brak logo

Lumel SA

Zielona Góra

Opinie o Lumel SA

Uciekinier 2013-11-21 19:01:34
Przestali regulować zobowiązania.
Teraz czas na wstrzymanie wynagrodzeń.
4
mar 2014-09-30 19:11:16
Dziadostwo i tyle
4
Gaal 2014-10-01 12:33:36
Praca ciężka, normy dobowe do wykonania zazwyczaj nierealne. Zero zainteresowania ze strony kierownictwa. Zatrudnienie przez agencję pracy, teoretycznie można dostać umowę z Lumelem ale ludzie pracują po rok czasu i jeszcze na oczy nie widzieli. O stanowisko pracy musisz zadbać sam a powinno być wszystko przygotowane. Tracisz dużo czasu na szukanie pustych koszy po hali, które są niezbędne do wykonywania pracy przy maszynie a czas leci i normę trzeba wykonać ale nikogo to nie obchodzi. Ogólnie rotacja bardzo duża, dużo ludzi odchodzi. Hałas, szkodliwe dla zdrowia opary. TO nie jest praca na stałe.
3
ChybaTy 2014-12-02 11:22:10
A jakimi autami jeżdżą przedstawiciele?
Anonim 2015-01-08 16:12:02
Niestety Gaal ma racje Teraz os stycznia zabiora dodatki i juz bedzie naprawde zle Hindus jest ok tylko komusze ukladny nie pozwalaja mu dowiedziec sie jaka jest prawda
aws 2015-01-23 21:28:12
ogolnie to firma dla osob chcacych sie nauczyc czegos o cnc, nauczyc i (usunięte przez administratora)bo to firma bez przyslosci, zarobki smieszne, plus taki ze zawsze na czas, teraz o umowe z lumelem rzeczywiscie trudno rotacja duza bo kto ma pojecie za takie pienadze robil nie bedzie
1
Obserwator 2015-02-21 14:44:26
Uciekać! Tyle mam do powiedzenia na temat tego zakładu!! Na odlewni brud i smród. Ale najlepsze jest to, że ludzie się nie kompiom po calym dniu pracy tylko ubierają się spoceni i wysmarowani smarem w czyste ciuchy i zadowoleni wracają do domu. No brak słów.
Banan 2015-04-21 23:11:39
Dokładnia
Miszczu 2015-04-24 09:27:50
Jak ktoś jest zainteresowany pracą to rekrutują przez AUDIT. Ale to jest chore zamiast ludziom grosza troche dołozyć, to wolą agencji. W Lumelu pracują fajni ludzie, ale atmosfera i podejście kierownictwa do ludzi to jak do bydła.
mandu 2015-05-03 10:34:20
Jakoś pół roku robi się pod agencją, ale to i tak w teorii. Umowy o pracę nie zobaczy się, co miesiąc aktualizowana umowa agencyjna.Jak ma się nóż na gardle to ok, ale w przeciwnym wypadku odradzam bo to murzyństwo. Ukraińców szanuję bo oni tak samo jak Polacy wyjeżdzają za chlebem za granicę. Jeżeli szuka się stałej, godnej pracy to odradzam.
1
ciekawy 2015-05-16 21:40:19
hej chłopaki zastanawiam się nad pracą na CNC w lumelu, ale nie znam tam nikogo. Jak się Wam tam pracuje? Jest szansa na jakieś podwyzki?
4
jomi 2015-05-28 21:12:12
Wiecie może czy przyjmuja teraz do Lumelu na murzynów? Pilnie poszukuje jakiegoś zatrudnienia no i może jakiegoś zarobku albo jakiejś jałmużny ;)
Zorro 2015-06-02 20:01:41
Lumel strasznie zastawił się teraz agencjami, dostanie tam się bezpośrednio graniczy z cudem. Agencje żerują ile sie da, mają dobre żniwa w Lumelu. Idz na zostać parobkiem agencji zawsze można.
michu 2015-06-02 22:08:43
Agencje lumelowskie: Audit, Adecco, Eurica. Tffu tfuu tfuu tylko 3?! szukajcie więcej agencji a nie pracowników. Wolę żeby mnie pracodawca zatrudnił na umowe zlecenie na próbnym, niż robić pod agencją.
Pełny ryj 2015-06-24 17:55:22
Przestańcie robić z NAS Pracowników niewolników agencyjnych. Zmieńcie podejście nastawienie i wymieńcie paru kierowników to chociaż będzie lepsza atmosfera na produkcji. Wiadomo normy to normy wydajność musi byc.
Dżej Dżej 2015-06-25 19:30:27
Zakupili wkońcu dodatkowe kosze na odlewnie czy nadal musicie się o nie bić??
Operator CNC 2015-07-20 12:26:03
Wy to potrzebujecie nie operatorów tylko kogoś do przewalania braków. Byłem u was sprawdziłem i podziękowałem. Organizacja u was kuleje, a wasz kierownik tylko ryjem nadrabia. Pracowałem juz w kilku firmach branży automotive, ale to co zobaczyłem w Lumelu woła o pomste do nieba
1
Zulugula 2015-07-21 00:09:26
Lata kanarek po pokładzie i zgrywa bosmana, a nadaje się tylko DO WYMIANY, niech GÓRA się nim zajmie
Jomi 2015-07-26 10:50:46

