brak logo

Komornik Sądowy

Rumia

Opinie o Komornik Sądowy

Pan Kuleczka 2012-10-24 19:24:39
nie polecam
sędzia dredd 2013-01-13 14:54:37
Lol. No nie co za hejtersi. Piszecie tak o Panu Komorniku pulmikortu.tylko dlatego, że nie powiodła wam się kariera u niego. Nie pasowaliście do jego zespołu, w którym mogą pracować tylko najlepsi i podlegają wyszukanej selekcji. Okres pracy u Pana Prezesa uważam za najlepszy w mojej karierze zawodowej, aż do czasu kiedy szef zasadnie uznał, iż nie nadaję się do pracy u niego i mnie zwolnił. Ale zaznaczam, że miał rację! A wy moglibyście go tak nie trollować, w dodatku bez odwagi żeby podać swoje imię i nazwisko.
Guy Fawkes 2013-01-18 23:55:23
Niezła jazda tam widocznie musi być u tego gościa. Miałem tam skłądać cv bo widziałem gościa w telewizji parę razy i wydał się dosyć łebski harry, tylko trochę piskliwy głos ma jak laska hehe. Ale jak czytam tutaj te komenty to chyba sobie raczej odpuszczę. W sumie to on musi tam duży zakład pracy mieć, bo cały czas wisi ogłoszenie, że kogoś szukają do pracy. Albo takie wysokie wymagania i nikogo nie zatrudniają, albo już z tysiąc ludzi zatrudnia. Widzę, że niezła akcja z lawyer, wrócił do domu? Pewnie zapił gdzieś.
jo jo jo 2013-01-23 20:57:40
no jasne :P ach ten Pan Prezes
zrozpaczona 2013-01-26 20:23:53
sędzio
jest tak jak mówisz, pracowałam tam kiedyś, ale nie dałam rady, nie udało mi się zadowolić szefa i musiałam się z nim rozstać i do dzisiaj nie mogę się z tym pogodzić i czekam, wpatruję się w telefon, może zmieni zdanie i jeszcze kiedyś zadzwoni, nie on sam, oczywiście, ale może chociaż pani kierownik?
3
sędzia dredd 2013-01-26 21:00:18
Oh, zrozpaczona! Twoje słowa są miodem dla moich uszu! Nareszcie głos rozsądku wśród tego wycia hien! Ludzie są okrutni i w taki sposób piszą o Panie prezesie! Naprawdę myślisz, że jest gdzieś taka szansa, żeby zadzwonił i pozwolił wrócić? To moje marzenie... Może ten sen się kiedyś spełni. Ciekawe, czy myśmy razem pracowali przez jakiś okres (w sumie tyle ludzi tam się przewinęło że Cię nie namierzę). Pasowalibyśmy do siebie, jeśli wiesz co mam na myśli...
nowa 2013-01-31 22:40:11
znalazłam ogłoszenie o pracę z wczoraj, ale trochę się boję
ela 2013-02-05 22:49:20
Poniżej kilka faktów dotyczących tej kancelarii:
- ciągły nabór nowych pracowników
- poza kilkoma stałymi pracownikami w tej kancelarii jest olbrzymia rotacja, – jeśli sam się nie zwolnisz to zostaniesz zwolniony
- średni czas pracy nowego pracownika to tydzień do dwóch
- po kilku dniach pracy jest „włączana” presja – ciągle za mało, ciągle nie tak,
- jeśli otrzyma się dokładne wytyczne co do swoich obowiązków to i tak czeka dywanik bo jednak są inne wytyczne
- praca w weekendy w tej kancelarii to przywilej – w czwartek lub piątek są „nominacje”, kto może przyjść w weekend (100zł za dzień pracy weekendowej), jeśli raz odmówisz to więcej nominacji nie dostaniesz, a jak nie pracujesz w weekendy to wypad
- jeśli nie dostaniesz nominacji znaczy, że jesteś na cenzurowanym
- jeśli wybierasz się do komornika(usunięte przez moderatora) żeby zdobyć doświadczenie prawnicze to dowiesz się tylko, że jesteś nic niewart i dostaniesz kopa niezależnie od tego ile robisz, jak się starasz i o której wychodzisz do domu.
- plus jest taki, że nie ważne, jaką pracę znajdziesz później – na pewno ją docenisz i będziesz zadowolony
- niezdecydowanym odradzam, bo szkoda czasu – i tak wylecisz po tygodniu, max dwóch, a jak już tam siedzisz to wykorzystaj czas na poszukiwanie nowego zajęcia, bo w każdej chwili może Ci się przydać
2
Pan Kuleczka 2013-02-06 20:45:59
O! Ela, straciłaś przyjaciela. Może się wreszcie nauczysz. Że miłości nie wolno odrzucić.
ali 2013-03-14 14:05:18
Kurcze.... Po przeczytaniu Twojej wypowiedzi... wyslalem dokumenty aplikacyjne. Jak juz mnie zaprosza na spotkanie, nie wiem czy sie zdecyduje ale z czystej ciekawosci bym tam popracowal.
Sandra 2013-03-21 20:15:01
na stronie PUP widnieje ogłoszenie i do obsadzenia aż 3 etaty!
Poszłam na rozmowę kwalifikacyjną.Miałam wrażenie ,że panuje tam chaos...parcownicy nie panowali nad telefonami , w ich oczach widziałam stres stres , nerwowość . nie wiem co o tym myśleć . . .
1
Seniorita 2013-03-23 16:49:57
Co niektórzy mylą pracę w Kancelarii z wyjazdem do Sanatorium. Weźcie się za robotę, zamiast wypisywać bzdury. Nikt nie będzie nikogo zmuszał do pracy, a jak się nie podoba to zawsze można zrezygnować. Peace!
Zatrudniona 2013-04-30 13:30:11
Obrzucanie błotem to marny sposób na obnoszenie się ze swoimi żalami, szczególnie w przypadku osób, które zasłużenie pożegnały się z pracą. Jeśli chodzi o pracę w Kancelarii - polecam i nie podzielam opinii rozgoryczonych "byłych pracowników".
Pozdrawiam.
Szkarłatny Pumpernikiel 2013-05-16 08:26:31
Zadziwiające jest przewrażliwienie niektórych pracowników na swój własny temat. Nikt nie obraził pracowników Kancelarii tylko zakład pracy, nawet nie osobę szanownego Pana Komornika.
Piotr Piech wyraża swoją własną opinię, ma do tego pełne prawo (gdyż jest to portal wyrażania opinii o pracodawcach) i podpisuje się własnym imieniem i nazwiskiem, w odróżnieniu od "Moniki", która zdaje się występować również jako "Seniorita" oraz "Zatrudniona" - chyba ktoś ma problem z brakiem odwagi.
Ponadto pracodawca, który nie ma sobie nic do zarzucenia nie przejmuje się komentarzami wyrażonymi na tego typu portalach bo jego jakość i opinia obroni się sama nieprawdaż??
Szkarłatna Pupernikiela coś tam 2013-05-17 18:21:35
Macie niezłą jazdę z tym tematem, jak tak dalej pójdzie to niedługo opinie o Kancelarii napisze Kubuś Puchatek i Pinokio niezłe loginy wymyślacie, napisac wam słowo i zaraz biegniecie z odsieczą:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))).
Paweł 2013-07-12 15:41:50
Nie polecam pracy w tej Kancelarii, beznadziejna organizacja pracy, codziennie zmieniające się zasady i wieczne przykręcanie śruby, szanowny pan Komornik uwielbia tylko trzy rzeczy:
- zatrudniać pracowników;
- zwalniać pracowników;
- udzielać wywiadów
Jednakże dla ludzi, którzy uważają, że były prezes jest pokrzywdzony przez karę za udzielanie porad prawnych, niech się u niego zatrudnią, a szybko zmienią zdanie.
levandicus 2013-07-16 14:19:02
Paweł - 2013-07-12 15:41:50

