Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o AIUT Sp. z o.o.

Pracowałeś w firmie AIUT Sp. z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
student - 2015-01-28 13:36:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Sorry, ale jak czytam Wasze komentarze to aż mi się wierzyć nie chce. Skąd ten stereotyp że firma, która zatrudnia studentów lub też zaprasza ich na szkolenia może stracić renomę przez fakt ich obecności???? Przecież student gdzieś musi zdobywać umiejętności, a skoro oni są otwarci na studenciaków to raczej na złe im to nie wyjdzie. Ps. Każdy jest kowalem własnego losu.
zdjecie uzytkownika
black - 2015-02-11 21:33:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firma z polskim kapitałem na rynku od 24 lat, obecnie działająca na całym świecie. Firma daje b. duże możliwości rozwoju zawodowego, umożliwia udział w ciekawych projektach. Wieloletni pracownicy służą swoim doświadczeniem młodszym kolegom, natomiast nowi pracownicy nadrabiają pomysłowością. W mojej ocenie Aiut zapewnia: stabilne zatrudnienie, dobre zarobki, rozwój zawodowy, fajną atmosferę - daleką od korporacyjnego wyścigu szczurów.
Dużym plusem jest stołówka, gdzie można zjeść coś ciepłego i opieka medyczna.
zdjecie uzytkownika
polecający - 2015-02-13 17:18:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Mi także podoba się praca w tej firmie. Taką atmosferę i ludzi trudno znaleźć gdzie indziej, a posiadam już doświadczenie zawodowe. Mocne strony firmy to: elastyczność, swoboda w działaniu, zarobki na wysokim poziomie. Obecnie polecam bo można zdobyć doświadczenie i rozwijać się na wielu płaszczyznach.
zdjecie uzytkownika
weronika rosół - 2015-02-19 15:11:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
szanowny forumowiczu Polecający, widze że posiadasz doświadczenie w firmie AIUT Sp. z o.o. i umiejętność rzetelnej konstruktywnej wypowiedzi. możesz więc bardziej jeszcze rozwinąć niektóre watki twojej wypowiedzi? chodzi mi o elastyczność i swoboda w działaniu, jak one realnie się przedstawiają w kontekście nowego pracownika?
zdjecie uzytkownika
oktawia - 2015-03-05 18:15:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak jak poprzedniczka z ostatniego komentarza tez przede wszystkim w pracy cenią sobie swobodę działania i kreatywność - na ile pracując w Auit będę się w tym kontekście mogła wykazać? Polecający, czy możesz konkretniej napisac o jakie wykształcenie ci dokładnie chodzi które rzekomo można u nich zdobyć?
zdjecie uzytkownika
majster - 2015-03-11 15:09:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, dzisiaj dostałem telefon z Aiutu z zaproszeniem na rozmowę kwalifikacyjną. Chodzi o stanowisko Inżynier Mechanik. Czego można się spodziewać po tej rozmowie? Z czego się przygotować itp?
zdjecie uzytkownika
jojo - 2015-03-16 13:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [majster - 2015-03-11 15:09:20]:
Najlepiej z kodeksu pracy :)
zdjecie uzytkownika
tomek - 2015-03-25 00:50:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cześć wam!! Jestem studentem automatyki i robotyki, i całkiem dobrze sobie radze. Ale ogólnie chcodzi mi o to czy może w Aiut Sp. z o.o. odpowiedzialnej właśnie za systemy automatyki przemysłowej byłoby jakieś miejsce na staż? dobrze byłoby gdyby był cokolwiek płatny to bym sobie jakoś dorobił ale ogólnie teraz stawiam bardziej na nabycie doświadczenia
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-03-26 21:59:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Tomek: Ja pracowałem w aiucie w trakcie studiów. Ogólnie możesz przychodzić w jakie dni Ci pasuje itp. Polecam pracować w czasie studiów, bo zawsze zapoznasz się z praktyką i będzie co do CV wpisać.
zdjecie uzytkownika
ajent - 2015-04-15 01:51:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dobrze, że istnieją takie firmy jak AIUT bo już w młodym wieku można stopniowo wkraczać w świat zawodowy. Przy okazji mogąc się nauczyć wielu przydatnych rzeczy.
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2015-04-17 13:19:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszystko zależy od nastawienia.

