logo Agencja Ochrony VIS

Agencja Ochrony VIS

Sosnowiec

Opinie o Agencja Ochrony VIS

b.prezes Krzysztof P. 2009-11-03 18:36:40
Panie lub pani XXX 56 dlaczego nie masz odwagi podpisać się bo wypisujesz bzdury. Umowy to nie wypisuje prezes tylko je podpisuje
a jeżeli nie otrzymał do podpisu to co miał podpisać, do obowiązków kierownika należy rekrutacja pracowników oraz przygotowanie dokumentów do podpisu, jeżeli chodzi obcięcie godzin pracy to nie moja decyzja tylko to była decyzja właścicieli i kierownika.
xxx56 2009-11-03 20:44:04
a swistak siedzi i zawija te sreberka przypomnij sobie panie prezes jak sie to pan nosił to ja tu ządze ja przyjmuje i ja zwalniam tyle w temacie
on 2009-11-04 12:02:24
A nie lepiej się spotkac i pogadac a nie na forum takie bzdury pisac w każdej firmie nie jest kolorowo ale wydaje mi sie ze takie rzeczy załatwia sie wewnatrz firmy pozatym obrażanie ludzi nie jest na miejscu
czytacz 2009-11-04 22:48:09
ale odprawiacie cyrk na tym forum. pozdro.
brrrrrrrrrrrrrrr 2009-11-13 00:02:46
wiecie co piszecie a nawet nie wiecie co poprostu , gupoty takie że aż ustawa tego nie przewiduje, osądzacie niewine osoby , poprostu śmiechu warte . najlepiej zrubcie jakieś spotkanie dla byłych prezesów jak i pracowników. to w tedy może się dogadacie.bo takim pisaniem nigdzie nie dojdziecie. :-) .
nikt 2009-11-23 22:04:21
święte słowa z tą bramką , też tak uważam . zastanówci się co piszecie bo to kiedyś może się zle skończyć.
kb 2009-12-03 16:56:49
żle to się może skończyć ale chyba tylko dla właścicieli
anonim obcy 2009-12-18 20:22:39
Witam serdecznie, na początek chciałbym zaznaczyć że na próżno kojarzyć mnie z kimkolwiek ze Śląska , a tym bardziej z VIS- em jestem już jakiś czas w branży, i z przykrością stwierdzam że po dość szczegółowym zapoznaniu się z komentarzami na forum, przychodzi mnie tylko jedna myśl dyskusja bezsensowna na poziomie, a raczej poniżej poziomu. (usunięte przez moderatora)
BYLY PRACOWNIK 2009-12-19 19:45:38
Witam serdecznie wszystkich pracowałem w Visie jakis czas temu jesli nadzór nie zacznie słuchac ludzi konwojentów pracujących w firmie i wyciągając na bieząco wnioski to moze byc róznie jesli chodzi o p. (usunięte przez moderatora) jako włascicieli bywają gorsi tagze nie są az tak naj gorsi pozdrawiam wszystkich z branzy
hhh 2010-01-03 22:05:06
taka dobra firma że nawet ich z wynajmowanych biur wywalili!!!!!
gg 2010-01-12 16:43:41
beznadziejna firma
Pracownik 2010-01-14 12:16:18
Z tego co widzę to VIS ma teraz biura w samym centrum miasta gdzie wisi ich baner, w fajnej lokalizacji więc chyba to ich decyzja tymbardziej, że biura w centrum są o wiele droższe od zadupia gdzie firma wcześniej się znajdowała.
b.p. 2010-01-26 16:11:09
do niczego ta firma. :-).
mati 2010-03-24 23:20:28
nie wypowiadam sie ze szczegolami bo nie ma sensu...ale jak zastanawiasz sie nad zatrudnieniem u tych ludzi co robia same przekrety to zastanow sie dwa razy....szkoda gadac....bo albo cie tak zatrudnia ze bedziesz mial guzik,albo ze trase ci dadza taka ze nie dasz rady albo swoim samochodem sluzbowym nie bedziesz mogl wozic dzieci kochanki do szkoly...to tak na poprawe humoru...ale ogolnie jest katastrofa....grzes moze powiedziec wiecej niz ostatnio w barze
anonim 2010-03-26 22:58:13
(usunięte przez moderatora) myslalem że jestes dnem tej firmy ale nowy nabytek to dopiero [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dyscyplinarka z policji ( nie dorobił do emerytury) zwolniony z solidu po 11 latach pracy, ładnie potakuje i (usunięte przez moderatora)pracownikow ma gdzies. papierowy kierownik
vecia 2010-04-06 23:17:11
witam hmm jestem w malym szoku co pocztalam na tym forum nigdy nie myslalam ze tak zla opinie ma Vis a myslalam ze to porzadna firma az do dzisiaj .Duzo chyba sie zmienilo po odejsciu(usunięte przez admininistratora) szkoda mile go wspominal i reszte fajnej ekipy z Visa
pozdrowionka
nikt 2010-04-08 09:27:41
nie mówmy o tych co już byli,skupmy się na obecnym,zobaczymy co potrafi?a może będzie jeszcze gorszy,a póżniej na Was kolej bohaterowie,najłatwiej jest oceniać innych a sami nie bylibyście lepsi.
anonim 2010-04-08 09:38:36
nikt - 2010-04-08 09:27:41

nie mówmy o tych co już byli,skupmy się na obecnym,zobaczymy co potrafi?a może będzie jeszcze gorszy,a póżniej na Was kolej bohaterowie,najłatwiej jest oceniać innych a sami nie bylibyście lepsi.

i tu masz racje.moze jutro na ktoregos z was przyjdzie kolej.i wtedy sie okaze ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.jak wam nowy zajdzie za skore to zacznie sie narzekanie.......przyjdzie nastepny i bedzie tak samo
anonim 2010-04-08 17:48:21
Nie dawno pojawili si� w Rybniku,co to za amatorka,kto tych kolesi roboty uczy�?normalnie wstydz� si� tego fachu jak ich widz� a pracuje 10 lat w ochronie
kursant 2010-04-08 20:31:30
10-letni weteranie-ochroniarzu...,jeżeli jesteś taki wzorowy to podziel się tą wiedzą ze mną,będziemy się wstydzić we dwóch.
ski 2010-04-08 21:37:52
w tym jednym zdaniu,a niema tu nic sensownego,to się wstydzisz,żalisz i chwalisz,a może Ty nie pracujesz w ochronie tylko w schronie?Radzę Ci:wstyd nabok,żale do Pana Boga a to ostatnie to lepiej żeby ktoś Cię chwalił,wtedy jest bardziej wiarygodne.
Krzysztof Bakuła-badanie konkurencji 2010-04-09 09:19:25
Drodzy Państwo;;GoWork to forumgdzie,wypowiadane są opinie oFIRMIE I PRACODAWCY,rozumiem że są dobre i złe.Jestem osobą która bada poczynania internautów i ocenia wartości merytoryczne wypowiedzi.Oświadczam, zatem Państwu,że nie do końca jesteście anonimowi,mimo że nie podajecie swoich danych.Pamiętajcie że,wpisując na forum informacje obrażliwe ,naruszacie dobra osobiste osób i podmiotów gospodarczych,w tym przypadku firma VIS.Zatem do dzieła,wypowiadajcie się,ale z rozwagą,bo życie nas zaskakuje i nie wiemy czy jutro nie dotknie nas samych okrutnie.Wylewanie jadu przeciw komuś,wraca do nas ze zdwojoną siłą.Życzę firmie sukcesów i ograniczenia"błędów'" podczas rekrutacji kadry.
XYZ 2010-05-01 06:50:54
Słyszałem że ekipa z VIS-a się wykrusza, ciekawe co jest tego powodem???
anonim 2010-05-01 21:41:43
pewnie wspaniałe pomysły mądrych szefów-elita!!!!!!!!!!!!!!
K.B 2010-05-02 07:44:18
Najpierw to trzeba mieć pojęcie o czymkolwiek aby mieć wspaniałe pomysły
anonim 2 2010-05-02 11:47:35
Prawda jest taka że może wreszcie skończą się układy i układziki a zacznie się normalna praca jak wymagać to od każdego........ no i te karty drogowe koniec kombinacji.
agent 2010-05-02 21:59:31
Podobno (usunięte przez admininistratora) zabrał zabawki i poszedł w p..du do innej piaskownicy. :-)
XYZ 2010-05-03 06:27:23
Jeżeli to prawda że (usunięte przez admininistratora) odszedł to musiał się zrobić tam nizły syf.
J.D. 2010-05-03 19:04:28
Po pierwsze nigdy nie odchodziłem z agencji ochrony 'VIS' a tym bardziej kilka razy, co prawda myślałem o zmianie pracy ale z innych powodów. Po drugie to w piaskownicy nie bawię się już ok 30 lat i tym bardziej na stare lata nie zamierzam się bawić. Po trzecie nigdy nie rządziłem w agencji 'VIS' ani nie byłem odpowiedzialny za konwoje, jedyne za co byłem odpowiedzialny to za wykonanie zleconych mi zadań na dany dzień jako pracownikowi i uważam że wykonywałem je sumiennie i w miarę profesjonalnie o ile na to pozwoliły warunki. Po czwarte to co to kogo obchodzi czy ja zmieniam prace i z jakich powodów? A co chodzi o anonim 2 to szkoda komentarza na twój temat ja wiem kim jesteś bo przeczucia mnie nie mylą (usunięte przez admininistratora)
k.b 2010-05-03 20:48:24
(usunięte przez admininistratora) ale trzeba przyznać że potrafisz wstawić się za współpracownikami i zająć ich stanowisko, ale też potrafisz wytłumaczyć pracodawce i zająć jego stanowisko jednym słowem to ty trzymałeś nas w kupie i za to ci ogromny szacun. Tu i tak już nie będzie tak jak za Pana (usunięte przez admininistratora)
szukam pracy 2010-05-04 06:41:45
witam kolegów właśnie straciłem prace w SS i zastanawiam się nad złożeniem podania do waszej firmy związku z tym mam prośbę abyście coś napisali o waszej firmie i zasadach jakie tam panują o atmosferze i warunkach płacy no i pracy
hahaha 2010-05-09 12:22:49
Przez pierwszy miesiąc rządów nowego (usunięte przez admininistratora) trzy osoby sie zwolniły.Ciekawe ile po dwóch miesiącach sie zwolni?
buli 2010-05-09 20:25:05
napewno cała reszta sie zwolni.....nikt szanujacy sie ,tam nie zostanie.to jest pewne.
XYZ 2010-06-09 18:14:25
Ciekawe kiedy ktoś się zorientuje że przy nowych rządach straty w firmie wynoszą min 30% więcej niż trzy miesiące temu, a podobno miało być oszczędniej i wszelkie zaoszczędzone pieniążki miały być wykorzystane na podniesienie wynagrodzenia konwojentom.
anonim 2010-07-11 17:57:26
TK - 2009-10-28 10:50:54

Firma ok, właściciele też- kasa zawsze na czas.

tak to ja 2010-08-07 10:13:51
dzień dobry wszystkim i co tam słychać jak tam najlepszy z najlepszych kierowników, zrobił już solid czy jeszcze nie , słyszałem że mówił do pewnego kolesia że zgadzając sie na prośby aby pracował dla tej tej firmy miał nadzieje że zrobi z niej profesjonalną firmę (wydawało mi się że to była profesjonalna firma) ale właściciele non stop mu rzucają kłody pod nogi i oczekują od niego rzeczy nie możliwych. P.S pamiętajcie aby się nie dać zrobić dla niego dupochronem tak jak to było w solidzie co złe to oni a co dobre to tylko i wyłącznie ja.
:) 2010-08-23 15:41:36
Ja obecnie jestem bardzo zadowolona z firmy :) Bardzo miłe szefostwo oraz wypłaty zawsze na czas :) Polecam :)
:-) 2010-09-23 06:03:19
W ciągu tego tygodnia z agencji ochrony vis-security zwolniło się sześciu pracowników, ciekawe co lub kto jest powodem tego że ludzie się sami zwalniają???
nikt 2010-09-23 12:06:38
zorientowali się w jakiej wspaniałej firmie pracują.Lepiej póżno niż wcale
były pracownik ochrony 2010-09-27 16:58:30
Witam byłych i obecnych Visowców.
Tak od czasu do czasu przeglądam Wasze forum i mogę Wam jedno powiedzieć :
Dajcie sobie spokój ; co z tego że wydrzecie parę groszy jak później roboty nie znajdziecie , niestety sam jestem przykładem wygrałem w sądzie ale teraz nie mogę dostać roboty w ochronie bo pracodawcy pomiędzy sobą takie informacje przekazują a branża ochrony to nie place budowy . Delikatnie jestem zbywany przez pracodawców że jeszcze weryfikacja itp ,itd i w końcu stwierdzenie - nie ma już wolnych miejsc . W jednej firmie mnie przyjęli ale musieli się od kogoś dowiedzieć bo po tygodniu mi podziękowali . Zastanówcie się zanim zaczniecie walczyć bo każdy kij ma dwa końce a niestety nie jesteśmy do końca anonimowi a badania do licencji kosztują . Ja osobiście teraz żałuję , mogłem to olać i poszukać sobie innej firmy a zachciało mi się wojować nawet w firmie gdzie pracuję a nie zajmuje się ona ochroną ktoś mnie pod....ił i jestem na cenzurowanym dosłownie pracuję tyle ile Pan Bóg nakazał i ani godziny więcej .
3-majcie się !
jestem 3 x za 2010-09-28 04:15:46
Biorąc pod uwage że na papierze mamy niecały tysiąc złoty netto z wiadomych względów i że przeciętna norma daje nam ok 170 godzin pracy w miesiącu , to wynika że przekraczając miesięczny czas pracy o 50 godzin a tyle to sie przekracza minimum w przeważającej większości nawet 70 godzin i więcej to daje nam przy tych 50 godzinach nadliczbowych ok 300 zł plus 4o zł za środki czystości to jest daje nam 340 zł x 12 mies.to się = 4080zł no a jeżeli ktoś w ten właśnie sposób przepracował dwa lata to nam daje 8,160 zł i tak dalej. To są wyliczenia minimalne niedowiarków odsyłam do radcy prawnego w sądzie pracy lub do PIP-u po informację. Reasumując za każdy przepracowany miesiąc w którym przekroczyliście normę godzin o min. 50h a tyle na pewno przekraczacie należy wam się ok 340 zł plus odsetki , więc jest o co walczyć tym bardziej że nie ponosicie żadnych kosztów związanych z sprawą i ja również posiadam grafiki za pewien ładny okres pracy. Należy się jakoś zmówić Panowie i Panie i odzyskać swoje .
1
anonim 2011-02-02 11:31:19
Najgorsza firma na Śląsku a Fiat Panda jako konwój powala po prostu nie polecam Tym którzy szukają pracy
1
guard 2013-07-16 23:14:04
vis nie istnieje. Kupil go konsalnet, Łaska sobie szykuje nowa posadke. Zobaczymy co na to Wojewodzka, doniesienie zostalo zlozone. Pewmie I40 kombi mu zabiora
1
xyz 2013-07-25 21:50:55
Konsalnet faktycznie wykupil Visa,juz byla dyrekcja z katowic.A Lasa jest dyrektorem w Warszawie wiec ma ciepla posadke i chcialbym miec jego pensje.Teraz jezdzi nowa beta albo i40.Visa sprzedal za gruba kasa jak zwykle sie ustawil.
energy2000 2013-08-23 15:43:15
a co to za firma była ?? jeden pokój i cztery bankowozy .. tzn auta osobowe . trasy konwoje potracili . Najważniejszy obiekt Polski gaz stracili . To co zostało ?? Dwa banki na krzyż . Przedstawicieli handlowych nie ma . To kto ma obiekty załatwiać ?? Pracownicy .. czy jeden kierownik ? To i tak długo sie utrzymali na rynku :)
marcin 2014-09-07 13:25:57
polecam firme również z Sosnowca GRUPA - WOLF . Jeżeli byłaby Pani zainteresowana proszę o krótką informację na email m.michalik@grupawolf.com.pl. Postaram się przesłać wtedy ofertę .
łoś superktoś 2015-01-26 13:10:41
też się zastanawiam czy nie podjąć się jakiegoś zatrudnienia w Agencja Ochrony VIS, natomiast w kontekścike rzekomego wypuku przez inną firmę o której wspomnieliście, czy rzeczywiście oznacza to jakieś lepsze warunki finansowe?to by mnie ostatecznie skusiło do podjęcia tam pracy... a ogólnie to ile tam mogę netto zarobić?
Marian 2015-03-27 20:08:02
Konsalnet jest większą firmą, ale czy za tym poszły jakieś dramatyczne zmiany- tego nie jestem w stanie powiedzieć. Czasami bywa tak, że bardziej prowincjonalna firma oferuje lepsze warunki niż jakaś grupa ogólnopolska. Czy ktoś przetrwał w firmie tą zmianę i może wyjaśnić jaki to miało wpływ na wszystkich pozostających w firmie?
jpa 2016-02-22 11:11:26
Nie polecam tej firmy z całego serca,zanim się zatrudnicie to dobrze przemyślcie swoją decyzję,chyba że lubicie się włóczyć po sądach.
1
mare 2016-05-07 14:18:34
@Mann chyba sobie :) rzeczywiście jak ktoś ma zarzuty to mógłby jasno napisać o co chodzi, bo ja teraz chce do nich składać cv i mam dylemat
Zostaw swoją opinię o Agencja Ochrony VIS - Sosnowiec
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Agencja Ochrony VIS