brak logo

Fornetti Polska Sp. z o.o.

Wrocław

Opinie o Fornetti Polska Sp. z o.o.

ja:( 2015-02-11 10:37:46
To co dzieje się teraz w tej firmie to jakaś pomyłka.Psychiczne znęcanie się na pracownikach nie podniesie WAM sprzedaży.Jak mamy podchodzić do naszej pracy z pozytywnym nastawieniem jeżeli WY Nas nie szanujecie jako pracownika i człowieka.Nie dość że człowiek ma dość po całym dniu pracy to jak przychodzi do domu to i tak nią żyje bo jak nie odczycza-odpisze na meila to już są groźby ze będą wyciągane konsekwencje-śmiechu warte.My mamy co robić w dniu wolnym,mamy swoje rodziny.A jak my się o coś pytamy to odpowiedzi nie ma.Po co koordynatorzy jak i tak my za nich wszystko robimy.
a. 2015-02-11 19:14:04
Nie wiem ile razy w ciągu ostatnich dwóch miesięcy zmieniał się sposób raportowania... Może jeszcze więcej papierologii, po co zatrudniać kadry, niech sprzedawcy wszystko zrobią! Przecież to się mija z celem. Pracownicy wycieńczeni, premii nikt nie widział, przynajmniej u mnie na punkcie(chyba, że kierowniczka bierze tylko dla siebie, tego nie wie nikt). Grożenie karami finansowymi na każdym kroku to kpina, straszenie pracowników w imię czego- lepszej i wydajniejszej pracy? Nie sądzę, żeby odniosło to taki skutek. Ogłoszeń o przyjęciach jest mnóstwo, wcale się nie dziwię, że tyle osób zrezygnowało teraz z pracy, przy tym ciągłym wprowadzeniu zmian. A nowych chętnych do pracy brak....
1
.......... 2015-02-11 19:54:56
Najlepiej niech przekształcą stoiska w biura po co mamy sprzedawać jak za niedługo na to nie będzie czasu,bo trzeba raporty wysyłać.A co do sprzedaży na punktach niech się nie dziwią że spada cena ciastek odstrasza klientów.Kiedyś były ciastka kg i parę smaków sztukowych i było wszystko ok a teraz nawet nie ma miejsca na wszystkie smaki-ale muszą być wypieczone za nie długo będziemy je na głowach nosić.No ale cóż po co słuchać osób które najwięcej w tej firmie robią czyli nas Sprzedawców na punktach!!!!!!
1
..................HEHE 2015-02-12 22:45:54
Poprzednie opinie bardzo dobre .... ahhhh pamietam jak to wygladało kiedyś zero stresu koordynator zawzse pod telefonem a teraz kpinaa jeszcze napisze ze On zawsze(A.T)pod teleonem śmiechu warte Panieeee Przeesie czy Pan nie widzi że cała prace NAJWAŻNIEJŚZĄ ROBIMY MY CZYLI PRACOWNICY PUNKTU zero motywacji dla pracownika nawet kiedyś zarobił więcej niż teraz o premiach to można pomarzyć zero kontaktu z Panem A.T. on ma zero ludzkiego podejścia do pracownika nooo ale cieszmy sie bo gdzie indziej zarobią mniej od nas tylko nie znam takiej firmy gdzie kierowniczka zarobiła by az 250 zł brutto gdzie praktycznie całe PSD jest na jej głowie to ona wszystkim się zajmuje nie ma co liczyc na kogo innego i bez niej bylibyscie nie napisze gdzie.....A Pan Koorsynator przyjedzie raz na miesiąc i nawet nie wejdzie poprostu poludzku porozmawiac:(
1
HH 2015-02-12 22:50:06
ONI NIE MAJĄ SWOICHO RODZIN SWOJEGO ŻYCIA ŻYJĄ PRACĄ JA BYM TEŻ NIĄ MOGŁA TAK ZYĆ JAK BYM TYLE ZAROBIŁA CO ONI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wrrr 2015-02-17 22:34:39
No i kolejne raporciki okresowe... to jakiś żart, że takie rzeczy muszą robić sprzedawcy.