Firma jest duża i nie jest korporacją - panuje świetna atmosfera (przynajmniej w moim, "terenowym" dziale, jednym z tych, o których mówi się, że rypią na biurwy ;-)). Pracuje się przy najnowszych technologiach (firma jest duża i ją stać, dodatkowo uruchamiamy projekty u ogromnych klientów) co jest bardzo ważne dla rozwoju.

Wiadomo, że są minusy: trochę zagmatwane sprawy personalne, do niedawna mocno niejasne warunki rozliczania nadgodzin.

Studentów nie jest "sporo" - po prostu regularnie raz na kwartał przyjmuje się nowych do niemal każdego działu bo firma się po prostu rozwija. To, że jest rotacja jest naturalne bo przecież nie wszyscy po dwóch latach będą zadowoleni. Normalne jest, że chcą szukać dalej.

Firma OK.

PS: Płatny staż jest możliwy dla studenta (chyba nawet bez tytułu inżyniera) ale trzeba się dogadać podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Tak przynajmniej było kilka lat temu.
zdjecie uzytkownika
Ilenar - 2015-04-29 06:26:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w Aiut na pewno przynosi sporo nowych oczekiwań. Organizm może po swoje się zwracać, ale sądząc po ofertach pracy - może to być ciekawa praca pełna doświadczeń.
zdjecie uzytkownika
inzynier automatyk robotyk - 2015-05-05 20:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Pracuje w aiucie 1,5 roku. Od razu chciałbym zaznaczyć, że nie miałem żadnych znajomości w firmie.

W sprawie rotacji składu powiem tak: najdłużej pracujący albo dorabiają się stanowiska kierowniczego albo odchodzą do innej firmy po lepszy pieniądz. Jak za dużo ludzi odejdzie to lecą podwyżki, bo nie miałby kto wykonywać projektów.

Zakres obowiązków - jesteś od wszystkiego :)

Zarządzanie projektami nie istnieje! A nawet czasami kierownicy sprawiają wrażenie jakby nie mieli pojęcia czym się zajmują! Oferty nie są przemyślane, nie ma czasu na konsultacje ustaleń projektowych z elektrykami, mechanikami, konstruktorami i automatykami - nie ma narad, nie ma ustaleń.

Konto AB faktycznie jest bardzo zagmatwane i doliczenie się czy firma nie robi Cie w bambuko wręcz niemożliwe :)

Pomimo tych wszystkich minusów jakie wymieniłem, jestem bardzo zadowolony, że podjąłem prace w firmie AIUT. Ilość oraz jakość i przydatność wiedzy jaką nabyłem przez okres 1,5 roku jest nie porównywalny z 5 latami studiów. Zdecydowanie polecam młodym inżynierom. Podobno Aiut jest znany z tego, że produkuje młodych kierowników :)
zdjecie uzytkownika
Kl - 2015-05-09 20:52:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Inżynierze robotyku - nie nabawiłeś się już syndromu sztokcholmskiego?
zdjecie uzytkownika
cad - 2015-06-02 20:09:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,

