brak logo

GEOSTANDARD SP. Z.O.O

Wrocław

Opinie o GEOSTANDARD SP. Z.O.O

stary 2014-11-02 19:03:30
zatoneli szybciej niż Titanic,Tam jeszcze grała orkieastra,a tu nawet nie zdążyli wyciągnąć instrumentów.Trupim jadem leciało od lat.
2
Zainteresowany 2014-11-03 18:34:29
Będzie co z tego? - czy już kupa na całego?!
ALTEREGO 2014-11-04 12:53:30
Dobre pytanie!!! wszystko teraz zależy od jednej osoby i od podejścia tej osoby do ludzi i sytuacji jaka jest w tej chwili
Egzorcysta 2014-11-04 14:24:24
Módlmy się za Geostandard! Niechaj diabły i demony zapalczywe w swej złośliwości zostawią tą firmę w spokoju! Módlmy się za pracowników, tyrających w pocie czoła za suchą kromkę chleba! Módlmy się o nawrócenie kierownictwa i oby sam Pan Bóg Wszechmogący zdjął ciężar utrapienia z ramion umęczonych...
ALTEREGO 2014-11-05 10:19:54
HEHEHE dobre dobre ale wątpię ze modlitwa w tak zaawansowanym stadium nawiedzenia coś pomorze ;) ale oczywiście próbować można zawsze :) jak to mówią nadzieja matka głupich, ale każdą matkę trzeba kochać:)
pozdro
piotras 2014-11-07 09:32:11
Zostawcie ten Geostandard w spokoju ,jest tyle ciekawszych miejsc.Tam gdzie teraz pracuje brakuje ludzi do pracy, placa prawie dwa razy wiecej niz w Geo, wyplacana najwyzej do 8 dnia miesiaca w calosci, co chwile robia podwyzki dla zachety,sa premie, dobry socjal itp, na swieta daja 800zl,ja od stycznia dostaje awans i jeszcze wyzsza stawke. Bardzo(!) sie ciesze ,ze zostalem zwolniony z Geo 2lata temu dzieki Andrzejowi K. Zaluje tylko ,ze nie wczesniej bo zmarnowalem kilka lat zycia w Geo.... (a moglemjechac na szkolenie do Stanow)
1
ALTEREGO 2014-11-07 12:02:42
Super tylko pogratulować :)
Widocznie nieliczni maja szczeście :) moze dasz namiary na swoja firme:)
A co do (usunięte przez administratora)to wiadomo pajac i tyle:)
pozdrawiam
noriss 2014-11-14 18:02:57
jesteście nekrofilami.po co w kółko o tym trupie gadać.
Nekrofil 2014-11-18 14:52:53
Zdziwisz się jeszcze! Ten trup powstanie i trzaśnie cie w banie...
Zaciskamy poślady, prężymy mięśnie i jakoś to będzie. Najpierw restrukturyzacja, a później podbój rynku i znowu na szczycie...
ALTEREGO 2014-11-18 20:08:59
oby tak było !! tez jako osoba mająca kredyt i rodzinę fajnie by było dalej walczyć !!! w tej firmie i z osobami których się zna !!! trzymam kciuki za twoja teorie NORISS
gosc 2014-11-19 09:40:38
mogles nie brac kredytu a pieniadze przeznaczyc na edukacje
noriss 2014-11-26 23:28:51
jeszcze nigdy się tak dobrze nie ubawiłem
Noriss 2014-11-26 23:37:17
Posłuchajcie(usunięte przez administratora),,,to już jest koniec,trzeba już iść,,,,,Już AK zgasił światło
1
Noriss 2014-11-26 23:41:36
Zresztą drugi Sienkiewicz, minister też ma swoją teorie na ten temat.(usunięte przez administratora)
Nekrofil 2014-11-29 18:20:29
Nie martw się, jeszcze będą paczki na Święta. Może tylko z ziemniakami i cebulą bez krztyny słoninki, ale zawsze ;-)
eros 2015-01-20 00:21:30
już powstaje geo... płaci terminowo, maja karty Orlenu, pensje na czas, duże pensje, nikt się nie czepia. Pracy tyle, że przerobić nie można ... Ponoć 6 oddziałów jest w PL. Najnowszy sprzęt . ( usunięte przez administratora )90 % ludzi z geo...
2
eros 2015-01-26 18:28:25
no niby kopalnie sprzedali ...
Boże , ludzie to co Wy tam jeszcze robicie?
Chcieli mnie zatrudnić w Krakowie za 1250 zł netto.
Ktoś tu kłamie.
4
do erosa 2015-02-16 21:56:52
jaka kopalnie?
1
NOCNY PRACOWNIK 2015-02-25 10:43:18
Nie ma się co łamać panie i panowie sezon robót drogowych za chwile ruszy z kopyta i na pewno będą nowe duże i mniejsze kontrakty wiec trzeba zacisnąć poślady i działać a pracy na pewno nam nie zabraknie wszystkie odziały gotowe ???
Pozdrowienia dla tych co pracowali oraz dla tych którzy dzielnie wspierają firmę do tej pory.