1
:-) 2015-02-19 14:16:13
Pewnie uważaja, ze ich okradamy stad te raporty :-) po co w weekendy sprzedawać jak można sobie raport liczyć :-) śmiechu warte :D
1
fornetka 2015-02-22 20:04:53
Noo teraz to już przegięli.... skoro nie wystarczyła marchewka, trzeba użyć kija, to ciekawe, co było tą marchewką? Nowe obowiązki, nowe papiery do podpisywania, brak odpowiedzi na maile w razie wątpliwości, czy może te konkursy, które tylko dokładały roboty z papierami, bo wiadomo, że mniejsze PSD nie mają szansy konkurować z dużymi.
Czuję się bardzo niesprawiedliwie potraktowana i niedoceniona.
1
były kierownik PSD 2015-02-23 14:30:21
To co teraz się dzieje w tej śmiesznej firmie na czele z Panią (usunięte przez administratora)i Panem (usunięte przez administratora)
aż się prosi aby zaprosić inspekcję pracy !!!!!! i sanepid w związku z przetrzymywaniem kilkudniowych strat na punkcie , MASAKRA!!!!!!!!!!!
3
PRACOWNIK 2015-02-23 14:38:03
Wspomnieć należy też o rozdawanych ciastkach sztukowych do tzw. promo-paki ,które dawno utracily swoją datę przydatności do spożycia !!!!!! KLIENCI UWAGA!!!!!!!!
aaa 2015-02-24 14:51:00
Hoho nowy koordynator brawo za odwagę. Nowa inwentaryzacja jakas kpina :)
niewiem 2015-02-24 18:58:06
To co się w tej firmie dzieje jest chore, ileż można znosić beznadziejnych wymsysłow pani K.R oraz A.T. Nowe papiery,formatki, raporty okresowe teraz co dziecieć dni!!!!! i czego jeszcze?????? ciagle dokładacie nam obowiązków i co z tego mamy? zero życia osobistego!!!!1 jestesmy wykonczeni psychicznie i fizycznie. Opamiętajcie się w końcu pani K.R się chyba nudzi więc należy ją zwolnić może ktoś w końcu wymyśli raz a do porządku arkusze formatki które będa ważne parę miesięćy bo widocznie ona nie umie .Firma wykańcza psychicznie pracowników w dniu wolnym od pracy człowiek musi siedziec przed komputerem i sprawdzac e-maile chodzic na pocztę z papierami, robic zakupy potrzebne na punkt drukować papiery itd. My też mamy swoje życie osobiste i w dniu wolnym nie mamy obowiązków siedzenia przed komuterem chodzenia na poczte czy odbierania telefonów dajcie nam święty spokójjjjjjjj a nie nękajcie bo po 12 h pracy chcemy od niej odpoczać a nie jeszcze nad nia siedzieć nik nam za to nie płaci a tym bardziej w dniu wolnym. Raportowanie okresowe co 10 dni ma byc dla nas korzystne????? hahaha śmiechu warte raczej dla tych siedzących na tyłkach i osobom nudzącym sie w firmie my oprocz prowadzenia papierów wysyłania formatek zajmujemy się sprzedaża nie jesteśmy księgowymi!!!!!!! w tej firmie żerują tylko na koszcie pracownika sami zrobic nic nie umieją.Pracujemy po 12 h ale wyjsc punktualnie z pracy nie idzie bo pod koniec za duzo obowiązków mamy na głowie ; raport sprzedaży druk, raport sprzedaży formatka ,rozliczenie gotówki, konkursy itd a ciasteczka musza byc do samego konca. Dziewczyny nie martwcie sie jest to juz zgłoszone do Panstwowej inspekcji pracy wizyty będa zaraz po godzinach naszej pracy. Pani K.R chyba nie ma dzieci rodziny i jest starą panną bo tylko nam dokłada obowiązków z powodu własnej nuuddyyy w życiu osobistym. Nie ma w tej firmie osoby która nas rozumie i próbowałaby ingerować w to by nas trochę odciążyć od tych wszystkich obowiązków. Szczerze nie wierzę by to sie zmieniło ale firma w takim razie bedzie musiała sie liczyć ze stratą wielu wspaniałych uczciwych doświadczonych pracowników którzy pracuja dla tej firmy.