Jeśli nie chcesz robić pod agencją AUDIT albo inną i się wkur... na każdym kroku i zapierd jak robocik to sobie odpuść . Ludzie się zwalniają na potęgę , każdy kto dostanie robotę gdzie indziej , bez zastanowienia ucieka , a to o czymś świadczy ....
1
frezer 2015-08-05 11:24:36
Jakie sa zarobki jako operator CNC?
Oezil 2015-08-06 01:14:01
Frycowe....nie stać mnie na porządną kiełbase, musze kupować parówki z biedronki po 5zł, wegetuje
Elegas 2015-08-08 10:15:52
Wstyd się przyznać lecz pracowałem w lumelu Ciężka praca fizyczna za niewielkie pieniądze. Duża rotacja, upał na hali sięgający ~40c. Kierownictwo bardzo nieprzyjemne w komunikacji.Ogólnie podejście do pracownika bardzo przedmiotowe.Nie polecam!
frezer 2015-08-08 11:02:48
A konkretnie ile na reke?
fikołek 2015-08-09 20:06:37
Ziomek, to pytanie najlepiej skieruj do agencji niewolnictwa, teraz nie wiem ile dają na start
fikołek 2015-08-09 20:09:48
Ukraińcy są zadowoleni ze stawek, Polacy nie bardzo...a to o czymś świadczy
Amber 2015-08-11 22:27:07
Mam kilku znajomych, którzy mają własne firmy i zarabiają taką kasę, że się nam nawet nie śni. Jeden z nich powiedział mi zdanie, które przypominam sobie każdego dnia w tej cholernej pracy. "Ciężka praca nie daje ciężkich pieniędzy"
Rumcajs 2015-08-12 12:17:41
Proste: jesteśmy Chińczykami Europy. W Lumelu mają ludzi gdzieś, trzeba posiedzieć żeby sie poduczyć na CNC i zagranica.
MONDI 2015-08-12 13:04:25
Pamiętajcie. Każdy 1 pracownik który odszedł z Lumelu, to tak naprawde ZŁE SŁOWO o Lumelu a nie to że pracownik nie potrafił się dostosować. Dodac do tego jeszcze kadre kierowniczą która uprzedmiatawia ludzi i macie pełny obraz sytuacji. Tylko ci na stołkach mają dobrze
MONDI 2015-08-12 13:13:10
X lat temu pracował w Lumelu mój ojciec, i był naprawde dumny ze był pracownikiem Lumelu. Dziś ten sam człowiek odradza mi pracę w tej firmie, a paru znajomych popracowało i podziękowało.
Wolverine 2015-08-13 10:32:21
W laboratorium w Lumelu podobno pracuje się na umowe zlecenie za 1600brutto. To jest dopiero produkcja murzynów
Manchester United F.C. Fan 2015-08-21 00:34:14
Pracowałem kiedyś w Lumelu na ul.Dąbrowskiego i później w nowym zakładzie, normy były dobre, zapasy zawsze były, pieniądz jaki był taki był. Atmosfera była super.
Kiedy przejeli to Hindusi masakra.
Zaraz po prywatyzacji rzuciłem papierami, teraz nie żałuje.
Byłem w UK, zarobiłem i pracuję jako zawodowy kierowca.
Dobra rada: masz okazję kombinuj.
Lumelu teraz: to stratą czasu i nerwów.Chyba że ktoś nie ma wyjścia.
Pozdrawiam Starą Ekipę z Lumelu.
Dawne czasy nie wrócą.
Tam jest teraz praca dobra dla Ukraińców.
Prawda jest taka że Polak - Polakowi wilkiem.
UK tam jest Git. Wracam tam jako TRUCKER


