brak logo

wallrav koło przylepu

Zielona Góra

Opinie o wallrav koło przylepu

jojo 2014-04-16 11:41:11
witam mam pytanko, ile mozna zarobic jako operator cnc? i jak jest z tym zakwaterowaniem dla pracowników z odleglejszych miast? z góry dzieki za odpowiedz pozdrawiam
Stachu 2014-05-22 12:34:47
nie radze nikomu tu przyjezdzac... najwyzsza stawka 6.70 EURO na reke dla spawacza. Ciezka praca, majstrowie polscy[usunięte przez admina] . Na zwolnienie lekarskie nie pojdziesz bo ,, Mozesz jechac ale nie wracac'' urlopu zero, najwyzej bezplatny ale tez im sie nie podoba bo godzin dla firmy nie robisz i ta sama gadka ,, mozesz jechac ale w jedna strone'' pierwsze trzy dni robisz za darmo ( nazywaja to szkoleniem) nie dostajesz diety ale musisz podpisac ze ja otrzymales. Jezeli nie podpiszesz to tez lecisz z pracy. Robilem w tej firmie calkiem niedawno wiec pewnie sie nic nie zmienilo i nie zmieni sie. Kiedys bylyu stawki po 7.20 ale nie za moich czasow. firma pozniej obnizyla stawke do 6.70 i tak zostalo.
migmagspaw 2014-06-26 20:35:18
Witam!Wszystko co pisze Stachu to prawda robiłem w tym obozie pracy u BRUNSA za 6,50 na 3 etatach monter,spawacz i szlifierz.Praca oczywiście po 12h.Majstrowie szkoda gadać,nie liczy się człowiek tylko godziny dla firmy.
1
migmagspaw 2014-07-20 07:49:52
Witam! Czy ktoś z byłych pracowników wallrav składał do sądu pozew o ekwiwalent za urlop,proszę o wpis na forum jak ta sprawa wygląda.
Stary 2014-07-21 22:26:52
Ale dobre te wpisy - chyba konkurencja sie uaktywniła - bez produkcji w Polsce nie pociągnięcie za długo. Co do urlopu i sadów, zapraszam do wyroków Sadu w Zielonej Gorze lub protokołów PIP. Ciekawe ile to będzie jeszce tolerowane przez Wallrav aby tak jechać na ta firmę - ja bym zrobił cos Panowie i z tymi tzw. Pracownikami i tym chorym portalem...
Moja opinia Panowie - przynajmniej dla operatorów CNC w Niemczech - robota warta zachodu, kasa może nie najwyższa ale 8 EUR na rękę i do tego mieszkania i zjazdy na koszt firmy co miesiąc. Kasa co miesiąc, czasami godzin mało bo norma, w sierpniu co roku urlop, ekwiwalent co miesiąc. Zanim zacząłem, sprawdziłem dosadnie i jak na razie jest ok, a jestem tu juz ponad 24m. Nie jest to mój pierwszy eksport - dodam.
1
byly 2014-09-16 19:56:55
Witam. Bylem tam jako operator CNC, i powiem wam szczerze ze takiego syfu dawno nie widzialem jak zyje. Na dodatek musze walczyc o swoje pieniadze, ktorych pewnie nie dostane. Szkoda slów.
Sowa 2014-09-18 19:50:36
He, to pewnie ty to ten, co na kantówce miał robić i po tygodniu uciek z roboty, bo nic nie umiał. Chłopie ogarnij się i roboty naucz. Skąd oni was biorą, szok . Ja bym ci dał pieniądze... Za co, człowieku? Ze maszyny nie umiales włączyć nawet. Nie moja sprawa w sumie ale tych bzdur nie idzie czytać normalnie. Nauczycie się, że Niemiec wam prezentów robił nie będzie. Tu się pracuje a nie w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wali, to nie kraj! Chcesz zarobić 6 koła, to pracuj, jak cos umiesz. Przez takich przygłupów wszyscy na dziale maja teraz syf.
dekiel 2014-10-03 21:04:33
jak tam parobki z obozu brunsa sie czujecie hehe.
byku 2014-10-03 21:17:56
sowa kojarzy sie z madroscia dlatego zmien nick a wracajac do twoich wypocin na temat pracy to patrz na siebie a nie na innych bo widze ze skaczyles 8 klas a masz 12 swiadectw
hajko 2014-10-17 19:39:25
glodny bede chodzil a nie wruce do tych ( usunięte przez administratora )
Robak 2014-11-19 00:49:50
Pracowałem kiedys w tej firmie jako frezer ustawiacz, później kontrakt przejęła inna firma i mogę tylko powiedzieć, że w Walravie było wszystko płacone na czas, mieliśmy 8 euro na rękę a niektórzy mieli i wiecej. Dzisiaj siedzimy wszyscy w domu, ponieważ Niemcy roboty nie mają. Mam z walrafem bardzo dobre doświadczenie. Dziwią mnie też złe opinie....Ale jak już ktoś napisał, pewnie to zależy od kontraktu.
