brak logo

Mostostal Kraków S.A.

Kraków

Opinie o Mostostal Kraków S.A.

111 2009-04-07 14:41:05
Po co takie pierdoły mam wypełniać
jn 2010-03-23 09:18:47
dno...
słowianin 2012-03-09 15:20:57
Bardzo słabe zarobki
olewamto 2012-07-21 22:55:44
Niskie zarobki i brak perspektyw
służby wsparcia 2012-11-02 14:12:57
Nie polecam, szczególnie praca w biurze jest bardzo słabo płatna, a rotacja ogromna. Będziesz siedział po godzinach za minimalną krajową, a potem nie przedłużą ci umowy.
były pracownik 2013-02-12 12:23:07
Odradzam, jeśli masz wybór unikaj tej firmy.
old man 2013-05-21 12:49:58
Pensja zalezna od stanowiska, na budowach są głównie starzy pracownicy z kwalifikacjami, ale po 50-tce i młodzi bez żadnych doświadczeń i kwalifikacji. Spawaczowi 111,135 z doświadczeniem dają ok. 3000 brutto/mies, pensja jest na czas, ale warunki (zakwaterowanie, żywienie, dojazd, bezpieczeństwo) najgorsze z możliwych. Premia jest uzależniona od wyników całej budowy i potem oceny twojej pracy przez kierownika. Ogólnie to nie jest jakaś duża firma, to już odległa przeszłość, teraz to firemka należąca do Budimeksu i pracująca głównie jako ich podwykonawca. Ogólnie nie polecam, jeśli masz umiejętności, chęci i siłę do pracy gdzie indziej zarobisz więcej i w mniejszym stresie.
madafaka 2014-02-20 16:27:18
panowie ile placa monterom?bo mam jechac na rozmowe wiem ze praca w polsce,ale jak w tej firmie z warunkami i przedewszystkim stawka?
madafaka 2014-02-21 15:47:46
kokosow nie czyli ile mniej wiecej jak wiesz pisz
Yogi 2014-02-24 22:24:54
Absolutnie nie zgadzam się ze stwierdzeniem, że MK S.A. pracuje głównie jako podwykonawca Budimeksu. Zanim napiszesz głupoty poczytaj trochę. Po pierwsze to prawda, że MK S.A należy do grupy Ferrovial właściciela Budimexu, Po drugie - zobacz na stronę Mostostalu Kraków w zakładce realizację i sprawdz zrealizowane i realizowane budowy - 5 - no może 8 % to podwykonawstwo dla Budimexu, poza tym wiele budów samodzielnych w generalnym wykonawstie. Nie pisz bzdur - sprawdz a potem pisz opinie !!!!!
Maqumba 2014-02-24 23:14:06
To o Twoim IQ ??? Jak masz pisać takie coś to lepiej nie pisz nic !!
madafaka 2014-02-25 16:30:45
panowie jak wiecie jakie stawki daja monterom i spawaczom na poczatek to piszta bo mam jechac w czwartek na rozmowe i nie wiem czy warto
Maqumba 2014-02-26 21:53:25
Na rozmowę zawsze warto jechać - zawsze to jest jakieś doświadczenie i możliwość porównania z innymi ofertami. Moja rada: jedź na rozmowę, dokładnie o wszystko wypytaj, potem spokojnie przemyśl i rozważ.
Rozmowa nic Cię nie kosztuje a spróbować warto.
2
Japa 2014-02-26 22:06:09
To napisz gdzie to jest to Twoje "gdzie indziej" za lepszą kasę ??
Wiesiek 2014-02-27 18:52:54
byl pan na tym spotkaniu?
chcialbym wiedziec jak to wyglada. pozdrawiam.
słowianin 2014-03-26 20:06:03
Nie miejcie złudzeń bez rewelacji. Zwłaszcza dla pracowników służb wsparcia, technologii i kontroli. Może trochę lepiej jest dla pracowników fizycznych, jak to w większości firm ostatnio. Mimo wszystko i tak rewelacji nie ma. Na miejscu (czyli wytwórnia) praca jest może i w miare wygodna ale za to pieniądze niewielkie. Na budowach fizyczni maja lepiej ale za to warunki mieszkaniowe delikatnie mówiąc takie sobie. Pracownicy umysłowi na budowach niestety nie zarobią.
jon lenon@17.com 2014-03-28 12:50:26
zakwaterowanie spi sie w kontenerach po 12 osob w zime!!! a w lato daja namioty!!!
