logo Maco Pharma

Maco Pharma

Wrocław

Opinie o Maco Pharma

Szczęśliwa 2017-06-17 12:01
Niestety pracując kilka lat w firmie i będąc świadkiem zachodzących zmian można tylko stwierdzić, że firma z każdym rokiem staje się coraz gorsza. Szkoda bo praca nie jest zła tylko osoby zajmujące stanowiska nie mają żadnych kompetencji i pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi. Nie szanując pracowników traci się ich i tego właśnie doświadcza teraz Maco. Od kilku miesięcy mam inną pracę i żałuję tylko, że wcześniej tego nie zrobiłam.
STARY PRACOWNIK 2017-06-17 16:21
do Biała sala,
co to znaczy nie ludzkie warunki?Pracuję w tej firmie i nic takiego nie zauważyłam. Możesz konkretniej Biała salo? A może Biała damo ?
4
Anula 2017-06-19 22:05
Myślę, że Maco powinno zaostrzyć wymagania i konsekwentnie pilnować dyscypliny. Pracując tu widzi się błędy. Ogólnie firma jest spoko niemniej jednak wydaje się, że pewne reformy są niezbędne aby poprawić sytuację.
Aneta 2017-06-21 12:10
@Anula
jakie reformy według Ciebie należałoby w firmie wprowadzić?
@Szczęśliwa piszesz, że w Maco Pharma nie szanuje się pracowników. Co masz na myśli? Co zmieniło się w firmie na przestrzeni lat?
kamila 2017-06-22 19:16
Witam, pracuję kilka lat i jak w każdej firmie i na każdym stanowisku są plusy i minusy- ja nie narzekam robota jak robota . Prawda jest taka, że praca jest ciężka i monotonna, ale nie ma wobec (nas) jakiś wymagań, ani wykształcenia, prawa jazdy, znajomości angielskiego czy nawet podstawy obsługi komputera- a mamy XXI w !!!! opis rozmowy młodych dziewczyn ( mniej niż 25 lat z działu sterylki) : jak nazywa się ten program co cv w nim pisałam?- nie wiem chyba paint...nie, w nim sie chyba rysuje, to w czym się pisze? ( wtrąciłam się do rozmowy i mówię, że chyba wam chodzi o worda?) na co dziewczyna..... aaa tak...bo one zawsze mi się mylą, na co kolejna z kobiet mówi...tak ?to jak w jednym się rysuje a w drugim sie pisze to w czym sie robi prezentacje?..na co dziewczyna mówi...no jak to w czym w paintcie!!! po czym mówi do mnie... bo ja znam dobrze angielski a ty? na co ja mówię? -znasz?- to powiedz po angielsku jaki jest zakres twoich obowiązków w maco i co robiłaś w poprzedniej pracy... bo kali pić, kali jeść z gimnazjum to nie sztuka ... i nasza rozmowa się zakończyła.....makaron nawijać na uszy dużo kobiet potrafi ale jak się rozmawia albo raczej próbuje na argumenty to z rozmowy nici....cóż... nie każdy ma świadomość, że istnieją inne programy ale najważniejsze żeby fb działało zero wiedzy ......cóż .... takie perełki też tu pracują, oczywiście jak w każdej firmie są osoby które się marnują i takie której lepszej roboty nić maco nie znajdą..... pozdrawiam te mniej i bardziej udane egzemplarze :)
3
Alicja 2017-06-24 14:54
Pracowałam już w kilku firmach i jak mantrę słyszałam w każdej, że kierownictwo nie ma żadnych kompetencji i pojęcia o zarządzaniu zasobami ludzkimi, nie szanują pracowników. Oni są właśnie od tego żeby pilnować ludzi i pracy i tu jest konflikt interesów.
1
Brr 2017-06-24 18:39
Zarządzanie zasobami ludzkimi nie polega na pilnowaniu ludzi, to nie obóz. To raczej budowanie zespołu do którego ma się zaufanie i jest zdrowa komunikacja,bo jak jej brak to lipa.Nie wystarczy krzyczeć do wszystkich te same hasła (przyśpieszcie),to do niczego nie prowadzi, na pewno nie do szybszego tempa,gdyż osoby które się starają to przyśpiesza,lecz ta reszta dalej będzie miała to w nosie.Wiec jeśli ciągle dochodzi do takich sytuacji, to jest brak kompetencji.Zabieranie premii całej grupie też tego nie rozwiąże.Jest kij ,tylko gdzie podziała się marchewka.No przepraszam tą marchewka może być znakomita ,lecz jakaś marniutka.