Manchester United F.C. Fan 2015-08-26 19:19:14
Owszem można pójść pracować,żadna praca nie hanbi.
Kiedyś się można było nauczyć od starszych pracowników.
Wiem to na swoim przykładzie.
Teraz nie wiem jak jest ?
Mieszkasz z Rodzicami ? Jak tak to zbierają kasę z pensji lumelowskiej i szukaj czegoś na Zachodzie.
Operator CNC jest w cenie.
Można zarobić na Zachodzie.
Są kursy w tym zawodzie, można się zainteresować.
Polecam.
To dobra fucha
Wykidajło 2015-08-27 11:57:00
Pozatrudniajcie wiecej Ukrainców, to za 3 lata bedziecie mieli może 10% Polaków na hali. Do Ukrainców nic nie mam, bo to w porządku ludzie, tak jak my szukający pracy za granicą. Wasz największy błąd to, że nastawiliście się wyłącznie na agencje pracy, a Polak chce być w swoim kraju szanowany a nie zniewolony.
malarz 2015-09-24 20:49:27
Szukają nowych ( usunięte przez administratora ) na operatorów CNC. Kolejne owieczki do wyciskania przez kierownictwo :(
frezer 2015-09-25 11:25:47
Na jakim sterowaniu pracują Operatorzy CNC?
ali 2015-09-26 23:16:58
CHORY ZAKŁAD. WYKORZYSTUJĄ LUDZI, GNOJA NA KAŻDYM KROKU. POŻAL SIĘ BOŻE kierownik TRAKTUJE LUDZI JAK IDIOTÓW I TAK TEŻ SIĘ DO NICH ZWRACA. ZASTANAWIAM SIĘ JAK ZARZĄD FIRMY MÓGŁ WYBRAĆ TAKĄ OSOBĘ NA STANOWISKO kierownika. PRZY JEGO ZARZĄDZANIU I TRAKTOWANIU LUDZI W TYM ZAKŁADZIE W CIĄGU MIESIĄCA PRZEWINIE SIĘ PÓŁ ZIELONEJ. PRZECIEŻ WSZYSCY SĄ OBIBOKAMI I NIEROBAMI, A TAM TRZEBA "FRUWAĆ" ŻEBY WYROBIĆ CHORE NORMY!!!
frezer cnc 2015-10-02 09:37:02
jakie zarobki operatort cnc?
xyz 2015-10-04 11:45:48
12,50 brutto na okresie próbnym
1
Majlo 2015-10-07 20:20:52
Lumel to teraz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] normy takie ze po robocie nie bedziesz miał energii na siłownie. Zapraszamy jak masz nóż na gardle, wiadomo w Zielonej Górze spore bezrobocie i większego wyboru nie ma.

