brak logo

pilawa

Kołobrzeg

Opinie o pilawa

były 2012-03-16 18:04:36
Nie polecam tej firmy właściciel cham i prostak, synek [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] uś z komórką i hasłem :D, z mamuśką idzie się dogadać :)
Potencjalny przyszły kandydacie do pracy w Pilawie jeśli lubisz być poniżany, lubisz częste zmiany zdań właściciela jak i juniora, jeśli lubisz słuchać jak się sprzeczają między sobą :), jeśli lubisz być obarczany winą za wszystko co złe w tej firmie, to bardzo dobrze trafiłeś to praca jest dla Ciebie
barbi 2012-05-16 17:21:43
Jeżeli wiesz, że kradnie dlaczego nie zgłosisz tego pracodawcy?
XYZ 2012-05-17 22:19:27
Złodziejstwo to hańba dla zakładu, jak tak można robić, WSTYD
,,, 2012-06-09 23:51:27
W 100% prawda .
były pracownik ciułały 2012-06-10 18:11:17
Brak części sprawia, że jeden dźwig zamiast w ciągu miesiąca składa się dwa lub trzy miesiące, a płacone jest od dźwigu. Także są miesiące, że są części i jest w miarę normalna wypłata a są takie, że się dokłada z własnej kieszeni. Dostarczone materiały nie pasują także bez spawarki i szlifierki kątowej się nie obejdzie, przydatny jest także lewarek samochodowy i duża breszka i oczywiście trzeba mieć trochę mięśni bo kierowca przyjedzie wyp...szy pod budową i radź sobie sam. W tej firmie na zatrudniali dzieciaków na stanowiskach projektantów. Także koleś projektuje a sam dźwigu nie widział na oczy.
kierownik budowy 2012-07-11 20:27:12
potwierdzam wszystko w 100%, kierownicy budów i firmy GW , omijajcie to dziadostwo z daleka jak nie chcecie mieć kłopotów
czas ci minie 2012-08-03 22:48:29
omijajcie takich jak ty [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] która się cwaniaczy za szkiełkiem
ja 2012-08-08 23:21:47
[usunięte przez moderatora] 2 miesiące czekam za pieniędzmi i tylko słyszę jutro proszę zadzwonić jeśli zaczynasz z pilawom jako monter to już po tobie chyba że masz z czego dołożyć pracownikom na przynajmniej trzy miesiące wypłat
oleg 2012-08-12 00:53:33
100% RACJA!!!! to najgorsza firma w kraju.Podwykonawco Apel chcesz być bez grosza weź do montażu pseudodźwig pilawy...i zostaniesz bankrutem!!!!
GOŚĆ 2012-08-13 18:05:07
Pracownik Pilawy ? A pensyjkę dostałeś na czas? wątpię ...bo dzisiaj 13-ty a na koncie ECHO zamiast wypłaty
tomi 2012-08-17 21:14:29
no to czego to tu piszesz !!! jesteś buc czy co, weź to zgłoś tam gdzie tkwi problem
Pan Jan K. 2012-08-31 13:52:30
Niestety ale to czysta prawda. Odradzam zawieranie jakichkolwiek umów z firmą PILAWA, ponieważ się z nich nie wywiązują. Produkują [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] opakowane w cudowne obietnice. Pozdro dla [usunięte przez moderatora] i jego świty projektantogamoni...
kruk 2012-09-03 20:19:55
A możecie cos powiedzieć na temat realizacji dźwigów w Warszawie na Targówku ?Bezpiecznie będzie jeździć ich dźwigami?Narazie przypatrujemy sie pracom ale zachecająco to nie wygląda.
Kołobrzeżanin 2012-09-16 12:15:18
Jeśli kradłby to na pewno już by tam nie pracował, a z tego co wiem kupić blachę pracownicy mogą. Poza tym zazdrość to największa zaraza. Pozdrawiam :)
monter poznań 2012-09-16 16:49:16
Pilawa to poraszka!!! totalny brak plynności finansowej firmy, pracownicy nie dostają wyplat na czas a o podwykonawcach nie wspomne! ponad miesiąc po terminie platności a faktory nawet nie wprowadzili do systemu!!! Pani [usunięte przez moderatora] jet mistrzynią w nieodbieraniu tel a jak dzwonisz do firmy i chcesz rozmawiać z szefem to zawsze ma spotkanie. Zenada. tylko przez windykacje mozna odzyskac pieniądze. nie polecam!!!
tokarzyna 2012-09-18 19:31:38
I znów kolejny miesiąc gdzie wypłata zamiast 10 jest 16 i to jeszcze niecała. No, ale jak szef [usunięte przez moderatora] kupuje dwie ciężarówki a w tym Tira a dodatkowo uruchamia nową halę produkcyjną, no to skąd ma wsiąść na wypłaty. Pozdro dla wszystkich pseudo projektantów niedolanego, [usunięte przez moderatora]
pracownik...jeszcze 2012-09-24 21:16:24
tokarzyna - 2012-09-18 19:31:38