2
adwokat 2015-02-24 21:53:33
Drogie panie,od jakiegoś czasu śledzę wasze opinie,jednym słowem jest wiele paragrafów przeciw firmie,bardzo dużo wygrywam takich spraw gdzie szefowie są karani srogimi wyrokami sądowymi,jestem ciekawy czy przy systemie 12h są przestrzegane odstępy godzinowe w co wątpię,dziwię się szefostwo doprowadza do takich sytuacji gdyż robiąc coś takiego muszą zdawać sobie sprawę jakie są z tego konsekwencje.Wystarczy kilka osób i do sądu pracy,sprawa 100% wygrana
4
zlecenie 2015-02-24 23:35:17
Nie rozumiem jakie prawo mają kontrolować pracowników co do "meldowania sie" o wskazanych godzinach w pracy chodzi mi o przychodzenie rano i wychodzenie wieczorem oczywiście punktualnie o 20,00 ma być sms ... Z tego co wiem oraz wyczytalam na umowie zlecenie nie muszę nikogo informować o przyjściu czy wyjściu, bo podchodzi to pod umowę o prace i mogą otrzymać kare w tysiącach. Czy ktoś się zna i może powiedziec czy mam racje czy tez nie?
były pracownik 2015-02-25 11:14:57
Panie adwokacie w tej firmie pracownicy pracują głównie na umowę zlecenie, więc przestrzeganie odstępów godzinowych w czasie pracy nie ma znaczenia, aczkolwiek osoby pracujące na umowę o pracę mają zachowywany 11godzinny odstęp, natomiast jest tam znacznie więcej nieprawidłowości jak np. zmuszanie pracowników do pracy po godzinach nie ewidencjonując tych godzin czy nowe umowy zlecenie (farsa) przede wszystkim nie zachowuje zasad równości dla obu stron. Jestem wielce zaskoczona, że ludzie tak niekorzystne umowy podpisują. Manipulacja ludźmi i mobbing to również standard na porządku dziennym i oczywiście zleceniówki mające znamiona umowy o procę. Myślę, że dla adwokata to bardzo prosta sprawa do wygrania wszystko czarno na białym.
2
ssss 2015-02-25 22:46:32
Wszyscy wzajemnie się kompromitujecie i tyle to juz nie jest smieszne płakac się chce nad tym co sie stało przez te lata w tej firmie;/ Pracodawcy i pracownicy siebie warci !!!!!!!!!!!!!!!!
2
sasasa 2015-03-12 11:18:27
Pracownicy nie byliby tak rozgoryczenie, gdyby nie ciągłe dokładanie obowiązków, za które nikt nie usłyszy podziękowania. To kpina, żeby po kilka razy wypełniac te same raporty tylko dlatego, że nikt nie potrafi stworzyć formularza z formułami bez błędów!!!!
Największa WTOPA- Fornetti kończy współpracę ze spora firmą, karze pracownikom już nic nie zamawiać, a nikt szefostwa nie poinformuje oficjalnie przedstawicieli o zakończeniu współpracy.. JAK TAK MOŻNA ???? Kompletny brak profesjonalizmu.
1
.. 2015-03-12 12:42:53
Warto wspomnieć o wieloletnich pracownicach, którym się wydaje, że "nowe" mają być na każde zawołanie, odwalać czarną robotę, dostają najgorszy grafik ze śmieszną ilością godzin, ale mają być wdzięczne, że w ogóle pracują! Póki nikt się za to nie weźmie(bo teraz nie ma żadnej kontroli, totalna samowolka, kręcenie na godzinach przez dziewczyny na etacie ile się da) to będzie ogrooomna rotacja. A jak któraś się postawi, to stare uruchamiają kontakty i koordynator przynosi wypowiedzenie... Żałosne.
1
Kama 2015-03-15 13:53:56
Umowa zlecenie zawiera dwutygodniowy okres wypowiedzenia, co jest niezgodne z prawem !!! Sami wręczając wypowiedzenie są zobligowani do 7 dniowego okresu wypowiedzenia. Uważajcie na to, co podpisujecie.
1
Klops 2015-04-02 08:31:09
Co tam słychać u Fornettiego ? Jest jakaś poprawa ?
Wiesław z Krakowa 2015-04-07 14:03:51
Pytanie mam takie , czy Firma otwiera nowe lokalizację bo na stronie głównej cicho ?
Krystyna 2015-04-07 21:32:23
Czy ktokolwiek z was był zadowolony z koordynatora?
Marti 2015-04-10 17:05:11
Ja byłam niezadowolona z pani koordynator. Gdy coś było trzeba zrobić "na wczoraj" (czyli prawie wszystko w tej firmie) wydzwaniała i była milutka. Gdy ja miałam problem (oczywiście nie ze swojej winy), to słyszałam tylko wypowiedziane jednym tchem "pani X nie może rozmawiać, do widzenia" i kłapnięcie słuchawką. Jak wygląda współpraca z panami niestety nie wiem.
