MASTEC-FRENZAK Sp. z o.o.

Mikołów

Opinie o MASTEC-FRENZAK Sp. z o.o.

RozczarowanyBylyPracownik 2013-04-04 16:21
Pan(usunięte przez administratora). nie powinien zmieniac charakteru kierownika kosztem pracowaników ,ktorych wyrzuca z firmy. Pan (usunięte przez administratora)chce tym pokazac ze kierownik powinien się zmienić co jest dla mnie totalnym absurdem z wyzej wymienionych przyczyn... ale to tylko moja opinia.
6
Kombinator 2014-02-21 11:34
Dodam tylko, bo pewnie to też może być interesujące dla ewentualnych pracowników, że nadgodziny i soboty są płatne jak zwykłe godziny. Czyli przychodzisz w sobotę na 6 godzin (bo na tyle się przychodzi w soboty) i po za niewyspaniem nic z tego nie masz.
A i byłbym zapomniał zero premii na święta itp.
8
znajomyznajomego 2014-05-04 16:23
Przede wszystkim staram się unikać takich forów, ale muszę coś jednak napisać od siebie. Drodzy Państwo jedna wielka tragedia. Nie życzę pracy w tej firmie najgorszemu wrogowi. To czy są w firmie nadgodziny czy nie to nie powinno być wogóle tematem tego forum. Żaden pracodawca w POLSCE nie jest zobligowany do płacenia nadgodzin (można te godziny wybrać). Natomiast chamstwo,pospólstwo i dotrzymywanie umów tych słownych to domena Państwa Ż.....Firma jak większość firm Polskich, bród, smród i gonitwa:) Żadnego systemu pracy tylko chaos. Nie wiadomo kto jest za co odpowiedzialny. Na temat fluktuacji kadr nie będę sie rozpisywał bo nie ma sensu. Ogólnie już tam nie pracuje , z Panami Ż... się jeszcze nie rozliczyłem i pewnie nie rozlicze (taki mają honor i tyle jest warte ich słowo). Dla tych co już tam nie pracują serdeczne gratutacje, dla tych co pracują cierpliwości, a Ci co mają zamiar pracować współczucia. Dla przyszlych pracowników szczególnie umysłowych. Przed przystapieniem do pracy sprawdźcie dokładnie co to jest Twierdzenie Talesa i jak jest zbudowany rower:P
14
mechanik 2014-11-13 10:36
Powiem tak, młody albo stary Żak umówi się z Tobą na coś, Ty to zrealizujesz , potem zapłaty nie ma a jak się pójdziesz zapytać to usłyszysz "nie mam pieniędzy". W międzyczasie zdąży zmienić auto na droższe...
9
sweettaste 2014-12-07 21:34
Przede wszystkim staram się unikać takich forów, ale muszę coś jednak napisać od siebie. Drodzy Państwo jedna wielka tragedia. Nie życzę pracy w tej firmie najgorszemu wrogowi. Chamstwo, pospólstwo to domena Panów G i P... Firma jak większość polskich firm, bród, smród i dziadostwo:) Żadnego systemu pracy tylko chaos. Nie wiadomo kto jest za co odpowiedzialny. Na temat fluktuacji kadr nie będę się rozpisywać bo nie ma sensu. Ogólnie już tam nie pracuje, z Panami G i P... się jeszcze nie rozliczyłam i pewnie nie rozliczę (taki mają honor i tyle są warte ich słowa). Dla tych co już tam nie pracują serdeczne gratulacje, dla tych co pracują cierpliwości, a Ci co mają zamiar pracować współczucia. Dla przyszłych pracowników szczególnie umysłowych.
9
Były pracownik 2015-01-26 22:29
Średniowieczne niewolnictwo to wakacje w porownaniu z firma panow żaków .... nie chce mi sie wiecej pisać szkoda czasu i nerwów ...wcześniej już wszystko napisano.....jak widze od lat nic sie nie zmieniło ....współczuje tym którzy tam jeszcze pracjuja ...może sytuacja życiowa ich do tego zmusza ....innego wytlumaczenia nie ma. Szkoda ze nie ma oceny "dno"
8
Vendetta 2015-01-29 12:34
Prawda jest taka jak wszyscy piszą zakład jest jednym wielkim obozem pracy i mobbingu bez socjalnego premiowania czy czego kolejek by pracownik miał się dobrze za to co robi dla tych darmozjadów i biedaków którzy wiecznie narzekają na brak kasy typowe [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ZYDY nawet zasrany pies od nich ma się lepiej niż pracownik w tym burdelu...
Warunki szkodliwe po każdym względem za to również nie jest płacone
Szkolenia Bhp prowadzi żon od młodego szefa i nic nie jest zgodne z przepisami prawnymi jak i bhp
W szatniach na stołówce pod prysznicem jest gnuj bo inaczej tego nazwać się nie da....
