logo Maco Pharma

Maco Pharma

Wrocław

Opinie o Maco Pharma

Cierpliwa 2017-01-31 08:54
Myślę, że niepotrzebnie tyle złości masz w sobie. Przecież zawsze można rozmawiać o podwyżkach , szkoda pracy.
1
Konkrety 2017-01-31 16:19
Jakiej pracy?bez odpowiedniej płacy?jak na razie nasza firma ma najniższą podstawę wśród firm produkcyjnych...3m(2740 brutto).eto (2500a2600),wago(2400a500)...wymieniać dalej???i to wszystko na okresach próbnych a po nich podwyżka...powiedz mi na co ludzi mają czekać?na to, że za 5 lat osiągnął być może ten pułap?a może powinni się zwolnić i zatrudnić przez agencję? Bo tylko w ten sposób na dzień dzisiejszy nasza firma chce dać więcej...żenada i żal. Też odchodzę...
1
Konkrety 2017-01-31 16:20
Jakiej pracy?bez odpowiedniej płacy?jak na razie nasza firma ma najniższą podstawę wśród firm produkcyjnych...3m(2740 brutto).eto (2500a2600),wago(2400a500)...wymieniać dalej???i to wszystko na okresach próbnych a po nich podwyżka...powiedz mi na co ludzi mają czekać?na to, że za 5 lat osiągną być może ten pułap?a może powinni się zwolnić i zatrudnić przez agencję? Bo tylko w ten sposób na dzień dzisiejszy nasza firma chce dać więcej...żenada i żal. Też odchodzę...
Dobra-wrozka 2017-02-07 09:40
I naprawde myslicie ze szefostwo daloby wam podwyzke ? Albo w dodatku w niewiadomo jakiej kwocie ? Zaden pracodawca nie ma obowiazku podwyzszania pensji. Robi to albo nie. To jego wola. A Dorota zaproponowala wyszla z inicjatywa. To czy sie zgodzili i na jakich warunkach niedugo sie dowiecie. Ale nie podchodzcie do tego tak ze co roku pracodawca bedzie wam podwyzszal pensje w dodatku z wlasnej nieprzymuszonej woli, nie badzcie naiwne !!!!
1
Dobra-wrozka 2017-02-07 09:40
I naprawde myslicie ze szefostwo daloby wam podwyzke ? Albo w dodatku w niewiadomo jakiej kwocie ? Zaden pracodawca nie ma obowiazku podwyzszania pensji. Robi to albo nie. To jego wola. A Dorota zaproponowala wyszla z inicjatywa. To czy sie zgodzili i na jakich warunkach niedugo sie dowiecie. Ale nie podchodzcie do tego tak ze co roku pracodawca bedzie wam podwyzszal pensje w dodatku z wlasnej nieprzymuszonej woli, nie badzcie naiwne !!!!
1
Czas na zmiany 2017-02-07 23:01
Przede wszystkim przy sytuacji jaka obecnie jest na rynku nawet powinien dać sporą podwyżkę bo większość zwyczajnie odejdzie, a po drugie Dorota wyszła z przedwczesną propozycją.Negocjuje się dopiero wtedy gdy już coś dają...
1
hi hi 2017-02-08 16:30
związki mamy naprawdę na wysokim poziomie , hi hi
6
Aldona 2017-02-15 19:57
Jestem bardzo zadowolona , że tu pracuję to jest fajna firma dla pracowników. Może nie zawsze jest idealnie ale nigdzie nie jest idealnie. Mam stabilna sytuację z pracą , zarobki mogłyby być wyższe. Ja
3
JA 2017-02-16 09:45
TRZEBA BYC GLUPCEM BY TAM PRACOWAĆ
2
Nowa 2017-02-20 15:02
Kto to jest ta Dorota???
