Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIUT Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie AIUT Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
AP - 2014-08-03 12:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja proponuję niektórym handlowcom/kierownikom Aiuta reklamującym swoje produkty podszywając się pod studentów założyć trzecią spółkę pod tytułem:

AIUT PSYCHO Sp. z o.o.

jako zarząd i rada nadzorcza spółki będzie się sobą zarządzać.
Na nic więcej i tak was nie stać.
zdjecie uzytkownika
Wyczółek - 2014-08-03 19:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O niefachowości Aiuta świadczy fakt, iż przy tak ogromnej rocznej rotacji pracowników - studentów, chwalą się doświadczonymi inżynierami, co jest sprzeczne same w sobie. Firma działa i wygląda raczej jak sprawny burdel, do którego co chwilę ktoś wchodzi i wychodzi.
Niektórzy z zarządzających mają nawet problem z obsługą komputera, co się nie liczy gdy praca na stanowisku jest po znajomości.
Marketing w Aiucie to sprytna manipulacja, trzeba mieć nieźle nie po kolei w głowie lub być niezłym krętaczem aby chwalić się takimi możliwościami i umiejętnościami swoich pracowników, o których nie jeden z nich w ogóle nie słyszał. A potem taki serwisant rżnie głupa u klienta.
zdjecie uzytkownika
zrezygnował - 2014-08-04 16:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pamiętam dzień w którym oglądałem firmę od środka po rozmowie kwalifikacyjnej:
przerośnięta biurokracja, więcej "urzędników" niż inżynierów, na korytarzach baby plotkujące o wszystkim i niczym, luzowata atmosfera, nikt się niczym nie przejmował; wtedy sobie pomyślałem, że nie będę na te biurwy pracować; więcej w aiucie już się nie pojawiłem.
zdjecie uzytkownika
prac - 2014-08-04 17:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Te biurwy nie rozmawiają o wszystkim i niczym. One rozmawiają o swoich problemach życiowych, mają czas podczas gdy ty zapierniczasz w terenie na wszystkich biurowych.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-08-06 09:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie podczas spotkania na rozmowie kwalifikacyjnej wydawało się, że trafiłem na imprezę firmową. A oni po prostu tak pracują. LOL.
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-08-26 13:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kandydat, jak to oni tak po prostu pracują, że w sensie podczas rekrutacji była jakaś impreza, czy o co dokładnie chodzi, bo nie bardzo ogarniam. chyba miałeś na myśli to, że nie ma sztywnej atmosfery na takiej rozmowie o prace i nie ma jakiegoś napięcia, ale żeby to porównywac do imprezy firmowej...
zdjecie uzytkownika
Kandydatka - 2014-10-16 17:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzien dobry, znalazłam ofertę pracy do księgowości. Czy ktoś mi pomoże i powie jak wyglada ten dział, tzn czy jest duży i w miarę młody zespół bo pracuje teraz w dziale gdzie księgowa kojarzy sie z wredna baba w koku
zdjecie uzytkownika
Odp - 2014-10-23 14:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydatka - 2014-10-16 17:59:50]:
Masz traumę? Zapraszamy, tu pracują tylko ludzie po przejściach.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-24 16:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jacy ludzie po przejściach tutaj pracują? mam nadzieje, że to nie jest jakiś dziwny zakład, chyba, ze mocno przesadzacie już. Też widziałem tą ofertę księgowej, ale jednak szukam czegoś innego, a oferta sama w sobie wydała mi się w porządku, macie też inne informacje o nich? pozdrawiam serdecznie!
zdjecie uzytkownika
Harry Poter - 2014-10-31 20:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tom - 2014-04-21 11:53:16]:
Wspolpraca Aiutu z politechnika slaska istnieje wylacznie dlatego, ze Aiut sciaga tam kolejnych "kandydatow" do pracy. Jak doskonale wiadomo 80% zalogi aiutu to studenciaki politechniki. Moim zdaniem lepiej byloby dla nich gdyby zdobywali doswiadczenie i szlify zawodowe w bardziej fachowych iu poukladanych firmach. Ale to moje prywatne zdanie ktore mam po przepracowaniu pewnego czasu w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Styk - 2014-11-18 09:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale to źle? Studenci czy absolwenci też muszą gdzieś zdobywać doświadczenie a firmy typu Aiut są niezłym rozwiązaniem w drodze dalszej kariery. Co prawda z ciągle niedoświadczonymi osobami firma zbyt wysoko nie podleci, ale przy zrównoważonym bilansie i zatrudnianiu doświadczonych kolegów może nie wszystko jest stracone?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-26 18:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydatka - 2014-10-16 17:59:50]:
Cześć. Z księgowości nie jestem ale wiem że pracują tam fajne zawsze miłe i uśmiechnięte babeczki :) Szefowa pierwsza klasa.
zdjecie uzytkownika
Harry - 2014-12-05 22:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Harry Poter - 2014-10-31 20:27:36]:
Tak studenciarstwo przewaznie ludzie jeszcze nieokrzesani, nieociosani o bardzo niklym zasobie wiedzy, do tego bardzo prymitywni staja sie trzonem technicznym tej dziwnej firmy.....co jest kuriozalne....mlody nieopierzony prymitywny studenciak stanowi fundament firmy....
zdjecie uzytkownika
sdereeee - 2014-12-13 17:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
dlaczego ta firma jest dziwna? czy ktos moze wiecej napisac o co chodzi w tej firmie jak to jest pracowac u nich? Jakie będą moje obowiązki i odpowiedzialność? Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma? Co wyróżnia tę firmę od innych? dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
jergo - 2015-01-09 02:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Harry - 2014-12-05 22:06:56]:
o bardzo szerokim zasobie wiedzy , ale tylko tej książkowej i teoretycznej której zostali wyuczeni w szkole. Kiedyś sam pewnie też taki byłeś i wiesz , że aby nabrać ogłady należy nabrać doświadczenia. A ono akurat nie przychodzi wraz z wiekiem samo, a poprzez kolejne podejmowane wyzwania, nawet bez wielkiej wiedzy
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-01-10 22:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak opisać firmę „aiut” w skrócie, proszę się nie obrazić.
