brak logo

wallrav koło przylepu

Zielona Góra

Opinie o wallrav koło przylepu

migmagspaw 2014-06-26 20:35
Witam!Wszystko co pisze Stachu to prawda robiłem w tym obozie pracy u BRUNSA za 6,50 na 3 etatach monter,spawacz i szlifierz.Praca oczywiście po 12h.Majstrowie szkoda gadać,nie liczy się człowiek tylko godziny dla firmy.
1
migmagspaw 2014-07-20 07:49
Witam! Czy ktoś z byłych pracowników wallrav składał do sądu pozew o ekwiwalent za urlop,proszę o wpis na forum jak ta sprawa wygląda.
Stary 2014-07-21 22:26
Ale dobre te wpisy - chyba konkurencja sie uaktywniła - bez produkcji w Polsce nie pociągnięcie za długo. Co do urlopu i sadów, zapraszam do wyroków Sadu w Zielonej Gorze lub protokołów PIP. Ciekawe ile to będzie jeszce tolerowane przez Wallrav aby tak jechać na ta firmę - ja bym zrobił cos Panowie i z tymi tzw. Pracownikami i tym chorym portalem...
Moja opinia Panowie - przynajmniej dla operatorów CNC w Niemczech - robota warta zachodu, kasa może nie najwyższa ale 8 EUR na rękę i do tego mieszkania i zjazdy na koszt firmy co miesiąc. Kasa co miesiąc, czasami godzin mało bo norma, w sierpniu co roku urlop, ekwiwalent co miesiąc. Zanim zacząłem, sprawdziłem dosadnie i jak na razie jest ok, a jestem tu juz ponad 24m. Nie jest to mój pierwszy eksport - dodam.
1
byly 2014-09-16 19:56
Witam. Bylem tam jako operator CNC, i powiem wam szczerze ze takiego syfu dawno nie widzialem jak zyje. Na dodatek musze walczyc o swoje pieniadze, ktorych pewnie nie dostane. Szkoda slów.
Sowa 2014-09-18 19:50
He, to pewnie ty to ten, co na kantówce miał robić i po tygodniu uciek z roboty, bo nic nie umiał. Chłopie ogarnij się i roboty naucz. Skąd oni was biorą, szok . Ja bym ci dał pieniądze... Za co, człowieku? Ze maszyny nie umiales włączyć nawet. Nie moja sprawa w sumie ale tych bzdur nie idzie czytać normalnie. Nauczycie się, że Niemiec wam prezentów robił nie będzie. Tu się pracuje a nie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wali, to nie kraj! Chcesz zarobić 6 koła, to pracuj, jak cos umiesz. Przez takich przygłupów wszyscy na dziale maja teraz syf.
dekiel 2014-10-03 21:04
jak tam parobki z obozu brunsa sie czujecie hehe.
byku 2014-10-03 21:17
sowa kojarzy sie z madroscia dlatego zmien nick a wracajac do twoich wypocin na temat pracy to patrz na siebie a nie na innych bo widze ze skaczyles 8 klas a masz 12 swiadectw
hajko 2014-10-17 19:39
glodny bede chodzil a nie wruce do tych ( usunięte przez administratora )
Robak 2014-11-19 00:49
Pracowałem kiedys w tej firmie jako frezer ustawiacz, później kontrakt przejęła inna firma i mogę tylko powiedzieć, że w Walravie było wszystko płacone na czas, mieliśmy 8 euro na rękę a niektórzy mieli i wiecej. Dzisiaj siedzimy wszyscy w domu, ponieważ Niemcy roboty nie mają. Mam z walrafem bardzo dobre doświadczenie. Dziwią mnie też złe opinie....Ale jak już ktoś napisał, pewnie to zależy od kontraktu.
megaman 2014-12-04 22:53
oszukam was wszystkich w moich modrzykowicach hahahahah
migmagspaw 2014-12-20 13:37
A ty nie mogłeś sobie wymyśleć innego pseudo tylko tego essesmana i poganiacza.
ktoś 2015-01-12 16:40
Nie jest to opinia konkurencji ale byłego pracownika.Ostrzegam wszystkich operatorów maszyn numerycznych!!!Omijajcie tą firmę z daleka a szczególnie kontrakt w Sharell.
