brak logo

Ecolab Services Poland sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Ecolab Services Poland sp. z o.o.

n 2010-08-24 18:58:37
o warunki okołopłacowe;-) słyszałam ze ecolab jest najlepszy jesli chodzi o dezynfekcje i dlatego bylam ciekawa jakie warunki panuja w firmie o takiej renomie. Astra 3- bez rewelacji- w konkurencji jezdza lepszymi autami;-p
bertas 2010-08-24 19:00:49
a jest gps w samochodach i system raportowania??
*** 2010-09-07 03:04:48
Warunki płacowe takie jak samochody ok. 3 tys netto - trochę za mało i nieadekwatnie do poziomu zaangażowania, nakładu czasu i pracy, którą musisz zainwestować w to zajęcie. GPS nie ma, system raportowania jest tygodniowy, trochę funkcjonujący jak gps :)
poiuyt 2012-02-29 08:20:14
Rekrutacja trwa bardzo długo, chyba od grudnia rekrutuja na wiele stanowisk, w styczniu bylem na rozmowie , nastepnie rozmowa z panem z niemiec, jest ok ale szukaja osob chyba z mega angielskim i z duzym doswiadczeniem, jezeli chodzi o pensje to nie jestem pewny ile tam mozna dostac ale mowiłem 6 brutto
eddy 2012-03-21 23:30:54
warto dodac ze Ecolab ma tez nudny jak flaki outsourcing... 6-8k [zalezy od stanowiska] butto bez auta, pakietu medycznego i multisporta za ....ie sie w cyferkach.. Raczej dla studentow jako 1sza praca bo taka firma niewiele znaczy w finansach
jaroslaw 2012-03-29 23:25:49
astra 3 i takie nedzne wynagrodzenie? Ciezko mi uwierzyc, bylem na rozmowie to widzialem same Insignie pod biurem, chyba ze to tylko management ale wtedy to byliby mega dziadami
nowy 2012-03-31 23:14:33
mam pytanie ile można zarobić w firmie w dziale marketingu? czy można prosić o podpowiedź?
zainteresowana 2012-04-04 12:47:58
Witam wszystkich, chcialabym sie zapytac osob juz tam pracujacych , jak sobie radza i jak wyglada tam praca. wiem ze byla niedawno tam duza rekrutacja na specjalistów od rabatów, od danych itp. Wiele osob rekrutowało z mojej firmy w ktorej pracuje, Shell. Jka wygladaja sprawy płącowe, atmosfera , praca w godzinach czuy ponad godzinami itp ?
diablo 2012-04-12 21:01:27
nie polecam , harówa za marną kasę, o awansie możesz pomarzyć...wygórowane wymagania na rekrutacjach w porównaniu z tym co oferują w zamian.
1
Ecolab_opinia 2012-04-26 21:55:44
Potwierdzam, kaska marna, Insignie tylko dla establishment'u - reszta Opel Astra 3 lub 4 ( w zależności od stażu)- praca raczej dla kogoś po studiach lub przed emeryturą- szanse na awans praktycznie żadne, bez względu na zdolności, umiejętności, zaangażowanie zatrudnionej osoby- wynika, to po prostu ze "skostniałych" struktur i wypałaszczania stanowisk w organizacji. Jeżeli ktoś ma niewygórowane oczekiwania finansowe, a szuka pracy dosyć stabilnej, to jest ok- samochód natomiast, to już kwestia gustu.
Powodzenia!
1
pimka 2012-05-14 12:50:28
Czy po rozmowie kwalifikacyjnej w firmie Ecolab można spodziewać się informacji zwrotnej na temat wyniku rozmowy? Czy kontaktują się ze wszystkimi (nawet tymi którzy się nie dostali?). Będę wdzięczna za odpowiedź.
pol 2012-05-15 16:58:58
Witam wszystkich.
Czy ktoś wie jak wygląda placa na stanowisku elektronika,automatyka i serwisanta ? Jak wychodzi si na swoje przy wymaganej swojej działalności ?
pierre 2012-07-03 23:27:25
ecolab jest o tyle marna opcja ze to nieciekawa branza, niewazne czy robisz finanse czy sprzedaz. Idac potem do firmy ktora oferuje np. uslugi finansowe, b2b, hitech czy nawet produkty z gornej polki ciezko sie odnalezc majac wiedze o marzy na detergentach ;)
