Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIUT Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie AIUT Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
No - 2014-04-25 08:37:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałeś w kilku firmach i zatrudniłeś się w Aiucie? Takich tu nie przyjmują. Chyba że na stanowisko kierownicze. Nie dziwię się że ci tak dobrze.
zdjecie uzytkownika
Harry - 2014-05-31 21:14:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [No - 2014-04-25 08:37:35]:
Jestes zapewne albo zatrudnionym pociotkiem, ktorych tam pelno i ktory od pierwszego dnia okazal sie tak "swietnym" pracownikiem, ze natychmiast awansowal albo zwyczajnie nalezysz do kadry aiutowskiej i tak ci po prostu wypada mowic. Powiem ci tylko, ze ja tez pracowalem w aucie i zdecydowanie nie jestem z tego dumny, wrecz przeciwnie raczej zdecydowanie unikam tego "nieciekawego" epizodu w swoim CV.

Nie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Harry - 2014-05-31 21:24:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma fatalna, zadufani i dyletanccy kierownicy nie znajacy sie tak naprawde na niczym.(usunięte przez administratora)Studenci ostatnich lat naszej marnej slaskiej uczelni ktorzy uwazaja sie co najmniej za orłów z agencji NASA są bardzo bezwzgledni i zadufani a jednoczesnie nieslychanie mierni, brakuje im wlasciwie wszystkiego, talentu, wiedzy, polotu i jakichkolwiek umiejetnosci interpersonalnych.
zdjecie uzytkownika
mika - 2014-06-24 18:54:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
mój chłopak szuka pracy, a ja się natknęłam na tą firmę, widziałam ogłoszenie na stanowisko administratora sieci komputerowych, wiecie może coś więcej o tym stanowisku, jak ono wyglada plus zakres obowiązków?
zdjecie uzytkownika
SG - 2014-07-19 19:36:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (4)
Aiut prowadzi rekrutację za pomocą systemu eRecruiter, oficjalnie aby ulepszyć rekrutację, w rzeczywistości aby wyeliminować osoby asertywne, a przepuścić miernoty posłuszne stojącym wyżej w hierarchi. Wiedza i doświadczenie nie mają znaczenia. Obawiam się tylko, że gdyby tym systemem prześwietlić kierowników i zarządzających, wyszłyby z nich osoby z narcystycznym zaburzeniem osobowości i psychopaci.
zdjecie uzytkownika
KiCK out - 2014-07-19 22:08:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [SG - 2014-07-19 19:36:43]:
Mysle, ze trafiles/las tutaj w dziesiatke. Ludzie narcystyczni, albo psychopaci są bardzo pożądani przez te firme. Zwlaszcza ci drudzy, ktorych tam nie brakuje. Krotko tam pracowalem, ale zdazylem sie zorientowac, ze wierchuszka i tzw. kadra to idioci, psychopaci i ludzie o ...nazwijmy to niskich umiejetnosciach intelektualnych. Tyle mojego zdania na temat firmy aiut.
zdjecie uzytkownika
CorTezo - 2014-07-21 13:20:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostałem zaproszony na rozmowę kwalifikacyjną do AIUT na stanowisko Inżynier Automatyk. Telefonicznie zostałem poinformowany o wstępnym teście z PLC, drabinek, oraz testu z j. angielskiego. Ktoś był już na rozmowie w tej firmie i może podzielić się doświadczeniami?
zdjecie uzytkownika
włodek - 2014-07-21 18:25:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@SG, ciekawi mnie ile czasu tam pracowałeś, bo niektóre osoby oprócz swojego doświadczenia podają jeszcze takie informacje, zwłaszcza przy negatywnych opiniach, wtedy wiadomo czy spojrzeć na nią faktycznie obiektywnie czy uznać jako po prostu żal do firmy z powodu np. zwolnienia. Mnie zaciekawiła informatyka u nich w firmie, bo oferują dostawę i instalacje systemu Maximo firmy IBM łącznie z dodatkowymi narzędziami rozszerzającymi zakres funkcjonalny albo realizację usług związanych z wdrożeniem, szkoleniami i suportem instalacji systemu Maximo. Sam system Maximo jest bardzo dobry i o nim też czytałem, żeby wiedzieć o co w ogóle chodzi, wiec może skuszę się n taką opcję, tylko sprawdzę jak to cenowo stoi wszystko.
