Optima Partners Sp. z o.o. Sp. k.

Warszawa

Opinie o Optima Partners Sp. z o.o. Sp. k.

striy 2013-04-16 16:30:46
z czystym sumieniem polecam, jeśli ktoś lubi takie słabe klimaty....
3
optimum 2013-09-12 11:13:06
Nie polecam , szukają wykwalifikowanym osób do pracy na telefonie, przeczytajcie dokladnie ogloszenie, executive = praca na sluchawkach

NIE POLECAM, SZKODA CZASU
ex 2013-10-07 23:31:56
w umowie są zawarte zapisy o karach umownych, jeśli się wg właściciela firmy czegoś nie zrobi wystarczająco dobrze, przy czym kary są od wartości całej umowy, więc jeśli np. umowa była na pół roku na paręnaście k, i nagle właścicielowi się uwidziało, że coś zrobiłeś źle, to ucina Ci np 10%-20% z tych parunastu koła, więc na dobrą sprawę pół miesiąca pracujesz za friko. I tak jest w umowie.
Umowa o dzieło jest w trakcie całej współpracy, w niektórych przypadkach krótkiej - jeśli uda się komuś na czas zorientować z kim ma do czynienia.
2
fg 2013-12-03 18:14:47
Trochę dziwią mnie opinie powyżej, ponieważ z mojego punktu widzenia praca jest przyjemna( usunięte przez administratora )Zdarza się, że było więcej pracy, ale to raczej jest normalne dla każdej branzy i każdej pracy. Pensja była zawsze na czas. Co najważniejsze w firmie panuje elastyczny czas pracy i nigdy nie było problemu np. z pracą zdalna z domu. ( usunięte przez administratora )Polecam firme dla osób chcąc pracowac w consultingu bądź w IT a nie do końca pasuja im korporacyjne klimaty.
5
Optima Partners 2013-12-09 12:27:47
W ogłoszeniach o pracę zawsze podajemy informację o stanowisku pracy - jeżeli szukamy telemarketera, to taka informacja zostaje zawarta w treści ogłoszenia. Inną sprawą jest charakter pracy np. handlowca - jest to praca, której nieodłączną częścią są rozmowy telefoniczne i poszukiwanie klientów tym właśnie kanałem.


Optima Partners
5
opinia 2013-12-10 18:39:15
Czytam dość wnikliwie wszystkie opinie i nie rozumiem większości z nich. Pracuję w firmie Optima Partners i nie zauważam sytuacji opisanych powyżej. Ciśnienie, stres, praca w nadgodzinach - dla doświadczonych pracowników konsultingowych firm to norma i codzienność. Dorzucając do tego elastyczne podejście do pracowników, pełne zrozumienie, wsparcie zespołowe przy różnego rodzaju zadaniach oraz projektach dochodzę do wniosku, że zdecydowanie zostanę w Optima a nie skorzystam z korporacyjnych propozycji pracy. Wzięłabym poprawkę na powyższe negatywne wpisy. ( usunięte przez administratora )
5
Optima Partners 2013-12-11 09:23:16
Co do kar umownych - w umowach są zapisane tylko kary za następujące naruszenia:

1. niedotrzymanie poufności
2. zakaz konkurencji
3. zatrudnienie u klienta Optima Partners.

Natomiast nie są stosowane kary za nieterminową realizację projektów ani za inne zdarzenia związane z realizacją projektów czy zadań.

W Optima Partners wdrożyliśmy system oceny efektów pracy, oparty o KPI, zawierające 11 punktów. Jego wprowadzenie w życie poprzedzał kilkutygodniowy okres uzgodnień z pracownikami, a następnie kilkutygodniowy okres próbnego działania systemu.
Głównym celem wdrożenia systemu było zapewnienie wysokiej jakości usług świadczonych przez Optima Partners.
System jest przejrzysty i bardzo dokładnie opisuje, czego firma wymaga od pracownika w zakresie jakości świadczonej pracy. To bardzo rzetelne i obiektywne narzędzie, pozwala bowiem na sprawiedliwą ocenę jakości i efektywności pracy oraz na ścisłe określenie tego, co oznacza "odpowiednie wykonywanie swoich obowiązków". System KPI jest równy dla wszystkich pracowników. Efekty pracy są na bieżąco oceniane. Każdy pracownik ma prawo i zachęcany jest do tego, żeby przedstawiać swoje kontrargumenty dotyczące oceny efektów pracy. W Optima Partners obowiązuje kultura otwartości i jawnego wyrażania swoich opinii.