3
bida 2014-04-03 10:20:22
Praca na wyjazdach: 10 godz dziennie od Piatku do Soboty, za troche ponad 2 tyś na rekę, zakwaterowanie (jak by to zwał)opłacone, do domu zjazd raz na 2 tyg...
1
szkodaczasu 2014-04-03 13:28:51
byłem na rozmowie i powiem że szkoda marnować czasu na tą firme, potwierdzam warunki takie jak wyżej napisał kolega, 2200-2400na miesiąc razem z nadgodzinami, delegacją, wysokościowym. odliczając te dodatki i przyjmując 40godz tyg wychodzi że stawka podstawowa wynosi ok 8-9zł netto na godzine!!!!!(usunięte przez administratora)
1
Boo-Boo 2014-04-03 14:23:38
MK S.A. należy do Grupy Budimex, której właścicielem jest Grupa Ferrovial. Prawdą jest, że czasy świetności tej firmy (Mostostal Kraków S.A.) należą do przeszłości. Warunki zatrudnienia są zwykle adekwatne do pozycji rynkowej spółki, a jakie są - to opisali przedmówcy. Widać jednak, że są tam pracownicy pozytywnie zaangażowani, dbający o dobre imię firmy-to się chwali. Mam nadzieję, że to szeregowi pracownicy, a nie najwyższe kierownictwo.
3
coliber 2014-04-22 14:51:19
miałem jechać na rozmowę,ale po przeczytaniu tych opinii to stwierdzam że niema sensu marnować czasu i pieniędzy na takie przejażdżki.za takie pieniądze to nawet chińczyków nie złapią.dzięki,bo uratowałem kasę i czas.
Stary 2014-05-12 18:23:01
Witam
Najlepiej siedzieć w domu, może praca sama się znajdzie, ja uważam że zawsze warto spróbować jak to wygląda wszyscy narzekają. Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Warto poczytać opinie o innych firmach z tej branży jak to wygląda. Połowa pod stołem a jak odejdziesz na chorobowe to dostaniesz grosze. Ale wybór należy zawsze do Nas. Świeżo przyjęty pracownik z nadgodzinami i dietą wyciąga ok. 2700 zł
2
marek 2014-05-27 15:46:27
2700 brutto to niecałe 1950 na rękę, jeżeli w tym są diety to trochę więcej,bo są bez ZUS, więc to trochę ponad 2000 zł netto.
1
pp 2014-10-22 16:05:08
a gdzie teraz zarobisz w polsce najlepiejj siedziec i narzekac na wytworni to od 1900 brutto do 2700 plus premie sa co miesiac i wyplacajja w terminie
1
Machinery 2014-10-28 21:39:29
Szukam monterow, šlusarzy, spawaczy mag z doświadczeniem, najchętniej brygady 4-8 osob do produkcji konstrukcji stalowych silosów tasmociagow zbiorników itp. Praca stała na miejscu w Krakowie, na hali. WynagrodZenie 14-18 zł netto/h z kg. Wymagane czytanie rysunków. Ponadto zatrudnię mistrza do prowadzenia produkcji. Zainteresowanych proszę o wysłanie CV na emaila: rekrutacje.krakow.2012@gmail.com
2
obecny pracownik 2014-10-29 10:36:58
Trochę gościu przegiąłeś - to już pod pomówienie podchodzi. Pokaż taka budowę gdzie tak było. Jak masz pisać bzdury to idź do pudelka tam cię wysłuchają.
ELIMINATOR 2014-11-30 22:37:58
WITAM pracuję jeszcze w MK ale to nie ta sama firma 1900 na rękę z nadgodzinami dla początkujących czy to monter czy spawacz,zabranie dodatku spawalniczego pracownikom,i gatka o przeszeregowaniu od nowego roku,ludzie zaczynają z tond uciekać taka jest prawda brak motywacji i zachęty do pracy ze strony kadry,tylko patrzeć jak zabiorą auta i po firmie,tak to się dzieje jak się nie jest już MK tylko MK grupa BUDIMEX... WIĘC ZASTANÓWCIE SIĘ ,nawet majstrowie młodzi robią tu papiery i zmykają co tchu gdzie indziej wystarczy popytać bez ściemy,oto naga prawda.
