brak logo

frenzak

Mikołów

Opinie o frenzak

nowy 2010-11-22 09:15:43
chamstwo i cygaństwo
8
anonim 2010-11-26 23:48:59
zgodze sie większego (usunięte przez administratora) nie widziałem
4
manta 2012-03-18 11:57:40
Ten człowiek preferuje metody rodem z SB ciągła inwigilacja pracująca siatka donosicieli,dla tego człowieka liczy się tylko KASA!!!!!!!!!
Wyjątkowy (usunięte przez administratora) to prawda!!!!!!!!!!!!!!!!!!
(usunięte przez administratora)
11
pracownik 2013-03-09 18:18:40
Mała firma rodzina mama tata i synek niby spawalnik ale tak niby, dużo obiecują mało dają zarobki słabe co do wymogów w pracy
11
RozczarowanyBylyPracownik 2013-04-04 16:17:10
Zdecydowanie nie polecam tej firmy! Odradzam te firme przede wszystkim ludziom ambitnym takim,ktorzy cenia sobie komfort pracy ,lad i porzadek oraz zadowolenie szefa.

Szef tej firmy daje próbną umowę na okres 3 miesiecy po czym po miesiącu pracy ,ni z [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ni z pietruchy wypieprza na zbity ryj pracownika dajac mu natychmiastowe wypowiedzenie uzasadniając ,że "kierownik produkcji nie potrafi wykorzystać potencjalu pracownika,dlatego ,ze kierownik produkcji jest strasznie niezorganizowaną osobą". - Jaki jest powod niezorganizowania kierownika produkcji? Z moich obserwacji wynika ,że kierownik produkcji nie ma czasu na wspolprace bo jest zajety swoimi obowiązkami ,nazdoruje prace na wszystkich stanowiskach pracy zwiazanych z produkcja w tej firmie i sam również ciężko pracuje.

Nie dziwię się temu czlowiekowi bo on nie ma nawet czasu żeby w spokoju ubić klocka w kiblu a Pan (usunięte przez administratora). ciągle doklada mu roboty bo dla niego liczy się tylko kasa.
Poszkodowani są tylko ludzie ktorzy idą pracować do tej firmy ponieważ szef mydli im oczy a na koniec zostaja na lodzie.


Opisalbym wiecej przypadków ale nie mam juz ochoty myslec o tym bajzlu.