Nie polecam pracy w tej Kancelarii, beznadziejna organizacja pracy, codziennie zmieniające się zasady i wieczne przykręcanie śruby, szanowny pan Komornik uwielbia tylko trzy rzeczy:

- zatrudniać pracowników;

- zwalniać pracowników;

- udzielać wywiadów

Jednakże dla ludzi, którzy uważają, że były prezes jest pokrzywdzony przez karę za udzielanie porad prawnych, niech się u niego zatrudnią, a szybko zmienią zdanie.
A ile czasu mija od rozmowy kwalifikacyjnej zanim - poinformują o zatrudnieniu czy ewentualnie zaproszą na drugą rozmowę jeśli tak jest ?
Aplikantka Komornicza 2013-07-16 23:50:18
Mała korekta:
*bo chcą Cię zatrudnić :)

pozdrawiam
krwawa mary 2013-07-24 20:11:45
hehe( uśmiałam się po tej wypowiedzi...)

czy ktoś umiałby powiedzieć jakie są zalety pracy tam ?

sierra 2013-07-25 13:57:38
Należy ukończyć z wynikiem pozytywnym aplikację komorniczą.
origami 2013-07-25 14:00:02
krwawa mary - 2013-07-24 20:11:45

hehe( uśmiałam się po tej wypowiedzi...)



czy ktoś umiałby powiedzieć jakie są zalety pracy tam ?