Kierownik jest totalna ciota i marionetka którą jest pomiatana przez szefa tak jak i ludzie są straszeni i nie ma nikogo z jajami by się tam postawić jeden drugiego sprzedaje i na prawde ludzie czytajcie to co piszą bo to jest szczera prawda nic wymyslonego i jest wiele innych zakładów w Mikołowie gdzie można spokojnie pracować i dostawać socjalne paczki na święta czy premie i podwyżkę...
10
kosteczka 2015-02-04 12:50
Witam,ale wszystkim będzie lepiej bo do panów właścicieli dołączy największy bajkopisarz i lewus do roboty to jest pan kosteczka.Już krąży wokół firmy jak hiena i zaciera ręce z której strony wyciągnąć kasę od właścicieli.....
3
just 2015-02-12 19:46
kogo masz na myśli mówiąc o Panu kosteczka??:_) nowym KP?
justy 2015-02-12 19:51
powiem tak niby nie musisz zostawać ale jak nie zostaniesz.....to jesteś (usunięte przez administratora)na kroku i za wszystko . Jeżeli chodzi o podwyżkę to w słowniku pana żak niema takiego słowa...... zawsze jest za mało zawsze jest źle.... zawsze jest 500.000 tyś strat...itd itd itd.... a co do dotrzymania słowa......to powiem tak ....zawsze mówi "zapomniałem, niech Pan przyjdzie jutro....a potem przez 3 miesiące chodzisz i się prosisz... o wszystko....bo on zawsze zapomni". tyle ma na głowie biedaczyna..
5
szpieg szoguna 2015-02-13 17:44
Pan kosteczka zajmuje się finansami (chyba). Nowy KP jest i długo nie wytrzyma bo wygląda na konkretnego gościa. Podobno jest ktoś nowy w biurze konstrukcyjnym ciekawe jak długo ten wytrzyma:)
1
justy 2015-02-17 18:47
finansami??o.000 teraz będzie miał nową wymówkę co do podwyżki bo przecież prądu nie ma i znowu będzie 500tyś strat :) masakra....
3
z broddpolonia 2015-03-23 02:13
My byli pracownicy frenzaka którzy przeszliśmy do pracy do Szwedów pozdrawiamy kolegów którzy jeszcze pozostali w Mikołowie ....
9
Pan Wytaczarz 2015-07-13 15:57
nikodem-a ,dokładnie jest tak jak piszesz.Ogarnięty gościu na wytaczarce przeważnie zarabia najlepiej na produkcji.I nie ma znaczenia czy to manual czy CNC. Sam pracuję w firmie przez którą przewinęło się ok. 10 wytaczarzy w ciągu kilku lat.Zasadniczym problemem tych ludzi było ile zarobią.Nie bardzo było widać,że coś chcą zrobić dla firmy.Na temat Frenzaka nie będę się wypowiadał bo nie pracowałem tam.Podejrzewam,że jako to bywa w życiu-prawda leży po środku :)
inspektor UKS 2015-12-08 16:17
Teraz ze starej firmy Frenzak zrobili wydmuszkę ( przy okazji wyruchali szwedzkiego udziałowca ) a lody kręcą na nowej Mastec-Frenzak Sp. z o.o.
Ciekawe kiedy się W Mastec'u na tym połapią ?
6
glow 2015-12-08 20:24
docenia sie kilos, ale czasami firma nie ma takiego budzetu. wiem ze to brzmi dziwnie ale takie sa realia i nie ma co firmy zawsze zle oceniach. wiem ze praca jest tam ciezka no ale mimo wszystko nie slysze zeby ktos odchodzil
1
Abelardgizapierwszy 2015-12-09 21:51
Każdy narzeka jak to mu źle i ciężko, że go oszukują a żaden się nie zwalnia. W internetach mocni w gębie a w robocie siedzą cicho pod miotłą:P
1
ipmen 2015-12-19 00:15
Dokładnie, bardzo dobrze powiedziane, gdyby było naprawdę źle to każdy by się zwalniał, a ponarzekać każdy może, jednak jak przyjdzie do wypłaty to wszyscy zadowoleni.
1
zorientowany 2015-12-27 15:29
Jak to nikt się nie zwalnia ? Całe pierwotne biuro projektowe przeszło do Szwedów, razem z kierownikiem produkcji. Darek ich olał choć był od początku prawie. ISOwiec zaraz po dyplomie uciekł i w nowym miejscu dostał na "dzień dobry" dwa razy tyle. Został tylko Bolek, ale do czasu aż dostanie inną ofertę bo to dobry spawacz. Kierowcy i inni są tam tylko na chwilę aż załapią o co chodzi.