Marlena 2017-02-20 15:06
Ja też jestem zadowolona praca rozwojowa bez monotonii . Na nudę nie można narzekać . Firma to idealny materiał na telenowele w życiu nie widziałam tylu fantastycznych aktorek hehehehhe. Trudne sprawy to Pikuś hehehhehe
Nowa 2017-02-20 15:16
Nie ma zapotrzebowania na mistrzów i liderów te stanowiska są obstawione do emerytury owych Pań . Bez wykształcenia raczej nigdzie nie dostaną tak dobrego stanowiska . Weteranki od początku istnienia tej firmy tam pracują i przez najbliższe 15_20 lat nigdzie sie nie wybierają wiec nie ma co liczyć na uczciwy awans a jak już znajdzie się wakat to wybierane są koleżanki przyjaciółki wyżej wymienionych osoba z zewnątrz nie ma co liczyć na ofertę pracy to samo liczy się osób które mają doświadczenie i wykształcenie w zarządzaniu .
6
eri 2017-02-24 06:30
Widziałam że jedna z agencji dała do Was ogłoszenie dla ukraińców.Jak oni tu przyjdą to zapomnijcie o podwyżkach i bonusach;/
1
Kawka 2017-02-24 12:19
Witam co jest grane pani która ma uczulenie źle się czuję na jednym dziale, a na drugim jest cudowne uzdrowienie, niech nie kombinuje bo to totalna żenada weź się ogarnij dziewczyno nie rób z siebie pośmiwiska
1
Bronek 2017-02-24 12:57
Czy w Maco są jakieś nowe oferty pracy? Zależy mi na pracy u nich a nie mogę nic znaleźć. Może ktoś wie?
jogi 2017-02-24 15:20
Witam to tylko zapytam po co zapisalisie sie do zwiazku i placicie tej kobicie?Skoro sie ne nadaje i wala was po rogach olac te zwiazki i już wiadomo że zawsze będa stać za firma anie pracownikiem jak firma proponuje 60 zł podwyżki to czemu związki zgadzaja sie na 80 zł? dziwne co
jogi 2017-02-24 15:21
Witam to tylko zapytam po co zapisalisie sie do zwiazku i placicie tej kobicie?Skoro sie ne nadaje i wala was po rogach olac te zwiazki i już wiadomo że zawsze będa stać za firma anie pracownikiem jak firma proponuje 60 zł podwyżki to czemu związki zgadzaja sie na 80 zł? dziwne co
Konkrety 2017-02-24 17:09
Coś namieszałaś/łeś jogi z tymi kwotami...ale co do związków to po prostu garstka psiapsiółek się ich trzyma i z tego są same kłopoty...chociaź mnie to już nie dotyczy pora na nową pracę i firmę pozdrawiam
Aneta 2017-02-27 13:58
Na stronie internetowej Maco Pharma można znaleźć aktywne oferty pracy. Między innymi poszukują Inżyniera Procesu, Asystentkę ds. handlowych i Automatyka/Mechatronika. Rozważacie przesłanie swojej aplikacji?
lola 2017-02-27 21:43
Ta pani co na jednym dziale ma uczulenie a na drugim już nie to za odbijanie się i popełnianie błędów dostała awans! W innym przypadku nie trzeba być dobrym pracownikiem, wystarczy mieć plecy i w ten sposób zaczyna być "rodzinnie"! I to wszystko jest na jednej zmianie, a jak jest na dwóch pozostałych?
1
Czas na zmiany 2017-02-27 22:59
Po co ta zawiść ????dziewczyna miała uczulenie na sterylkę i alergię na 3y zmiany...:):)na montażu wszystko minęło...no cóż cuda się zdarzają...
1
Aneta 2017-03-01 10:36
@lola długo już pracujesz w firmie Maco Pharma? Co możesz opowiedzieć o codziennej pracy w firmie?
ZNIESMACZONA 2017-03-03 16:23
To chyba nie o tej samej pani mowa,boTa z uczuleniem została wlaśnie liderką na etykietach..................
