brak logo

Mercor sa

Gdańsk

Opinie o Mercor sa

Zniechecony 2013-07-02 14:59:41
A wiec zaczne od tego ze praca tam polega na bieganiu po hali, kazdy tam robi chyba na czas :))) ci ludzie to jakies maszyny nie widzialem czegos takiego nigdy!!!! A w dodatku praca tam przez agencje kture teraz opanowaly woj.opolskie to szok wynagrodzenie tam wynosi 1400zl netto co nie jest nawet w 10% adekwatne do szybkosci pracy jaka sie tam wymaga od ludzi- jest to placa za stanowisko pomocnik slusarza srednio nie przez agencje zarabiaja tam od 2000-2600zl netto-pomocnik!!!! (usunięte przez administratora)
Ogolem-:
Minusy: praca w biegu kazdemu sie spieszy, zarobki nie adekwatne nawet w 10% do wymogow, 3zmany, mozesz dostac pretem po glowie podczas sciagania drzwi, jezeli jestes uczulony na wełne to nawet nie idz tam,
Plusy: jak narazie nie ma zadnych i nawt nie wiem czy jakies sie znajda
3
zainteresowany- praca przez agencje 2013-07-11 08:33:28
własnie zadzwonili do mnie z agencji. pieniadzę kiepskie, ale zawsze cos mozna robic...:( powiedzcie prosze czy jak mnie wezma to po agencji jest szansa pracy pod mercor? czy tylko tak na sezon biora a pozniej tych ludzie na bruk?
czy ktos pracował przez agencje i jak dlugo?
1
zainteresowany 2013-07-11 08:35:40
aha praca w cieplewie...
1
sdfasd 2014-01-04 17:36:10
przez agencje pracujesz tylko do czasu jak zaczyna ci przysługiwać premia, wtedy wymienią cie na kolejnego frajera
2
SYTY 2014-06-04 20:32:49
Witam!
Przymierzam się do podjęcia współpracy z Mercor i czytając umowę mam wrażenie, że na każdym momencie są w stanie nierzetelnie rozliczyć podwykonawcę. Umowa po prostu jest tragiczna i mała możliwość negocjacji tej, że umowy. I tu stawiam pytanie jak się z nimi robi?
Dają robotę ale czy rzetelnie ją rozliczają? czy pomagają wykonać kontrakt czy utrudniają i olewają tylko po to żeby na końcu udowodnić, że jesteś nic nie wart i rzucić na koniec jakiś ochłap kasy? proszę o pilną odpowiedz.
Pozdrawiam!
ja 2014-06-27 11:15:04
Z tego co wiem to mają długie terminy płatności podobno 90 dni... Na produkcji są rzetelni płacą marnie ale na czas...
Mercor S.A. 2014-07-04 16:43:06
Mercor S.A. to pracodawca dla samotnych kawalerów, którym NIE zależy na sprawiedliwym wynagrodzeniu, dla których nie ma znaczenia, że ZARZĄD nie przejmuje się pracownikami i produkcją. Rodziny i partnerki z takiej pensji nie wyżywisz, kredytu i komornika też nie spłacisz (kredytu prawdopodobnie nawet bank ci nie przyzna). Organizacja pracy za równo w biurach jak i na produkcji jest żałosna, narzędzia sypią się w rękach, brygadziści stosują mobbing - faworyzują jednych a znieważają innych - niektórych traktują jak swoich niewolników i niestety mają wpływ na premię. Błąd podczas wykonywania pracy grozi konsekwencjami finansowymi. Kultura osobista brygadzistów i części pracowników też jest żałosna - w przypadku niektórych osób chamstwo, bezczelność, wygłupy i brak odpowiedzialności jest normą - te typy mają taką naturę. Same materiały i produkty są słabej jakości, w związku z tym o reklamację nie trudno a koszt reklamacji częściowo pokrywa premia pracownika. Nie będę robił pozytywnej reklamy tej firmie bo ogólnie panuje tu kiepska atmosfera. Jeżeli chcesz pracować w dobrej firmie to załóż własną - jeśli masz ciekawy pomysł na interes.
1
Żal 2014-07-04 16:53:57
Nie przychodźcie do tej firmy przez agencję pośrednictwa pracy tymczasowej. Na sezon przychodzi kilkadziesiąt pracowników tymczasowych a po sezonie wyrzucają ludzi jak odpadki. Z pracowników tymczasowych zostało tylko kilka osób(usunięte przez administratora)
1
były pracownik 2014-08-01 09:25:39
premie wg uznania brygadzisty nie odzwierciedlają nakładu pracy,punkty to jedna wielka kpina ,do tego kilku przydupasów którzy myślą że rządzą,latem praca w ukropie gdzie inspekcja pracy, zimą lodówa,chłopaki walczcie o siebie a nie zajmójcie się plotami