Pozdrawiam wszystkich rozczarowanych pracą w firmie ZPUD FRENZAK
14
RozczarowanyBylyPracownik 2013-04-04 16:21:51
Pan(usunięte przez administratora). nie powinien zmieniac charakteru kierownika kosztem pracowaników ,ktorych wyrzuca z firmy. Pan (usunięte przez administratora)chce tym pokazac ze kierownik powinien się zmienić co jest dla mnie totalnym absurdem z wyzej wymienionych przyczyn... ale to tylko moja opinia.
6
Na szczęście BYŁY pracownik 2013-07-11 10:41:23
Chamstwo , pazerność , nieuczciwość , chytrość , kłamstwo , (usunięte przez administratora), zakłamanie , kumoterstwo ..... to tak w telegraficznym skrócie(usunięte przez administratora). Na szczęście już mnie tam nie ma
15
rozczar 2014-01-11 20:55:19
Firma dla desperatów, ludzie dla siebie niby uprzejmi, ale za plecami czekają tylko na okazje by nóż wbić, nie ważne czy to szary pracownik, czy kierownik zmiany. Właściciel firmy to niskiego wzrostu, megalomaniak, do tego liczykrupa jakich mało. Dla niego zawsze jest ciężka sytuacja na rynku :).
Do tego firma jest bardzo kiepsko zarządzana, kierownicy sami nie wiedzą co składać, gdyż w każdej chwili albo szef, albo jego synalek zmienią kolejność i nagle musisz zostać po godzinach. Nie zapominajmy, że większość nadgodzin jest za friko. Jeśli mimo wszystkich tych negatywnych kometaży jesteś chętny ponieść konsekwencje zatrudnienia, to nie zapomnij wspomnieć podczas rozmowy rekrutacyjnej temu krasnalowi, że jeździsz na rowerze. Znane są przypadki zatrudnień z ulicy jeśli rowerek się spodobał. Najśmiejsza zawsze jest sytuacja tuż przed świetami w grudniu, albo w sezonie urlopowym, szef zawsze mówi że firma będzie zamknięta na 2 tygodnie, przez co każdy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jak może, by się wyrobić, a mimo to dalej dokładają do produkcji i dalej (usunięte przez administratora) i w konću ten tekst, że nie ma wolnego :D poważnie, darujcie sobie, a już wogóle nie przyjmujcie się na kontrolę jakości, tam ludzie średnio 2-3 miesiące wytrzymują, z czego pierwsze 3 tygodnie czytają dokumenty o ISO itp :P
18
Kombinator 2014-02-21 11:34:32
Dodam tylko, bo pewnie to też może być interesujące dla ewentualnych pracowników, że nadgodziny i soboty są płatne jak zwykłe godziny. Czyli przychodzisz w sobotę na 6 godzin (bo na tyle się przychodzi w soboty) i po za niewyspaniem nic z tego nie masz.
A i byłbym zapomniał zero premii na święta itp.
7
Pracownik 2014-03-04 13:09:23
U Żaka jedynie czego mozna się dorobić to garba,depresji i nerwicy. Straszny tyran z tego kmiota - Żaka. Synuś niby spawacz ale tylko na niby bo robić mu się nie chce a matki kiedy byś się czegoś nie zapytał to wiecznie ma okres.
12
znajomy szefa 2014-04-19 14:07:04
Wymowne jest to ,że rotacja kadr jest taka ,ze nikt tam nie pracuje dłużej niż parę lat, w sumie to całe biuro projektowe przeszło do konkurencji gdzie nie tylko dostali 2 x większą pensję , pracę 8h, wolne soboty i niedziele ale przede wszystkim uczciwy stosunek i dotrzymywanie umów.
13
znajomyznajomego 2014-05-04 16:23:33
Przede wszystkim staram się unikać takich forów, ale muszę coś jednak napisać od siebie. Drodzy Państwo jedna wielka tragedia. Nie życzę pracy w tej firmie najgorszemu wrogowi. To czy są w firmie nadgodziny czy nie to nie powinno być wogóle tematem tego forum. Żaden pracodawca w POLSCE nie jest zobligowany do płacenia nadgodzin (można te godziny wybrać). Natomiast chamstwo,pospólstwo i dotrzymywanie umów tych słownych to domena Państwa Ż.....Firma jak większość firm Polskich, bród, smród i gonitwa:) Żadnego systemu pracy tylko chaos. Nie wiadomo kto jest za co odpowiedzialny. Na temat fluktuacji kadr nie będę sie rozpisywał bo nie ma sensu. Ogólnie już tam nie pracuje , z Panami Ż... się jeszcze nie rozliczyłem i pewnie nie rozlicze (taki mają honor i tyle jest warte ich słowo). Dla tych co już tam nie pracują serdeczne gratutacje, dla tych co pracują cierpliwości, a Ci co mają zamiar pracować współczucia. Dla przyszlych pracowników szczególnie umysłowych. Przed przystapieniem do pracy sprawdźcie dokładnie co to jest Twierdzenie Talesa i jak jest zbudowany rower:P
12
precz_z_cenzurą 2014-05-13 07:05:48
Znamienne jest to ,że powyżej pozostała tylko część opinii. Było ich blisko czterdzieści. Usunięto merytoryczne wypowiedzi a fragmenty pozostałych noszą ślady cenzora. Pewnie za jakiś czas jakaś ilość powyższych znowu "zniknie"
9
nibyfactory 2014-10-03 21:50:11