FR 2015-06-03 09:33:34
Witam,
Czy Fornetti jeszcze istanie?? Czy produkcja jeszcze produkuje?? Bo z pewnych źródeł wiem że dzieje sie nie dobrze. Produkty w sprzedaży także nie wyglądają jak by były produkowane we Wrocławiu (Hisztand, Fornetti Czechy)
Moni 2015-06-03 10:01:26
Ja byłam zadowolona z naszego byłego Koordynatora BCH. To był szef na wysokom poziomie. Bardzo dobrze sie dogadywaliśmy we wszystkich sprawach, jak trzeba było to zakasał rękawy i prcował równo z nami, znał się na asortymencie jak mało kto, nigdy sie nie zdazyło żeby nie odbierał telefonów, a jak nie odbierał to zawsze oddzwaniał i zawsze pomógł w rozwiązaniu sprawy. Zresztą region Pana BCH odkąd sie pojawił z Fornetti stał się numerem 1. Jak któraś z Was ma raporty sprzedaży z dawnych czasów można to sprawdzić. Moim zdaniem ostatni z pożądnych i normalnych Koordynatorów w dawnym Fornetti. To duża strata dla Fornetti.
1
PR 2015-06-05 17:41:23
Nie wiecie gdzie nad morzem można znaleźć pracę sezonowo? Ciekawe ile można zarobić?
atrama 2015-06-08 12:32:12
Nie nikt nie jest zadowolony w pracy koordynatorów... Wymyślają tylko nowe "udogodnienia" które mają "polepszyć" sprzedaż, a tak naprawdę tylko przysparzają więcej pracy pracownikom... To jest żałosne zamiast docenić trud który niektórzy pracownicy wkładają by punkt się rozwijał to tylko słyszymy nowe dokumenty do wypełniania nowe kary... Zasada kija jest ale gdzie podziała się marchewka?
Obnibus 2015-07-01 22:32:24
Wszyscy pracownicy produkcyjni dostali wypowiedzenia. Pikujemy w dół!!!.
Brawo Prezes!!!
ZZ 2015-07-02 22:25:02
Sprawdź w Gdyni. Tam jest punkt w Tesco i być może szukają teraz.
blondyna 2015-07-05 23:02:40
Jeśli chodzi o opinie dotyczące przełożonych, to moim zdaniem najlepszym koordynatorem tej firmy był Pan Beniamin.Była to osoba z którą bardzo miło się współpracowało, szkoda tylko że nie za długo...Pani Bożenka, również super osobowość,perfekcyjna w każdym calu. Pozdrawiam Fornetti. A swoją drogą bardzo dobre te ciastka :)
Pytanie 2015-07-13 09:20:12
Co z tą firmą ? czy to jest koniec ? Proszę o konkrety .
3
były pracownik 2015-07-13 12:50:50
koniec tuż tuż :) cóż za nowości... klient zapyta 'czy te ciastka produkowane są przez fornetti" nie fornetti już nie istnieje, tylko taka nazwa : ).
1
Waldek 2015-07-14 08:45:55
To znaczy ,że już nie ma co poważnie myśleć o ofercie tej firmy ?
1
lost 2015-07-20 09:03:10
Proszę o informację co się dzieję w Fornetti ? Czy czas szukać nowych rozwiązań ?
2
FR 2015-09-23 08:47:53
No to jak cała produkcja otrzymała wypowiedzenie to Fornetti w Polsce nie będzie miało produkcji i produkty będą tylko sprowadzane z zagranicy. No ładnie, nie zdziwił bym się jak Fornetti Polska za jakiś czas była by sprzedana albo Czechom albo Węgrom.
Brunon K 2015-10-19 09:35:10
Czy co - produkcja we Wrocławiu nie istnieje ? Rozwalono to w pył ? Tyle kasy na nowe linie i co plajta ?