Osobiście już nie mogę się doczekać jak ruszymy :)
ero 2015-03-03 18:21:42
jakie 6 oddziałów?
Marry Jane 2015-03-04 15:40:40
Jeżeli chodzi o mnie to pracowałem w geostandardzie na kilku kontraktach, bywało rożnie-aczkolwiek złego słowa nie mogę na tą firmę powiedzieć.W stosunku co do pracownika byli ok (pensja nie zawsze na czas-ale prędzej czy później była)uwierzcie że w innych firmach bywa gorzej . Podczas pracy w geostandardzie wiele się nauczyłem co dało solidny fundament dla rozwoju mojej kariery zawodowej. Według mnie odpowiedzialność za kiepską sytuacje finansową firmy ponoszą według mnie "Śmieszni dyrektorzy" z Wrocławia którzy to wszystko zmarnowali. Ludzie na kontraktach tworzyli naprawdę zgrane zespoły i to oni zarabiali pieniądze dla firmy.
2
były pracownik 2015-03-07 16:20:10
A ja byłem zadowolony z pracy w tej firmie. W zadnej innej w której pracowalem nie bylo tyle przyzwolenia i zrozumienia ze strony wlascicieli jak tu. Dyrekcja wymagajaca ale takie chyba zadanie dyrekcji mowie o AK bo MG to bylo rzeczywiscie nieporozumienie.Wszyscy ktorzy jatrza nie rozumieja tego jak trudno prowadzic firme a zwlaszcza w tej branzy gdzie nie latwo o kontrakty i czeka sie latami na swoja kase. Ludzie ktorzy pisza tu zle prawdopodobnie zaraz po studiach zaczeli prace i widza tylko swoje prawa nie wiedzac jak wyglada robota w podobnych firmach do tej. Zastanawiam sie dlaczego skoro bylo tak zle przez tyle lat ile pracowalem zwolnilo sie tylko kilka osob a cala reszta siedziala na garnuszku firmy i czekala az kontrakty splynaz nieba??? Widocznie az tak zle nie bylo??? Firma nie ma obowiazku Was zatrudniac a Wy marudy mozecie szukac szczescia gdzies indziej. Pozdrawiam ekipe ktora zostala, ze wzgledu na ludzkie oblicze Panow Sz. mam nadzieje ze ich zaloga to ludzie lojalni uczciwi obiektywni i chetni do budowania nowej przyszlosci Geostandardu. Przepraszam za pisownie ale nie mam polskich znakow ;)
1
byly pracownik 2015-03-08 12:06:55
Oj sie obruszyles shamilu... myslisz ze decyzje podejmuje jeden czlowiek w firmie??? Gdybys umial troche pomyslec to bys wymyslil ze tak nie jest natomiast ciezko podejmowac sluszne decyzje w tak trudnej sytuacji jaka jest na rynku od jakiegos czasu bo kazda jest zla, pozniejsze sytuacje weryfikuja ktora byla lepsza a ktora gorsza. Dlugo pracowalem i sporo wiem o branzy. Firma powinna byla dokonac zwolnien duzo wczesniej ale tego nie robila i to rzeczywiscie byla zla decyzja. Natomiast nikogo nie obrazam. Sam zostalem zwolniony. Poki pracowalem wykonywalem swoja prace rzetelnie i lojalnosc nie pozwolilaby mi powiedziec zlego slowa. Tez dostawalem pensje w ratach i nie bylo lekko. Ale gdzie nie patrzec dookola wszedzie jest podobnie. Z ciekawosci wszedlem poczytac bo doszly mnie sluchy o kolejnych zwolnieniach i pomyslalem ze wlasnie zapewne wyleje sie tu wiele pomyj na firme ktora mimo trudnej sytuacji pozwalala Wam na godne zycie bo z pensjami tez nie bylo zle.Na takich portalach wypowiadaja sie wlasnie ci ktorzy potrafia tylko pi....lic, stad moja uwaga. Zamiast pi.....lic wezcie sie do roboty. Milego dnia.
zadowolona 2015-03-08 19:27:45
A ja chce powiedzieć tylko jedno: odchodząc z tej firmy zrobiłam najlepszą rzecz w życiu. najgorsze jak próbują rządzić tobą ludzie bez wykształcenia, po gimnazjum zaocznym, ale najgorszy był w tej firmie brak szacunku dla pracowników( usunięte przez administratora )
1
gość 2015-03-09 10:12:18
Brak szacunku... Firma w sumie kiedyś duża więc może znalazł się ktoś kto nie miał szacunku a przekręty to działanie na szkodę trzeba było zgłaszać. Odeszłaś czy Cię zwolnili bo sama byś nie odeszła? Jeśli to najlepsza rzecz jaka Ci się w życiu przytrafiła to szczerze współczuję:D
