brak logo

IMP Engineering Poland Sp. z o. o.

Wrocław

Opinie o IMP Engineering Poland Sp. z o. o.

Jacek 2009-06-14 22:01:11
Zaproszono mnie na spotkanie. Jestem ciekaw co oferuje firma?
Czy jest firma wiarygodna, daje mozliwosci rozwoju, jakie ma plany w Polsce?
jassa 2009-11-19 12:02:21
Firma IMP zwykle zaprasza na spotkaniu i na tym przewaznie sie konczy jesli chodzi o prace w tej firmie. Pózniej firma ta ma takiego delikwenta za bezpłatnego kolsuntatna, cały czas obiecując mu w przyszłości zatrudnienie. Gdy delikwent zaczyna się niepokoić, kończy się z nim kontakty.
ool 2009-11-19 18:49:31
Czy mógłbyś / mogłabyś dokładniej opisać Twoją sytuację? na czym polegały "bezpłatne konsultacje"? czy ma ktoś jakieś opinie już na podstawie samego zatrudnienia?
2
GG 2010-03-10 13:57:46
Na rozmowie kwalifikacyjnej - znajomosc przynajmniej dwoch jezykow (ang+niem) , test z catii (3 projekty do zrobienia w okolo 2 godz.) , a przy dogadywaniu konkretow odnosnie zarobkow proponuja tyle, ze nie wiesz czy zaczac sie smiac czy plakac. Wiem bo bylem(chcecie wierzcie lub nie
OldBoy 2010-12-16 12:17:39
Bardzo dobra firma - przynajmniej w przeszlosci. Zarobki nawet wiecej niz dobre. Ostatnio nawet odezwali sie bo potrzebowali specialisty. Bez zadnych testow i tych podobnych. Nie wiem prosze Panstwa o co wam chodzi moze poprostu za duzo wymagacie i nic nie umiecie.
1
fatboy 2012-05-24 11:55:58
Chyba sam nie wierzysz czlowieku, ze ktos wierzy w te bzdury. Widac jak na dloni ze to ty sam wlasciciel piszesz ta reklame sam dla siebie..
1
zigi 2013-06-14 18:17:09
Kolejna firma jakich wiele we wrocławiu, bez zaplecza, samo biuro + komputery. Praca polaga na wysyłaniu ludzi na delegacje gdzieś daleko na jakieś zadupie i siedzenie tam po kilka m-cy/lat, takie pośrednictwo pracy. Głównie robienie dokumentacji tachnicznej CAD 3D+2D. Proszę pamiętać jak jest kryzys i firmy tną koszty to własnie ludzie z outsourcingu wylatują, więc prca nie jest zbytnio stabilna.
W 2006 część ludzi odeszła z IMP i załorzyła NG Engineering, istnieje do dziś, ale ten sam syf i styl pracy.
2013-09-15 23:58:12
OldBoy - 2010-12-16 12:17:39

Bardzo dobra firma - przynajmniej w przeszlosci. Zarobki nawet wiecej niz dobre. Ostatnio nawet odezwali sie bo potrzebowali specialisty. Bez zadnych testow i tych podobnych. Nie wiem prosze Panstwa o co wam chodzi moze poprostu za duzo wymagacie i nic nie umiecie.
Zgadzam się z opinią Oldboy-a. Było kiedyś dobrze lecz jak jest obecnie nie wiem. Dość miło wspominam okres pracy dla IMP.
Co do tych wielu wrocławskich firm - w zasadzie każda tak postępuje. Bycie pracownikiem z zewnątrz ma swoje zalety dodatnie i ujemne :)
Co do testów z V5 to były one proste..
johny10 2013-12-07 22:44:55
Jest tak jak wyżej, firma gdzie główmymi pracownikami są menedżer i sekretarka, i reszta niecałych 20 inżynierów, to wystarczy. Choć jestem bardzo sceptyczny to nie powiem złego słowa na IMP, podejście do pracownika, zarobki, opłacane bilety, mieszkanie na wysokim poziomie. Problem jednak pojawia sie gdy wrzucają gdzie do jakiejś dziury typu Piła, czy Kętrzyn. Współpracują z Philipsem i tu zaczyna sie syf. W IMP mówią ci, że jedziesz do projektu Automotive, a przyjeździe dają ci jakiś dosłowny shit ze swojej fabryki, którym nikt nie chce sie zająć, w szczególności uważajcie na GTDM Philips w Pile. Dlatego ciągle tam kogoś szukają.
Podsumowując IMP ok, ale część ich klientów to niewypał.
johny10 2014-05-23 18:42:55
Zarobki są takie jakie wynegocjujesz, pracowałem tam chwile i zarobki raczej uczciwe, do tego jest opłacone mieszkanie i bilety jeśli cię wzywają na spotkanie. Pamiętaj, że zatrudnienie jest we Wrocławiu, natomiast miejsce pracy w całej Polsce. Kiedyś jeszcze był samochód służbowy do dyspozycji, ale to już przeszłość.
johny10 2014-06-16 17:24:58
a w Krużewnikach ty był? :D Poobserwuj trochę rynek płac, zweryfikuj ze swoimi umiejętnościami i będziesz wiedział.
Ryszard 2015-01-13 19:50:42
Najwyraźniej szybko się zapomina, jak to było szukać pracy i miec pytania, bo pracownicy IMP Engineering niechętnie dzielą się informacjami, a szkoda. Może jednak jest tu jakaś życzliwa dusza i napisałaby jak orientacyjnie kształtują sie warunki tutaj w firmie oraz jak wygląda rozmowa rekrutacyjna. Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc.
costam 2015-02-05 23:47:01
Ja pracuję obecnie dla nich i jestem mega zadowolony.
bvc 2016-05-05 19:42:48
zapewne tak..ale powiem wam ze mnie zainteresowlaa oferta pracy na stanowisko programisty SQA we Wroclawiu mile widziana jest na przyklad tutaj do pracy znajomość języka JavaScript oraz notacji BPMN..
Zostaw swoją opinię o IMP Engineering Poland Sp. z o. o. - Wrocław
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IMP Engineering Poland Sp. z o. o.