zdjecie uzytkownika
K - 2014-07-22 13:42:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chyba Aiutowi żal, że nikt tam nie chce pracować.
zdjecie uzytkownika
AP - 2014-08-03 12:57:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja proponuję niektórym handlowcom/kierownikom Aiuta reklamującym swoje produkty podszywając się pod studentów założyć trzecią spółkę pod tytułem:

AIUT PSYCHO Sp. z o.o.

jako zarząd i rada nadzorcza spółki będzie się sobą zarządzać.
Na nic więcej i tak was nie stać.
zdjecie uzytkownika
Wyczółek - 2014-08-03 19:44:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
O niefachowości Aiuta świadczy fakt, iż przy tak ogromnej rocznej rotacji pracowników - studentów, chwalą się doświadczonymi inżynierami, co jest sprzeczne same w sobie. Firma działa i wygląda raczej jak sprawny burdel, do którego co chwilę ktoś wchodzi i wychodzi.
Niektórzy z zarządzających mają nawet problem z obsługą komputera, co się nie liczy gdy praca na stanowisku jest po znajomości.
Marketing w Aiucie to sprytna manipulacja, trzeba mieć nieźle nie po kolei w głowie lub być niezłym krętaczem aby chwalić się takimi możliwościami i umiejętnościami swoich pracowników, o których nie jeden z nich w ogóle nie słyszał. A potem taki serwisant rżnie głupa u klienta.
zdjecie uzytkownika
zrezygnował - 2014-08-04 16:05:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
pamiętam dzień w którym oglądałem firmę od środka po rozmowie kwalifikacyjnej:
przerośnięta biurokracja, więcej "urzędników" niż inżynierów, na korytarzach baby plotkujące o wszystkim i niczym, luzowata atmosfera, nikt się niczym nie przejmował; wtedy sobie pomyślałem, że nie będę na te biurwy pracować; więcej w aiucie już się nie pojawiłem.
zdjecie uzytkownika
prac - 2014-08-04 17:32:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Te biurwy nie rozmawiają o wszystkim i niczym. One rozmawiają o swoich problemach życiowych, mają czas podczas gdy ty zapierniczasz w terenie na wszystkich biurowych.
zdjecie uzytkownika
kandydat - 2014-08-06 09:37:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mnie podczas spotkania na rozmowie kwalifikacyjnej wydawało się, że trafiłem na imprezę firmową. A oni po prostu tak pracują. LOL.
zdjecie uzytkownika
janek - 2014-08-26 13:13:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kandydat, jak to oni tak po prostu pracują, że w sensie podczas rekrutacji była jakaś impreza, czy o co dokładnie chodzi, bo nie bardzo ogarniam. chyba miałeś na myśli to, że nie ma sztywnej atmosfery na takiej rozmowie o prace i nie ma jakiegoś napięcia, ale żeby to porównywac do imprezy firmowej...
zdjecie uzytkownika
Kandydatka - 2014-10-16 17:59:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dzien dobry, znalazłam ofertę pracy do księgowości. Czy ktoś mi pomoże i powie jak wyglada ten dział, tzn czy jest duży i w miarę młody zespół bo pracuje teraz w dziale gdzie księgowa kojarzy sie z wredna baba w koku
zdjecie uzytkownika
Odp - 2014-10-23 14:53:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydatka - 2014-10-16 17:59:50]:
Masz traumę? Zapraszamy, tu pracują tylko ludzie po przejściach.
zdjecie uzytkownika
tomek - 2014-10-24 16:06:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a jacy ludzie po przejściach tutaj pracują? mam nadzieje, że to nie jest jakiś dziwny zakład, chyba, ze mocno przesadzacie już. Też widziałem tą ofertę księgowej, ale jednak szukam czegoś innego, a oferta sama w sobie wydała mi się w porządku, macie też inne informacje o nich? pozdrawiam serdecznie!