3
PiotrekZG 2015-02-16 13:06
Witam.Takich pierdół dawno nie czytałem.Więc tak? Zatrudniony jesteś w PL,a w DE masz kontrakt.ZUS itd.płacą minimum od 3500 zł.bo tak ustawa mówi.Są kontrakty dobre jak w Kutller gmbh w Niedereshah ,a jest syf jak w Brunks.Zawsze dają dobre mieszkanie i pieniądze na czas.Przez 10 lat 2 razy się spóznili o ok.2-3 dni i juz były dymy pracowników i tłumaczenia firmy.Na rękę 7 euro -1 miesiąc 6.80.Przejazdy oni płacą minim.1 raz w miesiącu tak by był dzień roboczy na załatwienie swoich spraw.Minusem jest praca z Polakami-knucia,obgadywanie,donoszenie ,awantury itd.Im wiecej godzin zrobisz tym wiecej zarobisz.Dieta jest wliczona w przejazdy i mieszkanie.Kierownik który był ze mną na konkrakcie ,jak wszędzie .Miał swoich ulubieńców i takich co się czepiał,jednak zawsze wszystkich starał się kryć w miarę jak mógł.Byłem 7 miesięcy i dobrze wspominam ,wypłacili mi tu wszystko bez problemu.Jeśli chodzi o sadowe sprawy ,to tak były i ludzie wygrali ,a dostały po gaciach nawet Niemieckie firmy i pozmieniali zapisy w umowach na swoje .Pracowałem jako spawacz na nierdzewce i aluminium i liczyła się dokładność a nie tempo.Kierownik Skrzypacz sam ze mną wielokrotnie zasówał jak koń na szlifierce aby było idealnie wszystko ,gdyż były robione detale i zawsze coś innego.Mimo doświadczenia w PL,nauczyłem się tam naprawdę jak powinna wyglądać idealna robota.Mam do dzisiaj znajomości z tamtąd i utrzymuję je ,oraz cenię sobie je.Teraz mam własną firmę i zatrudniam ludzi ,a doświadczenie wyniesione pomogło mi tutaj.Polecam jechać i przekonać się osobiście.Może inni dają więcej,ale czy potem nie walczysz o te więcej z nimi ?
pipa 2015-05-05 23:21
gdy pisałeś te głupotyto chyba byłeś pijany albo naćpany
1
ter 2015-05-24 17:54
ty j.....ty i tyle ci powiem
Były2 2015-05-25 17:58
No to się coś dzieje wśród tego kwiatu inteligencji z Scharell. Chłopaki wskoczcie do kotła to przynajmniej będzie barszcz czerwony.
malyna 2015-06-07 00:37
Jak tam wielkooki pogromca rowerufff?
malyna 2015-07-18 23:58
Firma okij ale pracownicy fizyczni to dopiero "miszczowie " świata a szczególnie ci u Brunsa
operator 2015-08-31 19:28
nie
kuba 2015-09-16 19:04
No to jak w końcu jest jeden narzeka drugi chwali,Niech wypowie się ktoś kto tam pracuje
hajko 2015-09-29 20:19
odradzam pujscia do tej lichwy na liscie wyplat jest inna suma niz pobierasz bo diety co sie naleza pracownikowi kradnie ta lichwa LUDZIE PRZEBUDZCIE SIE
malyna 2015-09-30 09:08
Potwierdzam opinię hajko.
