brak logo

Hypermedia Isobar

Warszawa

Opinie o Hypermedia Isobar

J 2012-03-02 08:47
Rozmowa kwalifikacyjna to godzinny, nieustanny ogień krzyżowy pytań, mający na celu wyprowadzić kandydata z równowagi. Ciekawe przeżycie.
9
RS 2012-03-22 14:34
Przeszedłem przez 2 takie spotkania i przeżyłem. Co ciekawe udało mi się do nich dostać. Zobaczymy jak będzie w pracy.
emmm 2014-10-12 12:10
Firma fajna, trochę chaotycznie prowadzona, ale ma fajne projekty. Praca rozwijająca w miłej atmosferze. Nie ma problemów z pensją i płaceniem na czas.

kariery zawrtonej raczej tam nie zrobisz, ale to bardzo dobry start.
fakt, rozmowy kwalifikacyjne są troche przesadzone, ale da się przeżyć.

ogólnie - polecam pracę w Hyperach!
bongo 2014-12-15 14:44
chaos totalny
3
lidka 2014-12-17 16:47
Uwaga! firma skrajnie niepoważna!
3
Dreyfuss 2015-03-17 11:36
Jest takie przysłowie, że krowa, która ryczy... Wydaje się idealnie pasować do moich doświadczeń z tą firmą. Jesteśmy tacy międzynarodowi, a podstawowych zasad kultury brak. Bezkrytyczne podejście do Klienta. Nie polecam.
3
piotr 2015-04-18 12:42
Chaos tak bym podsumował pracę w tej firmie. I zgodzę się z przedmówcą o bezkrytycznym podejściu do klienta ... i z tą krową to kolega trafił w 10-tkę.
4
Jacek 2016-10-11 22:52
Pracuję tam od 2 lat. Opinie dotychczasowe raczej kiepskiej jakości - ostatnia chyba pisana na polecenie przełożonego ;)
Napiszę więc prawdę jak tam jest na prawde.
Zarobki raczej średnia na rynku (ani mało ani dużo - trzeba powalczyć o podwyżkę ale da się wyciągnąć godziwą wypłatę). Przyszłym kandydatom radzę wywalczyć więcej na starcie bo potem podwyżki mają procentowe limity więc wszystko zaczyna się od bazowej płacy.
Atmosfera na wielki plus. Jest luźno. Kadra raczej młoda (25-35 lat to 80% firmy). Jest codziennie śmiesznie. Firma nie narzuca żadnego dress codu a odmienność jest mile przyjmowana.
Technologie (w końcu to firma it) na dobrym poziomie. Używamy nowych technologii ale budujemy raczej mało lub średnio skomplikowane systemy. Dużo mniejszych projektów. Bardzo zaawansowanych rozwiązań tu raczej nie znajdziecie.
Team leaderzy i dyrektorzy raczej spoko. Jak robisz swoje to dostajesz dużo swobody (praca zdalna, nie ma też problemu z wyjściem wcześniej i nikt nie robi wyrzutów jak ktoś bierze urlop na żądanie 'dzień po', nawet jak to już więcej niż 4 raz się stało). Jak sciemniasz to jest trochę inaczej ale raczej trudno w tej firmie być zwolnionym (znam jedną taką osobę tylko i rzeczywiście zasłużyła).
Premie - tu jest średnio. Jedna premia roczna w zależności od tego jak pracujemy (jest ocena roczna każdego pracownika). Widełki premii to 1-2 pensje.
Firma próbuje być bardzo nowoczesna. Mamy slizgawke z 1 piętra na parter, pokój z konsolą do gier i innymi rozrywkami , przedszkole dla dzieci pracowników, hr stara się zbierać informacje od pracowników co jest do zmiany. Mamy też trochę czasu na samorozwoj czy możliwość szkoleń (chociaż tu nie jest aż tak kolorowo - bardziej wewnętrzne niż zewnętrzne - 2 razy na płatnym zewnetrznym byłem do tej pory i wieeeelu wew.)
Ogólnie polecam jeżeli ktoś nie jest jeszcze super doświadczony a chce fajną i niezbyt stresującą pracę. Dużo osób od nas odchodzi i później wraca. Jest to niby korpo ale tego nie czuć. Na plus można też zaliczyć biuro - jest nowy około 1.5 roczny budynek na wysokim poziomie (mamy tam spoko siłownie).
Atmosfera 5+
Płace 4-
Technologie 4
Kadra kierownicza 4+
Szkolenia 4-
Doświadczenie i wiedza pracowników 4-
Premie i dodatki 3+
Biuro i warunki pracy 5
4
Pies 2016-12-08 12:57
Cześć. Bardzo byś mi (i innym) pomógł sugerując o jaka stawkę początkowa należy walczyć. W przypadku osoby zatrudnionej na cały etat, bez większego doświadczenia w branży.
Poza tym czy godziny pracy są jakoś normowane? Podobno czas pracy jest ustalany w zależności od wykonania pracy, to oznacza że nic nie dostanę za nadgodziny?
Pozdrawiam!
Trutka na szczury 2017-01-17 21:19
Same korposzczury, bleh - od ich gadki uszy wiedna :/
6
jarząb 2017-03-06 06:23
wszyscy uciekają z tego tonącego statku - chamstwo, brak planowania, tyranie ludźmi, nieludzkie podejście, mdlenie po prezentacji przetargowej, udawanie i lizustwo, podkładanie świń to codzienność. Większość musi płacić za psychoanalityka po pracy w Isobar. Przypadek? Nie sądzę.
1
Paweł 2017-05-10 13:52
Moja opinia dotyczy Hypermedia (technologicznej), nie Isobar (kreatywnej, strategicznej, mediowej).