Rembajło CNC, min 220 sztuk VW na klate
1
Dobry gosc 2015-10-10 11:50:12
Stawka brutto cnc 12,5 zł, nie wiem jak to wygląda na haldex'ie. Praca jak każda inna, raz jest lepiej, raz gorzej. Średnio zarobisz 1900zl netto bez nadgodzin, oczywiście wyrabiający się( przynajmniej 90%). Jak na początek to nie jest najgorzej. Mieszkając z rodzicami, albo w akademiku dasz radę odłożyć. Co do nauki obsługi maszyn to bez chęci i dobrych kontaktów z innymi niczego się nie nauczysz, do tego dochodzi czas który wpływa na wyrobienie. Co do sprawy podejścia przełożonych to nigdy Ci nie podziekuja, rotacja jest taka, że nikt nie przywiązuje do CB uwagi. Mamy to we krwi, że narzekamy, taka już natura Polaków. Pozdrawiam
1
łysy 2015-10-13 09:54:28
Wole jeździć do Nowej Soli, Nord Napędy, Jost, Voith
Misiek 2015-10-15 11:04:37
moja przygoda skończyła sie tak , że poszedłem na 17 do pracy gdzie mialem byc o 14 , wszedłem do szatni wziąłem wszystkie gówna poszedłem do brygadzisty rzuciłem wszystko i wyszedłem) Tak trza robić jak ktoś cie ma za śmiecia i niewolnika trza po prostu iść w piz...
3
Silesia 2015-11-17 07:17:49
Praca nie jest lekka, kasa słaba. Kierownictwo wyalienowane. Można jednak liczyć na wsparcie starszych doświadczeniem kolegów/koleżanek. Jak ktoś nie ma innej opcji to myślę, że lepiej tu niż nigdzie.
1
Elegasi 2016-02-08 17:44:07
Kierownictwo Lumelu twierdzi , że potencjalni nowi pracownicy ustawiają się kolejkami pod zakładaem i czekają aż zwolnią się miejsca!
Jeśli to prawda , to muszę ostrzec przed tym jak się traktuje młodych pracowników!
Wyzywanie od najgorszych , zastraszanie , groźby, są na porządku dziennym!
Pensja na początku oscyluje w granicy "najniższej krajowej". Ogólnie nie polecam bardzo się zawiodłem !
3
tyryryr 2016-04-21 08:42:29
Nie zdziwcie się, jak zastąpią Was Afrykańscy pracownicy.. Sami firmie podpowiadacie kierunek. AP nie są złe, tylko brak świadomości swoich praw. Szanujące się Agencję pozytywnie zmieniają rynek. Niestety jest na tym rynku wielu krętaczy, którym zależy tylko na kasie.
ktosik 2016-04-21 23:03:05
minimalna płaca dla operatora cnc to 12,50 brutto/h
1
Ebi 2016-07-11 21:36:32
Witam. Pracowałem w Lumelu 2 lata temu. Trwało to kilka miesięcy. Potrzebowałem pracy bo byłem jeszcze na studiach i trafiłem do tego zakładu. Zarabiałem ok 1800 zł za pracę na 3 zmiany. Szkodliwe warunki dla zdrowia bo byłem na odlewni, ryzyko kalectwa przy prasach. Teraz pracuję w całkiem innej branży lecz tak się złozyło, że postanowiłem sprawdzić co inne osoby myślą o Lumelu. Powiem tak - jeśli masz nóż na gardle to idź i pracuj, jeśli nie, odpuść. Teraz nie wyobrażam sobie iść do pracy za 2000 a nawet za 3000 zł i utrzymać z tego dom i rodzinę, jest to niewykonalne jeśli chcesz żyć na przyzwoitym poziomie. Ktoś tutaj napisał, że jakoś ludzie pracują. Odpowiem brutalnie ale prawdziwie - Jeśli ktoś jest bucem bez ambicji i nie chce mu się zmieniać swojego nędznego życia na lepsze to pracuje na 3 zmiany za 2000 zł, liże dupe przełożonemu i uważa, że jest spełniony. Wraca wykończony do domu bo normy trzeba wyrobić a na 6 rano z powrotem do pracy rozpadającym się samochodem bo na inny nie stać bo Lumel zarobić nie da. Zachęcam tych młodych, trochę bardziej myślących i ambitnych do zrzucenia klapek z oczu bo tutaj nic dobrego was nie czeka. Szukajcie czegoś innego, naprawdę. Teraz jest dużo pracy bo kończy się epoka murzyństwa i ludzie nie chcą pracować za psie pieniądze. Uwierzcie mi, że zarobić 2500 zł a nawet 3000 to nie jest jakiś wyczyn dla osoby przed 40' i można tyle dostać w pracy, która jest nieporównywalnie lżejsza od tego kołchozu. Także zachęcam gorąco, otwórz oczy i spójrz nie tylko na Lumel. Pozdrawiam.
5
Julas 2016-09-08 21:41:25
Zgodzę się z moimi przedmówcami, praca w lumelu rzeczywiście woła o pomstę do nieba.
Zero możliwości rozwoju a na podwyżkę nie ma nawet co liczyć, kierownictwo na wydziale CNC prosi się aż o wymianę, są to ludzie którzy chyba jakims fartem zajeli takie stanowisko, zastraszanie, poniżanie na porządku dziennym, ( zapomniał wół jak cielęciem był ) te powiedzenie sprawdza się tu w 100 %
pracuję w lumelu ponad 3 lata, i z roku na rok jest coraz gorzej.
6
joma 2016-09-28 10:53:47
1500na reke
1
polak jas polak 2016-10-21 10:36:46
UWAGA ! Ostrzegam że informacja ta ma charakter ,,wolności słowa, wyraźnia emocji" czytasz to na własną odpowiedzialność i oświadczasz ze w momencie czytania tego jesteś niewolnikiem na własnej krwawicy, rządzony przez nie wlasciwe organy i instytucje, które przywłaszczyły sobie terytorium Polski.
Najlepiej pasowały by tu określenia nie zbyt kurtularne, wręcz nawet bardzo wulgarne bo bark szacunku i szczyt chamstwa jaki przeważa w zarządzie Lumelu i brygadzistów (zakład przy trasie północnej) w stosunku do pracowników sam oscyluje i nadwyreża układ nerwowy człowieka że z bilogicznego punktu widzenia aby nie doszło do niewydolności płuc i serca, czy zawału u zdrowego człowieka to organizm sam z podświadomości wyrzuca niekontrolowane bluzgi w kierunku tej firmy. Bardzo proszę nie przemeczac organizmu bo spowoduje to spadek hormonu szczescia który skutkuje z wydzielaniem przez mózg za dużej dawki adrenaliny co wspomaga dodatkowo stężenie kortyzolu, może spowodować również bóle i wrzody żołądka, otyłość, spowalnia regenerację organizmu po zmęczeniu, powoduje dodatkowo osłabienie.
Firma sama jest sobie winna spadkiem produktywności.
A narazie Cię na na dodatkowe koszta leczenia i utratę zdrowia. Na terror psychiczny.
UWAGA na Ma ri o le w dziale pakowania, uważa się za księżniczkę jedno ci mówi i każe robić a potem zmienia zdanie.
Opinia ta jest skutkiem ubocznym pracy w tej firmie.
4
Zostaw swoją opinię o Lumel SA - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lumel SA