Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o pilawa

zdjecie uzytkownika
były - 2012-03-16 18:04:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam tej firmy właściciel cham i prostak, synek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uś z komórką i hasłem :D, z mamuśką idzie się dogadać :)
Potencjalny przyszły kandydacie do pracy w Pilawie jeśli lubisz być poniżany, lubisz częste zmiany zdań właściciela jak i juniora, jeśli lubisz słuchać jak się sprzeczają między sobą :), jeśli lubisz być obarczany winą za wszystko co złe w tej firmie, to bardzo dobrze trafiłeś to praca jest dla Ciebie
zdjecie uzytkownika
barbi - 2012-05-16 17:21:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli wiesz, że kradnie dlaczego nie zgłosisz tego pracodawcy?
zdjecie uzytkownika
XYZ - 2012-05-17 22:19:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Złodziejstwo to hańba dla zakładu, jak tak można robić, WSTYD
zdjecie uzytkownika
,,, - 2012-06-09 23:51:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
W 100% prawda .
zdjecie uzytkownika
były pracownik ciułały - 2012-06-10 18:11:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Brak części sprawia, że jeden dźwig zamiast w ciągu miesiąca składa się dwa lub trzy miesiące, a płacone jest od dźwigu. Także są miesiące, że są części i jest w miarę normalna wypłata a są takie, że się dokłada z własnej kieszeni. Dostarczone materiały nie pasują także bez spawarki i szlifierki kątowej się nie obejdzie, przydatny jest także lewarek samochodowy i duża breszka i oczywiście trzeba mieć trochę mięśni bo kierowca przyjedzie wyp...szy pod budową i radź sobie sam. W tej firmie na zatrudniali dzieciaków na stanowiskach projektantów. Także koleś projektuje a sam dźwigu nie widział na oczy.
zdjecie uzytkownika
kierownik budowy - 2012-07-11 20:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
potwierdzam wszystko w 100%, kierownicy budów i firmy GW , omijajcie to dziadostwo z daleka jak nie chcecie mieć kłopotów
zdjecie uzytkownika
czas ci minie - 2012-08-03 22:48:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
omijajcie takich jak ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] która się cwaniaczy za szkiełkiem
zdjecie uzytkownika
ja - 2012-08-08 23:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] 2 miesiące czekam za pieniędzmi i tylko słyszę jutro proszę zadzwonić jeśli zaczynasz z pilawom jako monter to już po tobie chyba że masz z czego dołożyć pracownikom na przynajmniej trzy miesiące wypłat
zdjecie uzytkownika
oleg - 2012-08-12 00:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
100% RACJA!!!! to najgorsza firma w kraju.Podwykonawco Apel chcesz być bez grosza weź do montażu pseudodźwig pilawy...i zostaniesz bankrutem!!!!
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2012-08-13 18:05:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracownik Pilawy ? A pensyjkę dostałeś na czas? wątpię ...bo dzisiaj 13-ty a na koncie ECHO zamiast wypłaty
zdjecie uzytkownika
tomi - 2012-08-17 21:14:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to czego to tu piszesz !!! jesteś buc czy co, weź to zgłoś tam gdzie tkwi problem
zdjecie uzytkownika
Pan Jan K. - 2012-08-31 13:52:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Niestety ale to czysta prawda. Odradzam zawieranie jakichkolwiek umów z firmą PILAWA, ponieważ się z nich nie wywiązują. Produkują [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] opakowane w cudowne obietnice. Pozdro dla [usunięte przez moderatora] i jego świty projektantogamoni...
zdjecie uzytkownika
kruk - 2012-09-03 20:19:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A możecie cos powiedzieć na temat realizacji dźwigów w Warszawie na Targówku ?Bezpiecznie będzie jeździć ich dźwigami?Narazie przypatrujemy sie pracom ale zachecająco to nie wygląda.
zdjecie uzytkownika
Kołobrzeżanin - 2012-09-16 12:15:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli kradłby to na pewno już by tam nie pracował, a z tego co wiem kupić blachę pracownicy mogą. Poza tym zazdrość to największa zaraza. Pozdrawiam :)
zdjecie uzytkownika
monter poznań - 2012-09-16 16:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pilawa to poraszka!!! totalny brak plynności finansowej firmy, pracownicy nie dostają wyplat na czas a o podwykonawcach nie wspomne! ponad miesiąc po terminie platności a faktory nawet nie wprowadzili do systemu!!! Pani [usunięte przez moderatora] jet mistrzynią w nieodbieraniu tel a jak dzwonisz do firmy i chcesz rozmawiać z szefem to zawsze ma spotkanie. Zenada. tylko przez windykacje mozna odzyskac pieniądze. nie polecam!!!
zdjecie uzytkownika
tokarzyna - 2012-09-18 19:31:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
I znów kolejny miesiąc gdzie wypłata zamiast 10 jest 16 i to jeszcze niecała. No, ale jak szef [usunięte przez moderatora] kupuje dwie ciężarówki a w tym Tira a dodatkowo uruchamia nową halę produkcyjną, no to skąd ma wsiąść na wypłaty. Pozdro dla wszystkich pseudo projektantów niedolanego, [usunięte przez moderatora]
zdjecie uzytkownika
pracownik...jeszcze - 2012-09-24 21:16:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tokarzyna - 2012-09-18 19:31:38