megaman 2014-12-04 22:53:54
oszukam was wszystkich w moich modrzykowicach hahahahah
migmagspaw 2014-12-20 13:37:30
A ty nie mogłeś sobie wymyśleć innego pseudo tylko tego essesmana i poganiacza.
ktoś 2015-01-12 16:40:20
Nie jest to opinia konkurencji ale byłego pracownika.Ostrzegam wszystkich operatorów maszyn numerycznych!!!Omijajcie tą firmę z daleka a szczególnie kontrakt w Sharell.
2
PiotrekZG 2015-02-16 13:06:01
Witam.Takich pierdół dawno nie czytałem.Więc tak? Zatrudniony jesteś w PL,a w DE masz kontrakt.ZUS itd.płacą minimum od 3500 zł.bo tak ustawa mówi.Są kontrakty dobre jak w Kutller gmbh w Niedereshah ,a jest syf jak w Brunks.Zawsze dają dobre mieszkanie i pieniądze na czas.Przez 10 lat 2 razy się spóznili o ok.2-3 dni i juz były dymy pracowników i tłumaczenia firmy.Na rękę 7 euro -1 miesiąc 6.80.Przejazdy oni płacą minim.1 raz w miesiącu tak by był dzień roboczy na załatwienie swoich spraw.Minusem jest praca z Polakami-knucia,obgadywanie,donoszenie ,awantury itd.Im wiecej godzin zrobisz tym wiecej zarobisz.Dieta jest wliczona w przejazdy i mieszkanie.Kierownik który był ze mną na konkrakcie ,jak wszędzie .Miał swoich ulubieńców i takich co się czepiał,jednak zawsze wszystkich starał się kryć w miarę jak mógł.Byłem 7 miesięcy i dobrze wspominam ,wypłacili mi tu wszystko bez problemu.Jeśli chodzi o sadowe sprawy ,to tak były i ludzie wygrali ,a dostały po gaciach nawet Niemieckie firmy i pozmieniali zapisy w umowach na swoje .Pracowałem jako spawacz na nierdzewce i aluminium i liczyła się dokładność a nie tempo.Kierownik Skrzypacz sam ze mną wielokrotnie zasówał jak koń na szlifierce aby było idealnie wszystko ,gdyż były robione detale i zawsze coś innego.Mimo doświadczenia w PL,nauczyłem się tam naprawdę jak powinna wyglądać idealna robota.Mam do dzisiaj znajomości z tamtąd i utrzymuję je ,oraz cenię sobie je.Teraz mam własną firmę i zatrudniam ludzi ,a doświadczenie wyniesione pomogło mi tutaj.Polecam jechać i przekonać się osobiście.Może inni dają więcej,ale czy potem nie walczysz o te więcej z nimi ?
pipa 2015-05-05 23:21:37
gdy pisałeś te głupotyto chyba byłeś pijany albo naćpany
ter 2015-05-24 17:54:58
ty j.....ty i tyle ci powiem
hak 2015-05-24 18:06:59
to dziadoska lichwa a na dodatek trzech nierozganietych umyslowo frajerow czyli hajko ,lizodop glizdy wojtek i kulawy pijak
1
steryd 2015-05-25 11:39:44
Masz racje fima lichwa Wojtek sw slowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to malo powiedziane a ten durak wpierdala tylko kielbache i wino w kartonach z edeki i co poniedzialek zdycha i badali go w szpitalu myslesi ze on chory a on glupi byl idostal skierowanie do psychiatryka wiecie o kogo chodzi....pozrdawiam majstrow geyów..
Były2 2015-05-25 17:58:32
No to się coś dzieje wśród tego kwiatu inteligencji z Scharell. Chłopaki wskoczcie do kotła to przynajmniej będzie barszcz czerwony.
malyna 2015-06-07 00:37:40
Jak tam wielkooki pogromca rowerufff?
malyna 2015-07-18 23:58:28
Firma okij ale pracownicy fizyczni to dopiero "miszczowie " świata a szczególnie ci u Brunsa
operator 2015-08-31 19:28:43
nie
kuba 2015-09-16 19:04:26
No to jak w końcu jest jeden narzeka drugi chwali,Niech wypowie się ktoś kto tam pracuje
hajko 2015-09-29 20:19:41
odradzam pujscia do tej lichwy na liscie wyplat jest inna suma niz pobierasz bo diety co sie naleza pracownikowi kradnie ta lichwa LUDZIE PRZEBUDZCIE SIE
malyna 2015-09-30 09:08:48
Potwierdzam opinię hajko.