zainteresowany 2014-08-04 23:58:26
Witam, czy we wszystkich działach jest tak tragicznie jak piszecie? Ktoś coś wie o dziale projektowania? Proszę o odpowiedź, z góry dziękuję :)
muka 2014-08-05 19:09:48
witam, ostatnio pojawiło się ogłoszenie do działu zakupów ale po powyższych opiniach nie wiem czy warto wysłać cv? Proszę o kometarz
nika 2014-10-24 01:57:02
Wie ktos jak wyglada praca w biurze? W marketingu w Gdansku? Szefostwo jest ok? Słyszałam dobre opinie ale po tym co tu czytam zaczynam sie zastanawiac. Wczesniej spotkalam sie z dyskryminacja kobiet w tej branzy, tam podobno jest spoko.
Kej 2014-12-02 08:40:22
Witam, czy ktoś orientuje się jakie są zarobki w księgowości? Pojawiło się ogłoszenie na księgową i zastanawiam się czy warto aplikować...
Mercorek 2014-12-03 22:09:40
od 8 000 do 12 000 brutto+premia jak zasłużysz więc na nią nie licz:-)
zyx 2014-12-12 13:03:33
A widełki wynagrodzenia dla specjalisty ds organizacji produkcji/lean ?
lolo 2014-12-12 17:55:42
Witam ktoś wie jak wyglada teraz sytuacja w Cieplewie?
Kandydat 2014-12-17 15:52:41
Witam, za 2tyg zaczynam prace w tej firmie (przez agencje) na produkcji, myslicie ze idzie cos odlozyc z wyplatki hehe ? i czy starczy checi i motywacji na jej kontynuowanie ? bo z tego co czytam to patologia generalnie :/
2
tamon 2014-12-21 20:01:50
Witam
Jakie opinie o dziale handlu w Gdańsku ? Interesuje mnie stanowisko specjalista ds. eksportu (rynki wschodnie) 2.5h doswiadczenia na blizniaczym stanowisku. Jak atmosfera w dziale handlowym. Jak zarobki ? Na jakie widełki można liczyć ile godzin dziennie się pracuję czy dużo jest nadgodzin czy jest możliwe wyjście po 8h ? Czy jest to praca stacjonarna czy zdarzają się wyjazdy ?
Pozdrawiam
5
rosną ceny 2015-01-03 02:55:47
CAŁA PRAWDA O MERCORZE KOLEGO. DOSZŁY MNIE SŁUCHY ŻE TERAZ BEDĄ MIEĆ NAJDROŻSZY SERWIS W EUROPIE - ZMOWA FIRM PODWYKONAWCZYCH ŚWIADCZĄCYCH USŁUGI DLA MCR -ROBOCIZNA BEDZIE Z DNIA NA DZIEŃ SZŁA W GÓRĘ, TAM NIE MA ŻADNEJ KONTROLI NAD TYM, LUDZISKA TO WYKORZYSTUJĄ I FORTUNĘ ZBIJAJĄ. ODBIJE SIĘ TO ZAPEWNE NA FIRMIE BO KLIENCI JUŻ OD NICH ODCHODZĄ.
3
były 2015-01-03 03:03:20
Ta firma jedzie już tylko dzięki opini ,na dzień dzisiejszy jest dno, pracownik tam się nie liczy. Wielki układ!
3
Załamana 2015-03-21 22:31:40
Czy to prawda że jest kontrola przez policję i sprawdzają wszystkich na narkotyki?
worker 2015-05-05 09:49:11
Tak, na wejściu dmuchasz w alkomat, a potem na krew i tak codziennie. Do tego dochodzą przeszukiwania rzeczy osobistych i aut przy pomocy psa tropiącego.
Jak nic nie wykryją to Cie zwalniają, bo nic nie wnosisz do firmy, a po co pracodawcy taki pracownik.
Odpowiedź rzetelna jak 90% tutaj. każdy wg własnego uznania. niektórzy wypowiadają się bo coś słyszeli.MASAKRA
nick 2015-05-21 20:23:29
Tylko raz był oddział policji z psem bo ktoś wsypał brygadzistę że diluje :)
Na produkcji nadużywanie "władzy" przez brygadzistów którzy nie robią nic poza gapieniem się w komputer i (nielegalny:), internet i zabieraniem punktów(pieniędzy) z byle powodu np. bałagan. Mobbing i szykanowanie a masa materiału idzie w śmieci.
luki 2015-08-09 20:51:52
Jak tam teraz wygląda sytuacja warto aplikować? Ile można zarobić na tej produkcji?
michal 2015-09-05 23:02:36
dzięki widzę że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak wszędzie standard polska sam w podobnej firmie borga spędziłem parę lat szwedzki kapitał polaczków traktuje jak niewolników
Postronny 2015-10-27 12:58:01
Nie polecam pracy w Firmie Mercor. Kasa marna, stresu dużo. Napięte terminy za które dostajesz po głowie. Firma zwiększa produkcję, rozwija sie ale... zatrudnienie stoi w miejscu. Praca dobra dla bezrobotnych z Tczewa i okolic Elbląga oraz innych Iław. Dodatkowo brakuje tam świeżej krwi. Towarzystwo które zalega po 10 lat na jednym stanowisku tworzy dziwną atmosferę ... Panuje tam, również, kultura wzajemnego donoszenia na kolegów.