5
BOLEK 2016-02-03 17:43
No właśnie, powinni dać firmie frenzak szansę pokazać ,że to dobra firma a nie samolubnie przechodzić do innych firm gdzie dostaje się lepsze warunki pracy i płacy. Genek płaci za te posty ? Ci co uciekają z Polski ( 3-4 mln ludzi ) to też "nie dają szansy" by pokazać jakie to dobre rządy mamy ?
6
Gienek 2016-03-10 08:13
Nikomu nie płacę za pozytywne opinie, sam je piszę bo nie chcę się rozstać z kasą.
2
Ja 2016-04-21 19:14
Jakie biuro zostało przejęte?? Jakie biuro znajduje się w Szwecji?
3
arnold 2016-07-12 08:45
Firma przeciętna, dla ludzi bez ambicji. Myślę,że nawet nie warto zacząć kariery w czymś takim i nie piszcie bzdur jak wam tam dobrze. Ogólnie jeden wielki chaos i nie zmieni tego żaden szwedzki czy jakikolwiek inwestor.
Chcesz pracuj, masz ambicje, szukaj czegoś innego i tyle w temacie.
2
nie_szambonurek 2016-09-07 10:51
wiesz, zawsze można nurkować w szambie chwilkę a pozniej możesz zmienic, doświadczenie już będzie.
4
egon 2016-09-13 14:48
Ile mozna zarobic bez nadgodzin ? monter z doswiadczeniem.
maj 2016-10-14 10:19
a możecie napisać ile u was w miesiącu jest weekendów pracujących?
Były pracownik 2016-12-05 13:57
Dzieje się coś ciekawego u Was chłopaki Frenzak?
Nick 2017-01-26 16:27
Jak chcesz możesz z firmy nie wychodzić ale nie ma obowiązku pracy w weekendy. Nieraz są prośby czy naciski ale zawsze możesz odmówić.
gregor 2017-01-27 14:06
ja mam 16/h na reke z uprawnieniami migomat
Kreska 2017-02-10 13:35
Witam, biorą tam ludzi bez zawodu ?
Ludzik 2017-02-10 14:10
Witam.
Nie.
Żegnam.
Jadzia 2017-02-10 17:38
Biorą wszystkich jak leci byle byś był tani
3
andrzej 2017-03-09 08:20
witam
właśnie dzisiaj znalazłem ofertę na śrutowacza czy jakoś taki ile można wyciągnąć na ręke
będzie z 3 tysie na rękę
pozdrawiam
erklet 2017-03-16 21:16
Zmienilo sie cos ?warto sie zatrudnic ?
mastec-frenzak sp.z o.o. 2017-03-20 21:35
Wynagrodzenie jest objęte tajemnicą służbową, a jego i wysokość uzgadniana jest podczas rozmowy kwalifikacyjnej. Na rozmowę zapraszamy większość kandydatów. Wysokość wynagrodzenia zalezy od umiejętności kandydata i stanowiska pracy.
Minimalne proponowane wynagrodzenie w ostatnich miesiącach wyniosło 2350 PLN
mastec-frenzak sp.z o.o.
3
StworekA 2017-04-01 22:13
Wczasy pod gruszą byś wypłacił!
3
ArekS 2017-04-03 11:04
Prosiłbym za nie podawanie sie za mnie ArekS....!!!!!!
ArekS 2017-04-03 14:46
Masz czas do jutra polglowku usunac to co napisales podszywajac sie podemnie
Jesli tego nie zrobisz znajde cie po twoim ajpi i odpowiesz karnie za to....!!!!!
Nie masz jaj by isc do swojego szefa i mu to w oczy powiedziec takim cieniasem jestes....!!!
arekS 2017-04-11 16:54
a kto tu podaje sie za Ciebie? nie schlebiaj sobie Pioneczku
X|YZ 2017-05-12 08:24
to zgłaszaj Jorg do PIP-u, teraz jeszcze ukraińców poprzyjmował Ci nawet ubrań niedostali
śmiech na sali i pracują po 12h za miskę ryżu
5
lakiernicy 2017-05-14 18:40
czekamy na kontrolę z PIP u nas też nas dymają
5
mastec-frenzak sp.z o.o. 2017-06-20 23:07
Pracownicy z Ukrainy pracują w zakładzie jak w wielu firmach w Polsce.
Wynika to z faktu że coraz trudniej pozyskać wartościowych/wykwalifikowanych pracowników na lokalnym rynku pracy.
Leasing pracowniczy jest coraz częściej wykorzystywany jako sposób pozyskania kadry.
Stawki oferowane tym pracownikom są określone przez firmę leasingującą.
Spółka Mastec - Frenzak nie ma wiedzy n/t wysokości ich wynagrodzenia
W związku z planowanym wzrostem produkcji zapotrzebowanie na pracowników nie maleje.