I znów kolejny miesiąc gdzie wypłata zamiast 10 jest 16 i to jeszcze niecała. No, ale jak szef [usunięte przez moderatora] kupuje dwie ciężarówki a w tym Tira a dodatkowo uruchamia nową halę produkcyjną, no to skąd ma wsiąść na wypłaty. Pozdro dla wszystkich pseudo projektantów niedolanego, [usunięte przez moderatora]
Dzisiaj 24-ty i wypłaty nadal częściowo wiszą w powietrzu.....Zaraz ludzie zaczną brać L4 żeby zostać w domu ,bo nie mają za co do pracy dojechać albo żeby rozejrzeć się za inną pracą , w której wypłata będzie na czas i pracownik szanowany.
Firma ledwo zipie , bo szef zapomina o ważnej rzeczy , a mianowicie \"mierz siły na zamiary\"i tak oto właściciel sam rujnuje swoją firmę.
Ile dajecie jeszcze PPHU Pilawa zanim padnie? Miesiąc czy dwa?
zdjecie uzytkownika
D. - 2012-09-28 07:08:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dlaczego nikt nie pisze że były wypłaty....
zdjecie uzytkownika
Kifor - 2012-09-28 11:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zablokowali karty orlena nie można zatankować a kasy na paliwo nie dali
zdjecie uzytkownika
GOŚĆ - 2012-09-30 21:23:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
D. - 2012-09-28 07:08:43

Dlaczego nikt nie pisze że były wypłaty....
taaaaaaaaa były, za sierpień 26 września , czyli 16 dni opóźnienia
zdjecie uzytkownika
migdał - 2012-10-10 21:26:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
GOŚĆ - 2012-09-30 21:23:03

D. - 2012-09-28 07:08:43

Dlaczego nikt nie pisze że były wypłaty....
taaaaaaaaa były, za sierpień 26 września , czyli 16 dni opóźnienia
to na 16 więcej starczy podziękuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . masz jakiś problem to idź i powiedz pracodawca cię wysłucha, daj od siebie [usunięte przez moderatora] a potem wymagaj
zdjecie uzytkownika
gość - 2012-11-14 17:04:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
[usunięte przez moderatora] ,pracodawce [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obchodzi czy masz za co dzieci nakarmić. Pracodawca nie ma mnie wysłuchiwać tylko płacić za moją pracę, bo w pracy nie leże do góry [usunięte przez moderatora]!
To nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] żeby za michę zupy robić ,tylko praca na podstawie umowy cywilno-prawnej gdzie za pracę otrzymujesz wynagrodzenie , w umowie jest jasno \"wynagrodzenie do 10-go\" , a bank mnie wysłucha jak powiem że nie z mojej winy nie zapłacę raty na czas?
A może pracodawca poniesie za mnie koszty odsetek za nieterminowe opłaty za mieszkanie , prąd , raty? Za coś muszę do pracy dojechać [usunięte przez moderatora] i muszę za coś jeść żeby mieć siłę pracować
zdjecie uzytkownika
Krzysiek - 2013-02-04 13:04:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jestem pracownikiem tej firmy. Mam dwójkę dzieci i swoje lata. Muszę dosłownie błagać o pensje i nie w terminie .Jak ktoś mówi że ta firma jest w porządku to ZAPRASZAMY !!!!!!!!!!!!!! do Pracy.
zdjecie uzytkownika
ktoś - 2013-02-05 13:08:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
5 lutego wypłaty za grudzień, które powinny być do 10-go stycznia.
Większość ludzi szuka pracy i tylko czekać aż odejdą "starzy" pracownicy mający pojęcie o tym co robią ...a wtedy naprawdę firma się już nie wykaraska z kłopotów , które ponoć są chwilowe
Ciekawe swoją drogą kiedy będą wypłaty za styczeń bo zgodnie z przepisami powinny być za trzy dni (ponieważ 10-ty wypada w niedzielę) Może niech szef obniży swój standard życia albo sprzeda jednego z merców to będzie na wypłaty
zdjecie uzytkownika
monter poznań - 2013-02-06 11:49:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
dołączę swoją opinię .
po wykonaniu prac przekazaniu dźwigów inwestorowi,brak zapłaty wyimaginowane uszkodzenia za które mnie obciążyli.całkowity brak kontaktu.
jak się czują ludzie którzy [usunięte przez moderatora] ludzi?może pan spać spokojnie panie [usunięte przez moderatora]?a pani,pani [usunięte przez moderatora]?śpi pani dobrze?
możecie być pewni że nie odpuszczę,proszę o kontakt wszystkich pokrzywdzonych,wystąpimy z pozwem zbiorowym.
[usunięte przez moderatora]
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pilawa

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy pilawa?
Zadaj pytanie
alert