FR 2015-10-22 20:47:45
No to Fornetti już niedługo nie będzie.
giez na konskiem tyłku 2016-01-24 08:17:26
Z punktu widzenia blaszakow nie zmieniło się zbyt wiele, jednak w siedzibie bardzo duzo. W kilku działów zostało kilka osób. księgowość, kadry są w rękach zewnętrznych firm, o ile można było uzyskać informację od Ani z kadr, tak teraz ciężko jest się dodzwonić. niedługo na fabryczną zaglądać tylko będą bezdomne koty.
giez na konskiem tyłku 2016-04-10 17:34:12
W życiu!
ptacowniknaurlopie 2016-07-04 20:18:22
A moze mi ktos powiedziec jak sie skontaktowac z kadrami ?wiem ze jest to firma Alfa do tej pory kontakt byl bez puroblemu a ja potrzebuje sie z wolnic ze wzgledu na dziecko
i nie mam jak bo nikt nie odbiera telefonu .Jestem z tych nielicznych co maja umowe na czas nieokreslony i i bylam kierownikiem punktu 4 lata pracujac wczesniej rok na zlecenie.Powiem ze bylo dobrze i premie wysokie dopuki nie ktos wpadl na pomysl zatrudnic koordynatorow zasowalam jak mroweczka i wiele moich pomyslow poprostu zostaly mi jakby "skradzione"a pozniej wymagane jak obowiazki to jakis koszmar!!wprowadzili mobing do ubikacji wyjs nie mozna a my kibiety mamy te trudne dni raz w miesiacu i jak tu pracowac 12 godz.?jeszcze wydzwaniali szczegolnie w konkursach a tu kolejka kupujacych a ja sama na zmianie i jeszcze opeer za byle co czemu taki maly utarg.Dobrze ze mnie juz tam nie ma nie polecam tej pracy jak zatrudniaja kogos nowego do pilnowania puntow bo tak to mozna nazwac to juz jakies zmiany .Odpiszcie jak sie z tej firmy zwolnic
ptacowniknaurlopie 2016-07-04 20:19:30
A moze mi ktos powiedziec jak sie skontaktowac z kadrami ?wiem ze jest to firma Alfa do tej pory kontakt byl bez puroblemu a ja potrzebuje sie z wolnic ze wzgledu na dziecko
i nie mam jak bo nikt nie odbiera telefonu .Jestem z tych nielicznych co maja umowe na czas nieokreslony i i bylam kierownikiem punktu 4 lata pracujac wczesniej rok na zlecenie.Powiem ze bylo dobrze i premie wysokie dopuki nie ktos wpadl na pomysl zatrudnic koordynatorow zasowalam jak mroweczka i wiele moich pomyslow poprostu zostaly mi jakby "skradzione"a pozniej wymagane jak obowiazki to jakis koszmar!!wprowadzili mobing do ubikacji wyjs nie mozna a my kibiety mamy te trudne dni raz w miesiacu i jak tu pracowac 12 godz.?jeszcze wydzwaniali szczegolnie w konkursach a tu kolejka kupujacych a ja sama na zmianie i jeszcze opeer za byle co czemu taki maly utarg.Dobrze ze mnie juz tam nie ma nie polecam tej pracy jak zatrudniaja kogos nowego do pilnowania puntow bo tak to mozna nazwac to juz jakies zmiany .Odpiszcie jak sie z tej firmy zwolnic
NIK 2016-07-09 22:46:58
Po prostu wysyłasz wypowiedzenie umowy, do pani Agaty M albo mailem i poleconym z potwierdzeniem odbioru do Alfy . maila z wiadomością do koordynatora. I idź od razu na L4, to za urlop ci zapłacą. Jesteś na macierzyńskim?
luki 2016-07-14 15:36:32

Szanowna koleżanko, czytam twój wpis i żal mi Ciebie.
Byłaś kierownikiem na punkcie i wiesz o tym, że jeśli nie możesz
dodzwonić się do kadr to masz jeszcze kontakt do bura obsługi klienta.
Tam są bardzo miłe panie które udzielą Tobie informacji.
Pracowałaś w firmie 4 lata i nie wiesz jak się z nią skontaktować tylko,
ze swoimi prywatnymi problemami rozpisujesz się na forum.
Dziewczyno pomyśl trochę na przyszłość zanim się rozpiszesz, ponieważ to
co robisz jest nietaktowne i płytkie.
Pracy w Polsce jest bardzo dużo i nikt nas na siłę nie trzyma w
Fornetti, każdy z nas ma możliwość wyboru i decydowaniu o własnej
przyszłości.
Ty podjęłaś decyzję, że wychowasz dziecko więc to zrób, a nie
informujesz o tym cała Polskę. Trochę prywatności moja Droga. W
internecie nie rozwiążesz swoich problemów.