1
rewe 2015-10-21 17:12
no tak jakie smieszne kierownictwo tak i robole[jak idzie głuwny gestapowiec to niewiedza gdzie maja rece wlozyc]jakby byl jeden madry to by to zglosil to sie nazywa mobinng ja nie zdazylem ale zadzwonie do arbaizantu kaine problem ja chocbym mial u was 20 nie robilbym w tym kolchozie jeszcze za taka stawke ale sa idioci co beda robic tylko jak dlugo i jak im zdrowie pozwoli ilu bylo co podciagnelo norme gdzie oni sa niech zgadne w kraju lecza sie dzisiaj tylko jak na lekarstwa braknie to im da bruns hajko albo inny zlodziej moja riposta krótko i na temat idioci sie nie sieja idioci sie rodza
1
zastal-wagony 2015-10-25 15:50
Brawo,brawo i jeszcze 100% szacun za tą prawdę co piszesz.Jak by w tym chorym kraju było naprawdę prawo i sprawiedliwość to tych dwóch oszustów z Przylepu,hajkonos i cała reszta powinni zgnić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za te szmacenie i gnębienie ludzi.
1
zastal-wagony 2015-11-14 19:49
A gdzie głąby typu hajkonosa który o spawaniu wie tylko tyle żeby powiedzieć spokojnie,spokojnie trzymaj wymiar pójdą chyba że na ciecia na portiernie i w to wątpię.
malyna 2015-12-01 10:56
Ja gdy byłem na rozmowie to pełna kultua , ale to w Polsce. Po dojechaniu na miejsce dostałem załamki a jak popracowałem z tymi ludźmi to zupełnie przestałem wierzyć w cokolwiek.
bez nazwy 2015-12-13 10:03
tak jest malyna pełna załamka ja przerobilem tam miesiac to od razu poszlem do psychola po zjezdzie,przyklad mówie jednemu ze sobie zapale na hali to nie uwierzycie doslownie plakal jakby zauwazyl to główny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cała hala by zjechała mówi mi tu nikt nie pali a jak sie wszyscy boja to juz inna historia.PORAZKA NA CAŁEJ LINI OD FACHOWCÓW DO SMIESZNEGO KIEROWNICTWA/nowym zycze powodzenia i cierpliwosci a przedewszystkim zeby nie wpadli w depresje/
madry 2016-01-01 21:52
mam pytanie do niewolnikow z scharell CZY WY MACIE WOGOLE GODNOSC POLAKA dajecie sie gnoic u brunsa
madry 2 2016-01-02 10:40
tam beda mieli godnosc jak przyjada mlodzi gniewni a nie co robia po 15 lat i w kolo macieju to samo dybac np taki klakier niedosc ze slepy to pod kopula
kein bisschen Verstand tylko dajcie mu papier skrobache maske i plyn do mycia kominów i hajko w poblizu koniec swiata no ale co taki potrafi jak skonczy 3 klasy powtarza klasy po 2 lata nie widzial wojska [wiem ten co krytykuje to idiota a ten co robi tam pozjadal rozumy]
1
zastal-wagony 2016-01-04 18:48
Oni nie dość że nie mają godności to jeszcze za grosz honoru i ambicji.Zdaje sobie sprawę że w polsce nie jest dobrze ale ja wolę pracować za złotówki ale z normalnym szefem,kierownikiem i kolegami którzy pomagają a nie podkładają świnię.I jeszcze jeden ich problem to że oni myślą że tylko istnieje ta firma i żadna inna.Jest mnóstwo innych lepszych ofert pracy ale widocznie im tam pasuje.