Do końca roku planujemy zwiększyć zatrudnienie o ok 10%.
Poszukujemy operatorów obróbki skrawaniem, monterów-spawaczy i lakierników
God of war 2017-06-22 05:36
Jaka firma leasingowa co za brednia....
Niektorzy z Ukrainy dostaja umowe z firmy mastec- frenzak na 3 lata i stawkę na reke 13zł
Gdzie inni tu zapier.....za 12zl
A trudno o pracownikow wartosciowych wykfalifikowanych raczej nie jest trudno tylko trzeba im dobrze zaplacic tyle ile taki wykfalifikowany i wartosciowy pracownik powinien dostac wtedy nie bedzie zadnego problemu z pracownikami i placic to co sie nalezy od socjalnego po nadgodziny i soboty ktore sie zapierd..... zamiast sookojnie weekend spedzac z rodzina....
Wiecej szacynku dla pracownikow ktorzy tam pracuja i traktowac ich jak lydzi a nie jak bydlo to bedzie wszystko dobrze.....
3
mastec-frenzak sp.z o.o. 2017-06-23 23:13
Czy którykolwiek z pracowników zakładu został zmuszony do podpisania umowy o pracę??
Siłą zaciągnięty do pracy??
Każdy podpisuje umowę - wiążącą obie strony.
Każda strona ma swoje zobowiązania.
Wysokość wynagrodzenia objęta jest tajemnicą i jest jednym z tych warunków.
Mam nadzieje ze bóg wojny ma na tyle cywilnej odwagi i przyzna ze wynagrodzenie dostaje na czas a składki w jego imieniu są odprowadzone zgodnie z wymogami kodeksu - to gwarantujemy
W moim odczuciu bóg wojny sieje populistyczne nie mające nic wspólnego z rzeczywistością teorie spiskowe.
Jednak proponuję poświęcić ten czas dzieciom i żonie.
Czy jest to leasing pracowniczy czy nie - wiedzą sami zainteresowani.
W imieniu Mastec - Frenzak nie została zawarta ani jedna umowa o pracę z którymkolwiek z pracowników z Ukrainy pracujących na hali - choćby ze względów formalnych
Na pozwolenie na pracę trochę się czeka - żeby zatrudnić pracownika z ukrainy potrzeba ok 3 m-cy.
Ci ludzie pracują od kwietnia - czyli albo pracują nielegalnie, albo wnioskował o pozwolenie inny podmiot - np. firma leasingowa.
bóg wojny powinien zmienić informatora.
W kwestii zapier....pracownicy mają 2 przerwy w ciągu dnia - ok godziny 9-10 - 15 minut kodeksowa przerwa śniadaniowa oraz ok 12:00 - kolejne 15 minut - przerwa na kawę.
Praca w systemie 2 -zmianowym
W kwestii szacunku - każdy z pracowników powinien odnosić się z szacunkiem do innych - jest to jedna z wartości kluczowych w Mastec.
Zmieniamy się każdego dnia - nawet jeśli czasami zdarzają się sytuacje stresowe.
Ale tak jest wszędzie
Może poznamy przejawy braku szacunku które tak bolą boga wojny - czym tak Cie obraziliśmy o wielki??
5
realista 2017-07-13 00:45
dokładnie jest wolny rynek i te płacze niedorajd życiowych czyli pracowników są daremne. Ty mały tchórzowski januszu jeden z drugim jak sie nie podoba to droga wolna. Tutaj na forum jeden z drugim mocny gość i usta pełne frazesów a założe sie że przy właścicielach na kolanach i pełne konfidenctwo. Ja już sie przyzwyczaiłem że większość polaków to bezhonorowe ścierwa.
3
xz 2017-07-22 12:47
xDD Wracaj lepiej na wykop.pl albo inne portale dla przegrywów zamiast pisać tu pierdololo o Januszach. Przybył honorowy "polag" na białym koniu w lśniącej zbroi skleconej z cebuli xD

Te wszystkie zakłady przemysłowe w Mikołowie to jest jedna wielka porażka, ale tak to już jest - u mnie w innym miejscu zarabia się od 15-17 na rękę za proste czynności jak cięcie stali na wymiar albo wiercenie otworów xD A Wy dalej róbcie z siebie fachowców, programistów i operatorów za psie pieniądze bez perspektyw. Sekretem do takiej istoty rzeczy jaką przedstawiłem jest ograniczenie darmozjadów w biurze. Jest nas dwóch, będzie góra trzech i stosunek ilości biurowych do fizycznych będzie 1:3.

Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię o MASTEC-FRENZAK Sp. z o.o. - Mikołów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MASTEC-FRENZAK Sp. z o.o.