5
Aneta 2017-06-29 11:27
Jest wśród Was ktoś, kto pracuje obecnie jako Inżynier Procesu? Właśnie trwa rekrutacja na to stanowisko. Co możecie powiedzieć na temat pracy w tym dziale firmy? Jakie możliwości ona daje?
1
ninia 2017-07-03 13:44
Witam w tej firmie nie zmieni się .Traktują ludzi jak śmieci tylko ciągle słyszysz -opóżnienia mamy ,przyspieszamy na tym klejeniu,i tak w kółko. Co nie którym liderkom to się w głowie poprzewracało chodzą skarżą jak dzieci w przedszkolu się zachowują,a na domiar tego same nie są bez winy. Fałszywe świnie tylko czychają żeby komuś premie zabrać.
11
Aneta 2017-07-03 13:56
@ninia
chętnie dowiemy się więcej na temat tego jak Ty oceniasz Maco Pharma jako pracodawcę oraz co uważasz za mocne i słabe strony pracy w firmie, jednak nie jest to miejsce na komentowanie indywidualnych pracowników firmy, szczególnie w taki sposób. Komentarze nie mogą naruszać zasad regulaminu, w tym naruszać dóbr osobistych innych. Bardzo również proszę o zachowanie kultury wypowiedzi. Jeśli masz jakieś zastrzeżenia co do pracy konkretnych osób, to warto taki problem zgłosić wewnętrznie, bezpośrednio do firmy..

.
1
Nana 2017-07-03 14:42
Popieram wypowiedź ninia... Nie napisała dziewczyna po nazwisku więc nie rozumiem oburzenia Aneta... Na górę nie ma sensu chodzić bo nikt nie słucha pracowników. A co do zachowania liderek to większość nie nadaje się na to stanowisko.
8
zołza 2017-07-06 15:50
A co prawda boli....
Od dobrych 2 lat dyrekcja( była rozmowa z dyrektorem i kierownikiem) wie co się dzieje na zmianie u jednej mistrzyni i jej pupili.I nic z tym nie robi zamiata wszystko pod dywan jeżeli normą jest że połowa zmiany jej odeszła w ciągu niecałego roku a kolejne osoby czekają tylko do urlopu jak skończy im się wypowiedzenie .To co to znaczy????????
Dziewczynki(liderki K,M,B) tylko patrzą jak upierdzielić premie poniżają ludzi.
np.Stoi taka jedna i gada sobie z operatorami,śmiechy itd dziewczyny zaczynają komentować jej zachowanie a ona na to : przestańcie w końcu gadać i weżcie się za robotę. A ona jaki przykład daje!!!!!!!!!!
9
Aconto 2017-07-10 09:42
Szkoda, że wiele osób zapomina co ma w zakresie swoich obowiązków i pilnuje innych!
1
xyz 2017-07-11 23:11
dla facetów raj........ brać, wybierać, decydować nie żałować- jest wśród Was kilkanaście które były rewelacyjne...wasze ciasne...... może do Was wrócę:)
2
zołza 2017-07-12 11:20
No właśnie to liderki zapominają o swoich obowiązkach a zajmują się pierdołami.Chyba zabolała cię prawda że w końcu ktoś napisał jak pracujesz .
5
Alicja 2017-07-14 08:50
Pracownicy sami psują sobie atmosferę w pracy a póżniej narzekają.
2
Wiem 2017-07-15 15:17
Te casanowa od siedmiu boleści dużo ryczysz ale w tych sprawach to przeciętny bolek z ciebie. Nie wracaj, nie tęsknimy.
2
Olek 2017-07-20 11:49
Maco Pharma zatrudnia ok. 700 osób więc skala tych wpisów jest żałosna. Zawsze znajdzie się osoba która ma na zatarg z firmą.Jest to bardzo nieuczciwe, jeśli jest tak źle zawsze można zmienić firmę prawda?
4
nynyn 2017-07-28 23:59
Oczywiście, że można. Ale to chyba portal z opiniami pracowników, prawda? Więc służy do wystawiania opinii?
