brak logo

pilawa

Kołobrzeg

Opinie o pilawa

2013-09-29 20:25:37
Same nieudaczniki zostały w tej firmie,kto mądrzejszy,zaradniejszy i kumaty odszedł w porę!!Dzwonią co dzień pracownicy prosząc się o pieniądze,do kadr,do szefowej,a oni w tyłku ICH wszystkich mają!!A ciekawscy po co się o wszystko wypytują??A pozew będzie??A pozwu nie będzie??A srałeś?A nie srałeś?A kierownik dostał mleko?A może w konia go zrobili i nie dostał!!!Ludzieeee co się ciśnie!!!
1
czesiek 2013-09-29 23:57:06
Ludzie ida swieta beda bony
1
2013-09-30 19:13:44
TĘPAKI!!!
Żadnych bonów nie będzie i paczek dla dzieci również!! Bedziecie musieli zostać po godzinach i Gienek postawi wam po PIzzy ale bez sera i ketchupu!! Wypłaty za wrzesień przewidywane pod koniec grudnia!Proszę się wiecej głupio nie pytać!!! TYLKO ZAPIERDZIELAĆ!!!!,
2013-09-30 21:10:58
W jakim biznesie?? W każdym takim czy innym biznesie jest lepiej niż u PIlawy!Przykro to pisać,ale zostali tam ludzie którzy wiedza że do niczego innego się nie nadadzą!Jeden chleje codziennie w pracy i po pracy,drugi codziennie wynosi w kieszeniach wióry po nierdzewce żeby mieć na piwo,trzeci chodzi w kratkę do pracy-kiedy mu się chce.Kierownik boi się podpisać urlopów bo nie dostanie wypłaty po 14 dniach tylko po miesiącu!!!KAŻDY OBSARANIEC OBSRANY!!! OBSRAŃCY [usunięte przez administratora]!!!!
2013-10-01 11:28:50
co tu duzo gadac wyplaty tragedia a ty czubie co wypisujesz ze nieudacznicy zostali w tej firmie obrazasz ludzi mlotku firma katastrofa ale z praca tez ciezko znalazl prace i sie tu wymandrza prostak
..................01.10.1997 2013-10-01 21:20:22
.......dlaczego ktoś twierdzi że ludzie którzy pozostali to nieudacznicy ? Może to są ludzie którzy zawdzięczają firmie doświadczenie , zdobyte umiejętności, uprawnienia , certyfikaty itd. Może mają wieloletni staż i to ponad 15 lat., ludzie którzy pamiętają czasy lepsze w firmie, co najważniejsze mają nadzieję że przyjdą lepsze jeszcze czasy. Z łatwością mogą znaleźć lepsza pracę - ale trzeba wiedzieć ..Firma Pilawa jest największą krajową firmą produkującą dźwigi i w 100% POLSKĄ firmą która w Kołobrzegu zatrudnia zaraz po Szpitalu najwięcej ludzi.
....a dla tych co najwięcej robią hałasu bo popracowali rok czy dwa życzę powodzenia w nowej lepszej płatnej robocie .
.....uważam że firma jest średniakiem w produkcji dźwigów , ale w Polsce nie potrzeba zagranicznych producentów dźwigów którzy żerują i wysysają nasze pieniądze i czekają aż wszystkie polskie firmy dźwigowe padną - właśnie dlatego Polsce wystarczą dźwigi polskiej produkcji.
....istnieją jeszcze inne ważne kryteria (wiadomo pieniądz ważny) - przywiązanie do firmy , do kolegów, zaufanie do współpracowników, do rodzaju wykonywanej pracy itd. Nie wszystkim chce się zmieniać pracę bo to wiąże się ze zmianą miejsca zamieszkania lub mniejszym wynagrodzeniem.
--zawsze można zmienić firmę i nie narzekać ,
Firma Pilawa jest na rynku od 1980 roku i mało kto wie że siedziba jest w pięknym Kołobrzegu i że została zbudowana od ZERA przez jednego człowieka. Niektórzy ludzie naprawdę zawdzięczają firmie zdobyte doświadczenie.
Osobiście nie chcę szukać innej roboty , wolę pozostać w Kołobrzegu ale czas pokaże......


.
Martin 2013-10-11 07:55:24
Ni huia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do roboty albo jak zawsze przynajmniej udawać że robimy, bo jak wam dam urlopy to premi nie dostanę, a wtedy ja wam pokaże-nikt mleka już nie dostanie. W sumie to już i tak od dawna nie ma.Hmmmm.
A teraz pare zdań motywujących do pracy.