Kee 2013-02-08 14:26:24
Na stronie "wisza" oferty pracy jako Supply Network Planner i Buyer juz od dluzszego czasu. Czy ktos orientuje sie czy proces rekrutacji rzeczywiscie ma miejsce ?
3
Saga 2013-03-20 22:00:29
tak, co chwilę coś się zmienia i przychodzą nowe projekty.
gość 2013-06-11 18:19:10
Witam,
Czy może na forum znajduje się ktoś spoza działu sprzedaży. Ciekawi mnie jak pracuje się w innych działach firmy. Przyznam, że firma sprawia bardzo pozytywne pierwsze wrażenie, a praca wydaje się rozwojowa. Ciekawe czy tak samo jest też w praktyce?
Dziękuję za odpowiedź.
kacha 2013-06-13 21:22:28
rekrutacja rzeczywiście ma miejsce, szczególnie jeśli chodzi o buyerów
anonim 2013-08-29 20:06:05
Zarobki ok 3-4 tys netto, do tego slozbowa Astra4 jesli jestes w sprzedazy. Brak mozliwosci awansu czy rozwoju. Piekne Insignie to juz kadra Menadzerska. Generalnie fajna jako 1 praca dla studenta.
2013-10-04 18:14:42
Jak warunki pracy w dziale sprzedaży? Na jaką obecnie kasę można liczyć? Jaka flota (marka, wuposażenie). Jakie dodatki pozapłacowe? I jak atmosfera ogólnie?
dzony 2014-01-03 22:54:34
Rekrutacja dosc latwa, standardowa gadka i przejscie po cv, troche o poziome marz i obrotu ale to juz raczej poza konkursem bylo.
No ale potem takie warunki mi zaproponowali ze malo nie padlem ze smiechu.. sorry ale lepsze auto i wynagrodzenie bylo standardem 3 lata temu.
marcin 2014-06-18 19:54:20
nie polecam, miałem nieprzyjemność kontaktu około rok temu - nie poważna firma (przynajmniej oddział w Krakowie). Nie daje znać o wyniku rekrutacji, ogólnie panują tam dość "ciermiezne" warunki
ja 2014-07-22 13:38:06
Generalnie wszystko zalezy do jakiego dzialu sie trafi. Sa duze nierownosci i niesprawiedliwosci. Niestety nie sznuje sie pracownikow starszych stazem.. Mowia ze nie maja na podwyzki a potem przychodzi do firmy zoltodziub z duzo mniejszym doswiadczeniem I dostaje wiecej niz ty… Pracy duzo I czesto wykraczajacej poza kompetencje, a niestety poza poklepaniem po ramieniu nic sie z tego nie ma. Musialo odejsc ¼ firmy by w koncu przejzeli na oczy I zaczeli powoli wprowadzac zmiany. Za takie samo stanowisko w innej firmie zaproponowali mi 70% wieksza pensje… Nie mowiac o tym ze jest duzo obgadywania za placami, malych skandalikow itp. Generalnie meczaca atmosfera..
Monika 2014-07-26 00:26:58
A czy może się ktoś wypowiedzieć o tym jak się pracuje w Krakowie na Opolskiej w finansach? Czy istnieje możliwość pracy z domu? Jak wyglądają zarobki w porównaniu do innych korporacji i atmosfera pracy?
1
anonimus 2014-10-15 18:45:35
tez jestem zainteresowany tematem , tak jak poprzedniczka chcialbym wiedziec jak wyglada praca w ecolab w krakowie, jakie sa place dla pracownikow ze znajomoscia systemu SAP? ktos cos wie?
2
Monika 2014-10-27 22:35:33
Bardzo fajna firma, która dba o pracownikow ( zarobki ok),atmosfere itp, Nie widziałam, zeby ktos siedzial po godzinach do poznych godzin i byl przeladowany praca, jak to czesto bywa w korporacjach. Porownujac inne korporacje- ta wydaje mi sie zdecydowanie najfajnieszja, kameralna.
anka 2014-11-01 19:05:44
W zakupachnajwieksza rotacja stad ciagle ogloszenia na buyerow oczywiscie ze wzgledu na slabe zarobki w dziale. O podwyzce oczywiscie nie ma mowy.
doswiadczony 2014-11-02 22:17:22
Wszyscy zainteresowani przeczytajcie wypowiedz "ja" z 2014-07-22 13:38:06. Tak właśnie jest w większości działów. Generalnie firma dla studentów, żeby zdobyć pierwsze doświadczenie - taki kameralny CAP.
Tygrys 2014-11-09 22:53:33