I znów kolejny miesiąc gdzie wypłata zamiast 10 jest 16 i to jeszcze niecała. No, ale jak szef [usunięte przez moderatora] kupuje dwie ciężarówki a w tym Tira a dodatkowo uruchamia nową halę produkcyjną, no to skąd ma wsiąść na wypłaty. Pozdro dla wszystkich pseudo projektantów niedolanego, [usunięte przez moderatora]
Dzisiaj 24-ty i wypłaty nadal częściowo wiszą w powietrzu.....Zaraz ludzie zaczną brać L4 żeby zostać w domu ,bo nie mają za co do pracy dojechać albo żeby rozejrzeć się za inną pracą , w której wypłata będzie na czas i pracownik szanowany.
Firma ledwo zipie , bo szef zapomina o ważnej rzeczy , a mianowicie \"mierz siły na zamiary\"i tak oto właściciel sam rujnuje swoją firmę.
Ile dajecie jeszcze PPHU Pilawa zanim padnie? Miesiąc czy dwa?
D. 2012-09-28 07:08:43
Dlaczego nikt nie pisze że były wypłaty....
Kifor 2012-09-28 11:11:45
Zablokowali karty orlena nie można zatankować a kasy na paliwo nie dali
GOŚĆ 2012-09-30 21:23:03
D. - 2012-09-28 07:08:43

Dlaczego nikt nie pisze że były wypłaty....
taaaaaaaaa były, za sierpień 26 września , czyli 16 dni opóźnienia
migdał 2012-10-10 21:26:22
GOŚĆ - 2012-09-30 21:23:03

D. - 2012-09-28 07:08:43

Dlaczego nikt nie pisze że były wypłaty....
taaaaaaaaa były, za sierpień 26 września , czyli 16 dni opóźnienia
to na 16 więcej starczy podziękuj [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . masz jakiś problem to idź i powiedz pracodawca cię wysłucha, daj od siebie [usunięte przez moderatora] a potem wymagaj
gość 2012-11-14 17:04:06
[usunięte przez moderatora] ,pracodawce [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obchodzi czy masz za co dzieci nakarmić. Pracodawca nie ma mnie wysłuchiwać tylko płacić za moją pracę, bo w pracy nie leże do góry [usunięte przez moderatora]!
To nie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] żeby za michę zupy robić ,tylko praca na podstawie umowy cywilno-prawnej gdzie za pracę otrzymujesz wynagrodzenie , w umowie jest jasno \"wynagrodzenie do 10-go\" , a bank mnie wysłucha jak powiem że nie z mojej winy nie zapłacę raty na czas?
A może pracodawca poniesie za mnie koszty odsetek za nieterminowe opłaty za mieszkanie , prąd , raty? Za coś muszę do pracy dojechać [usunięte przez moderatora] i muszę za coś jeść żeby mieć siłę pracować
Krzysiek 2013-02-04 13:04:59
Jestem pracownikiem tej firmy. Mam dwójkę dzieci i swoje lata. Muszę dosłownie błagać o pensje i nie w terminie .Jak ktoś mówi że ta firma jest w porządku to ZAPRASZAMY !!!!!!!!!!!!!! do Pracy.
ktoś 2013-02-05 13:08:34
5 lutego wypłaty za grudzień, które powinny być do 10-go stycznia.
Większość ludzi szuka pracy i tylko czekać aż odejdą "starzy" pracownicy mający pojęcie o tym co robią ...a wtedy naprawdę firma się już nie wykaraska z kłopotów , które ponoć są chwilowe
Ciekawe swoją drogą kiedy będą wypłaty za styczeń bo zgodnie z przepisami powinny być za trzy dni (ponieważ 10-ty wypada w niedzielę) Może niech szef obniży swój standard życia albo sprzeda jednego z merców to będzie na wypłaty
monter poznań 2013-02-06 11:49:09
dołączę swoją opinię .
po wykonaniu prac przekazaniu dźwigów inwestorowi,brak zapłaty wyimaginowane uszkodzenia za które mnie obciążyli.całkowity brak kontaktu.
jak się czują ludzie którzy [usunięte przez moderatora] ludzi?może pan spać spokojnie panie [usunięte przez moderatora]?a pani,pani [usunięte przez moderatora]?śpi pani dobrze?
możecie być pewni że nie odpuszczę,proszę o kontakt wszystkich pokrzywdzonych,wystąpimy z pozwem zbiorowym.
[usunięte przez moderatora]
i 2013-02-09 18:45:52
Cwaniaki z Kołobrzegu [usunięte przez moderatora]. Pensje wypłacili za grudzień z miesiecznym opóźnieniem bez jakiegokolwiek przepraszam itp.
To co teraz produkujemy to istny szmelc.. na który trzeba znaleść jelenia.