Proletariusze wszystkich działów, łączcie się!
Niech żyje i umacnia się braterska przyjaźń i współpraca pracowników z Tęczowej i pracowników z Grzybowa.
Przyjaźń, sojusz i współpraca – gwarancją bezpieczeństwa i rozwoju firmy!
Wzrost wydajności pracy, większa gospodarność i oszczędność – warunkiem poprawy naszej gospodarki w firmie!
Chwała ludziom dobrej roboty!
Niech żyje PILAWA – niezwyciężona ostoja spokoju i polityki prorodzinnej!
Przyszłość naszej FIRMY tworzymy dzisiaj!
Nasz program – budowa firmy dla ludzi i przez ludzi!

A teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do pracy bo na fajsiku muszę parę lajków poklikać.

Hmm! Możę to was podniesie na duchu, i nie pytać się kiedy będzie wypłata, bo już to pytanie słyszę jak echo w uszach, nawet po pracy.
2
przyjaciel 2013-10-13 00:20:30
zapamietajcie sobie raz na zawsze w pracy nie ma kolegow ,a co do firmy szkoda gadac dno
2
kos 2013-11-16 18:35:53
....a w grudniu wypłat nie ma!!!
3
esc 2013-12-16 15:01:33
Jako inwestor, który zdecydował się na podpisanie umowy na montaż wind z firmą Pilawa chcę Was tylko uświadomić, że działalność tej firmy to jakaś farsa. Jeżeli Pilawa ma gdzieś klienta, to jak ma traktować własnych pracowników? Instalacja dwóch wind osobowych trwa już kilka dobrych miesięcy i co gorsza końca nie widać. Instalacja pierwszej windy zaczęła się w połowie sierpnia i trwa do dzisiaj. A mają jeszcze jedną do zrobienia. Kontakt z tą firmą jest bardzo słaby. Ludzie tam zatrudnieni stosują spychologię i mają gdzieś potrzeby klienta. Każdy też mówi coś innego. Problem z dostawami części. Sami też monterzy pracujący na budynku to jakaś pomyłka - sprawiają wrażenie ludzi, którzy do końca nie mają pojęcia tego co robią. Jesteśmy pełni obaw czy te windy będą nam dobrze służyć, jeżeli oczywiście zostaną odebrane przez stosowne instytucje oraz przez nas samych. Zrozumcie, że opinia o Was idzie w Polskę. Osobiście będę odradzać innym zainteresowanym zawieranie kontraktów z tą firmą, bo to co się tutaj wyprawia to jest po prostu kpina. Szkoda, że polskie przedsiębiorstwo prezentuje sobą takie dno. Jeżeli nie poprawicie tego radykalnie to wróżę wam szybki upadek.
6
zygmunt spawacz 2013-12-30 10:43:21
aby do emerytury
2
sam 2014-01-02 23:30:23
na pewno glodowej pracujac w tej firmie
adam 2014-01-03 19:16:37
Kawał przed weekendem:
POSZŁY PRZELEWY:):):):)
2
Xpat 2014-01-15 02:01:34
To po co bierzesz najtansza firme.
1
supp 2014-03-24 18:04:11
Te windy są (usunięte przez administratora) zatrzymały mi sie na pietrze 1 a chcialem na parter masakra nie polecam windy marki pilawa (usunięte przez administratora)
olsemiE8P 2014-03-24 20:52:28
(usunięte przez administrra.Wypłaty nigdy nie są wypłacane w terminie. A co do pozwu zbiorowego to z chęcią się przyłącze.
olsemi 2014-03-24 20:54:31
(usunięte przez administratora) .Wypłaty nigdy nie są wypłacane w terminie. A co do pozwu zbiorowego to z chęcią się przyłącze.
Jestem Za 2014-07-08 22:05:00
Narzekać zawsze na coś się da.
Jako pracownik tej firmy uważam że pomimo różnych zachwiań firma ta i tak dobrze prosperuje.
Czasem jest trudno o wypłatę ale ogólnie ona jest i to w całości.