1
rewe 2015-10-15 21:16:51
ja napisze krótko kierownik z zawodu rzeznik majster sklep z tapetami umieja po niemiecku 1000 słówek i wielkie kierownictwo gdzie pójda dziadki typu malak gdzie pójda kazachy w papierach 8.5 euro a w rzeczywistosci 6 na reke gdzie pójda idioci co robia w kółko to i to samo zjazdy na 2 dni co miesiac smieszne zero urlopu no niestety zeby brunsowi zylo sie lepiej dyma poloczków i kazachów a bachor głownego zlodzieja z polski rozbija sie bolidami lub gokartami po polsce niestety kapitalizm
rewe 2015-10-21 17:12:17
no tak jakie smieszne kierownictwo tak i robole[jak idzie głuwny gestapowiec to niewiedza gdzie maja rece wlozyc]jakby byl jeden madry to by to zglosil to sie nazywa mobinng ja nie zdazylem ale zadzwonie do arbaizantu kaine problem ja chocbym mial u was 20 nie robilbym w tym kolchozie jeszcze za taka stawke ale sa idioci co beda robic tylko jak dlugo i jak im zdrowie pozwoli ilu bylo co podciagnelo norme gdzie oni sa niech zgadne w kraju lecza sie dzisiaj tylko jak na lekarstwa braknie to im da bruns hajko albo inny zlodziej moja riposta krótko i na temat idioci sie nie sieja idioci sie rodza
zastal-wagony 2015-10-25 15:50:12
Brawo,brawo i jeszcze 100% szacun za tą prawdę co piszesz.Jak by w tym chorym kraju było naprawdę prawo i sprawiedliwość to tych dwóch oszustów z Przylepu,hajkonos i cała reszta powinni zgnić w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za te szmacenie i gnębienie ludzi.
taz 2015-11-13 21:14:56
mam pytanie czy te tumany czyli ala brygadzisci jeszcze tam robia NORMALNY CZLOWIEK DLUGO TAM NIE POROBI tam pracuje ciemnogrod
1
zastal-wagony 2015-11-14 19:49:35
A gdzie głąby typu hajkonosa który o spawaniu wie tylko tyle żeby powiedzieć spokojnie,spokojnie trzymaj wymiar pójdą chyba że na ciecia na portiernie i w to wątpię.
malyna 2015-12-01 10:56:42
Ja gdy byłem na rozmowie to pełna kultua , ale to w Polsce. Po dojechaniu na miejsce dostałem załamki a jak popracowałem z tymi ludźmi to zupełnie przestałem wierzyć w cokolwiek.
bez nazwy 2015-12-13 10:03:59
tak jest malyna pełna załamka ja przerobilem tam miesiac to od razu poszlem do psychola po zjezdzie,przyklad mówie jednemu ze sobie zapale na hali to nie uwierzycie doslownie plakal jakby zauwazyl to główny [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] cała hala by zjechała mówi mi tu nikt nie pali a jak sie wszyscy boja to juz inna historia.PORAZKA NA CAŁEJ LINI OD FACHOWCÓW DO SMIESZNEGO KIEROWNICTWA/nowym zycze powodzenia i cierpliwosci a przedewszystkim zeby nie wpadli w depresje/
madry 2016-01-01 21:52:34
mam pytanie do niewolnikow z scharell CZY WY MACIE WOGOLE GODNOSC POLAKA dajecie sie gnoic u brunsa
madry 2 2016-01-02 10:40:42
tam beda mieli godnosc jak przyjada mlodzi gniewni a nie co robia po 15 lat i w kolo macieju to samo dybac np taki klakier niedosc ze slepy to pod kopula
kein bisschen Verstand tylko dajcie mu papier skrobache maske i plyn do mycia kominów i hajko w poblizu koniec swiata no ale co taki potrafi jak skonczy 3 klasy powtarza klasy po 2 lata nie widzial wojska [wiem ten co krytykuje to idiota a ten co robi tam pozjadal rozumy]
1
zastal-wagony 2016-01-04 18:48:26
Oni nie dość że nie mają godności to jeszcze za grosz honoru i ambicji.Zdaje sobie sprawę że w polsce nie jest dobrze ale ja wolę pracować za złotówki ale z normalnym szefem,kierownikiem i kolegami którzy pomagają a nie podkładają świnię.I jeszcze jeden ich problem to że oni myślą że tylko istnieje ta firma i żadna inna.Jest mnóstwo innych lepszych ofert pracy ale widocznie im tam pasuje.