1
Aleksis 2017-07-31 08:58
Ja również jestem zdania , że ten portal jest stworzony po to żeby pisać opinie o pracodawcach ale czasami to czytać się nie da jest takie słownictwo. Często ludzie zwolnieni z pracy wylewają swoje żale. To nie jest obiektywne i bardzo szkodzi prawdzie.
1
lalalalal 2017-08-05 08:37
dobrze ze juz cie nie ma ! widać jaka Ty jestes wykształcona i bystra skoro po 2 razy te same posty wrzucasz!
Unikat 2017-08-09 12:23
Maco nie ma zupełnie nowych ofert? Pytam bo jestem zainteresowana pracą.
Aneta 2017-08-12 13:51
@Unikat firma prowadzi we Wrocławiu dwie rekrutacje - Inżynier ds. pomiarów narzędzi oraz Operator produkcji. Można je bez problemu zlokalizować w sieci. Czy ktoś z forumowiczów pracuje bądź pracował na tych stanowiskach?
Pracownica 2017-08-22 10:24
ludzie ktorzy pisza ze jest zle itp. to ludzie ze zmiany od pani B (sterylizacja ) kazdy wie ze tam jest zle i naprawde gora nic z tym nie robi . Na innych dzialach bywa roznie ale nie jest najgorzej napewno nie jest tak zle jak u pani B
9
Aneta 2017-08-22 11:11
@pracownica, czy mogłabyś przybliżyć w takim razie warunki pracy, jakie Maco Pharma proponuje na innych działach? Wiele osób pyta tutaj o rekrutację, więc na pewno takie informacje będą dla nich przydatne.
lolo 2017-08-23 17:04
to prawda. ona i jej (wymienione w nawiasie) pupile. reszta się nie liczy.
2
Aleksander 2017-08-25 11:20
Chcę aplikować do firmy Maco Pharma i robiłem wywiad. Dowiedziałem się, że firma ma opinię dobrego pracodawcy!
Alicja 2017-08-29 12:01
Może ktoś nie lubi pewnych osób ale Maco Pharma jest spoko
1
zainteresowana 2017-08-29 14:20
a Mikrobiologia jak tam jest?
zołza 2017-08-29 20:36
Tu chodzi o jedną zmianę zarządzaną dobrze wiadomo przez kogo tam jest żle !!!! dlatego tak dużo starych pracownic odchodzi z tej firmy .
4
Aneta 2017-08-30 16:28
@zolza osoby, które nie pracują w Maco Pharma nie mają pojęcia o czym mówisz. Możesz wyjaśnić, co masz dokładniej na myśli?
zołza 2017-08-30 18:31
Wystarczy poczytać sobie wcześniejsze komentarze.Po co pisać jedno i to samo jak tam nic się nie zmienia
2
Alicja 2017-09-05 14:55
Maco Pharma zatrudnia ok 700 osób a niektórzy skarżą się na dwie. Czy to żarty sobie robicie na forum?
1
zołza 2017-09-06 08:51
Przejrzyj na oczy tu chodzi tylko o jedną zmianę która jest żle zarządzana ,pomyśl ile osób w ciągu roku odeszło ze zmiany od pani B.D( sterylizacja) i to dziewczyn które pracowały przeszło 7lat lub więcej o czym to świadczy.Wszyscy wiedzą doskonale o kłopotach na tej zmianie począwszy od dyrektora i kierownictwo ale mieli to w du.... aby zmienić a teraz płacz bo nie ma ludzi do pracy.
6
Aneta 2017-09-07 08:32
@zołza to, o czym mówisz, mogłoby wskazywać, że jest duża rotacja - a tym samym duże zapotrebowanie na nowych pracowników. Tymczasem w sieci nie widać ogłoszeń o pracę do Maco Pharma. Firma nie poszukuje nowych pracowników?
Agniecha 2017-09-13 09:08
Może czasami trzeba się mocno sparzyć żeby zacząć inaczej mysleć i działać.? Sądzę, że dyrekcja nie zawsze wie o trudnych sprawach, dopiero jak się sypie to zaczynają działać.