Dobrze, że na spodnie od ARMANIEGO ich stać a na wypłąty dla ludzi nie...

Nie polecam
adam 2013-03-19 08:13:33
Szukają ludzi z poza Kołobrzegu - wszystkich już [usunięte przez moderatora] i nikomu w oczy patrzeć nie mogą. Odradzam, wypłaty z 1,5 miesięcznym opóźnieniem. Druga część wypłaty pod stołem wygląda tak, że to gruszki na wierzbie.
Pracownik to pies na smyczy [usunięte przez moderatora]
konserw 2013-03-25 11:42:47
Dostał ktos juz wypłate w pilawie za luty, płatna do 10 marca??
codziennie inne info,
podobno mase ludzi sie zwalnia...
dajcie znac co z wypłata
gość 2013-03-26 14:23:17
Zapomnij o wypłacie przed świętami....a może zabierzemy dzieci na święta do rezydencji Pilawów? może tam coś zjedzą bo na święta w domu przysmaków nie będzie , bo tata nie dostał wypłaty
KLIENT 2013-06-29 23:12:55
NIE POLECAM NIKOMU TEJ FIRMY,TRAGEDIA,WINDY TO JAKIEŚ STARE GRATY,MAKABRA,CHWALĄ SIĘ ŻE WINDY MONTOWALI W SKLEPACH IKEA,JECHAŁEM TĄ WINDĄ ,MASAKRA,JAK NAJDALEJ OD PILAWY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
anonim 2013-07-05 19:27:18
a co jest to nie prawdą że montowali w tych sklepach windy? skąd masz takie inwo odnośnie Pilawy? i czy jest sprawdzone?
Anonim 2013-09-08 11:15:04
Trzeba jeździć na miasto?
spawacz adam prosto w ryj!!! 2013-09-08 16:11:53
[usunięte przez moderatora]!kierownik zamiast zainteresowac sie tym że ludzie nie mają wypłat na kontach interesuje sie mlekiem które nie należy sie mu w ogóle,bo mleko jest za prace w warunkach szkodliwych...[usunięte przez moderatora]
anonim 2013-09-10 10:26:37
To ile kierownicy zarabiaja w pilawie teraz sa tacy co awansowali z pracownikow zwyklych na kierownikow ciekawe ile tam kobiet pracuje w zakladzie teraz dla porownania z innymi zakladami
1
anonim 2013-09-23 22:01:02
To prawda o tych długach?Co będzie się dalej działo z tą firmą wicie coś na ten temat chodzą jakieś ploty po firmie co dalej
pozew zbiorowy 2013-09-27 16:27:46
Witamy wszystkich...
Jeżeli macie jakieś wierzytelności w firmie PUHP Pilawa, których nie możecie się doprosić, nie stać Was na ich wyegzekwowanie, czujecie sie oszukani przez jej właścicieli lub przedstawicieli regionalnych zapraszamy do zainteresowania się akcją zbiorowego pozwu przeciw tej firmie jaki zamierzamy złożyć w sądzie. Naszym celem jest odzyskanie należnych pieniędzy, ogłoszenie upadłości przedsiębiorcy, wydanie zakazu prowadzenia działalności gospodarczej i zasiadania we władzach spółek prawa handlowego. Sprawę prowadzić będzie wyspecjalizowana kancelaria prawna. Wyślij swoje ewentualne uwagi i pytania na adres: [usunięte przez administratora].
Skontaktujemy się z Tobą, gwarantowana dyskrecja.
huba 2013-09-28 09:40:56
To prawda z tym pozwem?To sprawy zaszly juz tak daleko to duzo tych osob do tego pozwu sie juz zglosilo myslicie ze warto
2013-09-28 14:33:28
Trzeba się jednoczyc i występować na drogę sądowa, nie ma na co liczyć... Cudu nie będzie. Coś rodzinka cicho siedzi a może dostęp do internetu odcieli za nie płacone rachunki.pozdrawiam wszystkich oszukanych.
2013-09-29 20:25:37