malyna 2016-01-12 08:35:13
To nie przedszkole ale dom wariatów dla desperatów. Nie polecam co innego obiecują a co innego robią. Mają z gęby zrobione cholewy. IQ poniżej normy totalny imbecylizm. Naprawdę nie polecam. Szkoda się wdawać w szczegóły bo trzeba by napisać trylogię. Clownolandia i błazenada
facchhhowiec 2016-02-01 11:54:30
sami fachowcy z hajko na czele zabierajac do domu 1000 euro no i jeszcze jak wracaja obwiesza sie lancuchami na szyi i rekach [niewiem to wracaja chyba mafiozi]
malyna 2016-02-20 19:35:14
Klient to jedno a pracownik to drugie. Firma dbając o renomę musi dbać o pracownika a nie zachowywać się jak nazistowski poganiacz. Czytając opinie na tym i innym forum wnioski się same nasuwają. Ja nie polecam tej firmy zarówno klientom jak i pracownikom. Pozdrawiam
Byly lokator 2016-02-28 11:22:10
witam doszly mnie sluchy,ze moi byli wspollokatorzy z kwatery na zakrecie sa bardzo niekolezenscy i niemili,niechcieli udostepnic hasla do internetu,a przeciez net za granica to podstawa,ciekawe jak by oni sie poczuli gdy by ktos inny potraktowal ich tak jak oni potraktowali nowego.Ja kiedys z nimi mieszkalem i posiadam hasla do ich sieci i za to co zrobili podam je do pubicznej wiadomosci:
Haslo:Najwieksze cymbaly sa na placu Pigalle
Login:Zuzanna widuje ich tylko jesienia
h2o 2016-03-03 20:58:10
Bo to kolego wracają do domu wioskowi bogacze-KWIAT PGR-u
1
Góral 2016-03-06 16:38:57
Jak prezes nie wyrzuci na zbity pysk majstrów, to czarno widzę ten kontrakt u Brunsa.
Jankiel 2016-03-06 16:52:52
Szalom jam jest żyd Jankiel,ten kto czytal ksiazke"Pan Tadeusz" to mnie zna ,a ten kto nie czytal to wyjasniam jam jest żydem wirtuozem gry na cymbalach.Moim najwiekszym marzeniem jest zagrac na najwiekszych cymbalach swiata a slyszalem,ze takowe cymbaly sa na zakrecie,wiec ja sie zapytuje panow z zakretu moge do was jutro podjechac i troche pograc,w zamian moge was wszystkoch za darmo obrzezac.
pitrwendka 2016-03-13 12:52:41
panowie pracowalem w tej firmie kupa burakuw same [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] podpisuja co im podsuna na papierze pan rafal walilko jest wielki podac mu reke ze takich z pgru ma pozdrawiam wszystkich z placu pigal wasz wierny sluga
baor 2016-03-24 08:48:45
czolem BARANY a szczególnie baran tapeciarz.hajko przywiezie do domu 2 tysie jurków a wy co za 8 godz jak tam robicie 160 godz=1080 pogratulowac glupoty wy to zyjecie przez caly rok tzn 1 stycznia do konca grudnia jak jest taki jeden dzien 1 kwietnia[prima aprilis] bo was laduja w hu......ja przez caly rok ja to chociarz zarobie 1400 jurków ale nie za 220 godz tylko 140 takze powodzenia a jak wam braknie na lekarstwa w czasie choroby to bruns, hajko, pijak,i walilko to wam pomoga mozecie byc pewni mi pomogli bo sie lecze dzisiaj u psychologa a psychol mi mówi ze lepiej o 12 jak piec min po 12 takze moje glupie szczescie w nieszczesciu tyle w temacie
2
nie major 2016-04-07 20:44:13
tam kultury nie ma,kto narzeka chyba ten co nie robi tam chyba jak chcesz zapi......c za 6.75 to jedz droga wolna i byc w domu raz na miesiac 2 dni niecale jak u ciebie przerobic 220 lekcji zarobic 1485 minus jedzenie cos kupic do chalupy przywiesc 900 euro to rób tam a ze gnaja glupki niech robia ja mam dzisiaj 11 brutto plus 45 diety czyli 8.5 na reke czyli 140 godz 1190 plus945 diety=2135- mieszkanie i zycie[350 i 350] na czysto 1435 danke
H2O 2016-06-28 21:24:21
SAMO DNO
Kasztan 2016-08-19 19:51:23
Dziadowska firma LICHWA jak godzin nie nalapiesz to nie zarobisz .lepiej w parku za pieniądze pokazywać niż tam się zatrudnić
2
poldei 2016-08-30 11:30:21
Dla mnie to jest idealnie, że jest umowa o pracę, o takie zatrudnienie teraz trudno.
kris309@wp.pl 2016-12-06 19:11:36
omijać z po 10 dniach krętacz co innego obiecują a co innego dajądaleka byłem widziałem i uciekłem
Zostaw swoją opinię o wallrav koło przylepu - Zielona Góra
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie wallrav koło przylepu