na jaką stawkę może liczyć inżynier mechanik w AIUT?
Dziękuję z góry za konkretne odpowiedzi
zdjecie uzytkownika
zainteresowany - 2015-06-02 22:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam znalazłem ofertę pracy pomocnik pracownika produkcji. Czy ktoś pracował? Jakie są zmiany? I ile bez doświadczenia można zarobić? Będę wdzięczny za odpowiedź.
zdjecie uzytkownika
wandzia kiks - 2015-06-08 18:11:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@inżynier automatyk robotyk, chyba trochę bajki opowiadasz, a gdyby nie było zarzadzania projektamim nto by nic nie działało. jak widzisz, wielu ludzi jesty bardzo zadowolonych z tej pracy i zarobków, wciąż szukają nowych programistów net i inżynierów elektryków automatyków robotyków więc myślę że jesteś wyjątkiem bo innym jest dobrze w tej pracy i wiedzą że warto się starać
zdjecie uzytkownika
ślązok - 2015-06-09 10:12:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak, to prawda, wszyscy wiedzą że w aiucie warto się starać zarabiać na konto ab, aby kierownikom żyło się lepiej
zdjecie uzytkownika
Bom - 2015-06-26 08:24:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Za darmowe wakacje raz w roku u Arabów dla wybranych należy zapłacić. Wybrany przecież nie będzie płacił ze swojej kieszeni.
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-07-08 21:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Skończyłam w szkole policealnej www.szkoly.gowork.pl kierunek Opiekun Medyczny, trwał tylko 1 rok, byłam bardzo zadowolona z zajęć, świetni nauczyciele, praktycy, ciekawe zajęcia. Po tym jak zdałam egzamin szkoła zaproponowała mi pracę w zawodzie w Niemczech. Jestem bardzo zadowolona z wyboru!!!
zdjecie uzytkownika
dendi - 2015-07-08 21:56:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie wiem o jakich tutaj stanowiskach mówicie skoro tak na nie narzekacie, ale są takie stanowiska w tej firmie na które chyba nie można powiedzieć złego słowa. Takim może być np programista .net . Wymagania mają sporo więc pewnie i zarobki są adekwatne do pracy, szkoda tylko że umowa jest na czas określony.
zdjecie uzytkownika
mok - 2015-07-09 21:43:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja już wybrałem pracę w której zarabiam na siebie a nie na konto ab.
zdjecie uzytkownika
krono - 2015-08-08 03:09:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No właśnie stanowiska jakie można objąć w tej firmie to są raczej stanowiska prestiżowe, bo Automatyk czy też właśnie ten Programista zarobi raczej porządne pieniądze, nie wiem dokładnie jak duże będą to kwoty ale wydaje mi się, że w tej firmie narzekać na pieniądze raczej nie trzeba, a atmosfera chyba też dobra.
zdjecie uzytkownika
Pracus - 2015-08-17 08:03:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałbym wybrać pieniądze z konta AB. Zna ktoś z was jakiegoś uczciwego studenta, na którego mógłbym wypisać umowę o dzieło?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa rozpoczęła się od zapoznania. Kierownik chciał poznać moje cele i umiejętności. Następnie zadał 3 proste pytania mające na celu zweryfikowanie podstawową wiedzę którą powinienem posiadać pracując w tym zawodzie.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
Reklama - 2015-08-25 16:12:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ostatnio podjęłam pracę po ukończeniu szkoły policealnej www.szkoly.gowork.pl. Zdałam egzamin państwowy z asystentki stomatologicznej i po ok. miesiącu miałam zatrudnieniu na tym stanowisku, zarabiam 2.000 zł. Jak dla mnie to naprawdę ok, zwłaszcza że nauka trwała rok. Cały czas myślę o tym, żeby pójść na studia,wcześniej było to dość trudne, m.in dlatego zdecydowałam się na gowork.
zdjecie uzytkownika
nowy - 2015-08-25 16:13:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Za kilka dni mam rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko 'projektant w branży mechanicznej i aparatury chemicznej'. Czy ktoś wie czego mogę się spodziewać na takiej rozmowie?
zdjecie uzytkownika
AGD - 2015-08-26 06:20:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
na konto AB wpływa kasa z twoich nadgodzin liczonych jako zwykłe godziny, nawet w soboty i niedziele; aiut kroi cię z pieniędzy to szukaj studentów w akademikach, większość zgodzi się wziąć na siebie umowę o dzieło, ty dostajesz wypłaconą kasę z konta AB mniej opodatkowaną, a student w przyszłym roku odlicza sobie umowę od podatku i też na tym zarabia; zanim dogadasz się ze studentem upewnij się że nie będzie chciał dodatkowych pieniędzy za to, że wypisujesz na niego umowę o dzieło; temat umowy o dzieło poda ci twój kierownik, przeważnie umowę podciągają pod jeden z wykonanych projektów; powodzenia
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AIUT Sp. z o.o.

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy AIUT Sp. z o.o.?
Zadaj pytanie
alert