Przerażający zakład. Sposób odnoszenia się do pracowników na pograniczu zastraszania i mobbingu. Brak przestrzegania elementarnych zasad techniki, począwszy od kwalifikacji spawaczy poprzez gwałt na technologii. Dokumenty spawaczy załatwiane pod stołem przez znajomych, badania spoin przeprowadzane są telepatycznie a rdza gotuje się w spoinach. Nikt nie rozumie jak można takiemu zakładowi wydać certyfikaty przez firmę niemiecką, chyba że i tam kasa jest najważniejsza. Dotrzymywania słowa przez właścicieli - fikcja.
11
mechanik 2014-11-13 10:36:14
Powiem tak, młody albo stary Żak umówi się z Tobą na coś, Ty to zrealizujesz , potem zapłaty nie ma a jak się pójdziesz zapytać to usłyszysz "nie mam pieniędzy". W międzyczasie zdąży zmienić auto na droższe...
9
sweettaste 2014-12-07 21:34:33
Przede wszystkim staram się unikać takich forów, ale muszę coś jednak napisać od siebie. Drodzy Państwo jedna wielka tragedia. Nie życzę pracy w tej firmie najgorszemu wrogowi. Chamstwo, pospólstwo to domena Panów G i P... Firma jak większość polskich firm, bród, smród i dziadostwo:) Żadnego systemu pracy tylko chaos. Nie wiadomo kto jest za co odpowiedzialny. Na temat fluktuacji kadr nie będę się rozpisywać bo nie ma sensu. Ogólnie już tam nie pracuje, z Panami G i P... się jeszcze nie rozliczyłam i pewnie nie rozliczę (taki mają honor i tyle są warte ich słowa). Dla tych co już tam nie pracują serdeczne gratulacje, dla tych co pracują cierpliwości, a Ci co mają zamiar pracować współczucia. Dla przyszłych pracowników szczególnie umysłowych.
9
Były pracownik 2015-01-26 22:29:50
Średniowieczne niewolnictwo to wakacje w porownaniu z firma panow żaków .... nie chce mi sie wiecej pisać szkoda czasu i nerwów ...wcześniej już wszystko napisano.....jak widze od lat nic sie nie zmieniło ....współczuje tym którzy tam jeszcze pracjuja ...może sytuacja życiowa ich do tego zmusza ....innego wytlumaczenia nie ma. Szkoda ze nie ma oceny "dno"
8
Vendetta 2015-01-29 12:34:47
Prawda jest taka jak wszyscy piszą zakład jest jednym wielkim obozem pracy i mobbingu bez socjalnego premiowania czy czego kolejek by pracownik miał się dobrze za to co robi dla tych darmozjadów i biedaków którzy wiecznie narzekają na brak kasy typowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ZYDY nawet zasrany pies od nich ma się lepiej niż pracownik w tym burdelu...
Warunki szkodliwe po każdym względem za to również nie jest płacone
Szkolenia Bhp prowadzi żon od młodego szefa i nic nie jest zgodne z przepisami prawnymi jak i bhp
W szatniach na stołówce pod prysznicem jest gnuj bo inaczej tego nazwać się nie da....
Kierownik jest totalna ciota i marionetka którą jest pomiatana przez szefa tak jak i ludzie są straszeni i nie ma nikogo z jajami by się tam postawić jeden drugiego sprzedaje i na prawde ludzie czytajcie to co piszą bo to jest szczera prawda nic wymyslonego i jest wiele innych zakładów w Mikołowie gdzie można spokojnie pracować i dostawać socjalne paczki na święta czy premie i podwyżkę...
8
kosteczka 2015-02-04 12:50:43
Witam,ale wszystkim będzie lepiej bo do panów właścicieli dołączy największy bajkopisarz i lewus do roboty to jest pan kosteczka.Już krąży wokół firmy jak hiena i zaciera ręce z której strony wyciągnąć kasę od właścicieli.....
3
just 2015-02-12 19:46:07
kogo masz na myśli mówiąc o Panu kosteczka??:_) nowym KP?
justy 2015-02-12 19:51:38
powiem tak niby nie musisz zostawać ale jak nie zostaniesz.....to jesteś (usunięte przez administratora)na kroku i za wszystko . Jeżeli chodzi o podwyżkę to w słowniku pana żak niema takiego słowa...... zawsze jest za mało zawsze jest źle.... zawsze jest 500.000 tyś strat...itd itd itd.... a co do dotrzymania słowa......to powiem tak ....zawsze mówi "zapomniałem, niech Pan przyjdzie jutro....a potem przez 3 miesiące chodzisz i się prosisz... o wszystko....bo on zawsze zapomni". tyle ma na głowie biedaczyna..
5
szpieg szoguna 2015-02-13 17:44:25
Pan kosteczka zajmuje się finansami (chyba). Nowy KP jest i długo nie wytrzyma bo wygląda na konkretnego gościa. Podobno jest ktoś nowy w biurze konstrukcyjnym ciekawe jak długo ten wytrzyma:)
1
justy 2015-02-17 18:47:29
finansami??o.000 teraz będzie miał nową wymówkę co do podwyżki bo przecież prądu nie ma i znowu będzie 500tyś strat :) masakra....
3
z broddpolonia 2015-03-23 02:13:16
My byli pracownicy frenzaka którzy przeszliśmy do pracy do Szwedów pozdrawiamy kolegów którzy jeszcze pozostali w Mikołowie ....
9
Super pracownik 2 2015-04-07 13:55:57