Jalapeno 2015-03-10 18:14:32
Tylko proszę bez zbędnego pitolenia, są jakieś perspektywy w małopolsce?
bez kompleksów 2015-03-11 07:56:00
Tak na wstępie współczuję następnemu pracodawcy, który cię zatrudni. Ja osobiście tak zaciekle nie wyrażałabym opinii, które można łatwo zdementować. Ogólnie opinia jest obraźliwa i dziwię się, że AK z tym nic nie robi. Z opinii wynika, że reprezentujesz sfeminizowany dział geologiczny.
Druga sprawa to podział obowiązków w firmie - MG, AK i inni mieli zupełnie inne obowiązki. Firma miała i ma swoją politykę, ale kierunek jednak nakreśla sama Góra, która mimo wielu przeciwności pozostawia miejsca pracy. Z tego co wiem ogromnym problemem dla firmy była i jest wypłacalność kontrahentów, terminowość wypłat na rzecz firmy oraz zupełny brak wypłacalności jak w przypadku firm, które ogłosiły upadłość lub po prostu zeszły z kontraktów. Firma obecnie nie ma takiego zapotrzebowania na tak dużą ilość pracowników. Podejrzewam, że są jeszcze inne problemy, ale przy dużej spółce …
Trzecia sprawa to decyzyjność w firmie. I tu mocno się mylisz, bo decyzje podejmowane są po wielu konsultacjach i to nie kadra pracownicza podejmuje strategiczne decyzje.
Czwarta sprawa to zwalnianie cennych pracowników. I tu też się mylisz, bo z pewnością w sprawie przyjęć i zwolnień cennych pracowników to nie AK podejmował decyzje.
Także nie mów, że jesteś taki obeznany, bo tak naprawdę wylewasz żale, że na ciebie trafiło. Jeżeli jesteś taki dobry jak MG to powinieneś sobie poradzić.
obserwator 2015-03-14 08:38:55
Tak, tak nadal promuj MS, dobrze ci idzie, nie ma to jak propaganda – chyba jakiś krewny lub kolega koleżanki lub kolegi lub jakaś następna koleżanka lub kolega. Tamta be, a ta cacy, hahaha - jedna wielka manipulacja.
1
gość 2015-04-08 10:25:35
nie pracowałemw tej ,,, firmie ale wynajmowałem im mieszkanie. Takiego dziadostwa jeszcze nie widziałem. Pozostawiony przez pracowników syf ukrywanie uszkodzeń itp. Płatności za wynajem miały być terminowe a skończyło się w sądzie wyrokiem. Jak najdalej od takiej firmy
1
nikt_szegolny 2015-04-10 18:21:58
To się uśmiałem kim niby Geostandard te "wielkie" konrakty obsłuży jak tam już nikogo nie ma...może jakieś okruszki zostaną to weźmie..
1
gosc 2015-04-17 17:45:07
specjalista od zajscia, tak jest z piekniejsza czescia ludzkosci ze zachodza, gosciu nie mecz buly
Koper 2015-04-21 14:04:36
A co tam słychać w Małopolsce? Działacie co, czy totalna padaka?
Koper 2015-04-23 09:26:47
Mnie chodziło o jakieś realne info odnośnie Małopolski, a nie o złośliwości. Patrzę na stronę www i przy O/Kraków nic nie ma.
anty 2015-04-23 22:02:26
biedny filantrop, jedź i im tam pomóż, hahaha
nikt 2015-04-25 09:30:35
twoja troska to zakłamane i złośliwe pitolenie i raczej dokładasz niż pomagasz
Stara Gwardia 2015-06-23 18:43:21
Fakty są takie, że pomimo problemów firma się dźwiga. Zostali tylko najlepsi, leszcze musiały zginąć i o to jest tyle płaczu na goworku.
Najlepszy. 2015-06-24 09:58:19
Fakty są takie najlepsi odeszli (sami). Leszcze musiały zostać bo są Leszczami, sparaliżowani strachem słuchają pomysłów przełożonych w które sami nie wieżą. Gwardziści którzy wreszcie coś robią, może zobaczą z innej perspektywy pewne sprawy o których nie mają pojęcia pomimo dużego stażu. A przełożeni gwardzistów będą mieli pogląd na ich prace, teraz i przed problemami firmy. Podsumowując leszcz pozostanie leszczem taka cecha charakteru.
leszcz 2015-06-27 23:49:52
tak tak niech stara gwardia tyra za te marne pieniądze co im dowódca zaoferował i niech firma się dźwiga i niech zarabia złotóweczki (ups raczej grube tysiączki) by leszcze które dalej żyją (i mają się całkiem nieźle) miały co odzyskać co im ta przeuczciwa firma winna od lat