Opinie dotychczasowe są różnej jakości. Pracuję tu od kilku lat - opowiadając realnie o firmie i zespole, widzę to tak.

Zarobki przez ostatnie 2 lata poprawiły się, kiedyś średnia i poniżej średniej rynkowej teraz średnia to minimum, a osoby z większym doświadczeniem są "cementowane" podwyżkami na poziomie powyżej rynku. Potwierdzam to co napisał Jacek - kandydatom radzę wywalczyć więcej na starcie bo potem podwyżki mają procentowe limity.

Atmosfera bardzo w porządku – luźno, mimo nawału pracy jest czas na papierosa, kawę, wyjście na lunch czy przegadanie problemów z kolegami – nie wymagają pracy po godzinach – ale jak to się juz zdarzy (a czasem tak jak wszędzie sie zdarza) to spokojnie można odebrać dzień wolny w przyszłości bez wykorzystania urlopu.

Szefostwo w pasującym wieku do zatrudnionych czyli ok. 30-35 lat.
Nie ma dresscodu, każdy chodzi ubrany jak chce, koszula/garnitur czasem na spotkanie do klienta.

Technologie (w końcu to firma it) na dobrym poziomie - duży nacisk na JS/.net oraz wszystkie aspekty szeroko rozumianego eCommerce.

Projekty nie są skomplikowane i większość trwa do kilku miesięcy, zdarzają się kobyły na rok - 2 lata ale to wyjątki.

Jest praca zdalna (można ustawić sobie na stałe jakieś dni z domu, można punktowo załatwić pracę z domu, nawet i na tydzień – i pracować z zagranicy)

Ogólnie bardzo polecam.

Biuro i lokalizacja wielki plus - poza mordorem, z łatwym dojazdem i sporo miejsc parkingowych, budynek tak jak opisali - lux, siłownia, przedszkole, stołówka, ślizgawka, masaże, generalnie części rzeczy nie spodziewałbym się w Warszawie, a tu już są.

Podróże - wielu developerów oraz PMów lata po świecie w ramach realizowania projektów - ja się nie spotkałem z tym w innych firmach.

Ludzie - panuje bardzo dobry klimat i widać wyraźnie, że o to firma dba.

Pensja i benefity - jest dobrze, ale wiadomo zawsze się znajdzie ktoś kto powie, że gdzie indziej jest lepiej :)
1
Zostaw swoją opinię o Hypermedia Isobar - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hypermedia Isobar