Jak wygląda placa na stanowisku elektronika,automatyka i serwisanta ?
Jakie zarobki? Godziny pracy?
Czy da sie wyjsc na swoje ?
Stanowisko to pojawia sie regularnie co pewien czas.

W roku 2013 w sierpniu firma rowniez szukala serwisanta elektronika.
Placili 25 PLN za godzine pracy. Nie placili za dojazdy. Czy obecnie mozna liczyc na cos lepszego. CZY FIRMA SZUKA JELENI?
Tygrys 2014-11-10 23:03:22
Zakladam optymistycznie ze firma da ci caly czas zajecie.
Rozliczenie na wlasnej dzialalnosci na miesiac

25 brutto x 200 h = 5000 dochod
ZUS ok 1000
4000 - 800 podatek = 3200 max. netto szalu nie ma.

Jak znasz sie na robocie to 40 brutto spokojnie skasujesz w Poznaniu.
Ponizej 30 nikt sie nie schyli. Chyba ze przyjdzie na chwile przezimowac.

Zewnetrzni elektrycy dla VW robia za 35 PLN.

Minusy:
- do klienta trzeba dojechac czesto dojazd zabierze ci dzienne ze 4 godziny za ktore ECOLAB nie placi.
- musisz miec jakies narzedzia ktore od srodkow chemicznych sie niszcza
- praca jest szarpana terortycznie musisz byc dostepny 24/7. Na niektore zaklady mozesz wejsc tylko w nocy.
- uropy nie platne
- chorobowe jak ci sie cos przytrafi zadne srodki chemiczne smierdza mozna sie popazyc.

Jak jestes singlem bez rodziny to mozesz robic za 25 pln.
sasasa 2014-11-13 23:37:27
Czy ktoś się orientuje jak się pracuje w finansach (fp&a/co) - klimat, zarobki, elastyczne formy zatrudnienia?
to 2014-12-13 21:51:04
Nie polecam. Malo profesjonalna firma.
Tygrys 2014-12-20 23:23:55
Amerykański profesjonalizm.2
śmiech przez łzy. 2014-12-30 11:20:58
- Pracownicy ECOLAB stanowią serce i duszę firmy – całym sercem wierzymy w naszą firmę

- Stawiamy na rozwój naszych pracowników tworząc i realizując Indywidualne Plany Rozwoju

- Zapewniamy atrakcyjne wynagrodzenie, premie oraz pakiet socjalny: dodatkowa opieka medyczna, pakiet profesjonalnych szkoleń, nauka języków obcych oraz inne

- Oferujemy ciekawą i odpowiedzialną pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie

- Zapewniamy wszystkie narzędzia niezbędne do pracy: samochód służbowy, telefon, laptop i inne
Tygrys 2015-01-23 20:28:49
Czy w ECOLABIE szaleje DZUMA czy EBOLA?
Tyle stanowisk wolnych.
Tygrys 2015-01-25 00:25:34
Czy ECOLAB daje kask i rękawice ochronne?
Tygrys 2015-02-08 12:14:52
Na Pracuj.pl
Za polroku rok pewnie tez sie pojawia.