Pozdrawiam
1
nick 2014-09-12 22:23:25
chcesz poznac prawde o jakosci dzwigow zapytaj konserwatorow ,naprawde warto
1
chris 2014-10-09 21:00:53
Czyli ze firma nadal nie placi pracownikom na czas?
1
reloaded 2015-02-05 20:00:28
Tez polecam. Nie jest tak strasznie jak tutaj pisza. 10zl na reke to chyba minimum. Dodatkowo za soboty masz dodatkowe 100zl (plus nadgodziny). Pensja w moim przypadku jest tak od 15-20 kazdego miesiaca. Ogolnie jestem zadowolony ;)
reloaded 2015-02-22 19:39:43
umowa o pracę na czas określony (2 lata). "czy nowozatrudniona osoba pracuje na innych zasadach na początku" co masz na myśli? Jeśli chodzi o umowę to od początku jest - okres próbny
zygmunt 2015-03-04 14:53:15
jestem spawacz i pije sobie
ksawier 2015-03-13 07:06:27
Czlowieku ogarnij sie
KRK KRZYS 2015-03-25 17:37:25
CZŁOWIEKU COS TY BRAŁ?? OGARNIJ SIĘ
WALDUŚ 2015-03-25 17:47:45
CAŁY DZIAŁ PRODUKCJI POPIJA W PRACY SWIETNA JAKOSC ZA PRZYSTEPNOM CENE BUAHAHA SUPER KSIĄŻKE BY NAPISAŁ CO TAM SIĘ WYPRAWIA W TEJ FIRMIE CALY KG ZNA ICH PRZEKRETY WSPÓŁ PRACA Z TĄ FIRMĄ TO JEDNA WIELKA PORAŻKA LUDZIE TRZYMAJCIE SIE Z DALEKA OD TEGO HŁAMU
Dragonov 2015-05-26 17:42:52
Na jakie zarobki można liczyć na produkcji oraz w biurze?
kah 2015-05-27 11:44:11
JAK NAJDALEJ OD TEJ FIRMY! Jestem żoną pracownika. To chyba najgorszy pracodawca w Kołobrzegu. Przez 7 lat pracy tylko 3 pierwsze wypłaty otrzymane w terminie, a potem to już tylko gorzej - nawet do 2 miesięcy opóźnienia. Wykazywana najniższa krajowa, reszta pod stołem (z tym też coraz gorzej). Już nawet bonów na Święta nie dają ani paczek dla dzieci. Traktowanie pracowników poniżej krytyki. Przymuszanie do pracy w dni wolne pod groźbą zwolnienia. Odzież robocza rozlatuje się na pracowniku i trudno doprosić się wymiany. Wysyłanie w delegacje na montaże pracowników nieuprawionych do tego (często również pod groźbą zwolnienia).
Praca u Pilawy może być tylko dla desperatów, którzy naprawdę nie są w stanie znaleźć innej pracy i mają już "nóż na gardle".
4
ja 2015-05-27 22:12:16
100%RACJI
2
smerf 2015-06-19 18:19:56
Firma Pilawa jest najgorsza firma w Kołobrzegu.Nie płaci pieniędzy na czas pracownicy musza się prosić o swoje ciężko zarobione pieniądze.O tej firmy najlepiej trzymać się z daleka!!!!
2
eljot 2015-07-08 15:57:43
Firma PILAWA i jej przedstawicielka w osobie Pani Pełnomocnik KRRYSTYNY PILAWA to jedno wielkie nieporozumienie. Dostarczaliśmy im przez okres około roku art. BHP i nigdy nie było takiej sytuacji, żeby zapłacili w terminie. Ostanie pieniądze odzyskiwaliśmy przez SĄD. Tworzą pozycję monop0listy w rejonie KOŁOBRZEGU jako LIDERA BIZNESU, a w pięty zimno. Dziadostwo .........
3
hala 2015-11-12 19:52:47
Od trzech lat ani razu wypłata nie była o czasie. W chwili obecnej minęło 2 miesiące bez wypłaty.Szefowa firmy daje puste obietnice , właśnie przelałam pieniądze. Tylko gdzie? Mam kredyty, 2 dzieci i nawet PIP nie raczy pomóc, tylko odsyła do sądu. To są pieniądze, które należą się za wykonaną pracę. Nie mogę przekonać męża, że z taką dziadowską firmą należy się rozstać.
monter 2016-03-01 16:21:22
ta firma to jest dno tak jak własciciele i panie w biurze szkoda czasu kłamia i klamia nic wiecej
PIP 2016-03-24 12:29:41
Art. 94.5 mowi wyraznie: "Pracodawca jest obowiązany w szczególności: 5) terminowo i prawidłowo wypłacać wynagrodzenie,"

Ponadto:
Art. 85. § 1 K.P. Wypłaty wynagrodzenia za pracę dokonuje się co najmniej raz w miesiącu, w stałym i ustalonym z góry terminie.
§ 2. Wynagrodzenie za pracę płatne raz w miesiącu wypłaca się z dołu, niezwłocznie po ustaleniu jego pełnej wysokości, nie później jednak niż w ciągu pierwszych 10 dni następnego miesiąca kalendarzowego.
§ 3. Jeżeli ustalony dzień wypłaty wynagrodzenia za pracę jest dniem wolnym od pracy, wynagrodzenie wypłaca się w dniu poprzedzającym.

