brak logo

Ecolab Services Poland sp. z o.o.

Kraków

Opinie o Ecolab Services Poland sp. z o.o.

anka 2014-11-01 19:05
W zakupachnajwieksza rotacja stad ciagle ogloszenia na buyerow oczywiscie ze wzgledu na slabe zarobki w dziale. O podwyzce oczywiscie nie ma mowy.
doswiadczony 2014-11-02 22:17
Wszyscy zainteresowani przeczytajcie wypowiedz "ja" z 2014-07-22 13:38:06. Tak właśnie jest w większości działów. Generalnie firma dla studentów, żeby zdobyć pierwsze doświadczenie - taki kameralny CAP.
Tygrys 2014-11-09 22:53

Jak wygląda placa na stanowisku elektronika,automatyka i serwisanta ?
Jakie zarobki? Godziny pracy?
Czy da sie wyjsc na swoje ?
Stanowisko to pojawia sie regularnie co pewien czas.

W roku 2013 w sierpniu firma rowniez szukala serwisanta elektronika.
Placili 25 PLN za godzine pracy. Nie placili za dojazdy. Czy obecnie mozna liczyc na cos lepszego. CZY FIRMA SZUKA JELENI?
Tygrys 2014-11-10 23:03
Zakladam optymistycznie ze firma da ci caly czas zajecie.
Rozliczenie na wlasnej dzialalnosci na miesiac

25 brutto x 200 h = 5000 dochod
ZUS ok 1000
4000 - 800 podatek = 3200 max. netto szalu nie ma.

Jak znasz sie na robocie to 40 brutto spokojnie skasujesz w Poznaniu.
Ponizej 30 nikt sie nie schyli. Chyba ze przyjdzie na chwile przezimowac.

Zewnetrzni elektrycy dla VW robia za 35 PLN.

Minusy:
- do klienta trzeba dojechac czesto dojazd zabierze ci dzienne ze 4 godziny za ktore ECOLAB nie placi.
- musisz miec jakies narzedzia ktore od srodkow chemicznych sie niszcza
- praca jest szarpana terortycznie musisz byc dostepny 24/7. Na niektore zaklady mozesz wejsc tylko w nocy.
- uropy nie platne
- chorobowe jak ci sie cos przytrafi zadne srodki chemiczne smierdza mozna sie popazyc.

Jak jestes singlem bez rodziny to mozesz robic za 25 pln.
sasasa 2014-11-13 23:37
Czy ktoś się orientuje jak się pracuje w finansach (fp&a/co) - klimat, zarobki, elastyczne formy zatrudnienia?
to 2014-12-13 21:51
Nie polecam. Malo profesjonalna firma.
Tygrys 2014-12-20 23:23
Amerykański profesjonalizm.2
śmiech przez łzy. 2014-12-30 11:20
- Pracownicy ECOLAB stanowią serce i duszę firmy – całym sercem wierzymy w naszą firmę

- Stawiamy na rozwój naszych pracowników tworząc i realizując Indywidualne Plany Rozwoju

- Zapewniamy atrakcyjne wynagrodzenie, premie oraz pakiet socjalny: dodatkowa opieka medyczna, pakiet profesjonalnych szkoleń, nauka języków obcych oraz inne

- Oferujemy ciekawą i odpowiedzialną pracę w dynamicznie rozwijającej się firmie

- Zapewniamy wszystkie narzędzia niezbędne do pracy: samochód służbowy, telefon, laptop i inne
Tygrys 2015-01-23 20:28
Czy w ECOLABIE szaleje DZUMA czy EBOLA?
Tyle stanowisk wolnych.
Tygrys 2015-01-25 00:25
Czy ECOLAB daje kask i rękawice ochronne?
Tygrys 2015-02-08 12:14
Na Pracuj.pl
Za polroku rok pewnie tez sie pojawia.

gość 2015-03-11 14:01
Czy ktoś mógłby napisać kto jest konkurencją Ecolabu jeśli chodzi o środki dezynfekcyjne do firm z branży produkcji farmaceutycznej i kosmetycznej ? Schulke? Diversey? Ktoś inny?
4
Janka 2015-03-21 21:39
Tomek!!! A ty nie w Angli?
Janka 2015-04-22 10:22
Korporacja z "robieniem kariery", "sukcesem", "samorealizacją" itp. korpobzdetami. Bzdety służące aby z pracownika korposzczura zrobić, który myśli, że jak zdobędzie doświadczenie i popracuje parę lat za prawie darmo, to od razu na managera awansuje. Że wtedy kasa sama z nieba poleci, a on będzie innych gnoił, tak jak jego gnojono. A tu najczęściej zamiast kariery i sukcesu jest "restrukturyzacja" albo "optymalizacja zatrudnienia" i wylatuje jako wypalony i mało kreatywny.
1
Tygrys 2015-05-28 00:26
ECOLAB poszukuje ponownie Elektronika - Automatyka.