malyna 2016-01-12 08:35
To nie przedszkole ale dom wariatów dla desperatów. Nie polecam co innego obiecują a co innego robią. Mają z gęby zrobione cholewy. IQ poniżej normy totalny imbecylizm. Naprawdę nie polecam. Szkoda się wdawać w szczegóły bo trzeba by napisać trylogię. Clownolandia i błazenada
facchhhowiec 2016-02-01 11:54
sami fachowcy z hajko na czele zabierajac do domu 1000 euro no i jeszcze jak wracaja obwiesza sie lancuchami na szyi i rekach [niewiem to wracaja chyba mafiozi]
Byly lokator 2016-02-28 11:22
witam doszly mnie sluchy,ze moi byli wspollokatorzy z kwatery na zakrecie sa bardzo niekolezenscy i niemili,niechcieli udostepnic hasla do internetu,a przeciez net za granica to podstawa,ciekawe jak by oni sie poczuli gdy by ktos inny potraktowal ich tak jak oni potraktowali nowego.Ja kiedys z nimi mieszkalem i posiadam hasla do ich sieci i za to co zrobili podam je do pubicznej wiadomosci:
Haslo:Najwieksze cymbaly sa na placu Pigalle
Login:Zuzanna widuje ich tylko jesienia
h2o 2016-03-03 20:58
Bo to kolego wracają do domu wioskowi bogacze-KWIAT PGR-u
1
Góral 2016-03-06 16:38
Jak prezes nie wyrzuci na zbity pysk majstrów, to czarno widzę ten kontrakt u Brunsa.
Jankiel 2016-03-06 16:52
Szalom jam jest żyd Jankiel,ten kto czytal ksiazke"Pan Tadeusz" to mnie zna ,a ten kto nie czytal to wyjasniam jam jest żydem wirtuozem gry na cymbalach.Moim najwiekszym marzeniem jest zagrac na najwiekszych cymbalach swiata a slyszalem,ze takowe cymbaly sa na zakrecie,wiec ja sie zapytuje panow z zakretu moge do was jutro podjechac i troche pograc,w zamian moge was wszystkoch za darmo obrzezac.
baor 2016-03-24 08:48
czolem BARANY a szczególnie baran tapeciarz.hajko przywiezie do domu 2 tysie jurków a wy co za 8 godz jak tam robicie 160 godz=1080 pogratulowac glupoty wy to zyjecie przez caly rok tzn 1 stycznia do konca grudnia jak jest taki jeden dzien 1 kwietnia[prima aprilis] bo was laduja w hu......ja przez caly rok ja to chociarz zarobie 1400 jurków ale nie za 220 godz tylko 140 takze powodzenia a jak wam braknie na lekarstwa w czasie choroby to bruns, hajko, pijak,i walilko to wam pomoga mozecie byc pewni mi pomogli bo sie lecze dzisiaj u psychologa a psychol mi mówi ze lepiej o 12 jak piec min po 12 takze moje glupie szczescie w nieszczesciu tyle w temacie
5
nie major 2016-04-07 20:44
tam kultury nie ma,kto narzeka chyba ten co nie robi tam chyba jak chcesz zapi......c za 6.75 to jedz droga wolna i byc w domu raz na miesiac 2 dni niecale jak u ciebie przerobic 220 lekcji zarobic 1485 minus jedzenie cos kupic do chalupy przywiesc 900 euro to rób tam a ze gnaja glupki niech robia ja mam dzisiaj 11 brutto plus 45 diety czyli 8.5 na reke czyli 140 godz 1190 plus945 diety=2135- mieszkanie i zycie[350 i 350] na czysto 1435 danke
H2O 2016-06-28 21:24
SAMO DNO
poldei 2016-08-30 11:30
Dla mnie to jest idealnie, że jest umowa o pracę, o takie zatrudnienie teraz trudno.