Niniejszym składam skargę na mojego pracodawcę - Firmę „Przedsiębiorstwo Usługowo Handlowo Produkcyjne PILAWA Eugeniusz Pilawa” z siedzibą przy ul. Tęczowej 1 w Kołobrzegu.

W firmie tej nie przestrzega się przepisów praw pracowniczych oraz Kodeksu Pracy w zakresie: terminów wypłacania wynagrodzenia, przestrzegania przepisów BHP.



- Pracodawca unika wypłacenia wynagrodzenia w terminie przewidzianym przez umowę i jej elementy nie informując pracowników o ewentualnych opóźnieniach,



- Strefa malowania proszkowego nie jest w żaden sposób zabezpieczona- podczas procesu malowania wszelkie powstające w procesie substancje są rozpylane po całym pomieszczeniu utrudniając oddychanie



W związku z zastrzeżeniem z art. 44. ust. 3 ustawy o Państwowej Inspekcji Pracy nie wyrażam zgody na ujawnienie informacji, że kontrola jest przeprowadzana w związku ze złożoną przeze mnie skargą.



Z poważaniem
PIP #2 2016-03-24 12:32:19
Oto wzor pisma i podstawy prawne do napisania go. W tej firmie nagminnie lamie sie prawa pracownikow i kodeks pracy. Zachecam wszystkich pokrzywdzonych o napisanie wlasnie takiej skargi. Skargi sa anonimowe wiec nie ma czego sie obawiac.


Pozdrawiam
1
Paweł S. 2016-03-31 19:19:55
Ktoś kiedyś powiedział o tej firmie, że to "kuźnia talentów". W pełni zgodzę się z tą opinią. W firmie Pilawa można zdobyć sporo doświadczenia, oraz nauczyć się pracy pod presją i multidyscyplinarności. Fakt, że od kogo nie ma się za bardzo uczyć, ale jeżeli ktoś samemu się zainteresuje to może w tej firmie zdobyć sporo wiedzy na temat procesów produkcji i obróbki blachy. Jest tam różnie. Czy źle? Ja nie żałuję pracy w tej firmie i mimo wszystko będę ją dobrze wspominał. Jeżeli ktoś jest ambitny i rozgarnięty można tam również zarobić dobre pieniądze. Czy polecam pracę w firmie Pilawa. Na pewno wszystkim młodym osobą, które mają otwarty umysł i chcą zdobyć doświadczenie. Czy będzie łatwo? Na pewno nie ale nikt za nic nikomu nie będzie płacił. Jest to firma rodzinna i z właścicielami można się dogadać. Może na początku jest to trudne, ale z czasem kiedy się poznacie na pewno będzie lepiej.

Pozdrawiam całą załogę i kierownictwo

Wiecie kto.
3
Franek 2016-04-05 22:11:05
Dziady dziady dziady nic wiecej o Pilawie nie mozna dobrego powiedziec Najgorszy zakład w jakim pracowałem ! nie polecam
4
EłGeniusz 2016-04-11 10:18:37
No tutaj mamy przyklad jak ktoś z administracji próbuje wybielić opinie firmy. Fakty sa jasne. Wypłat jak nie bylo tak nie ma i pewnie do 20-25 nie będzie. Pani K czeka do ostatniego momentu z wypłatami, dopóki ktoś nie zagrozi PIPem albo wymyśli jakąś historie o chorującym dziecku. Parodią jest "dopraszanie" się o własne pieniądze.... A jesli ktoś jest natarczywy to słyszy: "ja tez jestem głodna, śniadania nie jadłam, lubię pasztet"... Co to k...a ma być?!
5
zygmunt 2016-06-14 10:40:38
Ale z janka spawacz i takie szkolenia miał ,i takie najlepsze sprzęty posiada a egzamin oblał HA HA HA
Czyż 2016-06-15 00:24:25
I dlatego go z Pegaza wyrzucili, brak umiejętności . Pozdrawiam
inżynier 2016-06-15 10:21:59
szef ostatnio ładnie wydzierał sie na kierownika produkcji znowu bedzie zmiana kierownika
zygmunt 2016-06-15 10:27:17
susuk nie umie spawac to zwolnic z pracy niech idzie na rente tam sie nauczy albo powrót do pegaza
Janusz Czyżewski 2016-06-16 17:41:31
Za pośrednictwem tego portalu, chciałbym poinformować osobę (osoby), które bezprawnie podpisują się pod swoimi nieudolnymi postami moim imieniem i nazwiskiem, że takie postępowanie jest przestępstwem i jako takie podlega karze zgodnie z przepisami Kodeksu Karnego. W związku z takim postępowaniem składam zawiadomienie do Prokuratury. Na marginesie chciałbym zaznaczyć, że Pan Jan Susik, jest wyjątkowym fachowcem i NIE ZOSTAŁ WYRZUCONY z firmy PE-GAZ, gdzie cieszył się i cieszy nadal doskonałą opinią. Negatywne opinie moga wydawać jedynie dyletanci.
6
nowy 2016-06-19 21:39:15
Miałem tam iść do pracy jako operator maszyn technologicznych proponowano mi tylko 16zl(netto) choć niska stawka to jeszcze jak czytam te opinie to stwierdzam ze jest tam wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Andrzej 2016-08-19 11:34:54
Kancelaria Prawna AnLex specjalizuje się w prowadzeniu postępowań odszkodowawczych dla osób po wypadkach komunikacyjnych, wypadkach przy pracy, wypadkach przy pracy w rolnictwie i innych zdarzeniach.