Czy poprzedni zatruł sie oparami?
Co to znaczy "Bardzo atrakcyjne wynagrodzenie" ??? Umowa to nadal samozatrudnienie???
Coś nie może zgrzać miejsca techniczny w ECOLABIE. Który to już???
Tygrys 2015-06-19 21:30
Drzampni ino do szopa bo nie ma czym teja poszugrowac.
Tygrys 2015-08-19 23:00
W samym Krakowie. No no.
Na Data specjalist.
Musi to byc bardzo wysoka polka !!!
weber 2015-11-19 14:27
Jeżeli ktoś chce pracować jako przedstawiciel w firmie Ecolab, powinie zastanowić się...Na rozmowie powiedziano mi że szukaja już pół roku człowieka i nie mogą znaleźć.. . Czy w Polsce jest zbyt mało osób z doświadczeniem???? Tak naprawdę chodzi o kasę, a regionalni boją się o stołek, bo wiedzą że nie dostana nigdzie indziej roboty. Wszyscy boja się gościa z USA... Śmieszne...
kariera 2015-11-23 10:19
Kariery to tu nie zrobicie, ale dla mlodych, bez doswadczenia w krakowskich korpo, mozna zagryzc zeby i zdobyc to startowe doswiadczenie na CV. W nastepnej firmie na pewno zaplaca wiecej. Podobnie jak w innych krakowskich korpo razi brak kompetencji osob zarzadzajacuch (zwlaszca na najwyzszych szczeblach), co w polaczeniu z poziomem wynagrodzen prowadzi do szybkiej rotacji pracownikow.
kariera 2015-11-25 17:39
asiakx chyba zartujesz, na pewno nie najlepsza. Po prostu firma, ktora stawia na zatrudnianie tanich pracownikow - wiec jesli nie czujecie sie na silach startowac do powazniejszych firm, warto zacisnac zeby i zdobyc to 1 doswiadczenie - nastepna korporacja na pewno zaoferuje wyzsze wynagrodzenie
Tygrys 2016-05-02 20:03
Macie już forsę aby docenić: ELEKTRYKA - AUTOMATYKA.
Chcecie go zatrudnić. Czy ponownie niejasna umowa.
Tygrys 2016-06-04 19:14
Territory Manager Food
Territory Manager Diary

Rozumiem że poprzednicy mieli dosyć "kwasu".
Tygrys 2016-06-09 15:08
Serwisant Aplikacji Beverage