Przy tym system dokładnie określa ścieżki eskalacji problemu, tzn. gdy na danym etapie projektu coś się dzieje niepokojącego lub coś, co przekracza uprawnienia decyzyjne pracownika, pracownik
zgodnie z procedurą informuje o tej sytuacji swojego przełożonego, co pozwala na szybką reakcję i na uniknięcie problemów. Żaden pracownik nie ponosi jakichkolwiek konsekwencji za zdarzenie, na które nie ma wpływu.

W Optima Partners dbamy o prawidłowy work-life balance, wiedząc, że tylko tak możemy utrzymać wysoką efektywność i jakość pracy. Pracownicy mają czas na zjedzenie posiłku w pracy lub na wyjście na lunch, zaś praca poza godzinami lub w weekendy pracy zdarza się bardzo rzadko. Jeżeli się pojawia, to zazwyczaj jest ona związana z zakończeniem projektu bądź z obsługą sytuacji awaryjnych.

4
Larry 2014-02-16 19:34:48
Fajnie ze strony optima partners, że dbają o swoje imię, piszą tutaj na forum gowork i do tego jeszcze tak rzeczowo, widać dbają o pracowników.
1
Larry 2014-02-23 22:10:38
Może napisz tutaj, by kazdy nastepny mógł sobie poczytać, ale w sumie to nic dziwnego, teraz wiele firm stosuje takie kary.
simao 2014-03-06 21:33:30
może @do Larry pomyliłeś kary od podstawy wynagrodzenia po prostu z brakiem przyznania premii w Optimie.
Michał 2014-05-08 20:19:14
Przecież i tak cześć pieniędzy idzie na podatki i nie można oddac więcej niż można, może zacznijmy rozdawać uśmiechy ;).
Tomek 2014-06-30 02:07:39
Może ktoś jest zorientowany, czy warto aplikowac do Optima Partners? Dobrze traktuja ludzi, jakies problemy np. z wzięciem wolnego?
Tomek 2014-07-15 20:36:03
Tam w cytacie było z dużymi zarobkami, czy coś innego, bo widać administrator coś usunął. Uczyć się miałbym od ludzi z wyższym stażem, czy przez szkolenia i kursy?
1
Mania 2014-07-31 14:29:31
Proszę wobec tego odnieść się do pracy wykonywania pracy w trakcie L4. Z tego co się orientuję wymaganie od pracownika wykonywania jakichkolwiek zadań w tym okresie jest sprzeczne z prawem pracy.
Optima Partners Sp. z o.o. Sp. k. 2014-08-01 07:48:20 [pracodawca]
Szanowna Pani,
Takie sytuacje w Optima Partners nie mają miejsca.
agawa 2014-09-09 15:31:16
opinia pracodawcy to żadna opinia. nie dajcie sobie wmówić, że jest tak cudownie jak piszą na swojej stronie www.
2
student 2014-11-16 15:56:20
Hej, wie ktoś może jak sobie radzą w Optima Partner analitycy biznesowi? Bowiem znalazłem co prawda nieaktualne, ale ogłoszenie, że szukali młodszego analityka i bardzo mi się to ogłoszenie spodobało i myślę nad aplikacją. Szukali absolwentów kierunków technicznych - takich jak ja, ale do obowiązków należy optymalizacja procesów biznesowych, przygotowywanie map procesów, badania rynkowe i inne rzecz o których nie mam pojęcia, myślicie, że dam sobie radę?
adam 2014-11-30 19:08:27
Witam :-) Uprzejmie proszę o jakąs opinie na temat pracy w Optima Partners Sp. z o.o. Jestem osobą poszukujaca pracy i chce przed zgloszeniem swojej kandydatury poznac zdanie pracowników. M.in. interesuje mnie: czy będę miał możliwość brania udziału w szkoleniach lub kursach doskonalących? Jaka jest atmosfera w pracy? Jakimi zasobami dysponuje firma? Będę wdzieczny jak udzielicie odp. na moje zapytania :-)
nie 2015-01-19 13:24:56
Nie warto aplikować do tej firmy, moim zdaniem to nierzetelny pracodawca i nastawiony tylko na zyski. Widać to po dużej rotacji, nawet najwytrwalsi jak ja nie dali rady dłużej wytrzymać.