kris309@wp.pl 2016-12-06 19:11
omijać z po 10 dniach krętacz co innego obiecują a co innego dajądaleka byłem widziałem i uciekłem
Były pracownik 2017-02-02 22:29
Nie polecam. Szkoda wpisów
Mojzesz 2017-02-08 17:31
Nie polecam!!!Omijać szerokim łukiem!!!Wyzysk niecałe 6 euro na h .Eschenburg .12 h codziennie od 10 do 22 a nie jak ustalone 3zm.Robisz jak Beduin .Ndz wolna.Ludziska Wporządku ale za taką stawke?Dla Desperatów :-)
Olbrzym 2017-02-21 07:04
Przyjmują Ukraińców więc pomyśl sobie... Skoro Polak już nie chce robić to taka jest kolej rzeczy. Ukrainiec nic nie powie, dla niego 6 euro na czysto to jest raj. Do domu pojedzie raz na 3 miesiące bo wize musi przedłużyć heh. Nie wie co podpisuje bo jest wszystko po polsku. Dla nich to jest duży pieniądz. Ale nie dziwie się im. I nic do nich nie mam. Ale denerwuje mnie coś takiego ze ludzie nie dostają tego co im przysługuje. Np. Ekwiwalent za urlop który wszyscy podpisują a nikt go nie otrzymal. 6.50 euro na rękę to też jest nic. Dodatek nocny 8 centow i to jeszcze od 22 godziny. Nie polecam
Andrzej du*a 2017-02-23 21:26
8 centów dodatek nocny, kusząca propozycja. 35groszy do stawki heh MUSZĘ TAM PRACOWAĆ HEH NAMOWILI MNIE. TEGO SZUKAŁEM
Piter 2017-03-07 00:22
Wylecieli z trzeciego kontraktu .Z dobrych robót jak w Kuttlerze pognani zostali .pamiętam jak ibica przylatywał ,że wypłaty nie ma , ale oni przelali Warllavowi i to oni nie płacą nam.Przyleciał bo do roboty nie poszliśmy po śniadaniu ,a jeden poszedł na mieszkanie piechotą 10 km.Zostały im obozy pracy takie jak Brunks .Podjechaliśmy tam 1 raz , by samochód na zjazd zabrać bo nam 1 padł przy starcie na PL. i przeżegnałem się ,jak to zobaczyłem -chociaż ledwo dało radę bo przepustki itd.Dno i rozpacz.Pieniądze też na każdym miejscu są inne.zależy to od tego jak Niemcy ich trzepią ,bo jeśli firma jest która musi mieć wszystko na 100% ok.bo renoma itd.to dają więcej a jak taka co liczy się przerób tylko i akord to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] sobie z polaków robią , a capo z polaczków pijaczków .Majsterki wieczorki pijackie z zabawą z żonami i dziećmi tu mają integracyjne ,a wy się zastanawiacie czy kolejny miesiąc przetrwacie i ciągle na necie oferty inne przeglądacie.Są kliki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] pijaki myślący o sobie że są mistrzami -a w sumie debile które robią 1 element kilka lat jak roboty i tylko to .Zawsze obgadują i podkładają nogi,jak postawisz porządnie aż się poszczają i pobiją między sobą to masz w miarę spokój od [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] W Pl kopnąć śmierdziela by ci było szkoda ,ale tam fachowiec itd. bo z kierownikiem kontraktu razem w swoich wzajemnych rzygach leżą w jego pokoju.Był taki bezczelny z pod Gorzowa ,że za oglądanie TV potrącał od każdego 10 , a za internet 5 euro sobie ,chociaż wallraw płacił za mieszkanie z mediami .Kupił sobie TV ,a powiedział że raty spłaca za niego i od 10 osób pobierał 15 e co miesiąc świniak .Podsumowanie ...-praca tylko pod nożem na gardle,aby spłacić kredyty,alimenty,inne długi lub bardzo ciężka sytuacja majątkowa rodzinna-ale tylko do czasu znalezienia innej roboty.,
1
ten co tam byl [treblinka] 2017-03-31 16:52