Jedyną zaletą jest fakt, iż z zasady płacą za wykonane usługi. Nie zawsze zgodnie z umową ale jednak.
calineczka 2013-07-29 16:00:41
złotko , powyżej masz kilka interesujących opinii . Myślę,że więcej nie trzeba dodawać ;)
petent 2013-11-15 09:40:13
W kancelarii pracuje obecnie bardzo niesympatyczna blondyna, która swoją postawą i zachowaniem ignoruje petentów do tego ostentacyjnie oraz nieudolnie próbuje okazywać swoją wyższość. Widać że musi być bardzo nieszczęśliwa. Trochę uśmiechu i więcej empatii droga Pani. Inteligentni ludzie nie zachowują się tak i widać że Pani do takich nie należy. Proszę uczyć się od naszych zachodnich sąsiadów inie traktować ludzi z wyższością oraz poniżeniem. mam nadzieję ,że Pani to przeczyta i weźmie sobie do serca tą opinię. W rozmowie telefonicznej jak i w bezpośredniej konfrontacji jest Pani bardzo niesympatyczna.Proszę nie traktować ludzi z góry.
2
Ania 2013-11-21 11:57:41
Nie znam Pana komornika(usunięte przez administratora) ale dla mnie ten człowiek, jest naprawdę człowiekiem, innym to przeszkadza za Jego dobre serce, dlatego kładą mu kłody pod nogi.Nikogo nie wywyższa, nie poniża, a jeśli przyszłaś (przyszyłeś)pracować,do kancelarii,nie ważne na jaki okres czasu, to szanuj swego pracodawcę,czerp od niego wiedzę,bo pan Świeczkowski za wiedzę płacił kosztem swego czasu,ten czas mógł poświęcić na wojaże tak jak inni, a poświecił swój czas na naukę, dlatego dziś jest tym kim jest.
m 2014-10-08 01:26:30
Mysle o powrocie, tylko nie wiem jak to bedzie postrzegane w kancy. MG, jesli tu wchodzisz to wyraz swoja opinie
1
komo 2015-01-21 16:20:55
jak dla mnei to wlasnie sie nie da byc komornikiem bez studiow prawniczych bo to chyba jest aplikacja komornicza specjlana ktora trzeba ukonczyc. ale ja walsnie jako student poszukuje praktyki przy komonirniku zebyp oznac zawod i sprawdzic czy sie chce tym na prawde zajmowac cale swoje zycie. jest tutaj taka szansa?
aga 2015-03-23 15:02:29
zapraszam do zapoznania się z opisem zawodu- jednym z wymogów powołania jest ukończenie wyższych studiów prawniczych w Rzeczypospolitej Polskiej i uzyskał tytuł magistra prawa lub zagraniczne studia prawnicze uznane w Rzeczypospolitej Polskiej. Macie konkretną odpowiedź- z resztą to logiczne przy takiej odpowiedzialoności
Sprawiedliwy 2015-07-29 22:22:15
Mialem okazję współpracować z panem komornikiem. Uważam, że jest przede wszystkim sprawiedliwy. Do jego "wad" należy pracoholizm i może dlatego dużo oczekuje od współpracowników. Jednego nie można mu odmówić - mega intelektu. Dużo można się nauczyć.
1
Julia 2015-07-30 13:14:48
Też się zgadzam. Myślałam, że nikt już tak nie patrzy na świat... ;(
1
Sprawiedliwy 2015-07-30 21:35:50
Dzięki Julia. Po prostu piszę jak jest. Nie mam żadnych powodów, żeby koloryzować na dobre lub złe.
1
Leoklet 2015-08-03 12:46:48
Byłem zadowolony. Dziś już tam nie pracuję, ale mam dobre wspomnienia. Praca jak praca.
Gimbsttre 2015-08-10 17:16:11
W Polsce każdy lubi narzekać zamiast pracować. Dlatego wyjechałem do Holandii. Ludzie, weźcie się za robotę zamiast atakować pracodawców. Pozdrawiam pana Komornika.
Samnasam 2015-08-26 22:36:50
Jest dobrze. Momentami pojawia sie stres, ale lubię te prace. Nie rozumiem kto ma interes w tej bezpodstawnej krytyce. Słyszałem, ze jakiś były pracownik sie mści. Żenada.
1
adi 2015-11-05 20:39:14
aby być komornikiem wystarczy niemieć żony znajomych poniewierany w podstawówce i umieć sprzedać psa dziecka lub figurke matki boskiej nawet
2
jajo 2015-11-19 08:50:14
