brak logo

P.U. POŻ-PLISZKA Sp. z o.o.

Gdańsk

Opinie o P.U. POŻ-PLISZKA Sp. z o.o.

kociewiak 2011-05-05 22:08:46
JAkie spotkania, wykład z monologiem:))
2
merc 2012-05-24 16:16:09
popieram powyzsze wszystkimi konczynami !!! ale skoro prezes tego sam nie widzi, to tez nienajlepiej o nim swiadczy...
byly 2012-07-06 15:38:37
przeciez z tej \"firmy\" sie nie odchodzi...jest sie zwalnianym...raj na ziemi po prostu ;D
Poż-Pliszka 2012-07-11 12:57:45
Szanowni Państwo,
w odpowiedzi na powyższe komentarze chcielibyśmy potwierdzić fakt rozstania się z częścią naszej kadry. Decyzje te były każdorazowo dokładnie analizowane, a najważniejszym argumentem było zawsze dobro firmy i pozostałych pracowników.
Jednocześnie pragniemy dodać, że od stycznia br. nasze szeregi opuściło 7 osób, a w tym czasie dołączyło do nas 19 nowych pracowników. Jesteśmy firmą gwarantującą stabilność zatrudnienia, widoczną min. w statystyce stażu pracy. Pracownicy zatrudnieni przez okres ok. 10 lat stanowią połowę naszej załogi, a od ok. 5 lat współpracuje z nami 20 pracowników.
Dołącz do nas i przekonaj się!
1
zadowolona 2013-01-23 11:08:53
A ja pracuję tutaj już drugi rok i podoba mi się. Na szczęście groźby wyczytane na tym profilu okazały się zupełnie nietrafione
PLISZKA Inżyniering Przeciwpożarowy 2013-03-11 12:04:57
Szanowni Państwo,
miło nam podzielić się informacją, że w dniu 8 marca 2013 roku odebraliśmy wyróżnienie w ramach Konkursu "Pomorski Pracodawca roku 2012". Konkurs ten, organizowany przez Pracodawców Pomorza, ma na celu nagradzanie firm, które są przyjazne pracownikom, otoczeniu oraz które mają korzystny wpływ na rozwój gospodarczy naszego regionu. To docenienie naszych wysiłków, zmierzających do zapewnienia pracownikom stabilności i przejrzystych reguł pracy oraz perspektyw rozwoju.
PLISZKA Inżyniering Przeciwpożarowy 2013-07-02 08:41:32
Szanowna Pani,
z powodu odejścia pracownika, o którym Pani wspomina w swoim komentarzu, straciliśmy kontakt do Pani męża i nie mogliśmy kontynuować tematu zatrudnienia, który jest jak najbardziej aktualny. Wiem już, że kolegom udało się znaleźć rozwiązanie i kontynuują rozmowy z Pani mężem.

Pozdrawiamy
3
Sławek 2013-07-16 10:30:33
Proszę Pana, skoro ktoś taki jak Pan siedzi na tego typu forum i odpowiada na opinie w/w firmy to na logikę.....-ma się to nijak do profesjonalizmu. Czy widzi Pan tutaj pseudo tłumaczenia się reprezentantów firm zachodnich? Wątpię. Także zostałem pokrzywdzony niejednokrotnie w taki sam sposób jak opisuje to pewna Pani (temat męża). Polskie firmy z zapleczem"rodzinnym" nigdy nie zmienią toku rozumowania. Żenada...
PLISZKA Inżyniering Przeciwpożarowy 2013-07-23 09:21:37
Wysokość zarobków jest bardzo zróżnicowana, w zależności od tego na jakie stanowisko ma Pani/Pan zamiar aplikować. Zachęcamy do przesłania dokumentów aplikacyjnych - podczas spotkania rekrutacyjnego na pewno wszystkie informacje zostaną przekazane.
PLISZKA Inżyniering Przeciwpożarowy 2013-07-30 11:23:16
Tak, zatrudnienie jest na zasadzie umowy o pracę.
PLISZKA Inżyniering Przeciwpożarowy 2013-07-30 15:22:11
Znaczną część naszej załogi stanowią kobiety. Mamy nawet jedną koleżankę na stanowisku Montera Instalacji Przeciwpożarowych.
niedoszły 2013-08-22 22:42:04
Rzeczywiście skontaktowano się z mężem w sprawie zatrudnienia. Na razie sprawa jest w toku, ale wszystko wskazuje na to, że finał będzie pozytywny.
Pozdrawiam
PLISZKA Inżyniering Przeciwpożarowy 2013-09-02 11:36:45
W firmie mamy zatrudnione osoby z orzeczonym stopniem niepełnosprawności, które doskonale radzą sobie na powierzonych im stanowiskach.
PLISZKA Inżyniering Przeciwpożarowy 2013-09-03 08:49:41
Szkolenia z samych zasad bhp odbywają się zwykle w terminach określonych aktualnymi przepisami prawa, rzadko kiedy częściej. Natomiast szkolenia z zakresu ochrony przeciwpożarowej, łącznie z posługiwaniem się gaśnicami różnego typu, odbywają się często i w zasadzie każdy, kto chce skorzystać, może w nich uczestniczyć.
1
PLISZKA Inżyniering Przeciwpożarowy 2013-09-11 13:09:11
Każdy pracownik obowiązkowo przechodzi szkolenie z bhp i procedur obowiązujących w naszej firmie. Takie szkolenie nie trwa jednak dłużej niż kilka godzin. Pozostałe szkolenia zależą już od zajmowanego stanowiska - na niektórych są wymagane, na innych nie.
PEFRON 2014-12-23 22:39:15
Mam pytanie czy jest to nadal zakład pracy chronionej ,jeżeli tak czy zgodnie z obowiązującym prawem pracodawca zapewnia dla osób niepełnosprawnych sanatorium w związku z pobieraniem z PEFRON kasy na osoby niepełnosprawne oraz czy opłaca dla tych osób rehabilitację ,proszę o odpowiedź - obywatel państwa praworządnego :)
lex 2014-12-24 11:29:34
Niektóre uprawnienia osoby niepełnosprawnej:

• czas pracy osoby zaliczonej do znacznego lub umiarkowanego stopnia niepełnosprawności nie może przekraczać 7 godzin na dobę i 35 godzin tygodniowo,
• osoba niepełnosprawna nie może być zatrudniona w porze nocnej i godzinach nadliczbowych (nie dotyczy to osób zatrudnionych przy pilnowaniu),
• osoba niepełnosprawna ma prawo do 30 minutowej przerwy w pracy, wliczanej do czasu pracy, na gimnastykę usprawniającą lub wypoczynek,
• osobie zaliczonej do znacznego lub umiarkowanego stopnia niepełnosprawności przysługuje dodatkowy urlop wypoczynkowy w wymiarze 10 dni roboczych w roku kalendarzowym,

Osoba o znacznym lub umiarkowanym stopniu niepełnosprawności ma prawo do zwolnienia od pracy z zachowaniem prawa do wynagrodzenia w celu:








• uczestniczenia w turnusie rehabilitacyjnym raz w roku w wymiarze do 21 dni roboczych,
• wykonywania badań specjalistycznych, zabiegów leczniczych lub usprawniających, uzyskania zaopatrzenia ortopedycznego, jeśli czynności te nie mogą być wykonane poza godzinami pracy
PODWYKONAWCA 2015-01-03 21:10:11
LUDZIE PLISZKA TO BANKRUT
1
Były pracownik 2015-01-07 20:03:25
Ludzie, znam tę firmę od lat. Jak to w życiu bywa, są lata tłuste i chude. Podejrzewam że wszyscy odczuwamy to samo, w domu czy w pracy. Firma Pliszka trudne chwile ma już za sobą. Przekonałem się osobiście, iż współpracuję z nimi od kilkunastu lat. Nie zaprzeczę że były chwilę w których również wątpiłem, ale na podstawie informacji jakie posiadam, wiem że teraz to już inna firma. Oczywiście osoby które "musiały odejść" zawsze będą czuły żal i złość.
Niestety jeśli ktoś nie potrafi przystosować się do nowych warunków, musi zmienić środowisko. Myślę że to już nie jest wina pracodawcy tylko ...
śledzę opinie o Pliszce od kilku lat i pierwszy raz "odważyłem" się bronić ich publicznie. Osoby podpisujące się jako "podwykonawcy" czy "anonim" etc... dajcie upust swoich emocji w jakiejś pozytywnej inicjatywie, a tej firmie i jej dalszemu rozwojowi pozwólcie pokazać się z lepszej strony. Proponuje trochę czasu.
1
PODWYKONAWCA 2015-01-11 17:38:18
może Masz racje ze PLISZKA wyjdzie na prostą.Jeszcze niedawno miała aspiracje być firmą ogólnokrajową zatrudniającą pięćdziesięciu techników w całym kraju.Teraz można ich policzyć na palcach,a sprzedane udziały HORPOLOWI.Może jeszcze trochę a (usunięte przez administratora)pozostanie tylko logiem.To nie żadna złość zdradzonego podwykonawcy tylko rzeczowa ocena.Bo tak naprawdę życie nie lubi próżni pewnie lepiej poświęcić czas na pracę dla konkurencji,a PLISZCE życzyć najlepszego.
1
expracownik 2015-01-13 13:25:59
Pozytywny komentarz na temat Pliszki jako pracodawcy i płatnika - patrzę i nie wierzę. Tak się zastanawiam czy w Pliszce znowu wyznaczyli kogoś od marketingu kto wyszukuje negatywne komentarze na ich temat i je prostuje, czy może rzeczywiście Horpol tak rewelacyjnie wpłynął na kadrę zarządzającą, że firma zaczyna szanować pracowników, podwykonawców i klientów a tym samym stawać na nogi. Mam nadzieję, że to drugie. Żal jest patrzeć jak został zaprzepaszczony potencjał firmy przez przekazanie władzy w niewłaściwe ręce. Życzę im wszystkiego najlepszego, bo szkoda pracowników i Prezesa.
