raczej warto próbować swoich sił tutaj. :)
Zostaw swoją opinię o 4CALL - Katowice
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie 4CALL