mnie jak przyjmowali to zapomnieli powiedziec ze mozesz do domu jechac raz na 3 miesiace niewiem jakby czeba bylo jechac na slub czyjs albo pogrzeb to nie da rady na dlugi wikkend smiechu warte dobrze ze doczekalem chociarz chorobowego trudno bylo ale dalo rade jak nie wrcilem to wydzwanial jakis pajac za mna czemu nie pojechalem a najlepsze jest to ze mi naganne przyslali mialem sobie tym dupe wytrzec i odeslac ale dalem sobie spokój zlodzieje tez mi mieli wrócic za badania to tez widzialem pieniadze jak swinia niebo napisze jeszcze MNIE SIE W PALE NIE MIESCI JAK MOZNA JECHAC ZA 6,75 ALBO 6.50 NA GODZINE TYRAC JAK WÓŁ JECHAC 1 NA MIESIAC DO DOMU NA 1 DZIEN I W DODATKU KLEPAC NA MASZYNYACH [1 osoba obsluguje 2 maszyny chore] ciekawe jak wujek adi naprzyjmuje kazachów ciekawe co wy zrobicie ale to nie mój problem tylko wspolczuc glupoty ja tez znalem przygłópów co orali a dzisiaj czesc przyglupów lezy pod ziemia drudzy maja raka trzecich pozwalnial nowy kierownik bo nie mogli isc na chorobowe a wszystko to zeby ich lubial niemiecki majster takie zdanie slyszalem jak z jeleniami robilem[rajna foraibarter niemiecki brygadzista] rajna mnie lubi bo mi dal paczke kredek do malowania a dzisiaj gryzie ziemie i tak mu oranie pomoglo 52 lata mial takze pojechalem do czestochowy ze mnie cos oswiecilo hajko i walilko sie tylko dzisiaj smieja ze maja jeleni takze obudzcie sie zeby nie bylo za pózno
3
alfa i omega 2017-04-03 20:35
jakby poszla cala cholota do innej roboty to rece do ciebie panie albo lezymy i kwicymy ale inteligencji z SHAREEL tego nie wytlumaczy,powodzenia juz niedlugo wasze miejsca zajmia koledzy z ukrainy albo bedziecie robic za 5 euro
nn 2017-04-04 06:16
hajko czy mógbym wrócic myc kominy do kolegi klakiera,brakuje mi tak samo wybijaka dzisiaj mam glodowa stawke a tam mialem mieszkanie dojazd 6.75 na godzine a co najwazniejsze wszyscy sie bali ja tez oczywiscie moge przyjechac za 5.50 i jechac do domu kiedy zgode wyda komendant obozu bruns, a tak po za tym to dobrze ze nie mozna tam palic rozmawiac przez tel tylko za........lac jak beduin tylko brakuje uniformów bialo czarnych jak to mieli w 1940 roku przysiegam ze moim panem mentorem bedzie kierownik [alkocholik] a góru sluga o imieniu hajko lub hajkonos tapeciarz niewiem
2
budzioch 2017-04-07 16:27
czolem barany a szczególnie WITAM zdechlego psa obozu pracy HAJKO I jego ziecia.Bylem kiedys swiadkiem jak jeden baran czysci te kominy papierem sciernym na szlifierce jak sie prosil wielkiego kierownika zeby mógł jechac do domu po 3 miesiacach, niewiem jaka czeba miec radosc w oczach zeby w przeciagu 3 dni pytac sie po kilkanascie razy pana co pije kartony z edeki o zgode drugi przypadek byl jak rambo mial zostac majstrem czy zostal niewiem,sensacja 21 wieku[rambo odpowiedz mi jak mozna j....bac przez 5 lat na samych nockach] byc podekstytowanym za 6.50 jak ktos wczesniej napisal gdzie wy znajdziecie robote jak wy w kółko i to samo klepiecie siedzicie za te 24 zlote w ciagu roku jestescie w domu miesiac[moze miesiac] a co najlepsze gnacie jak glupki za jalmuzne która bym zarobil jakbym byl w polsce a tak przy okazji gdzie jest ten baran co robil 6 kominków czy pieców,pewnie przerobil sie bo chcial byc najlepszy i wyszlo mu tu bokiem.Teraz ja napisze o sobie 12.35 na godzine netto w domu co miesiac moze półtora najdluzej nie stoi na demna ani za mna jakis ciul z wasami a co najwazniejsze nie robie z kapusiami z polski jak jakis niedorozwój niewierzy moge przyslac pasek z wynagrodzeniem[moje dane oczywiscie nie beda widoczne]
3
Zostaw swoją opinię o wallrav koło przylepu - Zielona Góra
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie wallrav koło przylepu