stara gwardio trwaj więc w boju jak najdlużej dla siebie samej i dla leszczy, które napewno nie dadzą wam o sobie zapomnieć i upomną sie o każdy należny im grosz

ktoś już tu wcześniej napisał a ja powtórzę ta firma to gospodarczy trup tylko stara gwardia tego nie widzi bo ma klapki na oczach hahaha
Stara Gwardia 2015-07-02 20:25:57
Zamiast lać łzy na goworku, nastawcie muzę - najlepiej Pet Shop Boys z numerem "Go West" i hajda na zmywaki do Liverpoolu czy innego Glasgow.
To nie jest branża dla cienkich bolków i tyle w temacie (dla cienkich bolków jest brytyjski sport, czyli zmywaki i jazda na miotle).
Grammar Nazi 2015-07-10 12:01:57
Najlepszy, wierzysz w to, że naprawdę jesteś taki dobry? Mam dla Ciebie radę. Kup sobie słownik i zamknij się z nim w jakiejś wieży ;)
Mr W 2015-08-21 21:12:56
No i co Stara Gwardio?
Już nie tacy dumni, że zostali wybrani by pozostać w firmie (i na "leszczy" tyrać)?
Trzęsiecie już porami co dalej? Czy jeszcze dalej wierzycie że nadejdzie lepsze jutro?

Ale się porobiło, nie?

niezależny 2015-09-01 23:15:09
Twoje roszczenia zweryfikuje samo życie i ktoś kiedyś zweryfikuje twoje umiejętności. To jest tylko kwestia czasu. Zawsze trafisz na cwańszego od siebie. Jeżeli jesteś dobry i przydatny dla firmy powinieneś zarabiać tyle na ile zasługujesz. Jeżeli jesteś naciągaczem powinieneś trafić do piekła.
Stara Gwardia 2015-09-12 12:50:30
Widzisz chłopaku, nawet w takich realiach jak teraz, czyli rynkowej posuchy i kretyńsko niskich cen, Stara Gwardia kręci miesiąc w miesiąc między 3 a 4 tysie na czysto.
hehehe 2015-12-19 08:41:49
raczej zwalniaja
matka nadzieja 2015-12-31 10:21:54
kasa: nie wiesz że nadzieja do matka głupich i nie wiesz ze nie każda matka kocha swoje dzieci,
chcesz mieć stabilne życie, wypłatę za pracę w całości na czas, odprowadzony od tego zus i podatki, to zmień pracodawcę, bo z Geostandardem pozostaje Ci jedynie jak napisałaś mieć nadzieję.
Pytanie tylko czy twoja rodzina naje się tą nadzieją, opłaci rachunki i pozostanie Wam z tygodniówki coś na życie?

kasa : A co takiego dobrego słyszałaś? z tego "wiele dobrego" co słyszałaś napisz choć troszkę, bo mnie aż ciekawość ogarnęła

-wiem ciekawość to pierwszy stopień do piekła ale w końcu matka nadzieja ma dwa oblicza
pracownik 2016-01-04 22:20:16
żyj i daj żyć innym
Oleg 2016-01-18 17:29:53
Jedno jest pewne w tej firmie nie masz co liczyc na pieniadze które bedziesz mial na czas zalegaja z platnosciami po 3 msc
2
................. 2016-03-16 00:23:26
marysia dalej prowokuj, a bedziesz miala wysyp nastepnych hejtow
kali 2016-05-07 21:14:10
a tam, ludzie narzekają bo im się nudzi i za dużo cukru jedzą co im ciśnienie podnosi, nie przejmuj się, to porządna firma w branży geotechnicznej z własnymi laboratoriami i możliwościami super rozwoju
trele 2016-10-27 14:53:09
dokładnie tak, u mnie też sprawa w sądzie sie skończyła, nie chcieli zapłacic kilkuset zł zapłacili z wyrokiem 3 razy tyle.
Zostaw swoją opinię o GEOSTANDARD SP. Z.O.O - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie GEOSTANDARD SP. Z.O.O