Okres pracy wspominam tragicznie. Zawsze wszystko nie tak, mimo określonych wytycznych (okazywało się, że jednak są zupełnie inne). Brak konsekwencji w zlecaniu wytycznych. Brak szacunku do drugiego człowieka - to największy zarzut. Nowy pracownik jest pozostawiony sam sobie, nieprzedstawiony nikomu, nie wie gdzie jest szatnia, kim są współpracownicy. Olbrzymia rotacja pracowników. Ciągły stres i poniewieranie (nie przez samego Komornika, bo z nim nie ma osobistego kontaktu). Mimo najlepszych chęci i wiedzy możesz poczuć się jak śmieć. I to bardzo szybko. Praca tylko dla najwytrwalszych psychicznie, których nie rusza skandaliczne traktowanie. Sama praca jest interesująca. Nigdy więcej styczności z tą kancelarią, każdy dzień był traumą. Szczęśliwie już długo tam nie pracuję. Dla młodej osoby na początku drogi praca tam to szok i niedowierzanie, ale i doskonała lekcja życia - z jakim fałszem i traktowaniem drugiego człowieka można się spotkać, jak sobie z tym radzić, jak mieć twardą skórę, na co się godzić, a na co nie. Najlepsza życiowa motywacja, by dążyć do założenia własnej działalności i bycia niezależnym. Pozdrawiam ''zwykłych'' pracowników, ludzi przemiłych, koleżeńskich, pomocnych - mimo warunków, w jakich przyszło im pracować.
1
tola 2016-01-09 17:46:55
Drobna refleksja - jak przychodzisz do pracy, to przychodzisz, żeby pracować, a nie użalać się nad sobą. Smutna sprawa, że frustracja niektórych przelewana jest w taki sposób. Stres jest jak w każdej pracy tego typu i każdy powinien się z tym liczyć, zresztą każda praca ma plusy i minusy. Ja szczerze polecam pracę w tej kancelarii.
Kagan Temudżyn 2016-01-13 22:05:46
Do zarobienia jest dobrze ponad 5000, a dokładnie około czterysta dziewięć tysięcy Metikali Mozambijskich miesięcznie, pluc około 23 000 Metkiali Mozmbijskich za każdy przepracowany, wolny od pracy dzień - płatne gotówką w poniedziałek (tego dnia wystarczy 8 godzin pracy). Ogólnie czad. Wiele z powyższych opinii się zgadza. W swoim czasie na tym portalu było więcej ciekawych komentarzy. Teraz to trochę nudą zalatuje. Ale ogólnie luzik. Max zastanawiające co to za vendetta byłego pracownika, bo to fajny temat. Pewnie jakiś zryty czosnek z niego jest. ELO
Calvin Candie 2016-01-14 18:54:34
Dementuję to co napisał Kagan Temudżyn, z moich informacji wynika, że do zarobienia jest jakieś 90000 Nair Nigeryjskich miesięcznie, natomiast za każdy przepracowany dzień wolny od pracy raptem 5000 Nair Nigeryjskich. Aczkolwiek wciąż jest to więcej niż 5000 o których pisał Jasiek. Ba, 5000 to za dzień. Najpierw umowa zlecenie, jak po dwóch tygodniach nie wylecisz lub nie odejdziesz - jest szansa, że będzie umowa o pracę. Dobrze siedzieć cicho i się nie wychylać, prezes nie zwykł rozmawiać z ludźmi poniżej aplikanta.
Jarząbek 2016-01-15 19:06:58
Nie rozumiem co tu się dzieje, czyżby znów fala jakiegoś hejtu przeciwko wedle zasłużonemu dla polskiej egzekucji Prezesowi? Czy niektórzy nie wyciągnęli wniosków? Za słaba była nauczka? Plują jadem hejtery. Pan się nie przejmuje, Panie Prezesie, popieram max! Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje, prezes naszego klubu, niech żyje nam. To pisałem ja, Jarząbek.
Miś 2016-01-17 22:12:14
Jarząbek, Ty lizusie. Wiedzę, że dalej podlizujesz się prezesowi, liczysz, że ponownie Cię zatrudni? Nie ma szans. Co prawda ponoć bywało, że prezes zatrudniał ponownie ludzi, których wcześniej wywalił z roboty, ale Ty nie masz szans na powrót. Lizuzostwo nie pomoże. ELO
master chef 2016-01-30 22:05:30
Trzeba przyznać, że dużo się tam zmieniło po "Kuchennych Rewolucjach". Polecam flaczki i schabowego z kapustą.
master chef 2016-02-02 19:50:03
ale trochę też gastronomia
el mariacci 2016-02-23 23:08:51
A co no woda, najczęściej ziemia, woda, dwótlenek węgla, hemoglobina, taka sytuacja. Chema, najczęściej to chema mnie interesuje. Nie podoba mi się...
dobe 2016-03-16 22:01:44
Pracowałem w tej firmie. Szczerze mówiąc pracy dużo, jednak można się również przez to dużo nauczyć. Komornik (usunięte przez administratora) bije innych komorników na głowę merytorycznością. Polecam
elunia 2016-09-25 01:05:03
przecież to kobieta
Zostaw swoją opinię o Komornik Sądowy - Rumia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Komornik Sądowy