Firma rodzinna panstwa Żak to porazka zyciowa ;-) brud syf i donosicielstwo zero zasad jakiejs pracy jeden na drugiego donosi do pana napoleona.
Kadra kierownicza ;-) haha bardzo kompetentna rzetelna pomocna i uczynna napoleonowi.Caly ten teatrzyk żak to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wokol jednej osoby ;-)
Duzo w firmie mowi sie o kulturze innych ludzi a czlowiek popracuje jeden miesiac dostanie swoja obiecana duuza ;-) wyplate i wie wszystko o kulturze rodziny żak ;-) z pozdrowieniami do napoleona i krolewskiej rodziny ;*
7
Pan Wytaczarz 2015-07-13 15:57:13
nikodem-a ,dokładnie jest tak jak piszesz.Ogarnięty gościu na wytaczarce przeważnie zarabia najlepiej na produkcji.I nie ma znaczenia czy to manual czy CNC. Sam pracuję w firmie przez którą przewinęło się ok. 10 wytaczarzy w ciągu kilku lat.Zasadniczym problemem tych ludzi było ile zarobią.Nie bardzo było widać,że coś chcą zrobić dla firmy.Na temat Frenzaka nie będę się wypowiadał bo nie pracowałem tam.Podejrzewam,że jako to bywa w życiu-prawda leży po środku :)
inspektor UKS 2015-12-08 16:17:51
Teraz ze starej firmy Frenzak zrobili wydmuszkę ( przy okazji wyruchali szwedzkiego udziałowca ) a lody kręcą na nowej Mastec-Frenzak Sp. z o.o.
Ciekawe kiedy się W Mastec'u na tym połapią ?
6
Abelardgizapierwszy 2015-12-09 21:51:19
Każdy narzeka jak to mu źle i ciężko, że go oszukują a żaden się nie zwalnia. W internetach mocni w gębie a w robocie siedzą cicho pod miotłą:P
zorientowany 2015-12-27 15:29:01
Jak to nikt się nie zwalnia ? Całe pierwotne biuro projektowe przeszło do Szwedów, razem z kierownikiem produkcji. Darek ich olał choć był od początku prawie. ISOwiec zaraz po dyplomie uciekł i w nowym miejscu dostał na "dzień dobry" dwa razy tyle. Został tylko Bolek, ale do czasu aż dostanie inną ofertę bo to dobry spawacz. Kierowcy i inni są tam tylko na chwilę aż załapią o co chodzi.
5
BOLEK 2016-02-03 17:43:56
No właśnie, powinni dać firmie frenzak szansę pokazać ,że to dobra firma a nie samolubnie przechodzić do innych firm gdzie dostaje się lepsze warunki pracy i płacy. Genek płaci za te posty ? Ci co uciekają z Polski ( 3-4 mln ludzi ) to też "nie dają szansy" by pokazać jakie to dobre rządy mamy ?
5
Gienek 2016-03-10 08:13:53
Nikomu nie płacę za pozytywne opinie, sam je piszę bo nie chcę się rozstać z kasą.
2
Marian 2016-04-21 18:22:43
To jest nie do pomysenia jak szefostwo traktuje ludzi ... pracownik tej firmy jest traktowany jak zwykły śmieć .
8
Ja 2016-04-21 19:14:38
Jakie biuro zostało przejęte?? Jakie biuro znajduje się w Szwecji?
2
arnold 2016-07-12 08:45:31
Firma przeciętna, dla ludzi bez ambicji. Myślę,że nawet nie warto zacząć kariery w czymś takim i nie piszcie bzdur jak wam tam dobrze. Ogólnie jeden wielki chaos i nie zmieni tego żaden szwedzki czy jakikolwiek inwestor.
Chcesz pracuj, masz ambicje, szukaj czegoś innego i tyle w temacie.
2
Zaczunio 2016-07-20 11:59:25
Hihihi kurduplowi sie dostało☺Również tam pracowałem i zeby dostać podwyżkę 50 groszy musiałem się nalatac jak oszalały
2
nie_szambonurek 2016-09-07 10:51:13
wiesz, zawsze można nurkować w szambie chwilkę a pozniej możesz zmienic, doświadczenie już będzie.
4
robol 2016-09-08 17:12:11
poprostu facet jak wielu pseudo dorobkiewiczów zaczął w latach 90tych kręcić te swoje lody. Sytuacja jak dotąd jeżeli chodzi o rynek pracy względem ludzi była tragiczna i tacy jak on cały czas na tym jechali. Teraz sytuacja się troche zmienia i facet zbiera żniwa (100% negatywnych opini) i dobrze mu tak !! teraz jest rynek pracownika panie żak !! proszę sie przyzwyczajać. Przy dzisiejszej liczbie ofert pracy trzeba być desperatem żeby tam pracować, nie mówię już o tych co planują tam rozpoczęcie pracy. game over panie żak
4
egon 2016-09-13 14:48:49
Ile mozna zarobic bez nadgodzin ? monter z doswiadczeniem.
Romek 2016-10-09 19:36:23
Ogólnie pracy nie polecam. Garaż jakich wiele na rynku pracy. Podwójna ewidencja pracy, okradanie pracownika z jego pieniędzy. Nadgodziny płatne w formie premii ale nie tak jak przewiduje kodeks pracy tylko gołe stawki i to nie wszystkim. Ponoć kontroli wcale nie płaci. Chłopaki pracują tam max pół roku i uciekają. Miały być wczasy pod grusza, ale nie ma pieniędzy za to synuś kupił a4. Wszystko wiedzą lepiej, a na wszystko są reklamacje.
5
Adam 2016-10-14 07:09:36
jak jaka? najniższa krajowa!
2
maj 2016-10-14 10:19:45
a możecie napisać ile u was w miesiącu jest weekendów pracujących?
Zostaw swoją opinię o frenzak - Mikołów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie frenzak