A na sterylce rzeczywiście rodzinnie -miejsce dla szwagra i brata też się pewnie znajdzie..................
4
młoda 2017-03-03 19:55
To firma rodzinna zaczyna się robić a zwłaszcza na sterylce
6
ewelina 2017-03-04 18:30
pani basia i jej siostra..cała firma o tym trąbi
6
Aneta 2017-03-06 09:26
@młoda mogłabyś opowiedzieć więcej na temat warunków pracy w Maco Pharma? Chętnie poznamy Twoje odczucia z pracy w tej firmie.
Kawka 2017-03-07 14:13
Czy płacą już koňskie zdrowie
Aneta 2017-03-07 14:25
Chętnie również usłyszymy Wasze opinie na temat tego jak wygląda proces rekrutacyjny do firmy Maco Pharma! Jakie pytania padły na Twojej rozmowie kwalifikacyjnej?
młoda 2017-04-02 17:23
praca jak praca wszędzie trzeba pracować nie jest ciężko tylko atmosfer jedna drugą to by w łyżce wody utopiła podpieprzają na każdym kroku
Henry 2017-04-05 10:30
Jestem pracownikiem Maco Pharma-y i nie zgadzam się na takie oczernianie. Każdy jest wolnym człowiekiem i jesli coś nie odpowiada można zmienić prace a ofert na rynku jest dużo.
1
lalka 2017-04-05 17:41
mistrzynie i liderki bez wykształcenia !skąd to wiecie zawzięte szuje , pracuje w maco już trochę i obserwuję czepiacie się wszystkich dookoła tylko siebie nie widzicie, właśnie przez takie larwy zawzięte, knujące i wiecznie niezadowolone atmosfera jest jaka jest , a( oczywiście niektóre) mistrzynie i liderki to nagrody powinny dostać za pracę z wami , za cierpliwość co do poniektórych osobników bo ja za żadną kasę bym nie chciała być na ich miejscu bo bym was już dawno pozwalniała ,
Aneta 2017-04-06 08:43
@lalka Ty pracujesz w Maco Pharma? Chętnie poznamy również Twoją opinię.
Baba 2017-04-07 14:51
Witam,
Szczerze nie polecam pracy w tej firmie. Mobbing i dyskryminacja na każdym możliwym kroku. Straszenie pracowników utratą premii to główny czynnik mobilizacji do "pracy". Coś takiego jak "Zasada poszanowania dóbr osobistych" to zagadnienie, które nie jest przestrzegane w tej firmie.
Art. 11(1). KP mówi "Pracodawca jest obowiązany szanować godność i inne dobra osobiste pracownika". Na ten temat mogła by się wypowiedzieć Pani ze Związków Zawodowych. Jej godność jest nadmiernie naruszana przez mistrzynie, liderki jak i również przez samą dyrekcję.
Chęć wprowadzenia przez dyrekcje kolejnych zakazów, a mianowicie:
- zakaz wychodzenia do szatni w czasie pracy,
- zakaz korzystania ze stołówki w godzinach pracy,
- ograniczony czas wyjścia do toalety. itp.
Nadmieniam, że w zakładzie większość pracowników to kobiety, a wiec w razie miesiączki miejcie się drogie Panie na baczności. Nie będę się rozpisywać bo licząc na Waszą inteligencję same wyciągniecie odpowiednie wnioski.