Wykonujemy czynności za klientów na nasz koszt:
- ustalamy odpowiedzialność (kontakt z sądem, prokuraturę, policją)
- gromadzimy dokumentację medyczną oraz inne dokumenty (ZUS, KRUS, pracodawca)
- ustalamy wysokość roszczeń
- prowadzimy sprawy na etapie sądowym


Zajmujemy się sprawami wypadków ze skutkiem śmiertelnym zaistniałych po 10.08.1997 r. nawet jeśli rodzina otrzymała już odszkodowanie.

Nie pobieramy opłat wstępnych.

Wynagrodzenie uzależnione od rezultatu.

Zadzwoń i skonsultuj swoją sprawę lub wyślij sms o treści WYPADEK a oddzwonimy.

Kancelaria Prawna AnLex
tel. 721 401 000
bok@kancelariaanlex.pl
Pracownik 2016-09-25 21:08:20
Każdy płacze narzeka w pracy na internetach i w domu a co poniedzialek leci do pracy karte odbija i "pracuje" .Praca nie jest ciężka. czasami idzie wq... sie bo milion pomysłów szefa na sekunde brak przepływu informacji miedzy szefem kierownikami a pracownikami to jest do d...py. Wypłata 10-20 kazdego miesiaca i to co u gory pisza to jest nie prawda. Zalegaja owszem male kwoty do 500zl za nadgodziny ktorych wsumie i tak nie przepracowaliscie. Panowie pracownicy policzcie ile czasu dziennie poswiecacie na prace prace i ile jej dzienie wykonujecie a ile na fajki pogaduchy kawy i wychodzenia zalatwic swoje sprawy na miasto, ile materialu marnujecie bo maszyna przestawila sie bo ktos zagadal itp itd
2
Frajer 2016-10-14 22:32:22
100% Racja
hyhy 2016-10-14 22:35:31
Na pewno jest szansa na to, żeby wypłata bła w pełni terminowa, ale ciekawi mnie to, żeby atmosfera znacząco odpowiadała każdemu. W końcu wiedzą że trzeba dbać o swoich pracowników. A wiecie czy są teraz jakieś benefity? Dziękuję za szybką odpowiedź.
Pracownik 425 2016-10-26 20:38:05
Kto nauczył p K do takiego podejscia jesli chodzi o wynagrodzwnie??? :D pracownicy ktorzy pracuja dluzej niz 5lat to ok 90% firmy... nie jest dobrze przyznam nawet pow wiecej jest źle (jesli chodzi o terminowosc wyplacania wynagrodzenia) ale nikt mi kur... nie w mowi ze szef krzyczy ze jest presja itp itd atmosfera jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] procownicy na 8 h pracy poswiecaja max 3. Fizycznie hmm pracuja 8 h ale w tygodniu. Przestanie oczerniac ta firme pod tymi wzgledami bo barany sami tam pracujecie i wiecie jak jest!!!
Pracownik 425 2016-10-26 20:47:28
Prosze reklamowac sie np na facebooku a nie tu!!! Bo i tak ci procownicy ktorzy tu tak strasznie placza nie skorzystaja z pana uslug ze wzgledu na to ze wiedza jak jest i pisza to ze zlosci hmm tylko na kogo... moze np na samych siebie bo jak p K zaczela leciec w ...uja to nie powstawili sie tylko jak d..py przytakiwali
1
Zostaw swoją opinię o pilawa - Kołobrzeg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pilawa