Dla rozwoju osobistego - nie polecam.

Tyle odnośnie pracy w Cieplewie.

Co do Gdańska to nie mam pojęcia ale tam ludzie narzucają rygor sługom z Cieplewa.
1
czwartek 2015-11-12 21:55:53
Potwierdzam opinię Postronnego - pracowałem w Cieplewie na stanowisku administracyjnym/biurowym przez kilka lat i mogę jedynie w 100% się zgodzić. Brak możliwości jakiegokolwiek rozwoju, wzajemne donoszenie na siebie, wszechobecny strach przed prezesem,'dinozaury' siedzące tam po średnio 10 lat tworzą atmosferę niezadowolenia i ciągłego narzekania na wszystko. Notomiast osoby zajmujące stanowiska typu kierownik czy dyrektor, żeby utrzymać ciepłą posadę dadzą sobie dosłownie WSZYSTKO zrobić (nie chciałem używać inwektywów). Z tego co wiem, w biurze w Gdańku panuje podobna, jak nie gorsza atmosfera.
Zarobki porówywalne do tych, oferowanych w innych firmach - nie są to jakieś nieosiągalne kwoty.
Zdecydowanie odradzam podjęcie pracy w tej firmie.
1
piątek 2015-11-13 14:19:50
Niby tak, ale nasuwa się jedno pytanie - skoro są tam tak stabilne warunki zatrudnienia oraz tak ogromne możliwości rozwoju, czemu w dziale badań i rozwoju jest aż taka rotacja? W ostatnim czasie odeszło z tego działu kilka osób, niemalże jedna po drugiej... to jest już któreś ogłoszenie z rzędu, na to samo stanowisko.
Niezalezna_lean 2015-12-23 20:49:27
Opinia dotyczy Cieplewa. Firmy nie polecam. Pracuję tutaj od dłuższego. Mobbing oraz brak osób decyzyjnych. Każdy każdego oszukuje. Bardzo marny management. Płacą na czas więcej niż konkureencja, ale czy warto? Napewno NIE.
1
Niezalezna_lean 2015-12-24 09:55:22
Ludzie odchodzą ponieważ panuje w firmie chora atmosfera. Szkolenia tylko dla wybranych. Zero inicjatywy szkoleniowej od strony przełożonych. Robić robić byle robić i oszukiwać prezesa to nadrzędna zasada w firmie.
1
Niezalezna_lean 2016-01-05 16:04:07
Wienio : sam sobie odpowiedziałeś na zadane pytanie(ludzie....)... firmie potrzebe są zmiany strukturalne. Nowy model zarządzania, wymiana dyrektorów. Wszystkie inne działania pokazują tylko jak skostniała jest to firma pomimo zmian, które są wprowadzane (bez wizji - tylko po to, żeby ,,coś" pokazać prezesowi na kolejnym spotkaniu.
spawacz 2016-01-07 13:52:14
Mam pytanie ile tam moze spawacz zarobic?
spawacz 2016-01-10 12:48:48
jak nie ma jak widzialem ogloszenie poprzez agencje ze potrzebuja spawaczy
spawacz 2016-01-11 16:37:34
Moze i dobra ale chodzi mi o zarobki 4 kola spawacz wyciagnie tam?
Wojtas 2016-01-13 21:25:38
Mercor Cieplewo . Pensja spawacza 1850 brutto plus premia maks 4000 brutto. Jezeli przepracuje sie wszystkie soboty i bedzie sie robic po 10h.... inaczej slabo.
1
spawacz 2016-01-15 10:47:11
to lepiej wogole nie spawac jak za takie pieniadze, szkoda zdrowia
pracuję od roku 2016-01-30 06:58:57
Co do donoszenia potwierdzam... troche żenujące tym bardzie , że donoszą osoby którę mają kumpla brygadziste
1
pracownik 2016-02-20 21:13:58
Jedyna pewna rzecz to 1850 brutto a reszta to jedna wielka niewiadoma.
1
koleś 2016-02-21 18:54:41
To,że nie liczą się z pracownikami agencyjnymi to fakt,teraz nawet nie wyrównali do najniższej krajowej,obiecują premie co trzy miesziące do góry,mówią,że mało się starasz i nie dają,umowami na stałe też łudzą i nie dają,ludzie tracą nadzieje i cierpliwość i odchodzą lub oni im dziękują,mercor to jedno wielkie oszustwo,premie dają taki jakie chcą i mają gdzieś opinie ludzi bo nie ma związków zawodowych a ludzie się boją
4
Tito 2016-02-28 16:40:41
Nie polecam pracy w tej Firmie. Donosicielstwo i obrabianie za plecami to codzienność. Prym w byciu kur..wem wiedzie magazyn. Wredne wieśniaki którym brak wykształcenia. Ciągły stres i wyniszczające kolesiostwo.Jednego wyrzucą dyscyplinarnie a kolejny u którego znaleźli dragi w szafce jest głaskany i pracuje dalej. O tym, że koledzy donoszą brygadzistom a oni do biur słyszałem nie jeden raz. Takie praktyki tam się stosuje :) Problemy z jakimi boryka się Firma, w kwestii terminowości wykonywania zawieranych umów, to temat rzeka. Dziwi mnie, że taki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] realizuje zlecenia za państwowe pieniądze.