3
bobo 2015-01-24 10:04:46
Pracuje w mk juz jakis czas, co do zarobkow to lipa, robisz po 10 godzin z sobotami i delegacja zarobisz max 3300-3400, robisz spokojnie bez nerwowki, zjezdzasz co 2 tyg, przyjec teraz nie ma ale od kwietnia-marca moga cie przyjac, jedyna zaleta z tym ze stale zatrudnienie tylko zarobki coraz nizsze bo zabrali teraz dojazdowki
MK_koleś 2015-02-14 18:32:28
To zależy na jakie stanowisko się starasz i jakie masz doświadczenie oraz kwalifikacje.Jeżeli nie masz nic i zero perspektyw na widoku to każda praca jest OK i nie ma co wybrzydzać,zatrudnisz się, nabędziesz doświadczenia i jak ci się nie spodoba (co jest raczej pewne)to odejdziesz do lepszej firmy. Jeżeli masz na widoku kilka ofert i możesz wybrzydzać to odradzam:z rzeczy o które pytasz tylko wypłata jest terminowo, reszta cóż...Pytanie: jaki masz wybór? ma zasadnicze znaczenie.
2
były 2015-03-10 00:11:44
Witam. Pracowałem tam chyba z 3 lata temu, wtedy zarobki spadły bardzo w delegacji około 2200 na rękę. Zależy do jakiej brygady się trafi, wiadomo że jedni ludzie spoko drudzy mniej. Pracowałem tam około 4 lat i muszę powiedzieć że szanse na dobrą podwyżkę marne. Jeśli chodzi o prace to można się wiele nauczyć, mi praca tam dała dużo bo teraz ta wiedza i doświadczenie przynosi efekty. Obecnie pracuję w branży offshore jako monter i niema nic trudnego w porównaniu z tym czego można się nauczyć w Mostostalu. Dobrze wspominam tą firmę, pozdrawiam.
nickoledeon 2015-09-23 20:09:27
Ta firma lata świetności ma już dawno za sobą. Teraz to już tylko cień tego co bylo kiedyś. Wtłacza się w tą firmę zasady z corpo jakie są w jej "matce" budimexie, a kasa nadal ta sama. Można spróbować na 2 góra 3 lata i szukać innej firmy, ale na dłużej jak ja(ok 10 lat) to już strata czasu. Nie ma szans na rozwój, zarobki po 10latach marne, na awans mają szanse tylko corpoludki z BXu lub pociotkowie z Kluczborka. Ostatnio nawet ukraińcy mają lepiej w tej firmie niż człowiek z doświadczeniem. Chyba jednak nie wrto. Ja się zawiodłem.
3
iktotomowi 2015-09-24 07:28:12
Szansa żeby przepracować 6 lat była 10 lat temu - kto się przyjął wtedy ją miał, kto chciałby teraz, wiadomo...To już całkiem inna firma.
sas 2015-10-18 14:32:48
No niby masz rację, ale w tej firmie inżynier z 10 letnim stażem nadal zarabia niewiele więcej.
1
Nepot 2015-10-27 16:55:27
Jako były pracownik mogę powiedzieć że jeżeli masz jakiejkolwiek uprawnienia i/lub doświadczenie to nie warto nawet iść na rozmowę. Jeżeli nie jesteś znajomym kogoś z zarządu to po kilkunastu latach nadal będziesz zarabiał jako inżynier poniżej średniej krajowej.