Same nieudaczniki zostały w tej firmie,kto mądrzejszy,zaradniejszy i kumaty odszedł w porę!!Dzwonią co dzień pracownicy prosząc się o pieniądze,do kadr,do szefowej,a oni w tyłku ICH wszystkich mają!!A ciekawscy po co się o wszystko wypytują??A pozew będzie??A pozwu nie będzie??A srałeś?A nie srałeś?A kierownik dostał mleko?A może w konia go zrobili i nie dostał!!!Ludzieeee co się ciśnie!!!
1
czesiek 2013-09-29 23:57:06
Ludzie ida swieta beda bony
1
2013-09-30 19:13:44
TĘPAKI!!!
Żadnych bonów nie będzie i paczek dla dzieci również!! Bedziecie musieli zostać po godzinach i Gienek postawi wam po PIzzy ale bez sera i ketchupu!! Wypłaty za wrzesień przewidywane pod koniec grudnia!Proszę się wiecej głupio nie pytać!!! TYLKO ZAPIERDZIELAĆ!!!!,
2013-09-30 21:10:58
W jakim biznesie?? W każdym takim czy innym biznesie jest lepiej niż u PIlawy!Przykro to pisać,ale zostali tam ludzie którzy wiedza że do niczego innego się nie nadadzą!Jeden chleje codziennie w pracy i po pracy,drugi codziennie wynosi w kieszeniach wióry po nierdzewce żeby mieć na piwo,trzeci chodzi w kratkę do pracy-kiedy mu się chce.Kierownik boi się podpisać urlopów bo nie dostanie wypłaty po 14 dniach tylko po miesiącu!!!KAŻDY OBSARANIEC OBSRANY!!! OBSRAŃCY [usunięte przez administratora]!!!!
2013-10-01 11:28:50
co tu duzo gadac wyplaty tragedia a ty czubie co wypisujesz ze nieudacznicy zostali w tej firmie obrazasz ludzi mlotku firma katastrofa ale z praca tez ciezko znalazl prace i sie tu wymandrza prostak
..................01.10.1997 2013-10-01 21:20:22
.......dlaczego ktoś twierdzi że ludzie którzy pozostali to nieudacznicy ? Może to są ludzie którzy zawdzięczają firmie doświadczenie , zdobyte umiejętności, uprawnienia , certyfikaty itd. Może mają wieloletni staż i to ponad 15 lat., ludzie którzy pamiętają czasy lepsze w firmie, co najważniejsze mają nadzieję że przyjdą lepsze jeszcze czasy. Z łatwością mogą znaleźć lepsza pracę - ale trzeba wiedzieć ..Firma Pilawa jest największą krajową firmą produkującą dźwigi i w 100% POLSKĄ firmą która w Kołobrzegu zatrudnia zaraz po Szpitalu najwięcej ludzi.
....a dla tych co najwięcej robią hałasu bo popracowali rok czy dwa życzę powodzenia w nowej lepszej płatnej robocie .
.....uważam że firma jest średniakiem w produkcji dźwigów , ale w Polsce nie potrzeba zagranicznych producentów dźwigów którzy żerują i wysysają nasze pieniądze i czekają aż wszystkie polskie firmy dźwigowe padną - właśnie dlatego Polsce wystarczą dźwigi polskiej produkcji.
....istnieją jeszcze inne ważne kryteria (wiadomo pieniądz ważny) - przywiązanie do firmy , do kolegów, zaufanie do współpracowników, do rodzaju wykonywanej pracy itd. Nie wszystkim chce się zmieniać pracę bo to wiąże się ze zmianą miejsca zamieszkania lub mniejszym wynagrodzeniem.
--zawsze można zmienić firmę i nie narzekać ,
Firma Pilawa jest na rynku od 1980 roku i mało kto wie że siedziba jest w pięknym Kołobrzegu i że została zbudowana od ZERA przez jednego człowieka. Niektórzy ludzie naprawdę zawdzięczają firmie zdobyte doświadczenie.
Osobiście nie chcę szukać innej roboty , wolę pozostać w Kołobrzegu ale czas pokaże......