PODWYKONAWCA 2015-01-25 22:34:26
Może HORPOL to ostatnia deska ratunku.Może oni w końcu dostrzegą arogancję i brak kompetencji koordynacji oraz szwagrowskich kombinacji ich dyrektora.
3
Yoo 2015-02-24 10:59:06
Błędne decyzje, tak dotyczących "restrukturyzacji" jak również polityki personalnej, musiały doprowadzić firmę do "ściany". Szkoda, bo potencjał firmy, "know-how", zaangażowanie pracowników przy odpowiednim zarządzaniu doprowadziłby firmę na szczyt w branży. Naprawdę szkoda. Pozdrawiam wszystkich byłych i obecnych Pliszkowców :)
Yoo 2015-02-27 22:47:06
Do "Tyty" "Restrukturyzacja" robiona przez półamatorów, przerost kadry zarządzającej,strata czasu na budowanie struktury korporacyjnej - to tylko niektóre - moim zdaniem oczywiście - błędy. A jeszcze jedno - franczyza, o której szkoda pisać.
Co może spowodować powrót na dobre tory ? Uważam, że najlepsi handlowcy, dobrze zmotywowani finansowo, z jasno określonymi celami oraz osoba, która nakreśli plan rozwoju działu handlowego i będzie trzymała to wszystko w ryzach. Innej drogi po prostu nie ma. Oczywiście za tym musi nadązyć dział techniczny i całe wsparcie logistyczne. Pozdrawiam.
memo 2015-03-10 22:59:54
jeździć po całej Polsce pracować w dzień oraz w nocy, w domu ewentualnie na weekend. W Pliszce nie istnieje takie coś jak odbiór nadgodzin tylko umowy "ryczałtowe" czyli robisz po 300 godzin a dostajesz podstawe i ewentualną premie "unaniową" czyli podstawa 2000 + 300 złotych premi :-)
3
prawo 2015-03-21 12:44:26
z tego co piszesz są to przesłanki uporczywego naruszania praw pracowniczych zapisanych w ustawie kodeks karny
art. 218 par.1 a KK !!!
PODWYKONAWCA 2015-04-12 18:25:34
owszem praca po 300 godzin miesięcznie w plisce jet czymś zupełnie normalnym i możliwym.zapewniam Cię ze nie trzeba nic rozszerzać.inna sprawa ze zarabiałem wtedy od 5000 do 12000 tysia na miesiąc.natomiast umowy ryczałtowe to pewnie wymyśliła też Paulinna z Piaseczna pod Warszawą.ale skoro są chętni do świadczenia usług na takich warunkach to nie myślę ze ktoś im przystawia pistolet do głowy i zmusza do niewolniczej pracy.
sąsiadka 2016-01-21 18:43:24
Ale Horpol tam siedzi już od prawie dziesięciu lat...
kokolinka 2016-05-05 23:09:26
jak patrzę na opferte na stanowisko Serwisant - Konserwator Urządzeń Niskoprądowych to nic o tym nie piszą, ale nie narzekaj, i tak dostaniesz umowę na pełny etat
Mike 2016-11-15 20:45:20
Widzę ze znów prowadzą nabór do tej firmy. Proszę o jakieś informacje dot. Wynagrodzenia.
ktoś 2016-11-28 19:40:59
Witam, pracuje niedługo...ale jak do tej pory jest OK.
Mam nadzieje, że tak pozostanie.
Cóż godzin sporo, ale płacą. więc nie widzę problemów.
Zostaw swoją opinię o P.U. POŻ-PLISZKA Sp. z o.o. - Gdańsk
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.U. POŻ-PLISZKA Sp. z o.o.