zdjecie uzytkownika
Harry Poter - 2014-10-31 20:27:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tom - 2014-04-21 11:53:16]:
Wspolpraca Aiutu z politechnika slaska istnieje wylacznie dlatego, ze Aiut sciaga tam kolejnych "kandydatow" do pracy. Jak doskonale wiadomo 80% zalogi aiutu to studenciaki politechniki. Moim zdaniem lepiej byloby dla nich gdyby zdobywali doswiadczenie i szlify zawodowe w bardziej fachowych iu poukladanych firmach. Ale to moje prywatne zdanie ktore mam po przepracowaniu pewnego czasu w tej firmie.
zdjecie uzytkownika
Styk - 2014-11-18 09:31:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No ale to źle? Studenci czy absolwenci też muszą gdzieś zdobywać doświadczenie a firmy typu Aiut są niezłym rozwiązaniem w drodze dalszej kariery. Co prawda z ciągle niedoświadczonymi osobami firma zbyt wysoko nie podleci, ale przy zrównoważonym bilansie i zatrudnianiu doświadczonych kolegów może nie wszystko jest stracone?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-11-26 18:36:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Kandydatka - 2014-10-16 17:59:50]:
Cześć. Z księgowości nie jestem ale wiem że pracują tam fajne zawsze miłe i uśmiechnięte babeczki :) Szefowa pierwsza klasa.
zdjecie uzytkownika
Harry - 2014-12-05 22:06:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Harry Poter - 2014-10-31 20:27:36]:
Tak studenciarstwo przewaznie ludzie jeszcze nieokrzesani, nieociosani o bardzo niklym zasobie wiedzy, do tego bardzo prymitywni staja sie trzonem technicznym tej dziwnej firmy.....co jest kuriozalne....mlody nieopierzony prymitywny studenciak stanowi fundament firmy....
zdjecie uzytkownika
sdereeee - 2014-12-13 17:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dlaczego ta firma jest dziwna? czy ktos moze wiecej napisac o co chodzi w tej firmie jak to jest pracowac u nich? Jakie będą moje obowiązki i odpowiedzialność? Jak wygląda program szkoleń i rozwoju pracowników? Jakie możliwości rozwoju zawodowego oferuje firma? Co wyróżnia tę firmę od innych? dziekuje za odpowiedz
zdjecie uzytkownika
jergo - 2015-01-09 02:55:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Harry - 2014-12-05 22:06:56]:
o bardzo szerokim zasobie wiedzy , ale tylko tej książkowej i teoretycznej której zostali wyuczeni w szkole. Kiedyś sam pewnie też taki byłeś i wiesz , że aby nabrać ogłady należy nabrać doświadczenia. A ono akurat nie przychodzi wraz z wiekiem samo, a poprzez kolejne podejmowane wyzwania, nawet bez wielkiej wiedzy
zdjecie uzytkownika
olo - 2015-01-10 22:22:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jak opisać firmę „aiut” w skrócie, proszę się nie obrazić.
„aiut” pomimo swoich lat to nieopierzone pisklę szukające miejsca.
Kadra zachłyśnięta nowoczesnością raczej nie potrafi jej okiełznać, ponieważ młodzieńczość
Kadry to dyletanci bez doświadczenia, nie przekazują informacji konkretnych ale te co myślą
Co przedstawia ich w oczach młodych niedoświadczonych, a szczególnie narybku studenckiego
Mogących stać się w ich oczach niczym bogowie nowoczesnej automatyki przemysłowej.
Młodzieńczy brak kompetencji nadrabiają podnośnym głosem, nie pokrywającym się doświadczeniem .
Takie odczucie moje na brak kompetencji kadry aiut, nie tędy droga firma aiut to wymuszone
W dzisiejszej Polsce, rozwój na poziomie pachołka popychacza za przyzwoleniem kierownictwa.
Jednym słowem przerost TREŚCI na formą.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIUT Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
x