Jakie warunki ??? Można się upić ze szczęścia ???
marcin 2016-06-11 16:15
Widocznie nie ma chętnych do pracy @picolo bo po prostu nie pokazało się na razi e żadne ogłoszenie pracy. O ewentualnych wakatach najlepiej dowiadywać się bezpośrednio u nich, więc nic jeszcze straconego. Pewnie i tak dają dwuskładnikowe wynagrodzenie.
Tygrys 2016-10-29 19:50
Elektryk - Automatyk, stanowisko bumerang ciągle powraca.
Minia 2017-01-12 13:44
Czy ktoś wie o przyjęciach do pracy w Ecolab? Dobrze jeszcze byłoby dodać jakie maja zarobki i socjal.
1
Pracownik 2017-02-07 13:14
Piszę jako osoba pracująca tu 4 lata. Firma bardzo fajna, świetna atmosfera i stosunki między ludźmi. Firma oferuje wiele benefitów ale tego lepiej dowiedzieć się osobiście podczas rozmowy. Na pewno oferuje jedne z najciekawszych dodatków na rynku Krakowskim. Niedawno zmieniliśmy biuro na większe więc może dlatego było tyle ofert pracy - bo firma się rozwija a nie uciekają z niej ludzie. Uważam, że zarobki w większości są adekwatne do stanowiska, działu, doświadczenia. Przychodzą ludzie na rozmowy bez jakiegokolwiek doświadczenia a oczekują wynagrodzenia z pozycji seniorskich czy liderskich więc to druga strona medalu o której mało kto w tej całej dyskusji wspominał ;)
Jeżeli komuś zależy na pracy tutaj a nie widzi aktualnie otwartych bądź pasujących ofert może spokojnie przyjść i zostawić swoje CV na recepcji czy dziale HR. Nowe stanowiska się tworzą, szukamy studentów aby ich uczyć na potencjalnych kolejnych pracowników.
1
BDN 2017-02-11 21:47
Nie wiem, czy taka super atmosfera. Pracuje tu od kilku mcy, to jaka jest atmosfera zależy w dużej mierze od działu do jakiego się trafi. Firma jest naprawdę dużą i wciąż się powiększa. Ogólnie w roznych dzialach ludzie tworzą zamknięte grupy i raczej ciezko powiedzieć o całości firmy, ze atmosfera jest ok. Chyba, nalezysz do grupy dyskusyjnej, która 40% swojego dnia pracy spędza na kawie w kuchni. Perspektywy rozwojowe... Z dużym zastrzeżeniem bo wiele osób nie do końca zdaje sobie sprawę ze swoich obowiqzkow. Jak to w korpo, kto głośno krzyczy i tylko narzeka ten wygrany i robi najmniej. Nie ma żadnego bata nad takimi. Wysokimi stolkami kierują juz inne aspekty, polityka w firmie. Ale ogólnie firma daje bardzo duże możliwości dla wszystkich, nawet dla nierobow niestety. Ja pracuje od kilku miesięcy, bywaja cięższe lub lżejsze dni w zależności od obowiqzkow , ale mając doświadczenie z pracy w mniejszej, bardziej ograniczonej firmie nie zdecydowal bym się teraz na zmianę pracy. Moze ta firma cos za oferuje. W końcu pracuje tu krótko, to jeszcze mogę poczekać. Na koniec dodam, ze proces rekrutacji jest zupełnie nieadekwatny do pełnionych funkcji, a i tak bardzo często trafiają tu ludzie, którzy najwyżej powinni pracować w call center i czytac ustalone regulki niż sami próbować budować własne wypowiedzi... Do tej grupy zresztą zaliczylbym tez tych narzekajacych na zarobki, albo klasę samochodów służbowych. Popracujcie i wtedy wymagajcie.
2
Miron 2017-02-16 17:11
Słyszałem o nich bardzo dobre opinie ale niestety na razie nie robią nowych przyjęć. Mam pytanie czy do podstawy firma stosuje jakieś dodatki, może jakiś pakiet medyczny lub cos innego? Będę szukał nowych ofert!
suszi 2017-02-19 22:36
Dokładnie, trzeba najpierw dać coś z siebie a potem wymagać!!!
Pracownik 2017-02-23 14:23
Oczywiście, firma oferuje bardzo bogaty pakiet dodatków ale tego kandydaci dowiadują się na bezpośrednich rozmowach o pracę.
Pracownik 2017-02-23 14:31
Oczywiście, że masz rację. Atmosfera w dużej mierze zależy od przełożonych a w Ecolab na pewno nie trafisz na wielu takich z nastawieniem typowo korporacyjnym. Co niestety zaczyna być standardem w konkurencyjnych firmach na krakowskim rynku.
Jeżeli masz zastrzeżenia do procesu rekrutacyjnego - z czym po części się zgodzę to zgłoś to. Na 6 piętrze masz w pokoju relaksu blue box na wszelkie uwagi i sugestie. Wszystkie są rozpatrywane a świeże spostrzeżenia na pewno są najcenniejsze dla przełożonych na wyższym szczeblu.