gość 2015-03-11 14:01:31
Czy ktoś mógłby napisać kto jest konkurencją Ecolabu jeśli chodzi o środki dezynfekcyjne do firm z branży produkcji farmaceutycznej i kosmetycznej ? Schulke? Diversey? Ktoś inny?
3
Janka 2015-03-21 21:39:08
Tomek!!! A ty nie w Angli?
Janka 2015-04-22 10:22:24
Korporacja z "robieniem kariery", "sukcesem", "samorealizacją" itp. korpobzdetami. Bzdety służące aby z pracownika korposzczura zrobić, który myśli, że jak zdobędzie doświadczenie i popracuje parę lat za prawie darmo, to od razu na managera awansuje. Że wtedy kasa sama z nieba poleci, a on będzie innych gnoił, tak jak jego gnojono. A tu najczęściej zamiast kariery i sukcesu jest "restrukturyzacja" albo "optymalizacja zatrudnienia" i wylatuje jako wypalony i mało kreatywny.
Tygrys 2015-05-28 00:26:35
ECOLAB poszukuje ponownie Elektronika - Automatyka.

Czy poprzedni zatruł sie oparami?
Co to znaczy "Bardzo atrakcyjne wynagrodzenie" ??? Umowa to nadal samozatrudnienie???
Coś nie może zgrzać miejsca techniczny w ECOLABIE. Który to już???
Tygrys 2015-06-19 21:30:26
Drzampni ino do szopa bo nie ma czym teja poszugrowac.
Tygrys 2015-08-19 23:00:05
W samym Krakowie. No no.
Na Data specjalist.
Musi to byc bardzo wysoka polka !!!
weber 2015-11-19 14:27:03
Jeżeli ktoś chce pracować jako przedstawiciel w firmie Ecolab, powinie zastanowić się...Na rozmowie powiedziano mi że szukaja już pół roku człowieka i nie mogą znaleźć.. . Czy w Polsce jest zbyt mało osób z doświadczeniem???? Tak naprawdę chodzi o kasę, a regionalni boją się o stołek, bo wiedzą że nie dostana nigdzie indziej roboty. Wszyscy boja się gościa z USA... Śmieszne...
kariera 2015-11-23 10:19:03
Kariery to tu nie zrobicie, ale dla mlodych, bez doswadczenia w krakowskich korpo, mozna zagryzc zeby i zdobyc to startowe doswiadczenie na CV. W nastepnej firmie na pewno zaplaca wiecej. Podobnie jak w innych krakowskich korpo razi brak kompetencji osob zarzadzajacuch (zwlaszca na najwyzszych szczeblach), co w polaczeniu z poziomem wynagrodzen prowadzi do szybkiej rotacji pracownikow.
kariera 2015-11-25 17:39:00
asiakx chyba zartujesz, na pewno nie najlepsza. Po prostu firma, ktora stawia na zatrudnianie tanich pracownikow - wiec jesli nie czujecie sie na silach startowac do powazniejszych firm, warto zacisnac zeby i zdobyc to 1 doswiadczenie - nastepna korporacja na pewno zaoferuje wyzsze wynagrodzenie
Tygrys 2016-05-02 20:03:38
Macie już forsę aby docenić: ELEKTRYKA - AUTOMATYKA.
Chcecie go zatrudnić. Czy ponownie niejasna umowa.
Tygrys 2016-06-04 19:14:27
Territory Manager Food
Territory Manager Diary

Rozumiem że poprzednicy mieli dosyć "kwasu".
Tygrys 2016-06-09 15:08:20
Serwisant Aplikacji Beverage

Jakie warunki ??? Można się upić ze szczęścia ???
marcin 2016-06-11 16:15:31
Widocznie nie ma chętnych do pracy @picolo bo po prostu nie pokazało się na razi e żadne ogłoszenie pracy. O ewentualnych wakatach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, więc nic jeszcze straconego. Pewnie i tak dają dwuskładnikowe wynagrodzenie.
Tygrys 2016-10-29 19:50:50
Elektryk - Automatyk, stanowisko bumerang ciągle powraca.
Zostaw swoją opinię o Ecolab Services Poland sp. z o.o. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecolab Services Poland sp. z o.o.