3
lalka 2017-04-07 15:17
pracuję, moja opinia ogólnie jest dobra,pewnie że można się do wielu rzeczy przyczepić np: wiadomo że chciałabym więcej zarabiać, czy mieć większy socjal na wczasy lub świeta, lub dofinansowanie do wczasów ( nie 300zł bo to nawet na bilety za mało)lubię pikniki rodzinne, zabawy karnawałowe które nam organizują jak masz fajną normalną grupę dziewczyn to idziemy bawimy się i koło [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nam latają te wiecznie niezadowolone co na wszystko sa na NIE i tylko knują i obgadują, liczę że wrócą nam wycieczki zabrane podobno przez dorotę(celowo z małej litery bo nie zgadzam się z jej działaniami ale daję jej czas bo nie ma dziewczyna kompetencji ani doświadczenia w dziedzinie którą sie zajmuje !jakieś szkolenia pogadanki powinny jej pomóc ogarnąć temat i zacznie poprawnie działać!)jeśli chodzi o zarządzanie to oczywiście zależy od danej osoby zarządzającej ale nie można wszystkich do jednego wora wrzucać, są liderki i mistrzynie z którymi się super pracuje, można sie w każdej kwestii dogadać, pracuję na rożnych działach bo jesli u nas nie ma pracy to delegują nas do innych - uważam ze to jest dobre bo przynajmniej jest jakaś zmiana , (bo każdy dział ma swoją specyfikę i jest to monotonna praca)wiec na zmiany powinno się teoretycznie nie narzekać a jak jest wiadomo.Pracuje kilka lat i przeszłam różnych mistrzów (od tych wyjętych z grupy do przyjętych z zewnątrz)z obserwacji moich wynika że ci z zewnątrz nie bardzo potrafili się odnaleźć ci co są to albo dobrze radzą sobie z ludźmi a z procesem bez pomocy lidera już nie koniecznie lub na odwrót. Niech mówią co chcą ale ci co nie mają pojęcia co to za praca jaki produkt produkują to powinni w polu pracować !żeby jeden układ został zrobiony to długi proces, pełno procedur itp , a ludzie wiadomo -nie zwracaj im uwagi ,nie upominaj, nie poganiaj, nie opierdziel,to i robić nie bedą a robota sama się nie zrobi przychodzimy tam to trzeba robić(wszędzie trzeba ) i jak piszą laski że jest pomiatanie itp. to krew mnie zalewa ,bo leser nie ma racji bytu za darmo kasy brać nie będzie i ja za nikogo też robić nie bedę!!!dodam jeszcze że mamy sporo wolnego np,między świętami a sylwestrem itp -nie pracujemy w tzw, światek-piątek i niedzielę za soboty płacą 100% i nie ma ich aż tak wiele aby nie dało się przeżyć. pozdrawiam
lalka 2017-04-07 15:35
artykuły paragrafy- to twoja profesja ?to co robisz w maco słabiutko na studiach poszło,możesz mnie schejtować w nosie to mam , ale jak byś w swojej firmie miała 20 pracownikow którzy co dziennie o tej samej porze muszą skorzystać z toalety bo to jest wlaśnie 40 min do przerwy lub 1 h do końca pracy to ciekawe czy godziłabyś się na to z uśmiechem, każda z nas uważa się za pępek świata i akurat jak ja chcę wyjść to 15 innych też chce i kiedy czekasz (bo nie ma opcji że wszystkie wyjdziemy) to kolezanka zamiast isć do toalety łazi po szatni , sprawdza kto dzwonił ,zje batona itd a ty czekasz- miej do niej pretensje -niestety atmosferę tworzymy same
wal123 2017-04-07 20:14
300 zł to ty nie dostałaś za tzw." wczasy pod gruszą" najmniejsza kwota wypłacana w 2016 r to 550 zł i odlicz sobie 18% (451 zł brutto) na podatek więc nie pisz głupot.
Aneta 2017-04-10 09:36
@lalka dziękuję za tak rozbudowaną opinię. Rozumiem, że firma często stara się integrować pracowników?
lalka 2017-04-10 13:08
czepiasz się szczegółów 300-czy 451 to niewiele zmienia jesli chodzi o letni wypoczynek, chodziło mi że jest to ogólnie za mało powinno być przynajmniej 1000 !ale pniemy się do góry więc może doczekamy:)
Pozdrawiam
2
Alicja 2017-04-23 19:32
Maco Pharma to fajna firma, może tylko część załogi nie dorosła.
