brak logo

REDEN SP. Z O.O.

Dąbrowa Górnicza

Opinie o REDEN SP. Z O.O.

olo 2010-12-01 14:29:53
Palma Espaniola - 2010-12-01 02:02:59Chyba żartujesz chłopie??? A może czas uświadomić tych Twoich szefów że pracodawca jest zobligowany nieodpłatnie dostarczyć podwładnym odzież roboczą, która musi spełniać wymagania określone w Polskich Normach. Samo wyposażenie w odzież roboczą to jednak nie wszystko. Stosownie do art. 2379 § 2 K.p., zadaniem szefa jest także zapewnienie jej prania, konserwacji oraz naprawy.Art. 2379 § 3 K.p. zezwala, aby pracodawca, który nie może zapewnić prania odzieży roboczej, obarczył tą czynnością pracownika. Trzeba jednak pamiętać, że w takim przypadku podwładnemu przysługuje ekwiwalent pieniężny w wysokości poniesionych przez niego kosztów. Problem prania można rozwiązać w stosunku do pracowników, którzy korzystają z własnej odzieży jako roboczej (art. 2377 § 2 K.p.). Trzeba przy tym pamiętać, że w tej sytuacji niezależnie od ekwiwalentu za pranie pracownikom przysługuje również ekwiwalent pieniężny za odzież.Więc może nie wyjeżdżaj tu z takimi stwierdzeniami.A instrukcje zamiatania i mycia podłogi przestudiuj sam bo to chyba nie jest wpisane w zakres obowiązków?Co do samego stanowiska pracy to się zgadzam,trzeba posprzątać,ale łazienki i toalety do tego chyba nie należą!? Co z tego wynika??? [usunięte przez admina]
makrela 2010-12-03 10:20:31
ja pierd... o czym wy piszecie? cos wam sie pomylilo!
to maja byc opinie o pracodawcy, a tu zamiast o nich, to piszecie o calej reszcie "pracownikow", kto ile zre jak swinia, kto smierdzi i kto zwalnia sie i wraca z powrotem. przeciez to kazdy wie o kim mowa...
a skoro podpisaliscie umowy, to widac kazdemu wszystko odpowiada,
wiec o czym gadka? - o [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] marynie!!!
1
markrela 2010-12-03 10:34:09
a poza tym kazdy wie, co druga osoba o nim mysli poniewaz tam zadna tajemnica sie nie uchowa. kazdy interesuje sie tym co nie trzeba i rozpowiada dookola, potraficie obrobic dupsko kazdemu no i oczywiscie doniesc prezesowi. zawyczaj oni wiedza wczesniej niz osoba, o ktorej poszla plota. ktos kiedys powiedzial, ze w REDENIE nie ma kolegow, wy sie zastanowcie czy to czasem nie jest prawda?!
jjjjj 2010-12-03 11:30:19
Brawo!!! niech każdy zajmie się sobą.Komu nie odpowiada niech się zwolni ,reszta tyrać i nie narzekać.I skończcie te chore domysły kto się tu udziela bo to robi się już nudne.Co chwilę na kogoś innego padają oskarżenia.Może warto czasem pomyśleć przez chwilę.To że nie macie tam kolorowo to już każdy wie.
rudy 2010-12-05 14:40:23
a [treść usunięta przez moderatora] ja tam mam 2500 co miecha i nie placze :D
ustawiony 2010-12-06 08:56:31
rudy - 2010-12-05 14:40:23

a pierd**** o szopenie ja tam mam 2500 co miecha i nie placze :D

Tylko pogratulować.Za pracę w takich warunkach i do tego w godzinach nocnych to jałmużna.....hahahahaha.Może czas się ocknąć.
kkk 2010-12-06 13:24:46
Ludzie czy Wy nie macie już o czym pisać????? To mają być opinie o pracodawcy???? To co tu się wyprawia to już żenada......
HAHAHAHAHAH 2010-12-06 17:44:54
Co masz ty masz 2500 chyba jak pomazysz teraz kierowca ma tam max 2000 a ty chcesz miec tyle to jakies nieporozumienie [usunięte przez admina]
Icek 2010-12-10 19:15:40
Słuszne - to miejsce dla ludzi z charakterem, praca jest specyficzna i nie każdy się do niej nadaje . Pozdrawiam byłych kolegów.
recydywa 2010-12-10 19:42:46
A ja sobie tu pracuje i jestem zadowolony.[usunięte przez moderatora]
:) 2010-12-10 19:59:01
recydywa - 2010-12-10 19:42:46

A ja sobie tu pracuje i jestem zadowolony. [usunięte przez moderatora]

[usunięte przez moderatora] Pracujemy ciężko i nie narzekamy :)Nam się tu podoba.
Maniek 2010-12-14 23:16:35
Do wczoraj nie interesowałem się tym portalem, ale dowiedziałem się, że ktoś do mnie napisał. Niegrzecznie z mojej strony byłoby gdybym nie odpisał. Fakt, pracę załatwiła mi żona, ale Ty nie możesz mi tego wypominać, ponieważ Tobie również żona załatwiła tą pracę.Zaczynałem jak Ty, ale to że awansowałem jest tylko moją zasługą. Gdybym się nie nadawał to już dawno zostałbym zwolniony. [usunięte przez moderatora]
leon 2011-01-10 19:01:06
[usunięte przez moderatora] normalny szef,z nim mozna pogadac,szacun dla niego.szanuje goscia jako szefa.pozdro panie [usunięte przez moderatora]
zainteresowana... 2011-01-20 19:14:56
Witam,
mieszkam w pobliżu tej firmy i jestem zainteresowany praca tam, bo z tego co czytam nie wymagają tam za wiele i na zarobki tez nie ma skarg?? Mam doświadczenie na magazynie, prosze napiszcie czy sa jakies przyjecia??? jakie sa tam zasady rekrutacji? w jakich godzinach jest praca?dzieki za szybką odp;)
k 2011-02-02 15:27:27
witam czy w Redenie nadal szukają pracownika biurowego-fakturzystki?
zniesmaczony 2011-03-14 22:35:07
Ludzie!!!!!!! z daleka od tej firmy.Jedyne co potrafią robic to wystawiać paragony pracownikom. [usunięte przez moderatora]
pracownik miesiąca marca 2011-04-12 15:27:26
jak ktoś chce pracowac to pracuje, a reszta tylko narzekac potrafi i na go worku sie żalić. Prezesi potrafią docenić długoletnich pracowników, wiem cos o tym ;) ;) ;)pozdro
zachwycony 2011-05-13 12:57:37
:))))))))))))))))))))))) super firma
ciekawy 2011-07-30 17:13:57
czyżby Reden sie zwijał??? Któraś hala już do wynajęcia....??? czy ktoś wie już coś na ten temat??
samsung 2011-12-06 23:42:17
[usunięte przez moderatora] Innej pracy nie znajdą.Ile osób tam pracujących ma wyższe wykształcenie? Jedna? [usunięte przez moderatora] W innych firmach to nie do pomyślenia.Skąd taka duża rotacja pracowników? Pracują do pierwszej wypłaty lub traktuja reden jak coś w rodzaju''poczekalni" zanim znajdą coś lepszego.Ale są i wierni Redenowi [usunięte przez moderatora]
zainteresowany 2012-11-03 23:11:43
Przepraszam że tak zapytam..... A kiedy odbędzie się casting na nowego właściciela ''POD JESIONEM'' ? Czy list motywacyjny jest wymagany? Do kiedy można aplikować ?
1
dostawca 2012-11-05 17:27:50
Mam nadzieję że żaden z klientów nie będzie zaopatrywał się w firmie Foster.Ludzie przejrzeli na oczy.To taki sam syf jak Reden.
Konkurencja ich wykończy :)
murzyn 2012-11-06 10:58:31
Praca w tej firmie to gorzej niż robota na plantacji w Zanzibarze
windows8 2012-11-18 20:17:18
[usunięte przez moderatora] Brak podstawowych szkoleń oraz brak kultury osobistej pracowników - tego już niemożna sie wyuczyć- sprawia, że klientowi odechciewa sie składać zamówień! Jednym słowem,najlepsi odeszli i maja co teraz swiętować, [usunięte przez moderatora]
smutny 2012-12-05 22:38:55
szkoda redenu,fajna atmosfera tam była,ludzie zarąbiści,zarobki na poziomie.Miło wspominam.
gaga 2013-05-30 00:14:26
zacznijmy od tego, że "asystentka" to stanowisko które zobowiązuje. Nie tylko pod względem zdobytego wczesniej doświadczenia, ale przede wszystkim aparycji![usunięte przez moderatora] Choć mam nadzieję, że zarobki takiej "asysty" są z "3" z przodu, bo takie sa realia dzisiejszego rynku!
km 2014-02-05 23:55:55
Wchodzę żeby opinie normalne zobaczyć a tu żenada! i nie chodzi o pracodawcę a o "pracowników" żal i żenada! smutne
1
stasiek 2015-01-16 16:04:07
no brak konkretów, to przyznam koledze wyzej, fanie by było jakby ktoś z obecnych pracowników cokolwiek napisał jeszcze, bo tkie opinie to moim zdaniem sa najbardziej cenne, bo też w miare obiektywnie wszysto opisują i jakie stawki i jak z atmosferą jest konkretnie czy szef wymagający.. a mnei to wszystko interesuje
krzyniu 2015-02-06 21:38:11
ciężko niestety jest napisać o tym browarze cokolwiek więcej gdy się tutaj jeszcze nie pracowało. Reden to śląski browar rzemieślniczy z bogatą historią . Jeżeli ktoś pasjonuje się sztuką ważenia piwa to myślę , że jest to ciekawy kierunek dla niego. Problemem jak wszędzie mogą być dla ludzi pieniądze...
Solidny 2015-07-03 22:27:39
Cowiem to wiem ale powiem to tak ten browar to "Oswiencim"przypomina placa 1200 zloty zczego 800zloty na konto a reszka po stole.Wy wiecie ze szef to jest zleksza
jeb..ty wymogi ma takie ze sie tyra miedzy innymi wiecej niz 8 godz,zczego za nadgodziny wcale nieplaci a jak placi to grosze(tyram tam pare dobrych miesiecy i widze co sie dzieje)ludzie sie zmieniaja jak rekawiczki tylko wlazidupki od szefa sie tam trzymia ja w najbliszym czsie tez stamtad spadam.Wlasciciel tego chlamu tokanalia i despota liczy sie tylko on i jego kasa nic pozatem (ile ludzi
odeszlo wlasnie zjego powodu i jego rzydu...w to wiedza tylko ci co tam pracowali albo jeszcze pracuja ,facet niema zielonego pojecia o pracy ani o tym ze mamy 21wiek anie 18 czy 19 i czasy niewolnictwa)_Powiem to tak jest tam pare swietnych pracownikow i ma niektore piwa dobre to tyle jesli chodz o jakosc.
-w tej firmie czeba by zmienic szefa i pare osobnikow co tam zondzom
mrolo 2016-05-19 21:39:49
ja właśnie też chciałbym się czegoś więcej na ten temat dowiedzieć, słuchy chodzą, że w sumie całkiem spoko się tam pracuje i jednak wiele się poprawiło
Zostaw swoją opinię o REDEN SP. Z O.O. - Dąbrowa Górnicza
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie REDEN SP. Z O.O.