2
sloik 2015-02-05 12:01:58
nie wiem o co wam chodzi. firma jak firma, ma swoje plusy i minusy. czasem jest lżej, czasem ciężej. nie spotkalam sie z wrzutkami na weekend, czasem jak jest cos do zrobienia, to sie siedzi po godzinach, ale to zadko. szef jest wymagajacy, ale to akurat dobrze. rotacja nie jest duza, w ciagu roku odeszly chyba raptem 4 osoby, przyszlo 5. takie typowe polskie marudzenie.
2
pojemnik 2015-02-17 14:10:30
Zakladam, ze krotko tam pracujesz (jesli w ogole - 4 osoby to tam w ciagu kwartalu potrafily odejsc) i najlepsze dopiero przed Toba. Typowo polskie to jest zarzadzanie ta firma (i to w najbardziej negatywnym tego slowa znaczeniu) - smieciowki, slaba kasa, oszczednosc na wszystkim a potem pretensje, ze nie wychodzi (a trudno zeby wyszlo gdy nie ma ani wiedzy, ani narzedzi - wszystko za drogie) i do tego cala masa obietnic, wspanialych hasel i planow, ktore kiedys moze zostana zrealizowane. Do momentu mojej (na szczescie krotkiej) wspolpracy z ta firma wydawalo mi sie, ze ludzie przesadzaja, ale szefunio bardzo szybko wyprowadzil mnie z bledu. Jesli faktycznie masz wiedze, ktorej wymagaja w swoich ogloszeniach to spokojnie mozesz znalezc prace w normalnej, mniej toksycznej firmie IT na normalnych warunkach.
Ktoś :-) 2015-03-11 22:32:01
Ja odeszlam z Optimy po przeszło 1,5 roku. Nie było łatwo, praca pod dużym ciśnieniem i naprawdę ogromna presja. Ale osobiście to firma w której najwiecej sie nauczyłam i która tak naprawdę bardzo mnie ukształtowała. W consultingu i w IT zawsze jest cieżko, bo to specyficzna branża. Mariusz Pawłowski jest dobrym człowiekiem i dużo rozumie ( mogłam pracować z domu jak syn chorował, czy też mogłam zabrać go do firmy gdy były wakacjami czas wolny) jest ludzki, ale tez bardzo bardzo dużo wymaga. Oczywiście jak każda praca miala wady, ale z czasem one sie zacierają. Z perspektywy kilku firm w których byłam potem....to normalka.
zdupczok 2015-03-12 08:00:58
Wszystkim malkonentom mówię - trawa jest bardziej zielona zawsze po drugiej stronie płotu. Praca jak praca, jak się chce, to się można dużo nauczyć, a jak polujesz na robotę, którą zaczynasz o 9 dwiema kawami i do kompa siadasz o 10 i odpalasz fejsa, to nie tu. Jest dużo pracy, jest stres, jak to w robocie. To była moja druga praca w Warszawie i wiele się nauczyłem. W miejscu, gdzie teraz jestem (consulting it) jest dużo bardziej nieprzyjemnie i stresowo. Dajcie sobie siana:)
uciekac 2015-03-15 18:03:06
Bylam tam na rozmowie o prace. (usunięte przez administratora)Opinie na takich portalach potwierdzaja wszystko. Wspolczuje obecnym pracownikom
123 2015-05-05 23:32:52
Omijaj szerokim łukiem.
1
reawi 2015-10-31 21:52:55
udzie, nie gdybajcie tylko słuchajcie co mówią Ci, którzy tam pracowali.
Słaba firma, bardzo słaba
1
123 2016-05-16 20:57:00
Jeśli lubisz pracować dwa razy więcej za dwa razy mniej niż w innych firmach tego typu to miejsce dla Ciebie. A na koniec wcale nie jest powiedziane czy humorzasty szef zapłaci ci cokolwiek. Szkoda czasu.
Wiola 2016-06-17 22:31:40
Czy Optima Partners Sp. z o.o. Sp. k. zajmuje się okularami czy to nie ta firma, prosze o opinie która
Zostaw swoją opinię o Optima Partners Sp. z o.o. Sp. k. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Optima Partners Sp. z o.o. Sp. k.