Tak postępują tylko ludzie słabi i bezradni.
Powodzenia Szanowna koleżanko i życzę sukcesów.
5
Zenek 2016-07-17 09:17:59
Biuro obsługi klienta zajmuje się zamówieniami i rozliczaniem dostaw i wystawieniem faktur. G... Im do waszych urlopów czy problemów z kadrami.
Zenek 2016-07-17 17:12:02
Pomysl, ile jest PSD i punktów partnerskich. każdy z nich raz lub dwa razy w tyg zamawia towar. Oczywiście każdemu trzeba przypominać, zamówienie trzeba wprowadzić do systemu. np 40 takich zamówień trzeba wysłać do transportu. to co pojechalo do kontrahentów trzeba im zafakturowac. A! Sprawdzić kto zapłacił, bo przecież każdy płaci w terminie i nie trzeba się szarpać o kase. trzeba zaksięgowac co wpadnie. na każdy koniec mca trzeba rozliczyć dostawy ( to co kazdy ypunkt trzyma z podpisem dostawy) szukać błędów. Wystawić fry za dzierżawy piecy i za obroty. a po pracy 150 telefonów, bo każdy chce pogadać o tyłku maryny. więc przestań pajacowac, bo myślisz że tam siedzą i kawę piją. Ciśnienie od góry nie jest tylko na psd.
pracownik 2016-09-09 19:28:03
Odradzam Wam pracę w tej firmie.... nie dośc ,że to już nie produkty "Fornetti" tylko zbieranina wszystkiego co tylko może uratować utrzymanie firmy , to w dodatku nawet nie płacą pracownikom pensji na czas... kpina! Większość zatrudnonych pracuje na umowę -zlecenie za 10 złbruttona godz. .... kokosy wprost ,a w mies. 80-90 godz. Wymagania mają ogromne i chcą zachować standard z przed lat , ale szacunku dla pracowników im brak... Nie tak się dba o wizerunek firmy... No ale jak ktoś chce pracować to na rachunki zarobi....( tylko na chleb braknie ).
2
nick 2016-10-13 17:51:44
weź sobie jeszcze 500 plus i luz :-)
1
Składająca WYPOWIEDZENIE 2016-10-13 22:33:02
Nikomu nie polecam pracy w tej firmie... oszustwo na każdym kroku... Brak wypłat na czas!!! Zamieszanie w kwestiach urlopu wykorzystanego za poprzednie okresy rozliczeniowe i bierzący rok. Jest 13.10.2016, a wypłaty jak nie było tak nie ma!!! Kadry twierdziły 11.11.2016 , ze wypłaty zostały wykonane, w środę , że do 14.10.2016 powinne być wypłacone.... A dzis się dowiedziałam (13.10.2016) ,ze kadry nic nie mają do przelewów wypłat, bo oni cyt. "tylko naliczamy... nie robimy przelewów" . Wniosek z tego , że każdemu co innego mówią byle człowieka zbyć. W ZUS-ie firma ma zaległości... Nasze składki ZUS nie sa opłacone w całości, a wszyscy pracownicy którzy maja grupowe (dodatkowe ) ubezpieczenie i mieli potrącane z zarobków składki na to ubezpieczenie... gratuluje... od stycznia firma nie wpłacała tych składek.
Jedyne wyjście teraz to PIP i sąd pracy by odebrać to na co człowiek pracował przez kilka lat ... My dbaliśmy o dobre imię Firmy i jej nieskazitelny wizerunek a teraz PREzesik nie uważa za stosowne zapłacic nam za wykonaną prace.!!!! Gratuluje Panie Rafale.... Mam nadzieje ,że popłynie pan na dno... za brak szacunku dla pracowników , którzy dla Pana pracowali!!!!
10
marika 2016-10-16 18:17:06
@ pracowni napisałeś że większość osób robi na zleceniach... no właśnie, większość... w takim razie na jakich stanowiskach wą ci którzy mają umowy o pracę?
BY_WORK 2016-11-26 22:49:41
Pracowałam w tej firmie ponad 2 lata i widziałam jak firma powoli, ale sukcesywnie upada nie tylko finansowo, ale i moralnie. Praca od strony praktycznej była super. Pozostałe aspekty pozostawiały wiele do życzenia.