Daj sobie czas, pokaż, że jesteś dobrym pracownikiem a gwarantuję, że zostaniesz doceniony. Wszystko to kwestia czasu a niestety teraz mało kto ma cierpliwość :)
Dodam, że firma co roku robi ankiety zadowolenia pracowników i stara się usprawnić to co wg. nich nie funkcjonuje. Osoby robiące dobrą robotę są nagradzane specjalnymi nagrodami miesięcznymi.
Martusia 2017-02-24 13:57
Dobrze, że tu pracuję bo mam dobre zarobki i stabilną pracę co jest dla mnie bardzo ważne. Firma jest postrzegana jako bardzo dobra.
Marta 2017-03-01 15:53
@Pracownik, po tych ankietach są zauważalne faktyczne zmiany w firmie?
Nowa 2017-03-27 09:09
Pracowałam tam 3 lata. Pakiet benefitów jest najlepszy z dotychczasowych moich 4 korpo. Premie roczne i dodatek świąteczny. Świetny pakiet medyczny. Parking dla prawie wszystkich. Fahna lokalizacja, atmosfera bardzo fajna, tylko zarobki marne z małą szansą na wzrost.
Podsumuowując w Ecolabie jest naprawdę stabilne zatrudnienie.
Pracownik 2017-04-08 09:00
Tak Pani Marto, celem firmy jest utrzymać się w 500 najlepszych firmach świata a bez zadowolonych pracowników jest to nie możliwe. Tylko tutaj każdy pracownik odpowiada i głosy idą bezpośrednio do bazy. Nie jak np. w innych firmach w Krakowie TL przegląda odpowiedzi pracowników i przesyła po weryfikacji dalej. Jak wyżej opisane przez użytkownika Nowa - Ecolab ma bardzo, bardzo dobry pakiet benefitów. Otwierają się nowe stanowiska więc pracownicy mają poczucie stabilnej pracy bez ryzyka, że jutro ktoś nam powie do widzenia.
Ciężko się odnieść do wypowiedzi o zarobkach... skoro ktoś sam rzuca swoją stawkę, dostaje odpowiedz i ją akceptuje to jak potem można mówić, że marnie zarabia ? :) w końcu sam wynegocjował sobie takie warunki.
1
Gregor 2017-04-12 09:24
Ecolab Services Poland jest spoko firmą a że nie każdy nadaje się do takiej pracy, cóż tak bywa. Firma ma perspektywy rozwoju a dla pracowników to widok stabilnej pracy, dobrych zarobków. Ja nie narzekam.
mała 2017-04-25 18:00
Czy ktoś może wie w jakiś godzinach pracuje sie w ecolabie??
mała 2017-04-25 18:01
Czy ktoś może wie w jakiś godzinach pracuje sie w ecolabie??
Mania 2017-04-25 19:02
Myślę, że Ecolab Services spokojnie zasłużyło na opinię dobrej firmy, dającej stabilizację pracownikom.
Pracownik 2017-05-04 15:10
Elastycznie od 7 do 9 przychodzimy +8h . Chyba, że zdarzy się potrzeba zostania dłużej = zadaniowy czas pracy.
Nie znam idealnie wszystkich działów więc może w niektórych przez specyfikę pracy/kraju przychodzi się na konkretną godzinę ale zakładam taka informacja jest przedstawiana przy rozmowie.
Izka 2017-05-05 12:45
Ecolab Services Poland to świetna firma i niech tak trzyma.
Aska 2017-07-05 11:34
Hej, czy w firmie ecolab jest kawa/herbata dla pracownikow? Czy jest tam w budynku jakis "Olipm" czy inna restauracja gdzie mozna zjesc cos na cieplo?
Minia 2017-07-16 12:48
Rzadko spotyka się takich fajnych pracodawców jak Ecolab.
Marta 2017-08-01 15:19
@Minia co sprawia, że masz taką pozytywną opinię na temat Ecolab Services Poland jako pracodawcy? Chętnie dowiemy się więcej na temat Twoich doświadczeń. Jakie są plusy pracy właśnie w tej firmie? Takie konkretne informacje będą pomocne dla osób, które właśnie są w trakcie szukania nowego miejsca pracy. Co możesz im doradzić?
Hank Moody 2017-08-02 19:43
Mam pytanie - jakiego systemu ERP używa się w Ecolabie? SAPa czy czegoś innego. Z góry dziekuję za odpowiedź.
Klaps 2017-08-09 15:05
Ecolab Services to firma nowoczesna i pewnie dobrze dobrała sobie pracowników. Fajnie się tu pracuje i jak czytam opinie to nie tylko mi jest tu dobrze.
Pracownik 2017-08-11 12:34
2x TAK. Napoje dla pracowników bez limitu oraz jest na dole w budynku kantyna + możliwość zamawiania posiłku do kuchni na piętrze.
Pracownik 2017-08-11 12:36
SAP, ale mamy również kilka innych jednak one nie są używane w Polsce.
Mańka 2017-08-15 15:27
Taka firm jak Ecolab zapracowała sobie na dobrą opinię. Tego nie osiąga się z dnia na dzień tylko to jest długi proces
Zostaw swoją opinię o Ecolab Services Poland sp. z o.o. - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Ecolab Services Poland sp. z o.o.