W Cieplewie pracuje cała wieś zwana Tczewem oraz wsiuny z Pruszcza. Ten konglomerat wypier..i z pracy każdego kto nie będzie śpiewał tak jak oni chcą. Masa wzajemnych zależności, transport poukładany tak aby kolesie dostawali zlecenia, materiały biurowe, BHP czy też na produkcję kupowane od kolegów. To są uczciwe praktyki stosowane w Firmie :)

Wspomnienia związane z pracą w tej firmie to trauma. Nie polecam pracy wśród ludzi których sukcesem życiowym jest mieszkanie na kredyt w Tczewie, nie mówiąc o luksusowym Pruszczu. Każdy szanujący się specjalista w swojej dziedzinie odchodzi. Nie tylko z Zakładu Produkcyjnego w Cieplewie ale również ze stanowisk kierowniczych, sprawowanych w Gdańsku.

Jak ktoś nie ma nic lepszego do roboty w życiu to będzie tam pracował. Gadanie o realizowanych zleceniach dla zagranicznych kontrahentów to efekt tego, że produkty sprzedawane są po niskich marżach a nawet po cenie produkcji.

Jeżeli ktoś jest ambitny to polecam spróbowania sił w Assie Abloy. To zagraniczny kapitał który szanuje polskiego pracownika.
Kotek15 2016-03-11 16:00:49
Prezes to osoba bez wizji - brak szkolen dla kadry zarzadzajacej - nie slucha podejmujac decyzje samemu furiacko... Firma musi zaczac budowc sie na nowo od nowa.. nie na nowo po staremu. Potrzeba nowych ludzi na samej gorze (u szczytu) . Tu w biurach kazdy nikogo sie nie slucha i wszystko ma gleboko... pieniadze sa tracone na kazdym kroku, zero audytu finansowego, a jak jest to ustawiony... smutne. 2016 rok a firma nie ma czytnika na produkcji. Siedze tu bo mi placa i nie zawracaja glowy, ale
2
Spaw 2016-03-17 21:14:16
Spawacz po 9 latach wdychania ocynku zarobi 3 do 3,5 tys.
Spaw 2016-03-17 21:22:20
Spawacze mag naprawdę muszą pracować na max aby sie wyrobić
byly 2016-04-18 10:52:20
Krótko - dobrze to juz bylo !!!!
Myy 2016-05-06 20:56:06
Zarobki to kpina jeszcze kobyła zabrała czas na przerwę ale jak bedzie strurzowal na zlomowcu to przemyśli jakim jest nieudacznikiem
2
ktoś 2016-05-16 11:02:03
Pracownicy wieloletni są niedocenieni , doceniają tylko tych co potrafią przylizać....
3
Alma 2016-07-18 22:22:31
Księgowa- jest ogłoszenie -czy można coś w kwestii tego stanowiska?
gienek 2016-09-16 13:56:26
true story
bart x 2016-09-16 14:03:59
a to nie można sobie wybrać jaki chce się system wynagrodzenia? jednak jako Specjalista ds. planowania produkcji u was w Ciepliwie to chciałabym mieć w pełni to dostosowane do swoich potrzeb. natomiast Uczestniczenie w procesie rozwiązywania problemów produkcyjnych z wykorzystanie metodyki 4 kroków i 8D wydaje się interesujące
Bronek 2016-10-24 15:38:29
Daj sobie spokój, o czterech krokach i 8D ta firma ma pojęcia tyle co student po przeczytaniu artykułu w gazetce rozrzucanej po ulicach...
4
Zostaw swoją opinię o Mercor sa - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Mercor sa