.
Martin 2013-10-11 07:55:24
Ni huia [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do roboty albo jak zawsze przynajmniej udawać że robimy, bo jak wam dam urlopy to premi nie dostanę, a wtedy ja wam pokaże-nikt mleka już nie dostanie. W sumie to już i tak od dawna nie ma.Hmmmm.
A teraz pare zdań motywujących do pracy.

Proletariusze wszystkich działów, łączcie się!
Niech żyje i umacnia się braterska przyjaźń i współpraca pracowników z Tęczowej i pracowników z Grzybowa.
Przyjaźń, sojusz i współpraca – gwarancją bezpieczeństwa i rozwoju firmy!
Wzrost wydajności pracy, większa gospodarność i oszczędność – warunkiem poprawy naszej gospodarki w firmie!
Chwała ludziom dobrej roboty!
Niech żyje PILAWA – niezwyciężona ostoja spokoju i polityki prorodzinnej!
Przyszłość naszej FIRMY tworzymy dzisiaj!
Nasz program – budowa firmy dla ludzi i przez ludzi!

A teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do pracy bo na fajsiku muszę parę lajków poklikać.

Hmm! Możę to was podniesie na duchu, i nie pytać się kiedy będzie wypłata, bo już to pytanie słyszę jak echo w uszach, nawet po pracy.
1
przyjaciel 2013-10-13 00:20:30
zapamietajcie sobie raz na zawsze w pracy nie ma kolegow ,a co do firmy szkoda gadac dno
2
kos 2013-11-16 18:35:53
....a w grudniu wypłat nie ma!!!
3
esc 2013-12-16 15:01:33
Jako inwestor, który zdecydował się na podpisanie umowy na montaż wind z firmą Pilawa chcę Was tylko uświadomić, że działalność tej firmy to jakaś farsa. Jeżeli Pilawa ma gdzieś klienta, to jak ma traktować własnych pracowników? Instalacja dwóch wind osobowych trwa już kilka dobrych miesięcy i co gorsza końca nie widać. Instalacja pierwszej windy zaczęła się w połowie sierpnia i trwa do dzisiaj. A mają jeszcze jedną do zrobienia. Kontakt z tą firmą jest bardzo słaby. Ludzie tam zatrudnieni stosują spychologię i mają gdzieś potrzeby klienta. Każdy też mówi coś innego. Problem z dostawami części. Sami też monterzy pracujący na budynku to jakaś pomyłka - sprawiają wrażenie ludzi, którzy do końca nie mają pojęcia tego co robią. Jesteśmy pełni obaw czy te windy będą nam dobrze służyć, jeżeli oczywiście zostaną odebrane przez stosowne instytucje oraz przez nas samych. Zrozumcie, że opinia o Was idzie w Polskę. Osobiście będę odradzać innym zainteresowanym zawieranie kontraktów z tą firmą, bo to co się tutaj wyprawia to jest po prostu kpina. Szkoda, że polskie przedsiębiorstwo prezentuje sobą takie dno. Jeżeli nie poprawicie tego radykalnie to wróżę wam szybki upadek.
6
zygmunt spawacz 2013-12-30 10:43:21
aby do emerytury
2
sam 2014-01-02 23:30:23
na pewno glodowej pracujac w tej firmie
Zostaw swoją opinię o pilawa - Kołobrzeg
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie pilawa