1
hehacz 2015-11-11 14:54:30
:) widać że są tutaj animatorzy z kręgu rekrutacyjnego
sara 2015-11-13 08:10:28
Na rozmowie kwalifikacyjnej pracodawca dowiaduje się co ma do zaoferowania pracownik i jakie są jego oczekiwania, a nie na odwrót. Warunki poznaje się kiedy otrzymuje się propozycję współpracy, taki jest polski standard: w końcu płace i warunki pracy są tajne, nie podaje się ich kandydatom. Firma Mostostal jest znana głównie poprzez swoich konkurentów (Mostostal Warszawa, Polimex Mostostal itd) z którymi dzieli tylko część nazwy. MK jest częścią Budimexu. Nie wiem czy dobrze prosperuje, trzeba by się przyjrzeć sprawozdaniom finansowym Grupy Bx z uwzględnieniem wyników spółek. Natomiast polemizowałabym z tezą, że dobrze prosperujące firmy dbają o pracowników: często prosperują dobrze właśnie dlatego, że ich wykorzystują :-(. Tak czy owak proponuję wybrać się na rozmowę, szczerze przedstawić swoje oczekiwania i czekać na wynik. Powodzenia!
wad 2016-03-23 08:10:25
Problemy finansowe miał Polimex-Mostostal a nie Mostostal Kraków.
Yogi 2016-04-20 15:32:29
Nie jestem pracownikiem MK. Widać nie czytasz ze zrozumieniem, ale w Polsce to teraz norma. Wytłumaczę Ci to: MK większość budów wykonuje samodzielnie, w Generalnym Wykonawstwie, zdarzają się budowy pod Budimeksem, ale incydentalnie. Czy wyraziłem się jasno,zrozumiałeś bo prościej nie potrafię wyjaśnić. Czy to dobra czy zła opinia o firmie ??? Nie jest to opinia tylko stwierdzenie faktu. Twój komentarz był totalnie bez sensu.
Zefirek 2016-04-20 15:35:50
Z takim językiem to raczej do MPO :(
zainteresowany MK 2016-04-30 20:41:04
ile zarabiają teraz w Mostostalu inżynierowie budowy?
hhhhhh 2016-05-16 14:38:00
Orientuje się ktoś jakie zarobki są dla spawaczy w delegacji ?
franiuuuu 2016-07-23 17:05:54
słyszałem że płacą 2100 brutto plus premia
1
grubas 2016-07-29 22:31:20
Ale ta stawka to jest dla ślusarza przecież
grubas 2016-08-01 14:15:55
O ile mi wiadomo, to praca polega na rekrutacji pracowników i administracji kadrowo-płacowej. Centrala i dział personalny jest w Warszawie (Budimex), praca spokojna raczej, ale perspektywy np. awansu kiepskie. Tym bardziej że to chyba jest na zastępstwo. Dla nabrania doświadczenia polecam.
mkio 2016-08-02 12:00:16
Specjalista ds. Personalnych jest u nich tutaj potrzebny i do obowiazków należy przygotowanie raportów cyklicznych i ad-hoc, na potrzeby zarządzania Kapitałem Ludzkim w organizacji, - aktualizacja danych w kadrowych systemach komputerowych, wiec to jest do ogarnięcia na pewno.
Mk 2016-11-19 07:56:59
Ja pracuje od 2 lata i jest zadowolony...oczywiście są momenty lepsze i gorsze, ale jest młody fajny zespół. Co do aspektów finansowych stawkę mam taka jaka sobie wynegocjowanej do tego czytelny i jasny system premiowe od wyniku budowy.
Wiec generalnie jestem zadowolony, ale oczywiście zawsze można by było coś zmienić.
Pracownik 2016-12-01 10:16:05
Ludzie spawacze-monterzy i zwykli pracownicy w mk zarabiają marnie (bardzo marnie) chociaż zrobisz nadgodziny to nigdy nie masz pewności jaki będzie przelew na konto na hali syf i zimno na nic pieniędzy nie ma elektro-narzędzia milwaukee i Aeg reszta to gierka pamięta oczywiście na dodatkowe kamery pieniądze się znalazły ale żeby grzejniki naprawić to już nie najtańsze frezy wiertła itp spawarki to stare rupiecie które cały czas się tylko naprawia podłoga na hali to góry i doliny jak 50 lat temu ułożyli trelinke to tak już zostało teraz jak nie patrzysz pod nogi to łatwo o wypadek niby coś tam nowego kupują ale na pracownikach im nie zależy niedługo zostaną tam dziadki co się trzymają rękami i nogami i ukraińcy bo nawet najemnicy rezygnują
2
Damian 2016-12-01 11:18:49
Szukali w sierpniu i szukają w grudniu...Przyjmują tylko na trzy miesiące?
Zostaw swoją opinię o Mostostal Kraków S.A. - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mostostal Kraków S.A.