„aiut” pomimo swoich lat to nieopierzone pisklę szukające miejsca.
Kadra zachłyśnięta nowoczesnością raczej nie potrafi jej okiełznać, ponieważ młodzieńczość
Kadry to dyletanci bez doświadczenia, nie przekazują informacji konkretnych ale te co myślą
Co przedstawia ich w oczach młodych niedoświadczonych, a szczególnie narybku studenckiego
Mogących stać się w ich oczach niczym bogowie nowoczesnej automatyki przemysłowej.
Młodzieńczy brak kompetencji nadrabiają podnośnym głosem, nie pokrywającym się doświadczeniem .
Takie odczucie moje na brak kompetencji kadry aiut, nie tędy droga firma aiut to wymuszone
W dzisiejszej Polsce, rozwój na poziomie pachołka popychacza za przyzwoleniem kierownictwa.
Jednym słowem przerost TREŚCI na formą.
zdjecie uzytkownika
student - 2015-01-28 13:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sorry, ale jak czytam Wasze komentarze to aż mi się wierzyć nie chce. Skąd ten stereotyp że firma, która zatrudnia studentów lub też zaprasza ich na szkolenia może stracić renomę przez fakt ich obecności???? Przecież student gdzieś musi zdobywać umiejętności, a skoro oni są otwarci na studenciaków to raczej na złe im to nie wyjdzie. Ps. Każdy jest kowalem własnego losu.
zdjecie uzytkownika
black - 2015-02-11 21:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma z polskim kapitałem na rynku od 24 lat, obecnie działająca na całym świecie. Firma daje b. duże możliwości rozwoju zawodowego, umożliwia udział w ciekawych projektach. Wieloletni pracownicy służą swoim doświadczeniem młodszym kolegom, natomiast nowi pracownicy nadrabiają pomysłowością. W mojej ocenie Aiut zapewnia: stabilne zatrudnienie, dobre zarobki, rozwój zawodowy, fajną atmosferę - daleką od korporacyjnego wyścigu szczurów.
Dużym plusem jest stołówka, gdzie można zjeść coś ciepłego i opieka medyczna.
zdjecie uzytkownika
polecający - 2015-02-13 17:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mi także podoba się praca w tej firmie. Taką atmosferę i ludzi trudno znaleźć gdzie indziej, a posiadam już doświadczenie zawodowe. Mocne strony firmy to: elastyczność, swoboda w działaniu, zarobki na wysokim poziomie. Obecnie polecam bo można zdobyć doświadczenie i rozwijać się na wielu płaszczyznach.
zdjecie uzytkownika
weronika rosół - 2015-02-19 15:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szanowny forumowiczu Polecający, widze że posiadasz doświadczenie w firmie AIUT Sp. z o.o. i umiejętność rzetelnej konstruktywnej wypowiedzi. możesz więc bardziej jeszcze rozwinąć niektóre watki twojej wypowiedzi? chodzi mi o elastyczność i swoboda w działaniu, jak one realnie się przedstawiają w kontekście nowego pracownika?
zdjecie uzytkownika
oktawia - 2015-03-05 18:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak poprzedniczka z ostatniego komentarza tez przede wszystkim w pracy cenią sobie swobodę działania i kreatywność - na ile pracując w Auit będę się w tym kontekście mogła wykazać? Polecający, czy możesz konkretniej napisac o jakie wykształcenie ci dokładnie chodzi które rzekomo można u nich zdobyć?
zdjecie uzytkownika
majster - 2015-03-11 15:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, dzisiaj dostałem telefon z Aiutu z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną. Chodzi o stanowisko Inżynier Mechanik. Czego można się spodziewać po tej rozmowie? Z czego się przygotować itp?
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-16 13:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [majster - 2015-03-11 15:09:20]:
Najlepiej z kodeksu pracy :)
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa rozpoczęła się od zapoznania. Kierownik chciał poznać moje cele i umiejętności. Następnie zadał 3 proste pytania mające na celu zweryfikowanie podstawową wiedzę którą powinienem posiadać pracując w tym zawodzie.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-25 00:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wam!! Jestem studentem automatyki i robotyki, i całkiem dobrze sobie radze. Ale ogólnie chcodzi mi o to czy może w Aiut Sp. z o.o. odpowiedzialnej właśnie za systemy automatyki przemysłowej byłoby jakieś miejsce na staż? dobrze byłoby gdyby był cokolwiek płatny to bym sobie jakoś dorobił ale ogólnie teraz stawiam bardziej na nabycie doświadczenia
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-26 21:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tomek: Ja pracowałem w aiucie w trakcie studiów. Ogólnie możesz przychodzić w jakie dni Ci pasuje itp. Polecam pracować w czasie studiów, bo zawsze zapoznasz się z praktyką i będzie co do CV wpisać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIUT Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie