brak logo

Skoda Auto

Mladá Boleslav

Opinie o Skoda Auto

Jordan 2009-07-06 21:26:22
Pracowałem w Szkodzie przez ponad rok w agencji pracy Steer.

Praca na linii montażowej ma swoją specyfikę i trzeba się z tym liczyć - nie chodzi o ciężkość pracy (bo ta jest relatywnie lekka) - ale o konieczność jej kontynuowania tak, by nie zatrzymywać produkcji (jeśli ktoś chce siku przykładowo - to kto inny musi go zmienić - mówiąc prozaicznie) - nie wszystkim taki styl pracy odpowiadał.

Zarobki na poziomie 12 - 13 tysięcy koron bez nadgodzin - jakieś 2 tysiące złotych (nie płaci się za żadne media, zakwaterowanie i inne takie).

Ogólnie oceniam pozytywnie - jedynym zgrzytem są niestety sami Polacy - różni ludzie trafiają się w hotelu robotniczym i z tym się trzeba liczyć.
7
kowal86 2009-11-26 22:44:59
pracowałem 1 rok dla steera i zgadzam się z tobą, polacy to najgorszy problem. Moje zarobki jednak wachały się między 19 - 23 tys. koron, jedna 16-ka w miesiącu + dodatkowe nocki w piatki i soboty + super wspomnienia( bezcenne )
anonim 2010-02-24 14:48:55
ja nie pracowalem w blada boleslaw ale robilem w kvasinach mialem taka prace ze nie mialem odpoczynku i twraz szukam pracy i kakos nie moge znalesc
lucas 2013-04-08 18:27:32
Pracowalem w fabryce Skody jeszcze w 1997 - 1999
Wspominam bardzo dobrze ten czas :) Dobra praca,na zakwaterowanie nie mozna bylo narzekac. Zgadzam sie ztym,ze duzo Polakow zachowywalo sie okropnie !!! Ale ogulnie bylo SUPER !!!
cdn 2014-04-18 21:33:33
Jak masz zapał do pracy to tylko SKODA
2
Boojaka 2014-06-09 11:48:54
Pracowałem w Skodzie jakieś 2 lata temu, miło wspominam, wynagrodzenie tak jak piszą na lince miałem jakies 15 tyś koron, ogólnie z tego co wiem produkcje zwiększyli czyli trzeba trochę wiecej biegać na 420 aut jak pracowałem było ich 330. Co do hotelu to początkowo mieszkałem na przydzielonej tzw 'ubytuwoni' później znalazłem sobie mieszkanie z normalnymi ludzmi, a jeszcze co do hotelu to troche pozostawia do życzenia szczególnie psychiatryk na Kosmonosach ;) Teraz pracuje w Libercu i powiem szczerze że gdybym miał możliwość chętnie bym tam wrócił w to samo miejsce :) chociaż pracuje teraz na 12, to 8 były by tam lepsze ale niestety dwa razy dalej do pracy
3
nowa 2015-03-25 19:37:48
piszą tu sami mężczyzni z tego co wiem pracują też tam kobiety - czy ktoś moze mi coś powiedzieć o pracy dla kobiet bo chciałabym się tam przyjąć
Ps82 2015-05-31 14:34:47
szukam roboty w skodzie. jestem z Stronia śl. niechciałbym przez pośrednika a takie oferty tylko znajduje. Procze o jakiś kontakt e-milowy czy nr. tel abym mógł wysłać cv iub poprostu zadzwonić. HELLP
4
gumis333 2015-06-16 23:30:51
Moze ktoś coś jeszcze ma do powiedzenia? A może ktoś tam robił albo robi przez agencję pracy dp work?
2
gumis333 2015-06-18 08:56:42
Jedzie ktoś 23.06 (we wtorek) z Jeleniej Góry do Czech? Jeśli tak to odezwij sie gg19466139
Dfq 2016-01-09 23:57:17
Jest tutaj ktoś kto wybiera się teraz do pracy do fabryki skody w czechach? Chodzi mi o tę ofertę kierowaną do kobiet w Pilznie??
xxxxxx 2016-01-15 21:43:20
Ja również zastanawiam się nad podjęciem pracy w fabryce skody w pilżnie. Czytajać te negatywne komentarze chęc zdecydowanie maleje. skąd jestes ?
patrycja 2016-02-12 19:15:54
witam jestem z Kudowy i mam wolne miejsca w aucie . 14 lutego zaczynam zmianę nockami. jeśli ktoś byłby chętny to prosze pisać :patka160895@wp.pl
marian88 2016-02-28 14:57:24
jestem zainteresowany oferta pracy w skodzie przez dp work chcialbym porozmawiac w cztery oczy z kims kto tam pracuje jestem z tychów ,aktuanie jestem w mlada boleslav prosze pisac na email adampanek@spoko.pl
4
aartur 2016-04-19 10:43:38
Ja pracuje w Sas automatik system jako kminowy jeśli chcesz więcej informacji to napisz na aartur@email.cz
Damian 2016-06-01 18:22:03
Witam. Chciałbym się dowiedzieć jak przebiega szkolenie bhp w tej fimie
MAti 2016-06-03 11:44:28
Witam. Potrzebuje aktualnej opini o warunkach pracy w skodzie.
Ile faktycznie można zarobić na ręke ?
Jak z nadgodzinami i wszelkiego rodzaju dodatkami ?
Proszę o prawdziwe opinie.
Zfg 2016-06-21 01:45:51
Mati nie polecam, zarobki max 2100 zl hotele tragedia, a praca jak w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Polon 2016-06-21 20:25:49
Za ile godzin?Dostałeś 2100zł.
1
Zfg 2016-06-21 23:34:53
Za pelny miesiąc 176 godzin.i
Polon 2016-06-22 00:58:30
Za pierwszy miesiąc pracy czy to kolejny miesiąc?
Zfg 2016-06-22 23:28:11
Kolejny.
Polon 2016-07-07 14:44:41
Ja też jestem wśród tych co pytają bo ja tam jeszcze nie byłem.Zastanawia mnie dlaczego przez tyle lat jest tam taka rotacja jak zarobki to około 3 tysięcy złotych (niby) a tereny dolnego śląska oferują najwyżej 1850 brutto na produkcji.Ja pojadę tam w tym lub następnym miesiącu i sprawdze na własnej skórze.Z tego co widzę to dp work daje najwyższą podstawe ale niewiem czy ta agencja jest ok?Moze są jakieś lepsze przez które by można się przyjąć do Skody?Jeśli ktoś by mógł jakąś polecić to czekam na odp.
Polon 2016-07-07 17:36:58
Jak tam będę to wrzucę jakieś paski z wypłaty bo nie można tu brać poważnie wszystkie komentarze.Ludzie dużo piszą a konkretnych dowodów na to brak.Odezwe się po pierwszej niepełnej wypłacie pod koniec września.
2
Jarek 2016-07-15 13:02:27
Witam poszukuje osób którzy pracują w Czechach w skodzie a w szczególności Mlada Boleslav. Mam kilka pytań czy jest tam ktoś kto mówi po polsku. Mój mail to phjaroslaw@gmail.com
3
rampamapampam 2016-07-17 11:51:49
Witam serdecznie :) dostałem propozycje pracy w mladej boleslav w skodzie przed firmę dp work możecie mniej więcej w skrócie napisać jak tam jest ? Zawsze pracowałem w Polsce i jest jakaś obawa przed wyjazdem jak to realnie wygląda z pieniędzmi i mieszkaniem :) z góry dziękuję za odp :) posdrawiam
2
Body 2016-09-06 16:58:06
Może mi ktoś powiedzieć jak wyglądają tam realne zarobki przez dpwork i czy robi się 12h w ciągu doby czy 8?
Krymek 2016-09-19 00:13:53
Rampampam :)
Dar 2016-09-27 00:26:27
Pojechalysmy do Mlada Boleslav. Wszystko fajnie ladnie ale ten "hotel"? Nie polecilabym tego najwiekszemu wrogowi. Smrod, brud, okna bez szyb...
3
bkll 2016-10-01 17:37:40
mam pytanie ,jak z hotelem robotniczym dla kobiet bo jak czytam niektore wpisy rece opadaja prosze o jakas info
wariat :) 2016-10-02 21:12:20
Generalnie wiele się pozmieniało ? Niee , poza tym że teraz można łatwiej załapać się pod firmę macierzystą i zarobki są lekko większe niż jakieś 8-10 lat temu :)
2
WELDER 2016-10-21 19:54:43
4000 zł mam w Polsce ,to mają być fajne pieniądze jak na czechy? :D
4
Bolesław 2016-10-25 15:30:24
to może znajdziesz nam pracę za 4 tyś w Polsce ? Wiesz co, w Polsce mnóstwo ludzi pracuje za 1500 zł tak że nie wiem po co wyjeżdżasz z takimi tekstami... Nie chcesz pracować to nikt cię nie zmusza. Co za ludzie....
6
WELDER 2016-11-07 23:13:31
Szukam pracy za lepsze pieniądze niż mam w Polsce jako SPAWACZ ,jak już wyjeżdzać to minimum za 6000 zł netto jak na Czechy ,wiem ,że ludzie pracują za 1500 zł .
2
WELDER 2016-11-07 23:17:02
Jesteś chyba dorosły i sam nie umiesz sobie znaleść pracy? Podam ci przykład JELCZ LASKOWICE FIRMA RONAL ,zwykły pracownik zarabia pewnie tyle ,co wy w Czechach .
Pozdro
Bolesław 2016-11-08 22:17:55
a ty nie wiesz, że słowo "znaleść" pisze się przez "ź" ? Ciekaw jestem gdzie ty pracujesz, ale chyba nie prezesem FIRMY RONAL ? :-)
2
zigy 2016-11-19 16:10:17
Praca dla młodych ludzi bez rodziny.160 godzin +2 soboty macie 17000koron +1000 koron bonów żywnościowych to już po odtrąceniu za hotel .Hotel to loteria jak wszędzie są gorsze i lepsze ale tego nikt wam wcześniej nie powie na jaki traficie.Praca jak w Polsce nikt was nie posadzi ale jak ktoś robił na produkcji i wie jak to jest to da rade spokojnie.Zastanówcie sie czego chcecie bo 2900zł to 660 Euro.Czy nie ma lepszych ofert do Niemiec,Holandii itd.A te oferty od 3500zł do 5000zł to są brutto bo ładniej wyglądają i przyciągają wzrok.
1
WELDER 2016-11-20 22:58:16
Bolesław ,jestem zwykłym spawaczem 135 Mag ,ponadpodstawowe uprawnienia spawalnicze TUV SUD ,11 lat doświadczenia,obecnie zarabiam 4500 zł netto / miesiąc ,moja żona pracuje na produkcji jako monter i ma 3000 zł netto z sobotami i na miejscu praca w Polsce .
Wiec wyluzuj jak nie radzisz sobie ze znalezieniem pracy.
Podałem ci tylko przykład ,że Ronal dobrze płaci ,ja tam nie pracuje ,tylko znajomy na odlewni felg.
Pozdrawiam.
Bolesław 2016-11-26 22:22:53
W takim razie jaki jest sens dodania twoich wypowiedzi? Jest to forum dla pracowników lub tych którzy chcą tu pracować. Nie masz co robić po pracy jak pisać w necie komentarze, które nic nie wnoszą!? Nie chcesz pracować tu, to nikt cię nie zmusza i tyle. O cym ta dyskusja?
1
Ogi 2016-11-27 13:56:22
Opowiem Wam krótką historię. Jeżeli myslicie że przyjedziecie do Czech do skody zarobicie mnóstwom kasy i nic nie bedziecie robic i ze czeka na Was awans oraz godne warunki to powiem krótko DALEJ MARZCIE .... Fakty - hotelr patologia w łazienkach grzyb cpanie i alkochol zarobki- przelicz dojazdy etc wyzywieni to na koniec zadna rewelacja a roboty tyle ze na nic nie ma czasu !!
Ale dalej dawajcie się omamić na rozmowach kwalifikacyjnych i ogłoszeniach..... żal mi Was ja byłem zobaczyłem i nigdy tam nie wrócę!!!!
7
kamil 2016-12-23 10:54:28
witam , mam pytanie bo szukam pracy opini jest wiele itd .... czy moze ktos mi pomoc chodi mi tutaj o namiar na jakas konkretna agencje . czy moze osobiscie tam sie wybrac ..... ???? moj tel 733 305 549
Lopez 2017-01-07 14:04:07
miałem problem z dpworkiem tylko jeden raz, kiedy to wynajalem sobie mieszkanie w Mladej a oni mi potracili za ten miesiac za hotel. Na szczescie sytuacja ta zostala wyjasniona a kasa zwrocona przy kolejnej wyplacie.
lakiernik 2017-01-09 13:31:21
Praca jak w Polsce tylko zarobki 2 razy wieksze a hotele pracownicze różne bo agencje wynajmują od prywaciarzy a oni nic nie remontują ale i są takie o dobrym standardzie,Z agencją zawsze można się dogadać o przeniesienie na inny hotel aż traficie na coś co wam w jakimś stopniu odpowiada a ludzie ta cy jak wokół was na ulicy jeden pożądny drugi alkoholik a trzeci może wyrokowiec szukajacy nowego życia.Ja przyjechałem 6 miesięcy temu i nie żałuję bo miałem w kraju pracę bez perspektyw na wyższe zarobki.
2
Zostaw swoją opinię o Skoda Auto - Mladá Boleslav
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Skoda Auto