1. Wielokrotnie nieopłacone rachunki za telefon i internet, które skutkowały brakiem możliwości wykonywania czynności służbowych. Pracownicy zmuszani byli do korzystania z prywatnych telefonów do celów służbowych (kontakt z kierownictwem, zamówienia, kurierzy), aby nie złamać postanowień umowy.
2. Nierealne targety - ciężko utrzymać stałą sprzedaż, a tym bardziej stałych klientów, gdy nieopłacone faktury powodują blokady na zamówienia u dostawców. Ciężko osiągnąć cel sprzedażowy nie mogąc zamówić produktów. Bez produktów nie ma sprzedaży, bez sprzedaży nie ma targetów, bez targetów nie ma zarobku, bez zarobków nie ma opłacanych faktur u dostawców i koło się zamyka.
3.Zmuszanie pracowników do przejęcia odpowiedzialności konwojentów, z których firma zrezygnowała. Pracownicy zmuszani byli do samodzielnego zabezpieczenia utargów i wysyłania ich przekazem pocztowym. Warto też nadmienić tutaj wzięty z życia, ciekawy pomysł koordynatorki, która zaproponowała, aby utarg wziąć do domu i wykonać przelew ze swojego konta.
4. Błędne formuły w raportach i formatkach. Pracownicy punktów sprzedaży nie zostali przeszkoleni w zaawansowanej obsłudze programu Excel. Źle skonfigurowane arkusze powielały błędy miesiącami, co skutkowało bałaganem w dokumentacji. Rzecz jasna, za złe obliczenia winą obarczani byli pracownicy na najniższym szczeblu - ci, którzy na formuły nie mają najmniejszego wpływu a przeszkoleni byli tylko od strony praktycznej - wypełniania arkusza danymi.
5. Firma oszczędza na wszystkim, tylko nie na tym, na czym zdecydowanie można oszczędzić. Mowa tutaj o serwisie - włodarze chętnie wysyłają pracownika z Wrocławia oddalonego o blisko 400 km zamiast zatrudnić pracownika na miejscu, który naturalnie wystawiłby fakturę.
6.Zupełny brak przepływu informacji miedzy kierownikami. Czasem kierownictwo wymagało ponownego przekazania informacji zamiast odczytać wiadomości już wysłane i zarchiwizowane na poczcie.
7. Stan punktu sprzedaży. W malutkiej klitce z miesiąca na miesiąc pojawiały się dodatkowe urządzenia, więcej lodówek, rollery do parówek (sic! parówki w sklepiku z ciastkami), ekspres do kawy, więcej lodówek. W pewnym momencie wyjęcie rozgrzanych blach z pieca stawało się niebezpieczne ze względu na brak miejsca na ich składowanie. Słaby stan instalacji elektrycznej oraz brak okresowych przeglądów urządzeń elektrycznych skutkował częstymi awariami. Podobnie z urządzeniami sanitarnymi. Pozostawiam wyobraźni czytelnika co znaczy dla bezpieczeństwa pracownika zły stan hydrauliki i elektryki jednocześnie.
Do napisania opinii o firmie Fornetti zabierałam się już od dłuższego czasu. Jednak powyższe 7 punktów ciągle nie wydawało mi się wystarczające aby to zrobić. Ciągle tłumaczyłam to sobie ciężkim czasem dla firmy, trudnym okresem dla gospodarki itd. Czarę goryczy przelał jednak następny punkt: 8. OPÓŹNIENIA W WYPŁACIE PENSJI. Warto wspomnieć, że wypłaty dla pracowników realizowane są przez zewnętrzną firmę. Dział kadr w tej kwestii milczy, lub odsyła do prezesa. Prezes milczy jeszcze uporczywiej. Zaczęło się kilka miesięcy temu, niewinnie, kilka dni opóźnienia, czasem tak bywa. Później o swoje trzeba było walczyć - o ile udało się dodzwonić do kadr, wypłata była już w kilka godzin po upomnieniu się o swoje ciężko wypracowane pieniądze. Moja ostatnia wypłata pojawiła się na moim koncie w 2 ratach, po wysłaniu do firmy przedsądowego wezwania do zapłaty. Pojawiła się oczywiście bez odsetek. Skąd odsetki? Walka o wypłatę trwała dokładnie 2 miesiące i 8 dni. Czy będę walczyć o odsetki? Nie. Dlaczego? Nie chcę mieć z nimi już nic do czynienia. Nic.
3
Zostaw swoją opinię o Fornetti Polska Sp. z o.o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Fornetti Polska Sp. z o.o.