Mała 2017-04-25 22:10
Mistrzynie i liderki uskuteczniaja mobbing nic nie wolno na urlop nie wolno do WC nie za długo słowem nie można się odezwać a one stoją na środku hali i się śmieją co rozmawiają o pracy to żenada niech nam boksy zrobią jak dla koni czas wynosic się z tej firmy wypowiedzenie złożone
1
Aneta 2017-04-26 08:47
@Mała mogłabyś powiedzieć coś więcej na temat sytuacji w firmie, którą poruszyłaś? Rozumiem, że ciężko jest uzyskać w firmie urlop? Z czego wynikają trudności w jego odebraniu?
Była 2017-04-26 09:23
Na sterylizacji jedna mistrzyni odmawia nawet opieki na dziecko co jest niezgodne z kodeksem pracy. Za urlop na żądanie zabierają premię. Śmiech na sali...
1
Aneta 2017-04-26 09:38
@Była jeśli chodzi o premię za brak nieobecności to dużo firm przyjmuje właśnie taki sposób nagradzania wysokiej frekwencji w pracy. Pracodawca nie może odmówić pracownikowi udzielenia dni na opiekę nad dzieckiem, ale ma prawo przyznać je w terminie innym, niż wskazany przez podwładnego. Jeśli jednak sytuacja, o której wspomniałaś narusza przepisy kodeksu pracy warto spróbować zgłosić takie sytuacje do działu HR firmy. Próbowałaś takiego rozwiązania?
dor123 2017-04-26 13:40
Pracodawca nie może odmówić 2-uch dni w roku opieki na dziecko i dać w innym terminie (proszę zgłaszajcie te niejasne sytuacje do związków )samemu trudno cokolwiek osiągnąć.Jeżeli chodzi o urlop na żądanie to panie które zgłosiły się do związku otrzymały zwrot niesłusznie zabranej premii.
mała 2017-04-26 14:06
Trudności z uzyskaniem urlopu są zawsze rozumiem że jest na dużo ale jeżeli mam coś zaplanowanego to idę sobie rezerwować urlop, ale są takie sytuacje których nie możemy przewidzieć i nie można wtedy wziąść urlopu bo jak idzie się po urlop to zawsze jedna odpowiedż że są zapisane dziewczyny i co i wtedy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] jedyne wyjście to zwolnienie
1
Lidia 2017-04-29 13:49
Po lekturze wpisów dochodzę do wniosku, że przy 700 osobach zatrudnionych w firmie te kilka negatywnych opinii jest zupełnie normalne. To potwierdza, że firma jest dobrym pracodawcą tak jak wyjątki potwierdzają regułę. Czemu nikt nie pisze o dodatkach socjalnych?
Ciekawa 2017-04-30 18:30
Kilka dni temu była na sterylce dziewczyna która pracowała jako pomoc liderska z jakąś babką chyba z sanepidu i był BHPowiec . Czy ktoś wie o co chodzi? Ona miała problemy z uczuleniem a teraz ładnie wyglądała. Ciekawe po co była.
Ciekawa 2017-04-30 18:31
Kilka dni temu była na sterylce dziewczyna która pracowała jako pomoc liderska z jakąś babką chyba z sanepidu i był BHPowiec . Czy ktoś wie o co chodzi? Ona miała problemy z uczuleniem a teraz ładnie wyglądała. Ciekawe po co była.
Zu 2017-04-30 21:45
Była to pani inspektor sanitarna .Sprawa dotyczy płynów do dezynfekcji powierzchni.Nie są one obojętne na naszą skórę.Wiele dziewczyn ma zmiany na twarzy ,rękach, właśnie od tych płynów.Dziewczyna o której piszesz walczy o uznanie to za chorobę zawodową,udało się.
Nana 2017-04-30 22:28
Wiele osób ma problemy z uczuleniem ale oczywiście firma nie widzi problemu. Może teraz coś się zmieni.
Zostaw swoją opinię o Maco Pharma - Wrocław
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Maco Pharma