3
Lolo 2017-09-13 19:21
Nie widać tych działań,jedna osoba trzepie sterylką.Ludzie odchodzą a nie zawodne pracownice za wschodniej granicy leżą na stołach i tak z nóżki na nóżkę.Opieprz dostaną wszyscy a nie osoby które opóźniają linie. To gdzie te działania.Brak organizacji ,jeden wielki bajzel
4
Chuda 2017-09-17 14:06
W tej firmie się nic nie zmieni. Na spotkania z p. Ania chodzą osoby które nigdy nie udzielały się na spotkaniach produkcyjnych. Teraz też nic nie mówią. Wszystko jest cacy. Przecież od dawna p .Przemysław i Michał oraz bhpowiec razem wzięci wiedzieli co się dzieje w firmie. Nigdy nie polecalam tam pracy,mimo że pracowałam prawie od początku istnienia. A teraz to już szczególności. Dziewczyny postawcie się w końcu p. B a nie dajecie soba pomiatac. Zwolnienie z pracy to tylko ucieczka. Pozdrawiam
6
Monika 2017-09-17 21:34
To prawda.Sama pracowałam w tej firmie ponad 10 lat ale to co ostatnio się działo przekraczała granice.Zachowanie liderem karygodne.Człowiek nie miał żadnych praw.Teraz wiem jak powinien być doceniony pracownik. Szkoda że wcześniej nie odeszła z tego obozu pracy.
3
Aneta 2017-09-21 21:54
@Monika ale co w takim razie zmieniło się w ostatnim czasie, że oceniasz aktualną sytuację w Maco Pharma w taki sposób? Czy to są te same liderki, które pracują od początku Twojego zatrudnienia w firmie?
cyrk na kółkach 2017-09-22 11:43
to się zmieniło że K jest coraz bardziej bezczelna wobec nas i z tego co widzę niektórych liderek. brak szacunku. a B na to pozwala broniąc swojej pupilki. nie dostałyśmy odpowiedzi dlaczego chcą Kaśkę dać na kondycjonowanie, ale najlepiej im wyszło wymuszenie większości podpisów za tym by została. wiadomo było że zobaczy tą listę i zobaczy kto jest za nią a kto nie. a jak myślicie dlaczego W się zwalnia???!!!! bo ja myślę że to przez nich bo ona zawsze lubiała do nas przychodzić nawet jak sie na nas wściekała.
a teraz jak się wzieli za nie to biegają zesrane i wielce pracowite. czy K się zmieni??? na chwilę...
8
Chuda 2017-09-22 21:45
Nic się zmieni. Bardzo to przypomina sytuację z pewno liderka z przed lat. Miała się zmienić ale po pewnym czasie było to samo. I tak będzie z panią K. . A pani B.znowu zachowała stołek.????
7
Nuda 2017-09-22 22:43
To jakaś farsa, nagle załoga twierdzi że nic się nie dzieje i wszystko jest cacy. Jedna miała odwagę aby powiedzieć że tak różowo to wcale nie jest.Brawo
4
25551535 2017-09-23 12:37
dziewczyny dlaczego dałyście się podejść i podpisałyście tę petycję , trzeba było zrobić to serce Wam podpowiada a tak Wasza Kadra Zarządzająca utrzymała stołeczki.
3
Lolo 2017-09-23 14:45
Jak można coś zdziałać skoro większość załogi nagle nie widzi problemu.W takiej sytuacji można tylko powiedzieć jaka załoga takie zarządzając.
3
Mloda 2017-09-23 21:48
Witam powinni Kaskę dać na inną zmianę rozbić ten gang rodzinny. A mistrzyni powinna sama odejść
6
Mloda 2017-09-23 21:50
Załoga boi się własnego cienia
3
Acconto 2017-09-29 08:46
Proponuję więcej pracy a mniej takiego podpuszczania innych. Jeśli komuś tak bardzo nie odpowiada praca w Maco Pharma to zawsze może ją zmienić na inną! Może trzeba spojrzeć na siebie czy jesteśmy tacy dobrzy?
2
Lolo 2017-10-11 22:29
Acconto czy Ty rzeczywiście jesteś taka świetna.Moze tak trochę pokory.
2
Tadeusz 2017-10-15 21:56
Może niektóre osoby powinny zastanowić się nad sobą? Skoro większość osób nie narzeka to może jednak przesadzamy z tymi problemami w firmie? Maco Pharma to dobra firma i uważam, że jeśli ktoś pracuje jako przeciętny pracownik to niech zarządzanie pozostawi innym.
Zostaw swoją opinię o Maco Pharma - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maco Pharma